توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 368563
اسنادی که آمریکایی ها نگذاشتند منتشر شود
آمریکایی ها خود را کدخدای عالم می دانند و به مردم سایر کشورها به دید برده نگاه می کنند اما با این وجود بازهم دم از حقوق بشر می زنند و خود را منجی ملت ها معرفی می کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۱
آمریکایی ها همواره حقوق بشر را دستاویز و ابزاری قرار داده اند تا رد جنایت هایی که در سرتا سر نقاط جهان انجام داده اند را به وسیله این ادعا صاف کنند. آنها خود را کدخدای عالم می دانند و به مردم سایر کشورها به دید برده نگاه می کنند اما با این وجود بازهم دم از حقوق بشر می زنند و خود را منجی ملت ها معرفی می کنند. این منجیان دروغین، مرگ انسان های بسیاری را در کشورهای مختلف رقم زده اند و مدتهاست که طشت رسوایی آنها بر زمین افتاده است.

در همین ارتباط محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا و عضو شورای بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پیرامون اقدامات ناقض حقوق بشری آمریکا با ما به بحث و گفتگو پرداخته است. هم اکنون این مصاحبه تفضیلی را پیش رو دارید.

خوی آمریکایی ها با ثروت و قدرت و زیاده خواهی عجین شده است

*علت اینکه آمریکایی ها حقوق بشر را روی ترازوی ثروت و قدرت وزن می کنند چیست و بفرمایید که چرا این کشور با این همه ادعای حقوق بشری کفه ثروت و قدرت را در برابر حقوق بشر ترجیح می دهد؟

خوی آمریکایی ها با ثروت و قدرت و زیاده خواهی عجین شده است، آنها منفعت خود را بر هر چیزی ترجیح می دهند و عادت دارند تا از حقوق بشر هم به عنوان یک ابزار استفاده کنند، ابزاری که به وسیله آن بتوانند به سایر کشورهای جهان زور بگویند، این ها نمی توانند رویه خود را تغییر بدهند چون به گونه ای دیگر می اندیشند و رفتار می کنند. این ها فقط از حقوق بشر دم می زنند اما وقتی باید مدافع ملت های مظلوم منطقه باشند، سکوت اختیار می کنند چون به نفع شان نیست و قدرت و ثروت شان از این راه تامین نمی شود.

*اگر ممکن است به چند نمونه از موارد نقض حقوق بشر از سوی آمریکایی ها اشاره بفرمایید؟

ببینید آنچه مسلم بوده این است که آمریکایی ها حقوق بشر را به طرز فجیعی زیرپا گذاشته اند و از کودتا 28 مرداد در ایران حمایت کردند و با سرنگونی مصدق و بازگرداندن شاه به ایران، کاری کردند تا ملت ایران 25 سال تحت سلطه حکومت دیکتاتوری قرار گیرد. این کشور  به ماموران ساواک دوره هایی برای شکنجه کردن افراد مخالف با حکومت شاه آموخت. اکنون هم آمریکایی ها از حکومت های دیکتاتوری حمایت می کنند. مصداق این امر حمایت آنها از رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین و حمایت از تجاوز عربستان به یمن و حتی مشارکت خود آنها در این امر است. این ها تنها بخشی از جنایت های بی شماری است که آمریکایی ها انجام داده اند و حقوق بشر را نقض کرده اند.

زندان ابوغریب و اسنادی که آمریکایی ها نگذاشتند منتشر شود

*در بازخوانی جنایات آمریکایی ها که در تضاد کامل با حقوق بشر قرار دارد، می­توانیم به چه موارد دیگری در این خصوص اشاره داشته باشیم؟

شکنجه گاه ابوغریب در عراق که اسناد آن منتشر شده یکی از مهمترین جنایت هایی است که آنها انجام داده اند، این مسائل نشان می دهد که آمریکایی ها شکنجه را جهانی کرده اند. آنها دارای زندان های سری هستند و تا همین چند وقت پیش قرار بود تا اسناد زندان ابوغریب منعکس شود اما آمریکایی ها مانع شدند. قاضی دادگاه نیز مجوز لازم را برای انعکاس اسناد این زندان صادر کرد اما آمریکایی ها مطرح کردند که اگر این اسناد منتشر شود آنها در معرض خطر قرار می گیرند. بمباران هسته ای ناکازاکی و هیروشیما و حمایت از تروریسم و منافقین در ایران، عراق و سوریه تنها یک بخش کوچک از انواع و اقسام جنایت های آمریکایی ها را در برمی گیرد.

آمریکایی ها چه حقی دارند، کشورهای منطقه را تهدید کنند؟

حمایت از ریگی و اینکه آمریکایی ها از او خواستند تا انفجارات را از سیستان و بلوچستان به پایتخت بکشاند، از دیگر جنایت های آمریکایی هاست که در تضاد کامل با حقوق بشر است.

به طور کلی می توان گفت، تمامی کارهای آمریکایی ها مصداق بارز نقض حقوق بشر است اما آنچه که باید در اینجا گفت این است که آمریکایی ها چه حقی دارند، کشورهای منطقه را تهدید کنند و یا چه حقی دارند که بگویند، اگر فلان کشور فلان کار را نکند و یا تسلیم نشود از بمب هسته ای استفاده می کنیم؟

دستگاه دیپلماسی ما ضعیف عمل می کند

*چرا دولتمردان ما موارد نقض حقوق بشر در آمریکا را مورد توجه قرار نمی دهند؟ آیا نباید جمهوری اسلامی برای دفاع از مظلومینی که در آمریکا حقوق شان تضییع می شود، اقدام و تحرکی داشته باشند؟

قطعا باید در این خصوص اقدام و تحرک لازم را داشته باشد و موارد نقض حقوق بشر در آمریکا را رسانه ای کرده و تبلیغ کند. بنده در کل به این مسئله هم معتقد هستم که دستگاه دیپلماسی ما ضعیف است و در بسیاری بخش ضعف هایی دارد نباید بگذاریم آمریکا آب خوش از گلویش پایین برود و به راحتی حقوق بشر را زیر پا بگذارد و هر کار دوست دارد با ملت های منطقه انجام دهد و دم از رعایت حقوق بشر هم بزند. این ها وظیفه دستگاه دیپلماسی ماست تا صدای خود را در این قضیه بالا ببرد. ما باید توجه داشته باشیم که هر قدر دستگاه دیپلماسی ما در قبال آنها کوتاه بیاید، آنها پرروتر و گستاخ تر خواهند شد.

*ایران از جمله کشورهایی است که قریب به 17 هزار شهید ترور دارد. در بسیاری از این ترورها دست پنهان دولت آمریکا و حمایت های آمریکایی آشکار شده است، مانند ترور دانشمندان هسته­ای که مسئولان آمریکایی در صحبت­های خود به طور غیرمستقیم و تلویحی آن را راهکاری برای مقابله با هسته ای شدن ایران می دانستند. حال با این تفاسیر چرا این کشور بازهم در زمینه حقوق بشر ادعا دارد؟ تحلیل شما از این مسئله چیست؟

ببینید آمریکایی ها ذاتا ناقض حقوق بشر هستند و چون در این زمینه کارنامه خوبی ندارند مدام دم از رعایت حقوق بشر می زنند، این ها به ترور دانشمندان هسته ای ما دست زده اند و با این وجود بازهم بر طبل رعایت حقوق انسان ها می کوبند. طبعا وقتی انسان ها چیزی را ندارند مدام از آن حرف می زنند. از سوی دیگر این ها می بینند که کشور ما استقلال دارد و مستقل هست، اما آمریکایی ها با هرگونه پیشرفت مستقلانه کشورها ولو به جنگ و خونریزی مخالف هستند و ازآنجایی که جمهوری اسلامی پیشرفت و استقلال را در دو خط موازی پیش می برد، مطابق میل آمریکا نیست به همین علت به تهدید و تحریم دست می زنند و با کمک قدرت رسانه ای که دارند، رعایت حقوق بشر را در آمریکا برجسته می کنند تا بتوانند به هر کشوری که دوست داشتند به بهانه برقراری صلح و هزار و یک بهانه دیگر لشکرکشی کرده و یا از عدم دست یابی ایران به انرژی هسته ای دم می زنند تا اهداف خاص خود را در این زمینه بهره برداری کنند.

 این کشور تنها زمانی حقوق بشر را نقض نکرده و به آن پایبند است که دولت های مختلف را مهره خود بداند، همچون عربستان که به پایگاه آمریکایی ها در منطقه تبدیل شده است. چنین کشورهایی هیچ گاه به خاطر نقض حقوق بشر مورد مواخذه و یا تهدید و تحریم قرار نمی گیرند.

حقوق بشری که آمریکایی ها از آن دم می زنند یک ملاعبه سیاسی است

*هدف از اینکه پرونده «حقوق بشر در ایران» توسط آمریکایی ها –علیرغم نقض حقوق بشر در آمریکا- همیشه محل بحث بوده، چیست؟ برای اقدام فعالانه، دولت و دستگاه دیپلماسی بایستی چه اقداماتی انجام دهد؟

این مسئله سیاسی است، حقوق بشری که آمریکایی ها از آن دم می زنند بیشتر یک ملاعبه سیاسی است. وگرنه چرا این ها زمان شاه حقوق بشر را نادیده می گرفتند، این ها علیه حکومت دیکتاتوری عربستان هم هیچ اعتراضی نمی کنند زیرا آمریکایی ها دنبال ژست خودشان هستند و می خواهند مثل ارباب و کدخدا در امور ملت ها دخالت کنند. این ها حتی به هنگام لشکرکشی به کشورهای مختلف و به راه انداختن جنگ ادعا می کنند که این کار را برای صلح و ریشه کنی استبداد انجام می دهند در حالی که این اقدام این ها مصداق بارز نقض حقوق بشر است. در این قضیه انتظار می رود تا دستگاه دیپلماسی ما به شکل تهاجمی عمل کند. اخیرا اسم عربستان به خاطر رشوه هایی که پرداخته کرده از لیست کشورهایی که کودکان را آزار می دهند، خارج شده است لذا باید با جدیت این مسئله در دستگاه دیپلماسی ما پیگیری شود و باید از این فرصت استفاده کرده و اسناد نقض حقوق بشر عربستان و آمریکا را به نمایش بگذاریم. آمریکایی ها می خواهند دیپلماسی ما را در موضع تدافعی قرار دهند ولی این ما هستیم که باید آنها را در موضع تدافعی قرار دهیم.

منبع: پارس نیوز
 
کلمات کلیدی : حقوق بشر آمریکایی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.