نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350454
ضرورت درج بندهای ضد تحریم در قراردادهای بین‌المللی جدید
سید علی موسوی، 15 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۰
خلاصه: با توجه به مشکلات پیش آمده در دوره تحریم ضروری است در زمان انعقاد قراردادهای تجاری با طرف‌های خارجی، بندهای حقوقی محکمی در نظر گرفته شود که طبق آن طرف‌های خارجی بنابه هر دلیلی از جمله تحریم نتوانند از عمل به تعهدات خود شانه خالی کنند و درصورت اجرا نکردن تعهدات خود نیز با جریمه‌های سنگینی مواجه شوند.

در زمان اعمال تحریم‌ها علیه ایران تعداد زیادی از شرکت‌های خارجی به فعالیت خود در بازار ایران خاتمه دادند و ایران را ترک کردند. این حالی بود که برخی از آن‌ها با شرکای ایرانی خود قرارداد همکاری داشتند ولی به ان توجهی نکردند و بدون عملی کردن تعهدات خود ایران را ترک کردند. حتی پیش از شدت گرفتن تحریم‌ها نیز در برخی موارد طرف‌های ایرانی با شرکت‌های خارجی قرارداد همکاری امضاء می‌کردند ولی بعد از مدت کوتاهی طرف‌های مقابل تحت فشارهای کشور آمریکا و به بهانه‌هایی همچون تحریم فروش برخی کالاها به ایران از انجام تعهدات خود سرباز می‌زدند.

شکایت شرکت‌های ایرانی از طرف‌های خارجی خود به مجامع بین‌المللی نیز تنها در برخی موارد با موفقیت همراه بود که قراردادها از نظر حقوقی محکم تر منعقد شده بودند و در این موارد شرکت‌های ایرانی موفق شدند بخشی از ضررهای خود را از طرف‌های خارجی بگیرند.
در زمان حاضر و پس از اجرایی شدن برجام نیز برخی از شرکت‌های خارجی تمایل دارند به بازار ایران بیایند و در قالب همکاری مشترک با شرکت‌های ایرانی به فعالیت بپردازند و یا محصولات خود را به ایران بفروشند. در برخی موارد مانند پژو و ایرباس نیز دو طرف در حال نهایی کردن قرارداد هستند. با توجه به تجربه قبلی از چنین همکاری‌هایی لازم است تدابیری اتخاذ شود که مشکلات ناشی از عدم پایبندی به قرارداد توسط شرکت‌های خارجی، به هر بهانه‌ای، دوباره دامن‌گیر شرکت‌های داخلی نشود؛ زیرا سابقه کشورهای غربی نشان می‌دهد که همواره به دنبال دشمنی با ایران هستند و هیچگونه تضمینی برای تحریم نشدن ایران به بهانه‌های مختلف از قبیل حقوق بشر و تروریسم در آینده وجود ندارد.

درنتیجه ضروری است در زمان انعقاد قراردادهای تجاری با طرف‌های خارجی، بندهای حقوقی محکمی در نظر گرفته شود که طبق آن طرف‌های خارجی بنابه هر دلیلی، از جمله تحریم ایران از سوی کشورهای متبوعشان، شورای امنیت سازمان ملل و یا هر تحریم فراسرزمینی دیگری، نتوانند از عمل به تعهدات خود شانه خالی کنند و درصورت اجرا نکردن تعهدات خود نیز با جریمه‌های سنگینی مواجه شوند.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی اخیراً از تبدیل پیش قرارداد خرید ۱۱۸ فروند ایرباس به قرارداد نهایی تا یک‌ماه آینده خبر داده و گفته است: مذاکرات برای امضای قرارداد نهایی با ایرباس ادامه دارد و با توجه به پیش‌قرارداد ۵۰۰ صفحه‌ای با این شرکت باید این حجم از قرارداد با جزئیات مطالعه شود.

همانگونه که گفته شد یکی از مسائلی که لازم است در این قرارداد و قراردادهای مشابه، ازجمله همکاری ایران خودرو و پژو، مدنظر قرار بگیرد گنجاندن بندهای ضد تحریمی در این قراردادهاست؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود مسئولین کشور پیش از امضای چنین قراردادهایی به فکر فرجام آن‌ها باشند و چنین بندهایی را در این قراردادها لحاظ نمایند.
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۰۶:۰۱
به بیان ساده تر یک کاری کنیم که طرف از عقد قرارداد منصرف بشه! آخه برادر من حرفی‌ میزنی ها!!! مگه طرف عقلش پاره سنگ ورمیداره که بیاد با این شرایط با شما قرارداد ببنده؟ حرف شما متین، اما مطمئن باشین اگر بخوان این ریسک رو تو قرارداد قبول کنن حتما هزینه ‌اش رو هم میان رو قرارداد.. (3683964) (alef-11)
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۰:۰۱:۵۸
اقایان ان قدر هیجان زده هستند که........ (3684062) (alef-11)
 
محمد
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۳:۰۵:۰۱
والا طرف هم قرارداد نمی بنده همینطور که تا حالا نمی بسته!
یه زمانی بعضی ها فکر می کردین ایران میتونه کشورهای دیگه رو تحریم نفتی بکنه و اصلا کل اقتصاد جهانی بدون نفت ایران کن فیکون میشه! هر چی میکشیم از این افکار غلطه وبا نهایت تاسف همین طرز فکر هم است که در نهایت در مراکز تصمیم گیری دست بالا رو داره. (3684439) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۲۰:۰۸
پیشنهاد من ایجاد یک نهاد متشکل از سه قوا برای تنظیم و نظارت بر قرار دادهای برون مرزی است تا شاهد خسارت ناشی از این قرار داد های آبکی نباشیم. (3683992) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۲۱:۱۹
این شد یک کلمه حرف حساب.
بجای غرض ورزی های شخصی و جناحی و بی سر و ته بر سر برجام با پیشنهادهای سازنده میتوان به جلو حرکت کرد. (3683997) (alef-11)
 
تئو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۴۰:۲۶
دوستان نظر بدهند
پیشنهاد می شود درب کارخانه های خودرو سازی و متعلقات بسته شود به تمامی یک میلیون مستعفی به نسبت و تناسب هر ماه سه میلیون تومان داده شود میشود جمعا سه هزار میلیارد تومان (مبلغ یارانه هر ماه چهار هزار میلیارد است )
هزار میلیارد باقی مانده به مستحق واقعی داده شود . یارانه بقیه قطع شود .در عوض ورود خودرو آزاد شود تا بتوان با همین دلار 3470 تومان زیباترین ماشین های دنیا مثلا 2010 را با بیست میلیون تومان سوار شد
قابل توجه اینکه جدیدترین پژو که قرار است به ایران خوردو بیاید 2010 است
یا علی مدد. (3684028) (alef-11)
 
امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۲:۲۶:۲۶
من با بستن درب خودرو سازها و دادن حقوق بیمه بیکاری به کارکنان انها ،و صدور قطعات به خارج ،و واردات خودرو با تعرفه 20% موافقم .البته باید فساد و انحصار در واردات هم نباشد. (3684359) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۴۴:۱۸
آنچه که از برجام به دست آمده یک‌هزارم امتیاز‌هایی که داده‌ایم نمی‌شود. جبران این خسارت سنگین سالیان سال طول خواهد کشید. (3684035) (alef-11)
 
علی
New Zealand
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۷:۴۵:۵۷
میشه امتیازها ی سنگین رو بگی دادا ؟؟؟

تعطیل پروژه راکتور آب سنگین ؟ یا محدود کردن غنی سازی ؟ غنی سازی که قیمت تموم شدش گرونتر از خریدشه ؟

فروش نفت رفته بالای دومیلیون . تحریم کشتی رانی برداشته شده . دلار دوساله تغییر نکرده . تورم امده پایین . نمی بینی ؟ یا نمی خوای ببنی ؟

می خواهی سه ماهه همه برگردن ؟ همه چی تو سه ماه بشه مثل اولش ؟

وقتی یه چیزی رو می ترکونی تو یک ثانیه با خاک یکی میشه . واسه ساختنش و مثل اول کردنش باید مرارتها کشید ! (3685597) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۴۶:۲۰
آقایان .. به گونه‌ای از نتیجه دادن برجام سخن می‌گویند که اگر کسی خبر نداشته باشد فکر می‌کند آمریکا به تمام تعهداتش عمل کرده است! اینان فعلا کاری برای بازگرداندن اموال به سرقت رفته کشور بعد از برجام توسط آمریکا بکنند آن‌گاه از برجام تعریف و تمجید داشته باشند. (3684038) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۰:۱۳:۱۵
شما نمی فهمید ریسک را منتقل کنید به طرف خارجی، طرف خارجی قیمت را می بره بالا؟ یا کلا میره و باید با یک شرکت تازه تاسیس چینی قرارا ببندید که هر زمان خواست در شرکت را ببنده جای دادن خسارت؟ بعدش هم که این قدر تلاش و سر و صدا شد که دیگه نریم سمت تحریم! از الان سیگنال میدید که ما دوباره خراب کاری می کنیم پس اماده باشیم برای تحریم بعدی؟ چرا بقیه کشورها تحریم نمی شوند؟ (3684082) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۱:۵۴:۳۲
مسئولان تجربه دار پاسخ دهند
---
توصیه به ضرورت درخواست درج بندهای تحریم در توافقنامه های بین المللی با ج.ا.ا ظاهرا مسئولیت کار گزاران با تجربه ی کارکشته ی عرصه سیاست خارجی ما است که می باید در این زمینه ی حساس پاسخگو باشند که چرا چنین توصیه ای انجام نگرفته است. (3684274) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۸:۰۱:۲۰
دوست عزیز نویسنده با قراردادهای بین المللی نا آشنا هستند. در تمام قراردادهای بین المللی (نه فقط آنهایی که طرف ایرانی دارند بلکه به طور کلی) بندی به اسم فورس ماژور وجود داره، که مخلصش اینه که اگر هر یک از طرفین بنا به دلایلی که از اختیارش خارج است مثل حوادث طبیعی، جنگ، تحریم نتونه به تعهداتش عمل کنه مسئولیتی متوجه اش نیست. این بند در کشورهایی که خواب تحریم رو هم نمیبینند وجود داره آن وقت شمایی که به استقبال تحریم میرید انتظار دارید همچین بندی در قراردادها نباشد!!! بعضی دوستان انگار در دنیای دیگری فکر میکنند (3685022) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۴۴:۴۱
علاوه بر این موضوع که شما اشاره کردین اصلیترین مشکل اینجاست که هیچ قرارداد تجاری نمیتواند قوانین کشور طرف قرارداد رو نقض بکنه! یک شرکت آلمانی نمیتونه هیچ قراردادی ببنده که قوانین آلمان رو چه در حال و چه در آینده نقض بکنه! (3685802) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.