نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 447961
سلامت جامعه، استخدام دولتی و اقتصاد ما
بخش تعاملی الف - سجاد رحیمی مدیسه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۵:۴۳


مقام معظم رهبری فرمودند باید افراد خاطی در بحث حقوق های نجومی مجازات شوند و نگاه طعمه ای به مسئولیت برای رسیدن به ثروت موجب کوچک و حقیر شدن انسان خواهد شد.

نگاه طعمه‌ای به مسئولیت سبب می‌شود روزانه، ده ها آگهی با عنوان "استخدام کارمند آشنا به کامپیوتر در تهران" ببینیم، اما اثری از قرارداد صحیح، امنیت شغلی و آرامش برای اجتماع نباشد. وقتی امنیت شغلی و آرامش وجود نداشته باشد، نباید انتظار اقتصاد سالم را داشته باشیم.

عدم رعایت اصولی اقتصادی تخصصی و دینی که مصداق آن در برخورداری افراد جامعه (به ویژه جوانان) از استخدام دولتی است، جامعه ما را دچار همین حقارت نموده که این مسأله برخلاف اخلاق و دستورات دینی ماست:

نمی شود از یک تکه نانی که به ده قسمت تقسیم شده، هشت تای آن را دو نفر بردارند و به بقیه گفته شود این شما و این دو تکه باقی مانده. حال جامعه ما خوب نیست، اما به قول پدربزرگ مرحومم و همه قدیمی‌ها: برای هر دردی، درمان وجود دارد به جز مرگ.

حال جامعه ما می‌تواند بهتر شود اگر نگاه اخلاقی، انسانی و دینی در جامعه یک قانون باشد. دیگر نباید به شعار  و حرف و مقاله نوشتن بسنده کرد. سلامت جامعه ما از فقدان قانون‌های محکم و بدون تعارف صدمه خورده است: اگر میلیون‌ها پول نجومی از بیت‌المال یک ملت در جیب عده‌ای می‌رود، و این پول به چرخه اقتصاد برنگردد، چگونه انتظار داریم اقتصاد ما بر مبنای معیارهای بین‌المللی و حتی دینی سروسامان یابد؟

بعد از همه هیاهوها برای حقوق‌های نجومی! سقف حقوق برای مدیران 10 میلیون تعیین شده است و به افرادی که از تخصص ویژه‌ای برخوردارند، با مصوبه شورای حقوق و دستمزد، 17 میلیون تومان پرداخت خواهد شد؛ اما معلوم نیست تخصص ویژه چطور شناسایی می‌شود؟!

و به همین ترتیب حوزه اشتغال جوانان:
یا باید آنان را استخدام دولت نماییم و یا برایشان فکری کنیم. یک جوان هزینه دارد: تا کی می‌تواند دست در جیب پدر نماید و پدر و مادرش با اندوه، آب شدن و استرس فرزندش را ببینند و نتوانند کاری نمایند؟

چند روز پیش با جوانی صحبت می‌کردم که فوق لیسانس حقوق داشت: مصمم، باتلاش و پرامید که به تازگی به جمع متأهلین پیوسته بود. در یک محیط آموزشی علیرغم تخصص حقوقی خود و به ناچار، در فضایی غیرتخصصی و غیرمرتبط با فعالیت خود کار می‌کرد و این طور صحبت می‌کرد که پنج ماه است حقوق نگرفته و تنها یک 500هزار تومان توسط مدیرعامل شرکت به حسابش واریز شده؛ آن هم بعد از کلی خواهش و تمنا برای حق طبیعی یعنی دستمزد در برابر کار.

درد و دل فراوان می‌کرد و هر کلمه‌ای را که بیان می‌نمود، قلبم فشرده می‌شد:
"به هر دری زده‌ام؛ برای پلیس+10 اقدام کردم اما بعد از کلی پیگیری، مجوز ندادند و یا به برخی نور چشمی ها  آشنایان خود که بعضاً از بازنشستگان نیروی انتظامی هستند؛ این دفاتر را می‌دهند. پیگیر هم می شویم، جواب درستی نمی‌دهند.

برای دفتر خدمات قضایی الکترونیک اقدام کرده‌ام و بعد از روزهای متعدد صرف وقت و هزینه، می گویند به شما جوان‌ها مجوز این دفترها را که درآمد بالایی هم دارد، نمی‌دهند؛ این عمدتاً برای بازنشسته‌هاست و یا دوستانشان!"

و... خلاصه کلام به شدت دلخور و ناراحت بود و تنها کاری که از دستم برمی‌آمد، دلداری دادن و امید دادن بود که: خدا بزرگ است و باید بر او توکل کرد.

سلامت اقتصادی یک جامعه از ارکان مهم توسعه ملی محسوب می‌شود و اگر این رکن وجود نداشته باشد، ما در حوزه‌های گوناگون به مشکل و مسأله برمی‌خوریم: از افزایش طلاق و زنان خیابانی گرفته تا دزدی و سرقت‌های مسلحانه خرد و کلان.

در جامعه ما چه خبر است؟ در موارد بالا، جوانانی از این دست که هزاران نفر در کشور هستند، چه باید بکنند؟ آیا نباید به داد مردم رسید؟ آیا نباید به داد خانواده‌ها رسید؟ بسیاری رسانه‌ها و افراد جوانان را متهم به عدم تشکیل خانواده به خاطر عدم مسئولیت‌پذیری می‌نمایند؛ و یا بعضاً انتطار دارند یک جوان با هیچ! برای ازدواج اقدام بکند: آیا این ازدواج صحیح است که یک جوان بدون هیچ جلو برود؟ شاید هم من اشتباه بکنم، اما معتقد هستم تنها به صرف یک آیه قرآن کریم با مضمونِ: "ازدواج کنید و روزی شما می‌‌آید." زمانی می‌توان اقدام نمود که به سایر دستورات دین هم در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد و معیشت عمل شده باشد.

چند روز پیش هم یکی از اقوام در اهواز، با غمی غریب گلایه می‌کرد که همسر دوستش در فلان شرکت خصوصی 5ماه است که حقوق نگرفته و اعتراض هم می‌کنند، راه به جایی نمی‌برند. مسئولین و صاحبان قدرت و تصمیم‌گیری، در مقام حرف و شعار اعتقاد دارند: باید کاری کرد که مردم، دولت و کشور کارآفرین داشته باشیم؛ اما هیچ یک راهکار عملیاتی مبتنی بر اصول اقتصادی این موضوع را بیان نمی‌کنند. و نکته تلخ ماجرا آن جاست که در تریبون‌های رسمی اعلام می‌نمایند که امکان استخدام‌های دولتی دیگر وجود ندارد.

این صحبت و این اظهار نظرهای غیرتخصصی، به هیچ عنوان توسط یک جامعه که به شدت به مراقبت و سلامتی نیاز دارد، پذیرفتنی نیست. این منطقی نیست که در سیستم دولتی و اجرایی، بعضاً افرادی را بر مبنای رابطه و هر چیزی به جز تخصص وارد نماییم و به دیگر مردم بگوییم یا خودتان برای خودتان کاری کنید و یا سرتان را بگذارید زمین و بمیرید! دولتی‌ها و مدیران کشور معتقد هستند باید مفهوم کارآفرینی گسترش یابد، اما هیچ کدام از پیاده‌سازی اجرایی کارآفرینی سخنی به میان نمی‌آورند و اگر هم به میان آورند، کارشناسی شده و بر اساس معیارهای حقوق شهروندی نیست.

کارآفرینی فکر، اجرا و سرمایه می‌خواهد. پرسش بنده از مسئولان دولت و نظام این است که آیا بانک و مؤسسه‌ای که به مردم عادی و عوام! وام اشتغال زایی و کارآفرینی پرداخت می‌کند، در ریسک و ضررهای آن نیز شریک است؟ و یا تنها دست بگیر دارد؟

ملاحظه می‌کنیم تنها همین سیستم ساده، چه اشکالات بزرگی دارد. بله! این صحیح است که در هر صدنفر، چند نفر هم با تمام مسائل ریسک می‌کنند، چون باید شکم خود و خانواده را با شرافت سیر نمایند؛ اما در رسانه‌ها و روزنامه‌ها آن سوی اقدامات کارآفرینانه هم دیده می‌شود؟ از هزینه‌های بالای روحی و مالی گرفته تا چک‌های برگشتی و زندان رفتن‌ها

می گویند در سال گذشته، 700هزار شغل ایجاد شده است:
این شغل‌ها کجاها ایجاد شده است؟
آیا استخدام دولتی بوده است؟
آیا امنیت شغلی و حقوقی برای یک سرپرست خانوار وجود داشته است؟

ما راهی نداریم جز درآمد ملی و فرصت‌های شغلی را در دولت به همگان بدهیم. ثروت ملی نفت و انبوه کارهای بر زمین مانده، نیازمند جوانان این کشور است. اگر این ادعا وجود دارد که استخدام دولتی تمام شد و رفت! پس باید جایگزین عملی و مفید برای جامعه ارائه بشود. بازی با کلمات و بیان این نکته که: فرایندها زمان بر است، به نفع مردم و جامعه نیست. جامعه فعلی یک بار بیشتر زندگی نمی‌کند و اگر بنا باشد سختی و محنتی باشد، باید برای همگان باشد و هر آنچه جز این صورت بگیرد، نه تنها خلاف دستوران دین مبین اسلام که خلاف اخلاق و انسانیت است.

امیدوارم این یادداشت، تلنگری باشد به برخی از افراد؛ پیش از آن که بسیار دیر بشود.
 
کلمات کلیدی : سجاد رحیمی مدیسه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۶:۴۲:۲۳
" اگر بنا باشد سختی و محنتی باشد، باید برای همگان باشد و هر آنچه جز این صورت بگیرد، نه تنها خلاف دستورات دین مبین اسلام که خلاف اخلاق و انسانیت است." (4171775) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۱:۴۸:۱۸
کار دولتی= حقوق خوب مادام العمر در مقابل جدول حل کردن

تا وقتی مردم میبینند کارمندان ومدیران در مقابل کارهای بسیار سبک وسطحی حقوقهای میلیومی دریافت میکنند
دیگر کسی سراغ تولید و کار پر زحمت نمیرود و منتظر پارتیست تا یه جایی در دولت خودش را جابجا کند (4172078) (alef-13)
 
مرتضی
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۷:۰۰:۳۳
به خدا حرف دل ما رو زدی خدا پدر تو و الف رو همه رو بیامرزه
والله بخدا قسم هرجا دست میذاری یا دست ادم های رانت داره.یا بازنشسته ها
یا نورچشمی ها
معلوم نیست یه جوون باید چیکاربکنه؟ بخدا خسته شدیم
به مولا بریدیم (4171783) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۳۶:۰۹
با عرض معذرت چنانچه الف درج کند این مطلب سراسر اشتباه و بدون استدلال نگاشته شده
بعنوان مثال موضوع کارافرینی که مدام در ان دمیده می شود یعنی چه؟؟
یعنی اینکه با دستمزد 800 هزار تومانی که تعیین کرده اید کار بیافرینید و افراد را به بیگاری بگیرید؟
چرا گمان میکنید هر انچه زیاد تکرار شد صحیح است
با عرض پوزش کامنت جای توضیح بیشتر نیست ... (4171974) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۹:۳۳:۴۰
نفت باید ملی شود نه مال کارمندان دولت (4171894) (alef-11)
 
علیرضا
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۹:۴۴:۲۸
سوالم از اقای روحانی اینه شهیدان برای چی رفتند؟
بسیجی ها به خاطر چی رفتند روی مین و شهید شدند؟؟؟
دین زندگی مردم اصلا گفتنی نیست
مسجدها شده ماتم کده
32 سالمه نه شغل دارم
نه ازدواج میتونم بکنم
سر بار پدرمم هستم با مدرک دکترا
انقلاب چیکار برای من جوون کرده که توی خیابان باید برم و حسرت بخورم؟ (4171908) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۴:۵۳
"امیدوارم این یادداشت، تلنگری باشد به برخی از افراد؛ پیش از آن که بسیار دیر بشود"
خیلی زود دیر می شود!
من که افسرده شدم با این وضعیت زندگی (4172005) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۵:۰۶
مو-سفید-کرده ها یادشونه که اوایل انقلاب با این استدلال که متخصصان کشور از راه "تقوا" فاصله گرفته اند ، بحث "تخصص" و "تقوا" شدیدا در جامعه مطرح شده بود ولی معمولا عنصر "تقوا" در یک مسئول غیرمتخصص دیده میشد ؛
ولی دریغا که امروزه دیگه نه از تخصص نشانی هست و نه از تقوا !!!!!!! ؛ (4172006) (alef-11)
 
زهره
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۸:۵۱
خواهر من ارشد حقوق داره و با حقوق 700تومن کارمند یک شرکته
نه قراردادی
نه بیمه ای
لعنت خدا به هر چی ظالمه (4172016) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۲:۱۳:۴۲
به نظرم به هر خانواده یک سهمیه استخدامی داده شود تا هر کس با توجه به رشته تحصیلی در دستگاه های مرتبط استخدام شده و در ابتدای امر با حقوق و مزایا کم و جایگاه شغلی پایین مشغول به کار شوند و افزایش حقوق و مزایا و ارتقا شغلی منوط به احراز صلاحیت ها و شایستگی ها شود یعنی اونیکه واقعا سواد علمی و اجتماعی بالاتری دارد بعد چند سال به پست های بالاتر منصوب شود و ارتقا شغلی بگیرد و کسیکه سواد علمی و اجتماعی کمی دارد در همون حد خودش با حقوق کم و جایگاه پایین کار کند (4172119) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۳:۰۵:۵۰
مشکل سیستم استخدام و نظام آموزشی ما دقیقا مربوط به عکسی هست که برای این تحلیل انتخاب کردید و اونهم واژه " کنکور " و در کنارش " سازمان سنجش " هست همه چیزو کنکوری کردید همه افراد رو بدون در نظر گرفتن قابلیت ها و استعدادهاش در قالب کنکور و یه مشت درسی که اغلب هیچ کاربردی در زندگی شخصی و اجتماعی و شغلی اون فرد نداره قرار دادید مثلا اونی که عربی تو کنکور از من بیشتر زده خیلی زرنگ تره؟ یا اونی که تو درس دین وزندگی بهش سوال دادن که این آیه به عربی با کدام یک از اشعار فارسی زیر مرتبط تره الان خیلی آدم دین داری هست؟ آخه آدم به کی بگه این شیوه دانشگاه قبول شدن و استخدام شدن دیگه منسوخ شده. (4172197) (alef-11)
 
آرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۶:۱۲:۴۰
من هم همین چند روز پیش، دو خانم رو در مترو دیدم که در سازمان امور مالیاتی فعالیت داشتند و گله می نمودند از اینکه همکارانشان با لیسانس آبزیان و تاریخ استخدام رسمی شده اند ولی اینها خیر. در ضمن بنده خودم فوق لیسانس حسابداری با معدل الف از دانشگاه سراسری روزانه و در حال حاضر کارمند یک شرکت خصوصی هستم. آیا اگر این استخدام ها برای مبنای شایسته سالاری می بود امثال من باید استخدام رسمی سازمان امور مالیاتی می بودند یا لیسانس تاریخ و آبزیان؟؟ (4172511) (alef-13)
 
اسماعیل رضاپور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۲۳:۲۱:۱۱
سلام و عرض ادب
عزیز
خبرگزاری وزین ، روشنگر و عدالت محور شما آخرین امیدهای ما فرهنگیان برای خواسته ها و مطالبات بحق فرهنگیان است

چندهفته ایست که کمپینی را با عنوان بودجه عادلانه جهت افزایش حقوق معلمان و بهبود کیفیت آموزشی در کشور شروع کرده ایم که در فضای مجازی به مرز 100هزار امضاء رسیده و به صورت دستی و کاغذی در مناطق مختلف کشور درحال جمع آوری و ارائه به مجلس جهت جلوگیری از تصویب بودجه پیشنهادی و اختصاصی دولت به آموزش و پرورش است.
از شما انتظار داریم در جهت احقاق حقوق معلمان با این کمپین همکاری نمایید و در کنار معلمان باشید و این اخبار را به موقع پوشش دهید
متشکرم/معلم (4173054) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۵:۵۰:۰۷
اگر دستم بر چرخ گردون از او پرسم که این چون است آن چون
یکی را داده ای صد ناز و نعمت یکی را نان جو آغشته در خون (4183273) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.