توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 411357
اظهارات صریح "جنتی" درباره‌ اتاق‌های فکر پنهان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۱۵
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه با اتاق‌های فکر پنهان روبرو است، گفت: این اتاق‌های فکر از ابتدای شروع دولت برای تخریب بخش‌های مختلف دولت شروع به کار کرده‌اند که ابتدا اتاق فکر بوده و بعد تبدیل به اتاق عملیات شده‌اند.

به گزارش ایسنا، علی جنتی در مراسم  تودیع خود که 17 آبان ماه در تالار وحدت برگزار شد، از انتخاب صالحی امیری به عنوان وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان "نعم الخلف" یاد کرد و گفت: امیدوارم او وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را یک گام به جلو ببرد.

وزیر سابق ارشاد در ابتدای سخنانش با اشاره به بخشی از خطبه‌های نهج‌البلاغه بیان کرد: من در این مراسم به دنبال گزارشی آن‌چه در طول دو سه سال گذشته در وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی انجام شد، نیستم.

وی ادامه داد: من سعی کردم در این مدت از نیروهای مومن معتقد به نظام و کارآمد و متخصص استفاده کنم و تلاش کردم دوستانی را دعوت به کار کنم که نسبت به کار آشنایی و تخصص داشته باشند و خوشحالم کسانی در این حوزه با من همکاری داشتند که در عمل نشان دادند، لیاقت کاری که بر عهده گرفته‌اند را دارند.

جنتی افزود: اجرای سیاست دولت تدبیر و امید نکته دیگری است که رئیس جمهور در دوران انتخابات در حوزه فرهنگ مطرح کردند و آن حمایت از آزادی اندیشه و بیان، قانون‌گرایی و توجه خاص به اصحاب فرهنگ و هنر بود.

سعی کردیم منزلت و کرامت هنرمندان را حفظ کنیم

او با بیان اینکه ما کار خاصی در وزارتخانه انجام ندادیم، افزود: سعی کردیم منزلت و کرامت هنرمندان را حفظ کنیم و همراه با تحولات جهانی در حوزه فرهنگ فعالیت کنیم تا ایستایی نداشته باشیم. صیانت از فرهنگ، تقویت و کمک به سطح فرهنگ عمومی همچنین تفویض آزادی‌های عمومی، صیانت از تنوع فرهنگ، رونق اقتصادی فرهنگ و هنر و همچنین بهره گیری از ظرفیت‌های اطلاعات و ارتباطات برای ارتقاء فرهنگ کشور، سرفصل‌ سیاست‌هایی بوده که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول سه سال گذشته توسط من و همکارانم دنبال شد.

انتقاد از اتاق‌های فکر موجود در حوزه کتاب

او بیان کرد: درحوزه کتاب، اتاق‌های فکری وجود دارد که تمام آنچه که در کشور منتشر می‌شود را در این اتاق‌ها رصد و مطالعه می‌کنند و هر جایی که پاراگرافی وجود داشته باشد که با سلیقه آن‌ها همخوانی ندارد یا عکسی که مناسب با سلیقه آن‌ها نیست و منتشر شده  است آنها شروع به تهیه جزوه می‌کنند و آن‌را در اختیار ائمه جمعه قرار می‌دهند تا نشان بدهند فرهنگ کشور به ولنگاری کشیده شده است.

هر هفته یک سوژه و چالش جدید داشتیم

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: هر هفته یک سوژه و چالش جدید داشتیم که تا سه ماه گرفتار مسائل آن در رسانه‌ها بودیم. بحثی که با آن مواجه بودیم این بود که وزارت ارشاد در دوره جدید ممیزی کتاب را قبول ندارد، در حالی که ما بر اساس شعار رئیس جمهور سعی کردیم ممیزی به ناشران واگذار شود که آن‌ها نپذیرفتند بنابراین خودمان آن‌را انجام دادیم.

جنتی افزود: در این دوره ۲۱ فرهیخته کشور به عنوان هیات ناظر به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ممیزی کتاب معرفی شدند تا بتوانند در این حوزه نظارت کنند. در حالی که در دولت دهم شورای عالی کسانی را انتخاب کرده بود که رئیس جمهور حاضر نبود این موضوع را ابلاغ کند و کسی هم در آن دوران به این قضیه اعتراض نکرد.

او با اشاره به اتاق فکر مقابله با موسیقی و برگزاری کنسرت‌ها بیان کرد: بعضی از این اتاق‌ فکرها با بهره‌گیری از رسانه‌هایی که در اختیار داشتند، یک بار مسئله تک‌خوانی خانم‌ها را مطرح کردند در حالی که در طول سه سال فعالیت من در وزارت ارشاد تنها به سه خانم اجازه داده شد که در دهه فجر برای خانم‌ها بدون دوربین و موبایل برنامه اجرا کنند اما مرتب از ما سوال می‌شد که چرا به خانم‌ها اجازه خوانندگی دادید؟! 

جنتی ادامه داد: حتی کار به جایی رسید که در صحن علنی مجلس این موضوع مطرح شد و در کمال بی تقوایی عکسی از یک خواننده خانم که اصلا در ایران خوانندگی انجام نداده بود، نشان دادند و بعد از آن به من کارت زرد دادند.

او در بخش دیگری از سخنانش اظهارکرد:  بعد از این قضیه جلوی کنسرت‌ها را گرفتند و گفتند وضع ظاهری کسانی که کنسرت برگزار می‌کنند مناسب نیست که ما آن‌را هم درست کردیم سپس برخی از شهرها مثل مشهد که بعد از آن قم و شیراز هم به آن اضافه شدند خواستند که در آن شهرها کنسرت اجرا نشود. بعد از آن هم ائمه جمعه، نیروی انتظامی و نیروهای خودسر صف‌آرایی کردند.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اتاق فکر مقابله با هنرهای نمایشی نیز موضوع دیگری بود که به وجود آمد. در تهران بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ تئاتر اجرا می‌شود و ما نمی‌توان دائما نیرویی بالای سر آن‌ها برای نظارت داشته باشیم اما اتاق فکرها دائما ناظرانی دارند که کافی است یک بازیگر دیالوگی که مطلوب آن‌ها نیست مطرح کند و یا حجاب یکی از بازیگران زن کمی عقب برود تا از آن عکس بگیرند و به دیگران بگویند، ببینید در تئاتر کشور ما چه می‌گذرد!

جنتی همچنین گفت: در حوزه سینما هم همینطور بوده و ما در همه حوزه‌ها مراقبت کامل داشتیم. مثلا در حضور نشر در ۸۰ هزار عنوان کتابی که پارسال چاپ شد فرض کنید که یک رمان هم مشکل داشته باشد اما بقیه کتاب‌هایی که مشکل نداشته‌اند را حساب نمی‌کنند. در حالی که این کتاب‌ها با نظارت منتشر می‌شوند. نگاه ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این بود که از نیروهای فرهنگی حمایت کنیم، از جوانایی که تازه به صحنه می‌آیند و از اصحاب پیشکسوت فرهنگ و هنر.  تلاش ما این بود زاویه اصحاب فرهنگ و هنر را با نظام یکی کنیم و هنر آن‌ها را در خدمت نظام قرار دهیم.

او افزود: سعی کردیم همراه با تحولات جهانی به خصوص در حوزه مجازی که با مخالفت‌های بسیاری روبرو است، حرکت کنیم. با اینکه معتقدیم این روزها روزهای انفجار اطلاعات است و به هیچ وجه امکان کنترل آن وجود ندارد. جمع کردن اندیشه‌های متعارض در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار دشواری است. زیرا این گروه‌ها توقع دارند فقط و فقط سلیقه‌های آن‌ها اعمال شود و ما نیز معتقدیم کشور را نمی‌توان با یک سلیقه اداره کرد زیرا کشور متعلق به همه است و باید همه‌ی نهادها و سلیقه‌ها را در نظر بگیریم.

علی جنتی گفت: کشور نیاز به امیدبخشی و نشاط به خصوص در اصحاب فرهنگ دارد. عده‌ای هستند که به همه‌ی سرمایه‌های اجتماعی کشور چوب حراج می‌زنند که نتیجه آن سلب اعتماد عمومی از نظام خواهد بود. من بسیار خوشحالم و خدا را شاکرم که امروز سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شخصی که اهل فرهنگ و پژوهش است رسیده و می‌دانم دکتر صالحی امیری با توانی که در این حوزه دارد، می‌تواند مجموعه سیاست‌های تدبیر و امید را دنبال کند.
 
کلمات کلیدی : علی جنتی+وزیر ارشاد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.