توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 423633
مصوبه کمیسیون تلفیق برای نظارت سیستمی بر برنامه ششم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۸
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم از مصوبه امروز (دوشنبه) این کمیسیون برای اعمال نظارت سیستمی بر اجرای برنامه ششم خبر داد.

محمد خدابخشی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در جلسه امروز کمیسیون تلفیق مصوبه‌ای برای تقویت جایگاه نظارتی مجلس و اطمینان‌یافتن از اجرای برنامه ششم داشتیم، چرا که پیش از این نظارت بر اجرای برنامه به صورت سنتی اعمال می‌شد؛ اما بنا داریم با این مصوبه نظارت را به شکل سیستمی اعمال کنیم. بر همین اساس پیشنهادی به تصویب کمیسیون تلفیق رسید که جایگزین ماده ۳۵ پیشنهادی دولت شد.

وی افزود: به موجب این مصوبه به منظور اجرایی کردن جداول کمّی و احکام این قانون و نظارت بر اجرای برنامه ششم توسعه دولت مکلف است گزارش‌های نظارتی سالانه برنامه را حداکثر تا پایان تیرماه هر سال به مجلس ارائه کند. همچنین سازمان مکلف است امکان دسترسی برخط به شاخص‌های توسعه و عملکرد برنامه‌های پنج ساله و بودجه‌های سالانه را با تعریف شاخص‌های متناسب و محاسبه منظم آن‌ها حداکثر تا سال دوم برنامه برای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی فراهم کند.

به گفته خدابخشی، به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق به منظور احیا و تحکیم نظام نظارت در برنامه ششم سازمان موظف است با تعریف نظام جامع نظارت عملیاتی گزارش‌های سه ماهه، شش ماهه و سالانه را بر اساس وظایف مندرج قانون برنامه و بودجه، درباره بودجه‌های سنواتی و برنامه ششم توسعه به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.

نماینده مردم الیگودرز خاطرنشان کرد: به موجب این مصوبه دیوان محاسبات کشور موظف است برای نظارت برنامه‌ای و عملیاتی بر بودجه‌های سالانه (نظارت بر اثربخشی برنامه‌های اجرایی و فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی) اقدامات لازم را انجام دهد، به گونه‌ای که از سال دوم برنامه گزارش‌های فوق به همراه گزارش تفریغ بودجه به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم یادآور شد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق دولت مکلف شد هر سال نیم درصد نرخ بیکاری را کاهش دهد و در پایان برنامه نرخ بیکاری ۲.۵ درصد نسبت به اکنون کاهش خواهد یافت.

وی همچنین از تصویب بسته پیشنهادی کمیته ایثارگران خبر داد که بر این اساس ۴۰ مورد احکام حمایتی برای ایثارگران در برنامه ششم پیش‌بینی خواهد شد.

خدابخشی همچنین خاطرنشان کرد: به موجب مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق جهت تأمین نیاز اقشار آسیب‌پذیر و گروه‌های هدف، سازمان‌های حمایتی و بیمه‌گر اجتماعی به مسکن و رفع فقر سکونتی، دولت مکلف است حداکثر تا پایان سال اول اجرای برنامه نسبت به تدوین آغاز اجرای برنامه تأمین مسکن اجتماعی و حمایتی اقدام کند. طراحی و اجرای مراتب به موجب آیین‌نامه‌ای خواهد بود که با پیشنهاد مشترک سازمان، وزارت‌خانه‌های کار، راه، اقتصاد و بانک مرکزی به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
 
کلمات کلیدی : کمیسیون تلفیق ، نظارت سیستمی، برنامه ششم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.