نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273497
دولت با ترس از تورم به رکود دامن نزند/ راهکار غیر تورمی وام مسکن؛ وام ساخت نه خرید
بخش اقتصادی الف، 9 خرداد 94
تاریخ انتشار : شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۹
بازار مسکن همیشه با نوسانات زیادی همراه بوده و دوره‌های رکود و رونق در آن بار‌ها تکرار شده است؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که در دو سالی که گذشت این بازار تماماً با رکود درگیر بوده است. رکودی که تا به امروز هم ادامه پیدا کرده و برخی امید پایان آن در سال جاری را دارند و برخی دیگر هم آن را دنباله‌دار پیش بینی کرده‌اند.

درهمین زمینه دولت به منظور برون رفت از این شرایط سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان میان وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی، افزایش وام مسکن را به تصویب رساند و شورای پول و اعتبار مبالغ جدید وام مسکن را اعلام کرد.

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف وام جدید خرید مسکن برای خانه اولی‌ها در شهر تهران ۸۰ میلیون تومان، در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۶۰ میلیون تومان و در سایر مناطق شهری ۴۰ میلیون تومان تعیین شد، همچنین در مصوبه جدید آمده است که علاوه بر بانک مسکن، سایر بانک‌ها هم می‌توانند این وام را به متقاضیان بپردازند و در واقع با این مصوبه پرداخت وام‌های فروش اقساطی از انحصار بانک مسکن خارج شد.

در واقع عباس آخوندی از ابتدای کار در دولت یازدهم بر افزایش سقف وام مسکن تاکید کرده بود و حتی افزایش وام از ۲۰ به ۳۵ میلیون تومان را هم در همین دولت به تصویب رساند اما همیشه بر افزایش بیشتر این وام و شکستن انحصار بانک مسکن تاکید داشت. نکته قابل توجه این است که این وام چقدر می‌تواند بازار مسکن را از حالت رکود خارج کرده و رونق غیرتورمی را در بازار مسکن ایجاد کند.
از آنجایی که صنعت ساختمان با صدها شغل ارتباط مستقیم دارد پس از آغاز دوران رکود از سال ۹۱ با افت زیادی مواجه شد و تمامی صنایع وابسته به آن هم در این رکود فرو رفتند به طوری که اغلب تولیدکنندگان مصالح ساختمان و حتی معادن با تعدیل نیرو مواجه شدند.

همچنین در طول این مدت، خرید و فروش مسکن به شدت کاهش یافت و تعداد زیادی از سازندگان خرد مسکن از بازار کنار رفتند و آپارتمان‌های نوساز روی دست سازندگان ماند. از سوی دیگر، کارشناسان خروج از رکود اقتصاد کشور را وابسته به بخش مسکن می‌دانند و معتقدند که مسکن موتور محرک اقتصاد کشور است که دولت برای خروج از رکود باید این بخش را دچار تحرک کند.

اما از آنجایی که همیشه رونق بازار مسکن در کشور مساوی با افزایش قیمت‌ها بوده، رونق غیرتورمی از موضوعات مورد تاکید کارشناسان بازار مسکن بود تا توان اقتصادی خانوارها بیش از این کاهش پیدا نکند.

در همین خصوص مجتبی بیگدلی رییس انجمن انبوه سازان در گفت و گویی با الف ضمن تاکید بر لزوم برون رفت هر چه زدوتراز رکود مسکن می‌گوید: به هر حال هر چند سال یکبار بر اساس آمارهایی که بانک مرکزی، مرکزآمار ایران و وزارت اقتصاد اعلام می‌کنند یک روکود خاصی در بخش مسکن ممکن است که ایجاد شود و دلایل خاصی دارد و این رکود معمولاً دوسال بیشتر طول نمی‌کشد اما در حال حاضر در ایران شاهد یکی از تاریخی‌ترین رکودهای بخش مسکن در چندین سال گذشته هستیم.

وی ادامه داد: در تمام دنیا اقتصاد دانها تاکید دارند که صنعت ساختمان و مسکن صنعتی پیشتاز است و به صرفه‌ترین راه برای ایجاد اشتغال به عنوان الفبای سازندگی، آبادانی و کسب و کار است؛ زیرا همانطور که میدانیم بیش از ۷۰ درصد از اشتغال کشور زیر مجموعه صنعت ساختمان است و ۱۲۰۰ گروه شغلی زیر مجموعه این صنعت است چنانچه هر چیزی که در زیر یک سقف قرار خواهد گرفت مرهون ایجاد این سقف به عنوان صنعت ساختمانی است.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون ازدواج رخ می دهدو این یک ملیون زوج نیاز به مسکن دارند، خاطر نشان کرد: این بزرکترین فرصت برای ایجاد اشتغال و همچنین آبادانی است و البته در صورت برآورده نشدن می‌تواند بزرگ‌ترین تهدید باشد زیرا اگر به درستی به آن پرداخته نشود می‌تواند به رکود در بخشهای دیگر منجر شود.

بیگدلی با ابراز تأسف از سیاست‌های دولت تدبیر و امید در بخش مسکن این سیاست‌ها را عامل رکود بیشتر این بخش معرفی و افزود: با سیاست‌های دولت یازدهم بخش مهم مسکن به بیراهه رفته است و این موضوع بحثی است که دولت باید اهتمام ویژه ای به آن داشته باشد.

رییس انجمن انبوه سازان رونق بخش مسکن را زمینه ساز پویایی سایر بخشهای اقتصادی ارزیابی و تصریح کرد: اگر رکود در بخش مسکن برطرف نشود سایر بخشهای وابسته که وابستگی مستقیمی به این صنعت مادر دارند نیز دچار رکود خواهند شد.

دبیر کل جامعه اسلامی کار آفرینان کشور با تاکید بر وابستگی غیر مستقیم بسیاری از مشاغل به صنعت ساختمانی در کشور به یک نمونه در این خصوص اشاره و اظهار کرد: حتی صنعتی غیر وابسته مثل فنر سازی می‌تواند به طور غیر مستقیم به دلیل در گیری مستقیم رانندگان با صنعت ساختمانی با رونق و یا عدم رونق در بخش مسکن مرتبط باشد.

بیگدلی با انتقاد از سیاست‌های دولت در بخش مالی بسیاری از این سیاست‌ها را تقویت کننده رکود در بخش مسکن معرفی و خاطرنشان کرد: در ابتدا دولت آقای روحانی نرخ بهره بانکی ۱۶ درصد بود و نرخ تورم ۴۰ درصد که با توجه به اقدامات خوب دولت در حوزه کنترل تورم علی رغم رساندن نرخ تورم به زیر ۲۰ درصد اما متاسفانه نرخ سود بانکی بالا رفته به به حدود ۳۰ درصد رسیده است که موجب رکود در بخش سرمایه گذاری خواهد شد که بخش مسکن نیز از این قاعده ستثنی نیست.

وی موضوع مسکن‌های حمایتی و مسکن امید را که از سوی وزرای رفاه و مسکن مطرح شد را زینت بخش صرف تیترهای روزنامه خواندو تصریح کرد: این سیاست‌ها صرفاً در حد یک طرح باقی ماند و دولت در عرصه مسکن قدمی نتوانست بردارد زیرا کمیسیون اقتصادی دولت بدون توجه به معضلات بخش مسکن نامه وزیر مسکن و رییس بانک مرکزی در خصوص اعطای وام مسکن را نادده گرفته است.

رییس انجمن انبوه سازان بهانه دولت برای عدم اعطای وام مسکن را ایجاد تورم احتمالی در این بخش عنوان کرد و گفت: چرا دولت باید به بهانه تورم، بخش مسکن را دچار رکود فراگیر کند چرا بانک‌ها به مردم وام نمی‌دهند؟ این‌ها سوالاتی است که دولت باید به آن‌ها پاسخ دهد.

دبیر کل جامعه اسلامی کار آفرینان بخش مسکن را پرسودترین بخش برای حیات کار آفرینی کشور عنوان و خاطر نشان کرد: متاسفانه این بخش بسیار مهم و حیاتی کشور را به دلیل واهی احتمال تورم زا بودنش تعطیل کرده‌ایم و انتظار داریم تا اقتصاد کشور از رکود خارج شود. بهانه تورم برای وام مسکن به مانند این است که بزرگراه تهران کرج را به دلیل تصادف احتمالی چند اتوموبیل در این جاده تعطیل کنیم.

بیگدلی با انتقاد از وام‌های گاه و بیگاه و کلان دولت به شرکت‌های خودرو سازی این وام‌ها را با خرده وام‌های مسکن مقایسه و اظهار کرد: وام‌های مسکن که بیش از ۹۰ درصد آن‌ها فقط و فقط در بخش مسکن هزینه می‌شود چطور ممکن است تورم زا باشد در حالی که وام‌های کلان دولت به شرکت‌های خوردو سازی با وجود همه تفاسیر از صنعت خود کفا هنوز نتوانسته این صنعت را به خودکفایی کامل برساند؟

وی با بیان اینکه مسکن مهر با متری ۳۰۰ هزار تومان ساخته شدو هم اینک این مسکن را نمی‌توان با یک ملیون ۳۰۰ هزار تومان ساخت خاطر نشان کرد: ۵ ملیون مسکن مهر ساخته شد با سود کمتر از ۸ درصد که نشان دهنده رونق بخش مسکن در دولت گذشته است.
رییس انجمن انبوه سازان برخی اظهارات در خصوص تورمی بودن وام مسکن را بی اساس خواند و افزود: برخی از افراد با چنین اظهار نظرهای ایذایی و فاقد پشتوانه علمی در صدد ایجاد جو روانی علیه وام‌های مسکن هستند در صورتی که تورم به هیچ عنوان به وام چند ده ملیونی مسکن مربوط نیست بلکه تورم حاصل تخصص چند ده ملیاردی وام به برخی صنایع وابسته به دولت است.

دبیر کل جامعه اسلامی کار آفرینان میزان نیاز تخصیص وام مسکن در مناطق مختلف را متفاوت اعلام و در این خصوص گفت: وام مسکن در تهران، کلانشهر ها و مراکز استان می باسیت به ترتیب ۱۵۰،۱۲۰ و ۱۰۰ ملیون تومان با سود تک رقمی باشد و الباقی آنرا در دوره رکود حتی الامکان دولت پرداخت کند تا مردم نیز راحتر بتوانند سراغ وام‌های مسکن بروند.

بیگدلی با تاکید بر سوخت نشدن هیچ گونه وام مسکنی در کشور سود زیر ۱۰ درصدی را مشوق مردم برای گرفتن وام مسکن و رونق بازار ساخت و ساز عنوان و تصریح کرد: اگر وام مسکن با سود زیر ۱۰ درصد ارائه گردد مطمئناً شهروندان نیز می‌توانند آنرا بازپرداخت کنندو مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی با انتقاد از سیاست‌های اعلامی در زمینه تفاوت در مبلغ پرداختِ تسهیلات به خانه اولی‌ها و سایر متقاضیان، این سیاست را غلط ارزیابی وتصریح کرد: هرکسی که خانه نیاز دارد باید به وی به اندازه مابقی مردم تسهیلات پرداخت کرد و اجازه داد تا دوباره رونق به ساخت و ساز بازگردد.

بیگدلی با طرح این پرسش که چه دلیلی دارد که پرداخت وام مسکن تیتر روزنامه‌ها شود. از این سیاست انتقاد کرد و گفت: در این موضوع که هر چه زودتر وام مسکن باید به این بخش تزریق شود هیچ شکی نیست اما سیاست‌های تبلیغاتی در این خصوص هیچ نتیجه ای نخواهد داشت و بهتر است قبل از اینکه موضوع پرداختِ تسهیلات تیتر روزنامه‌ها شود به صورت بخشنامه ای به بانک‌ها ابلاغ گردد و همزمان با پرداخت آن به شهروندان، در موردش اطلاع رسانی شود.

در همین رابطه سید مهدی هاشمی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی با الف معتقد است افزایش وام خرید مسکن تأثیر چندانی بر روند رکود در بازار مسکن نخواهد داشت و دولت باید با سیاست‌های مالی از ساخت و سازِ مسکن در بخش خصوصی حمایت کند تا ضمن کنترل عرضه در بازار بتواند بر تورم احتمالی این بخش نیز فائق آید. وی می‌گوید: این اعدادو ارقامی که به صورت تسهیلات اعلام می‌شود به هر حال در شهرهای کوچک و برخی از مراکز استان‌ها می‌تواند تأثیر گذار باشد اما در کلانشهرها و مراکز استان‌ها هر چند بی تأثیر نیست اما تأثیر قابل ملاحظه ای نیز در پی ندارد.

هاشمی ادامه داد: اگر ما تلاشمان را بر این بگذاریم که وام، بیشتر به تولید و ساخت معطوف شود طبیعتاً تأثیر گذاری بیشتری خواهد داشت و خود این موضوع به دلیل افزایش تولید تا حدودی می‌تواند قیمت‌ها را کنترل کند ولی وام خرید مسکن حداکثر اکر خوش بینانه نگاه کنیم می‌تواند درصد تورم جامعه را کمی کند کند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: راهکار اساسی برای رونق این بازار افزایش میزان وام نیست، بلکه افزایش تسهیلات به صورت پرحجم به بخش تولید مسکن و ساخت مسکن است و باید سعی کنیم سرمایه‌ها را به بخش مسکن و صنعت ساختمان طوری هدایت کنیم تا علاوه بر افزایش عرضه مسکن، اشتغال‌زایی را هم در این بخش افزایش دهیم.

هاشمی عدم اطمینان سرمایه گذار به بخش مسکن را از دلایل رکود در این بخش عنوان و خاطر نشان کرد: در مواقعی که سرمایه‌گذار به دلیل عدم اطمینان از سود تمایلی به سرمایه‌گذاری ندارد دولت باید اقدام به تنظیم و تعادل بازار کند و به جای اینکه به طور مستقیم وارد بخش مسکن شود باید این بخش را مدیریت و پشتیبانی کند تا سرمایه‌گذار مسکن از بازگشت سرمایه‌اش مطمئن باشد و بداند در صورت سرمایه‌گذاری در بخش مسکن حداقل متضرر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه وام ۸۰ میلیون تومانی مسکن موجب افزایش تقاضا می‌شود، تصریح کرد: مدتی است که بازار مسکن در رکود قرار دارد و کاهش عرضه و افزایش تقاضا به افزایش قیمت مسکن منجر خواهد شد. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: افزایش وام مسکن به خودی خود اقدام بدی نیست البته به شرط آنکه عرضه نیز وجود داشته باشد و در حال حاضر که ساخت و ساز در رکود قرار دارد، نباید تقاضا را تحریک کنیم بلکه باید میزان عرضه مسکن را افزایش دهیم و در مرحله بعدی تقاضا را تحریک کنیم.

هاشمی اضافه کرد: اگر دولت وام ساخت مسکن را پرداخت کند، هم تزریق پول به جامعه و در نتیجه کاهش رکود اتفاق می‌افتد و هم افزایش تورم، حداقلی خواهد بود و در عین حال موجب افزایش عرضه نیز خواهد شد.

این نماینده مجلس اظهار داشت: اگر پس از اعطای وام ساخت و احداث مسکن در حد توان و ظرفیت مورد پیش بینی به هر دلیلی تقاضا ایجاد نشد، در آن زمان باید تقاضا تحریک شود که یکی از اقدامات برای آن می‌تواند افزایش وام خرید مسکن باشد. هاشمی با بیان اینکه سیاست‌های کلی بخش مسکن هنوز از سوی دولت اعلام نشده است، گفت: البته راه اندازی صندوق زمین و ساختمان تا حدودی به تولید و عرضه مسکن کمک خواهد کرد اما مشکل اینجاست پیش از شکل گیری تولید و عرضه، تقاضا بسیار زودتر شکل می‌گیرد و موضوع موجب افزایش قیمت و تورم می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی کمبود مسکن را از معضلات حال حاضر کشور عنوان و خاطر نشان کرد: این معضل موضوع جدیدی نیست و مطمئناً نمی‌توان آنرا یا یک تصمیم برطرف نمود و دولت باید به عنوان محور کار ورود پیدا کرده و مشارکت بخش خصوصی در بخش مسکن را جلب نماید.
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۲۲:۰۶
خداییش اقای توکلی با این وام مخالفت کنید....با این وام نه میشه خانه خرید و تنها نتیجه اش تورم دوباره در بخش مسکن است...بهترین ایده افزایش تولیده که اونم با وام ساخت مسکنه چون به واقعیت نزدیک تره... (2924814) (alef-11)
 
Rasel
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۲۳:۴۱:۴۷
تاکید کل متن هم همین بوده.
اما مثل رونق بازار مسکن و از طرف مقابل افزایش هزینه های دریافتی شهرداری ها چی میشه......
یک بام و دو هوا... (2930696) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۰۹:۲۸:۱۸
مافیای مسکن و مصالح ساختمانی و واردات چینی برن کنار همه چی خود به خود درست میشه (2934154) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۰۹:۳۰:۳۰
هفته پیش از آلمان یک دستگاه خیلی خوب برای محاسبه ابعاد سازه خریدم جمع و جور بود و کاربردی وقتی آوردم ایران توی گمرک گفتن باید مابه التفاوتش رو بدی گفتم یعنی چی گفتن یعنی باید ببینیم اینجا قیمتش چنده باقیشو که توی خارج ندادی بدی به ما !!!!!! حالا دیدید.....از کجا شروع میشه که وضع مسکن اینطوریه پس هی آدرس غلط ندید (2934163) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۳۳:۱۵
منطقی است که تسهیلات برای ساخت واحدهای با قسمت ارزان برای اقشار ضعیف و متوسط داده شود و بازگشت تسهیلات پس از ساخت به خریداران منتقل شود. بدین ترتیب ساخت و ساز فعال می شود، بیکاران کم می شوند نقدینگی در ساخت و اشتغال مصرف می شود عرضه مسکن به تقاضای آن پیشی می گیرد و اثرات ضدتورمی و ضد رکودی خواهد داشت. (2924845) (alef-11)
 
نيما
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۵۳:۴۷
در حال حاضر تقاضاي پنهان و يا به عبارتي بالقوه بسياري براي مسكن وجود دارد عده اي منتظر كاهش بيشتر قيمت ها هستند ،عده اي ديگر منتظر خريدار براي آپارتمان فعلي خود براي تبديل به بهتر كردن آن هستند كه مسلماً مانند ادوار گذشته زماني كه ركود به پايان برسد قيمت ها افشار گسيخته و فارق از قوانين اقتصادي افزايش مي يابند و باز دست مصرف كننده هاي واقعي از مسكن مورد علاقه اشان كوتاه ميماند (2926283) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۵۳:۵۲
دولت همه چی را فدای تورم کرده است
تورم پایین ولی درامد مردم خیلی کاهش پیدا کرده خوب این چه فرقی میکنه قدرت خریددر هر صورت کاهش پیدا کرده دیگه (2926285) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۵۴:۳۵
کاهش تورم نخواستیم حداقل قبلا تورم بالا بود ولی کار و درامد هم خوب بود الان تورم پایین و بیکاری به چه دردی می خورد همه چی در رکود است (2926293) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۵۸:۰۱
به نظرم رونق بازار مسکن در شرایط فعلی یک راه حل بیشتر ندارد و آن رونق دادن به ساخت مسکن به روش زیر است
دولت خود واسط بین انبوه ساز و خریدار باشد انبوه سازان خانه ها را ساخته و به دولت بفروشند
و پول آن را سریعآ از دولت دریافت کنند تا پروژه های بعدی را شروع کنند
دولت نیز با سود پایینی خانه ها را به مردم واگذار کند
در این صورت هم انبوه ساز و هم دولت و از همه مهمتر خریداران سود خواهند کرد
از طرفی با تولید مداوم مسکن قیمتها نیز به مرور پایین تر می آید (2926315) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۱:۳۷:۰۴
دولت از کجا پول بیاورد ؟
چاپ اسکناس معادل ایجاد تورم است که دیگر توانی برای تحمل تورم در مردم نمانده (2927823) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۶:۱۴:۱۴
دولت پول را از خریدار گرفته و پس از کسر حق دلالی خود پول انبوه ساز را پرداخت می کند در واقع نیازی به چاپ پول نیست بلکه دولت به عنوان ئاسطه پول را از این دست گرفته و به دست دیگر می دهد (2929482) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۷:۰۱:۴۵
تمام اینکارها برای این است که دستهای پشت پرده بازار مسکن، به نان و نوایی برسند و بازار مسکن از رکود شدید که دارد آنهم به علت گرانی، در بیاید و بساز و بندازها دوباره به سودهای نجومی برسند. علت مقابله با مسکن مهر و تصویب این وام، قطعا همین موضع است نه دلسوزی برای اجاره نشینها و افراد که به دنبال خرید یک خانه 50 متری هستند. این وام هیچ اثری بجز گرانتر شدن قیمت خانه و ملک، نخواهد داشت. (2926537) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۱:۵۱:۴۹
موافقم
واقعا اگر مسکن مهر با مبلغ 30 تا 40 میلیون تمام می شود بهترین راه برای حوانان و اغلب افراد جامعه می باشد.بهتر است وامی اگر داده می شود در راستای تکمیل این پروژه ها باشد. و سیاست مسکن مهر (که با عث رونق اقتصاد و ایجاد شغل و درآمد میشود) با اصلاح اشکالات آن دنبال شود،

حال کسانی که فقط به فکر جیب خود هستند و منافع کلی و بلند مدت جامعه را نمی بینند اگر با رکود در بخش مسکن لوکس دچار ضرر شوند هیچ اشکالی ندارد.

نبود شغل و درآمد کافی برای امرار معاش باعث عدم ازدواج جوانان و عدم نیاز به مسکن و ایجاد مشکلات فعلی است.

تا درآمد سرانه مردم متعادل با افزایش دو تا سه برابری دو سال اخیر نشود معادله اقتصاد همچنان بدون راه حل می باشد. (2927840) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۷:۰۳:۲۸
نه که مسکن مهر پدر مردم و اقتصاد را در نیاورد ؟ میدانی هر مسکن مهر برای اقتصاد ایران چقدر آب می خورد ؟ (2927949) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۱:۰۲:۲۹
عرض کردم باید مشکلات مسکن مهر اصلاح شده و در جهت صحیح سوق داده شود

آیا قسط بالای یک میلیونی با این وام های جدید در توان کسی که درآمدش کفاف خرج روزمره را نمی دهد امکان پذیر است؟

تهیه بقیه پول مسکن 150 تا 300 میلیونی با وام 60 تا 80 میلیونی برای چند درصد افراد امکان پذیر است؟

یک زوج جوان اگر هر دو شغل داشته باسند با درآمد حداقل حقوق خودشان توان حرکت این چنینی را دارند؟

حالا شما هی وام را بالا ببرید! راهش این نیست برادر . باید هزینه زمین را با سیاستی شبیه مسکن مهر به حداقل ممکن رساند. (2928435) (alef-11)
 
مهم نیست
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۷:۵۹:۱۲
مردم میگویند کسانی که این وام را تصویب کرده اند نماینده انانی هستند که هزاران واحد مسکونی ساخته شده روی دستشان مانده است .
فکر میکنند مردم ببو هستند . حالا مردم منتظر گرفتاری و ورشکستگی و بیچارگی کارتلها و موسسات و بانکها و بساز و بفروشهایی که طی این چند سال خون مردم را در شیشه کرده اند میباشند . (2926721) (alef-11)
 
ممد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۸:۵۷:۵۵
بازار مسکن از واژه رکود هم بدتر شده.
آقایون نرخ ندین که تورم پایین اومده نرخ بدین که چه فشاری به بازار اومده و بهتر بگم رو به نابودیست
دیگه کارخانه های تولید مصالح برای ساخت و ساز رو به ورشکستگی ان
فکر کررن و برآورد غیر تبلیغاتی و شعاری بد نیست (2926883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۱:۴۱:۳۳
همين چند روز پيش سيمان گران شد و كارخانجاتى كه توليدات خوب دارند مشتريان در صف هستند و بعضى از كارخانجات سراميك و كاشى توليداتشان را صادر هم ميكنند بيخودى جو سازى نكنيد . انها هم قيمتها را پايين بياورند تا رونق نسبى و منطقى ايجاد شود ، دوران هركى هركى و هر قيمتى انشاالله دارد تمام ميشود . (2927279) (alef-11)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۱:۵۲:۰۷
به نظر شما چند درصد قیمت یک آپاتمان نو ساز رو "هزینه ساخت" که شامل همه چیز(مصالح، دستمزد، پرداختهای قانونی و غیره) می شود ، در تهران تشکیل می دهد!؟ جهت اطلاعتون در شهر تهران و با محاسبات همین امروز حداکثر 25 درصد. باور ندارید و اگر خودت سازنده نیستی برو از یک سازنده که مثلا قیمت فروشش 6 میلیونه بپرس متری چند بنای مفید براش دراومده؟ میشنوی متری 1.300 یا 1.400 خوب میشه چند درصد؟ 23 درصد.

ما هم نمیخواهیم از این قسمت، قیمت کم بشه. میخواهیم از اون 75 درصدی که نه سازنده پولی بابتش داده ، و نه مالک به این قیمتا ملکش رو مثلا 20 سال پیش خریده(طی 4-5 سال اخیر بالا 90% ساخت و سازهای تهران، مشارکتی بوده) و فقط با هوچی بازی و دلال بازی گرونش کردند تا آپارتمان ساخته شده رو گرونتر بفروشند و حالشو ببرند، کم بشه. که خوبم میشه کم بشه مثلا اگه از اون قسمت 30 تا 40 درصد به حق کم بشه اونوقت بازار!!!! راه میوفته. (2928620) (alef-11)
 
امیر اسد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۹:۵۰:۵۹
من نمی دونم چرا همیشه باید رکود بد باشد!!!؟
رکود امثال اونچه که بازار!!! مسکن میگن خیلی هم خوبه و نباید تغییر کنه تا مقاومت سودجوها شکسته بشه. شاغلین در این زمینه هم جذب زمینه های دیگر تولید که در این شرایط اقتصادی مفیده، میشن. (2927031) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۷:۰۶:۴۴
عزیز دل برادر رکود چیز خوبی نیست اگر عرضه به خاطر رکود کم شود با افزایش تقاضا قیمت بالا خواهد رفت و مالکین و فروشندگان و بساز و بفروش ها هم متاسفانه به سود های کم برای فروش راضی نیستند (2927952) (alef-11)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۱:۴۲:۴۱
عزیز برادر اشتباه می کنید، رکود در همه جا و همیشه بد نیست، زمانی که یک خط اقتصادی دارد راه غلط می رود(قانع نبودن به سود منصفانه) در آن راه غلط، رکود خوب است.

و از طرفی عرضه کم زمانی باعث تورم و افزایش قیمت می شود که تقاضایی وجود داشته باشد، مردم که متقاضیان اصلی هستند، پول خرید با این قیمت ها رو ندارند پس تقاضایی با این قیمتها وجود نداشته ، ندارد و نخواهد داشت. مردم می فهمند و این کلک ها دیگر سازگار نیست.

وام ها هم با این درآمد مردم و اقساط وامها و درصدی که در هر سطح از قیمت مسکن را تشکیل می دهند هم ابدا کارساز نیستند. پس تنها راه ، شکستن مقاومت سودجویان است و بس. (2928576) (alef-11)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۰:۳۹:۲۹
متاسفانه مشكل اصلي دولتها در بعد از انقلاب ، روش غلط ايجاد درامدهاي دولتي است

كه اسانترين روش است

اكثر روشهاي درامدي دولتها متاسفانه تورم زا هستند و با افزايش نرخ خدمات دولتي ، كسري بودجه را تامين ميكنند

در صورتي بسياري روشهاي درامدي ضد تورمي وجود دارند (2927137) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۷:۰۷:۲۶
مثال بفرمایید (2927954) (alef-11)
 
رسول بخشنده.
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۱:۵۳:۲۶
مملکت ما، جایی است که یک شخصی با تحصیلات در رشته مذاهب کلامی، رئیس انبوه سازان مسکن است و ایشون نه تنها خود رو اقتصاددان تصور میکنه بلکه ادعا میکند تورمی بودن وام مسکن «فاقد پشتوانه علمی» است.
من باید همونجا که این جمله رو خوندم صفحه رو می بستم، واقعا حیف وقتی که خواننده بگذاره این مقاله رو تا انتها بخونه. (2927319) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۳:۳۶:۳۷
قیمت مسکن مهری که گفته بود اشتباه بود فقط 25ملیون ( 18 درصد) وام مسکن رو با حداقل 80 متر حساب کنی میشه حدودا متری 300 هزار تومن پس اون 30 -40 ملیونی که مردم دادند کجا رفت؟ تازه خیلی از خانه را بدون امکانات گرمایشی و سرمایشی و ... تحویل دادند. (2927607) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۲:۲۵:۳۱
اگر دولت بجای دانش اموزان امتحان بده در ظاهر باری از دوش انان کم میشه ولی در داز مدت چی رشد فرد ایجادمیشه رقابت نباشه وانسان برای مصرف هزینه پرداخت نکند جامعه بتدریج ودر دازمدت به تنبل خانه ای تبدیل میشود که بقیه کار میکنند (واردات)اومصرف می کند تراز تجارت خارجی بدون نفت منفی نابرده رنج گنج میسر نمشود(اروپای شرقی سابق) (2928732) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۳:۴۲:۵۱
آقا يكي به من بگه چه جوري اين دولت اينقدر شعار ميده كه تورم در زمان احمدي نژاد بوده٤٥ الان شده ١٥چه تاثيري بر زندگي مردم گذاشته.آب ارزون شده قيمت چي ارزون شده.يكشبه از حساب مردم پول برداشت ميكنن.بنزين ارزون شده.آقا چي شده؟؟
جان من بگين تو رو خدا بگين چكار كرده اين دولت براي ملت،؟؟؟ (2928999) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۱:۳۶:۴۴
علت رکود مسکن اینه که قیمتها واقعی نیست برای خرید یک واحد 50متری باید 150 ماه حقوقت رو بدون هیچ برداشتی پس انداز کنی که این غیر منطقی است در صورتی که قبل از تورم شدید چند سال پیش قیمت هر متر آپارتمان یک میلیون در تهران بود ولی الان کجای تهران همچین نرخی وجود دارد (2931784) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۲:۱۶:۰۶
سلام به همه شما دوستان عزیز دوستان من مشکل اینجاست که دو سال بازار کساده و هیچی نمیفروشیم و نمیدانم تا کی این اوضاع ادامه دارد خرابی بازار باعث فلج شدن تولید کننده های داخلی شده (2931922) (alef-3)
 
اردشیر نعمت پژوه
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۵:۵۳:۳۶
در برخی از کشورهایی که پیشرفته شدند مانند ژاپن مردم در خانه های کوچک زندگی می کنند و پول اضافی خود را برای تولید سرمایه گذاری می کنند . در ایران کسی که پول زیادی دارد به خرید مسکن گرانقیمت می پردازد و تجملاتی زندگی می کند . پس راه حل اینست که دولت مالیات بر خانه های گرانقیمت را زیاد کند تا درآمدش زیاد شود و بتواند به قشر جوان کمک‌کند( دادن وام با سود بسیارکم برای خرید یا رهن مسکن ) . (3304151) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.