نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245811
چالشي غيرمتتظره براي جهان؛
ابولا خطرناك تر از داعش؟
بخش خارجي الف، 27 مهر 93
در حالی که نگرانی ها درمورد شیوع ویروس ابولا در سراسر جهان همچنان پابرجاست، ناکارآمدی سازمانهای مربوطه برای مقابله با این بیماری موجی از انتقادها را به همراه داشته است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۸
در حالی که نگرانی ها درمورد شیوع ویروس ابولا در سراسر جهان همچنان پابرجاست، ناکارآمدی سازمانهای مربوطه و مقامات برخی از کشورها برای مقابله با این بیماری موجی از انتقادها را به همراه داشته است. برخی بر این باورند که ویروس ابولا حتی می تواند به جدی ترین چالش عصر حاضر تبدیل شود؛ حتی چالشی بدتر از داعش.

به گزارش الف، از زمان شیوع ویروس ابولا در آفریقا و سرایت آن به اروپا و آمریکا، نگرانی های جدی میان مردم جهان ایجاد شده است. هرچند مقامات این کشورها تلاش می کنند از نگرانی ها بکاهند اما به نظر می رسد که چالش شیوع این بیماری در اروپا و آمریکا، به شدت فکر مقامات غربي را به خود مشغول کرده است.

نکته مهم در این روند دستپاچگی و نبود طرحی مشخص و کارآمد در میان رهبران جهان برای مقابله با چنین پدیده بوده است. یکی از مقامات ارشد سازمان ملل براي خبرگزاری آسوشیتدپرس اعتراف کرد که این سازمان در جنگ علیه ابولا گام های نادرستی را برداشته است. وی خاطر نشان کرد که تقریبا هر کسی در بخش امور بهداشتی و سلامت در سازمانهای مهم جهانی از جمله سازمان بهداشت جهانی در تشخیص سرعت و شیوع ویروس ابولا در غرب آفریقا ناکام بوده است.

شواهد نشان می دهد ویروسی که تاکنون بیش از ۴۵۰۰ کشته برجای گذاشته، تاکنون به روند کشتار افراد در جهان ادامه می دهد و نشانی از مقابله ای کارآمد با این ویروس دیده نشده است.

تام فریدن مدیر مرکز کنترل بیماری ها در آمریکا عنوان کرد که شیوع ویروس ابولا در غرب آفریقا پیش از آنکه کند شود روند وخیم تری به خود گرفته است. وی خاطر نشان مي كند به همین دلیل لازم است پاسخی غیرمنتظره برای کنترل این ویروس داده شود.

شبکه بلومبرگ نیز در گزارشی انگشت اتهام را در روند شیوع سریع ویروس ابولا به سوی مقامات سازمان های بهداشتی جهان نشانه گرفت. این شبکه در گزارش خود عنوان کرد: ارتباطات ضعیف، فقدان رهبری کارآمد و دادن پاسخی مناسب باعث شده بیماری ابولا از کنترل خارج شود. به نظر می رسد متخصصانی که در روند واکنش به شیوع ابولا حضور داشتند نشانه‌های واضح و آشکار بحران قریب‌الوقوع را به خوبی درک نکردند.

برخی کارشناسان بر این باورند که چالش مقابله با ابولا نشان می دهد به رغم پیشرفت تکنولوژی هنوز نیز جامعه جهانی در مواجهه با چنین رخدادهایی عملا شوکه می شود و در زمانهای بحرانی همکاری های بین المللی موثری وجود ندارد.

هرچند برای اولین بار در تاریخ ۲۱ مارس سازمان بهداشت جهانی اولین گزارش خود را درمورد شیوع ویروس کشنده ابولا دریافت کرد اما بیش از سه ماه طول کشید تا یک نشست وزرای بهداشت منطقه ای برای ایجاد یک مرکز هماهنگی برای مقابله با شیوع این ویروس برگزار شود. حتی هشدار گروه پزشکان بدون مرز نیز در مورد سرعت شیوع این بیماری مورد بی توجهی قرار گرفت. شواهد و مدارک نشان می دهد که اوضاع در این زمینه طی هفته گذشته وخیم تر شده است.

شیوع این ویروس مقامات انگلیس را نیز به شدت نگران کرده به طوری که دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد، ابولا بزرگترین مشکل مربوط به امور بهداشت و سلام در نسل اخیر است. وی در حالی از رهبران جهان خواست گام های موثر جدی برای مقابله با این چالش بردارند که به نظر می رسد رهبران جهان در زمانی نیاز به منابع جدید برای مقابله با این چالش دارند که بیشتر منابع خود را در امور امنیتی و تقویت امنیت خود هزینه می کنند.

نخست وزير انگليس اعتراف كرد كه شيوع اين ويروس به احتمال زياد بر شماري از كشورها جهان تاثير مي گذارد كه اين مسئله مي تواند چالش جدي براي كشورها ايجاد كند. حتي برخي از مقامات سابق سازمان ملل از جمله كوفي عنان نيز در مورد سرعت گسترش ويروس ابولا ابراز نگراني و از اقدامات دولتها در اين زمينه به شدت انتقاد كرده اند.

"رزآنه دمورو" مدیر اجرایی اتحادیه پرستاران ملی در آمریکا نیز در مطلبی در روزنامه واشنگتن پست عنوان کرد: با توجه به گزارش ابتلا یک پرستار در دالاس به ویروس ابولا باید به این موضوع اشاره کنم که بیمارستاهای آمریکا آمادگی مواجهه با شیوع ویروس ابولا را ندارد. وی اعتراف کرد که با این شرایط در صورت تشدید شیوع این ویروس، آمریکا خود را باید برای مواجهه یک چالش عظیم آماده کند.

با این شرایط به نظر می رسد عمق فاجعه ای که ممکن است رخ دهد زیاد است و اگر مقامات جهانی اقدام مشترک جمعی انجام ندهند ممکن است سناریو هایی که در برخی از فیلم های هولناک هالیوودی در شیوع بیماری های خطرناک درجهان و به هم ریختگی جامعه جهانی به تصویر کشیده شده، به حقیقت تبديل شود. اگرچه در این برهه از زمان تمرکز مقامات جهان بر مقابله با گروههای تروریستی بوده اما ممکن است شیوع ابولا حتی به چالشی جدی تر از تروریسم در جهان تبدیل شود و روزی جهانیان مقامات کشورها را به دلیل بی توجهی به تهدیدات پنهاني ناشی از این گونه رویدادها به شدت ملامت کنند.
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۰۹:۵۳:۵۵
هم در محاوره انگلیسی و هم در محاوره فرانسه، این بیماری "ایبولا" تلفظ می شود. (2435786) (alef-3)
 
صادقی
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۱۵:۴۱:۳۴
ابولا یا ایبولا
چرا حجاج پس از برگشت در فرودگاه مورد معاینه قرار نمی گیرند؟؟؟ سهل انگاری تا کی؟ (2436870) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۱۰:۴۸:۳۵
ابولا و بیماریهای غیره قانون طبیعت است وقتی خود مردم افزایش بیرویه جمعیت خود را کنترل نمیکنند طبیعت دست به کار میشود
این بیماریها در کشورهایی که رشد بی رویه جمعیت همراه با نابسامانی دارند همیشه بوده و هست (2435892) (alef-3)
 
amir
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۱۲:۱۸:۲۲
هرچی مرض ناجوره مال این افریقایی های بی بهداشت هست کلا هیچ کیو از افریقا راه ندند مشکل بقیه دنیا حل میشه (2436184) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۱۵:۵۷:۴۸
بوی گند نژاد پرستی از این نظر می بارد واقعا تاسف دارد که الف همچین نظراتی را منتشر میکند (2436899) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۱۴:۲۱:۴۲
با سلام
نه آبولا نه داعش و نه بوكو حرام زيرا:
ويروس آبولا تا وارد بدن ميشود موجب تب و لرزو تهوع و...مرگ مي شود. داعش از آبولا بدتر است چون آگاهانه ميگرد و ميبنددو سر ميبرد.حتي از آبولا
بدتر است.چون خودش هم آلت دست اين و آن(آمريكا.صهيونيست .ترك.سعودي
و...)است.
بوكو حرام فعلش از آن "داعش"حرام تر است.
"داعش و بوكوحرام"از آبولا بدترند.چون گروهك هاي تكفيري-تروريستي اند.وبا
نابودكردن زير ساخت كشورهاي مسلمان و ارائه چهره بد از اسلام و ايجاد ترور و وحشت سرمايه كشورها را ازخاورميانه تا آفريقارا بجاي صرف تغذيه -درمان-بهداشت و...هزينه خمپاره وتير و تفنگ و...ميكنند.
در خاورميانه "داعش" ميكشد.در آفريقاي سياه بخت بوكوحرام وابولا كه مانند باروت عمل ميكند و بدن ميزبان را منفجر ميسازد.
شك نكنيد.آري شك نكنيد هر سه پديده ي شو م ساخت لابراتورهاي ضد بشري نظامي - سياسي و بيو لوژيكي غرب است. هرسه پديده .درعراق-سوريه- ليبي -يمن با انفجار توپ و تانك و...در آفريقا با حمله بي صدا و جاكاه
ابولا.چه دياي غريب است نازنين. (2436652) (alef-13)
 
تابش
۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۱۵:۲۵:۲۵
آقاي امير به نظر شما چهره بد از اسلام را غربي ها دارند نشان مي دهند يا اسيدپاشان اصفهان؟
متاسفانه بيان شيرين مولا علي كه مي گويند خير الامور اوسطها به فراموشي سپرده شده و اسلام رو به قهقرا مي رود.
نه در ممالك سني بلكه در همين ايران شيعه (2436833) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.