نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 410916
نامه گروهی از پژوهشگران تاریخ به رییس مجلس در واکنش به تاسیس فراکسیون "ترک‌زبانان"
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۶
گروهی از پژوهشگران تاریخ و تاریخدانان در واکنش به طرح تاسیس فراکسیون ترک زبانان در مجلس، نامه‌ای به علی لاریجانی نوشته و نسبت به آسیب‌های احتمالی این ایده به اساس وحدت ملی در کشور هشدار دادند.

به گزارش ایلنا؛ جامعه پژوهشگران تاریخ و تاریخدانان ایرانی به طرح تاسیس فراکسیون ترک زبانان در مجلس شورای اسلامی واکنش نشان دادند.

متن این نامه به شرح زیر است:

" به نام خدا "
- ریاست محترم مجلس وزین شورای اسلامی ایران
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
دامت توفیقاته

-اینجانبان امضاء کنندگان ذیل، گروهی از جامعه‌ی پژوهشگران تاریخ و تاریخدانان ایرانی هستیم که در واکنش به اخبار رسیده، مبنی بر ارائه‌ی طرح تاسیس "فراکسیون ترک زبانان" در مجلس محترم شورای اسلامی، نظر آن عالیجناب را به آسیب‌ها و صدماتی که اجرایی شدن این ایده به اساس وحدت ملی کشور می‌تواند زد و امکان بروز خطر تضعیف همگرایی ملی و ایجاد حس واگرایی مابین اقوام و هویت‌های قومی ایرانی، ناشی از متحقق شدن این برنامه جلب می‌نماییم.

ریاست محترم

ما دغدغه‌ها و نیازهای نهادین فرهنگی، رفاهی، اقتصادی و سیاسی تمامی اهالی شریف ایران را به رسمیت و محترم شناخته و خواهان تلاش و برنامه‌ریزی مسئولان مربوطه با همراهی آحاد مردم، در پاسخگویی عملی و اجرایی نمودن طرح‌ها برای رفع محرومیت‌ها و تحقق خواست‌ها و حقوق فطری تمامی ابناء ملت در جای جای این سرزمین مشترک هستیم، اما تقسیم‌بندی مجلس شورای اسلامی را به دسته‌بندی‌های قومی، در نهایت اقدامی واگرایانه در جهت سست نمودن اتصال حلقه‌های زنجیر هویت ایرانی و بسترساز واگرایی ملی از پیکره‌ی ایران بزرگ و متحد می‌دانیم. معتقدیم که ضروری‌ست تا از چهره‌ی جای جای کشور، تا اعلاء درجه‌ی امکان و بر حسب ضرورت، رفع محرومیت شده و بستر آماده‌ای برای گام برداشتن در مسیر توسعه‌ی هماهنگ و همه‌جانبه و بی‌تبعیض و درون‌زاد تمامی سرزمین ایران معطوف به امکانات و توانمندی‌ها و نیازها و ضرورت‌های منطقه‌ای، فراهم آید، لیکن تقسیم نمایندگان ملی را در واحدهای منشعب قومی و زبانی در پیکرهٔ پارلمان، به زیان تثبیت و تقویت و تداوم وحدت ملی ایران می‌شماریم. ما بر این باوریم که همچنان مطابق اصل ۸۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هر نماینده به علاوه وکالت از جانب مردمان حوزهٔ انتخابیهٔ خود وکیل عام تمامی مردم ایران نیز هست و می‌بایست نسبت به وجود هر نوع نارسایی و محرومیت در سراسر کشور احساس مسئولیت و پیگیری داشته باشد و در مورد سرنوشت مشترک اهالی ایران دارای مسئولیت مشترک با تمامی نمایندگان محترم پارلمان است.

اجرایی شدن این طرح، ضرورتا موجب واگرایی اعضاء فراکسیون‌های قومی از وضعیت زندگی مادی و معنوی سایر نقاط خارج از حوزهٔ قومی و زبانی آنان خواهد شد و عملا میدان رقابتی برای پیشبرد برنامه‌های متنوعهٔ توسعه و رفاه در واحدهای منفصله از یکدیگر خواهد گردید. 

درونمایهٔ جوهری اینگونه طرح‌ها، وانهادن وضعیت عمومی کشور و رقابت بر سر سهم‌خواهی‌های هرچه بیشتر منابع و امکانات و تاسیسات نه به نسبت نیاز و محرومیت، بلکه براساس برتری شمار نمایندگان هر فراکسیون قومی ست که طبیعتا موجد تبعیض و نارضایتی هرچه بیشتر خواهد بود. در چنین وضعیتی، پیوند همگرایانهٔ ملی، به رقابت واگرایانهٔ قومی مبدل گردیده و زمینهٔ احساس ناپیوستگی فرهنگی و سیاسی مابین نواحی مختلف مملکت فراهم خواهد شد.

- ریاست محترم، هیئت رئیسهٔ گرامی و نمایندگان عالیقدر

از نظر اینجانبان با نگاهی تاریخ‌نگرانه که بافتار چند لایه و رنگارنگ فرهنگی ایران زمین و غنای هویتی آن را مطالعه می‌کنیم و به خوبی می‌دانیم که همسان‌سازی آمرانه و نادیده گرفتن تنوع زبان و فرهنگ و رفتار اجتماعی مردمان ایران و الزامات پبوسته به آن نیز، نافی حقوق فطری انسان‌ها و زمینه‌ساز بروز بحرانهاست و دقت نظر و توجه به این حقوق و نیاز‌ها ضروری‌ست، در عین حال اعتقاد راسخ داریم که عرصهٔ مجلس می‌بایست صحنهٔ تلاش در جهت پر کردن شکاف‌های ناشی از تفاوت‌های آشکار در سطح معیشت و در زمینهٔ توسعهٔ نامتوازن بخش‌های گوناگون کشور باشد و فارغ از تعصبات منطقه‌ای، توجه نمایندگان محترم در عرصهٔ داخلی معطوف به سیاستگزاری در جهت کاستن هرچه بیشتر فاصله‌ها در آموزش، اشتغال، رفاه، توسعه و تقویت فرهنگی و محو بستر‌های فساد و بحرانهای اجتماعی در اولویت‌های مناطق محروم‌تر باشد تا هرچه بیشتر علل و دلایل نارضایتی از میان برداشته و مفهوم وحدت و همگرایی ملی، به سمت و سوی استحکام هرچه بیشتر طی طریق نماید.

 ایجاد فراکسیون یا فراکسیون‌های قومی منطقه‌ای، عملا میدانی نابرابر برای رقابت گروه‌های زبانی و نژادی نابرابر در جهت گرفتن امتیاز هرچه بیشتر به نفع واحدهای خود خواهد بود و عملا به مفهوم واگرایی سیاسی و ملی ره سپر خواهد گردید و در این میان برنامه‌های ملی از اولویت و ضرورت خواهد افتاد و گروههای کوچک‌تر جمعیتی، همواره احساس غبن و نارضایتی خواهند داشت.

ریاست محترم، هیئت رئیسهٔ معزز و نمایندگان گرامی مجلس شورای اسلامی

ما جمعی از جامعهٔ پژوهشگران تاریخ و تاریخدانان ایرانی که بخش قابل توجهی نیز از وابستگان و اهالی مناطق ترک زبان کشور را شامل می‌گردد، مصرانه از آن نمایندگان محترم تقاضامندیم دغدغه‌های ما و دیگر آحاد مردم شریف کشورمان، مبتنی بر تقویت همگرایی و پیوند ملی و علقه‌های میهنی را با عدم ایجاد زمینه‌ها برای تقسیم سیاسی مجلس به دسته‌های قومی و منطقه‌ای مبتنی بر تفاوت‌های زبانی و نژادی و هویتی، تامین نمایند.

جمعی از پژوهشگران تاریخ و جامعهٔ تاریخدانان ایرانی
 
کلمات کلیدی : مجلس + فراکسیون ترک‌زبانان
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۷:۱۹:۳۷
اسامی را هم اعلام کنید. (4004055) (alef-13)
 
بهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۷:۲۷:۲۴
احسنت به این دور اندیشی .من نمی دونم چرا بعضی ها آگاه نیستند . برادران و خواهران این کشور و این سرزمین به اتحاد و همدلی نیاز دارد .. (4004067) (alef-13)
 
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۹:۱۷:۲۴
یک سوال از این تاریخ نگاران چرا موقع فراکسیون ارمنی ها و کردزبانان اعتراض نکردید و حالا تا ترک ها شروع به فراکسیون کردند اعتراض شما ایجاد شد؟
این فراکسیون از قضا باید تشکیل شود و دیگر قومیت ها نیز باید فراکسیون ایجاد کنند (در کشور ها پیشرفته حتی اقوام دارای حزب های قوی هستند) تا مثابل تببعیض های فرهنگی و سیاسی و اقتصادی از حقوق اقوام خود دفاع کنند. مثلا سالانه میلیاردها تومان خرج زبان فارسی می شود اما چقدر خرج ترکی می شود ؟ (4014784) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.