نظر منتشر شده
۱۶۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 475222
هشتگ ترند شده در روستا/ تغییر آرای محرومین
محسن مهدیان، ۳ خرداد ۹۶
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۰
اگر ترکیب آرا در شهرها و استانهای مختلف را بررسی کنیم یک نکته نگران کننده وجود دارد؛ رای محرومین هم مطابق انتظار ما نیست. نمونه اش افزایش مشارکت در تهران و عدم تغییر در آرای نامزد اصولگرا نسبت به 94 و 92.
و یا از مجموع 31 استان، رای روحانی در 24 استان بالاترست. جالب اینکه استانهای توسعه نیافته نیز در همین 24 استانند.

چرا؟
دلایل مختلف دارد. مثلا تهدیدها و تطمیع ها و غیره.
اما دلیل نگران کننده تهرانیزه شدن ایران است. نگرانی این است که پیام دوقطبی‌های القایی به مناطق محروم رسیده است.
 
اصلاح طلب ها تا امروز یک ضعف جدی داشتند و آنهم عدم توفیق در تبدیل "ادبیات انتخاباتی تهران" برای "روستاها" بود. اما تلگرام و توئیتر و غیره به اصلاحات کمک کرده است تا ادبیات تهران و شهرستان یکی شود.
امروز هشتگ ترند شده شهرهای بزرگ در روستاها هم ترند است.   

معنای این اتفاق ناگوار چیست؟ یعنی در روستا نیز آنچه ترند شده دیده می شود و دیگر پیام ها خاک می خورد.
 
بنابراین اینطور نیست که روستا نشین ما بین بیکاری فرزند و موسیقی سمت آزادی کنسرت ها رفته باشد. مساله این است که پیام و وعده های واقعی و معیشتی اصلن به او منتقل نمی شود.
به عبارت دیگر اصلاح طلبان نتوانستند ادبیات خود را برای روستائیان تغییر دهند و بومی کنند بلکه همان ادبیات قبلی را حقنه و القا کرده اند و این به مدد "دوقطبی های کاذب" و "ابزار شبکه های اجتماعی" است که این روزها در همه کشور توزیع شده است.

از سوی دیگر نباید رشد رفاه در روستاها را نادیده گرفت. رشد رفاه یعنی موضوعیت یافتن اوقات فراغت و توجه به آزادی و غیره. این هم به برکت نظام جمهوری اسلامی است و مایه افتخار.

اما راه حل چیست؟ بازگشت اصولگرایی به هویت اصلی خودش.
گام اول نیز کسب اعتماد است. کسب اعتماد "قدرت ویرانگیری بالایی" در تضعیف ترندهای ساختگی و دوقطبی های القایی دارد.
اعتماد نیز از طریق تغییر زمین بازی از سیاست به امور اجتماعی است. از طریق خدمت رسانی و کار اجتماعی در تمام سطوح مردمی.

کانال تحلیلی محسن مهدیان در تلگرام
http://telegram.me/mahdian_mohsen
 
کلمات کلیدی : هشتگ ترند شده در روستا+محسن مهدیان+انتخابات ۹۶+اصولگرایان
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۸:۴۹:۴۰

البته موفقیت اصلاح‌طلب‌ها در این نهادها همگی از معبر انتخابات و آرای عمومی می‌گذرد. آن‌ها فارغ از تمام دعواهای سیاسی و جناحی درون ساختار حاکمیت این موفقیت و پیروزی‌های پیاپی نشان‌دهنده سرمایه اجتماعی غیر قابل انکاری است که اصلاح‌طلبان به دست آورده‌اند. سرمایه‌ای که در کمتر دوره‌ای از عمر جمهوری اسلامی نصیب جریان خاصی شده است. گرچه مقدمات این سرمایه اجتماعی از انتخابات دوم خرداد 1376 مهیا شده و جریان اصلاح‌طلبی را به عنوان یکی از اثرگذارترین جریان‌های کنش‌گر سیاسی به جامعه ایران معرفی کرد. علیرغم نقطه عزیمت مفهوم «اصلاح‌طلبی» و توجه به این نکته که مفهوم «اصلاح‌طلبی» از انتخابات دوم خرداد شکل گرفت، اما در آن زمان برخی از ساختارهای انتخابی فعلی یا وجود نداشت (شوراهای اسلامی شهر و روستا) و یا در اختیار جریان رقیب بود (مجلس پنجم شورای اسلامی). اکنون اما با گذشت دو دهه از پیدایش و تولد جریان اصلاح‌طلبی به نظر می‌رسد فعالان این نیروی سیاسی به بلوغ رسیده و انتظار می‌رود تا بتوانند علاوه بر حفظ نهادهایی که در اختیار دارند، بتوانند زمینه‌های لازم برای موفقیت در ادوار آتی و حفظ انسجام و ساختار تشکیلاتی خود را ایجاد کنند.

حالا که اصلاح‌طلبان تجربه شکست در انتخابات هفتمین، هشتمین و نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری نهم و دهم را در کارنامه دارند، می‌توانند از تجربیات آن شکست‌ها استفاده کرده و بر توان اجتماعی خود تکیه کنند. آن‌ها نتوانستند در انتخابات‌های گذشته از ظرفیت مردمی موجود استفاده کنند و گاه با خطاهایی استراتژیک، از صحنه قدرت به طور کامل حذف شدند.

گرچه پیروزی در صحنه انتخابات بر رقیب دیرپای اصلاح‌طلبان، آن‌ هم در همه نهادهای انتخابی و دموکراتیک، موفقیت بی‌بدیل محسوب می‌شود، اما مخاطراتی هم پیش روی اصلاح‌طلبان قرار می‌دهد. آن‌ها این بار باید بر مطالبات خاستگاه اجتماعی خود تکیه کرده و تمام توان‌شان را برای تامین حداکثری این مطالبات صرف کنند. اصلاح‌طلبان باید بدانند که مطالبات مردمی به لحاظ شکلی و محتوایی تغییراتی بنیادین پیدا کرده و سطح آگاهی عمومی با رشد چشم‌گیری روبرو شده است. یکی از اصلی‌ترین مطالبات مردمی را می‌توان در تامین نیازهای عقلائی و منطقی طبقه متوسط نوپیدای جمهوری اسلامی ایران دانست. طبقه‌ای که نه تحت‌تاثیر شعارهای تبلیغاتی جریان رقیب قرار گرفت و نه مواجهه‌ای منفعلانه با انتخابات‌ در سال‌های اخیر داشت.

آن‌ها حتی به تنهایی در مقام ستادهای تبلیغاتی اصلاح‌طلبان عمل کرده و فضای عمومی جامعه را به نفع این جریان تغییر دادند. نکته بسیار مهم شاید این است که دیگر نباید این طبقه را در شهرها جستجو کرد و به گروه شهرنشین محدود ساخت. طبقه متوسط ایرانی امروز نه تنها در شهرهای بزرگ، بلکه در شهرستان‌ها و حتی روستاها حضوری جدی و اثرگذار دارد.

با توجه به گستردگی و گستره‌ اجتماعی متاثر از جریان اصلاح‌طلبی و از آن‌جا که این جریان امروز هم قوه مقننه، هم قوه مجریه و هم پارلمان‌های محلی (در کلان‌شهرها) را در اختیار دارد، شرایط پیچیده‌ای را در آینده تجربه خواهد کرد. گروه‌های اجتماعی هوادار اصلاح‌طلبی، ساختارمند و سازماندهی شده نیست. این گروه مطالباتی دارد که در صورت عدم توجه به آن‌ها، به سرعت و در کمترین زمان با ناامیدی از شعارهای اصلاح‌طلبانه از آن‌ها روی برگردانده و به جریان دیگری متوجه خواهد شد. بزرگان اصلاح‌طلبی باید عناصر مدیریتی خود را زنهار دهند که بیش از گذشته به مطالبات این طبقه اجتماعی، آن‌هم در ابعاد اجرایی و عملکردی توجه کنند.
هواداران جریان اصلاح‌طلبی در انتظار عملکردی جدی، اثرگذار و منطبق بر شعارهای انتخاباتی هستند. عملکردی که بتواند زمینه‌های توسعه پایدار سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در جامعه ایران فراهم کرده و برای این طبقه نوپای متوسط، فرصت‌های تازه‌ای را فراهم کند. (4387284) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۲:۴۶
یک جناح کاروان به روستاها روان کرد تا با تحفه‌ و ترفند‌های تبلیغاتی، روستاییان را که به نظر آنان، نیازمند، محروم و دیندار هستند، به وعده‌های اقتصادی و افزایش یارانه‌ها امیدوار کند یا آنها را از گسترش بی‌دینی هراسانده و به سوی کاندیدای مد نظر خود جلب کند.

جناح دیگر نیز که خود را از قافله هجوم بی‌رحمانه تبلیغاتی رقیب در مناطق روستایی جامانده می‌دید، هراسناک تلاش کرد به هر وسیله‌ای منکر تبلیغات و شایعات منفی جناح مخالف و تأثیرگذاری پیام آنان بر روستاییان وامانده از کارزار انتخاباتی خود در مناطق محروم روستایی شود. نقطه مشترک هر دو جناح همانا ابهام و هراس از روستا به‌عنوان کانون لرزان اما تأثیرگذار در انتخابات است. همین دیدگاه عملا به یک دل‌نگرانی مشترک درباره نقش و آرای روستاییان تبدیل شده که می‌توان از آن به «روستاهراسی» تعبیر کرد؛ اما به اعتقاد نویسنده، بینش حاکم و برایند عملکرد طرفداران هر دو جناح سیاسی و دیدگاه‌های غالب نشانگر یک شناخت ناقص و داوری عجولانه و ناعادلانه درباره نقش روستاییان است. طرفداران آتشین هر دو جناح رأی روستاییان را یک خطر بالقوه می‌دانستند.

رأیی که به دلیل فقر مادی، ناآگاهی و احساساتی‌بودن می‌تواند به‌سادگی و بدون اختیار دستمایه دسیسه جناح مخالف قرار گرفته و نتیجه آرای ملی را به کلی دگرگون کند. هفته آخر تبلیغات هر دو نامزد انتخاباتی شاهد اوج‌گرفتن این نگرانی و طبعا تلاش‌های شتاب‌زده تبلیغاتی هر دو جناح بود. مروری بر آرای مأخوذه و رفتار انتخاباتی جامعه روستایی در ایران نشانگر تحولی عظیم و سریع در نیم‌قرن اخیر است که غالبا ریشه‌ها و تأثیرات آن نادیده مانده و لاجرم تا انتخابات بعد مجددا به بوته فراموشی سپرده خواهد شد. تحولات جمعیتی و معیشتی از یک سو، توسعه آموزش و تحولات فرهنگی سریع به همراه افزایش چشمگیر ارتباطات در جامعه روستایی از سوی دیگر، باعث تغییرات شگرفی در رفتار و گرایش‌های جامعه روستایی ایران شده که از چشم سیاست‌گذاران و مدیران توسعه غالبا مغفول مانده است.

همین واماندگی در شناخت جامعه روستایی باعث می‌شود که نه‌تنها از درک کنش انتخاباتی آنها غفلت کنیم؛ بلکه در مدیریت و حکمرانی مناطق و جامعه روستایی که مطالبات جا‌مانده و برحقی از حاکمیت دارند، نیز همواره غافل بمانیم.

شاید بتوان پیشران‌های تأثیرگذار بر رفتار انتخاباتی روستاییان را تحت‌ تأثیر دو مؤلفه جدی محسوب کرد: مؤلفه اول «خلقیات» روستاییان است که تحت‌ تأثیر تاریخ، معیشت و روحیات خاص زندگی روستانشینی است و مؤلفه دوم، «مطالبات» روستاییان است که به‌عنوان شهروند تحت ‌تأثیر توقعات آنان از حاکمیت شکل می‌گیرد؛ هر دوِ این عوامل به صورت جدی و دور از چشم مدیران و سیاست‌گذاران، در حال تغییر و دگرگونی سریع است. در نیم‌قرن اخیر هم خلقیات و نگرش روستاییان و هم مطالبات آنان از حاکمیت و دولت به شدت تغییر یافته است. سنتی‌بودن جامعه روستایی و تأثیر بنیادهای فرهنگی و دینی بر تصمیم و انتخاب آنها یک اصل پذیرفته‌شده در همه کشورهای جهان است؛ اما به دلیل گره‌خوردن سیاست و مذهب در ایران بعد از انقلاب اسلامی، نه تنها نگرش و کنش روستاییان بسیار سیاسی‌تر از قبل عمل می‌کند؛ بلکه مبانی و نگرش دینی آنها نیز از پویایی و تحولات سریع‌تر از دیگر جوامع روستایی سنتی جهان سوم در حال تغییر برخوردار است. این تحولات به همراه ترکیب بالای جمعیت جوان و تحرک و تغییرات جمعیتی و نرخ مهاجرت روستاییان سرعت این فرایند را بیش از انتظار و شناخت تصمیم‌سازان تغییر داده است.از سوی دیگر عقب‌ماندگی اقتصاد روستا و شیوه معیشت روستاییان عملا باعث شکاف فزاینده درآمدی در روستا شده است. این عقب‌ماندگی اقتصادی که نتیجه برنامه نامتوازن توسعه‌ای است، مطالبات متعددی را برای جامعه روستایی به وجود آورده که دستمایه کاندیداهای ریاست‌جمهوری در هر کارزار انتخاباتی قرار می‌گیرد. با انتخاب مجدد و مقتدرانه دولت دکتر روحانی فرصتی فراهم شده که دولت گفتمان خود با جامعه روستایی را تغییر دهد و با برنامه‌ریزی جامع توسعه روستایی بحران اشتغال و درآمد جامعه روستایی و شکاف طبقاتی را کاهش دهد.

برنامه‌ای که متکی بر حمایت صدقه‌ای از جامعه روستایی نباشد. بدیهی است این امر نه تنها شاخص‌های عدالت اجتماعی را در سطح ملی بهبود می‌بخشد؛ بلکه چالش عقب‌ماندگی روستا و دل‌نگرانی همیشگی «روستاهراسی» در فرایند انتخابات را که مبنای مردم‌سالاری در روند توسعه سیاسی کشور است، برطرف می‌کند. (4387597) (alef-13)
 
عباس عبدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۱:۱۷
41 میلیون ایرانی با شرکت در انتخابات و رأی به دو نامزد اصلی، نه تنها سرنوشت دولت دوازهم را مشخص کردند بلکه با واکنش به سیاست‌ها و طرح‌های آینده کشور خواست‌های اجتماعی و اقتصادی خود را ابراز کردند. در این دوره از انتخابات، جامعه در برابر دو مسیر متفاوت برای کشور قرار گرفت. خصوصیات این دو مسیر برای جامعه در سخنان و تبلیغات نامزدهای اصلی بیان شد و در طول رقابت‌های انتخاباتی تمایز این دو مسیر پررنگ‌تر شد.

اکثریت جامعه ترجیح داد جامعه ایران در مسیری پیش رود که آقای روحانی ارائه داد و در عین حال، بخش بزرگی از جامعه نیز به مسیر پیشنهادی آقای رئیسی گرایش داشت. این پرسش درخور تأمل جدی است که کدام گروه‌ها و لایه‌های اجتماعی یکی از مسیرها را بر دیگری ترجیح دادند. انتخابات تنها به برگزیدن رئیس جمهوری منجر نمی‌شود بلکه نشانه‌هایی را از اعماق جامعه آشکار می‌کند و از تغییراتی پنهان و عمیق در جامعه خبر می‌دهد. در این نوشته سعی می‌کنیم بر اساس داده‌های به دست آمده از نظرسنجی‌ برخی ابعاد را بیان کنیم و در عین حال، بر این نکته تأکید کنیم که وزارت کشور می‌تواند با انتشار آمار انتخابات به تفکیک متغیرهای مختلف به درک معنای اجتماعی انتخابات کمک کند.

نظرسنجی انجام شده در شهر تهران در دو روز پایانی رقابت‌ها (27 و 28 اردیبهشت) نشان می‌دهد که نسبت رأی آقای روحانی به آقای رئیسی 2.6 است. به عبارت دیگر، در مقابل هر 5 رأی به آقای روحانی تقریباً 2 رأی به آقای رئیسی داده شده است. ولی این نسبت در گروه‌های مختلف اجتماعی یکسان نیست. یعنی در برخی گروه‌ها، رأی آقای روحانی بیشتر از این مقدار است و در برخی گروه‌ها فاصله رأی آقای رئیسی کمتر است. رأی آقای روحانی در تمام گروه‌های اجتماعی مورد اشاره بالاتر است ولی فاصله بین آقای روحانی و آقای رئیسی در برخی گروه‌ها بیشتر و در برخی گروه‌ها کمتر است.جوانان تهرانی بیشتر از میانگین جامعه به آقای روحانی رأی داده‌اند. نسبت رأی آقای روحانی به رئیسی در گروه سنی 24-18 سال 3.3 است. یعنی تقریباً در برابر 7 رأی به آقای روحانی، 2 رأی به آقای رئیسی داده شده است. جوانان مایلند در آینده‌ای زندگی کنند که آقای روحانی ترسیم کرده است.

علاوه بر آن رأی آقای روحانی در میان گروه‌های افراد تحصیلکرده تهرانی بیشتر است. هر چه سطح تحصیلات افزایش می‌یابد، نسبت رأی آقای روحانی به آقای رئیسی افزایش می‌یابد. برای نمونه در بین افراد دارای تحصیلات کارشناسی نسبت رأی آقای روحانی به آقای رئیسی 3.9 است یعنی تقریباً در مقابل هر 8 رأی به آقای روحانی، 2 رأی به آقای رئیسی داده شده است و در بین دارندگان تحصیلات بالاتر از کارشناسی ارشد این نسبت 5.8است یعنی تقریباً در برابر هر 12 رأی به آقای روحانی، 2 رأی به آقای رئیسی داده شده است. براساس شواهد آماری، شاخص بیکاری تحصیل‌کردگان دانشگاهی در حال افزایش است و یکی از مسائلی که در برابر کشور قرار دارد، ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای تحصیل‌کردگان دانشگاهی است. رأی آنان نشان می‌دهد که تحصیل‌کردگان وضعیت خود را در آینده‌ای جست‌و‌جو می‌کنند که با گشودگی اقتصادی و اجتماعی همراه است. آنان وضعیت بهتر را در آینده‌ای که برنامه‌های آقای روحانی وعده داده است، می‌جویند. می‌توان گفت آنان به گسترش رابطه با جهان و توسعه ارتباطات اقتصادی و گشودگی وضعیت فرهنگی و اجتماعی گرایش بسیار بیشتری ابراز کرده‌اند.
همین وضعیت در بین افراد شاغل دیده می‌شود. نسبت رأی آقای روحانی در بین شاغلان هم بیشتر است (3.2) در حالی که رأی آقای رئیسی در بین افراد بیکار بیشتر است (1.1). در بین افراد بیکار در مقابل هر یک رأی به آقای روحانی یک رأی به آقای رئیسی داده شده است. حتی افراد بیکار هم نتوانسته‌اند نسبت به شعارهای آقای رئیسی چنان جذب شوند که به نحو معناداری او را بیش از روحانی انتخاب کنند. و در نهایت به طور مساوی رأی داده‌اند.

در مناطق شهری که به لحاظ اقتصادی بالاتر هستند، رأی آقای روحانی بیشتر است. در حالی که گرایش به آقای روحانی در مناطق پایین کمتر است. در مناطق شهری بالا تقریباً در برابر هر 14 رأی به آقای روحانی، 2 رأی به آقای رئیسی داده شده در حالی که در مناطق پایین در مقابل هر 3 رأی به آقای روحانی، 2 رأی به آقای رئیسی داده شده است. این نکته را باید به یاد داشت که رأی آقای روحانی در این مناطق هم بیشتر از رأی آقای رئیسی است ولی نسبت آن پایین‌تر است.این وضعیت نشان می‌دهد که نسبت رأی آقای روحانی در بین جوانان، تحصیل‌کردگان دانشگاهی، شاغلان و ساکنان مناطق بالای اقتصادی بیشتر است. در مقابل و در مقایسه، افراد بیکار، سطوح پایین‌تر تحصیلی و مناطق به لحاظ اقتصادی پایین اقبال کمتری به آقای روحانی نشان داده‌اند. به این ترتیب، مسیرهای متمایزی که آقای روحانی و آقای رئیسی برای آینده ایران ارائه داده‌اند، تمایزی اجتماعی را به نمایش گذاشته است. یک دسته گروه‌هایی که آینده را در گشودگی اجتماعی و رونق اقتصادی برونگرا را خواهانند و وضعیت خود را در چنین مسیری بهتر می‌دانند و دسته دیگر گروه‌هایی که دسترسی کمتری به فرصت‌های زندگی دارند (مثل فرصت‌های آموزشی و اقتصادی) و تغییر سیاست‌های موجود را خواهانند. اگر وزارت کشور آمار مشارکت و رأی را در نقاط مختلف جغرافیایی به تفکیک منتشر کند، می‌توان این نکته را در سطح مناطق مختلف کشور هم بررسی کرد. در جریان رقابت‌های انتخاباتی، نامزدهای مختلف سعی کردند خود را صدای گروه‌های کمتر برخوردار جامعه معرفی کنند. نحوه رأی این گروه‌ها هم ضرورت توجه و تدوین سیاست اجتماعی حامی گروه‌های کمتر برخوردار جامعه را نشان می‌دهد.

در سیمای انتخابات می‌توان دو تلقی را در برابر هم دید ولی ضرورت تقویت انسجام اجتماعی صورت مسأله بزرگ را پیش روی دولت دوازدهم قرار داده است. هیچ یک از دو گروه جامعه را نمی‌توان نادیده گرفت. بدون یک سیاست اجتماعی حامی گروه‌های کمتربرخوردار، انسجام اجتماعی در معرض خطر قرار دارد. اگر بخش‌هایی از جامعه مثل فقرا، حاشیه‌نشین‌ها و افرادی که به علت نابرابری از فرصت‌های زندگی و ارتقاء اجتماعی محروم مانده‌اند، جایگاه خود را در آینده‌ جامعه ایران نبینند، به افزایش بیگانگی و فاصله آنان با جامعه و تشدید شکاف‌های اجتماعی منجر می‌شود. ضروری است گشودگی اجتماعی و توسعه اقتصادی به گونه‌ای به مشکلات زندگی گروه‌های کمتر برخوردار جامعه ترجمه شود. از این رو، تدوین سیاست‌های اجتماعی در چارچوب برنامه دولت دوازدهم یکی از مهم‌ترین دستور کارهایی است که پیش روی دولت آینده قرار دارد. (4387637) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۷:۳۲
اگه این رای به اصلاح طلب هابود که جهانگیری کنارنمی کشید (4388002) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۳:۵۸
اتفاقا این نشون میده که روستاییان عزیز ما به بلوغ سیاسی خوبی رسیدند و دیگر گول پپولیسم و وعده های دروغین را نمیخوردند الف جان درج کن خواهشا (4387686) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۸:۲۷
علت را در کمبود تعرفه و وام ۱۰ میلیونی به دهیاران، جستجو کنید!!! سال ۹۲ مشارکت روستایی ۱۷ میلیون ، سال ۹۶، ۱۰/۵ میلیون!!! (4387610) (alef-13)
 
حسام الدین فتحعلی
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۱:۱۹:۱۱
خدا ازت نگذره به خاطره دروغی که می گی این وام 10میلیونی از ماهها قبل از انتخابات بوده و چیزه دندون گیری هم نیست با بهره 14 درصد از پست بانک در صورتی که حسابهای دهیاری رو به پست بانک منتقل کنی.متاسفانه ام براتون که روستایی رو مترادف فقیر می گیرید حقیقت و منافع مردم رو مثل کریهای استقلال پرسپولیس کردید. (4388684) (alef-13)
 
Ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۳۹:۰۱
من منتظر بودم نویسنده بگه راه حل فیلتر کردن شبکه های اجتماعیه (4388072) (alef-1)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۱۸:۵۸
سیاسیون اصولگرا موضوع تغییر سبک زندگی در گذر زمان را نادیده گرفته اند در این کشور فقیر زیاد داریم اما هیچ کس دوست ندارد به عنوان یک فقیر شناخته شود در دورترین نقاط این کشور همه چیز دال بر تغییر سبک است از پوشش های یکسان فست فودهای فراوان دماغهای سر بالا و گونه های ورقلمبیده تا مراکز فراوان اپیلاسیونها و و و و به همراه سعی و تلاش اکثر بانوان و مردان جوان ایرانی در تقلید از لهجه تهرانی . الان هزینه تغییر طبقه اجتماعی حتی علی الظاهر هم که شده مایه اش شده یک ساپورت عمل جراحی بینی و یک گوشی آیفون .
حالا شما سیاسیون بگردید به دنبال ساکنین آن طبقه اجتماعی که قصد دفاع از آنان را در انتخابات دارید (4388297) (alef-1)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۱۷:۵۶:۴۲
احسنت، اصلاح طلبان پیام دموکراسی را گرفتند و بر مبنای شکست هایشان زمینه پیروزی را فراهم کردند اما مشکل اصولگرایان این است که دموکراسی را قبول ندارند و اقتدارگرایانه به پشتوانه قدرتهای انتصابی شوی دموکراسی اجرا می کنند و با شعارهایی که خود قبول ندارند می خواهند رای جمع کنند. مردم به اقتدارگرایی نه گفتند. اصولگرایان باید ابتدا دموکراسی را باور کنند و به مردم ایمان بیاورند بروند حزب تشکیل دهند و برای توسعه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی طرح و برنامه درست کنند و اتاق فکر تشکیل دهند و از نهادهای نظامی، انتصابی و اقتدارگرایی فاصله بگیرند تا مردم آنها را باور کنند و بین آنها و اصولگرایان آنکه برنامه اش بهتر بود رای دهند. وگرنه شکست را گردن مسائل حاشیه انداختن راه چاره نمی باشد و هیچ وقت در نهادهای انتخابی حضور نخواهند داشت. دو سال دیگر انتخابات خبرگان و مجلس شورا باز هم می بینیم. جز اینکه شورا نگهبان تمامی اصلاح طلبان را حرف کند (4392282) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۸:۴۹:۵۰
نویسنده محترم، راه حل را "بازگشت اصولگرایی به هویت اصلی خودش" می داند.

حالا شما از ما ناراحت می شوید این را بگیم، اما متاسفانه اصل مشکل همان "هویت اصلی خودش" است که باعث رویگردانی می شود و پتانسیل جذب ندارد و در عوض، بسیار دافعه دارد.
امیدوارم الف نظرم را منتشر کند. (4387285) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۹:۴۸
اتفاقا مردم روستاها و شهرهایی کوچک بیشتر به فکر سربلندی ایران هستند و بیشتر تلاش می کنند. و بیشتر مطالعه می کنند پس فریب شعارهایی تکراری رو نمی خورند (4387723) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۲۲:۳۹
دقیقا مشکل اصولگرایی این است که نمی خواهد بپذیرد که روستا ها هم پا به پای شهرها از نظر تحصیلی ودسترسی به انواع امکانات ارتباطی رو به جلو رفته اند ! امروزه بین یک جوان روستایی وشهری فاصله بسیار اندک است و تاثیری که جوان امروز روستایی بر تفکر افراد میانسال وسالمند روستایش دارد قابل انکار نیست ! نسل امروز را که با فشار یک دکمه به راحتی وبه طور مستقیم با دنیا ارتباط بر قرارمی کند را نمی توان با شعارهای پوپو لیستی قانع کرد (4389227) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۲۰:۵۱
عزیز من ما برای جذب نمی توانیم به دروغ و تهمت متوسل شویم.
الان حتما میگویید اینکار را کرده ایم. اما خودتان هم میدانید که نکرده ایم.

من فقط این را میدانم که این ما برای رایی که به آقای رئیسی دادیم و تفکری که داریم حاضریم جانما را بدهیم.

شما چطور؟
چقدر حاضرید برای دولتی که انتخاب کردید جانتان را بدهید. یعنی تا چه حد پای رایی که داده اید می مانید؟ (4387809) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۱۸:۴۴
اتفاقا مشکل شما همینجاست
دولت انتخاب نکردیم که به ضرر مملکت عمل کنه و بعد ما برای جبران اشتباهاتش جان بدیم!
نه اصولگرایان و نه اصلاحات بلکه عامه مردم از دولت کار و عمل به وعده می خوان و در صورتی که خلاف عمل کنه ازش پاسخگویی و سرانجام حذف.

اما فرق اصولگرا و اصلاحطلب همین جاست
چون اصلاحطلبان می دونن که جان فدا ندارند سعی میکنند به وعده ها عمل کنن و انتقاد پذیرترند
ولی اصولگرایان چون میدونن حداقل عده کثیری جان فدا دارند که بدون توجه به عملکرد تاییدشون می کنن نیازی به پاسخگویی نمیبینند (4388038) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۱:۳۱:۰۵
میتوانید یک مدافع حرم اصلاح طلب یا طرفدار روحانی معرفی کنید ؟ اگر داعش در کشور شما نیست وعزیزانتان راسر نمیبرد وخواهرتان را در خدمت شهوت پرستی داعش نمیدزدن بخا طر وجود همینهاست آنوقت شما سنگ کسانی را بسینه میزنید که فقط بفکر جمع کردن اموال مردم و خوشگذرانی وخدمت به غربند (4389068) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۰۶:۳۸
برای چی اصلا باید برای کاندیدمان جان بدهیم؟! ما ولی نعمت مسئولین هستین . نه آنها ولی ما، من دوست ندارم جانفدا باشم (4388128) (alef-1)
 
Turkey
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۱۷:۰۹
خطاب به دوست اصولگرایی که حاضر به جان دادن هستند، دروغ و تهمت از جانب شما حد و مرز نداشت، نمونه اش تفسیرهای سر تا پا دروغ در مورد سند 2030 بود که در منازل مردم انداخته شده بود ولی خوشبختانه به حدی دروغ بود که قشر تحصیلکرده و فهیم رو نمیتونست فریب بده. در مورد جان دادن سر کسب قدرت، میدونید که جان دادن تو جنگ و درگیری اتفاق میفته و تفکرات شما و امثال شما واقعا خطرناک هستند. خداوندا ایران ما رو از شر تندروی و تحجر محفوظ بدار (4388149) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۰:۲۰:۲۲
واقعا سند 2030 را مطالعه کردی؟
کاش مطالعه کنی و بعد بیای همینجا راجع بهش صحبت میکنیم.
اگه هم مطالعه کردی بازم میتونیم راجع بهش صحبت کنیم.
من هم از همون قشر تحصیل کرده ام.
مرتبه ی علمیم هم کامله خداروشکر.
میدونم چی رو امضا کردیم. میشینیم کنار هم و بند بند میبینیم چی امضا شده. (4388613) (alef-13)
 
احمد
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۳۰:۱۸
بشخصه نیاز نمیبینم برای هیچ جریانی جان بدم. اصولا رای دادم که جان ندهم، من به منطق و عقل گرایی رای میدهم.
مطمین باشید اگر اصولگرایان خط مطهری رو دنبال میکردن بشخصه​ رای به اصول گرایی میدادم. اما چه فایده که سرتون کردید زیر برف و و خواسته های مردم نمیشنوید (4388200) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۰:۱۸:۰۸
اگه به اصول شهید گرامی مطهری اعتقاد دارید چرا وارد میدان نمیشید و همین مطالبه رو به شکل علنی از جریانی که میدونید به ایشون نزدیکتره نمی خواید.

درسته برای اینکه این گروه به قول شما فاصله گرفته رهاش کنید؟

ما مردمی که طالب و پایبند به اصولیم باید کنار هم مشکلاتو برطرف کنیم نه اینکه کنار بزنیم همه چیزو.

باید یا علی بگیم و به میدون بیایم. (4388610) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۸:۲۹
احسنت
ما حاضریم جان بدهیم برای انقلاب و اسلام
همانطور که در مجموع آرای سوریه، کل رای روحانی و هاشمی طبا صفر است (4388286) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۱۲:۵۴
جان ماارزش دارد ارزان نمی دهیم.شمارا نمی دانم (4388289) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۰:۱۴:۴۲
اتفاقا منظور من هم همینه.
ما چون میدونیم به چه تفکری داریم رای میدیم، برای تفکر جان میدیم نه برای جریان و یا شخص.

شما باز در ظاهر موندین.
فکر میکنید جان دادن لزوما به معنای "جان دادنه". هرچند اگه لازم باشه به معنای "جان دادن" هم باشه خیالی نیست اما نه، منظور بنده اینه که تا چه اندازه ای حاضرین پای چیزی که غلطش به همه ثابت میشه دووم بیارین.

شاید بازم بگین داری غلط رو از دید خودت معنی میکنی. مثل خیلی چیزها که این روزها شنیدم، اما بیایم منطقی و بدون جانبداری صحبت کنیم.

ما قرار نیست به هر قیمت متعلق به گروه و جریانی باشیم، قراره متعلق به جریان حق و حقیقت باشیم.
اگه با جریان حق باشیم براش جون هم میدیم چون از فطرت ما ناشی میشه اما اگه ذره ای شک داشته باشیم، رهاش میکنیم.

من اصراری ندارم بگم حق چیه و باطل چیه. ما همه تا حدودی میدونیم.
فقط اینو مطمئنم اگه جریانی ذره ای با فطرت حق طلب ما ناسازگار باشه،رهاش میکنیم. و اگه بیش از حد از چیزی که دروغه دفاع کنیم به مرور این خصلت وارد نهادمون میشه و به تدریج به تاریکی میریم.

اینو من با توجه به تمام آیات و روایاتی که هممون شنیدیم میگم.
خداوند همه ی مارو طالب حق و اگه از این لغت خوشتون میاد "جانفدای" حق قرار بده.

بویژه جانفدای امام حق و حقیقت که ان شاالله ظهورشون نزدیکه. (4388608) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۲۹:۱۳
مشکل شما دوستان اصولگرا همین احساسات بیش از حدتان است ! دولت تنها یک خدمتگزار است که باید بتواند از پس وظایفش بر آید وبرعکس این دولت است که باید برای مردمش جان فدا کند چون مردم ولی نعمت اویند ! وقتی دولت احساس خود برتربینی کند ومردم را جان فدای خود بداند !!! پس فکر می کند هر کاری کرده از سر مردم زیاد است واز همین جاست که دیکتاتوری ریشه می دواند ! نه عزیز ما به دولت روحانی رای دادیم چون عملکردش را مطابق با خواست خود می دانستیم وجانمان را هم فدایش نمی کنیم وهر گاه از وعده هایش تخطی کرد خودمان پایینش می کشیم ! (4389247) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۳۰:۳۰
گرچه نام این جناح اصول گراست واگر منظور از اصولگرایی اسلام نامی است که به ما معرفی شده است میتوان گفت که اثری دراین انتخابات از اصول نبود.
همواره روحانیت خودراوارث حضرت علی معرفی میکرد ولی در عمل کمتر انچه که از حضرت علی میگفتند مشاهده شد که صدها نمونه ان وجود دارد مانند توزیع غذا به محرومین وعکس گرفتن با آنان .یا توزیع آرد ولباس وهدایای آستان قدس به مردم محروم که نتیجه عکس داشت.
در یک کلام تا زمانی که جناح اصولگرا از پتاه رانت انتصابات غیر انتخابی بیرون نیاید وخودرا آزادانه ذر معرض رای وانتقاد مردم قرار ندهد به نتیجه ای جز شکست دست نخواهد یافت.باید به رای مردم باتمام وجود ایمان بیاورد نه این که هنگامی که مردم به آنان رای میدهند بهتر از امت زمان رسول ا....(ص) باشند ووقتی به اندیشه ی آنان نه بگویند مردم یا ناس رابدتر از کافران ومشرین ویهودان بنامند.
اصولگرایان باید یک پالایش حسابی در افکار وهمچنین افراد شاخص اصولگرایی بکنند تا به رای مردم امیدوار باشند (4388057) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۱:۲۴:۲۵
شما با دروگویی وزدن تهمت وشایعات وجوسازی به این موفقیت دست یافتید اانسان مومن برای رسیدن به هدف به هر وسیله ای متوسل نمی شود ا صلا توسعه فضای مجازی را نه برای رشد وبلوغ فکری وعلمی مردم بلکه بعنوان زمینه ای برای اتهام زنی به مومنین وانقلابیون وترساندن مردم از آنها گسترش دادید آمد نیوز شمانام رقیب روحانی راآیت اله قتل عام نهاد سایتها وکانالهای شما اورا همان احمدی نژاد و باعث جنگ وخفقان نامیدند وخود روحانی هم در این زمینه کم از کانالهای حامیش نبود بخصوص آنچه در همدان بر زبان راند. چگونه ممکن است کسی خود را مسلمان بداند واینگونه بی محابا تهمت بزند بهر حال عمر دروغ ونیرنگ کوتاه است ومردم بزودی ودوباره دوست ودشمن خود را خواهند شناخت. (4389063) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۸:۵۱:۵۴
اینها ناشی از فقر شدید اقتصادی و بلاتکلیفی است .
4 درصدی های بی رحم و زیاده خواه از فقر و تهی دستی مردم سوءاستفاده میکنند . (4387290) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۸:۵۶:۳۹
چنان می گویی این ابزار در دست اصلاح طلبان است که گویی در دست اصولگراها نیست. اما نکته مهم نوع استفاده از ابزار است یعنی اصولگرا چه محتوایی را ارسال می کند (وعده های اقتصادی چرب و نرم) و اصلاح طلب چه وعده هایی را ارسال می کند. (4387302) (alef-13)
 
نیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۱۵:۵۷
دوستان اصلاح طلب. بیاین یه کاری کنیم.
علت شکست اصول گرا ها رو مرتب بشون یادآوری نکنیم.

اصول گرا ها هیچ وقت از هیچ چیز درس عبرت نمی گیرن.

بزاریم همینجوری باشه.

چرا وقتمون رو تلف کنیم تا علت شکستشون رو بشون گوشزد کنیم؟

کاری که باید بکنیم اینه که نقاط قوت خودمون رو قویتر کنیم و رو نقاط ضعفمون کار کنیم تا هیچ وقت طیف اصول گرا نتونه برنده هیچ انتخاباتی بشه.


اگه دوستان اصولگرا می خواستن درس عبرت از چیزی بگیرن که الان وضعمون این نبود که (4388146) (alef-1)
 
سپهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۷:۱۵
اقای مهدیان یه مقدار واقع بین باشید همه چیز حل است. دلیل رای ندان مردم به کاندیدای اصولگرا نداشتن برنامه ی مشخص و قابل اجراست. با وعده سه برابر کردن یارانه و اختصاص کارانه به بیکار و امثال این ها شما نباید جلو می آمدید .مردم چه روستایی و چه شهری دیگر می فهمند که پخش پول در جامعه تولید تورم می کند و تورم بالا دودش توی چشم طبقه ی محروم بیشتر می رود .. (4387318) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۲:۰۹
به نسبت سال 92 هفت میلیون از آرای روستاها کمتر شده است.نباید نگران باشیم؟ (4387328) (alef-11)
 
Malaysia
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۸:۲۶
اینهمه شاید و اگر . این همه نظریه و راه حل . اما همه اشتباه. تنها کافی است از مردم سوال کنید چرا؟ .. تنها در یک کلمه است: اشتباهات دوره احمدی نژاد نه تنها مملکت را به ویرانه تبدیل کرد بلکه اعتماد مردم را هم به شدت از بین برد .. اقای قالیباف اشتباه کرد گفت اقای روحانی دروغ می گوید اشتباه کردید مدرک اقای روحانی را زیر سوال بردید انهم بعد از این همه سال.. مردم از اشتباه گذشته درس گرفته اند. (4387343) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۰:۱۳
هر وقت فهمیدید که رای به روحانی بیشتر از اینکه به خاطر مدیریت و اداره ی درست مملکت توسط او باشد به خاطر نه گفتن به شما اصولگرایان بود ان وقت می شود بر سر مسائل دیگر صحبت کرد . (4387369) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۲:۴۵
کلا در حال توجیه هستید و بس!!! (4387379) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۳:۳۶
توسعه‌ی اقتصادی بدون توسعه‌ی سیاسی امکان پذیرنیست.تازمانی که مطبوعات آزادانه قدرت وعملکرداووفسادهارانقدوپی گیری نکنند اتفاق مثبتی نمی افتد.نهادهائی که محل تجمیع ثروت وقدرت هستندمقدس نبوده وقابل نقدند
درزمینه‌ی آزادیهای اجتماعی رسیدگی به اقتصادوآزادی منافاتی باهم ندارند.اشتغال زائی وظیفه‌ی وزیرارشادنیست.نمیتوان کشورراتعطیل کردتااقتصاددرست شود.مثل این میمانداگرمن بده کاربودم به مهمانی وپیاده روی نروم وبگویم دراولویت نیست.
نیازبه تفریح وشادی ربطی به فقیروغنی بودن مردم ندارد (4387381) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۲۴:۳۸
شما همچنان رقیب هراسی های دوره ی انتخابات را بیان میکنید.

خودتان هم خوب میدانید که همه دروغ بود و دروغ.

البته تقریبا بیشتر حرف های کاندیدای شما دروغ بود...بزودی برای شما هم روشن میشود..
ماصبرمان زیاد است. (4387817) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۶:۰۶
گفتمان برادر من گفتمان اصولگرایی مشکل داره
دیگه گذشت از فقر مردم نردبان ساختن
دیگه گذشت رای جمع کردن با ترساندن مردم از خطر بی دینها
دیگه گذشت وعده دادنها
روستاییان یاسواد شدن بچه هاشون تحصیل کرده شدن و تاثیرگذار
الویتها عوض شده
شما تا وقتی گفتارتون فقط راهی برای رسیدن به قدرت باشه همینید
نمیشه من دم از فقر بزنم سالی سه بار برم فنلاند واسه تبلیغ
گذشت گول خوردن ملت
من بینهایت از خردگرایی روستاییان خوشحال شدم شخصا گمان نمیکردم تا این حد پیشرفت رو به فال نیک میگیریم
این درسی برای شما باشه شما مردم رو مجبور نمیکنید چطور فکر کنن مردم شما رو مجبور میکنن چطور فکر کنید (4387389) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۲۷:۵۲
عزیزم شما در روستا نبودید و رای خریدن ها را ندیدید.

بذارید من که دیدم می توانم بهتر قضاوت کنم. دانش روستاییان بالا رفته یا ترس واهی شان از حذف یارانه؟...
دهیاران ما همچنان به وعده ی پول بیشتر تطمیع میشوند تا وعده های سطح بالای اصلاح طلب ها.

این را رئیس جمهور منتخب که این پول ها را توزیع کرد فهمدید شما چرا نفهمیدید؟ (4387820) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۱:۵۳
ببینید همین حالا هم دیدشما اصولگرایان نسبت به روستائیان تحقیر آمیز است !! آنها را افراد ساده ای می دانید که مثلا گول قطع یارانه را می خورند ! نه جانم عصر عصر ارتباطات است ومردم روستایی به راحتی از هر اتفاقی که در ایران وهر گوشه جهان بیفتد مثل من وتو آگاهند ! حالا اگر منظورت بعضی اجتماعات کوچک و دور افتاده است که به طور پراکند وجود دارند شاید بتوان ادعای شما را قبول کرد اما اینجا هم این سوال پیش می آید که مگر جمعیت آنها چه قدر است که یک کاندید برای خریدن رای آنها خودش را زیر سوال ببرد !! (4389284) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۱۷:۲۱:۱۷
ولله به چشم دیدم در یکی از روستا های شهرمان که رقیب روحانی رای می خرید (4390428) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۰۱:۱۴
تندنرو
رای هاموجی است
یک وقتی این طرف
یک وقتی آن طرف
وقتی کارکرد راببیند رو برمی گردانند
حالامجلس هفتم بعد افتضاح مجلس ششم راببینید بعد مجلس فعلی
این چرخه تکراریه
نمدی ازاین قضیه برای اصلا طلبها درس نمیشه
الان دوباره اول دعوای اصلاح طلب هاتوشوراهاست
میگی نه
نگاه کن
کلا حافظه تاریخی ماکمی مشکل داره (4388009) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۶ ۱۰:۲۵:۳۶
مجالس بعد از مجلس ششم را با هم مقایسه نکنید....وقتی اصلا اجازه کاندید شدن به دیگران داده نشود صحبت کردن از میزان آرا طرفین معنا ندارد (4394002) (alef-13)
 
محمدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۹:۰۰
تحلیل یک سویه به معنای حق انگاشتن کلیه باورها و شعارهای جناح خود و صوری و سطحی قلمداد کردن هر آنچه به اصطلاح خارج گفتمان جناح خودی است .
آقایان چه بخواهید و چه نخواهید فاجعه فقیر شدن سه برابری آحاد مردم و فشار استخوان شکن تورم و بیکاری در انتهای دولت احمدی نژاد از خاطر مردم نرفته است .چه بخواهید و چه نخواهید مردم آن را به پای جناح مقابل اصلاح طلبان نوشته اند و لااقل به زودی کمتر از 4 سال آن را فراموش نکرده اند . آیا انتظار داشتید از مجموعه ای که در کارنامه خود سه برابر کردن دلار ظرف یکسال یا افزایش روزانه تراز قیمت ها را داشته مردم پیام رفاه اقتصادی و معیشتی دریافت نمایند . (4387394) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۹:۲۳
شما اگر دست از دروغ گفتن بردارید خیلی خوب میشه دائم دارید میگید اصلاح طلبا به فکر فقط موسیقی و کنسرت هستند و به فکر اشتغال نیستند
عملکرد اقتصادی دولت اصلاح طلب خاتمی و دولت اصولگرا احمدی نژاد جلو چشم مردمه . مردم تهران و روستاها بر اساس واقعیت ها انتخاب می کنند نه شعارها (4387396) (alef-13)
 
بیننده
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۷:۲۳
اگر چنین بود که مردم در سال 84 به همه سابقه 8 ساله اصلاح طلبها و سابقه 8 ساله کارگزاران در دولت پشت نمیکردند و احمدی نژاد رو سر کار نمی آوردند. اگر اینجوری بود که شورای شهرا رو از دست نمیدادند اصلاح طلب ها. و اگر اینجور بود که .....! بیخیال بابا. (4387668) (alef-1)
 
شایان
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۷:۰۳:۰۳
مردم انتخاب نکردند !
متاسفانه مردم صحنه را ترک کردند ! که این اشتباهشان را در انتخاب روحانی جبران کردند ! (4388356) (alef-13)
 
طاها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۸:۴۰:۴۰
مجلس هفتم و شوراها رو مردم انتخاب نکردن.
دلیل ورود اصولگرایان به مجلس هفتم و شوراها این بود که اصلاح طلبان تصور کردن دیگه تموم شده و در تمام انتخابات خود به خود برنده اند.
بنا بر این تلاش کم شد و مردم سنگین ترین تحریمها تاریخ رو در اون انتخابات انجام دادن و در حضور بیست سی درصدی مردم مشخصاً‌ اون هایی پیروز شدن که به قول دوستان جانفدا داشتن.
اما این زخم کم کم ترمیم شد و به امروز رسید که ملت فهمیدن برای موفقیت همیشه باید پای صندوق باشن و رای و نظرشون رو به کرس بنشونن.
و تا وقتی این شور و هیجان به رخوت بدل نشه جناح اصولگرا هیچ بختی برای رسیدن به کرسیهای انتخابی ندارن. (4388477) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۳:۴۰:۲۴
دوست گرامی روی کار آمدن احمدی نژاد در سال 84 نتیجه استراتژی غلط اصلاح طلبان در معرفی کاندیدای واحد به علاوه اتفاقاتی نظیر خواب بد موقع آقای کروبی بود نه انتخاب گفتمان اصولگرایی توسط مردم ... تاریخ را تحریف نکنیم (4389112) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۵:۵۰
گول شعارهای پوپولیستی احمدی نژاد را خوردند ! فکر کردند خوب لابد او بهتر از خاتمی می تواند کار کند اما خیلی زود متوجه اشتباه خود شدند اشتباهی که تاوانش خیلی سنگین بود ! (4389293) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۳:۲۲
این دوستان گمان می کنند که وقتی هدفمندی یارانه ها رو اجرا کردند قیمتها تو روستا بالا نرفت آردی که الان ما میخریم ببینید چقدر قیمتش بالا رفته هر چیزی رو فکرش بکنید در روستا چند برابر شد الان هر کسی از اضافه کردن یارانه حرف بزنه از دید ما مردم روستا یعنی اینکه میخاد قبض اب و برق و گاز رو چند برابر بکنه و کالاها رو چند برابر ببره بالا بنابراین اصلا این حرفها در روستا خریدار نداره و خودش یک ضد تبلیغ هم هست از دید ما روستایی ها بهتره قیمتها به قبل برگرده خود ما هم حاضریم یه پولی به دولت بدهیم و یارانه رو هم پس بدیم نخواستیم
ما مردم روستا واقعا با این طرح یارانه ها فقیرتر شدیم در ظاهر یه پولی داره داده میشه ولی سرجمع وضع ما بهتر نشد و گرفتار هم شدیم
به کسی که طرح هدفمندی رو برداره رای میدیم (4387734) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۸:۵۳
من یک معلمم وبسیار گرفتاری مالی دارم نمی دانم چرا اما یارانه ام قطع شده پیگیرش نشدم چون اصولا پرداخت یارانه را به شیوه کنونی یک اشتباه بزرگ می دانم وبا شما دوست عزیز روستایی هم عقیده ام . (4389297) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۴۰:۳۰
در انتخابات سال 92 نیز اختلاف معنی داری بین شهر و روستا وجود نداشت در حالیکه شبکه های اجتماعی فراگیر نبودند.پی این شبکه ها دلیل این یکسانی رای نیستند. (4387400) (alef-13)
 
Australia
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۴۵:۳۲
باز هم اصولگرایان
باز هم نگاه از بالا به پایین
باز هم منش قیم مآبانه
باز هم توهین به شعور مردم


آقای مهدیان!! مشکل از کمپین ها و تبلیغات و هشتگ و فلان و بهمان نیست! مردم شعور دارند. شهر و روستا ندارد. مردم میفهمند. و بر اساس فهمشان تصمیم میگیرند. و خوشبختانه یک "نه" بزرگ گفتند به تندروی و افراط و همین نگاه ارباب رعیتی که شما اصولگرایان به مردم دارید. (4387411) (alef-1)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۶ ۰۸:۳۶:۱۳
متن نشون میده نویسنده درکی برای قشر روستایی قائل نیست. از اینکه مردم روستا به سطح آگاهی بالایی رسیده اند سخت ناراحتند! (4393583) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۴۶:۱۶
حالا هی زمین و زمان را به هم بدوزید و بابت شکستتان در انتخابات هر روز از دولت منتخب یک تقصیر جدید خلق کنید
بس نیست؟
کمی به خودتان بیاید و گفتمان حزبی خود را اصلاح کنید (4387412) (alef-1)
 
مانا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۴۹:۳۶
چرا شما با یک کشور یک پارچه مشکل دارید؟ (4387423) (alef-1)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۲:۲۲
یکی از دلایل فیلترینگ هم همین بود . عدم رشد دید ملت . با شبکه های اجتماعی خیلی چیز ها زود رو میشد که به مزاق خیلی ها خوش نمیومد . مثل ا شناخت واقعی فضای سیاسی حاکم ، اختلاس ها ، بی قانونی ها ، رانت ها ، آقازاده ها ، ظلم ها و ... .

شبکه های اجتماعی به خصوص در روستا ها اون تقدس کاذبی که برای نظام بوجود آمده بود رو از بین برد . دیگه روستاهای ما چشم و گوش بسته لبیک نمی گویند و با فکر و تدبیر میان جلو .

گذشت اون زمانی که با یک مشت جملات اغوا کننده مذهبی و مذهبی سیاسی همه روستا ها رو به صف میکردند . الان شعور سیاسی ملت ، چه روستا و چه شهر یکسان و مهمتر از همه تعدیل شده است . (4387429) (alef-1)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۳:۲۵
آقای محبیان، که تحلیلگر خوبی هم هست، کاملا مشخص است که کسر آورده و زمین و زمان را به هم دوخته که شکست اصولگرایان را به گردن عواملی مانند کنار کشیدن جامعتین و نداشتن برنامه و ملاقات رئیسی با تتلو و کناره گیره قالیباف بیندازد. حتی اگر قالیباف قرار بود با طرح گفتمان تکنوکراتیک پیروز این انتخابات شود این دیگر پیروزی اصولگرائی محسوب نمی شد! از طرفی، اصوگرایان که فقط در این دوره شکست نخورده اند. اصولگرایان بعد از خاتمه جنگ حتی یک پیروزی هم نداشته اند. آقای احمدی نژاد هم با گفتمان خاص خود که به هیچ وجه اصولگرایانه نبود (هر چند که اصولگرایان را فریب داد و آنها هم از هول حلیم توی دیگ افتادند و بعد هم در عمل دیدیم که چنین بوده است) پیروز انتخابات شد. احمدی نژاد از اولین کارهائی کرد آزاد کردن ورود خانم ها به استادیوم های ورزشی بود که دیدیم چه بلوائی به پا شد. احمدی نژاد جاذبه اش برای اصولگرایان شعار های ضد اسرائیلی و ضد آمریکائی وی بود که تماما نمایشی بود. این را از من داشته باشد، احمدی نژاد بطور قاطع طرفدار یک حکومت سکولار به رهبری یک غیر روحانی بود.

اما چرا اصولگرایان شکست خوردند و باز هم خواهند خورد؟ محبیان درست می گوید که این نگرش در جامعه پایگاه دارد اما، علت واقعی شکست اصولگرائی این است که این نگرش در جامعه ایران بطور اعم و در طبقات متوسط شهری که تمایل شدیدی به مدرنیته دارند بطور اخص "در اقلیت قرار دارد". این نگاه با دنیای مدرن امروز و شیفتگی که طبقه متوسط شهری با غرب و مدرنیته پیدا کرده و روز به روز بر اثر بسط سیستم های ارتباط جمعی این رابطه گسترش می یابد، در تضاد است . نه تنها چنین است بلکه هر چه زمان پیش برود وضعیت برای اصولگرایان بدتر می شود چرا که تماس قشر منتوسط شهری با دنیای غرب بیشتر و جاذبه های پرقدرت آن این قشر را چون آهنربا جذب خود می کند. به آمار آراء در تهران نگاه کنید بسیار معنادار است. رئیسی 1.9 میلیون رای روحانی 4.4 میلیون. اگر بافت جامعه ایران به طور غالب روستانشین بود وضعیت فرق می کرد. اما با توزیع جمعیتی فعلی و تراکم جمعیت در شهر های بزرگ نگرش اصولگرائی هر ترفندی هم که بکار بگیرد در اقلیت قرار خواهد گرفت. مشکل اصلی اینجاست، مشکل در ضعف برنامه ریزی و غیره نیست.
http://www.iranamerica.com/forum/showpost.php?p=192604&postcount=9
به نظرم با این مطلب مرتبط و نیز مفید بود (4387432) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۳:۳۱
دلیل ان نرسیدن تعرفه به روستاهاست. (4387433) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۱:۲۴:۳۰
حتي اگر اين درست هم باشه راي انهايي. را كه تعرفه داشتن. مقايسه كنيد (4388692) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۱۱:۳۲:۴۴
مگه من روستا نبودم.مردم رای ندادن.تعرفه هم زیاد بود.روستاهایی که ما بودیم همیشه150رای میدادن الان105رای دادن.میگفتن چه فرقی به حال ما داره (4389558) (alef-13)
 
سپید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۴:۵۳
با سلام

بهتر است ناکارامدی اصولگرایان را در روش حقنه کردن تعصبات ذهنی آنها پیدا کنید نه دوقطبی شدن،
اصولگرایان هیچوقت نتوانسته اند مردم را طرف خود نگه دارند
و اصئولا روحیه انسان از باید و نباید و اجبار رویگردان است مگر اینکه روحیه آزاداندیشی نداشته باشد (4387438) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۵:۲۲
اصولگرایی در حال ریزش و مرگ است . اصولگرایان باید برای ادامه حیات سیاسی پوست اندازی بزرگ کنند و از عناوین کلیشه ای و شعاری دست بردارند و حرف های نویی ارائه کنند شاید مورد توجه قرار گیرند (4387440) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۱۲:۲۰
دقیقا زدی وسط خال اصولگراها باید دست به دامن احمدی نژاد بشن ، توبه کنند تا بهشون رو کنه (4388140) (alef-1)
 
سعیدتمر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۶:۵۲
بد نبود.
نکات قشنگی داشت (4387447) (alef-13)
 
پیرمرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۷:۳۰
پیام و وعده های واقعی ومعیشتی انتخاباتی از طریق صدا وسیمای ملی دقیقا به روستا ها منتقل می شود. (4387448) (alef-13)
 
یگانه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۹:۰۶
چرا به جای دلیل تراشی قبول نمیکنید که کسانی که به اصلاحات رای دادند یعنی از عملکردش راضی بودند؟ چرا فکرمی کنید مظلوم واقع شدید و مردمی که رای دادند فریب خوردند؟! شعور مردم را دست کم نگیرید لطفا. (4387452) (alef-1)
 
فروغ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۰:۳۰
اساسا چرا باید نزدیک به چهار دهه استان های محروم داشته باشیم؟ (4387454) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۵:۲۳
فراموش نکنید که سال 88 برخورد طرفداران اصولگرایی با معترضین بدترین ضربه را به وجهه این جناح زد.وقتی افراد منتسب به اصولگراها با چماق و زنجیر به جان معترضین انتخابات افتاده بودند باید فکر اینجاها رو هم میکردید. (4387463) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۵:۳۷
شما ناراحتى از اينكه محرومان و روستاييان هم حالا ميفهمند كه با اتوبوس از ارگانها ادم اوردن يعنى چه، ميفهمند كه رد صلاحيت رقيب يعنى چه، ميفهمند ماليات ندادن استان قدس يعنى چه، ميفهمند باطل كردن آراى مردم و به مجلس فرستادن كسى كه رأى نياورده يعنى چه، ميفهمند سعيد مرتضوى كه بود و چه كسانى ازش حمايت كردند كه روزنامه ها ببندد و روزنامه نگاران را به زندان بيندازد.
از اين ناراحتى كه روستاييان هم فهميدند از احمدى نژاد چه كسانى حمايت كردند و او با كشور و مردم چه كرد. از اين ناراحتى كه محرومان فهميدند انكه وعده يارانه ميدهد پوپوليست است . شما نگرانى كه انچه در سال ٦٧ گذشت را روستاييان هم فهميدند. وحشت شما از اين است كه حقايق سال ٨٨ را روستاييان هم فهميدند (4387464) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۷:۰۸
چرا باید رای محرومین مطابق میل شما باشد؟ اصولا چی مطابق میل شماست؟ (4387469) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۸:۴۰
پیامی که خاک می خورد حتما گوشنواز نیست .چرا شما زورمیگی؟ (4387474) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۹:۴۶
سیستان و بلوچستان بسیار توسعه یافته است! (4387478) (alef-1)
 
علی م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۰:۰۴
چرا شما اصول گرا ها نمی خواهید باور کنید که دیگر ادبیات سیاسی شما طرفداری ندارد . چرا خیال می کنید مردم روستا قدرت تحلیل ندارند آنچه شما را شکست داد حس خود بزرگ بینی شماست که خودتان را قیم مردم می دانید (4387480) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۲:۲۵
موضوع کنسرت نیست ، برادر

موضوع عدم اطمینان به شعارگرایی است

مردم حتی در روستاها هم متوجه این موضوع شده‌اند که فرق شعار و برنامه چیست

یک نکته مهم دیگر - چرا در این دوره ، هیچکدام از نامزدهای اصولگرا از دغدغه‌های ارزشی بحثی نکردند ، چرا ؟

چون می‌دانستند خریداری ندارد ، آیا غیر از این است؟

پس نام اصولگرایی نیز فقط یک برچسب است و در زیر آن اصولی باقی نمانده است (4387482) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۴:۲۸
مطمینا 23 میلیون رای به روحانی، رای به روحانی نبود بلکه رای نه به رییسی بود و 16 میلیون رای به رییسی، رای به رییسی نبود بلکه رای نه به روحانی و روش و منش و اخلاق او بود.

لذا این دو جریان این که این رای ها را به نام خودشان مصادره کنند چیزی جز توهم و نتیجه گیری غلط برای آینده برای انها نخواهد داشت (4387489) (alef-1)
 
بانو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۶:۵۴
جامعه درحال پوست اندازی است واین طبیعی ترین اتفاق ممکن است . (4387492) (alef-1)
 
بانام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۷:۲۵
این پدیده نتیجه تهرانیزه شدن روستا و مناطق دور افتاده نیست اینها نتیجه عقلگرایی مردم حتی در دور دسترس ترین مناطق است. آنها قطعا دنبال کنسرت نیستند چون دغدغه نان دارند ولی این نان را در سفره دیگر یافتند (4387494) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۷:۵۶
تهدید و تطمیع؟ خیلی بی انصافید. (4387497) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۹:۲۸
هر چی مطابق انتظارشما نباشه نگران کننده است؟ بابت چی نگرانید؟ (4387499) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۳:۵۶:۱۸
معلومه دوست عزیز اینکه پرسیدن نداره دلواپس از دست رفتن منافع خودشونن فقط همین (4389119) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۰:۱۴
بلوغ فکری جامعه منتظراجازه شما نیست. (4387501) (alef-13)
 
خطیبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۱:۲۵
اقای مهدیان بهتره یه متن بالاتر از شمار وکه اقای زیبا کلام نوشته یه بار با دقت بخونید .بعد هم یه کم تفکر.... (4387505) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۳:۰۶
اصولگرایی با نشستن کنار تتلو و دی جی اوردن به زباله دان تاریخ پیوسته (4387508) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۳:۴۳
تحليل ديگرش، آگاه شدن همه مردم شهر و روستا نسبت به اولويت‌هاي اصلي مملكت (مثل ارتباطات بين المللي، اقتصاد كلان و...) و عدم گول خوردن با وعده‌هاي پوپوليستي است. (4387509) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۴:۰۸
انتخاب واقعی و طبیعی و فعال این است که من براساس اراده و نیاز خود انتخاب می کنم

یک مثال:
وقتی من در خانه نیاز مثلا به نان و نمک و زردچوبه دارم، به بقالی نزدیک خانه و به سنگکی نزدیک خانه مراجعه می کنم و این ۳قلم را می خرم به خانه می آورم، هم اراده ام فعال عمل کرده خودم انتخاب کرده ام و هم دقیقا نیازم بر طرف شده است، و هم هزینه های اقتصادی خانواده ام درست و معتدل مصرف شده است.

اما اگر ده ها بروشور تبلیغاتی کالاهای مختلف در زیر درب خانه من انداخته باشند‌، و صدها تبلیغات تلویزیونی برای آدامس و کرم نرم کننده و ... از تلویزیون دیده باشم ، اول نیاز اصلی من که نان و نمک و زردچوبه بود یا فراموش میشود یا به حاشیه می رود آنگاه من به سوپر مارکت بزرگ شهر مراجعه می کنم اینجا اراده مرا نه خودم بلکه اراده های دیگر نیز هدایت می کنند، یک چرخ دستی بر میدارم از هر قفسه چشم نواز کالایی بر میدارم که به بسیاری از آنها در خانه اصلا نیاز ندارم وقتی چرخ دستی پر شد نصف حقوق یک ماهه را به فروشنده تحویل می دهم و به خانه برمی گردم، ممکن است در میان این همه کالا نان و نمک و زردچوبه هم باشد هم نباشد این هم یک انتخاب است انتخاب منفعل و غیر طبیعی

با توجه به مثال فوق در انتخاب نیز عینا این چنین است یعنی ممکن است فردی بر اساس اراده و نیاز خود کسی را انتخاب کند یا تحت تاثیر عوامل دیگر ،نظیر پول، یا نمایش های تبلیغاتی، یا
ترس از بدتر شدن

در انتخابات ۹۶ عوامل متعددی بر اراده ها تاثیر گذاشت و اراده های فعال را تبدیل به اراده های منفعل کرد، پول نقش بسیار فعالی داشت پمپاژ پول برای افزایش چند برابری بعضی از یارانه ها و وصل یارانه های قطع شده، و افزایش ۲۵تا۵٪درصدی حقوق فرهنگیان و بازنشستگان ، وام ۱۰ میلیونی به دهیاران، وعده سهام عدالت به پنجاه میلیون نفر، وعده پرداخت پول سپرده گذاران کاسپین(که البته بعد از انتخابات به آنها دبه زدند)
قرار و مدار با افراد با نفوذ در استان های کردستان و سیستان و بلوچستان و وعده دو وزیر اهل سنت در کابینه، رقیب هراسی،
ترساندن مردم از دیوار کشی در خیابان ها، و خانه نشین کردن زن ها، و سلب آزادی های مدنی، و برپا کردن چوبه های اعدام،
ترساندن مردم از وقوع جنگ در صورت روی کار آمدن رقیب،
و......

امور فوق بسیاری از اراده های فعال را به اراده های منفعل تبدیل کرد، ظاهرش اینست که انتخابات سالم برگزار شد، و ۲۳ میلیون از مردم به روحانی رای دادند

اما حقیقت مطلب اینست که در این انتخابات ، دولت با همه امکاناتش به میدان آمد، و بسیاری از اراده های فعال را تبدیل به اراده های منفعل کرد،

بدون تردید روحانی ، با اراده های فعال و طبیعی در میان ملت بیش از ۱۰ میلیون رای ندارد.

علاوه بر موارد فوق آقای روحانی به اعتراف خود ۴ میلیون از مردم را از رای دادن با نفرستادن تعرفه رای محروم کرد که اکثر قریب به اتفاق آنها اراده های فعال بودند که به روحانی رای نمی دادند، و محروم کردن مردم از رای دادن در طول تاریخ ۴۰ ساله انقلاب در هیچ انتخاباتی سابقه ندارد. (4387511) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۹:۵۳:۱۸
اولا من که برعکس آنچه شما نوشتید یارانه ام قطع شده وبا علم به آن به روحانی رای دادم ! مردم بلوچستان هم آن قدر شعور دارند که تنها برای اتصال خط لوله گاز یا تبلیغات چند نماینده اهل سنت به روحانی رای دهند هر چند که اگر برای دلایل ذکر شده شما هم رای داده باشند خوب چرا که نه ؟ دولتی بوده که بعد از سالها آنها را دیده وبرایشان کار کرده انتظار داشتید به رئیسی که نمی دانند آیا به شعارهایش پایبند خواهد ماند یا نه رای دهند ؟! (4389378) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۴:۲۳
اینکه روستایی فریب نمی خوره و پول یارانه نمی خواد یعنی آگاه شدن مردم
قطعاً آگاه شدن مردم برای جبهه اصولگرایی یعنی اتفاق ناگوار که بهش اشاره کردید (4387512) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۳۹:۴۳
آقای نویسنده جوری صحبت میکنی انگار ما 16 میلیون مال این کشور نیستیم!!!

نخیر، ما رای دادیم و مهمتر از همه پای رایمون وایمیستیم چون بر اساس اصول فطری و اعتقادی رای دادیم. بر اساس اصولی که میدونیم برای موندن پاش باید هزینه داد و ما نشون دادیم این هزینه رو میدیم.

لطفا اینقدر هی نگین ما شکست خوردیم. گفتمان ما مشخصه. اتفاقا مردم هم این گفتمانو خیلی خوب درک میکنن فقط نمیشه خیلی چیزها رو به خورد مردم داد...باید صبر کنیم. ما الان 16 میلیونیم من مطمئنم به زودی زیادتر میشیم.

وقتی پرده ها بیافته و حقیقت و سراب از هم سوا شه.

این انتخابات هم گذشت و ما دیدیم کسانی که دم از تقلب میزدن روزی، چه کارها که نکردن.
همین یه پیروزیه بزرگه برای ما.چرا اینو نمیبینید.
ما بردیم چون نشون دادیم اصلاح طلبی که می گفت رایمو پس بدین حالا مدیون رای ما شده.

ما ایستاده ایم. (4387848) (alef-13)
 
امید
Netherlands
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۶:۳۹:۳۲
برادر مشکل اینجاست که شما حتی هنوز نفهمیدی که این 16 میلیون رای اقای رئیسی رای گفتمانی نیست. شاید با ارفاق 6 میلیون رای از این 16 میلیون رای را بتوان رای به گفتمان اصولگرایی دانست و 10 میلیون رای دیگر انتقاد به روحانی در زمینه سیاست های اقتصادی و وعده یارانه بیشتر و رفع مشکل بیکاری و البته خرج کردن از امام رضا بود. اگر به واقع این 16 میلیون رای، رای به گفتمان اصولگرایی بود اقای رئیسی در برابر دوربین تلویزیون همان باورهای واقعی جریان اصولگرایی و پدر زن محترمشان درباره آزادی های مدنی و مخالفت با آزادی های مدنی و انتقاد از وضعیت حجاب و حمله به ماهواره و مخالفت با آزادی بیان و مطبوعات آزاد و پذیرش سبک زندگی های متفاوت را مطرح میکرد . اگر گوینده سخنان آقای رئیسی نبود میشد ادعا کرد اینها حرفهای یک اصلاح طلب است. آقای رئیسی نه با گفتمان اصولگرایی که با گفتمان اصلاح طلبی و آزادی و برابری طلبی وارد عرصه شد و جز 6 میلیون نفر از افرادی که پای کار اصولگرایی هستند و به گفتمان اصولگرایی باور دارند و رئیسی را بر اساس این گفتمان صرف نظر از سخنانش از تلویزیون شناختند مابقی مردمی بودند که به گفتمان اصلاح طلبانه اقای رئیسی و البته در انتقاد از سیاست های اقتصادی دولت و مشکلات معیشتی رای دادند.
شما فکر میکنید اگر آقای رئیسی در تلویزیون در گشت ارشاد دفاع میکرد اگر همچون اقای علم الهدی به کسانی که به موسیقی و کنسرت علاقه دارند توهین میکرد و همچون دیگر بزرگواران جریان اصولگرایی رای مردم را زینتی و عامه مردم را نادان و نیازمند قیم معرفی میکرد و از لزوم ستیز با جهان و غرب ستیزی و حمله به مدرنیته دفاع میکرد . بیش از آن 6 میلیون رای کسب میکرد ؟
چه باور کنید چه نکنید حتی بخش عمده ای از آرای رئیسی نیز رای به گفتمان اصلاح طلبی بود و گفتمان اصولگرایی به تاریخ پیوسته است. (4389153) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۸:۴۲
ادبیات اصول گرایان خیلی نگران کننده تر است . شما روستاییان را چی فرض می کنی؟ (4387520) (alef-13)
 
ایمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۹:۵۰
بنده چندبار به ستاد آقای رییسی رفت وآمد داشتم متاسفانه بیش از 90%افرادی که آنجا دیدم بدجوری تشنه پست ومقام بودند وبه تنها چیزی که فکر نمیکردند چگونگی پیروزی بود بیشتر دعوا برسر حکم وابلاغ درستادها بود وعموما آدمای کم سواد وضعیفی بودند وخیلی برای گرفتن پست ومقام عجله داشتند حتی اگر رییسی رای میاورد با این آدما به جایی نمی رسید (4387522) (alef-1)
 
مصطفی
Satellite Provider
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۰:۲۷
مشکل اصولگراها اینه که مردم را طبقه بندی میکنن و همیشه دنبال شعار هستن وشعار وامظلوما سر میدن و وقتی به قدرت میرسن مظلومین را بیچاره میکنن و چشمشمون را باز نمیکنن که مردم چیزی که صدا وسیما میگه را بطور مطلق قبول نمیکنن دیگه ٬افکار متفاوت را میبینند از شبکه های اجتماعی و مقایسه میکنن و چشمتون را باز کنید مردم باشعور ایران به یارانه نه گفتن توی این انتخابات مردم به شعار ساده زیستی و عوام فریبانه و از اون طرف دست درازی بی سابقه به بیت المال نه گفتن مردم روستا شاید کنسرت نرن ولی مخالف کنسرت رفتن شهر نشینها نیستن وخوب درک میکنن تفاوت افکار واپس گرا و پوپولیست و اتفاقا باید به شعور مردم ایران تبریک گفت بابت این آگاهی . آقایون وخانمهای اصولگرا چشمها را باید شست باید جور دیگر دید شما فکر میکنید توی اون هشت سال سیاه روستاییان بهترین زندگی را تجربه کردن که دوباره بیان به تفکر شما رای بدن . ایران را تقسیم کرده بودین به خودی و غیر خودی شما با این طرز تفکر عملا مرگ اصولگرایی را رقم زدین وبه مردم ایران تبریک میگم بابت این اتفاق خجسته و مبارک . لطفا چاپ کن ونشون بده اصولگراها هم دست به اصلاح خودشون میزنن (4387526) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۱:۰۶
خیلی جالبه!! اینهمه اصرار بر سیاست و راهبرد شکست خورده و انداختنش گردن اصلاح طلبان!! (4387529) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۱:۳۳
با وجود تخلفات بهتره شورای نگهبان نظر بده بعد درباره نتیجه انتخابات تحلیل بشه (4387530) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۱۰:۰۰:۳۸
گفتن تخلفات اما نگفتن تخلفات به نفع روحانی چه بسا بسیاری تخلفات در جناح اصولگرایان بوده ! واما گیریم تخلفات توسط حامیان روحانی بوده ! چند نفر یک ملیون ؟ دو ملیون ؟ سه ملیون ؟! 4 ملیون ؟ 5 یا 6 ؟ هر کدام این گزینه ها هم که باشه باز هم روحانی برنده انتخاباته ! (4389386) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۴:۳۳
بسیار جالبه من مدت ها است نوشته های آقای مهدیان را دنبال می کنم، کمتر استدلال و منطقی در نوشته های ایشان می بینم.
باید خدمت ایشان عرض کنم که شما چه مقدار با روستا و روستائیان ارتباط دارید و چقدر آشنایی به محیط روستا و روستایی دارید؟
اتفاقا بیکاری به نسبت شهر در روستاها کمتر است، البته توسعه متاسفانه کمتر به روستا رسیده و احساس ناعدالتی اتفاقا در روستا زیاد است.
اتفاقا برخلاف نظر عده ای که تصور می کردند آقای احمدی نژاد به روستاها رسیدگی کرد، آسیب ایشان به روستا ها بیشتر رسید، اولا در زمان ایشان کشاورزان دچار نوسانات بسیار زیادی در درآمد و زندگی شدندف از جمله در چند سال متوالی گندمکاران در اثر سیاست های ایشان که به زعم خودشان واسطه ها را برای جمع آوری گندم فعال کرد، زیان های شدیدی متحمل شدند، چرا که سیلو ها با زد و بند با دلالان گندم کشاورزان را پس می زدند و آنها را وادار می کردند به قیمت بسیار نازل گندم خود را به واسطه بفروشند و واسطه همان گندمی که سیلو پس زده بود را بار زده به سیلو می برد و کشاورز متاسفانه نابود شد، از سوی دیگر شاهد بودیم سیب زمینی و سایر اقلام هم در زمان عرضه توسط کشاورز به شدت افت قیمت داشت و واسطه از آن فرصت سوء استفاده کرده و با خرید هنگفت و انبار آن گاهی سیب زمینی را به بیش از 10 برابر قیمت خرید به فروش می رساند، به شکلی که در زمستان 91 سیب زمینی حتی به مرز 4000 تومان رسید، در حالی که کشاورز بین 200 تا 400 تومان سیب زمینی می فروخت.
در ضمن تورم معمولا در روستا ها مقداری بیش از شهر ها است، به عنوان مثال نان که قوت لایموت است قبل از دوران احمدی نژاد بیشتر خانوار روستایی با دریافت سهمیه آرد، نان با کیفیت پخت می کردند، وقتی یارانه ها باصطلاح هدفمند شد و قیمت آرد آزاد شد، روستائیان دیگر تمایل به خرید آرد و پخت نان را از دست دادند و به خرید نان مبادرت کردند، که متاسفانه از هر لحاظ برای روستایی زیان بود، اولا که اکثر روستاییان دسترسی روزانه به شهر و خرید نان نداشتند، ثانیا برای خرید نان باید علاوه بر قیمت افزوده نان کرایه ای هم متقبل می شدند و بنابراین زیان دو جانبه شد، اما از آن بدتر بیشتر روستائیان مجبور شدند تن به خرید همان نان از سوپری های محلی شوند که متاسفانه بی کیفیت ترین نان ها را با قیمتی بیشتر از نان نانوایی در اختیار آنها قرار می دهد، و روستایی بی نوا مجبور است نان بیات و بی کیفیت را به قیمتی بیش از نان تازه دریافت کند.
اینها تنها بخش کوچکی از مشکلات و آسیب هایی است که جامعه ی روستایی از عملکرد احمدی نژاد و دریافت 45000 تومان یارانه نصیبشان شد.
اما روستائیان آنچنان هم ناآگاه نیستند که جناب مهدیان تصور می کنند، چون به عینه دیدند و می بینند چه کسانی و کدام جناح احمدی نژاد را حمایت بی چون و چرا می کردند، و چگونه در انتخابات اخیر باز هم از افرادی که همان شعار های قشری را ورد زبان داشتند حمایت کردند، خوشبختانه جامعه ی روستایی امروز به اینترنت دسترسی دارد و همانند گذشته منتظر نمی ماند امثال شما برای ایشان تعیین تکلیف کنید و خود قبل از شما واقعیت را می بینند و لمس می کنند و تصمیم می گیرند.
ایراد شماها این است که ویرانگری های 8 ساله ی احمدی نژاد و آسیب هایی که به مردم زد را ندیدید و یا خود را به ندیدن زدید و، و تنها در یک صورت مخالف احمدی نژاد شدید و او را منحرف نامیدید، که البته اون یک مورد منافع مردم و زیانهایی که به مردم رسانده بود، نبود، بنابر این چون روز روشن است که باور ندارند شما درد مردم داشته باشید. (4387539) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۷:۱۹
ببخشید که رای محرومین مطابق انتظار شما نبوده.
حالا منظور شما از "ما" کیا بودن ؟ (4387547) (alef-13)
 
Alireza
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۴۱:۰۲
هرچی نقد می نویسید همچنان نوعی حمله به اصلاحات هست تا نقد واقعی خودتون.

علت اینکه دیگر روستاها هم به حرف شما گوش نمی کنند شاید این باشه که از شما جز شعار و دروغ چیزی نشنیدن.

با آنها به گونه یی برخورد می کنید که گویی چند گدا هستن و باید با پخش یارانه بهشون کمک کرد (4387559) (alef-13)
 
بنده یک مدرس هستم و سیاسی نیستم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۱:۳۴
سلام

سخنی با آقای مهدیان

(بنده یک مدرس هستم و سیاسی نیستم ) مع هذا در تحلیلهای این مدت شما یک ضعف عمده وجود دارد

علت ضعف تحلیل های شما عدم شناخت روش تحقیق و به تبع ان تحلیل است.

مخلص کلام ، در هر تحقیق ، محقق باید تمام علایق و گرایشات ، پیش داوری وحتی جایگاه ، طبقه و هر انچه که مختص محقق است وبر موضوع تحقیق کنش وتاثیر دارد را کنار بگذارد وبا یک دید غیر جانبدارانه موضوع را بررسی نماید .

این مشکل مخصوص شما به تنهایی نیست و اکثر تحلیلگران ما با این مشکل مواجهند به همین دلیل اکثر تحلیلها غلط و یا تصادفی درست در می آیند .

من ا... توفیق (4387588) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۵:۲۹
درسته! تهديدها و تطميعهايی که انجام داديد، نتيجه برعکس داد. مانند تطميع با يارانه 250 هزارتوماني و تهديد روستائيان به اينکه آقای روحاني بی حجابی و بی دينی را در مدارس ترويج خواهد داد و ظلم بزرگی به آموزش و پرورش کرديد. (4387603) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۰۲:۵۹
من یک اصولگرا، فوق لیسانس مهندسی کامپیوتر، و بیکار هستم، ولی به روحانی رأی دادم. میدونید چرا ؟ نه به خاطر "کنسسسرت" (تو عمرم یک بار هم کنسرت نرفتم)؛ به چندین دلیل.

اگه در مورد اشتغال حرف بزنم، دلیلم اینه که اشتغال در دوران روحانی نسبتاً منصفانه تر و منطقی تر از دوران هشت ساله اصولگرایان ایجاد شد. در دوران احمدی نژاد چندین نفر (از اطرافیان خودشون رو) استخدام می کردند و برای شغل یک نفره چند کارمند داشتند. یعنی این استخدام تنها بهانه ای برای حقوق دادن به اطرافیان و جذب طرفدار بود.

حالا چه کسانی استخدام میشدند؟! یک نمونه را عرض میکنم. دو نفر از محله ی ما با مدرکهای دیپلم و دیپلم ردی با فعالیت در نهاد ریاست جمهوری در یک نهاد دولتی برای کارهای دفتری استخدام شدند در حالی که جوانان با مدارک فوق لیسانس به آن نهادها التماس میکردند. الان همان دو نفر با سن های 24 و 26 دارای همسر، منزل و خودرو هستند و به یک زندگی ایده آل رسیدند، اما 5 نفر فوق لیسانس محله سالهاست بیکارند. (4387621) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۰۴:۱۵
فلسفه اصلاح طلبی اصولا به نحوی است که خواه ناخواه جماعت بیشتری به آن اقبال دارند، اصلاح طلبی اصل را بر تغییر و تطبیق قرار داده، ولی یک واقعیت وجود دارد و آن تاثیر ظلم در دیدگاه عموم است. به این جریان توسط جریان تمامیت خواه که خود را حق می پندارد (نه برتر بلکه حق) در اعمال محدودیت و حذف ظلم شد و مردم شاهد بودند! این جریان فرض کرد که ما اجازه نمی دهیم ژنرال ها در انتخابات شرکت کنند، و آنها را هیچ جا منصوب نمی کنیم، و صدایشان را پخش نمی کنیم، در عوض در نقشی نمایشی به مهره های تازه کار اجازه ورود می دهیم! همین خطای استراتژیک منجر شد به شکل گیری یک اتحاد بی نظیر. آن اتحاد طبیعتا تحت فرمان یک رهبری یا حتی شورای رهبری قرار گرفت! مفهوم بازی فردی حذف شد و اقبال تیمی شکل گرفت و تیم ها توسط ژنرال ها هدایت می شوند. این پیروزی بدون شک به حس تمامیت خواهی و باور حذفی طرف مقابل مدیون است! (4387623) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۰:۴۰
خلاصه اش اینکه دیگه نمیتوان با دستاویز قرار دادن برخی مقدسات به مردم حکومت کرد و مردم عاقلانه رفتار می کنند (4387633) (alef-1)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۲:۰۰
شعار "همه ایران که تهران نیست"منسوخ شد. (4387639) (alef-13)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۳:۴۴
روستاییان و مناطق محروم آگاه شده اند و مثل گذشته با وعده های توخالی رای نمی دهند بلکه همین ابزاری که فقط در دست اصولگرایان مقدس است و برای دیگران حرام باعث شده با شناخت کافی در انتخابات شرکت کنند. جالب اینجاست سالهاست اصولگرایان حرف تازه ای برای گفتن ندارند و تنها دست آویز آنها اصلی ترین شعار جناح اصلاح طلب است. یعنی تغییر. و مردم میدانند چه کسی دنبال تغییر است و چه کسی فقط شعار تغییر می دهد (4387645) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۶:۳۵
دقیقا از کدوم رفاه حرف میزنید جناب مهدیان؟ من این موضوع را از مصاحبه آقای توکلی با ایسنا نقل میکنم که گفتند احمدی نژاد برای روستاها سالن ورزشی میساخت اما چون کار نبود و جوانها به شهرها می آمدند، سالنهای ورزشی شده است آغل گوسفندان!
روستاییان دوران احمدی نژاد و وعده های رفاهی او را هم دیده اند و احتمالا بهتر از من و شما میتوانند صحت وعده ها را راستی آزمایی کنند. (4387651) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۳:۳۰
جناب مهدیان من یک خانم خانه دار هستم متعجم شما چه طور این تحلیل ها را می کنید دیگر ان زمان که میشد از رای روستاییان با وعده سو استفاده کرد گذشته است سطح اگاهی بالا رفته روستاییان هم می دانند چه کسی را انتخاب کنند کسی که دنبال عزت کشور است یا کسی که دنبال ماجراجویی است (4387660) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۵:۱۶
گفتمانی که دم از حمایت از فقرا میزنه و سالانه میلیاردها تومان هزینه مصلا تبلیغ دین در کشورهای اروپایی میکنه دیگه در بین فقرای جامعه قابل پذیرش نیست (4387663) (alef-1)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۵:۲۰
من قبلاً گفتم باز هم مى گم كه دليل تعغير رأى روستاييان تهرانيزه شدن نيست بلكه وجود امكانات
اموزش عالى در تمام شهرها وروستاهاى ايران است امروزه در هر خانواده ى روستايي حداقل يك فرد كه تحصيلات دانشگاهى داشته باشد وجود دارد يك كشاورز ودامدار روستايى قبل از اينكه
با اينترنت در تماس باشد با فرزند خود در تماس لست واز طريق فرزند تحصيلكرده ى خود پى به مطالبى مى برد كه تا حالا نمى دانسته وحتى فكرش را هم نمى كرده خوشبختانه در كشور ما تحصيلات عاليه ى جوانان است كه باعث تعغييرات جدى در سياست شده (4387665) (alef-1)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۹:۵۴
در رژیم شاه ، حتی تهران پر از افراد شهر نشین ولی با مطالعه و آگاهی اندک
اکنون روستاهای محروم هم بدلیل سواد و وسایل ارتباط جمعی ، پر شده از افراد آگاه و با مطالعه
هر کسی که بخواهد روی شعار ، وعده و وعید ، استفاده از محرومیت سرمایه گذاری کند محکوم به شکست است
در روزگار کنونی ، خدمت صادقانه ، احترام به محیط زیست ، تعامل سازنده با جهان ، احترام به نظرات و آراء مخالف ، پرهیز از زور و خشونت ، پرهیز از فساد خریدار دارد
اصل اصول گرایی باید برگشت به آموزه های اسلام و تشیع باشد و گفتمان باشد
هر راهی جز راه درست به ترکستان ختم میشود (4387678) (alef-1)
 
امیر
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۲:۲۵
شما باز مثل کبک سر زیر برف می کنید. واللا سرانجام این روند انقراض گفتمان شماست. یه ذره ، قثط یه ذره هم فکر کنید که روستاییان هم میفهمند. دیگه اون روش که با بلندگو تو سطح شهر میچزخیدند و میگفتند فلانییییی.... حامی محرومان ..... دشمن مستکیران . مردی از جنس مردم جواب نمیده. همه برنامه میخوان. صداقت میخوان. مبخوان محترمانه با اونها حرف زده بشه. البته تبلیغ هم تاثیر داره .اما همه چی نیست.
مشکل اینه که باز هم فکر میکنید روستاها نمیفهمند و دیگه ما نمیتونیم فربیشون بدیم دیگران دارن فریبشون میدن (4387682) (alef-1)
 
خسرو
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۴:۰۲
با وعده های توخالی و پوپولیستی نبایستی به تفکرات مردم توهین کرد. (4387687) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۶:۵۰
افزایش یازانه کمیته امداد وبهزیستی وافزایش 50دزصد حقوق کارمندان دولت مهندسی انتخابات است چرا خود را فریب می دهیم (4387715) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۰:۰۵:۱۹
افزايش 50 درصدي حقوق کارمندان؟! هنوز دست از دروغ برنميداريد؟ (4388592) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۱:۵۸:۵۳
اولا کمیته امداد و بهزیستی یارانه نمیدن!!
دوما کو افزایش حقوق 50 درصدی؟
یه چیزی تو ستادا شنیدی و مثل طوطی تکرار میکنی!! (4388743) (alef-13)
 
مهدی دارابی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۹:۵۲
این مقاله نشان می دهد نویسنده هنوز فکر می کند علت شکست اصولگرایان کم زور زدن بوده و باید بروند بیشتر زور بزنند. خیر، اینگونه نیست. در این رابطه عرایضی در ذیل می نویسم:
1- اصولگرایان باید به علم جدید معترف و ملتزم باشند، نه اینکه چون دست آوردهای علم جدید با اعتیاد ذهنی آنها همخوان نیست به بهانه ی غربی بودن این علوم و علیرغم استفاده از دست آوردهای آن در زندگی شخصی و کسب و کارشان به مخالفت با آن بپردازند. به طور مثال به صحبتهای عباسی و ازغدی و وحید جلیلی و این دارودسته در مورد علوم اقتصاد و جامعه شناسی و سیاست و مدیریت و روانشناسی و فلسفه و حالا دیگر زیست شناسی و امثالهم نگاه کنید. مردم می پرسند اینها پس با چه چیزی می خواهند کشور را اداره کنند؟ با ادعا؟ یا با علوم غریبه؟ آیا امروزه می توان بهداشت و سلامتی جامعه را با طب سنتی حفظ کرد؟
2- اصولگرایان باید از مخالفت با ارزشهای جهانشمول بشری مثل حقوق بشر، دموکراسی واقعی، آزادی رسانه ها و امثالهم موافق شوند و به جای نفی آنها، سعی در هماهنگ کردن آنها با فرهنگ مردم و فرهنگ مردم با این ارزشها نمایند. این ارزشها جا افتاده اند و دیگر نمی توان از کنار انها گذشت.
3- اصولگرایان باید دست از نهان روشی بردارند و واقع بین شوند. به طور مثال همسر همین جناب رییسی تحصیلات عالی دارد و مدرس دانشگاهی در تهران است. دو فرزند هم بیشتر ندارند. خودشان هم در مشهد هستند. آیا این همان سبک زندگی ست که ترویج می کنند؟ این بیشتر به خانواده ی مجازی نمی خورد؟ یا برجام را فاجعه و خیانت می دانستند، ولی جرات نکردند در انتخابات کوچکترین انتقادی به آن بکنند. یا غرب را به شدت می کوبند ولی اکثرشان، از روحانی و غیر روحانی به دنبال عنوان دکتری که عنوانی غربی ست می دوند. از این مثالها فراوان است. منظورم آن است که اصولگرایان در زندگی شخصی و نمایش اجتماعی آن با صداقت و یک رنگی ظاهر نمی شوند و مردم اینها را می فهمند.
4- اصولگرایان باید مدیریت و سیاست را عرفی تر نگاه کنند و آن را عرصه حق و باطل، آنهم حق و باطلی که خودشان را حق مطلق می پندارند و همه ی مقابلینشان را باطل، نکنند. به آثار روانی این رای نیاوردن، نزد طرفدارانشان نگاهی بیاندازند.
5- اصولگرایان باید یاد بگیرند روی پای خود بایستند و از تکیه و هزینه کردن از سایر ارکان قدرت در ایران دست بکشند. تنها با روی پای خود ایستادن و رقابت مردانه است که می توان قوی شد. به طور مثال به تیترهای سایت های فارس و مشرق نیوز و روزنامه ی جوان که همگی منتسب به نهادی نظامی هستند در دوران انتخابات نگاه کنید.
در پایان شخصن فکر می کنم کشور حداقل دو جناح قدرتمند و توانمند می خواهد تا راه توسعه را به خوبی طی کند. یک جناح حتمن ما را به ورطه ی فساد و دیکتاتوری می برد. هر جناحی که باشد. و البته حساب طرفداران از زعمای قوم جداست. مخاطب این کامنت زعما هستند. (4387724) (alef-1)
 
Ukraine
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۰۹:۳۱:۰۶
برادر بزرگوار و دانشمندم
خواهشمندم برای درک تحلیل خود ذهن نگاری فرمایید آنچه در اندیشه داشته اید را روی کاغذ بیاورید
مطلب را در خواهید یافت (4391189) (alef-13)
 
چنگیز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۰:۳۴
از آگاهی روستاها نترسید. نامش تهرانیزه شدن نیست . اگر روزی با پخش شبنامه جعلی رای جمع میشد . امروز با عملکرد و موضع گیری هاست که مردم تصمیم میگیرند. اصلاح طلبها از شما در استفاده از رسانه های اجتماعی موفق تر هستند. (4387726) (alef-1)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۹:۰۱
دوستان عزیز با سلام و احترام و تشکر
هر وقت یک نقد 4 پاراگرافی نوشتید که واقعا نقد خودتون باشه وکنایه و نیش و تخریب به جناح مقابل نباشه من بهتون رای میدم اگر تونستید نقدی بنویسید که داخلش حمله به اصلاح طلبها نباشه جایزه دارید بنده حاضرم پرایدی که دارم رو بفروشم و بهتون تقدیم کنم
الان من 38 سال دارم تا حالا ندیدم یک مقاله نوشته باشید که نقد خودتون باشه نه تخریب طرف مقابل
ضمنا من تا حالا برنامه ای از شما ندیدم اگر کسی برنامه از دوستان اصولگرا دیده ما رو هم مطلع کنه. تخریب طرف مقابل برنامه نیست شما میفرمایید برجام بد است ولی برنامه متقابل ارائه نمیفرمایید میفرمایید اقتصاد مشکل داره ولی برنامه و طرح ارائه نمیفرمایید شعار دادن با برنامه ددادن فرق داره جانم (4387743) (alef-13)
 
Ukraine
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۰۹:۳۲:۱۰
برادر خوبم
بخشی از تحلیل شما درست است (4391194) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۰۵:۰۹
این تحلیل شما توهین به مردم شریف روستا است. یعنی شما می فرمایید مردم روستا خودشان فکر نمی کنند و دنباله رو مردم تهران هستند؟ شما باید از مردم روستا به خاطر این تحلیل عذرخواهی کنید. الف خواهش منتشر کن! (4387757) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۰۵:۲۳
آقاي مهديان دقيقا عنصر آگاهي رو به عنوان خطر برشمردند!!!!
ترس هم داريد خب (4387758) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۰۶:۲۵
این شما هستید که باید تغییر کنید نه مردم محروم و روستا نشینان! (4387763) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۰۸:۰۶
فراموش نکنید که رای بیشتر ماانتخاب بین بد و بدتر بوده (4387765) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۱:۱۷
بالا رفتن آگاهی مردم شهرستانها همپای مردم تهران به نظرتان نگران کننده است؟! نگران کننده طرز فکر شما به مردم شهرستانهاست که دیگر سخت تر فریب عوام فریبیتان را می خورند!! (4387772) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۳:۱۴
اسمون ریسمون برای توجیه خود! عموجون روستاییامروزی را نمیشناسی! (4387781) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۲۳:۰۶
یک دلیل اصلی اینست که مردم آنقدر که اصولگرایان میگویند، بدبخت و فلاکت زده نیستند.
مردم مشکل دارند ولی فقیر و ذلیل نیستند.
روستائیان عزیز هم که در کار کشاورزی و دامداری فعالیت دارند، دارای عزت نفس و مناعت طبع هستند و بخاطر چند هزار تومان محتاج نیستند. توکل بر روزی رسان واقعی یعنی حضرت باریتعالی را هم دارند.
البته مشکل دیگر اصولگرایان داشتن رانت در دسترسی به رسانه و فعالیت اجتماعی (چه با رای و چه بدون رای) است و همین باعث شده که تلاش و خلاقیتی برای جلب نظر مردم نکنند.
اگر مشابه مخالفین خود درگیر محرومیت اجتماعی شده باشند و رسانه جدی نداشته باشند، شاید بتوانند اعتماد بنفس پیدا کنند.
اگر چه هر بار که برنده شده اند ناشی از ناکارآمدی وضع موجود بوده تا ارائه برنامه و راهکار! (4387813) (alef-13)
 
حقیقت جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۳:۰۹
کلا از حرف شما این برمی اید که
بشدت از گول نخوردن مردم روستایی به وعده یارانه بیشتر و کت و شلوار و شاخه نبات متبرک و غیره ناراحتید

این باعث افتخار است که روستایی ما روشنفکر شده وفریب اینها را نمی خورد

راه حلتان هم اشتباه است
راه شما بازگشت از اصولگرایی افراطی و رفتن بسوی خواست مردم است (4387854) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۵۲:۵۷
ببینید خیلی به خودتون فشار نیارید که قانع کنید مارو.

ما که به وضوح دیدیم این دولت برای بقاش دست به چه کارهایی زد، پس خیلی سعی نکنید جریان ها رو با خودتون همراه نشون بدین چون باورپذیر نیست.

خودتون هم میدونید که بخش اعظمی که بهتون رای دادن ناراضی بودن و بخشی هم گرفتار رقیب هراسی شدن . بخشی هم همیشه به شما رای میدن چه کار بکنین و چه نکنین مثل هر جریانی.

این مردم برمیگردن...نه به سمت ما بلکه به سمت حقیقت.
ابن فطرت انسانه شما هم نمیتونین کاریش کنین.
فعلا تلاش کنید وعده هایی که دادینو عملی کنین.
هرچند از صحبت هایی که شنبده میشه بر میاد که دوباره بهانه تراشی شروع شده.

ما صبوریم، میشینیم نگاه میکنیم. (4388096) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۲:۰۴:۱۲
ما به آقای روحانی رای دادیم، ولی جانفدای آقای روحانی نیستیم. قبلا هم جانفدای آقای احمدی نژاد و قبلیها نبودیم.
تفاوت ما با شما اینه که ما رئیس جمهور رو مسئول شرایط میدونیم و باید پاسخگو باشه؛ ولی شما فکر میکنید که باید حتما افسارمون رو تمام و کمال بدیم دست رئیس جمهور و هیچ اعتراضی هم نداشته باشیم. (4388758) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۳:۲۴
نگران کننده؟ آگاهی مردم نگران کننده است؟ فریب نخوردن مردم نگران کننده است؟ این که مردم منافع دراز مدت خود را به صدقه ای ماهیانه ترجیه می دهند نگران کننده است؟ اگر واقعا می خواهید برای مردم کار کنید که نباید از نخواستن آنها ناراحت و نگران باشید! خدمت که به زور نمی شود! (4387881) (alef-13)
 
فرنود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۱:۳۱
علت اینکه حتی اقشار پایین جامعه هم جذب شعار یارانه به بهای تورم نمیشوند دو چیز است اول اینکه به مدد وسایل جدید اطلاع رسانی و نه سیمای میلی .. آگاهی آنها بالا رفته است و دوم اینکه مگر حافظه مردم را مانند ماهی فرض کرده اید که توقع دارید عملکرد احمدی نژاد در بدبخت شدن مردم و همین اقشار پایین و کوچک شدن سفره آنها و از دست رفتن پس انداز آنها را در عرض یکسال را فراموش کنند . حالا شما مدام از رکود بگید و اوضاع بد اقتصادی که فرمایشات کاسب هاست که در زمان احمدی نژاد سود هنگفتی بردند و الان از ثبات ناراضی اند . بله عامه مردم و کارگران و کارمندان و اقشار پایین دیگر از تورم و تحریم خسته اند و با شعارهای بدون پشتوانه گول نمیخورند و منتظرند تا به تدریج اوضاعشان بهبود یابد و البته که گول دزدگیرها که بعدا با به قدرت رسیدن بزرگتین فساد در سیستم آنها رخ میدهد را نمیخورند و خیلی از آرای خاکستری هم که کاندیداها برایشان فرقی نداشت با عملکرد احمدی نژاد و دار و دسته اش و حمایت مجلس وقت فهمیدند بین بد و بدتر هم خیلی تفاوت وجود دارد که به زندگی آنها مربوط شود . (4387909) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۳:۲۸
اولا روستایی ها اونقدر که فکر میکنی فقیر نیستند، بعضا درآمد های بهتر و عمدتا هزینه های کمتر دارند، دوم اینکه اونقدرها بیسواد نیستند که شما فکر میکنید، سوم اونقدرها ساده نیستند ، به مدد ارتباطات و رسانه ها کاملا به روز میباشند (4387913) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۶:۳۱
دیگه دوران وعده های دورغین و تظاهر و ریا گذشته ...

دیگه نمیشه با وعده پول یا مایه گذاشتن از امامان و دین رای مردم رو تصاحب کرد .

دین و اعتقاد مردم خریدنی نیست (4387920) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۳۸:۰۴
اولا باید بدانید که روستاییان دیروز مدیران امروز ایرانند و دوما روستایی بر اساس فهم و شعور اجتمایی رای میدهد نه تصورات شما (4387968) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۰:۰۷
من روز انتخابات در روستایی بدوم که بت اصفهان ۲۵۰کیلومتر فاصله داشت اکثر اهالی روستا به شهر رفته بودند .برای خود من هم باورش سخت بود وای پیرمرد روستایی قصد داشت با دلیل منو مجاب کنه که به روحانی رای بدم. (4387970) (alef-13)
 
موسوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۱۰:۱۱
.
(بنابراین اینطور نیست که روستا نشین ما بین بیکاری فرزند و موسیقی ..........)
علت شکست شما همین جملات است .
دوست عزیز ما همه از یک وطن هستیم اجازه بدهید به حرف های یکدیگر گوش بدهیم اختلاف ما فقط نابودی وطن است
آقای مهدیان شما واقعا فکر می کنید 24 میلیون ایرانی برای رقص و آواز آمده اند رای بدهند ، دوست عزیز شکست در انتخابات خیلی تلخ است ........... این تلخی برای چیست ؟
مردم به کسی رای دادند که به جای شعار و مرگ فرستادن پنج قدرت دنیا را به پای میز مذاکره کشاند
مردم می دانند اقتصاد یعنی تعامل و تجارت با دنیا نه مرگ فرستادن
مردم به کسی رای دادند که صدا و سیما آنها را تخریب می کند
مردم به درصد درست کردن و بگم بگم نه گفتند
تلخی این حرفها که رقیب شما برای رقص و آواز رای دادند برای کل کشور است ، اگر یک خارجی نوشته بود شعور 24 میلیون این بوده که برای رقص و آواز رای دادند دردی نداشت اما یک ایرانی بنویسد خیلی درد دارد خیلی خیلی خیلی خیلی تلخه .......... (4388023) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۲:۰۱
مشکل اصولگراها خصوصا بخش تندرو اون اینه که اصولا با توسعه سیاسی فرهنگی و اجتماعی مشکل بنیادی دارند یادمان نمیرود تا همین چند وقت پیش مقوله حفاظت از محیط زیست را جزو پروژه های تشریفاتی و نوعی غربگرایی می پنداشتند حالا که دیدند بحث بحران آب و هوا واقعا جدیست و میتوانند از این منظر برای خود رای جمع کنند فریادشان از همه بلندتر شده! بخشی از سنتی ها هم که کلا چندین دهه از زمانه فاصله دارند و متاسفانه از آگاهی و بروز شدن مردم مناطق کمتر توسعه یافته هم واهمه دارند برای همین هم هست که فیلترینگ اینترنت بیشترین طرفدار را در این جناح دارد. (4388042) (alef-1)
 
عباد رحمتى
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۴:۰۳
مهمترين حقيقت اين است كه مردم چه در شهر و چه در روستا ، عميقا دوست دارند زندگى كنند و از دخالت در نحوه زندگى خود واقعا خسته و بيزارند. (4388044) (alef-1)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۳۰:۰۴
اگرخوبخورنداشت و بی قانون نبودکسی براای این شغل ها تلاش نمی کرد (4388056) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۳۴:۴۲
تفکر شما در مورد روستاییان نگران کننده است. (4388067) (alef-1)
 
4 درصدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۷:۰۱:۲۰
در کل مشکل اصولگرایان 96 درصدی ها!!! دفع حداکثری و جذب حداقلی است ، تهران یکی از شهر هایی است اصولگرایان با مردم آن شهر ....شدند ، برای همین است که از وقتی اصلاح طلبان به انتخابات بازگشتند اجازه ورود کسانی مثل مصباح یزدی ، توکلی ، حداد عادل ، چمران و ..... را ندادند
.
این روند ادامه دار خواهد بود و اصلاح طلبان روز به روز قلمرو اجتماعی خود را با سیاست های صداو سیما و رسانه های اصولگرایی گسترش می دهند، (4388355) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۴۸:۲۳
جناب آقای «محسن مهدیان» عزیز سلام.

راه حلی که ارائه فرمودید راه حل خوبی است اما به نکته ی زیر توجه ویژه بفرمایید:

راه حل ارائه شده از سوی شما، راه حلی است که حتما جریان مقابل هم برای متمایل ساختن دلها به سمت خود در پی آن است. در حال حاضر این جریان قدرت این کار را هم دارد، چون قدرت اجرایی دست اوست. ولی به عکس جریان اصولگرا در حال حاضر فاقد این امکان و قدرت است.
نشانه ی آن روشهایی است که آقای قالیباف و آقای رئیسی در راستای خدمت به محرومان معرفی کردند ولی در کمتر از چند روز توسط دولت (که قدرت در اختیار داشت) مصادره شد. با اینکه دولت تا پیش از این شاید هیچ اعتقادی هم به این روشها نداشت.

نتیجه:

راه حلی که شما ارائه کردید منطقی است ولی برای نیل به آن اول باید اقدام مهم دیگری شود:

به طریقی برای مردم گفتمان سیاسی/اجتماعی مبتنی بر غرب را با گفتمان سیاسی/اجتماعی مبتنی بر اسلام را مقایسه کنیم تا برتری گفتمان مبتنی بر اسلام مشخص شود ضمن اینکه در همین راستا باید این واقعیت را هم برای مردم جا بیاندازیم که از اول انقلاب تا الان آنچه در راس قدرت مجریه داشتیم ارتباط قابل توجهی با روش مبتنی بر اسلام نداشته.

آقای «محسن مهدیان» عزیز اگر عبارت بالا را قبول ندارید (برتری گفتمان اسلام بر غرب)، به همراه یک متخصص امور دینی مراجعه فرمایید به عهد نامه ی حضرت امیر به مالک اشتر که جزئیاتی ناب را در آن مشاهده میتوان کرد که به وضوح میتوان دوری اعتقادات ما از آن را مشاهده کرد. چه برسد به دوری عمل ما از آن. (4388087) (alef-1)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۵۹:۱۹
سلام بر برادران اصولگرا
چرا راه حل را سخت میکنید برای اینکه مردم به شما روی آورند تنها کمی با مردم مهربانتر باشید مردم ما خیلی قانع هستند کمی به فکر آسایش و آرامش مردم باشید . مردم به هر جایی که دست شماست از جمله قوه قضاییه رجوع میکنند از زندگی سیر میشوند همیشه با مردم بصورت امر ونهی برخورد میکنید اگر دیر بجنبید همین 10درصد رای را که دارید نیز بزودی از دست خواهید داد . (4388112) (alef-1)
 
الهام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۰۹:۰۷:۰۸
آره واقعا شما درست میگی اما بجز این دستورالعمل دیگه ای هم برای پیروزی در انتخابات وجود داره ،نمونش اینه که چند روز قبل از انتخابات اضافه کار یکسال پیش فرهنگیان ،حق مهد کودک دوسال پیش کارمندان زن،پاداش بازنشتگی دو سه سال عقب افتاده فرهنگیان،قول افزایش حقوق پنجاه درصدی فرهنگیان،وام کم بهره به دهیاران و قول استخدام آنهاو......انجام بشه!!!البته مدیونی اگه فکر کنی این دولت از این روشها استفاده کرده باشه!!! (4391141) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۰۲:۴۵
یعنی اصلاً احتمال نمی‌دهید خدماتی که دولتِ روحانی به روستاها کرده است سبب شده روستاییان به روحانی رای دهند؟ (4388117) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۰۷:۰۷
اگه تحلیل اصولگرایانه این باشه که انتخابات بعدی رو هم میبازید (4388129) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۰۷:۱۵
اصولگرایی بعد از احمدی نژاد به کما رفته و حالا حالاها به هوش نمی آد. سخنگویان این جریان دچار فقر علمی و فرهنگی هستند و حسن عباسی ها و رحیم پور ازغندی ها به این سقوط کمک می کنند. (4388130) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۱۸:۴۴
شما اصولگراها کی میخواین بفهمین که مشکلتون کجاست . بابا مشکل خود شمایید مشکل رفتار شماست مشکل طرز تفکر شماست که به زعم خودتون فقط خودتون انقلابی هستین و مسلمونین و ... . شما که تو روستاها حضور فعال و چهره به چهره داشتین با مردم و من خودم شاهد بودم تو روستای ما 3 روز قبل انتخابات 3 تا خانم اومده بودن تو کوچه و پس کوچه داشتن مردم رو متقاعد میکردن به آقای رئیسی رأی بدن تو روستای ما 5 تا بنر بزرگ از آقای رئیسی زده بودن و هیچ بنری از آقای روحانی و... آخرین شب انتخابات توی شهر قائمشهر ساعت 11:50 شب از ستاد آقای رئیسی یکی داشت صحبت میکرد پشت بلندگو که ظریف هیچکارست و مترسکه و روحانی تحت تأثیر یک شخصی به اسم سیروس ... هست و اون شخص جاسوس انگلیسه و برجام اله بله و ... هرکی یکم ازین صحبتها رو شنید و کمی فکر کرد با خودش گفت اینها که هنوز نیومدن ی جورایی رئیس جمهور قانونی مملکت رو انگلیسی خوندن اگه بیان روی کار چیکار میکنن!!! یا در مورد 2030 چه شایعات و مطالب هجوی گفتن و بجای 17 بند واقعیش چیا میخواستن به خورد مردم بدن و خواستن از دینداری مردم سو استفاده کنن و ... ازین دست مطالب زیاده و به گوش مردم روستاها به کمک تلگرام میرسه و مردمم الان باسواد شدن و وقتی این چیزارو میبینن معلومه به اصولگراها اقبالی نخواهند داشت. حتی ی شخصی مثل آقای توکلی که خیلیها از غیر اصولگراها قبولش داشتن خودش رو سوزوند و با نشر مقالات بسیار سطحی و جانبدارانه و بدور از راستی و عدالت در سایتش نشون داد که از نظر اصولگراها هدف وسیله رو توجیه میکنه . (4388155) (alef-1)
 
Ukraine
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۰۹:۴۲:۲۰
برادر عزیز
الان واقعا فکر می کنید مردم با سواد و اهل تحقیق اند من قبول دارم ما سر تا پا اشتباه هستیم اما این به معنای درست بودن شما نیست (4391204) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۵۳:۰۰
چرا فکر ميکنيد راي به روحاني راي مخالف به معيشت است!؟ مردم حتي در روستاها درک کرده اند که تفکر تندروي اصولگرا همان بلاي احمدي نژاد را سرشان مي اورد! پس حتي در روستاها هم از تندرويهاي اصولگرايان بيزارند! (4388262) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۰:۱۰
این چه طرز فکریه که هر کی تو روستا زندگی می کنه فقیر و بیسواده؟ (4388277) (alef-1)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۹:۱۰:۳۲
سلام بنده یکی رو دیدم که شاید یارانه و کار در منازل دیگران تنها درامدش بود اما خیلی استرس داشت نکنه رئیسی رای بیاره. (4388514) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۰:۰۵
ایراد کار شما اصولگراها فقط اینه که شما خودخواهید شما خود را نماینده تام الاختیار خدا میدانید و بجایش تصمیم میگیرید شما میگید همه باید مثل شما فکر کنند اگر ده ها بار دیگر هم شکست بخورید باز هم مرغ شما یک پا دارد . بلاخره زمانه و مردم به شما میفهمانند که هر کسی میتواند انگونه میخواهد زندگی کند و تصمیم بگیرد (4388529) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۲:۵۴
ممنوعیت اینترنت موبایل و کاهش اینترنت خانگی در حد نیاز افراد و با توجه به شغل، تحصیلات و سابقه انقلابی آنها نیاز کشور برای آینده است مردم نخواهند بخشید اگر فضای موجود باقی بماند (4388532) (alef-13)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۱:۴۱:۴۸
متاسفانه روستاییان شریف وبزرگوار و زحمت کش ومتدین یه جورایی ابزار دست سیاستمداران هر دوجناح شده اند و هستن و هیچکدوم ناسیاستمداران آنچنان که سزاواروشایسته است به فکر روستائیان نبوده و نیستن...نشانه و دلیل اصلی مهاجرت روستاییان به شهرهاست....
متاسفانه مسئولین آنچنان بفکر توسعه و پیشرفت روستائیان عزیز نیستن و تمام بودجه ها رو به کلان شهرها و شهرهای بزرگ اختصاص میدهن
و این اواخر هم هر دوجناح سعی کرده که روستاییان رو وارد عرصه سیاست کرده و مجبور به موضع گیری جناحی کنن... روستاها و روستاییان ستون اصلی و سرمایه بسیار مهم این کشور هستن و اینان همیشه سپر مشکلات و ناملایمات جامعه بوده اند...امید آن باشد که رئیس جمهور که خودش نیز یک روستایی بودن بفکر این قشر عزیز و بزرگوار و ولی نعمت این کشور باشند... (4388717) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۲:۱۱:۳۷
فراموش نکنید که بسیاری از نخبگان این مملکت روستایی هستند. (4388770) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۳:۱۶:۴۸
این اتفاق ناگوار است؟ (4388878) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۲:۰۲:۴۵
ما هر چه در مناظره ها گوش تیز کردیم ببینیم که اصولگرایان چه برنامه ای دارند هیچ برنامه ای ارائه ندادند فقط منتقد بودن و به دولت حمله میکردند باباجان شما اول برنامه خودت رو باید ارائه کنی بگی این برنامه من است و برنامه یا روش کار دولت مشکل دارد اخه چطور ممکنه بدون برنامه اومد و نامزد انتخابات شد؟
یا للعجب (4389092) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۷:۵۵:۱۴
روحانی وقتی اینترنت 4 جی به روستا برد رأی روستا ها را برد یعنی امروز با فریبکاری نمیشه در روستا رأی خرید

علی برکت الله (4389204) (alef-13)
 
بابک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۲۱:۳۰:۲۹
راه حل اصلی چیست؟
دست کشیدن اصولگرایان از اصولی که مورد قبول نسلهای فعلی و آینده نیست
دست کشیدن از حجاب اجباری از مرگ بر این و آن از ممنوعیت موسیقی و ...
رقابت آینده بین اصلاح طلب ها و اصلاح طلب تر هاست
اصولگرایان اگر میخواهید از نظر سیاسی زنده بمانید از خواب بیدار شوید والا سیل مردم شما را با خود خواهد برد (4390552) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۲۳:۱۸:۳۷
دلیل اصلی اش این است که روستاییان هم عدم کفایت وبی برنامگی اصولگرایان را درک کرده اند چرا که عملکرد آنها در 8 سال سلطه کامل وبلامنازع برکلیه ارکان کشور دیده اند واینک کاندیدای اصلی مدعی تغییر به نفع محرومین، با تیم شکست حورده دولت نهم ودهم ادعای گره گشایی از آنان را داشت وبدیهی بود که این نتاقص مورد پدیرش اکثریت قرار نمیگیرد. حربه دفاع از مستصعفان دیگر کارآرایی نداردضمن اینکه در صورت جروج از محرومیت،الویت افرادتعییر کرده وبه جای معیشت، حقوق شهروندی وآزادی که شعار اصلی جمهوری اسلامی بوده است برای آنها عمده میشود.پس به چای اطهار نگرانی از نفوذ اضلاح طلبان، خود را اصلاح اساسی کنید.اصلاج طلبی اینک ضرورت است نه یک انتخاب (4390651) (alef-13)
 
اا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۱۱:۰۰:۰۵
مرحوم رفسنجانی می گفت :دو تفکر و دو جناح در کشور داشته باشیم هر وقت مردم از یک جناح خسته شدند بیافتند توی بغل جناح مقابل . و همینطور. توی. بغل این دو جناح رد و بدل شوند.الا هم مردم از ترس تکرار دوران احمدی نژاد. به اینها رای دادند.یعنی فکر می کنند که بد بهتر از بدتر است. (4391374) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۱۷:۴۴:۴۲
آقای نویسنده بسیاری از بزرگان مملکت ما از دل همین محرومیت ها و روستاها سربرآورده اند و هر کدام جریان ساز شده اند. امروز هم به یاری توسعه شبکه های مجازی طبقه متوسط شهری- که شما از ایشان بسیار بیمناکید- در حال فراگیری در روستاهاست. آقای نویسنده روستاییان را دست کم نگیرید و دیگر هیچگاه تاکید میکنم هیچگاه از منظر ولی و مولی و بالا و پایین به آنها نگاه نکنید. (4392244) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۰۲:۳۲:۵۸
رای به روحانی بدلیل بکار گرفتن انواع روشهای ماکیاولیستی بود که در تاریخ انتخاباتهای ایران سابقه نداشت.بامطرح شدن نام آقای رئیسی بعنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ؛ماشین تخریب تبلیغاتی ایشان باهدایت بیگانگان وبرخی عوامل داخلی بعنوان پیش درآمد بدنام سازی وتخریب شخصیت حقیقی وحقوقی ایشان آغاز شد.

باجدی تر شدن حضورایشان واعلام نام وی روند تخریب نامبرده شکل جدی تری بخود گرفت ومتاسفانه دراین میان برخی ازشخصیت های سیاسی واقتصادی وفعالان رسانه ایی دولتی وغیردولتی نیز دنباله روی موج ایجادشده شدند ودرروند برگزاری مناظره ها وبیان برنامه های ایشان ونقدهایش به عملکرد دولت؛ تخریب بی سابقه ای که نشانگرنوعی عصبیت ؛بی اخلاقی شدید ؛ غیرعقلانی بودن و....بود دراشکال مختلف وروش های ضدارزشی ازسوی حامیان آقای روحانی به مرحله اجرادرآمد.اوج این حملات زمانی بود که نامزد پیروز انتخابات درسخنرانی هایش درهمدان وکرمانشاه و و مشهد و مناظره سوم؛آتش لازم را برهیزم های برافروخته ریخت وعملا این تخریب ها رسمیت یافت.

قاتل؛ ؛قاضی ادمکش؛آیت الله اعدام؛ ؛غارتگرآستان قدس ؛توزیع کننده نقل ونبات؛جنگ افروز؛دیوارکش درپیاده روها و.......اهم واخص اتهاماتی بود که به آقای رئیسی دراین مدت وارد شد ووی نیز درکمال خونسردی واخلاقمداری تمام به هیچکدام ازاین موارد واکنشی نشان نداد.

شدت تخریب ها وانواع آن که به مدد شبکه های اجتماعی درفضای مجازی واینترنت براه افتاده بود درهیچکدام ازادوارگذشته سابقه نداشته است و لکه ای سیاه برتن تبلیغات انتاخاباتی باقی گذاشت!!
ازطرف دیگرباتاکید نامزد پیروز برموضوع اعدام وایجادحصر وزندان برای مردم ونسبت دادن آن ها به رقیب ؛دستگاه های دولتی وطرفداردولت دریک اقدام هماهنگ رقیب هراسی والقای این موضوع که درصورت پیروزی رئیسی وتفکروی مجددا سایه جنگ برسرکشور خیمه می زند؛تحریم ها برقرارها می شود؛آزادی های مدنی واجتماعی نیز سلب می شودو...بطورجدی دردستورکاردولتی ها قرارگرفت وتاروزانتخابات نیز ادامه داشت واین وحشت آفرینی به گونه ایی درجامعه القا شد که درکمال ناباوری متاسفانه عده ای نیز آن را باور کردندهرچندکه کارشناسان می دانند دولتی ها که از وضع خود درجامعه مطلع بودند وآمارهایشان حکایت ازریزش شدید آرایشان بودبه ترفندهایی دست یازیدندکه لااقل ازاین وحشت پراکنی بتوانند آرای خاموش وبقول خودشان آرای خاکستری را به میدان بکشانند که تقریبا تاحدودی هم موفق شدنداما به چه قیمتی و بازیرپاگذاشتن چه چیزهای برای رسیدن به قدرت؟

اگر رای به روحانی نشانه عقلانیت جامعه است ،باور کردن همین جامعه نسبت به دیوارکشی در خیابانها و پیاده روها آنهم در این برهه از زمان نشان چیست؟ (4395491) (alef-13)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۱۹:۲۷:۳۴
سلام به همه عزيزاني كه نظرشان را براي بقيه به اشتراك گذاشته اند .
اين نظرات و نقدهايي كه مخاطبان به هم دارند واقعا يك كلاس درس و ميز مفاهمه و مباحثه است كه خيلي آموزنده تر از اصل خبر است .
خوشبختانه ديگر مخالفين به همديگر كمتر بد و بيراه مي گويند و خيلي نظرات به خيرخواهي و توصيه به حق نزديكتر شده .
اگر گردانندگان سايت قدر اين كامنتها و فضاي گفتگوي ايجاد شده را بدانند با تحليل محتواي اين همه حرف خوب و قابل تامل مي توانند نكات دقيقي را به مسئولان و حتي مخاطبان برسانند و نقش حقيقي رسانه ها را پيدا نمايند .
متشكرم از اينكه نظر بنده را هم خوانديد. (4396772) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۲۲:۲۶:۵۷
ماهواره (4402247) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.