نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 504778
کاهش نرخ سود بانکی و چند پرسش بی‌پاسخ/ تضمین برای اجرا چیست/ چرا خبری از کاهش نرخ سود تسهیلات نیست؟/ می‌تواند اثر مثبت بر تولید داشته باشد یا نه؟
بخش اقتصادی الف؛ 3 شهریور 96
تاریخ انتشار : جمعه ۳ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۷
به گزارش الف؛ بانک مرکزی روز سه‌شنبه با موضوع تثبیت نرخ سود بخشنامه‌ای به بانک‌ها ابلاغ کرد که بر اساس آن از روز شنبه ١١شهریورماه تمام مؤسسات اعتباری و بانک‌ها موظف هستند نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های یک‌ساله را به حداکثر ۱۵ و برای سپرده‌های کوتاه‌مدت و روزشمار تا ۱۰ درصد تعیین و کاهش دهند که این نرخ‌هایی سود علی‌الحساب بوده و تسویه و تعیین سود قطعی در پایان سال مالی خواهد بود؛ ازاین‌رو هیچ بانکی از تاریخ فوق به بعد مجاز به گشایش حساب‌هایی با سود بالاتر نخواهد بود.
 
وضعیت سپرده‌های مدت‌دار..
با توجه به دستورالعمل دیروز بانک مرکزی، سرنوشت سپرده‌های گذشته چه خواهد شد. بانک‌ها از روز 11 شهریورماه یعنی 10 روز آینده مکلف به اجرای بخشنامه بانک مرکزی هستند. بر اساس این حساب‌هایی که تا قبل از تاریخ فوق افتتاح شود، مشمول این دستورالعمل جدید نبوده و مانند شرایط فعلی ایجاد خواهند شد و این‌یک فرصت 10 روزه را برای برخی بانک‌های متخلف باز گذاشته تا در این مدت کوتاه رقابتی برای جذب سپرده‌های مردم انجام دهند و بتوانند سپرده‌گذار را ترغیب کرده تا وجوه خود را به از بانک مبدأ به بانک مقصد منتقل کند.
 
حساب‌هایی که تاکنون و تا قبل از تاریخ 11 شهریورماه افتتاح‌شده و یا می‌شود مشمول این قانون نبوده و طبق نرخ‌های قبلی و کنونی تا زمان سررسید قرارداد با همان روال ادامه دارد و سود دریافت خواهند کرد اما در پایان دوره و برای تمدید قرارداد منعقدشده باید شرایط بخشنامه جدید در آن اجرای شود و بر اساس دستورالعمل سودهای علی‌الحساب با نرخ‌های تعیین‌شده را تمدید خواهد شد.
 
 در مورد سپرده‌های مدت‌دار هم با توجه به اینکه افتتاح حساب‌های باند مدت 5 ساله از سال ۱۳۹۳ بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی ممنوع شده بود و بانک اجازه بازگشایی چنین حساب‌‌هایی نداشتند؛ جدای از اینکه بانک‌ها چه میزان این مصوبه را اجرایی کردند یا نه، اما بر اساس آن دستورالعمل که از سال ۱۳۹۳ ممنوع بودن گشایش حساب‌های 5 ساله ابلاغ‌شده بود، حدود دو سال دیگر از زمان اتمام این حساب‌ها باقی‌مانده است و تا پایان مدت دوره قرارداد، شرایط کنونی پابرجا خواهد بود و تغییری در آن ایجاد نخواهد شد اما با پایان پنج سال بانک موظف است قرارداد را به یک‌ساله تبدیل کرده و شرایط جدید منطبق کند.
 
حال اینکه سپرده‌گذاران به دلیل دریافت سود بالاتر، حساب‌های بلندمدت افتتاح می‌کردند و این موضوع موردنظر بانک‌ها بود، باید مشخص شود چند درصد سپرده‌ها مدت‌دار و چند درصد کوتاه‌مدت است؟
 
 چرا کاهش نرخ سود محقق نشد؟/ تولید در گرداب نابودی
هدف از کاهش نرخ سود، کاهش هزینه تأمین مالی در جامعه است و برای این امر نخست باید موضوع سپرده‌های بانکی موردبررسی قرار گیرد. نرخ تورم کمتر از 10 درصد کاهش‌یافته و تک‌رقمی شده است؛ از طرفی اقتصاد ایران (تولید) با رکود دست‌وپنجه نرم می‌کند و هرروز شاهد تعطیلی بنگاه‌های تولیدی هستیم؛ در کنار این موضوعات نرخ سود بانکی بالا در ایران بالا است که در بوته نقد قرارگرفته، زیرا بازدهی تولید به 10 درصد هم نمی‌رسد اما بانک‌ها بیش از 23 درصد سود پرداخت و در حدود 30 درصد دریافت می‌کنند.
 
با این وضعیت، تولید به‌صرفه نبود؛ از طرفی تولیدکننده که با رکود حاکم بر اقتصاد ایران، واردات بی‌رویه و قاچاق کالا، نداشت فناوری روز روبرو است؛ می‌بایست، برای بقا و رقابت تلاش کند، اما اصلی‌ترین نیاز تولید سرمایه در گردش است، با توجه به اقتصاد بانک محور ایران، تأمین نقدینگی از سوی نظام بانکی انجام می‌شود و بازار سرمایه سهمی کمتر از 10 درصد را دارد. تولیدکننده برای تأمین نقدینگی خود به بانک رجوع و وام را با نرخ‌های بسیار بالا دریافت می‌کند که بعدی از گذشت مدتی با توجه به شرایط و نداشتن توان رقابت، توان بازپرداخت تسهیلات را نداشته و بانک بنگاهی ورشکسته و حتی متروکه را مصادره می‌کند.
 
در نگاه دولتمردان همه موارد به کاهش نرخ سود بانکی گره‌خورده بود، اما مشکلات بانک‌ها در کنار انجماد منابع (بدهی دولت و معوقه) و همچنین، تبدیل بخشی از سرمایه‌ها به ملک و مستقلات باعث شده بانک‌ها باوجود مؤسسات غیرمجاز که هیچ نظارتی بر آن‌ها نبود، برای زنده ماندن وارد یک رقابت باطل (جذب سپرده و وجوه مردم درازای پرداخت سود بالا) روی بیاورند.
 
حرکت نظام بانکی در حول محور این رقابت باطل باعث شد که مشکلات این بخش، بیش‌ازپیش عمیق‌تر شود؛ به‌طوری‌که اکثر کارشناسان اقتصادی اعتقاددارند که بانک‌ها با زیان‌های زیادی مواجه و ورشکسته هستند؛ این موضوع می‌تواند تبعات منفی بسیار زیادی برای اقتصاد ایران داشته باشد.
 
نظام بانکی برای رهایی از مشکلات انباشته‌شده در 3 دهه اخیر، نیاز به یک‌خانه تکانی و اصلاح دارد؛ همان‌طور که حسن روحانی رئیس‌جمهوری چند روز گذشته در دفاع از وزرای خود به مجلس در مورد آن تأکید کرد و یکی از خواسته‌ها خود را در مأموریتی به کرباسیان وزیر اقتصاد و سیف رئیس‌کل بانک مرکزی سپرد تا در دولت دوازدهم برای آن اقدام شود؛ هرچند لایحه اصلاح نظام بانکی و بانک مرکزی راهی بهارستان شد؛ اما اینکه این لایحه چه میزان می‌تواند نظام بانکی را سامان کند و خروجی آن از مجلس چه خواهد بود؛ مشخص نیست و موضوع گزارش ما هم نیست.
 
بعدازاینکه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در اعطای نرخ سود سپرده وارد یک چرخه باطل‌شده بودند؛ بانک مرکزی برای این موضوع اقدام و شورای پول اعتبار کاهش نرخ سود بانکی را تصویب کرد، اما بانک‌ها این مصوبه را با روش خود دور زدند. قرار بود در دولت یازدهم هر سه و یا 6 ماهه نرخ سود موردبررسی شده و در مورد آن تصمیم‌گیری کنند.
 
اصلی‌ترین عامل در تعیین نرخ سود سپرده، روند نرخ تورم است و بانک مرکزی با کاهش نرخ تورم و با استفاده از بازار بین‌بانکی و ابزارهایی که در اختیار دارد تلاش کرد نرخ سود را کاهش دهد، اما در این موضوع نتوانست به اهداف تعیین‌شده خودش دست یابد و بانک‌ها با ورود به یک رقابت باطل باعث شدند جنگ قیمتی برای جذب سپرده‌ها ایجاد کردند.
 
بانک مرکزی برای تأثیرگذاری در نرخ سود بانکی، از طریق بازار بین‌بانکی اقدام کرد و توانست این نرخ را از بالای 30 درصد به 21 درصد و بر اساس گفته امروز سیف رئیس بانک مرکزی از 21 درصد به 18 درصد کاهش دهد که می‌توان هزینه بانک‌ها و تأمین مالی را کاهش داده و اهرمی باشد برای کاهش نرخ سود بانکی؛ اما این موضوع تا امروز موفق نبود و بر اساس نگاه بانک مرکزی وجود مؤسسات اعتباری غیرمجاز و... دلیل آن است که سیف در این مورد هم گفت دیگر موسسه غیرمجاز فعال در کشور نداریم.
 
اثر نرخ سود بانکی بالا چیست؟
نرخ سود یا بهتر باید گفت بهره بانکی به‌عنوان هزینه سرمایه و یکی از مهم‌ترین اقلام هزینه بنگاه‌های تولیدی است و بالا بودن این نرخ، بر تولید و بنگاه‌های اقتصادی فشار وارد کرده است و باعث افزایش قیمت تمام‌شده تولید می‌شود، در کل نرخ سود بالا در بخش بانکی، باعث گران بودن تسهیلات برای تولیدکننده خواهد شد، موضوعی که امروزه موجب زیادده شدن، تعطیلی بنگاه‌ها و افزایش قیمت تمام‌شده خواهد شد و این موضوع بر روند بیکاری و نرخ رشد تورم تأثیر منفی خواهد داشت.
 
برخی کارشناسان پیش‌بینی بازگشت افزایش نرخ تورم را کرده‌ و از آن سخن می‌گویند، البته روند تغییرات این نماگر اقتصادی در چند ماه اخیر روندی صعودی بوده است و بر اساس آمارهای بانک مرکزی دورقمی شده؛ هرچند دولتمردان قول برای کنترل آن دادند؛ اما نرخ سود بانکی بالا باعث شده قیمت تمام‌شده تولید افزایش یابد و تولیدکننده‌هایی که هنوز در اقتصاد نفس می‌کشند برای جبران بدهی‌های خود مجبور به افزایش قیمت تمام‌شده کالاهای تولیدی خود شده و این مسئله می‌توان برافزایش نرخ رشد تورم دامن بزند.
 
دومین اثر نرخ سود بالای بانکی کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های تولیدی است که این موضوع امروز در جامعه ما نمود پیداکرده به‌طوری‌که برخی تولیدکنندگان هم به دلیل به‌صرفه نبودن، سرمایه خود را در بانک‌ها سپرده‌گذاری کردند. بر اساس گفته‌های ولی ا. سیف درگذشته نرخ سود مناسب برای نظام بانکی نرخی است که با نرخ تورم متناسب باشد، یعنی نرخ سود بانکی باید دو یا سه درصد بیشتر از نرخ تورم تعیین شود.
 
مقامات بانکی در کنار بالا بودن نرخ سود که همواره موردانتقاد قرار می‌گرفت، عنوان می‌کردند در حال ساماندهی و زمینه‌سازی برای پایدارسازی و اجرای نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار در بانک‌ها هستند. ولی ا... سیف امروز در این مورد هم گفت که همه بانک‌ها علاقه‌مند هستند کاهش نرخ سود در اسرع وقت انجام شود و هیچ بانکی مجاز نیست به سپرده‌گذاران بیشتر از 15 درصد سود پرداخت کند؛ اما اینکه آیا بانک‌ها این مصوبه را اجرا خواهند کرد یا آن را دور می‌زنند؟ چه تضمینی برای اجرای آن وجود دارد، می‌تواند بر روند سرمایه‌گذاری و رونق تولید تأثیر داشته باشد یا نه و سؤالات دیگر مطرح است.
 
کاهش دستوری جواب خواهد داد؟/ تضمین اجرا چیست؟
در بسیاری از کشورها، بانک‌های مرکزی با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد، متناسب با شرایط کشور تلاش می‌کنند تا بر نرخ سود (بهره) بانکی اثر گذاشته و به هدف نهایی خود دست پیدا کنند؛ به‌طور مثال در شرایطی که رکود اقتصادی حاکم است، تلاش بانک‌های مرکزی این است که با اقداماتی غیر از دستور، نرخ سود بانکی را کاهش دهند تا منابع به سمت سرمایه‌گذاری در تولید واقعی سوق پیداکرده و افزایش یابد.
 
اما نکته این است که بانک مرکزی در دیگر کشورها دستوری این کار را انجام نمی‌دهد، بلکه مثلاً از طریق عملیات بازار باز دنبال این کاهش هستند، اما بانک مرکزی جمهور اسلامی ایران این موضوع را به‌صورت دستوری و یا از راه دخالت در بازار بین‌بانکی انجام می‌دهد و بهانه روش دستوری، کمک به تولید است که هیچ‌گاه موفق نبوده و به اقتصاد ایران آسیب‌زده است.
 
به نظر می‌رسد بانک مرکزی که دیروز در بخشنامه‌ای، دستور کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی را داد به دنبال ساماندهی آن است؛ هرچند بانک‌ها موافق‌اند نرخ سود پایینی به سپرده‌ها پرداخت کنند اما با توجه به مشکلاتشان و تخطی برخی بانک‌های و مؤسسات اعتباری باعث شده بانک‌های منضبط تنبیه شوند.
 
محمدرضا جمشیدی دبیر کل کانون بانک‌های خصوصی و مؤسسات اعتباری در این مورد و با تأکید بر اینکه کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد نرخ دستوری از سوی بانک مرکزی است، گفت: بر اساس بررسی‌ها این نرخ تعیین می‌شود و این نرخ به بانک‌ها ابلاغ‌شده، اما درخواستی را برای کاهش نرخ سود بانکی نداشتیم، ولی با آن موافقیم؛ به شرطی که بانک مرکزی مانند گذشته در نظارت‌ها اغماض نداشته و نظارت شدیدی داشته باشد و با بانک‌های متخلف برخورد کند.
 
بانک مرکزی قول برخورد شدید با بانک‌هایی را داده است که این بخشنامه جدید را دور بزنند، پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی گفته بود، با هرگونه دور زدن دستورالعمل برخورد خواهد شد و در بحث تنبیه‌های بانکی تمهیداتی برای برخورد با هیئت‌های مدیره بانک‌های متخلف اندیشیده شده و به همین تناسب موارد تشویق هم در نظر گرفته‌شده است؛ زیرا تاکنون مقررات و بخشنامه‌هایی که بانک مرکزی وضع کرده بود را رعایت نکردند، مانند مصوبه سال گذشته شورای پول اعتبار در مورد کاهش نرخ سود که با ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری عملاً آن را دور زدند، هر بارها اعلام شد هیئت انتظامی بانک مرکزی با بانک‌های متخلف برخورد کرده است. کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری را بانک‌های دولتی و منضبط به‌اجبار رعایت می‌کنند، اما غیردولتی‌ها رعایت نمی‌کنند و بانک مرکزی هم زورش به آن‌ها نمی‌رسد که بتواند نظارت دقیقی داشته باشد.
 
البته این‌گونه به نظر می‌رسد این بار شرایط متفاوت از گذشته باشد چراکه پیش‌تر نیز بخشنامه‌های متعددی برای پایبندی بانک‌ها به سودهای موردتوافق و البته مصوب شده ابلاغ می‌شد اما کمتر زمانی به اجرا درآمده بود و تمامی بانک‌ها به آن پایدار مانده بودند. درحالی‌که هنوز مدت زیادی از ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود پرده نگذشته است، یکی از خبرگزاری‌ها گزارش داد، یک موسسه اعتباری طرح جدیدی برای جذب سپرده به مردم معرفی کرده است. در این موسسه اعتباری که طبق اعلام رئیس‌کل بانک مرکزی طرح ادغامش نهایی شده، با معرفی طرح جدیدی از پرداخت سود 23 درصدی به مردم خبر داده می‌شود.
 
کاهش نرخ سود خوب، اما کافی نیست؟
بانک‌ها و مؤسسات اعتباری امروز با مشکل مواجه بود و حتی زیان ده هستند و کارشناسان بانک‌ها را ورشکسته عنوان می‌کنند که یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد ایران است و باید این نظام اصلاح شود، اما آیا کاهش چنددرصدی نرخ سود می‌توان نظام بانکی را از گردابی که در آن افتاده نجات دهد که پاسخ خیر است.
 
اقتصادی ایران برای برون‌رفت از وضعیت کنونی نیازمند اصلاحات اساسی و ساختاری و زیربنایی است، به اعتقاد برخی نیازمند یک انقلاب اقتصادی و همگان به این نکته تأکید می‌کنند که این اصلاح مانند عمل جراحی است. مظاهری وزیر اسبق اقتصاد چند روز پیش در گفتگو الف از آن به‌عنوان تصمیمات سخت، اما خوب و بلندمدت را مطرح کرد.
 
تأکید می‌شود که این اصلاحات نیازمند اراده راسخ در دولتمردان و عزم ملی است اما اینکه تا به بهانه اصلاحات اساسی، از اصلاحات جزی‌تری مانند نظام بانکی که به اعتقاد صاحب‌نظران اولین بخشی است که باید اصلاح شود و این اقدام می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند، خودداری کرد؟ امیدواریم مسوولان تا وضعیت نظام بانکی از خطر قرمز عبور نکرده، به دنبال اصلاح آن باشند که یکی از اصلاحات کاهش نرخ سود در جهت کمک به افزایش تولید و رفع مشکل نقدینگی است که البته این کاهش نباید دستوری باشد زیرا ممکن است چند روزی جواب دهند، اما با توجه به مشکلات بانک‌ها تأثیر عکس خواهد داشت، تجربه‌ای که بارها اثبات‌شده است.
 
مشکل تولید و بانک‌ها حل خواهد شد/نرخ سود تسهیلات کاهش می‌باید؟
هدف از کاهش نرخ سود بانکی در جهت کمک به تولید و اقتصاد واقعی است و باید این‌گونه باشد، اما با توجه به تجربه در اقتصاد ایران، هیچ‌گاه کاهش نرخ سود بانکی منجر به سرمایه‌گذاری در تولید (صنعت و کشاورزی) نشده است که این وضعیت چند دلیل دارد:
 
1- بخشنامه بانک مرکزی در حالی ابلاغ‌شده است که خبری از کاهش نرخ سود تسهیلات (وام) نیست. کاهش نرخ سود سپرده باید منجر به کاهش نرخ سود تسهیلات شود، اما این موضوع فعلاً در فراموشی به سر می‌برد، موضوعی که باید هدف باشد؛ هرچند کاهش نرخ سود سپرده (درصورتی‌که بانک‌ها اجرا کنند) به نفع نظام بانکی است و می‌تواند از باعث کاهش هزینه‌ها و زیانکاهی باشد، البته گفته شد که این موضوع به‌زودی رخ نخواهد داد و با توجه به قراردادهایی که نظام بانکی با سپرده‌گذاران دارد، شاید در یک‌ساله‌ آینده این اتفاق در صورت پایبندی رخ دهد، اما در این بخش ایجاد رونق در بخش تولید فراموش‌شده است و باید کاهش نرخ سود، به کاهش نرخ سود تسهیلات ختم شود که در غیر این صورت تأثیری نخواهد داشت.
 
اگرچه قرار است طبق بخشنامه بانک مرکزی، نرخ سود سپرده بانکی کاهش یابد، باید ثمره آن کاهش نرخ سود تسهیلات باشد و بعید است با توجه به وضعیت سپرده‌ها و مشکلات نظام بانکی، بانک‌ها به سمت آن حرکت کرده و مورد استقبال قرار گیرد. اگر کاهش نرخ سود تسهیلات و وام‌هایی که بانک‌ها می‌دهند، در کنار کاهش نرخ سود سپرده‌ها اجرایی شود و سیاست‌های دولت مانع سفته‌بازی شده و هدف نهایی تولید باشد، به‌طورقطع شاید مردم بتوانند با سرمایه اندکی که دارند در کنار دریافت وام از بانک، کسب‌وکاری راه بیندازند و ارتزاق کنند؛ آنگاه دیگر به بانک‌ها برای دریافت سود بیشتر، فشار وارد نمی‌آورند.
 
 2- بر اساس علم اقتصاد رابطه‌ای معکوسی بین نرخ سود بانکی (بهره) و سرمایه‌گذاری وجود دارد، یعنی کاهش نرخ سود وام بانکی، باعث افزایش سرمایه‌گذاری و ایجاد رونق در تولید خواهد شد و دستیابی به رشد اقتصادی مثبت به دنبال دارد، اما امروز نرخ سود بانکی برای یک تولیدکننده، (با توجه به روش‌هایی مانند سپرده وام خواه و... که بانک‌ها اجرا می‌کنند) در حدود 30 درصد و شاید بیشتر تمام می‌شود و این موضوع قیمت تمام‌شده را افزایش داده و توان رقابت را از دست خواهد داد؛ موضوعی که رخ‌داده است.
 
سؤال اساسی این است که کاهش 2 و یا 3 درصدی نرخ سود بانکی درصورتی‌که محقق شود، چه میزان می‌تواند باعث افزایش سرمایه‌گذاری بخش واقعی اقتصاد، ایجاد رونق و افزایش تولید و کاهش قیمت تمام‌شده شود؟ بر اساس تجربیات در اقتصاد ایران، حاکی از آن است که حساسیت سرمایه‌گذاری نسبت به نرخ سود بانکی پایین است و کاهش آن تأثیر چندان زیادی برافزایش سرمایه‌گذاری و کمک به تولید نخواهد گذاشت.
 
3- از طرفی باید شرایط برای سرمایه‌گذاری تولید محیا شود و سیاست‌های مالی هم‌زمان باسیاست‌های پولی به حمایت از تولید بپردازند و سرمایه‌گذاری در این بخش واقعی اقتصاد را به‌صرفه و سودآور کند، زیرا سپرده‌گذاران به دنبال کسب سود بیشتر هستند و با کاهش نرخ سود، بلافاصله پول خود را خارج و در بازاری‌های سفته‌بازی مانند ارز، طلا و سکه و حتی مسکن که منتظر جهش قیمت هستند، منتقل کرده و اثرات زیان‌بار بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
 
4- با توجه به موضوعات بالا، به نظر می‌رسد کاهش نرخ سود بانکی ضمانت اجرای لازم را ندارد، زیرا بانک مرکزی در حال حاضر ابزار قدرتمندی برای برخورد با تخلفات بانک‌ها ندارد و باید استقلال بانک مرکزی از طریق اصلاح نظام بانکی بیشتر شود، از طرفی هم بانک‌ها در تجهیز منابع و هزینه تمام‌شده‌ای که برای پول‌دارند و با توجه به اینکه بیش از 50 درصد دارایی‌های بانک‌ها منجمد شده، آن‌ها مجبورند برای راضی نگه‌داشتن سپرده‌گذاران، نرخ سود بالاتری را به او پیشنهاد دهند و این جنگ قیمتی ادامه خواهد داشت و بانک مرکزی نمی‌تواند آن را متوقف کند.
 
پس انتظار چندانی نمی‌رود کاهش نرخ سود سپرده‌ها بدون کاهش نرخ سود تسهیلات و همچنین کاهش نرخ سود وام در بازه دو تا سه درصد بتواند تغییر چندانی و چشمگیری در رونق تولید ایجاد کند و حتی می‌تواند آثار مخرب‌تری با انتقال منابع سپرده‌گذاران به بخش غیر مولد داشته باشد و باید برای رفع موانع تولید اقدامات اساسی‌تری انجام شود و صرف کاهش چنددرصدی نرخ سود کفایت نمی‌کند. به‌هرحال باید تا  11شهریورماه منتظر ماند که آیا این دستوری بانک مرکزی اجرایی خواهد شد یا نه و اجرای آن چه اثراتی را به دنبال دارد.
۱۳۹۶/۰۶/۱۲ ۱۳:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۱ ۱۶:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۸ ۱۸:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۸ ۱۷:۳۷
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۱۲:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۴:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۲:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۰:۴۸
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ ۱۳:۵۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۵ ۱۱:۰۴
 
 
کلمات کلیدی : کاهش نرخ سود +نرخ سود+بانک مرکزی+بانک‌ها+سود تسهیلات+اقتصاد ایران
 
لادن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۲۴:۳۴
بانکها برای بخشنامه های بانک مرکزی تره هم خورد نمیکنن .
همین دیروز در بانک خصوصی .... حساب 6 ماهه با نرخ سود ( بخوانید ربا ) 18 % باز کردم .
حالا بانک مرکزی تو تلویزیون خودش رو همه کاره بدونه !!!! (4533632) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۰:۲۳
سرکار خانم لادن
رباخواری (بخوانید سود ) تاثیرات خوبی در زندگی اتی ادمی و فرزندان ندارد حالا بانک مرکزی خودش رو همه کاره فقه بدونه (4533831) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۲:۵۶
تازه کم بهت داده 22 درصد هم هست . (4533847) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۰:۲۸
50میلیون بذارید ؛ سود 20 % میدهند . (4533870) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۴:۵۷
سود بانکی کمتر همراه با گران فروشی چند برابری دلار = کاهش بیشتر قدرت خرید مردم = رکود بیشتر (4533967) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۵۰:۵۷
نرخ سود که تغییر نکرده ,,قبل ا ۱۵اعلام شد,,,الانم ۱۵اعلام کردن و بر همین اساس سود تسهیلات رو کاهش دادن,,,,چرا دوباره باید نرخ سود تسهیلات رو کاهش بدن,,,برخی بانکها نرخ های مصوب بانک مرکزی رو اجرا نمیکنن ربطی به کاهش نرخ تسهیلات نداره (4533990) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۵۱:۱۲
کاهش نرخ سود بانکی = خروج پول از بانکها = افزایش قیمت مسکن ، افزایش اجاره خانه، افزایش قیمت سکه و دلار ، افزایش قیمت مغازه ، افزایش اجاره مغازه افزایش قیمت در مغازه = تورم (4533991) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۱۲:۲۹:۵۸
هنوز 11 شهريور نشده .. (4534752) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۲۰:۲۳:۵۹
کی هزینه سقوط ارزش پول ملی و در نتیجه سقوط ثروت مردم را که پولشان را در بانکها میگذارند میدهد. در سال 1391 ارزش ریال کمتر از یک سوم شد .نسبت به قبل از انقلاب بیشاز 500 برابر سقوط ریال نسبت به دلار بوده و نسبت به بعضی اقلام مورد نیاز زندگی روزمره مثل گوشت تا 2200 برابر کاهش یافته در حالیکه درآمد بیشاز 80 درصد مردم 200ّ برابر نشده . این سود ،ربا نیست بلکه جبران بخشی از نابودی ثروت محدود مردم بوده است . (4535210) (alef-3)
 
ختم روزگار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۲۶:۳۴
دولت با کاهش دستوری نرخ سود بانکی میخواد به جامعه تلقین کنه که تورم اومده پائین . زهی خیال باطل
اقتصاد در رکود شدید و تورم 2 رقمی است (4533635) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۲۷:۲۰
دولت نرخ سود تسهیلات رو کاهش بده (4533637) (alef-18)
 
سرخه ای زاده !
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۴:۳۰
دولت ، نرخ سود تسهیلات را کاهش نخواهد داد علی برکت الله (4533874) (alef-18)
 
زارعى
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۲۷:۳۱
همين امروز جمعه ببينيد چقد خطبه هاى نماز جمعه پر از تذكر حجاب و خالي از بحث ربا هستند (4533638) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۰:۵۹
کامنت خوبی نوشتید ممنون (4533833) (alef-18)
 
جسمانی ولنجک نشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۲۸:۳۸
نرخ سود سپردها را کاهش میدهیم علی برکت الله
نرخ سود تسهیلات کما فی السابق دست نخورده میماند علی برکت الله ! (4533640) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۳۱:۲۳
پاسخ همه سوالات هیچ است.
چون تضمینی نیست و بانکها قانون را با ایجاد صندوق و ..... دور خواهند زد. (4533642) (alef-18)
 
ج / ت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۳۵:۲۵
بانک مرکزی اگه تعطیل شود تمام مشکلات اقتصادی کشور ، یک شبه مرتفع خواهد گردید (4533647) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۱:۴۲
تازه دنبال استقلال بانک مرکزی هم با این توانایی شگرف هستند!!!!!!!!! (4533835) (alef-18)
 
کارشناس اقتصادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۳۸:۱۸
بانک مرکزی بیاد پیش من تا یک لیست از بانک هایی که سود بالاتر از 15 درصد رو دارن میدن بهش معرفی کنم .
بانک مرکزی الکی خوشه . بانک مرکزی فقط باید بشینه و اسکناس بدون پشتوانه چاپ کنه . همین (4533651) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۳۹:۲۵
بدبختی ما تماما" زیر سر بانک مرکزی است (4533653) (alef-18)
 
مستاجر گشنگی مردن نا امید از تصمیمات دولت امید !!!!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۴۳:۴۷
این دولتِ با تدبیر به فکر مستاجرها هم هست ؟؟؟!!!!!!
2 روزه دارم دنبال خونه میگردم همه مالک ها فقط پول نقد میخوان ، رهن = صفر (4533659) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۱:۴۸
همش 2روز؟!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟ (4533846) (alef-18)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۴۵:۴۸
آقای سیف و دولت هرگز در پایین آوردن نرخ سود جدی نیستند به چند دلیل مشخص:

۱- کاهش نرخ سود بانکی‌، یعنی‌ دولت میخواهد اقتصاد را راه بیندازند. وقتی‌ اقتصاد راه بیافتند، تقاضا برای ارز به شدت افزایش می‌یابد، ولی‌ با توجه به تحریمها و کهش قدرت صادرات ایران، که فقط محدود شده به نفت، مشتقات نفتی‌ و پتروشیمی، این به معنی‌ افزایش شدید قیمت ارز خواهد بود که خود منجر به افزایش شدید تورم و ... خواهد بود. دولت میداند تا شرعت خارجی‌ کشور و روابط آن، بهبود نیبد، امکان هر گونه رونق، محال است.

۲- سیستم بانکی‌ کشور کاملا نیاز به باز سازی اساسی‌ دارد. به خاطر عدم شفافیت سیستم بانکی‌ کشور در میان ۱۴۱ کشور دنیا، ۱۴۱ شده است. چنین سیستمی‌ ، اصولاً توان کاهش نرخ سود را ندارد. بسیاری از مدیران بانکی‌ (نه همه) به خود و نزدیکان و کارکنان ارشد، وام قرض‌الحسنه ۳ یا ۴ درصدی میدهند، و بعد آن را در حسابهای سودی بالای ۲۵ درصد میگذارند. اگر این مدیران بخواهند نرخ سود را کاهش دهند، یعنی‌ عملاً درمد خود و نزیدکن نصف خواهد شد. آیا آقای سیف فکری برای ترمیم سود این دسته مدیران کرده است؟ تا زمانیکه این میدرن می‌دانند که بانک مرکزی عملاً امکان کاهش نخر سود و در نتیجه برخورد با آنها را ندارند، هرگز با سیاست کاهش نرخ سود مفأقت نمیکنند.

۳- اگر پرسیده شود پس آقای سیف برای چه اینقدر از کاهش نرخ سود می‌گوید، به دو دلیل است. اول اینکه بانک مرکزی میخواهد بگوید که کاری کرده و در این جهت حرکت کرده و بعدا بگوید همکاری نکردند و دلیل دوم این است از آنطرف آقای سیف میدند که ادامه چپ پول و دادن خطوط اعتباری به موسسات اعتباری و بانک‌های خصوصی و حتی دولتی، مدتها است که خط قرمز را راد کرده و اگر کاری انجام نشود، بین تورم وحشتناک، و سقوط سیستم بانکی‌ و در نتیجه اقتصادی کشور، باید هر چه زودتر، یکی‌ را انتخاب کند. (4533662) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۴۸:۱۲
این در واقع اقتصاد نیست که می‌بینید، این امروز را به فردا رساندن است. بانک مرکزی به بانکها دستور داده تا با سود زیاد، همه پولهای مردم را به بانک جذب کند تا مصارف مردم کاهش یابد و تورم و میزان نیاز به آرز کاهش یابد تا دولت بگویند، ما اینقدر مدیر هستیم که تورم را کاهش دادیم. ولی‌ بانک مرکزی با چپ پول و اعتبار، این بانکها را از ورشکستگی نجات میدهد و امروز را به فردا میرساند. ولی‌ چیزی که در ایران قربانی میشود، زندگی‌ ۹۵ درصد مردم ایران است که به خاطر تثبیت مصنوعی و ساختگی قیمت آرز، تمام فعالیتهای تولیدی در ایران یا متوقف شده، یا کاهش یافته یا کلیه اجناس در ایران، حتی از کشورهای پیشرفته، گرانتر است در حالیکه از آن‌طرف، به خاطر توقف تولید، بیکاری بیداد می‌کند و همه چیز با واردات جبران میشود و نتیجه اینکه شما گوجه ترکی‌، گلابی مصر و نارنگی پاکستان و... را می‌بینید. ولی‌ این روند تا به کی‌ ادامه می‌یابد؟ تا زمانیکه تمام هست و نیست و بنگاه‌های تولیدی مملکت از نفس بیفتد و ایران بشود شبیه شوروی و کره شمالی .و ملت ایران هر روز ، فقیر تر، از اقتصاد جهانی که هیچ، حتی از ترکیه ، هند، پاکستان، عربستان و... عقب‌تر و... ولی‌ مشکلی‌ نیست، مقام و منصب مقامات حفظ شده چون توانسته است اقتصاد را مدیریت کند. اگر مدیریت اقتصاد شبیه این است، همه کشورهای جهان میتوانستند با همین الگو، اقتصاد خود را مدیریت کنند. به هر حال ، افغانستان، عراق، سومالی، اتیوپی، و...حتی کره شمالی هم اداره میشوند (4533664) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۵۲:۰۵
واقعاً این مدیران در شانتاژ حرف ندارند. اگر به آمار بینلمللی‌ میزان ذخائر ارزی ایران مراجعه کنید، می‌گوید، ایران ، ۱۳۰ میلیارد دلار زخر ارزی دارد. ولی‌ بیشتر این پول، پول نفتی‌ است که به دلار در حسابهای بانکی‌، چین، کره، ژاپن و هند، ریخته شده و چون ایران نمیتواند این پول را به دلیل تحریمها به حسابهای مورد نظر خود انتقال دهد، هیچ چاره یی ندارد تا توسط همین بانک این چهار کشور با کارمزد زیاد به یورو تبدیل شود و دوباره با کارمزد زیاد از یورو به پول محلی آن کشورها تبدیل شود تا خرج واردات یا فینس پروژه‌های صنعتی و ساختمانی فقط از همین کشورها و توسط شرکت‌های این کشورها شود. یعنی‌ عملا ایران برای رسیدن به پول خود، هم کارمزد تبدیل دلار به یورو هم کارمزد تبیدل یورو به پول این کشورها، هم سود و هزینه بانکی‌ برای دادن این خطوط اعتباری و اضافه هزینه جنس در برابر جنس را دارد میدهدو این کشورها چون می‌دانند که ایران مجبور است از میان شرکت‌های آنها برای پروژه یا واردات استفاده کند، هر جور میخواهند به پای ایران حساب میکنند.یعنی‌ چند مرتبه پول زیادی به این کره ، چین و هند و ژاپن میدهیم. همه جوره سود برای آنها. در مورد چین این خط اعتباری برای چند سال گذشته ۵۰ میلیارد دلار بوده و حالا کره ، ۱۰ میلیارد دلار. و برای تضمین بر گشت این پول به آن کشورها، آنها پول نفتی‌ ایران را گرو بر داشته اند. عملا چین برای بر گردند ۵۰ میلید دلار پول نفت ایران، ۶۰ میلیارد دلار از پول ایران بر داشت کرده و آن ۱۰ میلیارد دلار، دستخوش این حق عمل کاری آنها است. حالا کره هم می‌خواهد عقب نماند. (4533668) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۸:۵۴:۴۹
کاهش یا افزایش نرخ سود بانکی هیچ اثری بر افزایش یا کاهش تولید ندارد یادمان باشد قرن های متمادی تولید وجود داشته بدون اینکه چیزی به نام بانک وجود داشته باشد. تولید گرائی یا مصرف گرائی یک مقوله صد در صد فرهنگی است. مثال واضح برای این نظریه کشورهای آلمان و ژاپن هستند که فرهنگ تولید و کار در روح و جسم آن مردمان نهادینه شده است.بانکها به لحاظ ساختاری که دارند و صرفا محلی برای تجمع پول و مبادلات پولی هستند لذا بانک باید به همان وظیفه ذاتی خودش در نگهداری پول مردم به امانت، و تسهیل نقل و انتقالات پولی بین مشتریان بپردازد و مقوله سود دادن و سود گرفتن را به طور کلی رها سازد و درآمدش هم فقط از کارمزد خدماتی باشد که ارائه میدهد.مردم هم مطابق با عقود فراوان و متنوع شرعی که وجود دارد باهم در سرمایه گذاری و تولید و سود شراکت کنند. (4533674) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۱:۵۲
هر موقع سود بانک ها و تورم برابر شد با نرخ تورم اروپا و غرب زیر 5 درصد ان وقت اقتصاد رو به تولید خواهد رفت و دیگر کسی سپرده در بانک نخواهد گذاشت که بدون انکه زحمتی بکشد سود بالای 20 درصد دریافت کند و بانک ها از دلالی اقتصاد خارج و افراد تولید کننده وارد میشوند و تا ان موقع این حرف ها و قول ها و پایین و بالا بردن اثری برای بهتر شدن در ان وجود ندارد شما یک کشور را نام ببرید که بانک هایش 20 درصد سود بدهند و قطب اقتصادی هم باشد (4533678) (alef-13)
 
قور تپه ای تازه قشلاق سفلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۴:۵۸
حداقل 1400 - 1500 شعبه غیر مجاز موسسات مالی غیر مجاز در کشور فعالیت داشتن و بانک مرکزی فقط نظاره گر بود و کاری نکرد اونوقت شما توقع دارید بانک مرکزی بتواند بر نرخ سود اعطایی بانک ها نظارت داشته باشه !!! (4533680) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۸:۴۴
ظواهر قضایا نشان داده که کلاه ِ بانک مرکزی در نظارت بر قوانین پشم ندارد (4533681) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۱۰:۵۸
در حال حاضر همه بانک های خصوصی و 2 بانک دولتی در حال اعطای سود 18 و 20 درصد به سپرده ها هستند .
بانک مرکزی از خواب بیدار شود (4533683) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۱۶:۲۳
تنها راه نجات بانکها چاپ پول است که دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد. (4533688) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۴:۳۰
تنها اثر اینست که اکثر تولید کنندگان وام کم بهره گرفته و برای آقازاده ها ماشینهای آنچنانی میخرند. (4533698) (alef-13)
 
Sorena
Netherlands
۱۳۹۶-۰۶-۱۲ ۰۸:۴۶:۲۳
کاملا باعث تورم خواهد شد و اثر مستقیم روی مسکن و طلا میذاره یعنی باز هم ناکارآمدی خودشونو به گردن مردم انداختن ، یه سوال از آقای روحانی وسیف دارم .اون پیر مرد و پیر زنهایی که با این سود امرار معاش میکردن و یا اون خانواده ای که توسط همین سودها زندگی میکردن که کم هم نیستن بعد از این کاهش سود چه کاری باید بکنن کی اونهارو حمایت میکنه (4543669) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۵:۰۹
مدیران اصلی بانک مرکزی، خودشان بانکدار بوده اند و هستند. بنابراین جدیتی برای رونق تولید ندارند. تجربه هم نشان داده که هیچ بانکی اهمیتی به تصمیمات بانک مرکزی سیف نمی دهد. (4533699) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۸:۳۳
نویسنده میگوید:
با این وضعیت، تولید به‌صرفه نبود؛ از طرفی تولیدکننده که با رکود حاکم بر اقتصاد ایران، واردات بی‌رویه و قاچاق کالا، نداشت فناوری روز روبرو است؛ می‌بایست، برای بقا و رقابت تلاش کند، اما اصلی‌ترین نیاز تولید سرمایه در گردش است،

یعنی دوای: رکود حاکم بر اقتصاد ایران، واردات بی‌رویه و قاچاق کالا، نداشت فناوری سود بانکی است!!!!!!!!!!

وااااااااااای بر ماااااا. (4533700) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۰:۵۷
😊😊😊
اره ولی اول مشکلات تولید را گفته و بهد نوشته مهم ترین ان گرفتن وام با سود پایین است نه ربا وگرنه کی تکنولوژی را رایگان می دهد و ...

..... شاید شما بانکدار و یا سپرده 100 میلیاردی در بانک دارید و سیاسی برخورد نکنید و ببین کاملا درست نوشت واقعیت را گفته ولی گوشی نیست برای شنیدن (4533818) (alef-18)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۳۰:۴۸
خیلی از همین تولید کنندگان محترم به بهانه تولید از بانکها وام گرفته و نه تنها خرج تولید نکردند و کارخانه رو رها کردند بلکه به دنبال دلالی افتادند و با اینکه توان باز پرداخت دارند چون سود بیشتری از دلالی عایدشون میشه نسبت به سود و جریمه بانکی, حتی وامها رو هم پس نمیدند و حاضرند کارخانه اشان بندازند به بانکها و دست اونا رو تو پوست گردو بزارند (4533856) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۵:۱۵
باشه شما اسم چندتا تولید کننده واقعی را که وام گرفتند و ندادند و بردن توی دلالی ببر. البته هستند تجاری که کاری به تولید نداره و وام به اسم تولید میگیره و می بره توی واردات و ارز.

اقایون کاری کردن که سود توی دلالی باشه نه تولید و بانک ها به تجار وام می دن نه تولید از طرفی اون افرادی که وام خودشون پس نمی دن همان 57 نفری که 80 درصد معوقه های بتنکی را دارند که به جایی وصل اند و یا اینکه آقازاده و دارای ژن خوبند وگرنه بانک همین طوری به کسی وام نمیده اونم تولیدکننده که سود نداره.
توب این اقتصاد چون کاری کردن تولید به صرفه نباشه و کجای دنیا اینطوری حتی افعانستان هم اینطوری نیست..... (4533941) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۳:۳۰
بانک مرکزی در خواب بیند پنبه دانه ! (4533727) (alef-13)
 
عاشق ضرب المثل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۴۰:۱۱
خیلی باحال بود این کامنت (4533866) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۷:۰۶
از موضوعات جالب اقتصاد ایران این است که:
فقط افرادی که در پیش امدن وضع موجود دخالت داشته اند بعنوان کارشناس و مسئول حق اظهار نظر دارند و در مورد جراحی و درمان اقتصاد ایران افاضات میفرمایند
اقایان ، جراحی قبلی شمار ا که همان هدفمندی یارانه ها بود دیدیم!!!!!
یادمه اگر از هدفمندی انتقاد میکردیم حتی به ضدیت با نظام متهم میشدیم!!!!! (4533731) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۴:۰۰
بسیار جالب است که همه چیز به ضررقشر متوسط و ضعیف ، به نفع سرمایه داری، و از همه جالب تر نرخ سود بانک ها کم میشود که تولید رونق بگیرد و طرف دیگر خودروسازها هر روز بر قیمت خودروهای بی کیفیت شان افزوده و دیگر سازمانهای خدماتی دولتی و خصوصی و خصولتی هم هر روز بر نرخ خدماتشان می افزایند. پس این راهش نیست هر تصمیم که دولت و بانک مرکزی میگیرد یک سر سود برای دولت و یک سر زیان مردم باشند. مشکل جامعه انحصار است، که اگر این معضل رفع و رقابت سالم پا بگیرد همه چیز سر جای خودش بر میگردد، از این نمونه میتوان به انحصار خودرو،انحصار بانک و... اشاره کرد. گفتنی است که در صورت کاهش نرخ سود اولین تبعات آن نه تولید مسکن و تولید کارخانجات، بلکه هجوم سرمایه ها به طرف بازار دلالی دلار، سکه ، و بورس بازی زمین و مسکن است. خواهشا هنگام تصویب و پیشنهاد چنین دستوراتی به عاقبت آن هم توجه شود. دوستان اقتصاد با بخشنامه و دستور درست نمی شود، برای یکبار هم که شده به راهی که دیگر کشورها رفتند بیاندازیم، مشکل ما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در علوم انسانی است، اگر نگاهمان به انسان و جامعه انسانی شد آنوقت مدیریتمان، صنعتمان، بانکداری مان، تولیدمان ، اقتصادمان، همه و همه درست میشود. پس حلقه مفقوده مان نگاه نو و باز مهندسی علوم انسانی است . (4533747) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۱:۲۴
کاهش سود بانکی بدون کاهش قیمت دلار بسوی 1000 تومان قیمت واقعی آن، قدرت خرید مردم را بیشتر از پیش کاهش می دهد که باعث می شود تولید تولیدکنندگان کمتر فروخته شوند که باعث رکود بیشتر می گردد

تنها چاره اقتصاد ایران برای خروج از رکود که باعث اصلی آن شوک چهار برابر کردن مصنوعی قیمت دلار و ایجاد موج عظیم مصنوعی تورم بر اقتصاد بوده که باعث نا منظم شدن شدید قلب اقتصاد ایران گشته اول باید با برگشت قیمت دلار به قیمت قبل از تحریم ها، ضربان قلب اقتصاد ایران را منظم کرد (4533783) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۷:۱۸
مقاله کاملا منطقی و معقول و مستدل واقع قضیه بیشتر سرمایه رفته سمت بانک و خود بانک و تولید و اقتصاد گرفتار سود بالا دادن و نتیجه این سود دادن که بیشتر از سود بردن از سرمایه گذاری در حوزه های مخالف اقتصادی رکود و ورشکستگی خود بانک شد انشالله همه با هم با پیاده کردن و استفاده از تجربیات و تحقیقات اقتصاد دانان و کشورهای دیگر ملت و سرزمین ایران را گرفتاری های نجات دهد (4533793) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۲:۳۸
بان مرکزی در همه کشورها استقلال دارد و در ایران دولتی و رییس جمهور رییس ان را می گدارد و جسارت و نظارت نمی کنه و دنبال حمایت از سرمایه داره.

بانکها هیچ وقت رعایت نمی کنند (4533838) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۴:۴۹
دکتر توکلی لطفا شما که اقتصاد خواندید در مورد ربا نرخ و نرخ سود بانکی و اقتصاد ایران چیزی بگید چطوری درست میشه کی راست میگه و کی دروغ..... (4533840) (alef-18)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۸:۰۰
منطقی ترین کار اخذ مالیات از سود سپرده ها به میزان مازاد معافیت مالیاتی حقوق است بدین معنی که جهت رعایت افرادی که سپرده گذاری آنهایی و سود متعلقه تنها منبع درآمدشان است ، سود سپرده تا ۲ میلیون تومان در ماه معاف و بیشتر از آن طبق جدول مالیات اخذ گردد
طبیعتا بخشی از سپرده ها به دیگر بازارها میرود ولی با توجه به قدرت خرید پایین مردم و اشباع بازار ، تحول اساس در تورم نداشته و به تعادل اقتصاد کمک خواهد کرد (4533927) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۹:۵۰
این کار فشار به مستاجرها میاید بدجور دیگه مالکی راضی به پول پیش نمیشه مطمعنا با کاهش سود سپرده فساد اخلاقی و دله دزدی زیاد میشه واقعا کرایه خونه کمر شکنه مشکل اقتصاد ما سود سپرده نیست والا مشکل بزرگتر از این حرفاس بودجه مملکت که از فروش نفت بدست میاد کجا میره درامد دولت والا کم نیست ما رو نفت خوابیدیم پولش کجا میره چرا هیچ پیشرفتی حس نمیشه شهر سازی راه سازی ناوگان حمل و نقل زمینی ریلی و هوایی چرا اینطوره همگی فرسوده هستند پس کو پول نفت و غیره اینم از وضعیت دوا و درمان ملت و خیلی چیزای دیگه بخدا مردم خوب ما اگاهند ولی چه کنند چرا باید به سود سپرده پیله بشه که عوارض وحشتناک ان باز مردمو اسیب میزنه .دولت بیاد به کارخانه ها تسهیلات با نرخ پایین بده به اصطلاح یارانه ایی تا اونام فعال باشند با قضیه سود مانور ندن اینقدر هزینه گاز و اب و برق و مالیات و عوارض شرکتهای تولیدی فعالو نصف کنه همه چی خوب و بصرفه میشه نه فقط موضوع سود سپرده و یا تسهیلات باشه (4533943) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۲۱:۱۰
پول با پشتوانه دست ملت برسونید ی کیلو انگور دیروز گرفتم هفت هزار تومن ی خوشه بود والا قسم فقط باید بچه ها بخورن خودتم نگاهش کنی تازه خونه ما وسط شهره اگه بالاتر باشی که گرونتره بی انصافیه والا ی خوشه انگور هفت هزار تومن اینارو درست کنید نه سود سپرده که ملت با سود ان بخشی از زندگیشونو میچرخونن .دوبار بازار سفته و چک بازی نزول خوری داغ میشه و این یعنی فسادهای مهلکی که ممکنه به اقشار ضعیف جامعه وارد کنه من دیدم مردم بی بضاعتی که با سختی شب و روز میکنن (4533951) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۴:۱۳
تو ایران پول که از بانک خارج شد به دلیل ریسک بالا به سمت بازار سرمایه نمیره ، به سمت دلالی (سکه دلار خودرو و مسکن) میره . هر وقت امنیت سرمایه گذاری تضمین شد و کشور هر روز در خطر جنگ و تحریم نبود پول به سمت بازار سرمایه میره (4533984) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۶:۳۷
تنها راه خروج از این وضعیت حضور بانکهای خارجی و رقابتی کردن وام دادن (4533986) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۵۱:۴۳
اون موقع که تورم 50% بود سود بانکی 15% . چرا سود بانکی رو اندازه تورم افزایش ندادید ؟؟؟ (4533992) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۴:۱۴
مشکل اقتصاد ما سود سپرده و تسهیلات نیست بخدا نیست حتی یک درصد هم تاثیر نداره فقط با این موضوع میخواهند اقتصاد بیمار شده و یا اینکه بیمارش کردن لاپوشانی کنند اصلا برای من بیسواد قابل قبول نیست که معضل اقتصاد ما سود سپرده یا تسهیلات باشد در سطح کلان موضوع را ریشه یابی کنید چرا کارخانه ها و شرکتها یکی یکی تعطیل شدند همش مال واردات بی رویه از چین که ده سال بازار مارو خراب کرده و همچنین تحریمهای فلج کننده بود که تو این مدت گذشته اکثر کارفرماهارو دچار بلاتکلیفی کرد و انباشت بدهی و کالا رو دستش گذاشت حتی نتوانست اجناس خود را به نزدیکترین کشور همسایه بفروشد (4534028) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۷:۵۲
یکی از دوستانم تولیدی داره. بانک بهش وام داده با سود 30تا35 درصد. (4534033) (alef-18)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۶:۳۹:۵۱
بانک ها قدرت دارن و بانک مرکزی کاره ای نیست (4534082) (alef-18)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۰۶:۳۹:۳۹
مطابق قانون تعیین و تعقیر نرخ سود بانکی منوط به تصمییم شورای پول و اعتبار است. نه بانک مرکزی. (4534458) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۰۷:۱۰:۳۲
اصل مشكل ركود وبيكاري است كاهش سود بانكي بازي با اعداد است وخود بانك مركزي هم ميداند بانكها براحتي اب خوردن بخشنامه هاي انهارا دور مي زنندوبااتخاذ روشهاي جديد سود بيشتري به سپرده گزاران خواهند دادمانند ايجادصندوغيره مستقل از بانك كه تا كنون بانكها از ان استفاده كردند وسودبالاي بيست درصد پرداخت كردند (4534469) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۱۳:۰۹:۲۱
ای بابا خدا رحمت کنه اموات همه ماهارو یعنی واقعا مشکل اقتصاد بیمار ما سود بانکیه نه والا نیست دلار که یهو و ی شبه شیب صعودی شدید گرفت تمام اقتصاد مارو بشدت اسیب زد و برگشتش هم به همین راحتی نیست باید صادرات غیر نفتی رونقزا بشه کارخانه ها زمانی 3شیفته بودند الان زورکی 1شیفت شده چون صادرات نیست و واردات چینی و کشورهای دیگه باعث شده مشکلات دو چندان بشه .و یا اینکه این مصیبته فلان کارخانه دار و یا فلان شرکت دار مثلا میره بانک یه تسهیلاتی میگیره حالا با هر نرخی حتی بالا این تسهیلات نهایت نهایت 5ساله هستش و بعد تمام میشه ایا باید کارخانه هم تعطیل بشه مسلما خیر باید تولید و توضیع اون شرکت سالیان سال تداوم داشته باشه حالا یه تسهیلاتی میگیره سریع یه مرسدس اخرین سیستم و خونه بالاشهر و غیره برا خودش و خانوادش ردیف میکنه بعد که وقت قسط میشه میگه سود بالاس بابا ما داریم میبینم تو جامعه تجملات ملتو بیچاره کرده اقساط عقب میفته بانک سیبل میشه تسهیلات موقت و برا سرمایه در گردشه نه خریدهای تجملاتی زندگی امروزی . (4534804) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۱۴:۱۶:۰۸
لطفا بیخیال جیب ملت بد بخت بشید............ (4534871) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۱۴:۴۰:۵۹
مطمئن باشید که پول های کمی که برخی در بانک ها گذاشته بودند و سود میگرفتند تا کمک خرجی برایشان باشد به سمت دلار و یورو و سکه خواهد رفت. (4534888) (alef-3)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۵ ۱۴:۴۹:۰۵
ما چرا قضایا را منفرد ویک بعدی میکنیم شاید سود بانکی هم در رونق اقتصاد دخیل باشد خوب به چه نسبتی آقایان انروزهای طولانی که حتی موسسات مالی واعتباری موجه ما ۲۷ تا ۳۰% سود دریافت میکردند نزول خوار نبودند وهنوز هم هستند چرا جو سازی اقتصا د مملکت را ۲۰ میلیارد کالای قاچاق فسادهای میلیاردی دلار ۳۸۰۰ تومان لفزایش قیمت کالا وخدمات از شروع هدفمندی تا کنون از ۶۰۰ تا ۲۰۰۰% افزایش شما طی شش سال ۷۰ تا ۸۰% افزایش حقوق کارکنان وبارنشتگان را افزایش دادهاید وبین ۷۰۰ تا ۲۰۰۰% از آنها پس گرفته اید ریز تک تک این اقلام وافزایشها را از سال ۱۳۹۰ دارم شما توان خریدی برای ملت نگذاشته اید حالا گیر دا دید به سود حداقلی که کسری زندگی جماعتی را ذره ای تامین میکند شما ابتدا ساختار یک اقتصاد سالم را پیاده کنید وسود بانکی هم در جایگاه خود منظور گردد مادامیکه در حوزه قدرت دختر وزیر وزیر خانواده آقارادها حتی دارو ودرمان مملکت جلونگاه فاسدان قدرت است مشکل را جایی دیگر جستجو کنید مشکل ما فساده هر روز ه وهر ساعته از یک روزنه اربابان قدرت وثروت نو کیسه های به طاهر متعهد ومومن!! (4536122) (alef-3)
 
حسین
Denmark
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۸:۵۸:۰۹
باسلام..دعوا سر سپرده افراد پایین دست جامعه بود که برای کمک خرجی پول کمی در بانک داشتند (4537556) (alef-11)
 
عباس
Italy
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۱:۰۰:۴۶
رکود مسکن بخاطر گرونی بیش از حد مسکن است ...با این اوضاع حقوق و درامد کی میتونه خونه بخره...رکود تولید هم بخاطر بی کیفیتی اجناس داخلی است.....مشکلات بانک ها هم بخاطر بی تدبیری مسعولین هست...کشورهای دیگه روز به روز پیشرفت میکنن تو کشور ما هنوز درگیر 2درصد بالا پایین کردن سودن...با این چیزا اقتصاد این کشور درست نمیشه...فقط تورم رابیشتر میکنید...دودشم تو چشم قشر ضعیف میره.... (4538845) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.