توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 474303
وضعیت شاخص‌های جمعیتی کشور به تفکیک استان‌ها
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۱
به مناسبت روز ملی جمعیت، اینفوگرافیک‌هایی در مورد برخی شاخص‌های جمعیتی کشور به تفکیک استان‌ها منتشر کرد.

به گزارش ایسنا و بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، متوسط رشد سالانه جمعیت کشورمان طی سال‌های 1390 تا 1395 معادل 1.24 درصد بوده است که البته این میزان در برخی استان‌ها به مراتب بالاتر و در برخی دیگر کمتر بوده است.

استان خراسان جنوبی با رشد سالانه 3.02 درصد با تفاوت زیادی از استان دوم یعنی بوشهر با 2.41 درصد در راس این جدول قرار دارد و البته در این میان نیز رشد جمعیت در برخی استان‌های کشور نیز منفی بوده به نحوی که استان‌های خراسان شمالی و همدان به ترتیب با روند منفی 0.11 و 0.23 درصد در هر سال، در این مدت کاهش جمعیت را تجربه کرده‌اند.

بر اساس آمارهای ارائه شده از جمعیت کشور در سال گذشته، استان «تهران» پایتخت جمهوری اسلامی با سهم 10 درصدی از جمعیت کل کشور، بالاترین سهم را از میان استان‌های کشور از این لحاظ به خود اختصاص داده است.

استان‌های «خراسان رضوی»، «اصفهان»، «فارس» و «خوزستان» نیز پس از تهران سهمی بین پنج تا 10 درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده‌اند.

کمترین سهم جمعیتی کشور نیز با جمعیت کمتر از یک درصد مربوط به استان‌های «خراسان جنوبی»، «کهگیلویه و بویراحمد»، «سمنان» و «ایلام» است.

بیشترین تراکم جمعیتی کشور نیز براساس آمارهای پارسال مربوط به تهران و البرز با بیش از 201 نفر در هر کیلومتر مربع و سپس گیلان، مازندران و قم با تراکم بین 101 تا 200 نفر در هر کیلومتر مربع است.

بیشترین پراکندگی جمعیت کشور نیز با تراکم زیر 10 نفر در هر کیلومتر مربع مربوط به سه استان یزد، خراسان جنوبی و سمنان در منطقه حاشیه‌ی کویر مرکزی ایران است.
 
کلمات کلیدی : سرشماری + جمعیت + مرکز آمار
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.