توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 502220
موج استعفا در شورای تجاری ترامپ/مدیر اینتل هم کنار رفت
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۷
در پی درگیری‌های خشونت‌بار در شهر شارلوتزویل در ایالت ویریجینیای آمریکا مدیران دو شرکت بزرگ دیگر از شورای تولید آمریکا استعفا کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی‌سی، سبرایان کرانیچ، مدیر شرکت اینتل و کوین پلانک، مدیر اجرایی شرکت Under Armour تولید کننده لوازم ورزشی هم پس از کن فریزر، مدیر شرکت بزرگ دارویی مرک این شورا را ترک کرده‌اند.

پس از فشار فراوان،  دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بعد از گذشت حدود دو روز از خشونت‌های شارلوتزویل، نژادپرستی را "شیطانی" خواند.

دو روز پیش در شارلوتزویل یک خودرو به سرعت به میان مخالفان راست‌گرایان افراطی راند و یک زن ۳۲ ساله را کشت و ۱۹ نفر را زخمی کرد.

رییس جمهور آمریکا در واکنش‌ به خشونت‌های این شهر "همه طرف‌های" درگیر را محکوم کرد اما هدف انتقاد هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات قرار گرفت که چرا به طور مشخص به تندروهای سفیدپوست اشاره نکرده است.

کوین پلانک، مدیر آندر آرمور در پیامی که در توئیتر منتشر کرد "نژادپرستی" را محکوم کرد.

او نوشت: "ما از حوادث شارلوتزویل متاثر شده‌ایم. در این دنیا جایی برای نژادپرستی یا تبعیض وجود ندارد. ما عشق و اتحاد را انتخاب می‌کنیم."

ساعاتی بعد او خبر استعفایش را از این شورای مشاورتی اعلام کرد.

مدتی نگذشت که کرانیچ، مدیر شرکت اینتل در وبلاگ خود اعلام کرد که او هم از این شورا استعفا می‌کند.

او در پیام خود گفته است: "سیاست و دستور کارهای سیاسی هدف مهم نوسازی تولید را به حاشیه برده است."

او پیشتر در توئیتر گفته بود در محکومیت صحبت‌های نفرت پراکنانه و اشاره به نام تندروهای سفید پوست نباید هیچ درنگی صورت پذیرد.

هر دوی این افراد قبلا دونالد ترامپ را تحسین کرده بودند. استعفای این دو پس از اقدام مشابه کن فریزر، مدیر عامل شرکت دارویی مرک که یکی از مدیران سیاهپوست ۵۰۰ شرکت برتر آمریکاست، صورت گرفت.

فریزر گفته است: "من برای موضع‌گیری درباره افراطی‌گری و نابردباری احساس مسئولیت می‌کنم."

او همچنین گفت: "رهبران آمریکا باید با رد نفرت‌پراکنی، تعصب و برتری‌خواهی گروهی، که در تضاد با ایده‌آل در آمریکاست، به نظرات اساسی در این کشور احترام بگذارند."

ترامپ در پاسخ به او گفته است: " فریزر حالا وقت بیشتری خواهد داشت که قیمت گزاف دارو را ارزان کند."

ناآرامی‌های شارلوتزویل زمانی به اوج رسید، که صدها سفیدپوست ملی‌گرا که از نقاط مختلف به این شهر آمدند در راهپیمایی "اتحاد راست" شرکت و به برداشته شدن مجسمه ژنرال رابرت لی اعتراض کردند.

ژنرال لی در زمان جنگ‌های داخلی آمریکا فرمانده ارتش کنفدراسیون ویرجنیای شمالی بود که طرفدار ابقای برده‌داری بودند.

شب پیش از تظاهرات اصلی این افراد مشعل‌ به دست و با شعارهای برتری نژاد سفید راهپیمایی کرده و حتی برخی "سلام نازی" داده بودند.

اما مخالفان سفیدپوستان افراطی هم در همین شهر حضور پیدا کرده بودند؛ دو گروه با یکدیگر وارد زد و خورد شدند و به روی هم اسپری فلفل پاشیدند؛ پلیس ضد شورش هم با هر دو گروه درگیر شد.

مردم در حال متفرق شدن بودند که خودرویی به میان مخالفان سفیدپوستان افراطی راند و یک زن را کشت و ۱۹ نفر را زخمی کرد. راننده ۲۲ ساله خودرو دستگیر شده است.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، کاخ سفید، استیو بنون، شان اسپایسر، جیمز کومی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.