نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 321222
بانکداری ما و بانکداری غربی ها
بخش تعاملی الف - علی غیاث آبادی فراهانی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۸


بانکداری اسلامی یعنی بانکداری بدون ربا، شعاری که همواره سر می دهیم ولی به آن پایبند نیستیم. در حالیکه نرخ سود سپرده ها در غرب کمتراز دو درصد است این نرخ در کشور ما بالای بیست درصد می باشد. و حتی در ماه های اخیر که تورم هم کاهش یافته و به زیر پانزده درصد رسیده است، چندین بار جلسه شورای پول و اعتبار با بانک ها برگزار شد تا آن ها را به پایین آوردن نرخ سود و تسهیلا ت راضی کنند ولی به نتیجه ای نرسیدند. در حالیکه یکی از دلایل تورم و رکود نرخ بالای تسهیلات بانکی است.

از زمانی که بانکداری خصوصی و صندوق های مالی و اعتباری با نام های مقدس هم به عرصه ی بانکداری وارد شدند. این لجام گسیختگی تورم بیشتر شد. یکی از دلایل بالا بودن نرخ تورم حضور بانک های خصوصی در سیستم مالی کشور است که در زمان هایی که به اقتصاد شوک وارد می شود (مثل شوکی که از اثر شرع شدن تحریم ها در سال ۹۱ به اقتصاد وارد شد) برای رسیدن به سودهای کلان پول های زیادی را وارد بازار ملک و ارز می کنند و برای سود بردن هرچه بیشتر از هیچ تلاش در این بازار آشفته دریغ نمی کنند.

در کشوری مثل ما که دارای شرایط سیاسی ویژه ای می باشد و با دنیای غرب کمابیش در اصطکاک است می بایست بانکداری کاملا دولتی می ماند. تا در مقاطع زمانی خاص، کنترل بازار پول و ارز از دست دولت خارج نشود. حال نیز باید از توسعه بانک های خصوصی و صندوق ها به شدت جلوگیری شود.

این همه بانک در سیستم اقتصادی نفتی و رانتی ما حضور دارند و همه شان دنبال سود بیشتر هستند و این از ساختمان ها و املاک گرانقیمت و حقوق و مزایای عالی برای مدیران و حتی حقوق و مزایای خوب برای کارمندانشان مشخص است. طبیعی است در این سیستم سود تسهیلات و سپرده ها پایین نمی آید. و دولت باید به صورت جدی وارد عرصه شود.

دولت از اول انقلاب سالانه ملیاردها دلار به انرژی و نان و... یارانه داده است. حال که بحث هدفمندی یارانه هم می باشد چه ایرادی دارد برای پایین آمدن سود تسهیلات و خارج شدن اقتصاد و تولید از رکود دولت به نظام بانکی یارانه بدهد، تا با تزریق وام های با سود زیر ده درصد در بین تولید کنندگان هزینه ی تولید کاهش یافته و کالا به دست مصرف کننده ارزان تر برسد. وقتی کالا به دست مصرف کننده ارزان برسد به نوعی یارانه به همه رسیده است.
 
کلمات کلیدی : علی غیاث آبادی فراهانی
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۱۳:۵۸:۱۳
بانکداری دولتی رانت آور و فساد زا است بهتر است صورت مسله را پاک نکنیم بانکداری باید خصوصی شود و راه حل سود بانکی تشکیل یک صندوق مشترک بین بانکهای خصوصی و دولتی است که مثلا ۵ درصد سرمایه خودشان را به آن صندوق واریز کنند و بانک مرکزی که باید کاملا دولتی باشد به این صندوق نظارت کند و وقتی بانک مرکزی نرخ سود را مثلا ۱۴% اعلام نمود و بانکی بالاتر سود داد از طریق صندوق مشترک مربوطه جریمه نقدی شود , قوانین حوضه سود بانکی باید اصلاح شود و ابزارهای قانونی بانک مرکزی را قدرتمند و اثر گذار کند تا در موارد تخطی بانک مرکزی بتواند بانک و موسسه مربوطه را مانند موسسه میزان منحل کند.
اصل ۴۴ : لزوم خصوصی سازی اقتصاد و واگذاری تصدی گری ها مانند بانکداری به بخش خصوصی.
اصل ۴۴ : لزوم نظارت دولت بر حسن عملکرد بخش خصوصی که از طریق بانک مرکزی که باید تنها بانک دولتی باشد نظارت اعمال خواهد شد. (3428087) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۸:۴۷:۵۷
فساد کاملن در بانکهای خصوصی نهادینه شده به جای دادن اعتبار به بخش تولید فقط پاساژ سازی برج سازی و سفته بازی انجام میدهند (3463509) (alef-11)
 
مازیار
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۱۴:۲۶:۴۴
هرجا به نفعتونه پای غرب میاد وسط آره ؟
در آمد غربیها ؟
آزادی غربیها؟
امنیت شغلی غربیها ؟
هوای سالم ؟
غذای سالم ؟
خودروی استاندارد ؟
تورم پایین ؟

چیز دیگه ای نداره غرب ؟ (3428156) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۱۵:۲۷:۴۴
بفرمائيد اونوقت ادعا داريد كه ما كشور مسلمانيم . مگردر اسلام ربا حرام نيست؟ شما ها أصل اسلام رو فراموش كرديد و گير داديد به حجاب مسائل پيش پا افتاده. (3428326) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۱۰-۱۰ ۲۰:۵۱:۳۷
فقط راه کارش جمع شدن بانکهای خصوصی و موسسات مالی است .فقط و فقط (3428888) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۰۱:۳۱:۳۰
به قول اقبال لاهوری:
در اروپا مسلمان ندیدم اما مسلمانی را دیدم در کشورهای اسلامی مسلمان دیدم اما مسلمانی ندیدم (3429231) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۰۱:۴۲:۰۶
امیر مومنان علی علیه السلام:
روزگاری فرامیرسد که از اسلام پوستینی باقی نمی ماند.
دین لغلغه زبانها میشود
حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام میکنند
دروغ چنان رواج پیدا میکند که راست گویان به سبب درستی گفتارشان مجازات میشوند (3429237) (alef-11)
 
الف
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۰۱:۵۰:۴۴
دولتها عرضه ندارند دست واسطه ها را کوتاه کنند تا جنس ارزانتر به مصرف کننده برسد (3429247) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۰۹:۵۱:۴۷
سر هر کوچه ای یک ساختمان بزرگ وجود دارد به نام بانک. تو شهرهای اروپایی اصلا بانک نمی بینی!! پول های کم ما رو می گیرن به بهانه ی سود و قرعه کشی و خودشون تو کشورهای عربی و آفریقایی و آمریکای جنوبی و چین سرمایه گذاری های کلان می کنن . پولشویی می کنن و به هیچ مرجعی هم حساب پس نمی دهند (3739041) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.