توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 379066
کری: تحریم‌های کنگره، ایرانیان را پای میز مذاکره آورد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۳۹
وزیر خارجه آمریکا در توضیح علت ارسال ۴۰۰ میلیون دلار ایرانیان به صورت پالت‌های پول نقد گفته که این اقدام از تبعات تحریم‌های کنگره است؛ تحریم‌هایی که ایران را پای میز مذاکره کشاند.

به گزارش فارس، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در مراسم افتتاحیه مسابقات المپیک به برزیل رفته، در خصوص امنیت این مسابقات و مسائل حواشی انتقال ۴۰۰ میلیون دلار پول به ایران با خبرنگار ان‌بی‌سی نیوز مصاحبه کرده است.

مسئله امنیت مسابقات در شهر جرم‌خیز ریودوژانیرو، پس از حمله مسلحانه چهارشنبه شب به اتوبوس خبرنگاران چینی و کشته شدن ۶ نفر از مردم محلی، به کانون توجهات بدل شد؛ ارتش پس از این واقعه در پایتخت برزیل مستقر شد و خیابان‌ها رنگ و بوی میدان جنگ به خود گرفتند.

جان کری در پاسخ به سوالی مبنی بر ایمن بودن یا نبودن اقامت در ریودوژانیرو برای ورزشکاران آمریکایی، از غیرقابل‌پیش‌بینی بودن آینده سخن گفت و در ادامه با پرده برداشتن از واقعیتی جالب گفت: «تاکنون چنین امنیت و تلاش هماهنگی ندیده بودم؛ ما با آنها همکاری می‌کنیم. مأموران امنیتی ما با دقت با آنها (مأموران امنیتی برزیل) هماهنگ شده‌اند.»

دولت آمریکا و برزیل تاکنون از حضور مأموران امنیتی آمریکایی در پایتخت این روزهای المپیک خبر نداده بودند.

در ادامه خبرنگار سوالی در خصوص دادن «باج» به ایرانیان برای آزادی ۴ زندانی پرسید و گفت چرا نظر بیشتر مردم آمریکا با نظر دولت این کشور در این ماجرا فرق می‌کند؟

جان کری با تکرار چند باره پاسخ مقامات آمریکایی گفت که این موضوع توسط تیمی مجزا از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای پیگیری شده و پرس و جوی شخصی کری از آنها ثابت کرده که آزادی ۴ تبعه آمریکایی، ارتباطی با دادن ۴۰۰ میلیون دلار به ایرانیان نداشته است.

خبرنگار از وزیر پرسید که چرا پول را به صورت نقد به ایران فرستادید که این همه جنجال به پا شود؟

جان کری پاسخ داد: «چون نمی‌توانیم برای آنها چک بنویسیم. به خاطر تحریم‌ها، هیچ رابطه بانکی با ایرانیان نداریم. در حقیقت همان اقداماتی که کنگره به کار بست تا مذاکرات سر بگیرد، شرایطی ایجاد کرد که مجبور شویم پول را به صورت نقد به ایران بفرستیم.»
 
کلمات کلیدی : جان کری+ایران+توافق هسته ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.