نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 295113
چین: در بازطراحی "اراک"نقشی سازنده ایفا می‌کنیم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۹
وزیر خارجه چین با بیان اینکه برجام توافق خوبی برای صلح و ثبات در عرصه‌ بین‌الملل از جمله خاورمیانه است، تاکید کرد:‌ همه طرف‌های مذاکرات هسته‌ای موظفند تعهدات خود را اجرا کنند.

به گزارش ایسنا، وانگ یی پس از دو ساعت گفت‌وگو با همتای ایرانی‌اش در یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک اظهار کرد:‌ بعد از توافق هسته‌ای روابط دو کشور از توسعه و چشم انداز گسترده‌تری برخوردار خواهد شد.

وی با بیان اینکه روابط ایران و چین روابط استراتژیک است، خاطر نشان کرد:‌ در جریان مذاکرات دو طرف توافق کردند که سطح همکاری های دو کشور را گسترش دهند چرا که ما فکر می‌کنیم همکاری‌های دو کشور در عرصه های مختلف از جمله حوزه‌های اقتصادی مکمل یکدیگر است.

وی به تمایل چین برای گسترش روابط و همکاری بیشتر در زمینه‌ی انرژی، صنعتی و امور زیر بنایی اشاره کرد و گفت: در نظر داریم که هر چه زودتر توافق هسته‌ای اجرایی شود و طرف‌ها باید در جریان این مذاکرات به تعهدات خود پایبند باشند و طرف چینی مثل گذشته تعهدات خود را اجرا خواهد کرد. ما تلاش خواهیم کرد که در بازطراحی آب سنگین اراک نقش سازنده خود را ایفا کنیم.

وی همچنین به گفت‌وگوهای این دو دیپلمات در مورد مسائل منطقه و بحران‌های موجود اشاره کرد و گفت: دو طرف تاکید کردند که در منطقه نباید بحران ادامه پیدا کند و این بحران‌ها باید از طریق راه حل سیاسی حل و فصل شود. وی همچنین به عزم دو کشور جهت مبارزه با ترورسیم و جلوگیری از گسترش آن اشاره کرد و گفت: این هفتمین بار است که به طور رسمی با آقای ظریف ملاقات می کنم.

این دیپلمات عالی رتبه چین در این نشست مطبوعاتی مشترک در پاسخ به سوال خبرنگار ایرانی مبنی بر نقش چین در اجرای برجام گفت: برجام توافق خوبی است و نقش مهمی در گسترش و ایجاد صلح و ثبات در عرصه‌ی بین‌الملل و خاورمیانه دارد و همه طرف‌ها موظف هستند که تعهدات خود را اجرا کنند.

وی با بیان این که موضوع هسته‌ای موضوعی پیچیده است و در مورد اجرای برجام هیچ سابقه‌ی قبلی بین‌المللی وجود ندارد تصریح کرد: قابل پیش بینی است که ممکن است در روند اجرا با مشکلات و یا چالش‌هایی روبرو شویم ولی همانطور که گفتم همه طرف‌ها باید تعهدات خود را اجرا کنند.

این مقام عالی رتبه‌ چینی ادامه داد: چین از تمام طرف‌های ذی‌ربط دعوت می کند که به سمت مشترکی حرکت کنند. همدیگر را درک کنند و ما نباید همدیگر را همیشه متهم کنید. وی افزود:‌ طرفین باید نگرانی‌های یکدیگر را مورد توجه قرار بدهند و نباید این توازن که اکنون وجود دارد از بین برود.

وانگ یی به نقش کشورش در جریان مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و افزود: چین در مذاکرات هسته‌ای فعالانه میانجیگری کرده است و نقش سازنده‌ای داشته است و تلاش خواهیم کرد که در روزهای آینده با طرف‌های ذیربط به خصوص طرف ایرانی هماهنگی‌های بیشتری داشته باشیم و در جهت اجرای برجام کارهای خود را انجام دهیم. وی با بیان اینکه چین جهت مشارکت در بازطراحی راکتور آب سنگین اراک مقدمات زیادی را فراهم کرده است ادامه داد: این پروژه‌ای مشترک است و طرفین باید ضمن توجه به مزایای‌شان با یکدیگر انسجام نیز داشته باشند و وظایف و نقش خود را ایفا کنند.

وزیر خارجه چین در مورد همکاری‌های دو کشور در ارتباط با حل مسائل منطقه و خاورمیانه تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم بعد از توافق جامع هسته‌ای ، فضای بین‌المللی برای ایران بهبود یافته است و ما به عنوان دوست ایران از این موضوع خوشحال هستیم.

وی با بیان اینکه دو کشور ایران و چین از لحاظ سیاسی و اقتصادی معتمد یکدیگر هستند، در دوران سخت تحریم‌ها چین به عنوان قابل اعتماد‌ترین شریک ایران نقش خود را ایفا کرد و اکنون معتقدیم که این توافق بر روی ژئوپولتیک خاورمیانه و تعامل سازنده کشورها اثرگذار خواهد بود.

وی با بیان این که تاثیر این توافق بر تحولات بین‌المللی مثبت و موثر خواهد بود ادامه داد: پیش از این موضوع هسته‌ای به عنوان یک موضوع بزرگ اوضاع منطقه را تحت تاثیر خود قرار می‌داد و اکنون ایران به عنوان یک کشور بزرگ خاورمیانه می‌تواند نقش سازنده تر و مثبت تری برای حل بحرانهای موجود در منطقه ایفا کند.

وی با بیان اینکه حل و فصل مسائل خاورمیانه بدون نقش آفرینی ایران امکان پذیر نیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد:‌ رسیدن به توافق جامع هسته‌ای نشان داد که مشکلات پیچیده را می‌توان با گفت‌وگو و دیپلماسی به پیش برد و برای حل آن به یک راه حل سیاسی دست پیدا کرد و این راه حل در مورد حل مسائل دیگر نیز موثر است.
 
کلمات کلیدی : ايران ، راکتور اراك ، محمد جواد ظريف ، چین
 
صادقی
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۰۸:۱۱:۱۶
بله در خدمتیم ایفا می کنید خوب هم مثل ام وی ام مثل جک مثل... (3191076) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۰:۱۵:۴۹
نكات اساسى توافقنامه هسته اى
دكتر على معافى- فيزيكدان اتمى و استاد دانشگاه

١- براي اطمينان از عدم توليد و دسترسي ايران به آن مقدار از اورانيوم غني شده كه لازمه ساخت يك بمب هسته اي است، ايران تعداد سانتريفيوژ هاى خود را از ١٩٠٠٠ به ٦٠٠٠ دستگاه كاهش مي دهد.

٢- تمام اورانيوم با غناي پاييني كه ايران در اختيار دارد و حدودا هشت تن است به خارج كشور صادر مي شود و ايران فقط ٣٠٠ كيلوگرم را مي تواند در اختيار داشته باشد.

٣- دو مورد بالا براي اين منظور است كه ايران را همواره حداقل ١٢ ماه تا در اختيار داشتن آن مقدار اورانيوم غنى شده كه براي يك بمب هسته اى كفايت مي كند دور نگه داشته شود. قبلا اين زمان ٣-٤ ماه تخمين زده ميشد.

٤- مركز مخفى غنى سازى فردو كه بين كوه هاى توخالى ساخته شده بود به يك مركزتحقيقاتى تبديل خواهد شد. تمام سانتريفيوژ هاى فردو به جز هزار دستگاه براي مقاصد تحقيقاتي و نه غني سازي از آن خارج خواهد شد.

٥- راكتور آب سنگين اراك بازطراحى شده به گونه اى كه امكان غني سازى پلوتونيوم در آن غير ممكن باشد.

٦- ايران با امضاء پروتكل هاي بيشتر، امكان نظارت بيشترى را به بازرسان آژانس خواهد داد.

٧- بعد از تاييد آژانس در اينكه ايران اقدامات فوق را انجام داده است، آمريكا و متحدانش تحريم هاي اقتصادى مرتبط با هسته اى را خواهند برداشت كه تحريمهاى نفتى و مالى را نيز شامل خواهد شد. نتيجه آنكه بيش از يكصد ميليارد دلار از دارايى هاي ايران آزاد خواهد شد.

٨- حق غنى سازى ايران به رسميت شناخته خواهد شد.

٩- محدوديتهاى تسليحاتى سازمان ملل تا ٥ سال و محدوديتهاى مربوط به موشك هاى باليستيك براى ٨ سال به قوت خود باقى خواهد بود.

دكتر على معافى
فيزيكدان اتمى و استاد دانشگاه (3191449) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.