نظر منتشر شده
۳۶۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 289896
نقدی بر سخنان روحانی درباره جایگاه شورای نگهبان
ارشاد کاویانی، 29 مرداد 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۶
جناب آقای رئیس جمهور، سخنان شما در جمع استانداران سراسر کشور برای بنده سوالاتی را فراهم نموده است که باتوجه به اینکه شما فردی انتقاد پذیر و حقوقدان می باشید؛ همراه با نکاتی به محضر شما تقدیم می نمایم:

۱-جناب آقای روحانی شما فرموده اید:« همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأت‌های اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند. شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیش‌بینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.»

اگر این بیانات را یک فرد عادی مطرح می نمود جای تعجب نداشت ،اما شما که حقوقدان هستید و آگاهی نسبت به قانون اساسی دارید جای تامل دارد؛باید دقت نمود که مرتبه بالاتر از هیات اجرایی برای تایید و احراز صلاحیت شورای محترم نگهبان می باشدکه این نظارت بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی برعهده این شورا قرار داده شده است.در این اصل آمده است:

« شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، و مراجعه به آرای عمومی و همه پرسی را به عهده دارد.»

مسأله ای که همواره در محافل سیاسی و حقوقی مطرح است این است که منظور قانون گذار از این نظارت چیست و کدام معنا از نظارت در این اصل مراد است؟ طبیعی است که در این جا باید دید که تفسیر قانون اساسی بر عهده ی چه نهادی است؟ بر اساس اصل ۹۸ قانون اساسی «تفسیر قانون اساسی به عهده ی شورای نگهبان است» و شورای نگهبان در سال ۱۳۷۰ نظر تفسیری خود را در زمینه ی اصل ۹۹ قانون اساسی چنین اعلام کرده است:

«نظارت مذکور در اصل ۹۹ قانون اساسی استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات، از جمله تأیید یا رد صلاحیت کاندیداها می شود.»

بنابراین از منظر شورای نگهبان، به عنوان تفسیرکننده ی قانون اساسی، نظارت مزبور استصوابی، عام و مطلق است. این نوع نظارت را مجلس شورای اسلامی نیز در چهارم مردادماه سال ۱۳۷۴، تأیید کرد و به رسمیت شناخت:

«نظارت بر انتخابات مجلس، برعهده ی شورای نگهبان است. این نظارت استصوابی، عام و در تمام مراحل، در کلیه ی امور مربوط به انتخابات جاری است.»

پس نظارت استصوابی از این لحاظ به صورت قانون عادی در آمده است. می دانیم که مجلس شورای اسلامی قانوناً حق دارد در همه ی امور کشور که مصلحت بداند، قانون تصویب نماید و در صورتی که مصوبه ی آن به تشخیص شورای نگهبان، خلاف اسلام و قانون اساسی نباشد، قانونی و رسمی است.

برخی از افراد سعی دارند که نظارت شورای محترم نگهبان را یک نظارت استطلاعی جلوه دهند. نظارت استطلاعی، آن است که ناظر تنها حق دارد از فعل مجری اطلاع یابد; اما حق دخالت در کار او را ندارد و وظیفه ی او تنها اعلام و گزارش عملکردهاست. که این برداشت مخالف صریح تفسیر قانون اساسی و قوانین عادی و مبانی فقهی می باشد که تحلیل حقوقی آن در این مجال نمی گنجد.مجری بودن دولت نفی کننده صلاحیت و نظارت استصوابی شورای نگهبان نخواهد بود.

جناب آقای دکتر روحانی در بیانات خویش تمثیلی را بیان نموده اید که اصلا شاید ارتباطی به این بحث نداشته باشد اما می توان مثال شما را این گونه تحلیل نمود که برای یک فرد هم عضوی به نام دست مورد نیاز است وهم چشم .حال این چشم را افراد به دو صورت تعبیر می کنند: یک گروه می گویند همین که فرد دارای یک چشم مصنوعی باشد کفایت می کند و فرد با دست خود همه کارها را انجام می دهد اما گروهی دیگر عقیده دارند که مراد از چشم چشم واقعی است واین چشم می تواند راه صواب را از ناصواب نشان دهد ودر بعضی از مواقع که دست علیل است ویا خود را به علیل بودن می زند این چشم واقعی وظیفه اصلی خود را نشان خواهد داد.که قطعا چشم زمانی رسالتش را انجام می دهد که نظاره گر و بینا باشد.

۲-جناب آقای دکتر روحانی شما با بیان این که مجلس شورای اسلامی آینده متعلق به یک حزب و جناح نخواهد بود، فرمودید که:«این نظر مقام معظم رهبری و گفته قانون اساسی ماست و مگر می‌شود جناحی بگوید که من یک خم رنگرزی پیدا کرده‌ام که می‌توانم آنجا را به هر رنگی که بخواهم درآورم؛ اینگونه نیست.»

به لطف خدا عملکرد شورای نگهبان در سال های گذشته نشان داده که در احراز صلاحیت ها دید جناحی وحزبی ندارد به عنوان مثال در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲؛ جناب آقای مشایی که متصل به جناحی خاص ونیز در ارتباط با رئیس جمهور وقت بود صلاحیتش احراز نگردید و خود شما صلاحیتتان توسط شورای محترم نگهبان مورد تایید قرار گرفت و با اینکه مجریان انتخابات مربوط به طیف اصولگرایی بودند شخص شمابه عنوان رئیس جمهور انتخاب گردیدید.

۳- جناب آقای روحانی شما فرمودید:« همانگونه که دنیا پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای با دیده احترام به ایران نگاه می‌کند باید انتخاباتی برگزار کنیم که دنیا با افتخار و احترام به آن نگاه کند.»

اما باید گفت که منظور شما از دنیا چه کسانی هستند ؟؟۵+۱؟ از نظر ما آن دنیایی که ۸سال جنگ را بر ما تحمیل نمودند ،هواپیمای مسافربری ما را منهدم و بر گردن ناخدای آن مدال افتخار نهادند،جنایات و نسل کشی را در غزه و عراق و یمن ایجاکرده اند،احترام شان ذره ای برای ما ارزش ندارد. جمهوری اسلامی ایران مورد احترام مظلومان عالم بوده است و خواهد بود و در این ۳۴ سال از وقوع انقلاب اسلامی هدفمان از برگزاری انتخابات کسب افتخار از دنیا نبوده است کما این که در انتخابات سال ۸۸ که برخی از این کشور های دنیا، ندای تقلب سر دادند،آن لحظه هم برای ما ذره ای ارزش نداشت.

جناب آقای رییس جمهور؛ این نامه را با گفتاری از وصیت نامه ی سیاسی ـ الهی امام خمینی (ره) خاتمه می دهم:

« از شورای محترم نگهبان می خواهم و توصیه می کنم، چه در نسل حاضر و چه در نسل های آینده، که با کمال دقت و قدرت، وظایف ملی و اسلامی خود را ایفا نماید و تحت تأثیر هیچ قدرتی واقع نشود و از قوانین مخالف با شرع مطهر و قانون اساسی، بدون هیچ ملاحظه، جلوگیری نمایند و با ملاحظات ضرورت کشور که گاهی با احکام ثانویه و گاهی به ولایت فقیه باید اجرا شود، توجه نمایند.»
* مدرس دانشگاه
 
بهزاد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۴۰:۲۹
قای روحانی متاسفانه حرفهای حزب منحله مشارکت را می زند . (3126777) (alef-13)
 
م
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۸:۴۱
همونايي كه اينجا ميان و از اين صحبت روحاني حمايت ميكنن اگه احمدي در زمان تصديش همين حرفو ميزد به عدم تمكين به قانون، تشنج آفريني، خودرايي و عدم تدبير متهمش ميكردند و خواستار استيضاحش ميشدند(يك بام و دو هوا) (3127352) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۷:۵۸:۰۸
با با از چی دفاع میکنی از خونه نشینی که تقابل مستقیم با رهبری بود (3130650) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۶:۵۱:۱۲
چه ربطی به خونه نشینی داشت این حرف ؟ رفتار یک نفر رو نگاه کن و نقد کن ، صفر و یک نگاه نکن احمدی نژاد رو به صورت کل نگاه میکنی شما (3133965) (alef-13)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۸:۴۴
در دوران تصدي احمدي نژاد شوراي نگهبان بر اساس وظيفه قانوني خودش فقط تخلفات انتخاباتي اونو اعلام كرده بود، اين همه مشكلات در سال 88 براي كشور ايجاد نميشد. (3132658) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۴۳:۰۹
تا قبل مجلس سوم که خیلی شورای نگهبان دخالت مستقیمی در امر انتخابات نداشت مگر چه مسکلی برای کشور بوحود آمد ؟ (3127531) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۰:۴۹:۵۳
سلام
بله مشکلات بزرگی بوجود امد
در دوره ی اول انتخابات ریاست جمهوری و در حالی که شورای نگهبان نقشی در انتخابات نداشت از میان 106 کاندیدا بنی صدر رییس جمهور شد

قابل توجه طرفداران دولت (3128614) (alef-13)
 
قاسم
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۸:۱۹:۱۹
بالاخره باید یه جا این فیلتر صلاحیت باشه! کسی سر بودنش بحث نداره، بحث شیوه کارکردشه! و اینکه فیلتر باید کاملا شفاف عمل کنه هم کمی غیر واقعیه! شما یه سری شرایط عمومی داری! اونم بحثی نیست. بحث اصلی استعلام هایی که از یکان های مانند وزارت اطلاعات و ... میشه رو که نمیشه شفاف سازی کرد! جدل اصلی سر این بخشه! هر چند ممکنه دخالت های حزبی صورت بگیره و حق و نا حق بشه، ولی خب شفلاف سازی هم واقعا حدی داره در این مورد. البته اینکه پاسخگویی کمه رو قبول دارم. اینکه شفاف سازی هم کمه رو هم قبول دارم. متاسفانه تقوا کالای کمیاب سیاست مداران کشور اسلامی ما شده! سیاست در کشور ما مث صنعت مد عمل میکنه! یه دوره همه سازندگی اند، آخرش میشن انحراف و بعد میشن اصلاح طلب. باز آخرش انحراف و.......
اونایی که گرم فتنه 88 بودن و نامه زدن آمریکا که مارو تحریم کنین، خیلیاشون تو مجلس قسم خوردن و رای اعتماد گرفتن! کل گذشته شون و تکذیب کردن! امثال اینا باس تایید صلاحیت ورود به سیاست بشن؟؟
واقعا کدام نهاد؟ و با کدام مستندات میتونه امثال این وطن فروشان رو رد صلاحیت کنه؟ اینا بدنه نظام اند. (3129230) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۰:۳۴:۴۱
عزیزم تو کشوری که احزاب حاکم باشن هیچ وقت این همه آدم نمی تونن کاندید بشن.مسکل ما ساختاریه.چرا این اتفاقات تو آمریکا یا اروپا نمی افته.اینجا یکی میاد حکومت دیگه ول کن نیست.میخواد به هر نحو ممکنی راس کار باشه.واسه همین که انواع دستگاه های نظارتی به وجود میاره تا تو راس بمونه. (3134493) (alef-13)
 
قاسم
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۸:۴۳:۲۹
بیایین فرض کنیم شورای نگهبان رد صلاحین نکنه! شرایط عمومی کاندیدا شدن رو هم که مدون داریم. به نظرتون همین شرایط عمومی کافیه؟ به فرض که کافی نیست! چون هیچ جای دنیا دموکراسی به این غلیظت وجود نداره! اصلا مسخره است! شما التزام به اسلام و سابقه فعالیت سیاسی و مدرک تحصیلی که هر ننه قمری داره! مثلا بنی صدر! منافقین! سکولارها! و...شاید بگین خب مردم رای میدن هرکی اومد خب اومد دیگه! چه کسی باید فرق چهره واقعی بنی صدر و چهره موجود در جامعه به مردم اطلاع بده! کی باید اطلاع بده کیا نامه نوشتن که آمریکا مارو تحریم کنه تا حزب مقابل بخوره زمین به قیمت بدبخت شدن همه مردم؟ این اطلاعات و کی بده؟ رسانه؟ اگه رسانه قرار باشه تمام اطلاعت امنیتی رو بگه که ....پس یه فیلتر غیر شرایط عمومی باید باشه! چه کسی؟ دولت و مجلس که نمیشه! یه شورا؟
یه نهادی که در بدنه نظام سیاسی وجود داره و بر مبنای اطلاعات امنیت ملی تصمیم میگیره و به افکار عمومی پاسخگو نیست در اکثر کشورها وجود داره! مثلا NSA در آمریکا!
اینارو گفتم تا نهایتا به این حرف برسم که دقت کنیم چه مطالبه ای میکنیم!!! اینکه نظارت نباشه درست نیست. شاید مطالبه "شفاف سازی" بیشتر مطالبه بهتری باشه! (3129242) (alef-13)
 
حمید م.
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۱۸:۰۶
دوست من هر زمان مقتضیات خودش رو داره. الان قانون اینو میگه. این که هر کسی حرف خودش رو بزنه پس قانون به چه دردی می خوره؟
این قدر هم حرفهای این و اون رو تکرار نکنید. کمی هم فکر بد نیست.
من نمی دونم مسئولین ما گاهی طوری حرف می زنن که انگار یک خارجی هستند. (3129414) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۴:۱۴
کسی که از وضعیت دولت و مجلس و نظام خبرنداره همینه ..... جناب تا مجلس سوم تمام دولت و قوه قضاییه و مجلس در اختیار چپی های ان زمان و اصلاحاتچی های فعلی بودند. و غیر از اینها اصلا کسی نمیتوانست وارد مجلس شود. نشان به ان نشان که در دوره دوم ریاست جمهوری ایت الله خامنه ای ؛ ایشان به هیچ وجه قصد معرفی مجدد میرحسین موسوی به مجلس را به عنوان نخست وزیر نداشت و بعد از انتخابات مجلس که تقریبا یکپارچه چپی بودند هم به امام (ره) پیام دادند که به فلانی (رییس جمهور) بگویید که اگر غیر از موسوی را معرفی کند به هیچ عنوان رای نخواهد داد و هم به رییس جمهور این پیام را دادند و رییس جمهور نیز بعد از مصلحت اندیشی امام ؛ و فقط با احترام و اطاعت از امام موسوی را ناچارا به مجلس معرفی کرد.
خیلی از اینایی که کامنت میزارند و مثلا به حمایت از چپی های سابق و اصلاح طلبان جدید مثلا از حق مردم دفاع میکنند حتی خبر ندارند که چپی ها در ده سال اول انقلاب چه سیطره و قدرت عجیبی بر ارکان سه گانه نظام داشتند و تمام رقبای خود را با انگ های سرمایه دار و طرفدار امپریالیسم و ضدیت با ولایت مطلقه فقیه چنان از میدان به در کرده بودند که اصلا کسی غیر از خودشان نمیتوانست حضور موثری داشته باشد. ضمن اینکه وضعیت جنگی کشور و حال و هوای خاص ان روزها نیز دلیل بسیار خوبی را برای ترکتازی در اختیارشان گذاشته بود. (3132091) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۵۴:۴۶
موافق بودن شما در نص قانون اهمیتی نداره صرفا یک نظر شخصیه (3127566) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۵:۲۳
بجای نقد سخنان اقای روحانی و شبیه سازی آن بهتره برید به سخنان تحریک امیز و مغایر قانون اساسی دبیر شورای نگهبان در نمازجمعه هفته گذشته را گوش کنید و ان سخنان را نقد کنید (3127616) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۸:۲۴
ببخشید کجاش مغایر قانون بود (3129846) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۷:۴۳
جناب اقای ارشاد کاویانی مردم خواهان تغییر هستند و در انتخابات هم بر این خواسته تاکید خواهند کرد تحت لوای قانون و وصیت نامه مقابل رای و نظر مردم قرار نگیرید (3127621) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۵۴:۴۴
ما هم مردمیم، این چه مسخره بازیی هست که یه عده فقط خودشون رومردم می دونن (3128951) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۰:۴۱:۱۲
مردم یعنی همان کمتر از پنجاه و یک در صد ؟؟؟؟ (3129033) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۹:۵۸
خوب کسی گفته تغییر نکنند چه ربطی داره یک آقای حرفی زده خلاف قانون الان به اون داره نقد میشه (3129847) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۰:۰۴:۲۴
باز خودتان را جای همه مردم گذاشتید؟ (3130394) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۹:۵۵
مشارکت؟ امیدوارم روزی نویسنده گرانقدر بخواهند کاندید نمایندگی مجلس بشوند و به دلیل عقاید متفاوت رد صلاحیت شوند تا دیگر از این مقالات ننویسند. (3127627) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۳۱:۵۵
فرض کن حزب مشارکت بد بوده باشد و این حزب 1000 تا حرف زده باشد اگر بنده از این 1000 تا حرفی که اون حزب زده یکی دو تا رو بگم جرمه؟ ایا اگر این حزب حرف منو زده من دیگه نباید حرف خودم رو بگم؟ این دیگه چه شیوه ای است در پیش گرفته اید که همه رو به اینطرف و اونطرف وصل می کنید. عزیز من وظیفه شورای نگهبان نظارت است نه اجرا .مشخصه وارد اجرا شده و دخالت کرده در اینکه که باشد و که نباشد این خلاف قانونه (3127664) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۲:۴۴:۰۴
استاد عزیز، جناب ارشاد
شما لطف کنید و بگویید حتی با تفسیر شورای نگهبان چگونه نظارت از معنای "چشم بودن" به "دست بودن" تغییر می کند.
کلا صلاحیت را هیئت اجرایی باید تایید کند و حالا شورای نگهبان باید ببیند که آنها اگر کارشان اشکالی دارد چه بوده نه اینکه خودشان یک تشکیلات موازی برای تایید صلاحیت ها راه بیندازند. (3129511) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۰:۰۶:۳۲
فقط حرف ؟ ظاهرا سران عامل فتنه 88 را که اکثرا از اعضای این حزب دولت ساخته بودند را فراموش کردید که چه کردند ؟ (3130397) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۳۳:۴۴
این دوستان چرا نمی گویند که قصد تغییر قانون اساس را دارند؟ چون با منافعشان در تضاد است (3127672) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۰:۳۷:۴۹
قانون اساسی وحی منزل نیست هم در داخل خود قانون اساسی مکانیزم اصلاح قانون اساسی امده و هم مردم حق دارند هر وقت خواستند تغییرش بدهند. خلاصه جرم نیست عزیزم
قانون اساسی ما هم در طی این چند قرن بارها تغییر کرده (3128596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۱:۳۱:۰۵
در پاسخ حاج علی آقا که فرموده اند مشارکتی ها قصد تغییر قانون اساسی را دارند باید به سمع ایشان برسانم که اولا تغییر قانون اساسی جرم نیست . دوما این ظرفیت در خود قانون اساسی نیز پیش بینی شده است. بروید قانون اساسی را مطالعه کنید. (3129089) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۱۴:۰۶
علی آقا!
قانون اساسی وحی مُنزل نیست و با رأی ملت نافذ است و امکان تغییر آن هم با رأی ملت وجود دارد.
شما را نمیدانم اما من به این قانون اساسی بی آنکه به این ظرایفش اشراف داشته باشم رأی داده و اکنون از آن پشیمانم. از شخص شما به عنوان یکی از آحاد این ملت و از همه مردم ایران بخاطر این رأی دادن عذر خواهی میکنم و از خداوند هم طلب بخشش و فرصتی را دارم تا خطایم را جبران نمایم.
والسلام (3130812) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۷:۲۰
خب شما که یکدفعه بی مطالعه و بدون اشراف لازم رای داده ای چه تضمینی وجود دارد که دوباره همان کار را نکنی .... ضمنا جناب نظرتان برای خودتان محترم... گول این همه لایک و مثبت در فضای مجازی را هم نخورید چون اولا حاضران این فضا به هیچ عنوان نمونه دقیقی از جامعه ایرانی نیستند و دوما بسیاری از این لایک ها هم مانند همین فضا مجازی بودهو واقعیت ندارند..... (3132108) (alef-13)
 
شاهین
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۰:۲۷:۴۷
متاسفانه همه چیز در این مملکت مادام العمر شده.رفته رفته ادم احساس می کند .مملکت ارث پدری یک عده خاص می باشد.ایکاش در مملکت ما هم حزبهای شناسنامه دارو قدرتمند توسط خود مردم بوجود میامد.در ان صورت اعضای شورا هم از طرف احزاب انتخاب می شدند .نه از یک حزب بلکه از همه احزاب.و حتی اعضای مجلس خبرگان هم از طرف احزاب و توسط احزاب معرفی می شدند بهتر بود.اگر مملکت به صورت حزبی اداره شود .احزاب باید به خاطر عملکرد خود پاسخ گو می بودند.متاسفانه در مملکت یک عده و تعدادی تشکیلات وجوددارد که اصلا پاسخگو نیستند.و تمامی گروهها و دسته بندی های که الان وجوددارند یا دولت ساخته هستند یا حکومت ساخته.که در مواقع لازم به عنوان بازوی حکومت و دولت عمل می کنند. (3133752) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۴۳:۲۵
اگر واقعیت این بود که تفسیر شما موافق منافع گروه خاصی باشد چه؟! آیا نباید تفسیری را برگزید که با روح قانون اساسی بیشتر همخوانی دارد؟ آیا وقتی خود قانون اساسی قابل تغییر است آنگاه نظریه شورای نگهبان قابل تغییر نیست؟ آیا قبل از این نظر شورای نگهبان تحت لوای همین قانون اساسی نظارت استصوابی می کرد؟ آیا نظارت استصوابی حد و حدود و نوعی و شخصی ندارد؟ بهتر است به جای حرفهای پوپولیستی بحث و بررسی موارد را به متخصصین سپرد و در صدا و سیما برنامه های بی طرفانه ساخت و سپس به آراء مردم مراجعه و تعیین تکلیف کرد. (3130975) (alef-13)
 
یک احمدی نژادی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۵۶:۰۲
روحانی حرف درستی زده درود بر مشایی و احمدی نژاد همه باید بتوانند در انتخابات شرکت کنند (3127741) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۴۹:۵۱
هر کسی که مورد تائید مردم است باید بتواند کاندید شود. وبهترین داور رای مردم است (3130311) (alef-13)
 
مخالف سرسخت احمدی نژاد
۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۹:۱۶:۴۶
اتفاقا بله باید احمدی نژاد هم اگر رای می اورد بتواند به مجلس بیاید.
اگر نیاید و نتواند حرفش را از مجاری قانونی بزند می شود مثل منافقین .
و دائما کشور در تنش خواهد بود.
بابا باید تنش را از کشور دور کنیم.
مردم باید در کنار هم یاد بگیریم که دوستانه زندگی کنیم.
نظراتمان را بتوانیم بگوییم بدون آنکه به هم تحمیل کنیم. (3142035) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۲:۴۹
مثبتای کامنت پایینی اونم در سایت اصولگرا بیانگر همه چیزه...
شمام فقط میگید که نظرات اینترنتی ملاک نیست
در جامعه ی ما یه آدم بیسواد رأی دکتر الهی قمشه ای رو بی اثر میکنه و این عدالت نیست (3127797) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۹:۰۶
پس حرف دلتان را زدید و تعداد مثبت هایتان هم مشخص میکنه.... یعنی هیچ اعتقادی به عدالت ندارید. یعنی از نظر شما شهروندان درجه یک و دو و حتی سه هستند .... متوجه عدالت مدنظر شما هم شدیم.... (3132120) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۴۶:۰۵
فکر میکنم مشکل از انجا شروع میشود که دولت قصد دارد در انتخابات با وصل حوزه انتخابی به سیستم ثبت احوال و دیگر بانکهای اطلاعاتی ، اصالت هویت شرکت کننده در انتخابات را بررسی کند و در چنین شرایطی میتواند به عنوان یک نتیجه داده ای شمار کل شرکت کنندگان در انتخابات رو بصورت انلاین داشته باشد و این ممکن است با سیاست های شورای نگهبان در تضاد باشد
در یک کلام میتوان گفت راه گریزی از این روش بدلیل منطقی بودن و اجرایی بودن نخواهد بود و رد چنین گزینه ای هزینه های گزافی در جهت نیات پشت پرده ایجاد خواهد کرد (3127880) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۳۸:۵۱
شان شورای محترم نگهبان نظارت است نه اجراء و تصمیم گیری برای مردم و قبل از انتخاب مردم نظارت استصوابی باعث انتخاب مجالس ضعیف شده است و ناقض مردم سالاری است (3128011) (alef-13)
 
گنجی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۰۴:۱۰
رئیس جمهور در انتخابات با اجماع شکننده گروه های خاص و گروه هایی مثل

مشارکت و نهضت آزادی و مجاهدین انقلاب و کارگزاران رای آورد و به همه آنها

مدیون است و علاوه بر اهدای پست های مدیریتی و وزارتی اکنون وقت آن شده

که حرف های آنها را تکرار کند و پیگیر مواضع ضد انقلابی آنها باشد .

و تا کنون هم سعی می کرد که با سرکشی به منزل شهدا و حرف های دو پهلو

یکی به نعل بزند و یکی به میخ .

ولی با نزدیک شدن به انتخابات خواسته های گروهکی از رئیس جمهور دارد بالا

می گیرد و عجیب هم رفتار مجلس و بزرگان است که دم بر نمی آورند مثل اینکه

با این حرف های ضد انقلاب گونه رودربایستی دارند

آیا همان هایی که در زمان احمدی نژاد بخاطر کوبیدن آنها از صبح تا شب مشغول

مبارزه با جریان انحرافی!! بودند اکنون انحراف در صحبت های رئیس جمهور را

نمی بینند ؟؟؟

اگر جریان های موافق نظام اکنون جواب ندهند و اقدام نکنند فردا دیر خواهد بود (3128096) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۴۵:۵۶
سلام عزیز من خیلی شلوغش کردی رزمندگان و خانواده های شهدا هم اگثرا به روحانی رای داده اند.اصلا ضد انقلاب و.. که رای نمیدهد و نظام را قبول ندارد.م (3129453) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۷:۰۹
موافقت با نظام به معنی پذیرش کورکورانه هر رفتار غلطی نیست. (3129687) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۱۸:۲۸
دیگه زیاد داره تو درو دیوار حرف میزنه..یه روز میگه پلیس در مملکت اسلامی کارش اجرای اسلام نیست قانونه.قاون در مملکن اسلامی مگه بر اساس اسلام تایید نشدخ؟! یه روز شورای نگخهبانو زیر سوال میبره .این دولت به یک دولت سکولار شبیه و نشانه هاشو داره نشون میده.اخه مرد حسالبی همین شورای نگهبان تورو تایید کرد.که نباید میکرد (3128158) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۱۴:۰۷
آقا میلاد فهمش سخت نیست داره میگه بذارید مردم همگی با هر تفکری در انتخابات شرکت کنن وآنکه اکثریت میاره حقشه بره مجلس چون خواست مردمه وبا خواست مردم حتی اگر مخالف نظر شماست نجنگید چون هرچه سعی کنبد جلوی این خواست بایستید عاقبت پیروز میشه !در ضمن این نظر اسلامه که سکولارها از آن بهره می برند هرگز علی ع برای رسیدن به حکومت که هیچ حتی برای تایید امامت خود با کسی نجنگید وکسی را رد صلاحیت نکرد وهمواره تسلیم خواست اکثریت بود ! (3128347) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۰:۱۵:۰۸
برادر من زمان علی اولا مملکت اصلامی نبود و شبی حکومت های مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده.دوما اسم این نظام جمهوری اسلامیه.جمهوری یعنی انتخاب با رای و ازادانه.اما یه مشکل وجود داشت ک هر نخاله ای بیاد مثل بنی صدر مردمو گول بزنه و جاسوس در بیاد.پس یک فردی ک میاد نامزد میشه باید ب موازین اسلامی پایبند باشه .قانون این مملکت اینه اقای روحانی قبولش نداره مشکل خودشه (3128570) (alef-13)
 
ما نه من
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۰۶:۳۳
اقا میلاد شما دارین مثه ادبیات دولت قبلی حرف میزنید ما به عقلانیت رای دادیم و تا حالا هم از این مسیر دولت حمایت میکنیم قانون اساسی و شورای نگهبان نص صریح قران نیستند هر مانعی که موجب پیشرفت و توسعه کشور از هر نظر باید برداشته بشه یا سر جای خودش نشونده بشه (3128634) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۴۸:۲۲
÷س میخواستی مشایی و بقایی و رحیمی را تایید کند (3129457) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۶:۰۲:۴۸
میلاد داداشی نمره املات توی مدرسه چند بود ؟‌ انشاء چطور ؟ توی ۳ خط کامنت دقیقا ۱۰ مورد غلط املائی داشتی . حالا غلط های دستوری که بماند . حالا بد بختی اینجاست که شما یا استاد دانشگاه باشی یا یک رئیس آموزش پرورشی ، مدیر مدرسه ای ، وزیر یا رئیس جمهور سابقی ، چیزی ، که بعید هم نیست ! . (3129773) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۳۷:۲۷
اگر تایید صلاحیت ها دست دولت ها بود احتمالا الان روحانی رئیس جمهور نبود! (3128406) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۹:۲۵:۰۸
مرحله اولش دست دولت بوده وزارت کشور صلاحیتها رو بررسی اولیه میکننه که طبق قانون باشن بعد میفرسته به شورای نگهبان محض اطلاع اون شورا که اون شورا هم برمیداره عده زیادی رو حذف یکنه لذا قبلا هم روحانی از صافی وزارت کشور رد شده
پوقتی گفته میشه دست دولت باشه به معنی اینکه دولت وارد بررسی عقاید اون افراد بشه نیست یه سری شرایطی مثل سن و....قانون مشخص کرده اونا باشه کافیه (3128498) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۲:۱۱
تایید صلاحیت براساس قانون باید باشه،ولی هیج عقل سلیمی نمیتونه نظارت رو اینجور که شورای نگهبان تعریف میکنه قبول کنه (3129559) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۱:۲۴:۴۵
نه بهزاد خان . مشکل جای دیگری است .
قانون و قانون اساسی وظایف هر نهادی را مشخص نموده است.
خیلی عجیب است که کمترین انتقاد و یا حتا تذکر به وظیفه نهادهای انتصابی حرام است.
مگر رئیس جمهور چه گفت؟ ایشان می فرمایند وظیفه وزارت کشور اجرا و و وظیفه شورای نگهبان نظارت است . خب کجای این سخنان قابل انکار است؟ (3129079) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۲:۵۶:۱۵
آقای روحانی حرف ملت رو میزنن (3129539) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۴:۱۱:۵۹
به نظر من مشکل از خود قانون اساسی است.نمیشود نهادی براساس قانون اساسی تشکیل شود ومسئول تفسیر قانون هم خودش باشد.این یعنی اینکه هرزمان مشکلی برای ادامه کار ویا موضوعی درحیطه وظایف شورای نگهبان پیش بیاید شورا خودش قانون تشکیل دهنده خود را تفسیرکند .طبیعی است که این شورافارغ ازاینکه ترکیب اعضایش از چه جناحی باشند قانون را به نفع خود تفسیر خواهند کرد.از
ان مهمتراینکه شورای نگهبان ناظر انتخابات خبرگان است.وصلاحیت کاندیداهای آن را تایید یا ردمیکند.خبرگان رهبری را انتخاب وبر فعالیتش نظارت میکنند ورهبری شورای نگهبان را انتخاب میکنند.این نوعی دور بسته است که به نظر من باید اصلاح شود.ولواینکه انتخاب اعضائ شورا توسط رهبری ویا عمل شورا محل مناقشه هم نباشد این دور قانون غلط است. (3129645) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۴:۵۲
نخیر. حرف دل اکثریت بسیار بالایی از مردم را می زند که جنابعالی و امثال شما تحملش را ندارید. (3129680) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۵:۳۱:۲۱
مگر ما همیشه نمیگیم مردم ما فهمیده ترین مردم دنیا هستن و یا فقط وقتی در راهپیمایی شرکت میکنن فهیمند و در انتخابات احتیاج به قیم دارند چرا اجازه نمیدهید مردم خودشان انتخاب کنند.
سایت الف لطفا منتشر کنید (3129726) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۰۵:۵۶
نویسنده محترم در مقدمه فرموده است که سوالاتی برایش فراهم آمده، اما من تمام مطلب را خواندم و هیچ سوالی را در آن نیافتم!
تمامی متن در طرفداری از شورای نگهبان و رد سخنان رییس جمهور نوشته شده است.
حال من یک سوال را از شما میپرسم: آیا دبیر یا هر یک از اعضای شورای نگهبان که اساسا باید بیطرف نسبت به جریانانهای سیاسی باشند، به سود یک جریان سیاسی و علیه یک جریان سیاسی دیگر موضعگیری و عمل کنند چاره چیست؟
من به این قانون اساسی رأی داده ام و امروز شما و همه آنهایی را که این مطلب را میخوانید اعلام میکنم که بخاطر بی اطلاعی از محتوایش، پشیمانم و از همه ملت ایران بخاطر این خطا عذر خواهی و از خداوند طلب بخشش میکنم.
چگونه میتوان تفسیر موضوعی را به تشکیلاتی ذینفع و ذی ضرر در آن، به او سپرد؟!! (3130786) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۴۲:۱۴
من با سخنان آقای روحانی موافقم (3126784) (alef-13)
 
فرامرزمیرشکار
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۸:۵۵
حرفهای اقای روحانی با قانون اساسی ومرجع مشخص شده جهت تفسیرقانون اساسی موافقتی ندارد وقانون اجازه تفسیرقانون اساسی رابه رئیس جمهور نداده است (3127623) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۳:۵۹:۵۷
فرمانده کل سپاه به موضوع انتخابات ورود میکنه که حتی اما هم گفته بد نظامیان وارد مسال سیاسی نشن بعد شما فقط به سخنان رئیس جهور ایراد میگیری؟ چرا یک مطلب یک خبرگزاری در این مورد ننوشته؟ (3130390) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۳۳:۵۴
موافق؟ یه کم فکر کن عزیزم. ایشون می خواد تو بعضی کارها دستش باز باشه و تموم مثل مجلس ننگین ششم. (3127674) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۹:۰۱:۰۸
از مجلس ششم چه می دانی؟ آیا فقط بر اساس نقل قول هخا و قضاوت دیگران نظر دادی یا واقعا خودت مجلس ششم را تحلیل و بررسی کرده ای ؟ (3128448) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۰:۱۰:۴۹
تحصن شان هنوز بیادمان مانده (3130408) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۱:۴۴:۳۰
آره خب !
مجلس ششم ننگین بود چون نفر اولش 2 میلیون رأی داشت و کمترین رأی آن در تهران بیش از 500 هزار بود .
مجلس خوب یعنی مجلسی که با نماینده اش در تهران 25 هزار رأی داشته باشد! (3129104) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۲۸:۴۶
هیچوقت منطقی نیست که گروهی با دیدگاه سیاسی خود که می تواند مخالف دیدگاه اکثریت جامعه هست تصمیم بگیرند که چه کسی حق دارد در انتخابات شرکت کند و چه کسی حق ندارد.

نمونه کاملا آزادانه از انتخابات که همیشه بدون حاشیه هم بوده و آزاد و منطقی هم هست، انتخابات آمریکاست

در کشور ما هیچ وقت مردم در شایسته ترین حالت هم نمی توانند در ذهن خود متصور ریاست جمهوری باشند چون برای ریاست جمهوری باید اعضای خانواده شما از یک گروه متنفذ باشند وگرنه بهترین و عالم ترین فرد کشور هم باشی نمیتوانی در انتخابات شرکت کنی (3127972) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۰۷:۰۹
فکر کنم شما نیاز به مطالعه دارید
چون حرفی که زدید نشانه بی اطلاعی است (3128329) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۹:۵۲:۵۵
به جای کلی گویی بهتر بود اطلاعات لازم را به ایشون میدادی. (3130056) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۴۲:۳۶
تکبیر . بسیار زیبا و مستدل بود (3126785) (alef-13)
 
غلام اهل بیت
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۱۷:۱۷
صحبت های جناب روحانی نتیجه یک استدلال حقوقی منطقی است..با عرض پوشش از مخاطبان محترم ازبابت بیان استدلالات تخصصی اصولی که دراین مقال نمیگنجد بنده به عنوان کمترین این علم این استدلال را تقریر می نمایم امید است تکبیر بعدی را در راستای فرموده رییس جمهور محترم عنایت فرمایید:
اگر از علم اصول که لازمه بی بدیل استنباط از احکام است مطلع باشید باید بدانید که لفظ نظارت، مشترک معنوی است یعنی لفظی است که دارای معنایی واحد می باشد که آن معنا دارای افراد متعددی است(لفظ نظارت به معنای ناظر بودن است و به دو فرد نظارت اطلاعی و نظارت استصوابی منقسم است) ...درحالتیکه واضع لفظ ازچنین الفاظی استفاده می نماید باید با آوردن قرینه ای مقصود خود را ازاین بابت که کدام فرد را اختیار کرده مشخص نماید...در قانون اساسی این قرینه نیامده که آیا نظر قانونگذار نظارت اطلاعی است یا نظارت استصوابی...پس دراین حالت تردیدی حاصل می شود که منظور مقنن کدام نوع نظارت می باشد..
دراین حالت دوران میان اقل و اکثر حاصل میشود که حکم آن این است که باید به قدر متیقن(نظارت اطلاعی) اکتفا نموده و به آن عمل نماییم (3127945) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۵۲:۵۱
برادر سوادحوزوی نداری مجبورنیستی اظهارنظرکنی،! درضمن قانونگذار مفسرقانون رامشخص کرده ودر اینکه نظرت استطاعت جک است که هم بنده وهم شما داریم وقتی نظارت بدردمیخوردکه اثری داشته باشد وان استصوابي است که درتمام دنیا به نحوی وجود دارد . (3128287) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۰:۴۷:۴۹
در مورد خود شورای نگهبان این مسله باعث دور باطل میشود وبی معنی است.با این حساب شورای نگهبان می تواند برای خود اختیارات بی حد و حصر قایل شود و هیچ کس حق اعتراض ندارد به عبارتی شورای نگهبان می شود خود قانون اساسی!! (3130139) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۵۷:۰۱
بزرگوار قرینه موجود است تفسیر قانون بر عهده شورای نگهبان است وقتی شورای محترم فرمودند نظارت استصوابی است جا برای اقل و اکثر ارتباطی و این حرفها نیست .

در واقع باید گفت از زمان طرح مساله نظارت شورای نگهبان تا زمان تفسیر آن حرف شما محل اشکال نیست اما در حال حاضر که تفسیر آن بیان شده قرینه محقق است و استدلال جنابتان صحیح نیست (3128300) (alef-13)
 
غلام اهل بیت
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۵۴:۳۰
برادر عزیز بنده که نفس صلاحیت شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی را منکر نیستم...غرض نحوه تفسیر است...اصول زبان تفسیر است شما اگر نظر حقیر را ازحیث ماهوی مخدوش می دانید بسم ا... نقیض آنرا تقریر کنید استفاده کنیم (3128720) (alef-13)
 
فضولباشی
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۹:۵۶:۰۱
آقا مجتبی! تفسیر به نفع خود واقعاً شاهکاره! (3130060) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۰:۱۲:۵۹
ببینم دوست عزیز قانون اساسی و قانون مصوب مجلس که توسط حقوق دانهای کشور به تائید رسیده قبول نیست ؟ پس اگر اینگونه است هر رئیس جمهور و هر گروهی قدرت بدستشان افتاد باید تفسیر های موافق خود را اعمال کنند نه ؟ (3130418) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۴۶:۰۲
همان بند اخر مربوط به وصیت نامه سیاسی الهی امام اصل مطلب گفته شده توسط رییس جمهور میباشد. (3126794) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۹:۵۴
بله ...شورای نگهبان تحت تأثیر هیچ قدرتی واقع نشود (3127626) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۴۷:۵۶
روحانی چرا اینقدر کشور را به حاشیه میبری؟؟؟؟
کار تو درست کردن اقتصاده نه این حرفها!!!! (3126796) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۷:۳۰
روحانی رییس جمهور است نه کسی که بیاید خرابکاری های قبلی را اصلاح کند تا باز بساط بخور بخور برای یک عده فراهم شود! یعنی دیگر مهم نیست دلیل روی کار آمدن روحانی فاش گفته شود؟! (3127431) (alef-13)
 
اکسیر
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۲۶:۰۸
حاشیه!!!!!
ریشه تمام مسائل همینه.بنظر من عملکرد خوب یا بد اغلب دستگاهها حاصل نوع عملکرد شورای نگهبان و قوه قضائیه است.امور مملکت خوب پیش برود یعنی ایندو دستگاه کارشانرا خوب انجام میدهند و بالعکس. (3127831) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۱۴:۵۷
آره؛
مثل احمدی نژاد اصولگرا بی حاشیه باش!!! (3128142) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۱۵:۳۸
کار رئیس جمهور پاسداری از قانون اساسی هست اقتصاد کار وزیر اقتصاد و اصناف است (3128861) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۰۳:۵۵
هدف مشخص است. انحراف افکار مردم و مسئولین از برجام! (3130225) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۲ ۱۳:۱۰:۱۲
درست گفتی (3138356) (alef-3)
 
سام
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۸:۵۸:۰۸
زمان احمدی نژاد این حرفو نمی زدی اخوی که هیچ نهادی روقبول نداشت ... (3130768) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۴:۴۳
این چیزی که شما گفتی وظیفه وزیر اقتصاد و امور دارایی و بانک مرکزی است (3131332) (alef-13)
 
رحمت
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۵۰:۳۷
آقای نمیدانم کی عوامفریبی میکنی کجای قانون اساسی گفته استصوابی ؟
گفته نظارت ، نظارت یعنی چی؟

حالا شما میخواهید با نردبان نظارت استصوابی رقیب را حذف وبه مجلس بروید دلیل نمیشود که از خودت برای نظارت تعریف در بیاوری. (3126798) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۴:۱۲
در اصل نود و نه که گفته مفسر قانون اساسی شورای نگهبان است ، (3127310) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۲۰:۳۷
مفسرقانون اساسی طبق قانون اساسی شورای نگهبان است نه رئیس جمهور (3127630) (alef-13)
 
اسماعیل
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۰:۴۱
عزیزم از حرفاتون معلومه حداقل شما که اصلا از قانون کشور اطلاع نداری...... (3127693) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۲۹:۴۵
اصلا تو نیاز نیست معنی این رو بدونی . اگر رئیس جمهور سال 76 تا 84 رو میشناختی قانون اساسی رو احترام میکردی ؟ خاتمی 8 سال مرتب گفت نظارت استصوابی تازه تو میگی کجا نوشته ؟؟؟؟؟؟؟؟ واقعا که (3127841) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۲۵:۰۸
منظور شما اینه که هر چی دولت تصمیم گرفت و انجام داد مشکلی نداره! این که خودش مشکل آفرینه!.چه کسی بابد این مشکل را حل کند؟ مجری یا قانون گذار؟ معلوم است قانون گذار باید راه حل مشکل ارایه دهد و راه حل او نظارت استصوابی است. اگر متوجه نشدی دو باره بخون. (3128183) (alef-13)
 
محمد قاسمی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۵۲:۲۶
سال 88 و سال 92 نمونه عینی نگاه دوگانه به قانون بود (3126804) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۴:۰۱
احسنت آقایون چون سال 92 رأی آوردند انتخابات را دموکراتیک خوندند واقعا تأسف داره (3127612) (alef-13)
 
میرزایی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۵۵:۲۹
با سلام از رئیس جمهور محترم که حقوق دان می باشند این گونه اظهار نظر نمودن در مورد شورای نگهبان جای تعجب دارد و قطعا شورای نگهبان همانند ادوار گذشته بر اساس قانون اساسی در انتخابات آینده عمل خواهند نمود. (3126809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۸:۱۶
مساله همین است رفتار براساس قانون اساسی نه منافع گروهی! (3127433) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۵۷:۱۴
توضیحات اضافی و نامفیدی دادی برادر... حرف آقای روحانی کاملا روشن و منظورش کاملا واضحه (3126814) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۵۷:۳۰
اگر ناظر در امور انتخابات مداخله کند که دیگر ناظر نیست مجری است! (3126816) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۴:۳۳
کمی فکر کن اشتباه حرفت را میفهمی (3127613) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۲۷:۱۲
ناظر بر مجری است نه مجری. (3128196) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۰:۱۸
شورای نگهبان عملکردش نقد داره و سیاسی و جناحی عمل می کنه... (3126817) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۲۸:۵۶
انسان خالی از خطا نیست، ولی نصاف هم چیز خوبی است! (3128201) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۳:۲۶
این گفته‌ی حضرت امام (ره) دقیقاً همان چیزی است که آقای روحانی از شورای نگهبان می‌خواهد. (3126822) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۳:۲۷
هرچند من رفتار شورای نگهبان رو به خدا واگذار میکنم. سال 88 علنا تو مصاحبه از احمدی نژاد دفاع میکردن!!! برا همین اون همه آشوب به پا شد. (3126823) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۵:۴۳
رد صلاحیت هاشمی در سال 92 توسط شورای نگهبان غیر قابل قبوله. امیدوارم که در هیچ انتخاباتی اینطوری قضاوت نکرده باشه و نامزدی بی دلیل رد نشده باشه. زیرا مسئولیت شرعی داشته و مصداق بارز حق الناسه. (3127313) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۶:۲۱
سلام مستند بیار لطفا (3127617) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۴:۳۸
آقا به خدا حقیقت رو گفت
گفت شورای نگهبان مسئول نظارته و دولت مسئول برگزاریه مگر غیر از اینه ؟؟؟؟ (3126826) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۸:۳۴
اگر این دولت بخواهد مانند انمگ هایی که به احمدی نژاد می زند رفتار کند که انوقت باید فاتحه جناح رقیب را خواند . دولت مجری است ولی نمی تواند بی طرف باشد پس باید نهاد قوی تری مانند شورای نگهبان مراحل تایید صلاحیتها را انجام دهد . اقای روحانی هم چون وعده صد روزه به ثمر ننشست و بعد از توافق هم عرضه کاری را ندارد از الان دارد فتنه به پا می کند تا شاید مردم سرگرم مطالبات دیگری به جز اقتصاد باشند و کور خوندی من یارانه ام را می خواهم (3127817) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۵:۲۵
اینکه شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است درست ولی اینکه قبل از ثبت نام بیاید وخط ونشان بکشد یعنی از جاده انصاف خارج شده است جناب جنتی اینقدر آش رو شور کرده که هر انسان نسبتا منصفی بدون هیچ تردید میفهمد که ایشان شمشیر را از رو بسته و برای جناح مخالف وقتی شورای نگهبان قبل از انتخابات اعلام موضع میکندپس مابقی هم صف بندی خواهند کرد. جواب های هوی است! حال چند نمونه از کارهای شورا: 1 - قبل از انتخابات 88علنا ایشان وسخنگو وبرخی دیگر اعضا از کاندیدای خاص حمایت کردند وبرخی در مصلی هم در میتینگ ایشان شرکت نمودند .2-قبل از بررسی اعتراض معترضین هر گونه تخلف را رد کردند.!! 3-در زمان ثبت نام ریاست جمهوری 92در نماز جمعه گفتند به کسی که با بنز ثبت نام کرده رای ندهید.!!!!!؟4-اولا مشایی لیاقت عضویت در مجلس را هم نداشت چه به ریاست جمهوری ایشان چند بار کل نظام را زیر سئوال برده بود(مکتب ایرانی و...) پس رد صلاحیتش کار عجیبی نبود که عنوان شده . دوما بهانه ای بود برای رد صلاحیت آیت الله هاشمی که بگویند شورا فرا جناحی عمل کرده . سوما اگر فکر میکردند روحانی رای میاورد ایشان را نیز رد میکردند. چهارما جلیلی را باکدام پیشینه در زمره رجال قرار دادندو....
5-آقای روحانی درست گفته اند نظارت یعنی اینکه اگر کسی را هیات اجرایی رد کرد وایشان اعتراض داشت بادرخواست مستندات از هیات به شکایت رسیدگی کند ویا اگر کسی تایید شد ومدعی داشت نیز همین کار را انجام دهد نه اینکه در مورد تک تک افراد خود نظر بدهد ودر تمام مراحل انتخابات این امر جاری است مثلا ناظر شورا در صندوق اگر تخلفی دید گزارش میکند وشورا رسیدگی واجازه برخورد ندارد.این یعنی نظارت آقای کاویانی بازی با کلمات نکنید!!!؟؟؟. (3126829) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۸:۳۴
ممنون از توضیحات کاملتون. البته رد صلاحیت هاشمی و تایید فردی مثل غرضی تا حد زیادی عملکرد این شورا رو در تایید نامزدها زیر سوال برد. (3127320) (alef-13)
 
سید مصطفی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۴۴:۰۶
چرا این حرف ها برای مجری گفته نمی شه؟ خب اگر او هر کاری خواست انجام داد و هر کسی را اجازه عبور داد، شورا بر چه چیز نظارت کند؟ کارها را که همه مجری,انجام می دهد! (3128254) (alef-13)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۸:۰۲
روحانی درست گفته من کاملا با حرفاش موافقم نظارت استصوابی به انتخابات از نظر ماهیت
لطمه میزنه ودیگه نمیشه به اون واژه انتخابات اطلاق کرد (3126834) (alef-13)
 
رمضانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۹:۲۴
در قانون اساسی هیچ جا از نظارت استصوابی و تأیید کاندیدها برای انتخابات توسط شورای محترم نگهبان صحبتی نشده است. معنی نظارت هم کاملآ مشخص است و هیچ ربطی به تعیین صلاحیت توسط شورای نگهبان ندارد. به نظر من تفسیری که شورای محترم نگهبان به اصل 99 قانون اساسی کرده است یک تفسیر به نفع است. اگر که منظور نویسندگان قانون اساسی تعیین صلاحیت افراد توسط شورای نگهبان بود به صراحت این موضوع بسیار مهم را در قانون بیان می کردند. (3126836) (alef-13)
 
جوادي
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۳۵:۰۵
آقاجون قانون اساس را بر اساس مر قانون اساسي فقط بايد شوراي نگهبان تفسير كند . يعني بقيه نمي توانند و نبايد آنرا تفسير كنند . افتاد ؟ (3127679) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۰:۰۴:۰۳
شورای نگهبان حق نداره هر تفسیری که دوست داشت از قانون اساسی بکنه. این هم افتاد! (3128550) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۷:۵۲:۵۴
قانونی که اینقدر مشتبه و چند پهلو باشد که عده ای بخواهند به دل خود تفسیر کند این قانون نیست بی قانونی است
هر آدم عادی میدونه قانونی که صریح نباشه و ازش تفاسیر متعددی بشه به دردی نمیخوره
الف لطفا منتشر کن (3129215) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۴۹:۵۹
این که دیگه قانون اساسی نمی شد! عزیز من نماینده و شورا و دولت را انتخاب می کنند تا بر اساس قانون اساسی راه حا پیدا کنند. (3128272) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۰۹:۵۸
نویسنده محترم مگر با عقل جور در میاد که یک شورا خودش در مورد اختیارات خودش تفسیر کنه
در قانون به صراحت آمده نظارت یعنی مرجعی باشد که در صورت بروز تخلف بشود به آن مراجعه کرد نه اینکه در همه امور اجرا و ... دخالت کند. و در نهایت اگر شورای نگهبان تخلفی کرد باید به خود شورای نگهبان شکایت کرد. (3126837) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۵:۲۴
ناظر «در اصطلاح کسی را گویند که بر کار دیگری نظارت می­کند تا عمل صحیحاً انجام گیرد.»و مقصود از نظارت بر انتخابات، مجموعه عملیاتی است که نهاد ناظر انجام می­دهد تا از اجرای دقیق و صحیح قانون و سلامت انتخابات اطمینان حاصل نماید.

برای نظارت، ارکان یا عناصری قابل تصور است. این ارکان که همواره وجود دارد عبارت است از «نظارت کننده»، «نظارت شونده» و «موضوع نظارت». مثلاً در جمله «شورای نگهبان بر برگزاری انتخابات نظارت می کند»، شورای نگهبان رکنِ ناظر است؛ نظارت شونده در این مورد، مجری انتخابات (یعنی وزارت کشور) است و موضوع نظارت، برگزاری انتخابات می‌باشد.

اما در خصوص نحوه نظارت شورای نگهبان بر انتخابات باید افزود که هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، از شورای نگهبان به عنوان مرجع رسمی تفسیر قانون اساسی، تفسیر اصل نود و نهم در خصوص نوع نظارت این نهاد بر انتخابات را درخواست نموده و شورای نگهبان نیز متعاقب آن اقدام به تفسیر اصل فوق نموده است.

شورای نگهبان در اول خردادماه ۱۳۷۰ در جواب استفساریه هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات پاسخ می­دهد که: «نظارت مذکور در اصل ۹۹ قانون اساسی استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات از جمله تأیید و رد صلاحیت کاندیداها می‏شود.

بر اساس این تفسیر، که منطبق و هماهنگ با با توجه به منابع حقوق اساسی از جمله قانون اساسی، فرامین رئیس کشور، عرف عملی، نظر فقهی و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی می­باشد، نظارت شورای نگهبان بر انتخابات، «استصوابی» است؛ یعنی نظارتی کامل و گسترده که شامل تمام مراحل انتخابات از جمله بررسی صلاحیت­ کاندیداهای ریاست جمهوری، نظارت بر حوزه­ های انتخاباتی و شمارش آراء خواهد شد.

اگر ریاست جمهور مشکلی با این مسئله دارد میتواند از رهبری تقاضای دستور رسیدگی و بازنگری را بدهد . جای اینکار در تریبون های عمومی که نیست بلکه تضعیف نهاد های نظام است .اینطوری که نمی شود کار تشکیلاتی کرد . (3127340) (alef-13)
 
شمالی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۱:۴۶
حتی قوانین هم دارای اشتباهاتی هستند و وحی منزل نیستند ،
شما اومدی 6 تا پاراگراف قانون وبند وتبصره رو از کتابها برداشتی بعنوان کامنت گذاشتی ولی اینا جواب یک خط اول اون بنده خدای بی اسم ورسم نمیشه که با عقل خودش این سوال رو مطرح کرده که : "مگر با عقل جور در میاد که یک شورا خودش در مورد اختیارات خودش تفسیر کنه" (3131039) (alef-13)
 
سید مصطفی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۰۵:۵۵
آمدیم و همه کاره مجری بود و مجری آدم نابابی را به انتخابات راه داد وشورا هم اجازه دخالت ندارد, چه کسی باید جلو این کار را بگیرد؟ عقل هم چیز خوبی است! (3128328) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۲۴:۴۵
اگر مجری تایید کرد و آدمی ناباب بود آنوقت شورا دخالت کند (3128886) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۸:۰۹:۵۶
`پس مردم همه بوقند و هيچ كاره!!!؟يك جايي هم براي مردم در نظر بگيريد و گيرم اكثريت مردم خواستند يك نابابي را به قدرت برسانند چون خودشان ناباب هستند به تو چه ربطي دارد!!؟ من فردي ناباب هستم و از بس كه در اين سه دهه افراد باب به ما خدمت كرده اند!! مي خواهيم چند سالي را هم افراد ناباب را به قدرت برسانيم تا ديگر خدمتي نبينيم بايد به كي مراجعه كنيم تا مصداق سخن اميرالمومنين باشيم كه هر ملتي را شايسته همان حاكميتي است كه برآنها حكومت مي كند. اگر ملتي اكثريتشان ناباب باشند و اقليتي بخواهد باب را ولو با نظارت استصوابي به حكومت برساند كه اين بنده خداي باب هميشه بايد سرش رو در چاه فروبرد و غصه عدم همراهي ملت را بخورد و جامعه اي داراي تضاد و ريا را به دنيا نشان مي دهيم (3130667) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۳۳:۵۹
نمایندگان مجلس میتوانند اعتبار نامه اش را رد کنند. به همین سادگی.
مطمئن باشید که مردم به فرد ناباب رآی نمیدهند و اگر خدای ناکرده چنین خطایی سر زد خود مجلس میتواند مشکل را حل کند. اینها بهانه هایی است واهی برای محروم کردن مردم از حقوق طبیعی و مسلم شان یعنی حق انتخاب شدن و انتخاب کردن. (3130912) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۹:۳۷:۵۰
تو آقای عبدا... منظور منو فهمیدی که نظر داده ای یا که فقط آخر مطلبو گرفتی؟!!بله یک جای کار رو لطفا به مردم واگذار کنید خوب یا بد بالاخره مردم راه رو پیدا می کنند و راه رو از چاه تشخیص می دن!! (3133101) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۹:۰۹:۱۱
شما دارید قانونگذار را محاکمه می کنید؟ (3128466) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۱۸:۱۷
اگر نیاز به مشارکت مردم دارید اندکی آزادی آنهم در زمان انتخابات باید بدهید و گر نه مردم با صندوقهایتان قهر خواهند کرد و مشارکت حداکثری را از دست خواهید داد (3126845) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۷:۳۸
نیست حالا سی و اندی سال مشارکت مردم کم بوده است . از هردو جناح هم که امده اند . طرح این قبیل امور منطبق با هشدارهایی است که مطلعین مبنی بر احتمال بروز برخی رخنه ها را می دهد . مثل اینکه برخی از کامنت گذاران یا متوجه نیستند و یا حساب شده و با هدف مشخص می نویسند . درست مثل وقایع سال 88 که مشکل ان اقلیت ، اصل نظام بود و نه انتخابات . چرا دارید مسائل غیر ضروری را که هیچ کمکی به حال کشور نمی کند مطح می کنید . تا کی امثال ما بایستی به اتش ندانم کاری و یا شیطنت یک عده بسوزیم؟ (3127316) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۴۸:۰۴
همین اقلیت گفتن شما نشون میده هیچی از واقعیت جامعت نمی دونی ! (3128707) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۱:۵۶
اتفاقا قهر مردم با صندوق ها به نفع جناح خاص هست چون کاندیداهاشون با همون رای اندکشون وارد مجلس میشن !!! (3127601) (alef-13)
 
ایرانی زاده
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۱۳:۵۰
اتفاقا اینها بسیار ضروری می دانند تا مردم از صندوق ها قهر کنند و در این حالت افراد نالایق مجیزه گو با 5درصد آرا چهار سال با سرنوشت مردم بازی کند. دقت داشته باشید. (3127938) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۲۵:۴۲
بله دقیقا اتفاقی که در انتخابات مجلس فعلی رخ داد ! (3128382) (alef-13)
 
کفن پوش
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۲۶:۰۶
به جهنم که رای اکثریتی را نداریم اکثریت اهل کوفه به چه دری میان؟؟
قیام حسینی برا همین مواقع است
منتشر کن الف منتشر کن (3127966) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۴۲:۲۵
جمع کن عمو این شما میگی یعنی دیکتاتوری ! مردم ایران با کوفه مقایسه نکن نادان ! (3128244) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۹:۴۷:۲۰
یعنی شما کلا خودتو در حد امام معصوم می بینی ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
کفر از این بالا تر ؟!!! بعد ادعای دین داری هم دارند .... (3129286) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۵:۵۶:۵۹
به خدا حیف عمو.
این نشان می دهد که بعضی ها رای مردم برایشان حکم .... دارد.
مردم باید حواسشون باشد.
اونوقت تو خودت عین کوفه هستی. اقلیت. (3130587) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۰:۵۲:۲۶
لطفا از طرف مردم حرف نزنید وشما تمام مردم نیستید (3129364) (alef-1)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۰۴:۲۹
کشور ما اسلامی است قانون ما هم اسلامی است شورای نگهبان ماهم اسلامی است پس توقع غیر اسلامی از ایران اسلامی که98درصد رای آری داشته بی منطقی وبی اطلاعی است آنچه مورد تایید شورای نگهبان قرار می گیرد درچارچوب قانون اسلامی باشد آنان دادوفریاد سرداده اند به نظر من قوانین اسلامی را از اول تاکنون قبول ندارند یا اشتباه رای داده اند یا جزء 98.2درصدی نیستند (3129391) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۱۸:۳۷
روحانی مچکریم (3126846) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۱۸:۴۵
با سلام
چرا از مسولین کسی جواب آقای روحانی را نمیده؟
چرا مجلس سکوت کرده؟
چرا هر دفعه آقای روحانی با صحبت های خود باید کشور را بهم بریزد؟
چرا مجلس نباید طرح سوال از رییس جمهور را کلید بزند؟
(3126847) (alef-13)
 
Milad
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۰:۰۳
چقد شما تنگ نظرید .... کاشکی اینقد ازادی داشتیم همه میومدن کاندید میشدن اونوقت میدیدی مردم به کدوم دسته و تفکر گرایش دارن (3127410) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۹:۳۶
برای اینکه خیلی در اقلیت هستید و بیشتر از این فشار بیاورید محو می شوید! (3127437) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۳۱:۵۵
آقا مهران ، مثل اینکه تازه به سن تکلیف رسیده ای ؟ اون که مملکت را هر هفته یک بار به هم مب ریخت رفته ! اسمش هم اون مرد رفته است!!!! (3127507) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۴۴:۱۰
در برابر منطق جناب رئیس جمهور منطق ارائه کن نه اینکه هوچی گری کنید (3128021) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۸:۳۹:۴۳
عزیزم هوچی گری که تخصص شماهاست. سال 78 و 82 و 88 رو به یاد بیار! (3129236) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۱۳:۳۴
چرا نباید شما خجالت بکشید و روزه ی سکوت پیش نگیرید؟ (3128138) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۰:۴۰:۴۶
روحانی تا 100 سال دیگه از این حرفها بزنه به اتدازه یک جمله رئیس دولت سابق مملکت رو به هم نمی ریزه . (3129342) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۲۳:۳۹:۰۲
حرف حق زده حرف مردم زده .متاسفم برای این دوستان (3133618) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۱۹:۰۹
همه مطالبی که نوشتید فقط بازی با لغات و لفاظی بود. از قدیم گفتن " شنونده باید عاقل باشه". وقتی آقای روحانی گفت "چشم" همه ما فهمیدیم که منظورشان "نظارت" است. وقتی گفتن "خم رنگرزی" همه فهمیدیم که منظورشان به کدام طیف سیاسی است. وقتی گفتن "دنیا" همه ما فهمیدیم که بخشش از بزرگان است. ما دنیایی که روزی زورگو بود را بخشیدیم و به پای میز مذاکره کشاندیم و آنچه حقمان بود را در آرامش از آنها گرفتیم. این چیزهایی است که همه ما از سخنان آقای روحانی فهمیدیم و شما درک نکردید. (3126849) (alef-13)
 
تیمور
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۱۹:۵۷
سلام
مثل اینکه قراره هر کس به مسند ریاست جمهوری مینشیند اشکالاتی به نظام هم بگیره و تفاسیر به آرا را رسانه کند.
آخه از ایشون که حقوقدان هستند بعید بود این حرفا واین موقع و این طرز بیان و..
آقای روحانی رئیس جمهور محترم بسیار عزیز هستند برای ما و الحق والانصاف عملکرد مثبتی داشته اند و همین آرامشی که به اقتصاد برگرداندند از ایشون بسیار ممنونیم .
تدبیر و امید را داریم حس میکنیم .
لیکن انتظار داریم توصیه هاد و مشاوره هایی که به ایشون ارایه میشه با دقت به اون نظر کنند قبل از آنکه از برخی دوستانشون زمین بخورند.
والسلام (3126852) (alef-13)
 
چنگیز
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۲۸:۵۰
جناب تیمور
فرمایش شما را به اطلاع عموم رساندیم لطفا دستور بعدی (3127973) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۴۷:۰۱
نظام دارای اشکالات آشکاری است که خود مقام معظم رهبری در سفر کرمانشاه اشاراتی داشتند که تبدیل جمهوری ریاستی فعلی به جمهوری پارلمانی بود پس رئیس جمهور هم درست اشاره میکنندنظارت استصوابی باعث خراب شدن کار کشور شده است (3128035) (alef-13)
 
جلالی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۲۲:۰۰
با سلام انتظار ما ایرانیان این است که شورای نگهبان برای حفظ اقتدار جمهوری اسلامی ایران در کل جهان همانند سال های گذشته به رویه خود عمل نماید. (3126853) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۳:۰۸
یعنی از یک نامزد خاص حمایت کنند و اونهایی رو که دوست ندارند یا شخصا خصومت دارند رد صلاحیت کنند ! ... اعتماد مردم دیر به دست می اید و زود از دست می رود ... (3127337) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۵۳:۰۴
انتظار شما ایرانیان؟ پس ما که عملکرد این شورا را قبول نداریم کجایی هستیم؟ (3127391) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۲۸:۵۰
اولا"رییس جمهور نماینده ملت است پس اگر موضوعی را بیان می کند یا طبق قانون است یا باید قانون شود تا خواسته ملت تامین گردد.
ثانیا"نویسنده مطلب فوق بهتراست بیشتر دنبال خواسته ملت برود نه توجیه عملکرد نهادهای حاکمیت چون آنها به اندازه کافی بلندگو جهت تبلیغ عملکرد خود دارند. (3126870) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۱۵:۳۱
اگر طبق قانون نبود چی؟ (3128353) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۳۰:۲۵
اشکال کار این است که شورای نگهبان هم نظارت استصوابی دارد هم تفسیر قانون اساسی‌، پس ریش و قیچی دست خودش است و میتواند اختیارت خودش را با تفسیر قانون اساسی‌ زیاد کند و حق انتخاب مردم را روز به روز محدودتر نماید چنان که همین کار را هم کرده است و نظارت را از استطلاعی به استصوابی تبدیل کرده (3126874) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۱۷:۰۷
نظارت استصوابی در راستای تفسیر قانون است و چیز جدایی نیست. (3128357) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۳۵:۳۲
آقا حرق حق تلخه؟چرا نمیخواهید واقعیت رو قبول کنید راست گفته والا بعضیا کاسه داغ تر از آش شدن (3126888) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۰:۰۰:۲۹
چرا رای مثبت رو می دیم اونوم در رابطه با نظراتی که مخالف رویه عادی الف هست، خیلی اوقات محاسبه نمی شه. به یه نظر بارها شده مثبت بدم ولی فورا که صفخه رو بازنگری کردم با تعداد مثبتی که قبل از مثبت دادن من بود، فرقی نکردم. (3130069) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۴۰:۰۴
ایکاش آقای روحانی یکبار این متن را بخوانند و پاسخ آنرا نه برای دیگران که برای خودشان روشن کنند! (3126896) (alef-13)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۴۲:۱۲
جناب آقای ارشاد کاویانی

1- اگر صادقانه عملکرد شورای نگهبان را بررسی کنید به راحتی در خواهید یافت که شورای نگهبان در تایید صلاحیت کاندیداها کاملا جناحی عمل کرده است.عدم تایید صلاحیت آقای مشایی و تایید صلاحیت آقای دکتر روحانی برای اثبات بی طرفی این شورا به هیج وجه کافی نیست زیرا دست شورای نگهبان از نظر رد صلاحیت کاندیدا های ریاست جمهوری خیلی باز نیست ولی عملکرد جناحی این شورا در انتخابات مجالس شورای اسلامی در ادوار گذشته کاملا مشخص است .همسو نبودن دولت و مجلس نیز خود دلیل بسیاری از تنش ها است که بر روند اداره امور کشور تاثیر منفی و بعضا مخرب دارد.

2- قوانین عادی و حتی قانون اساسی باید با نگاهی عادلانه به گذشته و بر اساس منافع ملی کشورمان از طریق مجاری پیش بینی شده مورد بازبینی قرار گیرند.

3- من هم مانند شما نوشتار خود را با فرمایشی از حضرت امام (ره) که در یکی از دیدار های خود با اعضای محترم شورای نگهبان بیان داشته اند به پایان می برم.

“اما مسئلۀ شما. من با نهاد شورای نگهبان صددرصد موافقم و عقیده‏‌ام هست که باید قوی و همیشگی باشد، ولی حفظ شورا مقداری به دست خود شماست. برخورد شما باید به صورتی باشد که در آینده هم به این شورا صدمه نخورد." (3126900) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۱:۴۴
چرا نویسنده مقاله انتخابات مجلس رو مثال نزدند (3127599) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۲۳:۴۲
یک چیز جدید هم فهمیدیم: "نظارت شورا در صورتی خوب است که مجلس و دولت در راستای هم باشند"!!!!!! خب بعدش چی؟ (3128374) (alef-13)
 
حسین اخلاصی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۴۵:۵۸
آقای کاویان مطلب شما را خواندم و واقعا لذت بردم . نمی دانم رئیس جمهور چه نقشه ای در سر دارد . خدا به خیر بگذراند . البته ملت ایران کاملا هوشیار هستند و غیرت و بصیرت خود را در 9 دی 88 به دنیا نشان دادند . به خدا من هم از حرف های دیروز روحانی خنده ام گرفت . کافی بود آقای حقوقدان فقط 5 دقیقه وقت می گذاشت و سه بند از کتاب قانون اساسی کشور را مطالعه می کرد . شما مطلبتون را با فرمایشی از امام راحل به اتمام رساندید ولی این را بدانید که متاسفانه در حال حاضر خواص بی بصیرت ، یا امام را فراموش می کنند و یا تحریف ....خواص چند بار تا کنون قصد داشته اند که این انقلاب را به زمین زده و نابود کنند ولی مردم نگذاشتند . امیدوارم در آینده شاهد چنین مقاله های زیبایی باشیم . هر کجا هستید خدا شما را برای اسلام نگه و نصرت فرماید . حسین اخلاصی از تهران (3126911) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۲۲:۰۶
آقای محترم قانون اساسی میگه شورای نگهبان نظارت رو بر عهده داره نمیگه باید کار اجرایی کنه.کاملا واضحه که رسیدگی به صلاحیت کار اجرائیه و شورای نگهبان نباید واردش بشه.این شورا نظارتش رو بکنه و در نهایت پس از انتخابات میتونه با ذکر دلیل انتخابات رو تایید نکنه.دیگه آسمون ریسمون به هم نبافین. (3127481) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۴۶:۴۲
دولت و اینهمه قانون گریزی؟ شما که می گفتین احمدی نزاد قانون گرا نیست؟ (3126912) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۴۷:۱۳
درود بر این مدرس عزیز دانشگاه که گرچه ایشان را نمیشناسم ولی حرف دل ما را بیان کردند . (3126915) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۳۷:۲۱
حرف دل ما؟؟؟؟
میشه بیشتر توضیح بدی؟؟ (3128002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۵:۵۸:۰۰
حرف دل منو نه حرف دل ما رو. مگر اینکه دلواپس باشی. (3130588) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۵۰:۱۷
برای دریافت پاسخ به نویسنده محترم ایشان را به نامه معروف امام به شورای نگهبان حوالت میدهم. (3126925) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۵۲:۴۲
با این جمله نویسنده، واقعاً مشکل
"به لطف خدا عملکرد شورای نگهبان در سال های گذشته نشان داده که در احراز صلاحیت ها دید جناحی وحزبی ندارد"
اگه اینطوری فکر می کنید یه نظر سنجی تو همین سایت خودتون بذارید، ببینید چند درصد با دید شما مبنی بر جناحی نبودن شورای نگهبان موافقن. (3126932) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۵۶:۲۱
البته مشکل اصلی اینه که نهادی که خودش ذینفعه و البته تمایلات واضح سیاسی به نفع یک جناح داره همون نهاد مسئول تفسیر قانون اساسیه و همواره با تمایلات جناحی قانون رو تفسیر میکنه.
اصلا یک سوال: اگر نامزدی از شورای نگهبان شکایت داشت باید به کی مراجعه کنه؟ خوب طبق تفسیر آقایون باید به خود این شورا مراجعه کنه که خلاف عقل سلیمه.
برای مثال در سال 88 چه کسی باید به حمایت علنی اعضای این شورا از یک نامزد رسیدگی میکرد؟
همه اینها به این دلیله که شورای نگهبان ظاهرا به قانون عمل میکنه اما با نقض فاحش بیطرفی و دروی از عدالت روح قانون رو زیر پا میذاره. شاید علتش بی اعتقادی برخی اعضای اون به اساس قانون اساسیه. چرا که از نظر اون جناح خاص در تمام قانون اساسی فقط یک اصل معنا داره و اونم اصل 110. و تازه معتقدن اصلا اعتبار قانون اساسی به همون اصله.
برای فهم بهتر مساله مراجعه کنید به نظرات آقای مصباح. (3126947) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۰۰:۰۶
چرا نمی فهمید این ها بجای حل مشکلات اقتصادی، خروج از رکود، اشتغال و تولید داخلی و.... فقط دارند با حاشیه درست کردن شانه خالی میکنند.
تا دیروز همه مشکلات مال تحریم بود حالا هم حل مشکلات و به بعد از اتخابات سال 96 موکول کردند (3127096) (alef-1)
 
mashgh ashgh
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۰۹:۵۹
ایا اگر نظر تائید صلاحیت را به دولت بدهیم و فردا روزی مردم با رای25 میلیونی با یکی مثل احمدی نژاد را رو کار اوردن باز میگید نظر دولت مهمه و باید احترام گذاشت یا اگه دولت خواست کسی رو که سابقه حمایت از فتنه داره و تشته ارتباط با امریکا ست و تنها به علت حمایت از دولت ان را بروی کار بیارن باز صلاح دولت نظر بده یا وقتی دولت منتقدین را بی سواد میداند ایا اجازه به انها میده در انتخابات شرکت کنن (3127125) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۳۱:۰۶
دقیقا درست داری میگی :
اصل پنجاه و ششم - حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او ، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است . هیچ کس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا درخدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد

ایا این نحوه عمل کردن حاکمیت مطلق نیست ؟؟؟؟؟؟ (3127176) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۳۲:۴۷
اینکه شکایت شونده و قاضی یکی است را خوب تشخیص دادی خلاف عقل سلیم است اما دو نکته:

اول: درباره شورای نگهبان این خلاف عقل سلیمه اما برای برجام عین عقل سلیم هست؟ در توافق هسته ای (یا به قول آقایون برنامه جامع اقدام مشترک) اگر ما شکایت کنیم که طرف غربی به تعهدات خود عمل نکرده است یا می رود به کمسیون مشترک که ایران در خوش بینانه ترین حالت و با حمایت روسیه و چین 3 رای از 8 رای را خواهد داشت، یا می رود به شورای امنیت که آن هم با "مکانیزم ماشه" و به رای کذاشتن "ادامه برجام" حق وتو را از روسیه و چین گرفته اند...الان دقیقا عقل سلیم را فهمیدیم که آن هم مثل سلامت انتخابات بستگی داره اصلاحاتی باشه یا نه. اگه اصلاحات پیروز شده باشه عین عقل سلیم هست و سلامت انتخابات هم مشکل نداشته اما اگر آقایون رای نیارن تنها راه آشوب

دوم: مکر در انتخابات سال 88 به غیر از آقای محسن رضایی کسی دیگری راه قانونی را طی کرد که حالا مدعی شده اید شورای نگهبان به شکایات رسیدگی نکرده...

اگر کمی با بصیرت به مسایل بنگریم بسیاری از این مسایل حل خواهد شد.... (3127183) (alef-1)
 
م
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۱۰:۳۸
اگه احمدي در دوران رياست جمهوريش دقيقا همين حرف را زده بود، صداي وامصيبتاي مطهري بلند مي شد كه اين آقا قانون اساسي رازير سوال برده، به يك نهاد حاكميتي و اعضايش توهين كرده، ضد ولايت فقيه، خودرايه، بايد سريعا بركنار بشه. ولي حالا.....
(قابل توجه اونايي كه نظرات ايشونو بدون رنگ سياسي ميدونن) (3127281) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۰۲:۳۱
این که شورای نگهبان سلیقه ای عمل نکنه رو هر کسی بگه ما حمایت میکنیم نباید کسی رو به صرف داشتن عقیده ای رد صلاحیت کرد.
اصول گرا ها و اصلاح طلب ها باشن و هم مشایی ها باشن هم هاشمی ها و حتی سلطنب طلب ها و ... مردم خودشون عقل دارن و انتخاب خواهند کندو هم گروه سیاسی وزن خودشو میفهمه (3128835) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۱:۱۶:۵۰
شاید یه کم حرفم برای بعضیها سنگین باشه و شاید اصلا منتشر نشه ولی خوب آقا جون قانون اساسی هم می تونه اشکال داشته باشه وحی الهی که نیست باید اصلاح بشه حالا هی بگید طبق قانون اساسی طبق قانون اساسی (3129071) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۵۸:۵۶
باز معلوم نیست قراره چی را گران کنند که می خواهند با حاشیه درست کردن حواس همه را پرت کنند. (3126951) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۳۵:۵۹
به نظر بنده مشکل نویسنده محترم و همفکران ایشان این است که هنوز دقیقا نمی دانند شورای نگهبان تا چه حد مرزهای نظارت را درنوردیده و تا کجا ارا و نظارت را با هم مخلوط کرده و تا چه حد در امور اجرایی انتخابات دخالت و نظارت استصوابی می کند. مثالی میزنم:
آیا به نظر شما «تاریخ و روز برگزاری انتخابات» امری اجرایی است یا نظارتی؟ وزارت کشور (دولت) طبق قانون مجری انتخابات است و ناظر انتخابات موظف است هر زمان که انتخابات برگزار شد بر ان نظارت کند. درحالیکه با ایرادهای شورای نگهبان و تفسیر شورای نگهبان از اصل 99 قانون انتخابات طوری تنظیم شده که زمان برگزاری انتخابات هم باید حتما به تایید شورای نگهبان برسد. (3127191) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۵۹:۴۷
برادر عزیز
شما با این تفسیر به سادگی از عملکردهای جانبدارانه شورای نگهبان در گذشته می گذرید. فراموش نکنید که از زیر دست همین شورای نگهبان احمدی نژاد و نمایندگان کم صلاحیت زیادی بیرون آمده اند که حال همه به اشتباه بودنشان اذعان دارند. اگر قرار باشد ناظر در امور جرایی هم دخالت کند هیچ کار درستی نخواهیم داشت و نتیجه همین وضعیتی است که الان داریم. مجلس باید آینه و عصاره ملت باشد و نمایندگان باید کاشناسان زبر دست کارکشته ای باشند که بتوانند قوانین را فارغ از منافع جناحی و صرفا به نفع مردم تصویب کرده و در نظارت بر دولت و سایر نهادها فقط حافظ منافع مردم باشند که متاسفانه چنین نبوده و بخش عمده ای از تقصیر ها ناشی از عملکرد ضعیف و یا جانبدارانه شورای نگهبان بوده و این رویه باید اصلاح شود تا کشور بتواند از پتانسیل عظیم نیرو های خبره در آبادانی مملکت برخوردار شود. (3126952) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۴۰:۴۲
برادر عزیز
ملاک احراز صلاحیت شورای نگهبان، "حال فعلی افراد و سابقه آنها" است. بنابراین اگر افرادی مانند احمدی نژآد احراز صلاحیت می شوند به خاطر نبود مشکلی در گذشته و حال است زیرا تنها خداوند هست که از آینده افراد خبر دارد، ایا غیر از این است؟

بسیار از افراد از اول انقلاب احراز صلاحیت شده اند و سپس به گمراهی رفته اند، اینکه نمی شود بگوییم چون دوبار اشتباه شد کلا شورای نگهبان را حذف کنیم...
نمونه بارز آن در اول انقلاب بنی صدر خائن است
مجلس ششم هم که افتضاحی بیش نبوده است

درضمن در همان زمانی که احمدی نژاد احراز صلاحیت شد، آقای معین نیز به دستور رهبری با اینکه در شورای نگبهبان احراز صلاحیت نشده بود، در اتخابات کاندیدا شد...بنابراین بهتر است به جای زدن حرف های دشمن کمی دقت کنیم

آقای روحانی هم بهتر است به جای تفسیر قانون اساسی، به فکر معیشت مردم باشد...دوسال گذشت ها!

چطور در سالهای قبل آقای روحانی این نظرات را مطرح نمی کردند...واقعا برای سیاسیون که به قدرت می رسن متاسفم...این حرف ها دقیقا حرف هایی است که نزدیک انتخابات احمدی نژاد هم می زد... (3127205) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۱۴:۳۷
اگر شورای نگهبان بیطرفی خود را رعایت میکرد و آقای معین را بیجهت رد صلاحیت نمیکرد رهبری مجبور به دخالت نمیشد (3128349) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۱۱:۵۰
ما هم می توانیم بگوییم خروج یک سری فتنه گر و سطل اشغال اتش زن از زیر دست شورای نگهبان جانبدارانه بوده، در صورتی که همین گواهه که شورای نگهبان براساس قانون عمل کرده و ملاک حال فعلی افراد بوده است. گرچه حتما هردستگاهی اشتباه هم داره که نمونه آن تایید صلاحیت افرادیست که قبل فتنه گری انها به اثبات رسیده! (3127283) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۴۶:۱۱
به گذشته نرو رفیق!حال را بچسب که مردم روحانی را انتخاب کردند تا مشاورش بگوید این مردم چکارشان به صنعت، بروند آگوشت بزباششان را بپزند! (3128416) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۰۲:۳۸
این اشکال بر قانون اساسی وارد است که یک شورا نسبت تفسیر شرح وظایف خود نظر دهد. آیا فکر نمکنید که اگر شما را مسیول اینکه نظارت به چه معنایی است بکنند شما آنرا در بهترین شرایط برای قدرت حداکثری خود تفسیر میکنید. و اینکه رییس جمهور چنین حرفی میزند حاکی از این نکته است که ایشان تفسیر را قبول ندارد و این قبول نداشتن اشکال نیست.
شورای نگهبان و رییس جمهور هر دو معصوم نیستند برای همین هم اینکه شورای نگهبان خودش ببرد و بدوزد جای اشکال است. ! قدری آزاد اندیشی در این خصوص لازم است حتی اگر قانون اساسی باشد و لازم است تا اصلاح شود و بیاد داشته باشیم قانون اساسی وحی نیست و قابل اصلاح است. (3126956) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۳۶:۲۰
یک سوال: اگه قوای 3 گانه تفسیر و رای شورای نگهبان رو قبول نداشته باشد می تواند به مصلحت نظام بفرستند؟ (3127193) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۰۲:۴۱
وقتی اعضای شورای نگهبان علنا از احمدی نژاد حمایت کردند و در میتینگ انتخاباتی او شرکت و سخنرانی کردند اقای کاویانی موضع گیری کردند یا خودشان هم سرگرم تبلیغات انتخاباتی بودند؟ (3126957) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۴۱:۰۰
یک سوال: اگر رئیس جمهور تفسیر شورای نگهبان از تفسیری که از قانون انجام داده رو قبول نداشته باشه چیکار میتواند انجام دهد:
1. مثل مجلس اون رای رو به مصلحت نظام بفرسته تا تصمیم گیری بشه ؟
2. شکایت به قوه قضایه کنه؟
3. باید به رهبری مراجعه کنه ؟
4. حق اعتراض ندارد
5. می تواند شورای نگهبان رو منحل کنه؟ (3127207) (alef-1)
 
فرامرزمیرشکار
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۸:۱۸
خیر...وظایف تشخیص مصلحت مشخص است وقادر به تغییرقانون اساسی نیست وطبق قانون اساسی مفسرقانون اساسی شورای نگهبان است. (3127717) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۰۵:۲۱
حرف حق همیشه برای یه عده تلخه . (3126962) (alef-13)
 
محمد بیکی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۱۵:۵۹
حق همیشه شیرین است گاهی مدتها میگذرد تا شهد شیرین حق را متوجه شویم زیرا این ذائقه ماست که حرف حق را تلخ یا شیرین می انگاریم افراد صالح وسالم حق را شیرین میدانند .
امام کاظم (ع) می فرماند : حرف حق را بگویید ولو اینکه بر ضررتان باشد . (3127143) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۵۷:۳۶
برای همینه که احتمالا این متن به مذاق شما تلخ اومده! (3127250) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۵۰:۵۹
و صحبتهای ریس جمهور برای شما! (3127727) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۰:۲۸
دوست محترم همان قانون أساسي كه در ظاهر شما به ان استناد ميكنيد همه را در مقابل قانون
يكسان ميداند مگر مرتكب جرم و يا خلافي شده باشند ايا واقعا تأييد صلاحيت ها فقط محدود به همين موارد است ؟ ايا در انتخابات قبلي گرايشات فكري أعضاء در تصميمات انها هيچ نقشي نداشته ؟ انصاف شرط اول عدالت است كه ظاهرا امروزه جزو كالاهاي متروك سياسيون شده (3126972) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۱:۱۳
دوست عزیز
زمانی که تفسیر کردن را هم به عهده شورای نگهبان گذاشته اند طبیعی است که آن شورای محترم هم به نحوی تفسیر می کنه که بیشترین اختیارات را داشته باشد.

به هر حال معصوم که نیستند. شیطان می ره زیر جلدشون و کاری می کنند که بعدا پشیمانی به بار میاره.

همینه که در دور باطل می چرخیم تا روزی برسد که عقلا بیش از حد و حدود خود نخواهند. (3126973) (alef-13)
 
به روحانی رای دادم
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۲:۰۲
روحانی بعضی وقت ها حرفای خوبی میزنه . آدم امید وار میشه به رای خودش . (3126975) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۵۳:۲۴
اقای روحانی می گه نظارت با دولت باشه مگه میشه مگه داریم (3127082) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۲۲:۲۲
دوست عزیز انچه در قانون اساسی کشور امده نظارت (استعلاعی) است

و بعد ها شورای نگهبان در تفسیری که خودش ان را به استصوابی تغیر داد. (3127483) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۴۱:۲۲
من با نظرات جناب روحانی از صمیم قلب موافقم

جناب کاویانی بر کسی پوشیده نیست که شورای نگهبان در اداوار گذشته به صورت جناحی عمل کرده (3127528) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۱:۰۷:۲۷
ايشان نگفته نظارت با دولت باشه. گفته فقط وظيفه نظارت دارد. (3130154) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۳:۳۲
از همین گفتهحضرت امام نیز مشخص است که نظرایشان برنظارت شورای نگهبان برمصوبات مجلس است نه نظارت استصوابي برانتخابات (3126980) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۴:۵۰
حقوق دادن ما را باش
مدل تک حزبی تئوریزه میکنه (3126987) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۵۳:۰۵
سلام من را برسون به گردنه ی حیران
که از کار دولت قبل همه شدند حیران (3127081) (alef-1)
 
جزئی از ملت ایران .
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۶:۰۹
س : مگر مجلس اول که بدون نظارت شورای نگهبان تشکیل شد ، بهترین مجلس نبود ؟
ج : به نظر بنده بهترین مجلس بود . (3126990) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۲۵:۰۶
اونموقع نماینده ها ؛ عصاره واقعی ملت بودند و صرفا" از یک جریان فکری نبودند . (3127162) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۷:۲۷
جایگاه ریاست جمهوری ، بالاتر از جایگاه شورای نگهبان است . (3126992) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۱۱:۳۰
جواب: اشتباه است چون اولی از سوی مردم انتخاب می شود ولی دومی چون از سوی ولی محترم فقیه منصوب می شود (3127130) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۴۴:۱۸
عزيز من...چرا به مردم توهين ميكني ..مردم كلا منحرف و ناقص العقل هستند يعني چي...مگر ولي فقيه از مردم و با مردم نيست...چرا با اين حرفهاي سطحي و بدون تفكر به جايگاه شامخ ولايت ضربه ميزنيد...مردم ايران هم ولايت اقا را قبول دارند وهم فقاهت ايشان را ...ولي ايشان نه معصوم هستند و نه از خدا حكم گرفته اند...بس كنيد ... (3128022) (alef-13)
 
م
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۰۱:۴۱
زمان احمدي هم همين اعتقادو داشتي؟ (3127265) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۶:۵۱
متاسفانه احمدی نژاد جایگاهش را داشت اما شان ریاست جمهوری نداشت ... اب رو بریز اونجا ... لولو .... یادم نمی ره زمانی مه مدرسه می رفتم ناظم مدرسه ما با ادبیاتی اینگونه حرف میزد مدرسه را مادرم رو سرشون خراب کرد... به اموزش پرورش شکایت کرد تا پای اخراج ناظم پیش رفت ... بعد رئیس جمهور تو چشم 70 میلیون ادم اینها رو به زبون اورد .... خودش جایگاهش را اورد پایین (3127344) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۳۷:۳۰
اره زمان احمدی نژاد هم همین اعتقاد را داشتیم و نباید مشایی و هاشمی رد صلاحیت میشدند (3128230) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۷:۴۳
اولا میزان رای ملت است
دوما میزان رای ملت است
سوما میزان رای ملت است

هر قانونی با سه اصل بالا مغایر باشد مشروعیت ندارد گذشتگان نمیتوانند راه تغییر را برای آیندگان سد کنند مثلا اگر مثلا 20 سال پیش مجلس و شورای نگهبان برگزاری رفراندم را طوری محدود کند که برای آیندگان امکان تغییر نباشد آن قانون بی ارزش است (3126993) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۶:۰۰:۲۱
حرف حق جواب نداره.
یا علی مدد (3130591) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۰:۵۳
اصول شما در اولویت گذاری باهم مغایرت دارد. اگر اولا میزان رای ملت است پس دوما و سوما نمی تواند میزان واقع شود که اگر واقع شود خلاف اصل اول است. (3131406) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۱۸:۴۶
{جناب آقای دکتر روحانی شما با بیان این که مجلس شورای اسلامی آینده متعلق به یک حزب و جناح نخواهد بود، فرمودید که:«این نظر مقام معظم رهبری و گفته قانون اساسی ماست و مگر می‌شود جناحی بگوید که من یک خم رنگرزی پیدا کرده‌ام که می‌توانم آنجا را به هر رنگی که بخواهم درآورم؛ اینگونه نیست.»}

خم رنگرزی پیدا کرده اند و فکر میکنند میتوانند آنجا را به هر رنگی‌ بخواهند در بیاورند ولی‌ اعتراضات سال ۸۸ نشان داد که به این آسانی که فکر میکردند هم نیست (3126997) (alef-13)
 
اسداللهی فرد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۱:۰۴
فرمایش منتقد از چند دو جهت مردود است:
1- نظارت غیر از اجرا است ابتدا باید مجری طبق قانون صلاحیت فرد را بررسی و صلاحیت متقاضی نمایندگی و کاندیدا را تایید و یا رد می کند و سپس فرد مورد تایید قرار گرفته طبق قانون به آرای مردم گذاشته می شود و اگر مردم به او رای دادند و از لحاظ شکلی صحیح عمل شد نوبت به شورای محترم نگهبان می رسدکه در این مقوله ناظر است و چگونگی اجرای قانون را بررسی می کند و نظر می دهد که شخص منتخب از ابتدا تا انتها طبق قانون پیش رفته است و انتخابش صحیح است یا نه. همانطور که بعد از انتخابات، شورای نگهبان نسبت به تایید نماینده در حوزه های انتخابی جلسه گذاشته و بعد از بررسی در نهایت یا تایید و یا رد می کند. پس فرمایش آقای روحانی صحیح است.

2- اثبات شی نفی ما عدا نمی کند. آقای روحانی که نگفتند شورای نگهبان کاره ای نیست. و نگفتند که منزلتی ندارد. بلکه گفتند هرکس کار و وظیفه ای دارد وظیفه ی دولت اجرا و وظیفه ی شورای نگهبان نظارت و نظارت در حقیقت یعنی همان حرف آخر که با شورای نگهبان است . یعنی دولت وظیفه ی قانونی خود را از لحاظ شکلی انجام می دهد و شورای نگهبان قانون را چک و بررسی می کند و اگر دید که قانون در جایی از قلم افتاده بود یاد آوری و مخالف قانون را رد و موافق قانون را تایید می کند. پس فرمایش آقای روحانی باز هم صحیح است وخدشه ای به منزلت شورای نگهبان یا وظایف مندرج در قانون اساسی اش وارد نمی شود.
و تعجب منتقد محترم از یک حقودان مثل آقای روحانی، تعجب از روی غفلت است چرا که باید آقای منتقد آنقدر به حقوق مسلط باشد که بتواند ایراد وارد کند و من فکر می کنم حضرت منتقد کمی باید بیشتر دفت کند. (3127004) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۵۷:۱۶
جناب اقای اسداللهی فرد
قانون از خود اختراع نکنید لطفا . کجای قانون اینرا گفته است که
".............. ابتدا باید مجری طبق قانون صلاحیت فرد را بررسی و صلاحیت متقاضی نمایندگی و کاندیدا را تایید و یا رد می کند و سپس فرد مورد تایید قرار گرفته طبق قانون به آرای مردم گذاشته می شود و اگر مردم به او رای دادند و از لحاظ شکلی صحیح عمل شد نوبت به شورای محترم نگهبان می رسدکه در این مقوله ناظر است و چگونگی اجرای قانون را بررسی می کند و نظر می دهد که شخص منتخب از ابتدا تا انتها طبق قانون پیش رفته است و انتخابش صحیح است یا نه."

قدری عقلانی هم که به این مسئله نگاه کنید تئوری شما که تحت قانون می خواهید بخورد جماعت بدهید اصلا منطقی نیست . یعنی چه ؟ اگر قرار است طرف همینطوری بیاید و عده ای نیز نااگاهانه بدون اینکه ماهیت وی را از نظر تخصصی بدانند بواسطه تبلیغات و سائر تکنیک ها که غربیها و انصارشان خوب بلدند به وی رای بدهند ، انوقت نقش شورای نگهبان دیگرچیست ؟ اگر مثلا نفر اول و دوم رد صلاحیت شوند انوقت چه ؟ عده ای در این کشور نزده می رقصند وای بحال اینکه بهانه بدستشان داده شود .موج سواری با عده اندک و تبدیل ان به بحران عمومی بواسطه برخی از کاستی ها در کشورهای منطقه که جزو تخصص غربی هاست . شما چرا با بیان این قبیل مسائل شاخه زیر پای خود را اره می کنید ؟
کاندیداها بایستی بصورت تخصصی بررسی شوند .

چندین بار تا بحال از زبان متخصصین غربی مخالف سیاست های امریکا شنیده ام که بهترین راه نفوذ و سلطه امریکا ایجاد جو بی بند و بار و هرج مرج تشکیلاتی تحت عنوان دموکراسی در کشورهایی نظیر کشور مااست . حال شما بلافاصله امثال من را به حمایت از دیکتاتوری متهم کنید . اشکالی ندارد . من فقط صحبتم این ادعای شما بود که "اول بیایند در رای گیری شرکت کنند اگر طرف پذیرفته شد تازه بروند سراغ رد صلاحیت ؟؟؟ !!!!!
یعنی بزهکار و ضد انقلاب و هرکه امد بسم الله ؟ و یا فیلترهایی هست که بایستی رعایت شود ؟ اگر هست با این قانون نادرستی که شما به ان اشاره کرده اید نقش شورای نگهبان تشریفاتی شده است. شما زمینه های قابل اجرا بودن یک ایده را در عمل ببینید . قانونی که شما نوشته اید باعث دیکتاتوری می شود و عملا رییس یک قوه مجریه اگر ناسالم باشد میتواند دوره های بعد ریاست جمهوری و مجلس را در اختیار بگیرد و در فاز اول نقش رهبری را تشریفاتی و در فاز بعد حذف کند . از این اعتماد بنفس شما در بیان چنین جملاتی تحت عنوان قانون مصرح و واقعی در عجبم . من که میدانم در صورت تصویب قانون فرضی مورد دفاع شما بودجه سرویس های اطلاعاتی غربی با چه نرخی افزایش پیدا خواهد کرد و چه اتفاقاتی خواهد افتاد .مخالفین مرتبط که مورد تایید ناظم نیستند را با پول های هنگفت مطرح خواهندکرد .نیست ما سوراخ سنبه کم داریم و همه چیز تحت کنترل است . 5 میلیارد دلار بریزنند داخل کشور با این ترتیب سریعا به اهدافشان خواهند رسید .فکر کرده اید ما خیلی تافته جدا بافته ایم .
خیلی هم باصطلاح سعی کرده اید فنی بنویسید در صورتیکه از اساس غلط نوشته اید. یک جا از قانون اساسی را بیاور که در ان نوشته شده اول بیایند شرکت کنند . اگر رای اوردند بعد رد صلاحیت و یا تایید شوند .
بندم دوم استدلال شما نیز بنا به استناد به ماده قانونی غلط ، رداست . (3127249) (alef-13)
 
اسداللهی فرد
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۰:۱۴
برادر عزیز! اگر عرایض بنده را خوب مطالعه کرده باشید متوجه می شوید که در عرایض تایید کاندیدا بدون قانون نبود. من کجای عرایضم گفتم که هرکس کاندیدا شد و رای آورد. هرکس کاندیدا شد و صلاحیت قانونی که در فرمانداریها مورد بررسی قرار می گیرد داشت و به آرای مردم گذاشته شد نوبت به شورای نگهبان می رسد و شورای نگهبان قوانین مربوطه را بررسی و اگر صلاحیت کاندیدا طبق قانون انتخابات مورد تایید شورای محترم نگهبان قرار گرفت، تایید و الا رد می کند. پس در قضاوتتان کمی دقت کنید. با تشکر اسداللهی فرد. (3131490) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۲:۲۸
اقای ارشاد کاویانی
از شما ممنون برای مقاله بسیارشفاف ارایه شده . اقای روحانی باید صریحا بگوید که این قانون را قبول ندارد و یا افرادی که قانون را دارند اجرا می کنند مورد دارند.

1- اگر با فلسفه وجودی شورای نگهبان مخالف است و قانون به وی اجازه تغییر داده ، ایشان اقدام نماید . اگر قانون به وی اجازه تغییر نداده ، ایشان پیشنهادات خود را به مقامات ذیربط ارایه نماید تا برابر قانون اساسی چنانچه لازم باشد تغییرات لازم از مبادی مرتبط اعمال گردد .
علی الحال ایشان بایستی توجه کند که بیان این قضایا از تریبون های عمومی شائبه های دیگری را در اذهان ایجاد می کند که شاید نیت وی این نباشد . هرچند بنظر می رسد کسی که حقوق خوانده است بایستی حساب شده تر نیز عمل نماید .
اقای روحانی قسم خورده اند که حافظ قانونی اساسی باشد .

2- اگر با عملکرد افراد در شورای نگهبان موافق نیستند که چندین مثال در همین مقاله اورده شد .در اینجا نیز مجددا بایستی پارگراف قبلی را بکار گرفت که :
1-2-"بیان این قضایا از تریبون های عمومی شائبه های دیگری را در اذهان ایجاد می کند که شاید نیت وی این نباشد . هرچند بنظر می رسد کسی که حقوق خوانده است بایستی حسابشده تر نیز عمل نماید . "
2-2- اقای روحانی قسم خورده اند که حافظ قانونی اساسی باشد .
در این اوضاع ملتهب بیان این مسائل به نظر من جائز نیست .
چرا کمک حال رهبری نباشیم ؟ چرا نگاه خود را کلان تر نمی کنیم . (3127008) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۰۳:۳۴
خب طبق گفته خودتون"اقای روحانی قسم خورده اند که حافظ قانونی اساسی باشد " و داره همین کار رو میکنه برادر من (3127107) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۱:۱۹
این همه این اقا نوشت . جوابش همین دوکلمه بود من هم می گویم طبق گفته ایشان اقای روحانی لباید حاف ظقانون اساسی باشند و در اینجا اشتباه کرده اند . اینطوری بحث کردن که کاری ندارد و شاید شما اینطور ترجیح می دهید .با کلی گویی . (3127305) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۳۱:۵۹
شما سخنراني ها اقاي جنتى را شنيدى يا مسافرت بودى تنها سخنراني روحانى را شنيدى (3127182) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۳۷:۲۱
الف جان عاشق اين نحوه توزيع نظرات مثبت و منفي( در واقع بدون راي . چون منفي نداريم ) هستم
اما خودمونيم صفر عدد نظر مثبت هم خيلي جالبه . من باشم ديگه اين طرفها پيدام نميشه براي فلسفه بافي (3127198) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۴۹:۲۰
الف عزیز
من هم عاشق این خوشی های کاذب و بدون پشتوانه امثال این اقا هستم .
تمامیت خواهی را ببینید . بقول خودش در اکثریت است و تحمل نظر یک اقلیت - بقول خودش صفر رای مثبتی - راندارد . دوم اینکه ملاک درستی چیزی هیچگاه رای اقلیت و اکثریت نیست . بروید در جامعه امریکا ببینید ذیل یک مقاله که به اسلام توهین می کنند کلی لایک می گذارند ( منظورم مقایسه مطلق نبود که امیدوارم این اقای سرمست بفهمد منظور چیست ) . سوم اینکه نظرات با لایک های مختلف سایت به سایت فرق می کند . همین مقاله در یک سایت هایی که نام نمی برم بشدت رای مثبت می اورند . چهارم اینکه ایا روش هایی وجود ندارند که بتوان برخی مانور ها را انجام داد ؟ من نمی گویم اانجام می شود . می گویم از نظر فنی امکانپذیر نیست؟ هست . من می شناسم . به سایت الف نیز از این بابت هیچگونه ایرادی وارد نیست . حال شما برو فلسفه بباف و سرمست شو. دشمن هم حالش را ببرد ما نیز قدری از این غفلت ها ی امثال شما بسوزیم و بسازیم.
مسئول محترم کامنت ها
امیدوارم انقدر بی طرف و با انصاف باشید که این کامنت را درجوای اقای خوش چاپ کنید . (3127553) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۰:۲۶
شما فریب خورده اید که ندانسته اید آقای روحانی این صحبتها را به نیت خاص و کنترل شده ای مطرح میکند. (3127330) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۲:۵۹
شوراي نگهبان در دوره هاي گذشته بي طرف نبوده وبسياري از رد صلاحيت ها افراد را جري كرده در باره ي مشايي واضح است كه اصولگرايان با مشايي زاويه داشتند واو را از طيف خود نمي دانستند (3127011) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۳:۲۴
خوب است جنابعالی شرح مذاکرات تدوین قانون اساسی را بخوانید وببینید که منظور خبرگان قانون اساسی از نظارت شورای نگهبان چه بوده است ؟اگر مطالعه بفرمایید خواهید دید که آنچه آقای روحانی در جمع استانداران گفت جان کلام بوده است زیرادر آن مذاکرات هنگامی که دولت به عنوان مجری واز جمله مرجع رد وتایید صلاحیت نامزدها معرفی میشود سپس این موضوع مطرح میشود که اگر کسی به رد صلاحیتش توسط هیات اجرایی اعتراض داشت چه کند ؟ که در اینجا میگویند به شورای نگهبان شکایت برند وانجابررسی شود واگررد صلاحیت صحیح نبوده احقاق حق شودحالا تفسیر شورای نگهبان 180 درجه برعکس است فرد در دولت تایید میشود در شورا ی نگهبان رد صلاحیت میگردد!
بنابراین این اصل خوب قانون اساسی وسیله ای برای حذف رقبای جناحی شده است.تا جایی که با ان حتی کسی که عمود خیمه انقلاب خوانده میشد هم از نامزدی انتخابات محروم میگردد. (3127014) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۶:۵۴
درود بر روحانی. چه خوب حرف دل مردم را میزنه (3127022) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۱۴:۲۹
شما که باز خودتو مردم فرض کردی (3127289) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۳۸:۰۱
والا منم نمیدونم مردم محسوب میشم یا نه ولی میگم حرف دل بنده رو زده دوستام هم همه همین عقیده رو دارند. (3128693) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۸:۰۹
بهتر بود نویسنده بجای آسمان و ریسمان بافتن متن قانون اساسی را به درستی میخواند. در تفسیر اصل مربوط به شورای نگهبان، طبیعتا خود شورای نگهبان نمی بایستی نظر بدهد. اگر ابهامی هست، برای رفع آن از مردم سوال کنید. (3127024) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۸:۳۳
روحانی بعضی وقتا یه حرفهایی میزنه خیلی جدی نگیرید(مثل احمدی نژاد).چون میدونه نمیتونه کاری بکنه این حرفها را میزنه. (3127025) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۲۴:۰۶
یک چیزی می گه و شما هم می نویسید تا ببینید که نظر مردم چیه. مثبت و منفی ها چقدره. البته هممون می دونیم که درصد کمی از مردم هستند که میان سایتهای خبری می خونن. درصد خیلی کمی. شاید کم تراز یک صدهزارم! مردم الان گرفتار قوت روزشون هستند و سیاست براشون جکه. (3127309) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۵:۵۳
بله برخی حرفها در حوزه وظایف واختیارات رئیس جمهور نیست. (3127712) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۸:۳۵
نظارت چه ربطی به رد صلاحیت داره؟ (3127026) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۵۵:۱۰
رد صلاحیت مال اجراست (3127090) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۳۹:۰۴
رد صلاحیت ابزاری شده برای شورای نگهبان تا رقیب سیاسی رو از صحنه خارج کنه (3127688) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۹:۲۴
کی می تونه بگه شورای نگهبان کاملا تایید و رد صلاحیت کاندیدا هارو در طول عمرش به درستی انجام داده!?
بزرکترین ایراد به شورای نگهبان است
در مورد احمدی نژاد اشتباه بزرگی مرتکب شد تا شرایط مملکت اینگونه شود
ساختار شورای نگهبان هم نیازمند به اصلاحات اساسی است .شورای نگهبان کاملا مستقل عمل نمی کند این ایراد وارد است. (3127030) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۰۶:۲۶
شورای نگهبان روحانی رو تایید صلاحیت کرده و روحانتی هم رئیس جمهور و حافظ قانون اساسیه و الان هم میگه کار شورای نگهبان درست نیست در اینجا شورای نگهبانت که نمیتونه بگه شما مشکل داری و...چون صلاحیت روحانی رو تایید کرده و ضمنا شورای نگهبان نمیتونه وظایف خودش رو تفسیر کنه و..نیاز به رفراندوم داره به نظر من مساله هسته ای و نظارت استصوابی شورای نگهبان به رای مردم گذاشته بشه (3127113) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۴:۲۳
طبق قانون اساسی که با رای بالای ملت تصویب شده مفسرقانون اساسی شورای نگهبان است ...بی جهت دور نگیرید (3127705) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۱۲:۲۹
قانون اساسی وحی نیست که تغییر نکند !! این رای گیری 36 سال پیش انجام شده (3128344) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۳۹:۴۲
شورای نگهبان نمیتونه وظایف خودش رو خلاف قانون توسعه بدهد کلمه نظارت و کلمه اجرا دو چیز مختلف هستند اکنون که این مشکل پیش امده باید از مردم نظرخواهی بشه و همه پرسی بشه (3128697) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۳۴:۵۴
مردم ان موقع قانون رو خوندن رای دادند یعنی ؟!! برو اینو به یکی بگو که تو این کشور زندگی نکرده ! مردم بر پایه اعتماد رای دادند ! (3130923) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۹:۳۸
"به لطف خدا عملکرد شورای نگهبان در سال های گذشته نشان داده که در احراز صلاحیت ها دید جناحی وحزبی ندارد"
الان واقعاً خودتون این حرفتون رو باور می کنید؟ (3127032) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۵:۰۹
اگر نگاه حزبی وجناحی داشت خاتمی و روحانی از آن بیرون نمی آمدند (3127710) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۰۷:۲۲
خاتمی و هاشمی و ... دیگر تایید صلاحیت نخواهند شد (3128330) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۸:۵۶:۳۱
اول اینکه فتنه گر و مطرودند.
ثانیا شما فکر کردی تمام ملت عاشق چشم و ابروی این دو نفر هستند که تحت هر شرایط و با هر عملکردی بهشون رای بدهند.
در انتخابات 84 و 88 مجموع ظرفیت رای این دو نفر حدود 35 درصد بود. در سال 88 در تبلیغات ها و فیلم انتخاباتی، خاتمی پر رنگ تر از خود موسوی بود.
در انتخابات مجلس هشتم از لیست «یاران خاتمی» فقط یک نفر تونست به دور دوم بره و اصلاح طالبان مجبور شدند در دور دوم عنوان یاران خاتمی رو برای جلوگیری از آبروریزی بیشتر بردارند.
در انتخابات مجلس نهم هم به غیر از خاتمی که در دماوند رای داد بقیه اصلاح طالبان انتخابات رو تحریم کردند تا رساندن میزان مشارکت به زیر 30 درصد نظام رو تحت فشار قرار بدند اما مشارکت 64 درصدی مردم که دومین حدنصاب شرکت در انتخابات مجلس بعد از مشارکت 67 درصدی مجلس ششم بود این طرح رو ناکام گذاشت.
در حال حاضر هم خاتمی حداکثر 15 درصد و هاشمی هم حداکثر 10 درصد رای دارد. (3129251) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۲۹:۴۵
نظارت یعنی اینکه اجازه ندهند اقای جنتی در خطبه ها به نفع یا له کسی حرف یزنند ایا این وظیفه شورای نگهبان نیست؟ (3127033) (alef-13)
 
قاسم
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۳۲:۰۱
صد در صد مخالف نویسنده ام
هر چیز مطلقی فسادآور است. از جمله حق نظارت مظلق
اینکه کسی مسئول تعیین میزان حق خود باشد مشکل منطقی دارد و فسادآور است.
معلومه که شورای نگهبان همه حق را به خودش میده. (3127039) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۴:۳۱
شورای نگهبان حزبی و گروهی شده حالا تکلیف چی ؟ کی این روند اصلاح خواهد شد ؟ کی مسئول رسیدگی به تخلافات اعضای شورای نگهبان هست ؟ اعضای شورای نگهبان حق نداشتند از احمدی نژاد حمایت کنند (3127706) (alef-13)
 
جعفر
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۳۸:۳۷
صحبت های اقای رییس جمهور عجیب و نگران کننده است (3127053) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۲۵:۴۹
بله برای شما نگران کننده و برای ما مردم امیدوار کننده است. (3127649) (alef-13)
 
امیرعلی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۳۹:۳۶
درود وسپاس بر ارشاد کاویانی حقا که سخن از دل ما می گویی. (3127056) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۴۰:۵۸
تو رو قرآن منتشر کنید

ببینید آن افراد مدبر که قانون اساسی را تدوین کرده اند می توانستند به صراحت بنویسند نظارت استصوابی. چرا کلمه استصوابی را اضافه می کنند الله اعلم. از نظر من مراد از نظارت همان است که آقای روحانی گفته اند. (3127059) (alef-1)
 
فرامرز
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۶:۵۶
طبق قانون اساسی مفسر قانون اساسی شورای نگهبان است نه جنابعای وآقای روحانی...اگر مدعیان سیاست وقانون کمی فهم حقوقی داشتند وبه قانون اساسی ومراجع آن احترام می گذاشتند مشکلاتی مانند فتنه 88 کشور را آتش نمی زد. (3127620) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۰:۲۵:۲۵
این تفسیر باید بر اساس نظرات تدوین کنندگان قانون اساسی باشد نه حب نفس! شورای نگهبان بر اساس کدام قسمت صورت جلسات تدوین کنندگان قانون اساسی این تفسیر را انجام داده؟ (3130110) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۴۱:۵۵
استاد محترم جناب آقای کاویانی
به نظر جنابعالی آیا این وضعیت که بخشی از مردم که با شما هم نظر نبوده ولی به هر حال متعلق به این مرز وبوم هستند قبل از هر انتخابات نگران عدم تمکین به قانون اساسی ناشی از تفاسیر به نفع یک جناح خاص باشند مناسب جمهوری اسلامی است؟ آیا جنابعالی برای یک لحظه نگران جمهوریت نظام بوده اید؟ آیا قبول ندارید که آسیب به جمهوریت نظام و برگزاری انتخابات به ظاهر قانونی و دموکراتیک ولی در واقع مهندسی شده، در درازمدت به اسلامیت آن لطمه وارد خواهد کرد. از نظر همفکران شما آیا اینکه اکثرنمایندگان شهر تهران دارای پایگاه رای زیر 5 درصد هستند برای امنیت ملی کشور مناسب است؟ (3127061) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۵۲:۰۷
بسیار یادداشت ضعیفی بود و متاسفانه منطق آن تنها منافع جناحی بود.
نظارت استصوابی شورای نگهبان در واقع نظارت نیست بلکه اجرا است. این شورا تشکیلات وسیع اطلاعاتی درست کرده است و جدای از مراجع قانونی خودش اقدام به کشف صلاحیت افراد می‌کند.
رد صلاحیت آقای مشایی نشان دهنده انصاف اعضای شورا نیست چرا که از ابتدا او را وصله ناچسب محمود احمدی نژاد می‌دانستند و ضمناً در آن وقت خود احمدی نژاد هم اگر کاندید می‌شد رد صلاحیت می‌شد.
توصیه حضرت امام هم در راستای وظایف ذاتی شوراست و هیچ ربطی به کارهای غیرقانونی این شورا در دوران پس از امام ندارد. (3127079) (alef-1)
 
عامی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۵۴:۳۲
برای من فردعامی محرزاست شورای نگهبان تاآنجاکهتوانسته ازیک طیف طرفداری نموده واگرارشادات مقام رهبری نبودمعلوم نبودانتخابات سال 92چگونه میشد آقای مدرس دانشگاه واقع بین باشید (3127087) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۰۱:۲۸
مردم سالاری مطلق در هیچ جای دنیا نبوده و نظامهای سیاسی کشورهای مختلف به شیوه هایی بومی خود دگر اندیشان را از حضور در عرصه سیاسی و اجتماعی حذف می کنند.
میزان این حذف هم در تناسب با فرهنگ و اصول و مبانی اجتماعی این کشورها است . در کشورهایی که دارای مردم سالاری لیبرال هستند بدلیل لیبرال بودن - در این 50 ساله اخیر- محدودیتهای کمتری را ایجاد می کنند و در دیگر مردم سالاریها نیز این متناسب با اصول و مبانیشان است.

در جمهوری اسلامی نیز راه حذف دگر اندیشان از طرق مختلفی انجام شد ، کمیته های گزینش و .... در نهایت شورای نگهبان. بقیه این نهادها شاید تاکنون بتدریج از بین رفته باشند اما اگر بخواهیم جمهوری اسلامی با تعریف حاضر داشته باشیم باید جایی برای اینکه چه کسی مخالف ولایت فقیه و ولی فقیه حاکم است داشته باشیم و این همان شورای نگهبان است.
به نظرم من هنوز معنی ولایت فقیه انگونه که امام خمینی منظور داشت برای مردم روشن نیست و الا اصلا بخود اجازه این سوالات را نمی دادند. (3127101) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۱۰:۳۰
درود بر آقای روحانی.کاملا حرفهای ایشان منطقی بود. (3127127) (alef-13)
 
زيتون
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۱۴:۰۳
آقای روحانی امروز در جلسه استانداران زمینه تحدید شورای نگهبان را در چارچوب قانون اساسی فراهم ساخته و نسبت به ادامه مواضع غیر مسؤلانه ای که در گذشته كشور را به عضو شرور جامعه جهانی بدل نموده و هزینه های کمر شکنی را بر آن تحمیل کرده هشدار داده است:

روحانی می گوید مردم هشیار باشید می خواهند خط فکری منتخب شما در انتخابات گذشته را به مجلس آینده راه ندهند و این کار را با دخالت غیر قانونی در برگزاری انتخابات انجام دهند. تکلیف خود را بدانید. نگذارید کسانی که تصمیم ملت را نمی پذیرند تیشه به ریشه مملکت بزنند.

بین خطوط می گوید اگر آنانکه دولت را انتخاب کردند مجلس آینده را هم انتخاب کنند تصمیم ملت را به کرسی می نشانیم ولو با همه پرسی و ابزارش را هم، که رأی کافی مجلس است، خواهیم داشت.
همینطور آشکار و پنهان می گوید شاخ و شانه نکشید توافق شکننده است. رویمان را در منطقه زیاد کنیم عطای دیپلماسی را به لقای گزینه همیشه حاضر روی میز می بخشند. (3127138) (alef-1)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۱۵:۳۳
استاد عزيز...بحث جناب روحاني كه نوع نظارت نبود ..ايشان كه به وظيفه ذاتي شورا ورود نكرد..چرا فرافكني ميكنيد...ايشان گفت در جمهوري اسلامي هر نهادي وظيفه خود را به نحو احسن انجام دهد و در كار هم دخالت نكنند..اين حرف بدي است كه شما براشفته شديد..فرمدهايد كه در حضور اصولگرايان مجري شما راي اورديد مگر ايشان غير اصولگرا بوده ...ايشان گفته دنيا بايد به ما احترام گذارد كاري به 5=1نداشته شما خودتان تفسيرتان اين است به پاي ايشان ننويسيد........فكر نكنم ايشان كلام غامضي گفته باشد كه نياز به تفسير داشته باشد..اصل كلام اين است كه همه كار خود را درست و بجا انجام دهند...كشاورز بكارد..دامدار بدوشد..كارخانه دار توليد كند سياستمدار مذاكره كند..سرباز بجنگد..مجلس قانون بنويسد..دولت اجرا كند ..شوراي نگهبان نظارت كند ..قضا قانون شكنان را به راه بياورد...وهمه زير نظر رهبري و پرچم ولايت كار خود را انجام دهند..اگر بيل را بدست كارخانه دار دهيم اخر سال گرسنه ميمانيم..اگر يك سرباز بخواهد مذاكره كند به بن بست ميخورد چون محيط نظامي با محيط مذاكره يكي نيست.....پس خواهشا قبول كنيد كه در اين سالها اشتباهات زيادي بوده و بايد همه به ريل خود برگردد ...اين است راه پيشرفت...با نگاه گروهي در جا ميزنيم..نتيجه كار تك حزبي در اين چند سال شده اختلاس ..دزدي..قانون گريزي..و هزاران مشكل ديگر..مردم ديگر بي اعتماد شده اند ..بيشتر از اين ادامه ندهيد كه هر كس به اين راه برود خيانت كرده ... (3127142) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۳:۵۵
نهایتا طبق قانون اساسی مفسر قانون اساسی ،شورای نگهبان است نه جنابعالی وآقای روحانی (3127611) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۲:۵۸:۲۵
بر منكرش لعنت ...نه جناب روحاني در سخنراني اين ادعا كرده و نه من در اين چند جمله چنين ادعايي دارم...شوراي نگهبان مفسر قانون است..ولي جانشين خدا نيست ..خدا نيست..كه هر كاري بنظر خودش درست بود انجام دهد...ايشان بايد طبق قانون و در چارچوب قانون عمل كنند...اين حرف بدي است يا شما نميخواهيد قبول كنيد......... (3129543) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۲۹:۱۱
اقای روحانی سلامت شورای نگهبان بر دشمنان این انقلاب نیز معلوم است چه برسد به ملت ایران
اقای روحانی ماشما را فردی انقلابی ودلسوز نظام میدانیم شمارا به خدا قسم ما را دشمن شاد نکنید ممنون (3127171) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۰۸:۵۸
مطمن باشین دشمن تر از تو که خودتو ملت میدونی برای انقلاب نیست تندرو (3127591) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۲۴:۲۵
عزیز من این که نمیشه هر انتقادی که میشه رو شما بفرمایید دشمن را شاد می کنید و...سلامت شورای نگهبان یه بحثه و اجرای نادرست قانون اساسی یه بحث دیگه (3127642) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۱:۱۰:۳۵
دیگه شما از طرف دشمن هم صحبت کردید!! چه برسه به مردم! (3129061) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۴۷:۵۰
از آقای رئیس جمهور می خواهیم که فقط برای 2 ساعت چشمان خود را ببندد و به انجام وظایف محوله با دست بپردازد. (3127227) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۳۵:۴۳
اتفاقا مهمترین وظیفه رییس جمهور اجرای قانون اساسی هست. (3128688) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۵۴:۵۶
کسی که از شورای نگهبان تاییدیه گرفته شورای نگهبان را زیر سوال می‌برد .
اگر شورای نگهبان مشکل دارد پس تایید صلاحیت ایشان هم مشکل دار بوده است . (3127240) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۱:۵۶:۵۸
واقعا خیلی جالبه که آقای روحانی و کسانی که از او طرفداری می کنند هم در حرف و هم در عمل با موضع گیری کاملا جناحی خود وارد می شوند و هرکه را با جناح آنها هماهنگ نیست هدف تعرض قرار می دهند و در این مساله هیچ فرقی نمی کند که طرف مقابل آنها افراد آزاد اندیش و مستقل باشند یا یک نهاد قانونی مثل شورای نگهبان باشد یا احمدی نژادی باشد که ۸ سال همه کاسه کوزه های آنها را به هم ریخت _ البته خودش هم عاقبت به شر شد _ خدا وکیلی بین احمدی نژاد که می گفت من برخی از مصوبات مجلس را قبول ندارم و بین روحانی که می گوید من مصوبه شورای نگبهبان و مجلس را در مورد نحوه نظارت شورای نگهبان قبول ندارم چه فرقی وجود دارد؟! خدا وکیلی دولت اعتدال که مخالفین جناح خود را اتوبوسی از پست های دولتی پیاده. می کنند اگر تایید صلاحیت کاندیدا ها منحصرا در دست آنها باشد مجلس آینده ما همان خم رنگ ریزی که آقای روحانی میفرمایند نمی شود؟! یک جو انصاف اگر وجود داشته باشد این شورای نگبهان در هر حال از هیتهای اجرایی که هر دوره از یک جناح تشکیل می شوند خیلی بهتر است. چون اگر منحصرا تایید صلاحیت به دست اینها باشد مجلس ما الا کلنگی می شود یک بار صد در صد باب میل اصلاح طلبان و روزنامه های زنجیره ای و یک بار صد در صد باب میل کیهانی ها. واقعیت ها نشان میدهد که آقای روحانی میخواهد مجلس این دوره اصلاح طلب و اعتدالی و کارگزار که همه سر و ته یک کرباسند در سمت بالای الا کلنگ باشد البته به اسم مردم ولی به کام دولت تدبیر و اعتدال. (3127248) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۰۱:۳۹
مقدمه: در قانون اساسی و قوانین دیگر بارها از لفظ نظارت استفاده شده است. با توجیهی که دوستان دارند علی الاصول همه نظارت ها باید استصوابی آن هم با شیوه مد نظر ایشان باشد و تفسیر دوگانه نداریم.

نتیجه: فرض کنید دیوان محاسبات که صریحا طبق قانون مسئول نظارت است بخواهد ورود در اجرا بکند و هر جا تشخیص داد که قوه مجریه اشتباه عمل کرده خودش تصحیح کند آیا سنگ روی سنگ بند می شود؟

ناظر فقط حق دارد عملکرد را با معیارهای مربوط تطبیق دهد و هر جا ایراد بود آن را گزارش کند و توضیح بخواهد و اگر قانع نشد آنگاه باید یک مرجعی دیگر قضاوت کند نه اینکه خودش ببرد و خودش بدوزد.

اصلا با این شرایط چه نیازی به واحد مجری؟ کل کار را بدهیم شورای نگهبان خودش اجرا کند کلی هم هزینه کم می شود دعوا هم نمی شود (3127264) (alef-13)
 
فرامرزمیرشکار
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۲:۲۴
این صحبت شما با قانون اساسی همخوانی ندارد طبق قانون اساسی مفسر مواد و واژگان قانون اساسی ، شورای نگهبان است نه جنابعالی (3127603) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۴۸:۵۷
آخرین مرجع همان شورای نگهبان است (3127888) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۵:۰۸:۳۱
لطفا دقت کنید: چرا نظارت را همه جا استصوابی تفسیر نمی کنید؟ (3129707) (alef-13)
 
لطیف
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۰:۰۲
صحبت های آقای روحانی کاملا روشن ، واضح و حقوقی و نقد شما کاملا تفسیری میباشد .
نگاه شورای نگهبان با اظهارنظرهای گاه و بیگاه نشان دهنده نگاه جناحی و خارج از نگاه ناظر و قاضی میباشد (3127329) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۰:۴۱
سه سئوال بسیار بزرگ و مهم برای بنده وجود دارد که پاسخی برای انها نمی یابم
اول :چرا هیچکدام از این روسای جمهور یا نمایندگان مجلس در زمانی که در انتخاباتی شرکت میکنند و تایید هم میشوند و رای هم می آورند اصلا ایرادی به شورای نگهبان نمیگیرند ؟؟!!
دوم : مگر این اشخاص چه زمانی که قرار است در انتخابات شرکت کنند و چه اکنون که بالاترین پست اجرایی مملکت را در اختیار دارند نمیدانند در چه زمینی و با کدام قوانین حضور می یابند ؟؟؟ خب اگر زمین بازی یا قواعد انرا قبول ندارید پس چرا اصلا کاندیدا میشوید و در بازی حضور پیدا میکنید ؟؟؟ اینکه یک تناقض بزرگ است .
سوم : نمیدانم چرا این اقایان روسای جمهور از خاتمی گرفته تا احمدی نژاد و روحانی یک دفعه همگی شان فیلسوف و قانون دان و ..... میشوند و شروع به نظریه پردازی میکنند...؟؟!! یکی نیست به ایشان بگوید عالیجنابان شما رییس قوه اجرایی مملکت با قوانین مشخص و تعریف شده هستید و اگر هنری دارید در همان اجرای قانون بکار ببرید و کار قانونگذاری و تفسیر آن را به همان نهادهایی واگذارید که در همان قانونی اساسی که برای اجرای ان سوگند یادکرد اید به صراحت امده است . اصلا مصیبت دولتها (خاتمی و احمدی نژاد و روحانی ) از همان جایی شروع میشود که به جای اجرای قانون وارد حاشیه های تفسیر و قانون گذاری و ..... میشوند و وظیفه اصلی انان بر زمین میماند. (3127331) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۳۵:۵۴
در ابتدا از الف متشکرم که باب گفتگو در این مبحث را باز کرده گرچه بیم آن می رود که به همین علت شورای نگهبان صلاحیت دکتر توکلی را مورد بازنگری قرار دهد . شورای نگهبان تا زمان حیات امام خمینی اقدام به باز تعریف خود از اصل نظارت نکرد چرا؟ در جواب دلایل متفاوتی به نفع این شورا می شود بیان کرد اما وزن تمام جواب های مثت به اندازه این جواب منفی نخواهد بود که این شورا می دانست که نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی چه می توانست باشد . اگر امام خمینی می خواستند مجلسی در جمهوری اسلامی تشکیل دهند که تمام نمایندگانش در به جای وکیل المله وکیل و دوله باشند آیا نمی توانست ؟ اما بعد ا این شورا تفسیر خود از نظارت را استصوابی تعریف کرد . با این نظارت مجالسی تشکیل شد که به غیر از مجلس ششم در مابقی آنها جز تعدا معدودی از نمایندگان جرات شهید مدرس را ندارند و به غیر ازملت از همه کس حساب می برند متاسفانه مجالسی ضعیف تشکیل شد . شما مجلس فعلی را ببینید اگر دکتر توکلی در مورد مرگ ستار بهشتی واکنش نشان نمی داد آیا کسی بود بیاید بگوید چرا ؟ چند نفر از نمایندگان مجلس را می شناسید که وقتی مخفیانه در دفتر کارشان دوربین توسط وزارت اطلاعات نصب می شود جرا ت اعتراض علنی دارند ؟ به غیر ازدکتر نادران و دو سه نفر از دوستانش چند نفر برعلیه آقای احمدی نژاد علنی اعتراض کردند . خوب این وضعیت تا کجا ادامه خواهد یافت ؟ لطفا بگردید ببینید در مجلس ایران چند نفر به زبان انگلیسی در حدی تسلط دارند که متن برجام را بخوانند و ترجمه کنند؟ چند نفر به سیاست بین المللی اشراف کامل دارند ؟ همه این مصائب تقصیر شورای نگهبان است چون این شورا با تفسیر خود نمی گذارد عصاره فضائل یک ملت کاندیدای مجلس شود و به چوب نظارت استصوابی همه را می راند قبلا می گفت برای ما اثبات نشده که این آقا یا خانم به اصل ولایت فقیه اعتقاد کامل دارد حالا که دیگر می گوید فتنه گر و فعال فتنه و ساکت فتنه و ... نمی توانند بروند مجلس . باین حساب داشتن یک مجلس قدرتمند که هم داخلی ها هم خارجی ها از آن حساب ببرند را باید به آینده موکول کرد . (3127341) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۵۷:۳۰
اول مثالی که برای بیطرفی شورای نگهبان زدید اصلا درست نیست ( مشایی و روحانی )دوم این نظر شماست که شورای محترم نگهبان بی طرف بوده نظر خیلی ها این نیست سوم این یک اشکال است که یک نهاد اختیاراتش را خودش تفسیر کند طبیعی است که این تفسیر در جهت کسترش قدرت خودش خواهد بود چهارم یادتان هست در زمان امام شوری نگهبان خیلی صندوق ها راباطل نموده بود و این موضوع موجب دخالت مستقیم امام شد پنجم خداوند به اعضای محترم شوری نگهبان کمک کند که بی طرف بمانند (3127404) (alef-13)
 
رفیعی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۳:۱۸
سلام . غفرلله لنا و لکم . پس هرچیزی به نفع دولت کنونی باشد درست است و هر چیزی که در قانون باشد و مجریان آن با دقت عمل کنند آنجائی که به نفع دولت کونی باشد به به درست است و هرآنچه که مخالف نفع شما باشد حتی همه اساتید و دانشمندان دینی هم بگویند اه اه درست نیست .! با این شیوه این دولت دوره آخرش است چرا چون مظلومین ایران با چشم باز نظاره گر احوالات دولت هستند . شاهد این مدعا سال 84 است که دیدم چگونه به صحنه آمدند و کار را برای عده ای تنگ کردند . بازهم همینطور خواهد شد این یک هشدار اسلامی است . زیرا قران فرموده است که مستضعفان نهایتا پیروز میدان خواهند بود . (3127419) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۳:۴۰
اینکه چه مرجعی صلاحیت افراد راتعیین می کند مهم نیست ،مهم انجام این مسئولیت براساس قانون ،رعایت اصل بی طرفی وجانبدارانه از شخص یا گروهی خاص وناظر دانستن ناظری مافوق همه ی اینها یعنی خداوند بلند مرتبه است.امید طوری رفتار شود که رضایت اوست ورعایت مصالح کشور. (3127448) (alef-13)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۶:۲۹
آقای محترم قانون اساسی میگه شورای نگهبان نظارت رو بر عهده داره نمیگه باید کار اجرایی کنه.کاملا واضحه که رسیدگی به صلاحیت کار اجرائیه و شورای نگهبان نباید واردش بشه.این شورا نظارتش رو بکنه و در نهایت پس از انتخابات میتونه با ذکر دلیل انتخابات رو تایید نکنه.دیگه آسمون ریسمون به هم نبافین. (3127458) (alef-13)
 
پرویز
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۲۴:۱۰
گیرم نظارت از نوع استصوابی باشد و در همه مراحل [ که هرچند به نظر امر تصویب از ملزومات مقوله نظارت است لیکن نظارت بر فرآیند است ] ، لیکن در هرحال از مقوله و در جایگاه امر نظارت است و از آن معنای دخالت در اجرا مستفاد نمی شود . به عنوان نمونه نظارت بر ساخت و ساز و عملیّات اجرائی بر عهده مهندس ناظر است آن هم از نوع استصوابی و بر فرآیند اجرای کار ، مشخصات فنی ، تصویب صلاحیت ها ووو ...و بدون دخالت در حدود و وظایف اجرای کار و مجری ! ناظر نمی تواند بگوید که چون تو قادر به تشخیص و اجرای درست کار نیستی پس لطفا" دستورات و نظرات مرا اجرا کن و یا با لوث مسئولیت مجری و پیمانکار بگوید برو کنار ؛ من خودم هم اجرا میکنم !که حتی در این صورت ؛و بروز تردید در صحت انجام درست کار ، هم ، ناظر میتواند صلاحیت مجری را تایید نکند و اورا بر کنار نماید نه اینکه به این بهانه اسباب خلط امر نظارت و اجرا را فراهم کند! (3127489) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۲۸:۳۸
مجلس می تونه قانونی تصویب کنه که تفسیر قانون اساسی از شورای نگهبان خارج بشه، اونوقت شورای نگهبان باید این قانون رو تصویب کنه تا عملی بشه!
بهتر نیست تفسیر قوانین مربوط به شورای نگهبان به عهده ی مقام عالی تری باشه!!!!؟ (3127501) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۳۴:۴۱
تمام دلایلی که برای رد نظر روحانی آوردید در این مقاله، در اصل تایید نظر ایشان بود.
وقتی یکی حرف حساب می زند، بی جهت با آسمان و ریسمان بافتن، چرا تلاش میکنید تختئه کنید.
مواد قانونی که آوردید دقیقا تایید کننده نظر روحانی است.
تفسیر شورای نگهبان هم از نظارت استصوابی تایید نظر روحانی است.

مجددا به این تفسیر نگاه کنید:

«نظارت مذکور در اصل ۹۹ قانون اساسی استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات، از جمله تأیید یا رد صلاحیت کاندیداها می شود.»

نگفته نظارت بیاید کار اجرا بکند گفته نظارت شامل تمام مراحل میشود.

یعنی نظارت بر کار اجرایی وظیفه شورای نگهبان است.

اما نظارت بر کار اجرایی با کار اجرایی فرق میکند.

این همه بدیهیات را نادیده گرفتن باعث شده همچنان در یک مساله ساده که می تواند یک اجماع ملی و اتحاد در کشور به وجود آورد مشکل داشته باشیم (3127514) (alef-13)
 
شهروند عادی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۳۹:۵۷
صرفا نظر یک شهروند عادی

از نظر بنده کاملا با نظر آقای روحانی موافقم و می پسندم
اگر قرار باشد شورای نگهبان نظارت اجرایی داشته باشد کاملا منطق و ماهیت انتخابات ملی و مردمی زیر سوال میرود.
عملا نظر و رای یک عده بر نظر و رای مردم ارجهیت دارد و مردم باید یکی از انتخاب های آنان را انتخاب کنند. (3127525) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۰۵:۲۲
نظارت به دوگونه است .نظارت استطلاعی یانظارت استصوابی .وقتی درقانون تنها کلمه ی نظارت بدون هیچ قیدی آمده در مقام تفسیر باید به قدر متیقن اکتفاکرد .درنتیجه منظور نظارت استطلاعی بوده (3127581) (alef-13)
 
ایوب محمدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۰۵:۳۷
کار به نظر آقای روحانی ندارم ولی خدا وکیلی بعضی افراد محترم شورای نگهبان تا حال بی طرفی خود را نشان نداده اند (3127582) (alef-13)
 
فرامرزمیرشکار
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۰:۲۸
ازجناب آقای کاویانی متشکرم
معنای این صحبت آقای روحانی این می شود که مثلا کسی به صرف نداشتن جرم می تواند در انتخابات رئیس جمهوری شرکت کند ومثلا بیست میلیون نفرثبت نام کنند و انتخابات رئیس جمهوری درکشور فامیلی شود ویادرانتخابات مجلس هرکسی بدون صلاحیتهای سیاسی واجتماعی وگاه با نگرشهای معارض نظام به صرف نداشتن تخلف وبا استعلام از مراجع درانتخابات شرکت کند نهایتا این دیدگاه جناب روحانی در آمریکای مدعی دموکراسی هم عملی وقابل انجام نشده است .
به نظر می رسد آقای روحانی فردی نیست که این مسائل را نداند اما فقط به منظور حاشیه سازی ومهندسی انتخابات وجذب آرای خاکستری وبه نوعی طناب کشی بیان شده است. از مشکلات بزرگ کشور اینست که وقتی کسی رئیس قوه مجریه می شود دوست دارد قوه ی مقننه ای را روی کار بیاورد که هرکار خواست برایش انجام دهد وبه قولی دنبال مجلس حلقه به گوش می گردند که این امر در ذات خود نوعی دیکتاتوری پنهان را دارا می باشد. ایکاش رئیس جمهور به اجرای قوانین وارائه لایحه به مجلس وتمکین نتیجه بود و دوست نداشت اندیشه ها وآرای مخاف با خود را به محاق ببرد. (3127596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۳۲:۲۱
جناب فرامرز
در انتخابات رياست جمهوری رجل سياسی و يا مذهبی می توانند کانديدا شوند و شما نگران کثرت ثبت نام کنندگان نباش، اما هر شهروند ايرانی دارای مدرک کارشناسی ارشد بدون سوابق منفی که از مراجع چهارگانه استعلام می شود، حق کانديدا شدن دارد و هيچ مرجعی نمی تواند اين حق را ساقط نمايد. مثال قابل فهم برای شما اين است که کسی در يک مجتمع مسکونی زندگی کند، ولی نتواند برای هيئت مديره آن مجتمع کانديدا شود. در چند دوره اخير مجلس، اصولگرايان با حذف رقيب در مرحله بررسی صلاحيت ها توانسته اند وارد مجلس شوند. اين بازی ها بايد جمع شود. (3128397) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۲۴:۰۲
آیا محروم شدن شهروندان از حق طبیعی انتخاب شدن به‌وسیله نظارت استصوابی، باعث بی اعتماد شدن مردم به پایه‌های نظام نمیشود؟
جواب من این است که نه، نمیشود؛ چون نظارت استصوابی یک قانون است و نبایستی کسی از عمل به قانون گله‌ای داشته باشد. این نظارت شورای نگهبان، طبق قانون و متکی به قانون اساسی است. پایه‌ها و ریشه‌هایش در قانون اساسی است و در قانون عادی هم همان تأیید شده است و وجود دارد. این نظارت هم برای شهروندان عادی و معمولی نیست؛ این برای آن است که یک آدم ناباب، یک آدم مضر و یک آدم بد، به این مرکزِ حساس وارد نشود. این نظارت استصوابی مخصوص مجلس که نیست؛ در مورد ریاست جمهوری هم هست. حالا شما ببینید یک آدم حرافِ پشت‌هم‌اندازی که از خارج هم حمایت شود و پول فراوانی هم داشته باشد و خودش را به شکلهای گوناگونی بیاراید و این‌جا بیاید و کاندیدا شود و اکثریتی را هم ببرد و رئیس جمهور شود، تکلیف مملکت چه میشود؟! نظارت استصوابی برای همین است که جلوِ آدمهایی که بر طبق قوانین کشور، صلاحیت آمدن به این منصبِ حساس را ندارند - چه مجلس، چه ریاست جمهوری و چه در بقیه جاهایی که این نظارت وجود دارد؛ مثل مجلس خبرگان و دیگر جاها - گرفته شود و اینها نتوانند وارد این مراکز حساس شوند. نظارت استصوابی چیز خوبی است؛ چیز بدی نیست. آنهایی که انتقاد میکنند و ایراد میگیرند، ادعایشان این است که شورای نگهبان رد و قبولش بر اساس گرایشهای سیاسی است. البته این واقعیت ندارد. خودِ آقایان شورای نگهبان هم همیشه انکار کرده‌اند؛ بنده هم تا آن‌جا که از نزدیک شاهد کار آنها بوده‌ام، چنین احساسی نکرده‌ام. حالا ممکن است کسی یک وقت یک جایی را درست نفهمد و غلط بفهمد که آن بحث دیگری است؛ اما مبنا، مبنای قانونی است.


بیانات حضرت آقا در دیدار با دانشجویان دانشگاه شریف 1/9/78 (3127641) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۳۳:۰۴
انشاله مردم پای صندوق رای نشان خواهند داد همانگونه که در سال 92 نشان دادند
میزان رای مردم است ...امام خمینی ره (3127667) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۳۳:۳۹
جناب آقای روحانی، دولت و مجلس و قوه قضاییه و شورای نگهبان هر کدام به مثابه یک انسان کامل دارای وظیفه و مسئولیت هستند البته با این تفاوت که مسئولیت اصلی و فرعی هر کدام با دیگری متفاوت است . کسانی که حرف آقای روحانی را منطقی میدانند مگر میشود یک نفر با چشم ببیند و یکی دیگر با دست عمل مد نظر چشم دیگری را اجرا کند.مثل این که دو نفر می خواهند در جاده ای حرکت کنند به یکی بگویند چشم خود را باز کن و بنشین،دیگری چشم را ببندد و با دیدن فرد اول راه برود. اگر نظارتی هست در کل مسیر است و مجری نیز باید ناظر اعمال خود باشد. شما را به خدا بس کنید این افراطی گری را، تعامل و مذاکره واعتدال فقط مختص بیگانگان نیست.
ظاهرا دولت می خواهد هم مقنن باشد و هم مجری و هم ناظر و هم قاضی.خدا به خیر کند. (3127670) (alef-13)
 
یعقوب
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۴۸:۳۶
آقای روحانی به خوبی به قانون و نحوه چیدمان هدفمند آن به ویژه در موضوع انتخابات آگاهی دارد و بنظرم بخوبی میتواند دز این مسیری که به درستی آغاز کرده است موفق شود انشاءالله.

بطور خلاصه بگویم قانون اساسی باید بطور کامل و مصرح و بدون تفسیر هدفمند اجراء شود و آقای روحانی هم همین را میخواهد. (3127718) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۵۴:۵۵
شورای نگهبان نباید کاری کند که کاندید استرس داشته باشد لکنت بگیرد بگذارید انها که به نظام اعتقاد دارند و انها که قانون اساسی را قبول دارند با شجاعت دیدگاه خود را بیان کنند و از ترس عدم تایید لکنت نگیرند و خدای نکرده ریا و تملق پیشه نکنند و مطمئن بدانید اگر گروه های سیاسی که نظام و قانون اساسی را قبول دارند ازادانه شرکت کنند و شو ر و شوق مردم و اعتماد مردم بیشتر خواهد شد و این به نفع نظام هست از تجربیات گذشته و رفتار های افراطی که حاصلی نداشته و مردم را بدبین می کند باید پرهیز کرد این انقلاب متعلق به ملت است از تمام طبقات اجتماعی نگذارید شور و شوق ملت با افراطی گری به بهانه های مختلف اسیب ببیند من عاشق نظامم هستم و دوست دارم که شور و شوق انتخابات و حضور مردم در عرصه های اجتماعی و سیاسی محکم و پایدار شود تا دشمنان نظام چه در داخل و چه در خارج به فهمند مردم نظام خود را قلبا دوست دارند (3127736) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۵۷:۴۳
اگر نظارت ضمانت اجرایی نداشته باشد اصلا وجودش چه معنایی پیدا می کند؟بدون چشم هم که کار دست امکان ندارد. آقای روحانی 36سال در مجلس،خبرگان و شورای امنیت و.... تازه یادش امده. خدایی خود آقای روحانی در شورای نگهبان برود حرف الان خودش را قبول خواهد کرد؟؟؟ (3127746) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۰۰:۳۱
در بحث نظارت که به مثابه یک قاضی عمل میکند ، هدف اینستکه مجری از ریل قانون خارج نشود .و اگر حقی از کسی ضایع شد حق را به حق دار برساند .

بهتر است شورای نگهبان به نظارت صرف بر اجرا قناعت نمایند تا شائبه بی طرفی اش حفظ شود .

شورای نگبان با نظارت استصوابی یک مسئولیت کشدار را برای خود رقم زده است به این معنا که اگر فردا روز یکی از همین تائید شده ها و بر مسند رسیده ها خللی در کارشان دیده شود زمین و زمان عامی و غیر عامی به رخ او خواهند کشید که اینهم تائید شده شما .

کما اینکه در مواردی پیش آمده است .

وانگهی هم در قانون اساسی و هم قوانین عادی و هم با وجود قوه قضائیه و مجلس چه ترس از اینکه یک نفر هم پس از تائید هیئت اجرائی و رسیدن به مسند چنانچه فاقد صلاحیت و یا عنصر نا بابی از اب در اید .
خب این عوامل ناظر بیکار نخواهند نشست . و این استثناء را با قانون عادی و نظارتی سر جایش خواهند نشاند .

لذا تفسیر ی از نظارت که عرفا برای عام و خاص مشخص است به این شیوه چنانجه در جاه های دیگر هم نهادهای دیگری برای خود اینگونه تفسیر کنند . تفسیر به حق یا نا حق بودن انرا چگونه میتوان نمیز داد . و هر روز در گوشه ای یکی نظارت را به شکل عرفی و یا خاص علم خواهد کرد . لذا سنگ ردی سنگ بند نمیشود.

سایت محترم الف لطفا و اگر فاش منتشر نمینمائید به مبادی ذیربط منعکس نمائید . موفق باشید . (3127756) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۵:۵۶
حق با روحانیست. (3127808) (alef-13)
 
از سار کاشان
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۹:۴۰
با نظرات دکتر روحانی موافقم.
شمشیر رد صلاحیت های بی حساب و کتاب را باید غلاف کرد. (3127820) (alef-13)
 
کامبیز
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۲۹:۵۰
باسلام وعرض ارادتت...باید بپذیرم الان دراجرای قانون اساسی فعلی مقداری نواقص موجوداست که باید بازنگری جدیدی الان انجام گردد.اگر واقعا به دنبال رفع اشکال هستیم...درمورد احتیارات شورای نگهبان...درموردایجاد رفع موانع موجود در قوانین دیگر ..هم مشکلات فراوان است پس چه بهتر که شورای بازنگری قانون اساسی را هرچه زودتر فعال شود تا رفع اشکال نماید (3127842) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۴۳:۴۵
استراتژی شما حذف است برای کاهش مشارکت و بردن انتخابات ولی اگر همه اون وری ها را هم حذف کنید مردم اینقدر شعور سیاسی پیدا کردند که با مشارکت بالا مانع از برنده شدن اصولگرایان شوند (3127876) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۴۷:۰۰
اگر حال فعلی اشخاص ملاک باشد بااین سخنرانی آقای رییس جمهور ایشان باید در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شود. (3127883) (alef-13)
 
زارعی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۲:۳۸
واقعا نمی دونم کجای حرف آقای روحانی مشکل دارد که اینطور برداشت میکنید.دولت همیشه بازوی اجرایی انتخابات بوده و است (3132032) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۵۷:۰۹
احمدي نژاد هم درست از همين پرتگاه و با همين توهم به دره منيت و تكبر وخودخواهي رسيد و آنوقت خودش را كه در راس امور اجرائي ايران بود مجري تمام امور اجرايي چرخ فلك و نماينده تام الاختيار خداوند روي مي دانست و ميخواست همه قوا و دستگاه هاي كشور را بلكه جهان را تعطيل كند و در مورد همه مسائل خود تصميم بگيرد وخودش حكم بدهد و خودش توسط عوامل غير عادي و تماميت خواه خودش اجرا كند
خدا شفا بدهد
نميدانم آن صندلي بي خير چه چيزي توش هست كه هر وقت هركس رويش مي نشيند خيلي خيلي خيالاتي و متوهم و خود بزرگ بين و متكبر مي شود وبقيه را حساب نمي كند (3127910) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۲۸:۵۵
اتفاقا احمدی نژاد اگر یک نکته مثبت داشت اذعان به جایگاه رییس جمهور بود. (3128675) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۵:۵۹:۱۰
جناب اقای روحانی یواش یواش دارن خودشون نشون میدن.....حرفای جالب تری هم از ایشون خواهید شنید (3127913) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۹:۵۷:۴۷
راست میگی ایشون یواش یواش دارن خودشونو نشون میدن و به اتکای ارای مردم،مطالبات به حق مردمی که ایشون را انتخاب کردند را پیگیری میکنند. (3128539) (alef-13)
 
دوستدار کاویانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۰۱:۵۷
بسمه تعالی
آقای ازشاد کاویانی آیا بهتر نبود ابتدا پرسش های زیر را مورد توجه قرار می دادید:
1. ابهام در مورد نظارت چگونه و در چه زمانی و با کدام انگیزه ایجاد گردید؟
2. اگر قانون نسبت به عدم صلاحیت شخص و یا اشخاصی تصریح نکرد آیا محروم کردن آنان از حق انتخاب شدن و عدم رسیدگی به شکایت آنان در دادگاه چه وجه قانونی و شرعی خواهد داشت؟
3.آیا شکایت از خطای شورای نگهبان را به خود شورای نگهبان بردن برای رسیدگی و قضاوت منحصرا" کافی می دانید؟
4.آیا گر نتوان شکایت از شورای نگهبان را به قاضی شرع بیطرف برد رعایت عدالت شده است؟

مطالب فوق فقط من باب نمونه بود - جنابعالی در این زمینه بیشتر فکر کنید حتما" از موضعی که دارید بر خواهید گشت (3127917) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۴۴:۵۴
حرف های همیشگی . آقای کاویانی لطفا جواب بدهید آیا کسی که علنا از یک کاندید حمایت میکند و برمسند شورا نشسته است بیطرف است ؟ مشکل بااصل شورا نیست . مشکل با عدم بیطرفی است . اینها اعلام موضع میکنند بعد توقع دارن که مردم اینها را بیطرف بدانند . بعد خیلی جالب است هیات اجرایی باید به تائید شورا برسد . خب خودشان هیت اجرایی معین کنند . (3128025) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۵۲:۲۹
چنین تفسیری فقط در جهت افزایش قدرت هست و هیچ انسان عاقلی نظارت رو مساوی با اجرا نمی داند... روحانی مچکرم که مهم ترین نکته رو گفتی ... قبل از سال ۷۰ امام تعیین کرد میزان رای ملت است ... (3128051) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۶:۵۴:۵۰
اگه قبلا یه کم در رابطه با سخنان روحانی شک داشتم بر طرف شد ... قانون کاملا مشخصه ... (3128064) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۷:۳۲:۰۴
حرفهای آقای رئیس جمهور کاملا منطقی میباشند. (3128213) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۳۱:۲۸
هر چند "علمي" بودن بحثتان ضعيف است و قبول ندارم و منهم به لحاظ علمي مي توانم خلاف حرف شمارا ثابت كنم ولي فعلا از اين بگزريم. كي مي خواهيد
تيغ "مصلحت" را از گردن ما برداريد. (3128394) (alef-13)
 
بیطرف
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۴۲:۱۵
آرزو میکنم آقای ارشاد کاویانی ،حقوق خونده نباشد .زیرابااین استدلال ،کاملاجناحی،

موجب آبروریزی شده است.! !

آخر برادر،نهادی که خود تفسیر کننده قانون اساسی است ،مگر می تواند، ماده ۹۹

قانون اساسی رابه نفع خود تفسیر ومصادره به مطلوب نماید، وآنرااستصوابی قلمداد

کند،واگر بعدا ،خلافی مشهود شد( متاسفانه قبلا شده ) مردم برای احقاق حق ،به کجا

مراجعه نمایند.باشد که کمی آینده نگر باشید،وبه نفع عامه مردم قدمی بردارید.آمین (3128411) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۲:۴۴:۳۶
با این صحبتهایی که فرمودید همچین هم بی طرف نیستید (3129513) (alef-13)
 
زارعی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۹:۰۱:۱۲
اصلا مطلب قابل قبولی نبود الف جان.نتونستی کسی رو قانع کنی (3128449) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۹:۱۲:۰۳
اقای روحانی باید بدانند چون اکثر مردم عوام میباشند. بنا براین شورای نگهبان چند نفر راگزینش مینماید ومردم با خیال راحت رای میدهند . دیگه ادامه ندهید. (3128471) (alef-13)
 
امیر علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۹:۲۹:۳۵
من یک سوال از آقای روحانی وطرفداران ایشان دارم ! اگر به جای شش نفر فقیه حاضر درشورای نگهبان ، افرادی مثل هاشمی رفسنجانی ، یوسف صانعی ، کروبی واشخاصی از این طیف بودند باز هم آقای رئیس جمهور همین صحبت را در مورد شورای نگهبان داشتند وطرفداران ایشان نیز تصدیق می کردند؟ یک مسلمان واقعی دروغ نمی گوید وبر اساس وجدان اظهار نظر می کند. اما در مورد نظارت استصوابی یا استعلامی اشکال بر می گردد به قانون وقانون گذار ، اگر واقعا قانون اساسی اشکال دارد وتغییر آن به نفع نظام اسلامی ومردم است ودر ضمن تغییر آن راه نفوذ دشمن را باز نمی کند آقای رئیس جمهور از مقام معظم رهبری درخواست ترمیم آن را بنمایند . زیر سوال بردن شورای نگهبان قبل از انتخابات فقط به نفع دشمن است که اگر در زمان انتخابات حتی همه ی جناح ها نیز راضی باشند باز دشمن انتخابات وآزادی را زیر سوال می برد. (3128507) (alef-13)
 
طوفان
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۰:۰۸:۴۵
بعضی از اعضای محترم ان شورا جناحی و تعصبی کار می کنند.ودر انتخاباتها موضع گیری خاص می کنند (3133708) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۰:۰۳:۴۹
ای کاش همانطور که آقای کاویان مستند به قانون صحبت کردند دوستان مستدل اظهار عقیده می کردند (3128549) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۰۸:۵۱
به والله ان دنیا من یقه اقای روحانی را بخاطر ملتهب کردن جامعه و زدن حرف های غیر ضرور در این مقطع خواهم گرفت . بامید دیدار اقای رییس جمهور (3128639) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۲۶:۲۱
روحانی درست گفته من کاملا با حرفاش موافقم نظارت استصوابی به انتخابات از نظر ماهیت
لطمه میزنه ودیگه نمیشه به اون واژه انتخابات اطلاق کرد (3128670) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۵۹:۳۶
علت صحبت های رییس جمهور محترم تهدیدهای آشکار و نهان شورای نگهبان بوده. اگر شورای نگهبان تهدید نمی کرد اینطور نمی شد (3128726) (alef-13)
 
بناکار
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۲:۱۹:۴۵
به سوگندی که خوردید پایبند باشید/اگر به امام و رهبری اعتماد داریم نباید جایگاه شورای نگهبان تضعیف شود ولو به سلیقه من خوش نیاید /همه ر ا عوض میکنید بعد میخواهید استعلام بگیرید (3128751) (alef-13)
 
رسول مشهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۲:۴۰:۰۳
برادر گرامی
آقای رییس جمهور خدشه ای بر جایگاه شورای نگهبان وارد نکرده اند بلکه در تبیین چایگاه واقعی شورای نگهبان سخن گفته اند.شورای نگهبان طبق قانون اساسی ناظر انتخابات است نه مجری.و تعیین صلاحیت کاندیداها یک کار اجرایی است نه یک کار نظارتی.شورای نگهبان در 24 سال اخیر فراتر از اختیارات قانونی عمل نموده است. (3128798) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۰۲:۰۹
من موندم در انتخابات گذشته چطور غرضی صلاحیت ریاست جمهوری داشت اما هاشمی نداشت؟ واقعا توانایی ایشون بیشتر از هاشمی بود ؟
ثانیا تمام روئسای جمهور گذشته که شورای نگهبان تاییدشون کرده که الان به قول خود شورای نگهبان ناصالحند؟! (3128832) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۴۳:۳۷
رد یا تایید صلاحیت در مقام اجراست نه نظارت .... (3128918) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۴۴:۱۷
ض
ضمن تشکر از روحانی ا یک سوال از دوستان مخالف ریس جمهور دارم وان اینکه
اگر اعضای شورای نگهبان از اصلاح طلبان بودن ونماینذگان شما را رد صلا حیت می
کرذن باز هم می گفتید شورای نگهبان نظرش استصوابی است خذا وکیلی خوب فکر کن وجواب بذه بازهم میگویی نظارت یعنی اجرا (3128920) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۳:۵۳:۲۳
چرا مغلطه می کنید؟ ناظر که مجسمه نیست ناظر یعنی کسی که وضعیت انتخابات و کاندیداها را ملاحظه می کند و اظهار نظر می کند اظهار نظر که اجرا نیست مقام اجرا مربوط به دولت است که باید عملا اجازه شرکت در انتخابات را به کسانی که نظر شورای نگبهان بر صلاحیت آنهاست بدهد و از ورود کسانی که شورای نگهبان نظرش عدم صلاحیت آنهاست جلو گیری کند. کسانی که مهر تایید بر سخنان رییس جمهور می زنند چطور این مغلطه را نادیده می گیرند. آقای روحانی باید به این سوال روشن پاسخ دهد که چرا اصرار دارد که شورای نگهبان نظاره گر انتخابات باشد نه ناظر بر انتخابات در حالی که طبق قانون اساسی شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است یعنی وظیفه شورای نگهبان اظهار نظر است و این اظهار نظر جایگاه قانونی محکم دارد و باید این اظهار نظر توسط دولت اجرا شود آیا مقصود رییس جمهور خلع شورای نگهبان از نظارت و سپردن نظارت و اجرا به دولت نیست؟! (3128947) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۳:۴۸
عملکرد شورای نگهبان در سال های گذشته نشان داده که در احراز صلاحیت ها دید جناحی وحزبی دارد . (3128973) (alef-13)
 
باقر ايماني
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۹:۰۲
اگر ما همه مردم ايران را مسلمان و انقلابي ميدانيم و به تشخيص مردم احسنت ميگوييم چرا بايد از انتخاب شخصي كه توسط مردم انتخاب شده بترسيم ايا غير از اين است كه در مجلس برايند راي نمايندگان ملاك عمل است پس چرا بايد به شعور مردم كه اكثرا تحصيل كرده و مطلعند احترام نگذاريم و تنها كساني را انتخاب كنيم كه انها را به ما معرفي كرده اند. (3128983) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۰:۳۴:۴۸
مشکل اصلی مردم اقتصاد است وبس ..ازهردری سخنی (3129022) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۲:۲۱:۴۱
من کاری به صحبتهای رییس جمهورندارم من همه فقای شورای نگهبان را خداترس وعادل می دانم چون حضرت آقارو ولی امرمی دانم اما یک سوال در ذهن من مانده رد صلاحیت آقای هاشمی چه بود اگر صلاحیت ندارند پس وجودشان در خبرگان رهبری وریاست مجمع تشخیص چیست ؟؟اگر سنشان زیاداست واصطلاحا کبرسن دارند پس کسانی که هم سن یا بزرگترایشان در پستهای مدیریتی هستن چه معنی دارد؟؟؟؟ (3129135) (alef-13)
 
ﻋﻤﺮاﻥ
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۸:۱۷:۱۶
ﺷﻮﺭاﻱ ﻧﮕﻬﺒﺎﻥ ﻃﺒﻖ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﺧﻮﺩ اﺯ ﻗﺎﻧﻮﻥ اﺳﺎﺳﻲ ﻣﻴﺘﻮاﻧﺪ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺣﻖ ﺳﻠﻂﻨﺖ اﺳﺘﺼﻮاﺑﻲ ﺑﺮ ﺗﻤﺎﻡ اﻣﻮﺭ ﻛﺸﻮﺭ ﺭا ﺩاﺭﺩ. ﻫﻴﭻ ﻛﺴﻲ ﻫﻢ ﺣﻖ اﻋﺘﺮاﺽ ﻧﺪاﺭﺩ. (3129229) (alef-13)
 
جانباز رانده
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۹:۰۵:۱۸
انتظار از سایت الف نمیرفت تفسیر عوامانه را با عنایت به رسالت سنگین رسانه رونمایی کند
کی بدش میاد آقای نکند (تفسیر نظارت برای خود)
آیا جسارتی در شماست بگویید میزان رای ملت است را باورداریم
آیا میتوانی بگویید مجلس های .... تک حزبی و جناح خاص نباشد (3129257) (alef-1)
 
عباس بهزادی مقدم
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۹:۱۰:۰۲
شما که دم از قانون می زنید
شورای نگهبان نباید خودش قانونی عمل کند؟

اگر شورای نگهبان با دلایل مراجع چهارگانه کسی را رد صلاحیت کند هیچ کس اعتراضی ندارد
اعتراض وقتی است که بدون دلیل از مراجع چهارگانه شخص رد می شود
این بی قانونی است (3129260) (alef-1)
 
طاهر
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۰۹:۴۷:۰۱
حتی اگر نظارت استصوابی را هم بپذیریم یعنی اینکه صلاح مملکت را در انتخاب ملاک قرار دهیم نه صلاح حزب و جناح خاصی را . دوستان چه بخواهیم و چه نخواهیم رفتار شورای نگهبان در ادوار مختلف بی طرفی این شورا را بشدت زیر سوال برده است .امیدوارم که شورای نگهبان که وجود آن لازم است همچنانکه مشابه آن در بسیاری از کشورهای دنیا وجود دارد. نگهبان قانون اساسی در همه اصول آن و آزادیهای سیاسی و اجتماعی مردم باشد نه نگهبان تفکر و جناحی خاص . (3129284) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۰:۲۴:۱۳
الف جان متشکرم که نظر اینجانب را بی طرفانه نشر نمودید.
پیشنهاد دیگر من به شودرای نگهبان اینستکه برای خلاصی از مقوله نظارت استصوابی به شکل زیر عمل نماید.
البته بنده ترکیب هیئت اجرائی را من نمیدانم . لاکن اگر شورای نگهبان در این هیئت نمایندگانی را دارد
این ترکیب را به گونه ای چینش نمایند و وظایفش را به گونه ای تعریف کنند که حد اکثری اعتماد و اطمینان ( در حد استصوابی ) برای شورای نگهبان حاصل آید و هر آنچه این هیئت تائید نمود در حد همان استطلاعی قانع باشد تا شائبه جناهی مرتفع و تداخل نظارت و اجرا که هر دو در قانون اساسی قابل تفسیرند به صواب نزدیکتر باشد .

متشکرم (3129312) (alef-1)
 
سيدرضا
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۰:۵۳:۴۶
باعرض سلام واحترام
مردم در انتخابات سال 92 به " تغيير "راي دادن ويكي از اين تغييرات ميتواند اصلاح برخي مفاد " قانون اساسي باشد" در خود قانون اساسي هم روند انجام اين تغييرات پيش بيني شده است.
ازجمله اين موارد كه مورد نظر مردم است واحتمالا دولت محترم با آگاهي از اين خواست مردم در راستاي تحقق آن است "عدم قبول نظارت استصوابي است" چرا كه اين شيوه نظارت را منطبق با منافع ملي نميدانند . تا قبل از آن شوراي نگهبان تنها ازطريق استعلام از مراكز چهارگانه نسبت به تاييد يا رد صلاحيت افراد اقدام مي كرد.
اگر حافظه درست ياري كند افزودن كلمه " استصوابي" به نظارت شوراي نگهبان پس از رحلت امام انجام پذيرفت.
باتشكر (3129367) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۱۷:۰۶
شورای نگهبان، نگهبان چیست نگهبان قانون اساسی و آرمان شهیدان و نظارت بر حسن اجرای قانون و مراقبت از اینکه خدای نخواسته ارزش ها پایمال نشوند درحقیقت شورای نگهیان مانند باغبانی است که هم بر حریم باغ نظارت دارد هم علف های هرز را می چیند هم بادزدی که از دیواربالا آمده مبارزه می کندحالا اسم این را مهم نیست استطلاعی بذارید یا استصوابی. (3129411) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۲۴:۴۰
ارزیابی همین چند نگاه نشان می دهد که 95% نظرات موافق نظر رئیس جمهور هستند. جا دارد که شورای نگهبان تفسیر خود را از قانون اساسی به قضاوت مردم بگذارد. مگر اینکه بگویید مردم نمی فهمند (3129420) (alef-13)
 
ناظر نه مجری
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۵:۰۵
من بیش از 7 دوره ناظر شورای نگهبان بودم. آقای نویسنده می فهمید ناظر ناظر ناظر ناظر ناظر ناظر ناظر . نــــــــــه مجری! اتفاقا آقای حقوقدان ما جناب رئیس جمهور خیلی خوب حرفی زده اند . ناظر نه مجری (3129437) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۳:۲۰:۲۰
امید وارم در صحبت ها بیاد محاکمه الهی هم باشیم که مورد مواخذه قرار خواهیم گرفت بنظرم صحبت های رئیس جمهور محترم عین قانون اساسی است و اگر اجرایی شود اعتبار نظام و شورای محترم نگهبان را هم ارتقا می بخشد شورای نگهبان فقط حق دارد در مواردی که طبق قانون برای تایید صلاحیت کاندیدا ها تعیین شده استعلام بگیرد و نظر دهد و الا چون فلانی از فلان جناح است و چندی قبل چنین صحبت هایی را کرده و رد صلاحیت بشود نتیجه تاثیر منفی دارد این را بعنوان امر بمعروف و نهعی از منکر عرض می کنم باید تمام انسانهایی که خود را واجد شرایط میدانند از هر جناحی که نظام و قانون اساسی را قبول دارد ازادانه در انتخابات بدون لکنت شرکت کند و نگران نباشد وکه مبادا بخاطر فلان گرایش سیاسی رد صلاحیت بشود بگذارید مردم ازادنه انتخاب کنند اشتباه کنند دور بعد اصلاح می کنند و تداوم ان بنفع کشور است شورای نگهبان بعقیده بنده نباید قبل و بعد از انتخابات برای هر گرایش سیاسی طرفداری کند باید کاملا بی طرف و مردم در میدان عمل انرا مشاهده کنند بخدا این بنفع کشور است این ملت نظام خود را دوست دارد با چند نفر احیانا خطا کاری مشکلی پیش نمی اید مجلس نباید یک دست شود حمایت های مجلس فعلی از دولت عدالت محور و بلایی که بر سر ملت اوردند مگر فراموش شدنی است حالا هر چقدر تبلیغ رسانه ای می خواهند بکنند بگذارید مردم ازاد انتخاب کنند بگذارید صندوق ها شفاف تر باشد بگذارید انتخابات در عصر کنونی الکترونیکی شود شرایط فراهم است وقتی با تر فند و بهانه هایی مانع الکترونیکی انتخابات میشوند افکار عمومی شک و تردید می کنند بخدا من مسلمان و نظام و کشورم دوست دارم و از روی امر بمعروف و نهی از منکر این مطالب می نویسم شاید و تنها شاید مفید ارزیابی کنند و انچه خیر وصلاح نظام و کشور هست عمل کنند خدایا تو شاهد و ناظری (3129593) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۹:۲۳:۲۲
گرایش سیاسی را با فتنه گری یکی نکنیم .همیشه گرایش های سیاسی برای نظام محترم بوده ولی مسئله فتنه گری که گرایش سیاسی نیست عملی منافقانه است (3133077) (alef-13)
 
حسینی کلشتری
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۵:۵۳:۴۴
روحانی مچکریم
کمکم داری منویات درونیتو برملا میکنی از این صداقتت مچکرم (3129756) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۸:۰۹:۲۹
اصل ایجاد شورای نگهبان را در زمان نوشتن قانون اساسی بررسی کنید الان شما می توانید برای از دور خارج کردن رقیب هر توجهی را داشته باشید اما این را بدانید در اذهان عمومی اصل ایجاد شورای نگهبان را زیر سئوال می برید واگر روزی به آرای مردم مراجع کنید شورای نگهبان جایگاهی ندارد وبیشتر یک مانع پیشرفت شناخته می شود یادتان نرفته که بوجه مملکت را تصویب نکردن صرفا به این خاطر که بوجه شورای نگهبان کم است وتا به عدد مورد نظر خودشان نرسیدن تصویب نکردن (3129930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۱:۲۴:۱۱
طبق قانون اساسی مفسر شورای نگهبان است.
پس شورای نگهبان هر چه دلش بخواهد تفسیر می تواند کند
مردم بی خودی زور نزنند.
اصلا نیازی به قانون اساسی هم نیست . چون هر چه شورای نگهبان تفسیر کند همان است.
شورای نگهبا ن تفسیر می کند که نظارت یعنی همان اجرا به کسی چه ربطی دارد.
این منطق ما است. (3130168) (alef-13)
 
سردار
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۰۴:۱۶
خیلی جالبه، بعضی دلواپس ها، اجازه صحبت و نظر را به رییس جمهور هم نمی دهند.
خجالت هم چیز بدی نیست. (3130227) (alef-13)
 
بي نام
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۱۲:۳۶
من با سخنان اقاي روحاني موافقم چون رييس جمهور هموم حرفايي زده كه ق اساسي گفته (3130243) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۲:۲۸:۲۷
ملت انقلابی به هیچ کس حتی روحانی اجازه نخواهد داد مصالح کشور و قانون اساسی رو فدای تمایلات حزبی و جناحی کنه... بدون شک (3130276) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۰:۱۵:۰۵
جناب اقاى توكلى شما كه با درج نظرات مختلف نشان ميدهيد كه تا حد زيادى با بقيه مدعيان اصولگرايى تفاوت داريد و اين قابل تقدير است. لطفا به حجم بالاى نظرات موافق نگاه كنيد و پيام مردم را بگيريد و به بزرگان منتقل كنيد. باشد كه بطور اصولى به اراى اكثريت واقعى مردم واقف شوند و نگاه به انتخابات دچار تغيير زيربنايى بشود. (3130423) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۱:۲۸:۵۷
سلام. مقاله آقای ارشاد کاویانی یک مقاله کاملا. علمی. و حقوقی. بود. قابل. توجه دکتر روحانی. حقوق دان (3130514) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۱:۳۳:۲۵
حرف رئیس جمهور درست است (3130519) (alef-13)
 
تیمور
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۷:۳۶:۲۲
سلام
جناب آقای روحانی خیلی خوش باور و خوش خیال هستند . بیانات بیانات امام (ره) در پاسخ به وزارت کشور وقت راجب صلاحیت نهضت آزادیها را باید مرور کنند.

اولا" الان وقت این صحبتها نبود.

دوما" بهتر بود بجای رسانه ای شدن - این موضوع و نظر خودرا با بزرگان ویا در جلسات قوا مطرح میکردند.

سوما" رسانه ای کردن نظرشان میتواند نشانه ای از خیلی مقاصد باشد.

چهارما" نیاز امروز کشور الان این چیزها نیست بلکه نیاز امروز کشور در حوزه های مدیریتی - پیگیر شدن آقای روحانی رئیس جمهور محترم و عزیزمان در باره صحبتهای برخی دولتمردان مثلا" یکی از استانداران که خطاب به نطق نماینده در مجلس و انتقاد نماینده مجلس اظهار داشته : من فلانی را عددی حساب نمیکنم و...

پنجما" آقای روحانی بهتر است توان خود را برای اصلاح مدیران دولتی و بکار نگرفتن مدیرانی که از الفاظ نامناسب و ادبیات غیر مودبانه استفاده میکنند بکار بندند
ششما" دلم برای آقای روحانی رئیس جمهور متین و باوقار و تلاشگر میسوزد.
والسلام (3130625) (alef-13)
 
حسين رضائي
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۱۰:۴۲
سلام بر سايت الف: سواي اينكه فرمايش آقاي دكتر روحاني درست است يا نه و بجاي حمله به ايشان پشنهاد ميگردد. با عنايت به اينكه اين بحث در ادوار گذاشته هم مطرح بوده و قطعا در دوران آينده هم مطزح ميشود . براي قانوني كرده و استوار و پايداري احتمالي آن يك همه پرسي در كنار اولين انتخاب برگزار گردد. تا يك بار براي هميشه اين موضوع با نظر مردم حل گردد. (3130801) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۹:۱۸:۲۰
حضرت امام خمینی:

من هشدار می دهم که تضیف و توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است.(صحیفه ج 17 ، ص 431)

هرکس بگوید رای شورای نگهبان کذا است، مفسد است. (صحیفه ج 17 ، ص 431) (3130822) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۵:۴۰
من با سخنان روحاني كاملا موافقم الف جان مي توانستي در اين مورد نظر خواهي كني تا نقد (3131200) (alef-3)
 
کریمی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۷:۵۶
خنده داره
شوارای نگهبان شده مفسر علت وجودی خودش
خب معلومه تفسیر میکنه که کارش اجراست
کل ادبیاتو به هم میریزه که بگه منظور از نظارت اجراست
مسخرست (3131255) (alef-13)
 
دنیا دیده
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۷:۲۹
جناب اقای روحانی در سخنان اخیر خود فرمودند برای اینکه به غربیها بگوییم در مذاکرات خود جدی هستیم به انها چراغ سبز نشان دادیم مثلا در نیویورک ایشان در مصاحبه با امریکایها فرمودند خزانه کشور خالی است یعنی طرف مذاکره کننده بداند ما امادگی همه گونه عقب نشینی را داریم الان هم در استانه بازگشایی سفارت فخیمه این چراغ سبز لازم بود از یک طرف با دادن مجوز به حزب انگلیسی مشارکت (البته با نام دیگر) این پیغام را رساند که دوستان انگلیسی :ما محدودیتی برای فعالیت طرفداران شما قایل نیستیم و از طرف دیگر با بیان سخنان مرتبط با تایید صلاحیتها فرمودند نگران رد صلاحیت ادمهای خود نباشید (3131437) (alef-13)
 
محمودزاده
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۵:۴۴:۳۷
ضمن احترام برای جناب اقای دکتر روحانی چنانچه ایشان معتقدند ساز وکار فعلی انتخابات طبق تفسیر شورای نگهبان غلط و غیر قانونی است بدلیل اینکه حضرت ایشان با همین قانون وهمین تفسیر از قانون به ریاست رسیدهاند قانونی بودن و مشروعیت انتخاب خود را زیر سوال میبرند حال اینکه ایشان را بسیار با هوشتر از این حرفها میشناسم وبنظر اینجانب فقط کارکرد سیاسی و تبلیغاتی دارد و ایشان میداند اگر رد صلاحیت اقای هاشمی رفسنجانی نبود همانهایی که اقای دکتر عارف را مجبور به کناره گیری به نفع ایشان کردند به طور اولی ایشان را نیز مجبور به کنار رفتن اقای هاشمی میکردند (3132498) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۱۹ ۱۱:۰۷:۲۸
یادمه اصلاح طلبان سال88 میگفتند چرا اجرای انتخابات باید دست دولت باشد؟ بایدشورای نگهبان مسئول باشد...........آدم نمیدونه با کدوم سازشون برقصه (3176927) (alef-13)
 
مقدم
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۰:۳۰:۰۹
ماکه سیاسی آنچنانی نیستیم اماتجربه چندساله نشان می دهدهرمسوولی ازدولت دنبال یاران خودش هست وهرچه سرراه خودمی بیندباآن به هرشکل ممکن مقابله میکند حال بعدازریاستش هر به وقوع بپیوندد مهم نیست... ازحق که نگذریم به نظرمیرسد همین شورای نگهبان بهترین فیلتردر سلیقه های انحرافی است... (3302179) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.