نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 432165
انتقاد توکلی از بگومگوهای روحانی و آملی لاریجانی/ چرا یارکشی می‌کنید؟/ احترامی برایتان باقی‌ می‌ماند؟
بخش خبری الف، ۱۷ دی ۹۵
نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی با انتشار مطلبی در کانال تلگرامش، از علنی شدن اختلافات روسای قوه قضائیه و مجریه انتقاد کرد.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۰
متنی که احمد توکلی خطاب به حسن روحانی و صادق آملی لاریجانی نوشته، به شرح زیر است:

قانون اساسی را برای کسانی نوشته‌اند که می‌خواهند با هم کار کنند نه پیکار!
۱- چندی پیش پس از یک دوره مشاجرات روسای قوا در رسانه‌ها، بنده ضمن تقبیح آن بگوومگوها، توصیه کردم که این مقامات که سه رکن اصلی حاکمیت را در مدیریت دارند نباید از طریق رسانه‌ها با هم حرف بزنند.

مدتی که گذشت باز بگوومگوها، این بار مخرب‌تر بین رئیس‌جمهور محترم و رئیس محترم قوه قضاییه در گرفت.

چرا مخرب و مخرب‌تر؟
۲- اختلاف همیشه محتمل است و ضرورتاً عیب نیست. وجود سازوکارهای عقلایی و تمسک به آنها در عمل می‌تواند از اثر تخریبی آنها بکاهد و حتی آنها را به نعمت بدل سازد.

قانون اساسی در اصل پنجاه و هفتم قوای سه گانه را مستقل از هم می‌داند که زیر نظر ولایت‌فقیه ارتباط آنها تنظیم شود.تنظیم خودکار به وسیله اصول دیگر قانون اساسی و قوانین عادی صورت می‌پذیرد و اگر در فهم قانون کج‌فهمی یا در اجرای آن، کج‌رفتاری بخواهد شکل بگیرد، طبق همین اصل و بند 7 اصل یکصد و دهم «حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه» از وظائف رهبری است که به شکر خدا سازوکار آن نیز وجود دارد.

چرا روسای قوا به جای حل معقول اختلافات به یارکشی بین مردم اقدام می‌کنند؟

3- مردم عموماً حوصله و علاقه‌ای به تعیین مقصر در این سطوح ندارند، به ویژه آنکه در اثر سختی معیشت وزندگی و بدبینی‌های حاصل از آن، همه را مقصر می‌شناسند. اکثریت از این دسته‌اند.

وقتی روسای قوا که هر کدام مسئولیت سنگینی در اصلاح وضع موجود دارند، و به درجاتی در پیدایش آن نیز بی نقش نبوده اند، در رسانه‌ها به هم می‌تازند این اکثریت از هر دو طرف دعوا دلخورتر می‌شود؛ اقلیت باقیمانده نیز دو دسته میشود، یکی اولی را باور می‌کند و با دومی ستیزه می‌کند و یکی هم دومی را می‌پذیرد و با اولی دشمنی پیدا می‌کند یا خصومتش تشدید می‌شود. این دو به هم مشغول و اکثریت هم دلخور از همه، چه کسی باید غصه امنیت ملی، مشروعیت نظام و ثبات سیاسی را بخورد؟ تأثیر این منازعات بر امنیت و معیشت مردم و اخلاق آنها چیست؟ چه اثری بر طمع ورزی دشمنان اسلام و ایران و چه تأثیری بر یأس دوستان آن ها دارد؟

4- امنیت و تأمین معیشت دو نعمت است که خداوند آن دو را مکمل هم و جامعه را پس از داشتن این دو نعمت مستعد خداپرستی می‌شمارد و اگر در این وضعیت غیر خدا را عبادت کنند جامعه را مستحق مجازات و عذاب می‌خواند:

فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَيْتِ الَّذِي أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ (سوره قریش 3 و 4)
پس باید خدای کعبه را بپرستند که آنان را از گرسنگی و سختی معیشت رهانید و ناامنی را از آنان دور ساخت.

وَ ضَرَبَ‌ اللَّهُ‌ مَثَلاً قَرْيَةً کَانَتْ‌ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَداً مِنْ‌ کُلِ‌ مَکَانٍ‌ فَکَفَرَتْ‌ بِأَنْعُمِ‌ اللَّهِ‌ فَأَذَاقَهَا
الّلَهُ‌ لِبَاسَ‌ الْجُوعِ‌ وَ الْخَوْفِ‌ بِمَا کَانُوا يَصْنَعُونَ‌ (نخل 112)
داستان آن جامعه را برایشان مثال بزن که در امنیت کامل بود و روزی‌اش با گوارایی از همه مجاری می‌رسید اما کفران نعمت‌ها گریبانشان را گرفت و به خاطر اعمالشان گرفتار بیچارگی در معیشت و ناامنی شدند.

5- امنیت اجتماعی مرهون چند نعمت است:
1- وجود افق روشن برای آحاد مردم یا امید به آینده
2- قابل پیش‌بینی بودن رفتار دیگران و سهولت تنظیم مناسبات روزانه که راهکار آن قانون و قانون‌گرایی به ویژه در حاکمان نسبت به مردم است.
3- چون در هر اجتماعی همواره کسانی هستند که قانون‌شکنی و برخلاف انتظارات معقول عمل می‌کنند و ظلم واقع می‌شود، صِرف وجود یک قوه قضاییه مستقل و آبرومند امنیت آور است؛ قانون‌شکنی را کاهش می‌دهد و آسیب دیدگان از قانون‌شکنی را برای احقاق حق خاطرجمع می‌سازد.
4- توازن در توزیع درآمد هم یکی دیگر از ارکان امنیت اجتماعی است.

وقتی رئیس‌جمهور در حمله به قوه قضاییه سلامت این قوه را آن‌چنان زیر سؤال می‌برد که آنها را شریک در چپاول چند میلیارد دلاری جلوه می‌دهد و رئیس قوه قضاییه به شکلی موضع می‌گیرد که گویی به این ضرب‌المثل غیر قرآنی عمل می‌کند که کلوخ‌انداز را پاداش سنگ است! چه بلایی بر سر مؤلفه‌های امنیت اجتماعی می‌آید؟

آیا به آبروی قوه قضاییه آسیب وارد نمی‌شود؟
در این وضعیت بسیار بد اقتصادی که افق برای بسیاری از مردم ما وجود ندارد، احساس ناامنی بیشتر نمی‌شود؟ طرفین در بدترین شکل یکدیگر را به مماشات با فساد و مفسدان و تا حد همدستی با آنان متهم می‌کنند، آیا احترامی برای دو طرف باقی می‌ماند؟

رئیس‌جمهور و قاضی‌القضات هر دو بر اساس قانون اساسی مسئول تأمین و صیانت از حقوق شهروندی‌اند. امنیت و به ویژه احساس امنیت از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی است، وقتی حکومت در تأمین این ابتدائیات ضعیف شد، هر دو قوه تضعیف می‌شود. اینها بخشی از آسیب تنازعات به امنیت است.

6- این تنازعات موجب تضعیف امنیت، تضعیف وحدت ملی، کاهش ثبات سیاسی و خلاصه کاهش مشروعیت نظام می‌شود.

مجموعه این آسیب‌ها ریسک و نا اطمینانی را تشدید می‌کند و افزایش ریسک و نااطمینانی سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را فراری می‌دهد که نتیجه، تشدید رکود و بیکاری کمرشکن فعلی و سخت تر شدن معیشت مردم است.

7- این تنازعات رسانه‌ای برخلاف دستور قرآن، جدال احسن نیست، بلکه به مردم به جای آموزش مدارا و تحمل دیگران آموزش جنگ و جدال خصمانه می‌دهد. این روحیه علاوه بر اثر منفی اخلاقی و آسیب به مهرورزی بین آحاد ملت به وحدت ملی که از جمله سرمایه‌ های مهم اجتماعی است نیز ضربه می‌زند.

8- وجود قوه قضاییه مستقل و قوی از ضروریات مردم‌سالاری و توسعه اقتصادی است؛ یعنی دو هدف اصلی و مهمی که دولت مدعی پیگیری آن ها است. دولت اگر به فکر حفظ آبروی قوه قضاییه نباشد در واقع به دست خودش به مردم آسیب می‌زند و بدون یک دولت قوی و موفق قوه قضاییه چگونه و با چه پشتوانه مالی و لجستیکی قادر به انجام وظایف بسیار بزرگ خویش است؟ وظایفی که در اصل 157 قانون اساسی بر شمرده شده است؟

بپذیرید یا نپذیرید الآن نه دو قوه بلکه هر سه قوه گرفتار درجاتی از فساد شده‌اند که چون خوره به جان ارکان نظام افتاده است، گرچه قوه قضاییه در این دوره نسبت به گذشته در برخورد با مفاسد دانه‌درشت‌ها بهتر و موفق‌تر عمل کرده ولی با مشاجرات، اولاً فاسدان پشت سر طرفین یا اطراف دعوا پنهان می‌شوند و ثانیاً دولت و قضا به گروکشی متهم می‌گردند و اجماع مرکب می‌شود که همه سر و ته یک کرباسند و این به نفع مردم و کشور نیست. خلاصه قانون اساسی را برای گروهی نوشته‌اند که قصد جدی دارند تا با هم کار کنند، نه پیکار!

9- تحریم‌های ظالمانه هنوز ادامه دارد و در افق نزدیک هم احتمالاً بیشتر خواهد شد. ستاد تدابیر ويژه در این دولت نیز فعال است تا با اقداماتی حلقه محاصره نرم‌افزاری ظالمانه را بشکند. نباید رفتار شما چنان باشد که راه‌ها و تدابیر مقابله با ستمگری غرب همه افشا شود و نتوانید کشور را حتی در حد امروز اداره کنید.10- کلام آخر اینکه تردید ندارم اگر ساده زیستی خوی مسئولان بود و درد مردم را که در خانه با بیکاری جوانانشان افسردگی دارند، چشیده بودند، دلواپسی‌شان در امور واقعی خیلی بیش از این بود و به تفاهم به خاطر مردم بیشتر اهمیت می‌دادند.
 
کلمات کلیدی : اختلاف سران قوا+توکلی+احمد توکلی
 
محمدی از تهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۲۳:۳۹
علیرغم اذعان به نیت خیر جناب دکتر توکلی عزیز ؛
ولی به نظر بنده حقیر ؛
بگو مگوها سبب افزایش اطلاعات ملت میشود و به خودی خود بد نیست . (4103292) (alef-13)
 
قاسم نژاد دزفولی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۳:۳۷:۱۴
نه تنها بد نیست که در نهایت به نفع مردم تمام خواهد شد (4103630) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۶:۲۵:۳۹
هر كي أشكال رو در ديگري ميبينه (4103879) (alef-13)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۷:۱۰:۴۹
خداوندا فساد وتخلف را بدست خود متخلفین رسوا کن وتشت رسوایی انها را بر ملا کن (4103938) (alef-13)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۷:۱۹:۰۱
من هم با جناب آقای توکلی موافقم که بگو مگوها باعث فشل شدن قوه مجریه و قوه قضاییه و به حاشیه رفتن مطالبات و حقوق مردم است، اما ملت ما ملت هوشمندی هستند پشت پرده این بگومگوها را نیز می فهمند، و اتفاقا گاهی این بگو مگو ها سبب شفاف سازی هایی ضروری و لازمی می شود که مخفی کردن آن خساراتی بزرگتر بر کشور تحمیل می کند،
مثلا این دستگاه های فنی و امنیتی پیچیده در نهاد ریاست جمهوری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برای چیست، آیا این بخش تکه ای از پازل پیچیده ای نیست که برخی از قطعات آن، قبلا کشف شده است؟؟؟!!!!
کتمان و مخفی کاری ، جناب آقای روحانی، در کرسنت، در برجام، در قراردادهای نفتی جدید، در ایفای نقش حسین فریدون در مجاری کلیدی اقتصاد و سیاست و برجام، و کتمان حقوق های نجومی و ده ها مورد دیگر، با کتمان و مخفی کردن خرید دستگاه فنی و امنیتی و تعبیه آن در ریاست جمهوری ، حتی از نهادهای اطلاعاتی، سوال برانگیز نیست؟؟؟!!!!!
قطعا جناب آقای توکلی به شدت طرفدار شفاف سازی در این امورند به هر شکل ممکن، تحلیل من این است که فشار همه جانبه ای بر قوه قضاییه در حال افزایش است که قوه قضاییه دست به معامله با طرف های ذینفع بزند ، و قوه قضاییه برای ایستادگی در برابر این فشارها احساس نیاز به حمایت مردمی می کند بخصوص که تا کنون قوه قضاییه نتوانسته، است. رضایت قابل قبولی را در مقابله بافساد از سوی مردم کسب کند ، و افشای حقایقی مانند حسین فریدون و کمک بابک زنجانی به ستاد روحانی و نصب دستگاه فنی امنیتی ویژه در نهاد ریاست جمهوری ، در راستای کاهش فشارها و تحصیل حمایت مردمی در برخورد با مفاسد صاحبان پول و قدرت است. (4103950) (alef-13)
 
متاسف هستم از رشت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۲۵:۲۶
جالبه اکثر بگو مگوها هم مادی و حول و حوش مسائل پولی و اقتصادی است . (4103294) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۴:۱۹:۵۹
بله دعوا سر پول گمشده مردم ! (4103704) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۲۶:۴۳
اقای روحانی که به توصیه مشاوران تندرو، برای حاشیه سازی ، توییت می کنند، بهتر است موضوعات را در خلوت سران قوا مطرح کنند ، و توییت نویسی را بذارند برای پاسخ به گستاخی های امریکایی ها. (4103298) (alef-13)
 
محبی از قم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۲۸:۲۷
اگه بگو مگوها سر مشکلات معیشتی بود خوب بود .
سر وجود فساد اقتصادی است که مایه تاسف شدید است (4103302) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۲۹:۱۶
با تو زرد درامدن برجام، قابل پیش بینی بود که بعضی ها به بگومگوهای داخلی دامن بزنند. (4103304) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۳۰:۰۵
اگر همين برجام نيم پز هم نبود فاتحه مملكت خوانده شده بود ، برجام فعلى حتى توانسته شكاف عميقى در تحريمهاى جهانى عليه ايران ايجاد كند و اين با هوشمندى رهبر عزيزمان اتفاق افتاد .
انصاف و وجدان لازمه قضاوتها است . هر دو قوه مشكل دارند سيستم قضاء كشور جوابگو نيست و در ابدنه ان و گاها قضات فساد و مشكلات وجود دارد و مفسده هاى اقتصادى نيز در سيستم اجرايى تيز وجود دارد ، تمام قوا و همه مديريت كشور بايد خودشان را اصلاح كنند و به فكر مردم و منافع ملى كشور باشند و منافع باندى و جناحى را رها كنند . (4103413) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۳:۲۵:۰۸
حالا تا چند روز دیگه ترامپ میاد برجام رو بر میداره بعد همه متوجه میشن برجام چه سودی برای کشور داشته وقتی دلار شد ده هزار تومن همه متوجه خاصیت برجام میشن (4103600) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۴۰:۵۴
بر طبق قانون اساسی، رییس جمهور فرد دوم کشور است. (4103438) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۳:۲۵:۲۹
چون نفر دومه هر کاری خواست میتونه بکنه و هر چی خواست میتونه بگه ؟
من و تو این بابا رو نفر دومش کردیم (4103601) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۳:۳۱:۰۶
رییس جمهور به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی و شخصی که 24 سال نماینده مقام معظم رهبری در آن شورا بوده و 16 سال هم دبیری شورا را داشته است، آیا نمیتواند تشخیص درستی درباره مسائل مهم داشته باشد؟ (4103615) (alef-13)
 
امیر حسین سلطان/تهران
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۲:۴۵:۰۷
اولا: تو زرد درآمدن برجام؟؟؟!!! - هموطن گرامی من ، واقعا مگر انتظار معجزه از برجام داشته اید که این چنین در مورد یک قرارداد به رسمیت شناخته شده در سطح بین المللی و سازمان ملل متحد به قضاوت کاملا یکسویه و غیرمستدل و فقط و فقط کاملا شتابزده و دلواپسانه!!! نشسته اید؟! ثانیا: در پاسخ به این مطلب دلسوزانه جناب آقای دکتر توکلی و با سپاس از توجه و دقت نظرشان به اهمیت موضوع ، باید با کمال احترام خدمت ایشان عرض کنم متاسفانه کفه ترازوی قضاوت تان درباره دو قوه رکین از ارکان جمهوری اسلامی ایران بیشتر در مقام انتقاد و خرده گیری به قوه مجریه و شخص رئیس جمهوری محترم سمت و سو گرفته است که البته امیدوارم من در این خصوص اشتباه کرده باشم و قضاوت جناب آقای دکتر توکلی کاملا منصفانه و بی طرفانه باشد. خدا مرا نیامرزد اگر بخواهم نظری توامان با بغض و یا مغرضانه ارائه نمایم: متاسفانه در ماههای اخیر هرگاه شنونده یا بیننده بخش های خبری صدا و سیما بوده ام و خبری دریاره جلسه مسئولان عالی قضایی روی آنتن رادیو یا تلویزیون منتشر شده است در اکثریت مواقع بیانگر موضعگیری و یا مواضع سیاسی رئیس محترم قوه قضاییه بوده است به طوری که اگر تصویری نمایش داده نشود یا به کلمه قضایی اشاره ای نشود انگار خبر مربوط به مجلس و حتی دولت و یا مشخصا اهالی سیاست و پیرامون آن است و نه یک جلسه عالی قضایی! رئیس جمهور به عنوان شخص دوم کشور و مسئول اجرای قانون اساسی مواضع و نظرات و دیدگاه هایی داشته و دارند که بعضا هم بنا به ضرورت اظهار می دارند اما انگار این به یک سیره یا رویه نهادیته تبدیل گشته است که این اظهارات جناب آقای دکتر روحانی گویی الزاما باید بلافاصله با یک پاسخ(موضعگیری) 180 درجه ای مخالف آن از جانب مسئولان محترم قضایی روبرو گردد و به نظر این حقیر این نکته در توسعه اختلافات بسیار حائز اهمیت است. و من الله التوفیق. (4103532) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۳۲:۳۱
دکتر جون قربونت با این حرف حسابت " قانون اساسی را برای کسانی نوشته‌اند که می‌خواهند با هم کار کنند نه پیکار " (4103310) (alef-3)
 
Mehrdad
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۳۶:۰۷
ظاهرا در این نامه اقای توکلی از رفتار دو قوه انتقاد کرده ولی در متن فقط دولت را محکوم کرده (4103317) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۳۷:۰۵
اقای توکلی چطور ابروی قوه ی مجریه که عامل اجرایی کشور است مهم نیست و شب و روز سنگ اندازی میشه ولی قوه قضاییه که وظیفش نظارت دقیق بر مسایل هست تو این وضعیت باید مراعاتشم بشه؟ (4103319) (alef-13)
 
طه حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۴۴:۳۳
بعضی وقت ها هم بگو مگوها باعث روشن شدن بعضی مسائل میشود (4103332) (alef-3)
 
محمد طه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۱۵:۵۶
و روشن شدن مسائل خوب است و بهتر از تاریک ماندن مسائل است (4103391) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۲۹:۴۰
ما خواهان روشن شدن مسائل هستیم (4103411) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۴۷:۰۲
اتفاقا برعکس بروز اختلافات سبب رشد عقلی و فکری جامعه میشود (4103333) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۵۵:۴۶
این آقای ریس جمهور به همه توهین میکنه یه روز به منتقدین یه روز شهردار تهران و رئیس قضا و رسانه ملی و ... دیگه قابل تحمل نیست (4103353) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۵۹:۵۰
ای کاش بگو مگوها برای منافع ملت بود (4103362) (alef-3)
 
علوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۱۹:۳۵
متاسفانه بگو مگوها در کشور ما برای مردم نیست (4103396) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۳:۲۶:۲۰
اتفاقا اقای روحانی طرف مردم . مردم باید بدانند چرا میخوام سریع سر بابک زنجانی رو زیر اب کنند (4103603) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۱۱:۲۷
چه کسی ازانجام وظیفه ومسیولیت کوتاهی میکند این مهم است (4103384) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۲۱:۲۴
جناب آقای توکلی در باره فساد کرارا در داخل ارگان ها دادسخن میگفت . آن موقع مردم متردد بودند بعضی ها می گفتند شاید این بار رای نیاورده اینگونه در باره فساد صحبت میکند اکنون که فساد یکدیگر را بر ملا میسازند . ومردم هم از این طریق به فساد یقین پیدا میکنند چرا آقای توکلی حالا در نقش یک چینی بندزن ظاهر شده است؟ بگذارید مردم بدانند در کشور چه میگذرد (4103401) (alef-13)
 
مجتبی
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۲۸:۱۱
با سلام

به نظر من قوه قضاییه ار یک طرف وارد مسایل سیاسی شده و اکثر صحبتهای رییس قوه قضاییه و سخنگو ی محترم بجای پرداختن به مشکلات آن قوه در خصوص برجام است و از طرف دیگر با در گیر کردن خود درتامین مالی قوه قضاییه از روشهای خارج بودجه مسیر را برای بگو مگو های دو قوه هموار کرده است
در صورتیکه پزداختن به مسایل برجام و باز خواست آن از اختیارات قوه مقننه و تامین مالی قوه قضاییه صرفا از طریق بودجه و از وظایف قوه مجریه است (4103410) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۴۱:۲۸
خدا را فراموش نکنید (4103440) (alef-13)
 
نعمت الله صداقتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۴۸:۴۹
بسم الله الرحمن الرحیم
من به شخصه اعتمادم به سه قوه از بین رفته است،چون نتیجه ای مثبت در زندگی و حقوق شهروندی و تحکیم خانواده و ثبات شغل و ثبات پولی ملی و ارزش آن و خیلی چیزهای دیگر نمی بینم،
وقتی شادی توی جامعه نیست و سرگردانیم و به آینده امیدی نداریم چگونه باید از قوا مطمعن بود،
یعنی مردم مشکل دارن یا این سه قوه،
همیشه از حسن نیت مردم بعنوان ابزاری برای رسیدن به جایگاه ها استفاده می شود .
خروجی اینهمه همکاری و اعتماد و جانبازی و ایثارگری مردم چیست
هر روز که بدتر از دیروز است
آقای توکلی عزیز مگه چند سال باید طول بکشد تا هر روز توی مجلس و دولت و قوه قضائیه قانون تصویب بشد و هر روز بحث و درگیری باشد،
اگر اقتصاد کشور درست برنامه ریزی شده بود چگونه است که با یک نسیمی این درخت اقتصادی کشور سقوط میکند،
اگر سیستم قضائیه کارش بر اساس پیشگری و عدالت هست چرااینهمه پرونده قضایی هست و هر روز می خواهند زندان های جدید درست و قاضی جدید استخدام کنند
اگر کار قوه مقننه درست هست و چگونه می شود که این همه فساد اداری در همه جا هست
آقای توکلی،یک سوالی از شما دارم شما یک اداره یک سازمان یک جایی را نشان بدهید که وقتی یک فرد مراجعه میکند در اونجا احساس خوشحالی داشته باشد،
واقعا متاسفم که خطر در بیخ گوش هست و عده ای مسئولیت کلان کشور را دارند ولی مثل یک گردان رزمنده هم نیستند،
اگر این گردان یا تیپ یا لشکر مسئولین را برای مقابله با دشمن بفرستید که شکستشون حتمی است،
این مردم و اقشار جامعه هستند که آسیب پذیر شده اند و بنیان خانواده ها بعنوان کوچکترین ارکان جامعه در حال متلاشی شدن هستند و مثل گلوله برفی در حال آب شدن هستند،
دشمن شناسی هنری می خواهد که دیده نمی شود ولی همدیگر را قوا خوب می بینند و بجای اینکه توجهشان به مردم باشد که مسئولیت مدیریت نظارت و هدایت و پشتیبانی آنها دست اونهاست دنبال حواشی هستند،
آقای توکلی سقوط چیست؟ (4103452) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۵۷:۲۷
اقای رییس قوه قضاییه شما بجای انکه به بهتر شدن وضع قوه تحت اختیار خود توجه کنید و نارضایتی مردم را کاهش دهید مرتب از برجام و فرجام و سیاست خارجی و .....حرف زدید. (4103469) (alef-13)
 
سلیمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۵:۰۳:۲۵
این کشمکشها هیچ نتیجه ای برای مردم ندارد.بنظرم اعتماد بنفس رییس قوه قضاییه عامل این مسایل است.رییس قوه قضاییه باید خویشتنداری میکرد و با منش حقوقی و قاعده مند جواب انتقادات رییس را میداد که قطعا چنین وضعی حادث نمیشد (4103757) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۱:۵۸:۱۰
اصل این موضوع که نظام در این بگو مگوها و اختلاف سران قوا نباید تضعیف شود و به امنیت خدشه وارد گردد سخن درستی است. اما یکی از مهمترین عوامل امنیت اعتماد ملی هم هست. این مشاجرات نشان از کاهش اعتماد ملی هم دارد. نباید در این موارد مشکل به گونه ای تمام شود که گویا قرار است در مورد موضوعاتی که این اعتماد را تضعیف می کند مصالحه ای صورت بگیرد و به اصطلاح صورت مسأله پاک شود. متأسفانه آقای توکلی یه طور معمول بر اساس منافع جناح خودشان در این مواردی که فراجناحی و ملی است وارد می شوند و حکم می کنند. البته هر قدر بخواهند خود را عدالت خواه و بی تقصیر در مشکلات امروز نشان دهند موفق هم نیستند. (4103470) (alef-13)
 
مسعود
Netherlands
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۲:۳۰:۳۶
به لحاظ فرهنگی صحبت از نقاط ضعف خودمان را همواره نکوهش وگاهی مجازات کرده ا یم و بدین ترتیب ازانباشتن این نقاط ضعف زنجیری قطور ساختیم بدور پا و گردن مملکت، با چند اعلامیه و شعار قابل حل و جبران نیست، رهايی از آن انگیزه و اراده آهنین و برنامه کارشناسانه میخواهد و اجرای آن استقلال، شجاعت و اقتدار. بانی مبارزه با اختلاس نمیتواند یکی ازنهادها یا قوای مشکوک به فساد باشد حتی اگر این شک بی اساس است. (4103510) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۲:۴۳:۳۸
دكتر جان...انها مشكلات را به روزنامه كشيده اند شما هم نصيحت به انها را به روزنامه كشيديد..شم ميخواستيد حضوري بگوييد...اتفاقا كشاندن مشكلات به تريبونها اگر چه روي اعصاب مردم است ولي باغث شفافيت بيشتر و قضاوت درست مردم ميشود... (4103528) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۲:۵۰:۲۵
مردم حق دارند بدانند پول های بابک زنجانی کجاست (4103538) (alef-13)
 
امین علیزاده
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۳:۲۱:۵۴
حقیقتا با این شیوه اعلام موضع رییس محترم قوه قضاییه و رفتارهای به شدت سیاسی ایشان رسیدن به این نقطه دور از انتظار نبود. بارها با نام بردن از جناح مقابل به آنها تاخته است. این شیوه موضع گیری در جایگاه رهبر یک حزب هم پسندیده نیست، در جایگاه ریاست قوه قضاییه که به هیچ عنوان شایسته نیست.
از ایشان استدعا داریم قدرت، اقتدار و اعتماد قوه قضاییه را اینگونه خدشه دار نفرمایند. کشور و نظام نیازمند یک قوه قضائیه مطلوب هستند (4103594) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۴:۰۹:۴۸
چرا وقتي اختلاف هست ، آن را پنهان كنند ،
به طور علني نظرات خود را اعلام كنند تا مردم قضاوت كنند حق با چه كسي است ،
ضمنا" آنچه مي بينيم اختلاف نيست ، بلكه اتهامات يك قوه به قوه اي ديگر است كه بايد معلوم شود اين اتهامات درست است يا نه . (4103686) (alef-13)
 
حسن اوغلو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۴:۳۲:۵۲
به نام خدا
باسلام
به نظر قاصر بنده، تمام فرمایشات جناب آقای دکترتوکلی درست وقانع کننده است، ولی، باید به سرچشمه ومنشأاین اختلافات ومشاجرات مخرب نیزتوجه کردوآنهارا هم مورد بحث وفحص قرارداد به نظرم تازمانیکه همه آن کسانیکه در نظام اسلامی ماصاحب مقام ومنصب تاثیر گذاری هستند به قانون اساسی پایبند نباشند وپارا از محدوده قانونی خود فراترنهاده و مبادرت به ترویج افکاری نمایند که خلاف ومتضاد افکار وایده هائی است که از سوی مقام ذیصلاح بر مبنای قانون اساسی وسایر قوانین صادر ورواج می یابد، هیچ کاری درست پیش نخواهد رفت؛زیرا که موجب بروز دوگانگی وبلاتکلیفی در جامه شده ومجرائی برای سوء استفاده دشمنان وبدخواهان ونیز زیر مجموعه های قوای سه گانه، مانند مشکلات موجوددر سازمان های دولتی وغیره وغیره خواهیم بود. (4103720) (alef-13)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۴:۴۱:۱۲
ریشه اصلی این اختلافات متناسب نبودن مسئولیت ها و اختیارات روسای قوای سه گانه و نهاد های حاکمیتی به ضرر رییس قوه مجریه است به طوری که رییس جمهور قادر نیست برنامه های مد نظر خود را به راحتی انجام دهد. به عبارت بهتر اختیارات رییس جمهور در مقایسه با مسئولیت هایش بسیار کم است در حالی که نهاد های زیادی می شود نام برد که از اختیارات فراوانی بهره مند هستند و در بسیاری از موارد از این اختیارات برای ایجاد مانع در مسیر حرکت دولت استفاده می کنند و در عمل در برابر کاستی ها مسئول شناخته نمی شوند . (4103732) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۵:۱۴:۱۴
حقوق ها در قوه قضاییه شفاف سازی شوند (4103766) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۷:۱۲:۴۴
شفاف سازی حقوق در لشکری و شهرداری نیز هم (4103941) (alef-13)
 
خام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۵:۳۹:۴۴
سلام جناب آقای توکلی : برای بسیاری این سئوال پیش میاد در کشوری که قوه قضائیه. وزارت اطلاعات ونیروی انتظامی بسیاری از کسانی را که علیه مردم وکشور اقدام سوئی انجام داده اند به راحتی کشف کرده اند ( از باب نمونه رصد ودستگیری
ریگی در آسمان ) چگونه است که قادر به یافتن پشت پرده های جریان بابک زنجانی نیستند ؟ یا اینکه میدانند و افشای آن ودستگیری آنها فاجعه است؟ (4103799) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۷:۴۷:۰۲
کمپینی از طرف مردم با عنوان :
ماهمگی محرمیم را ه انداری کنیم. (4104012) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.