نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 365935
همه از پایین آمدن نرخ رشد تورم خوشحالیم ولی...
تاریخ انتشار : شنبه ۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۳:۳۰
حسن سبحانی می‌گوید که گرچه نرخ تورم در اقتصاد ایران پایین آمده و همه باید از پایین آمدن تورم خوشحال باشند ولی نکته اینجاست که بخشی از دلایل پایین آمدن نرخ تورم در ایران وجود شرایط رکودی در اقتصاد ایران است.

این اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره رسیدن به تورم تک رقمی دراقتصاد ایران که در هفته گذشته محقق شد، اظهار کرد: رسیدن به تورم تک رقمی اتفاق خوبی است و همه باید از بابت آن خوشحال باشند و در واقع کم و کمتر شدن، نرخ رشد تورم برای کشور خوب است. ولی نکته اینجاست که باید بررسی شود چه اتفاقی افتاده که نرخ رشد تورم در ایران پایین آمده و تک رقمی شده است؟

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی افزود: به نظر من پایین آمدن نرخ رشد تورم در اقتصاد ایران لزوما حاصل اقدامات اقتصادی دولت نبود. می‌شود گفت در مواردی عدم انجام برخی اقدامات از سوی دولت بود که منجر به رسیدن به تورم تک رقمی شد چون تورم به معنای افزایش سطح عمومی قیمت کشور در شرایط رونق اتفاق می‌افتد و بدیهی است که در شرایطی که رکود به اقتصاد کشور حاکم است قیمت‌ها بالا نمی‌آید. از سوی دیگر اگر فقر گسترده باشد دیگر تقاضایی وجود ندارد که با افزایش قیمت رو به رو شویم.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تهران، همچنین بیان کرد: اکنون عده‌ای به دلیل داشتن پول‌های کلان تقاضا می‌کنند و در مواردی تقاضای نداشته فقرا را هم جبران می‌کنند ولی تقاضای آن‌ها هم محدود است. بنابراین اکنون بسیاری از افراد پول نداشته، تقاضا هم نمی‌کنند و به این ترتیب نرخ تورم پایین آمده است.

رئیس پیشین کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس همچنین بیان کرد: در نظر داشته باشید که طبق آمارهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی، نقدینگی رشد کرده است ولی در آسیب‌شناسی انجام شده باید ببینیم که نقدینگی کجا رفته است؟ به نظر من عمده نقدینگی سودی است که به حساب‌های کلان ثروتمندانی می‌رود که در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد سود برده‌اند.

او توضیح داد: در واقع به این ترتیب درست است که با رشد نقدینگی نرخ رشد بالا می‌رود ولی پول به عرصه واقعی اقتصاد کشور نمی‌آید و در واقع این ارقام حساب‌های بانکی عده‌ای است که بالا می‌رود. بنابراین تا زمانی که نظام بانکی کشور توسط کسانی که باور دارند، مشمول یک انقلاب اقتصادی نشود، که به موجب آن نرخ بهره مناسب در نظر گرفته نشود، از رکود خارج نمی‌شویم و حتی اگر تورم اقتصاد ما به یکی تا دو درصد هم برسد، مشکل حل نمی‌شود.

سبحانی همچنین در پاسخ به این سوال که کاهش نرخ سود و رسیدن آن ۱۵ درصد را چگونه ارزیابی می‌کند، پاسخ داد: من به طور کلی قائل به بالا رفتن و یا پایین آمدن نرخ سود بانکی توسط مقامات نیستم چون به ربا و بهره می‌ماند. نرخ سود بانکی باید در بازار واقعی تولید تعیین شود. در نظر بگیرید که اکنون همه می‌گویند رشد اقتصادی کشور بین منفی یک تا یک درصد است. این موضوع به این معنی است که اکنون تولید در کشور خوابیده است. وقتی هم که تولید در کشور خوابیده باشد، چه دلیلی برای بالا بودن نرخ سود به این مزان وجود دارد؟ سود آینه تولید است و این پول‌هایی که در قالب سود پرداخت می‌شوند باید در تولید سود داده باشند. وقتی فعالیتی نیست و سودی نمی‌دهد چرا باید همین ۱۵ درصد هم سود پرداخت شود؟

وی تاکید کرد: اکنون می‌گویند سرمایه در انواع بازار مانند بازار ساختمان، گندم‌سازی و... خوابیده است. آیا این ابهام وجود ندارد که ۱۵ درصد سود از کجا آمده است که به صاحبان سپرده پرداخت می‌شود؟
 
کلمات کلیدی : حسن سبحانی+تورم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۰۴:۳۱:۲۰
اولا که خیلی چیزها گرون میشه،همین چند روز پیش بود ،ماست 300تومن گرون شد،دوما خیلی ها هستند یکم پول دارند گذاشتند بانک،یکم پول گیرشون بیاد،
دوما مثلا سود از 22شد 15% ،چه تفاوتی در جامعه ایجاد شد?
الان سود وام بانکي کم نشده ،
سوما،باید با فساد مالی و قاچاق به طور جدی مبارزه بشه تا تولید و اشتغال هم زیاد بشه ،حالا چرا باید همین سود 15%هم پرداخت بشه،
پس نباید هم وام بانکی بهره ای داشته باشه
در آخر هم طبق آمار ها ایران در لیست سیاه مبارزه با پولشویی، (3781888) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۰۷:۰۹:۳۰
اینا از کدوم پایین بودن نرخ تورم صحبت می کنند!؟هروقت می خوان حق وحقوق کارگر بدبخت کمی تغییر بدن میان از واژه پایین بودن نرخ تورم استفاده می کنند،مثلا همین امسال به بهانه پایین بودن نرخ تورم حقوق کارگری که زیر یک میلیون حقوق می گرفت رو 12 درصد افزایش دادن، بعد میان به مدیراشون و پزشکا حقوق چند صد میلیونی میدن یا اینکه میان تعرفه های آب ، برق، گاز، تلفن و غیره 50 درصد افزایش میدن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تورم پایین یعنی همین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3781931) (alef-11)
 
بهلول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۰۸:۳۴:۱۱
ظبق گزارش بانک مرکزی بانک ها و موسسات اعتباری غیر دولتی حدود 200 میلیارد دلار از مردم و دولت طلب دارند . در مقابل حدود 240 میلیارد دلار به مردم بدهی دارند که باید برای یکسال آن با میانگین 20 درصد بهره، 56 میلیارد دلار سود بدهند . مجموع بدهی بانک ها می شود حدود 300 میلیارد و این یعنی 100 میلیارد دلار کم آوردن توسط بانک ها و موسسات و آن یعنی ورشکستگی. دو راه حل وجود دارد: یا باید بانک ها و موسسات پولهایی که در دوران فروش نفت به بهای بالای یکصد دلار به جیب زده اند را پس بدهند نتیجه آن خروج حباب قیمتی ملک است این کار .... هزینه دارد لذا بی خیال. راه دوم اینکه این ورشکستگی بانکها را باز از جیب فقرا تامین کنند تا به پول ... آسیبی وارد نشود. خیلی ساده است نه؟ ولی می دونم منتشر نمی کنی. (3781998) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.