توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 504878
چرا سیگار سبب سرطان ریه می شود؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۹
نکته‌ای که بسیاری از افراد درباره‌ی سرطان ریه نمی‌دانند این است که اگرچه بالای ۹۰ درصد از موارد مربوط به سرطان ریه در بین افراد سیگاری رخ می‌دهد، بالای ۲۰ درصد از آنهایی که هر ساله به خاطر سرطان ریه می‌میرند اصلا سیگاری نبوده یا حتی هرگز تنباکو مصرف نکرده‌اند.

به گزارش میزان، همه می‌دانند که یکی از راه‌های پیشگیری از بروز سرطان ریه در وهله‌ی اول عدم استعمال دخانیات است، یا آنکه اگر قبلا سیگاری بودید، بهتر است آن را ترک کنید. در واقع ظرف چند ساعت بعد از ترک سیگار، میزان دی اکسید کربن خون شما کاهش می‌یابد و این به بالا رفتن قابلیت بدنتان برای جابجایی اکسیژن و رساندن آن به سلول‌ها کمک می‌کند.

اما نکته‌ای که بسیاری از افراد درباره‌ی سرطان ریه نمی‌دانند این است که اگرچه بالای ۹۰ درصد از موارد مربوط به سرطان ریه در بین افراد سیگاری رخ می‌دهد، بالای ۲۰ درصد از آنهایی که هر ساله به خاطر سرطان ریه می‌میرند اصلا سیگاری نبوده یا حتی هرگز تنباکو مصرف نکرده‌اند. در واقع در افراد غیرسیگاری، سرطان ریه در سنین پائین‌تر رخ می‌دهد. اگر سیگاری نیستید، می‌توانید خطر ابتلا به سرطان ریه را با رعایت نکات زیر کاهش دهید.

آلودگی هوای بیرون
که شامل آلودگی ناشی از دود موتورهای دیزلی، مواد حلال، مواد فلزی، گرد و غبار و ذرات بسیار ریز است.

افرادی که در معرض دود قرار دارند
استنشاق برخی دودها در هر محیطی مانند خانه، یا دود ماشین، مکان‌های عمومی یا محل کار سالانه جان ۷ هزار نفر را می‌گیرد. در واقع این مسئله بر روی قلب و رگ‌های خونی شما تأثیر گذاشته و حتی میزان کم آن هم خطرناک است.

تماس با گاز رادون
آژانس حفاظت زیست محیطی (EPA) می‌گوید که این مسئله یکی از علل مرگ و میر در افراد غیرسیگاری است که سالانه ۲۱ هزار نفر به خاطر ابتلا به سرطان ریه ناشی از تماس با گاز رادون جان خود را از دست می‌دهند. تحقیقات نشان می‌دهد که اگر برای سال‌های طولانی در خانه‌ای زندگی کرده باشید که آلوده به گاز رادون باشد، خطر مرگ در آن بیشتر است.
http://www.mizanonline.ir/files/fa/news/1396/6/1/1277683_809.jpg
آلاینده‌های محل کار
پنبه‌ی نسوز و موتورهای دیزلی باعث افزیش خطر ابتلا به سرطان ریه می‌شوند.
(منبع: NHS)
 
کلمات کلیدی : ریه، سرطان ریه، سرطان، سرگار
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.