نظر منتشر شده
۹۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240097
وقتی اینترنت نسل سوم ریشه تمام آسیب‌های اجتماعی می‌شود!
5 نکته درباره یک استفتاء
علی‌اصغر همایون*، 11 شهریور 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۶
در روزهای گذشته استفتائی از سوی برخی از فعالان عرصه مجازی به دفتر آیت الله مکارم شیرازی (دام ظله) ارسال شده بود که پاسخ معظم له را در پی داشت. در متن استفتاء اشاره شده بود که:

«با توجه به آن‌که وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز “خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه “را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارائه خواهد کرد؛ و با عنایت به آن‌که حتی در کشور های لائیک نیز ضوابط و ساز و کارهای مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیب‌های این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلم‌ها و عکس‌های ضداخلاقی و ضدانسانی، شایعه‌پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانواده‌ها و امثال آن فراهم شده است ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیرساخت‌ها فراهم نشده است و علی‌رغم مفاسدی که وجود دارد امکان نظارت بر آن ممکن نیست… مستدعی است در صورت صلاحدید نظر خود را در مورد اعطای مجوز برای “خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه” قبل از تحقق شرایط قانونی و الزامات ایمن و سالم سازی آن اعلام نمائید.»

حضرت آیت الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ، استفاده از نسل سوم ارتباطات را پیش از اخذ مجوزهای لازم از شورای عالی فضای مجازی، حرام دانسته اند.

در این رابطه به چند نکته اشاره می شود:

۱- آسیب هائی که در متن استفتاء بدان اشاره شد، بیش از آن که از مضرات نسل سوم اینترنت به شمار آید، از آسیب های خود اینترنت است. همگان می دانند که نسل سوم اینترنت، تنها استفاده از آن را آسان تر می کند، وگرنه با همین اینترنت های فعلی هم همه این کارها را می توان انجام داد. علاوه بر آن، اگر طبق گفته استفتاکنندگان محترم، بنا بر نادرستی راه های تسهیل کننده استفاده از فضای مجازی باشد، در وهله اول می بایست همین اینترنت های پرسرعت فعلی هم برچیده شده و به همان عصر «دیال آپ» بازگشت. مگر بسته فرهنگی استفاده از اینترنت پر سرعت طراحی شده و در صورت طراحی آن، مگر مانع از آسیب های بالا گردیده است؟! پورت های usp۳ که جدیدا طراحی شده و سرعت انتقال اطلاعات با آن ها، چندین برابر پورت های usp۲ است چه؟ آن ها باعث ایجاد آسیب های فوق نمی شوند؟ آیا برای استفاده از آن ها نیز بسته فرهنگی طراحی شده است؟

۲- سیره مراجع عظام همواره بر این بوده که با توجه به متن استفتاء، پاسخ می دادند. این فتوا از جانب این مرجع عالیقدر نیز با توجه به فضائی است که در استفتاء ترسیم شده و از قضا به زعم بدبینانه بنده نیز غرض از آن، استفاده ابزاری از جایگاه معنوی و اجتماعی مراجع عالیقدر است؛ و اگر استفتاء به گونه دیگری بیان می شد و در آن از فواید فراوان این نسل از اینترنت نیز سخن می رفت، طبیعتا پاسخ آن نیز متفاوت بود. مثلا اگر این طور گفته می شد که:

«با توجه به فواید فراوان نسل سوم ارتباطات، از جمله کمک به وضعیت معیشت خانواده ها از طریق جایگزینی مکالمات اینترنتی با مکالمات مخابراتی، امکان حضور قوی تر متدینین حاضر در فضای مجازی برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، نشر سریع تر و حجیم تر فرهنگ شیعی – ایرانی در فضای مجازی در راستای توصیه مسئولان و بزرگان مبنی بر فعالیت در این عرصه ها و … نظر حضرت عالی در مورد استفاده از این نوع اینترنت چگونه است؟» آیا باز هم پاسخ این چنین بود؟

۳- وقتی مسئولان امر، بهترین راه مقابله با مفاسد اینترنتی را در انجام فیلترینگ و محدود کردن پهنای باند می دانند، ناخودآگاه به یاد لطیفه ای می افتم که مهم ترین علت طلاق را ازدواج می دانست! خوب است مسئولان محترم به آمارهای موجود از تعداد کاربران فیس بوک و توئیتر و … مراجعه کرده و ببینند که آیا فیلترینگ، راه خوبی بود و جلوی تمام مفاسد را گرفت؟ هم چنین خوب است توضیح دهند که در فیس بوک، چه مفاسدی وجود دارد که در امثال گوگل پلاس وجود ندارد؟! هم چنین پیشنهاد می شود یک نرم افزار «بازار» به صورت رایگان بر روی گوشی تمامی مسئولان امر نصب شود تا با مراجعه به آن، دریابند که چه نرم افزارهای ارتباطی دیگری وجود دارند که امکانات بیشتری نسبت به «ویچت» داشته و به عکس آن، از «نعمت» فیلترینگ نیز محرومند!

۴- راه حل نهائی آسیب های اینترنتی، مسلما اجرای شبکه ملی اطلاعات است، کاری که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا نیز انجام شده و یا در حال انجام است. در این مطلب هیچ گونه شک و تردیدی وجود ندارد. بهانه عدم تصویب بسته فرهنگی پس از گذشت دو سال نیز کم کم به یک شوخی تلخ تبدیل شده است. اما به نظر من، راه حل موقتی جلوگیری از این مفاسد، اختصاص فیلترینگ به سایت های مستهجن و آزاد کردن سایر سایت هاست. بدیهی است که وقتی فیلترینگ تنها در مورد سایت های غیر اخلاقی اعمال شود، آن گاه هم به راحتی می توان برخود انتظامی و قضائی با فروشندگان و دارندگان فیلترشکن انجام داد و هم دیگر کسی پیدا نمی شود که در محافل دوستانه و شبکه های اجتماعی، به سرعت بالای فیلترشکن خود فخر بفروشد! مطمئن باشید وقتی این کار صورت گیرد، پیش از مأموران انتظامی، این خانواده ها هستند که با استفاده از فیلترشکن توسط فرزندانشان مبارزه می کنند؛ چرا که مفاسد اخلاقی، خط قرمز تمام خانواده ها است، حتی آنان که کمی هم با مذهب فاصله دارند.

۵- پیشنهاد نهایی این است که همراه با طراحی بسته فرهنگی برای هر یک از ادوات مورد استفاده در فضای مجازی، یک بسته آموزشی استفاده از آن را نیز برای مسئولان طراحی شود تا ایشان از نوع استفاده و کاربرد این ادوات آگاهی یابند. آن وقت نه نماینده مجلسی از عدم بازتاب اخبار غزه در شبکه اجتماعی فیس بوک گله می کند و هم مسئولان فیلترینگ به شباهت های مختصر! فیس بوک و ویچت با شبکه های اجتماعی مشابه شان پی می برند، به امید آن روز!
* بازنشر از روزنامه خراسان
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۰۰:۵۳
زندگی‌ یک کشور در جهان امروز بدون اینترنت کامل و سریع مانند زندگی‌ یک کشور بدون دانشگاه و مدارس جدید است!!! (2354340) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۱:۵۷:۵۹
بنظرتون چند در صد فتاوای آقایان مثل این فتوا فقط بر اساس محتوای سواله و بدون درک موضوع اون توی جامعه ارائه میشه .
اگه واقعا اینطوری فتوا میدن خیلی از احکام رو باید بازنگری کرد . (2355815) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۰۱:۲۷
نحوه برخورد دولت ایران و مرجعیت ایران با اینترنت نشان خواهد داد که آیا ایران می‌خواهد در جهان امروز نقشی‌ داشته باشد و یا نه به کلی‌ خود را از جهان امروز خارج خواهد کرد.... (2354342) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۴:۲۹
من نمی دونم چرا تمام دلواپسان فکر می کنند مردم نشستن پای فیس بوک و یو تیوب و وایبر فقط فسق و فجور کنند ؟!!!
من دانشجو ام ، شکر خدا امکان سفر خارج با این وضع دلار برای شرکت در سمپوزیوم ها و کنفرانس ها را که ندارم ! ( که شاید در دام فساد کشور های غرب بیوفتم! ) ، تنها راه من برای دیدن و استفاده از این سمینار ها و کنفرانس ها دیدن انها در یوتیوب است. حالا با این وضع اینترنت با چه بد بختی و هزار تا راه دور زدن بشینم با سرعت یک فریم در ساعت اینها رو ببینم !
حکایت ما دانشجویان شده شتر سواری دلا دلا ! اقایان فکر می کنند این ابزار ها استفاده دیگری ندارد بهتر است باز نگری در دید خود کنند تا فیلتر کردن انها ! (2354365) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۷:۲۷:۴۴
سلام
من دانشجوی دکتری مهندسی در کانادا هستم و تقریبا جزء درصد اندکی از دانشجویان ایرانی هستم که به لطف خداوند به ایران حتما بر خواهم گشت. شاید مسخره باشد که بزرگترین نگرانی من فیلتر بودن یوتیوب در ایران است.
شاید برای شما خنده دار باشد ولی اگر میزان استفاده شما از یوتیوب از خود موتور جستجوی گوگل بیشتر باشد آنوقت عمق نگرانی بنده را درک خواهید کرد. (2355445) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۱:۲۳:۰۶
اگر ایران دم از تعداد مقالات علمی و تولید علم و ... می زند آیا این دستاوردها بدون وجود اینترنت میسر بود؟

اگر خواهان پیشرفت بیشتر استعدادهای ایرانی هستند باید به اینترنت سرعت ببخشند، چرا به مزیتهای آن نگاه نمی کنند؟ (2355778) (alef-14)
 
بی نشان
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۴:۴۷
خیلی خوب بود مطلبتون.ممنون (2354366) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۶:۴۸
امروز نه فردا ؛ فردا نه پس فردا ؛ این تکنولوژی چیزی نیست که بتوان یک سد بتنی مقابل آن زد . فقط باید ظرفیت استفاده از این امکان را به مردم آموخت و به مردم نیز اعتماد کرد . (2354370) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۲۵:۰۹
بدیهی است که وقتی فیلترینگ تنها در مورد سایت های غیر اخلاقی اعمال شود، آن گاه هم به راحتی می توان برخود انتظامی و قضائی با فروشندگان و دارندگان فیلترشکن انجام داد و هم دیگر کسی پیدا نمی شود که در محافل دوستانه و شبکه های اجتماعی، به سرعت بالای فیلترشکن خود فخر بفروشد!

این راهکار نویسنده بسیار پسندیده وقابل قبول است !
اما به نظر می رسد بر خلاف تصور مشکل سایتهای مستهجن نیست !!!! (2354379) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۲۷:۰۲
نسل سوم اینترنت؟؟؟
مطالعه بیشتری لازم داری (2354383) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۳۷:۴۶
الف متن خوب و صحيحي بود آفرين آفرين
بعد از اون حرف هاي بعضا بي ربط اخير ات در خصوص مواضع دولت داشتم ازت نا اميد ميشدم ولي اين متن يه خورده خوشحال ام كرد. (2354395) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۴۶:۳۸
اینترنت بخودی خود آسیبی نداره سوءاستفاده از اینترنت بعنوان یک ابزار آسیب رساننده است، همونطور که همه ابزارها این خصلت رو دارند. (2354404) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۰۹:۵۱:۳۳
خب هر سئوالی رو باید درست جواب داد . اصلا باید دید سئوال منظقی هست. کلکی از پرسیدن این سئوال هست یا نه (2354408) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۰۰:۱۹
به قول قدیمی ها شنونده باید عاقل باشد ! (2354418) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۰۰:۰۱:۵۱
احسنت (2355992) (alef-14)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۰۶:۵۳
دوکلمه حرف حساب نویسنده را ؛ سوای این که کل نوشته مستدل وبه حق است؛ در داخل کروشه از بالا کپی می کنم:{. همگان می دانند که نسل سوم اینترنت، تنها استفاده از آن را آسان تر می کند، وگرنه با همین اینترنت های فعلی هم همه این کارها را می توان انجام داد}به سخن دیگر کلیه مفاسد به اصطلاح ممکن بااعراق گفته شده ی بدون بر شمردن خوبیهای بی شمار آن ؛ باهمین سرعت کم از قافله ی تمدن ارتباطات پیشرفته دنیا ؛ عقب افتاده؛ هم ممکن می باشد. (2354431) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۰۹:۱۰
من شدیدا در کار مرجعیت دینی کشورمان مانده ام . امروز در کشور هزارن کار خلاف شرع انجام می شود که با داشتن اطلاعات دینی تا پایان مقطع دبیرستان هم می توان تشخیص داد مغایر با شرع اسلام بوده و مرتکبین آن مصداق بارز مفسدین فی الارض بوده و اعدام معمولترین نوع حکمی است که می توان در مورد آنها اعمال شود . جالب است که این کارهای خلاف تا بیش از 70 % با بدنه حاکمیت ، نهاد ها و شرکت های وابسته به آنها در ارتباط مستقیم است و بسیاری از مسئولین و اسامی آشنای حاکمیتی مستقیم و غیر مستقیم با این کارها مرتبطند . این چیز پوشیده ای نیست و چه بسیار مقالاتی که سایت شما پیرامون این مفاسد کار کرده است . اما مشکل اینجاست که واکنش مراجع نسبت به این مفاسد خانمان سوز و معضل جامعه بسیار منفعلانه و دو پهلو و فاقد تیز بینی است ، نمونه اش هم همین بانکداری در کشور است که طریقه محاسبه سودهای سپرده و تصحیلات کاملا روشن است که ربوی است اما من هر بار که استفتاء مراجع را خواندم یا دو پهلو وگنگ نظر داده بودند و یا اگر هم نظری مبنی بر ربوی و حرام بودن بانکداری گفته اند کم صدا و بدون پیگیری و فاقد عزم راسخ برای بسیج جامعه از عدم عمل به فعل حرام بوده . اما در عوض می بینیم که در مواردی که به قول معروف ظاهری است و به قولی صاحب هم ندارد مراجع عظام موضع گیری های شدید می کنند . و در نتیجه این موضع گیری های شدید بخش اعظمی از مسیر کشور به سمت تکنولوژی را متوقف می کنند . مبحث اینترنت در دنیا امروز ابدا تنها یک موضوع تفریحی سرگمی نیست که با فرض وجود بخش های غیر اخلاقی از توسعه آن جلوگیری می شود . امروز بسیاری ازکارها به صورت آنلاین و کنترل از راه دور انجام می شود بسیاری از مراکز اداری و صنعتی ارتباطاتشان با کارکنانشان اینترنتی است و به واسطه وجود اینترنت پر سرعت و نامحدود بسیاری از کارها انجام می شود . بسیاری از قطعات صنعتی از طریق ارتباط آنلاین توسط تکنسین ها و مهندسین مستقل از خانه ایشان کنترل می شود و ... و در کل امروز اینترنت با سرعت ،کیفیت و قیمت مناسب درست به مانند داشتن تلفن جزء حقوق اولیه مردم شده و قابل حذف نیست . اما همچنان می بینیم موضع گیری های شدیدی حتی در مورد ارتقا سطح تکنولوژی ایت پدیده در کشور توسط مراجع رخ می دهد . همین امر هم سبب شده بدتر از به این تکنولوژی به چشم نیمه خلاف نگاه شود و ارائه دهندگان خدمات با فرض این موضوع قیمتهای نجومی و کیفیتهای پایین ارائه دهند و در صورت اعتراض ادعا کنند دست ما نیست که اینطوری است .
حال واقعا برای من جای سوال است که چرا امروز مرجعیت به همین سادگی که در امر مهم و اساسی زندگی امروز ( اینترنت ) موضع گیری میکنند در برابر مفاسد و افعال حرام عادی شده توسط مسئولین نالایق حاکمیتی موضع گیری نکرده و فتوا صادر نمیکنند ؟! آیا اعمال حرامی که پایه و بنیان زندگی سالم مردم کشور را هدف گرفته اهمیت کمتری نسبت به مقوله تکنولوژیکی مثل اینترنت که تنها بسته به نوع استفاده حاوی مفسده می تواند باشد دارد ؟! (2354433) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۵۱:۵۷
حیف که بیشتر از 1 مثبت نمی تونستم بدم (2356579) (alef-3)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۵:۱۴
جوگیر نشوید آقایان لیبرال دمکرات...حضرت آیت ا... مکارم شیرازی قید ویژه ای را برای حرام بودن بکار برده اند که به عمدا یا سهوا به آن توجه نمیکنید. اینگونه کهشما نوشته اید یعنی میتوان با توجه به متن استفتائ هر نوع فتوایی مطابق میلمان از آقایان مراجع بزرگوار بگیریم و این توهین زشتی به مرجعیت شیعه صرفنظر از مصداق آن است.
دقت نکردید ایشان کاملا به جنبه قانونی و تخصصی قضیه توجه داشته اند و حرام بودن را به عدم اخذ مجوزهای لازم از شورای عالی فضای مجازی منوط کرده اند. شورایعالی فضای مجازی به عنوان عالی ترین مرجع قانونی و تخصصی ذی مدخل در ساماندهی و هدایت تصمیم گیری در خصوص فضای مجازی قاعدتا باید مجوزهای لازم را صادر نماید. (2354441) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۲:۵۳
خود آقای مکارم هم موضوع رو اصلاح کرد، حالا شما اومدی تفسیر میکنی؟! (2354561) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۳۶:۰۵
توی متن جوابت وجود داره خودت دقت نکردی .نویسنده محترم گفته مگه برای usb3 که پرسرعت تر از نسل قبلیش هست و میشه باهاش کلی مطالب مستهجن
جابه جا کرد پیوست فرهنگی نوشتند ؟ (2354590) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۳:۲۳:۲۹
آقای متخصص!!! شورای عالی مجازی استغفرا... در مقام خدا که ننشسته!یعنی اگر شورای عالی مجازی مجوز داد حرام بودنش تبدیل به حلال میشه؟؟!! و آیا این مجوزی که الا قراره به ایرانسل و همراه اول بدن با رایتل چه فرقی داره؟؟؟اون زمان حرام نبود!!!!آیا مطرح کردن این مسائل بوی رانت خواری و ... نمیده؟؟؟ (2354853) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۸:۰۲:۱۸
اصولا مسيولیت اعطای مجوز با شورای عال فضای مجازی نیست. طبق قانون مصوب مجلس اعطای مجوز با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است (2355494) (alef-10)
 
شهروند......
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۳:۴۱
با سلام باز هم الف جابدارانه واد گود شده است بازهم نظرات كه مخالف باشد حتما سانسور ميكنند ولي بهر حال بر اساس وظيفه جند نكته را ياد آوري ميشوم باشد براي طلبان راه حقيقت ره گشا باشد
1متخصص ديني عالم برجسته ومون كه دغدغه اي جز صيانت جوانان ندارد جناب ايت الله عظام مكارم شيرازي فتوا دادند كه :از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلم‌ها و عکس‌های ضداخلاقی و ضدانسانی، شایعه‌پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانواده‌ها و امثال آن فراهم شده است ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیرساخت‌ها فراهم نشده است اشكال دارد
2لطفا متخصين غير ديني كه حتي با بديهات مسله اجتهاد آشنايي ندارند و بي سواد ديني هستند نظرات غير كارشناسي ندهند كه نا آشنايي خود را به رخ كاربران الف نشان ميدهند و جايگاه والا حضرت ايت الله مكارم شيرازي را نمايان ميسازند
3هرجه داريم از عالمان ديني درتشعيه است آنها در صف اول مبارز با شيطان وايادي انها هستند مدرس شيخ فضل الله و.....كه با شهامت برخاسته از بينش اسلامي در برابر فساد ايستادند از جمله آيت الله مكارم كه راه ورود وسوسه شيطاني را بر جوانان ايران بست ممنون هستيم خدا خيرت دهد و خداوند مارا به راه راست هدايت فرماييد (2354457) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۴۰:۰۵
برادر من مفاسدی که عنوان شده می تواند مربوط به کل ارتباط اینترنتی باشد و خاص نسل سوم و چهارم تلفن همراه نیست. مگر همین استفاده سوء را نمی شود با مودم جیبی همراه وایمکس برقرار کرد که در حال حاظر در دسترس است؟ مگر با سرویس ADSL فعلی و یک مودم بیسیم نمی شود از طریق گوشی تلفن همراه به اینترنت پرسرعت دسترسی داشت؟ با این صحبت شما در جایگاه رفیع مرجعیت موافقم. اما همین استفتاء کننده و انتشار و استفاده ابزاری از آن در نظر نگرفتن جایگاه علمای عظام است. (2354598) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۴۵:۲۹
دوست من :کل ما حکم به الشرع حکم به العقل. (2355083) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۵:۱۸:۳۶
دوست عزیز هدایت به صراط مستقیم فقط با خداست.
خداوند حتی به پیامبر اکرم ص میفرمایند شما فقط بشارت دهنده و بیم دهنده هستی.
بعد من یه سوالی از جنابعالی دارم
آیا مسلمانان در سایر کشورها خصوصا کشورهای پیشرفته غربی که به راحتی به اینترنتی با سرعتی چندبرابر ما دسترسی دارند مسلمان هستند یا خیر؟
اگر زمان پیغمبر اسلام کسی از یه داس یا بیل کشاورزی برای قتل یا آزار یا هر مفسده دیگه ای استفاده میکرد رسول خدا وسیله را حرام میکردند؟یا به جرم شخص رسیدگی میکردند؟؟ (2355160) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۸:۲۹:۲۶
جنابعالی تصریح می‌فرمایید بیسوادان دینی؟ مگر چه کسی گفته برداشت و نظر در مورد اموردینی فقط منحصر به روحانیون است؟ در قرون وسطی کلیسای مسیحی اصلی داشت که هر گونه برداشت و تفسیر از کتاب مقدس تنها مختص روحانیون کلیساست و دیگران حق اظهار نظر ندارند. عزیز من این چه استدلالی است. حالا هم پزشکان بفرمایند روحانیون که سواد پزشکی ندارند در مورد مسائل طبی فتوا ندهند. ضمنا یه سؤال از همه کسانی داشتم که مانند شما می‌اندیشند: چرا این فیسبوک لعنتی و ماهواره و هزار کوفت و زهرمار دیگر با وجود عدم فیلترینگ نتوانسته شکاف حادی در جوامعی مانند عراق، ترکیه، مصر، مالزی، اندونزی و کشورهای اسلامی دیگر ایجاد کند؟ چرا وضعیت حجاب در این کشورها بسیار از کشور ما بهتر است؟ جواب بی تعصب به این پرسش ریشه‌ی بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی کشور ما را مشخص خواهد نمود. (2355528) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۱:۲۹:۲۴
پس لطفا از اینترنت استفاده نکنید. شما خودت الان با چی به این سایت وصل شدی؟؟؟؟ (2355784) (alef-3)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۲۲:۰۴
این استفتا مانند آنست که شخصی استفتا نماید که: با توجه به این که این راه می تواند انسان را به گناه بکشاند آیا استفاده از خودرو هایی با سرعت بالا مجاز است یا باید با دوچرخه و گاری این مسیر را طی کرد! (2356650) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۴:۱۱
اگر اینترنت به خود این آقایون اختصاص داشت و می توانستند تمام ایده ها و نظرات خود را بر مردم جهان تحمیل کنند خیلی هم ابزار مفیدی بود!
امروز جلوی اینترنت را می گیرد با پیشرفت تکنولوژی و اینکه در یکی دو سال آینده با برنامه هایی که دست اندرکاران اینترنت در دنیا دارند و تصمیم دارند که اینترنت را به صورت ماهواره ای و بی سیم در اختیار مردم دنیا قرار دهند چکار می کنید؟؟چرا فقط نوک بینی خود را می بینید و به فکر چاره ای اصولی نمی افتید؟ آن موقع است که بیشترین آسیب را مردم ایران از پیشرفت تکنولوژی می بینند.چون همانند مرغی می مانند که از قفس رها شده و در شوق آزادی خود را به در و دیوار می کوبد. (2354458) (alef-13)
 
ندیده نشنیده
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۴:۳۱
نامه ای برای یکی از مراجع ارسال شده
اولا که معلوم نیست فرستنده نامه و مبدا کی و کجا و چه کسی بوده !!!!؟؟
دوما
مناسب بود تا جناب آیت اله مکارم شیرازی
نامه و استفتا را به وزارت ارتباطات ارجاع میدادند
که آقای وزارتخانه آیا این سبک نگارش و ابراز نگرانی از روند کارهای شما و زیرساخت و .... صحیح است . گزارش برای اینجانب ارسال نمایید .

اگر اینگونه میشد آنوقت از نگاه وزارت خانه نیز فواید و مضرات را میشد دید و بهتر جواب استفتا را داد

استفاده ارز این نوع تکنولوزی همانند استفاده از تکنولوزی خودرو است
خودروها آمده اند و با خودشان تصادف و دردسر و ترافیک و آلودگی و دعوا و دادگاه و بیمه و درگیری و کشته و کشتار واز بین بردن منابع طبیعی و نفت و بنزین و ..... به همراه آورده اند
بنابراین
اینجا نیز بیایند و خودرو را حرام اعلام کنند
آیا میشود ؟؟!!
پس اینترنت نیز نمیشود (2354459) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۲:۳۹:۱۷
مانند اسم تان خودتان را به ندیدن و نشنیدن میزنید...!!! شورای عالی فضای مجازی نهادی کاملا قانونی و بالادست وزارتخانه مطبوع است ک البته خود وزارتخانه هم عضو مهم و موثر این شوراست. وقتی که همه میدانند که این شورا هنوز به دلایلی با موضوع موافقت نکرده پس چه نیازی به ارجاع این نامه به وزارتخانه است. دفعه بعد میگیم حضرات آیات مراجع بزرگوار تقلید برای فتوا دادن از شما نشرخواهی کنند ... البته اگر چشم و گوشی برای دیدن و شنیدن دارید....!!! (2354738) (alef-14)
 
اسدالهی
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۵:۴۷
با سلام ، همانطور که برادرمان فرمودند سؤال باید همه جانبه باشد و اگر منحصر در خصوصیتی خاص شود طبق همان پاسخ داده خواهد شد. به عنوان مثال شما اگر از مرجعی به پرسید: نظر شما در خصوص ساخت چاقو برای کشتن افراد بی گناه نظرتان چیست؟ مسلما جواب داده خواهد شد: حرام است . اما اگر سؤال به این شکل باشد که حکم ساخت چاقو چیست؟ از آنجایی که چاقو هم عنوان مصلحت دارد و هم عنوان مفسده بالتبع پاسخ این خواهد بود که اشکال ندارد. چرا که از چاقو هم برای پوست کندن میوه ، یا خرد کردن گوشت و هم احیانا برای کشتن بکار می رود.
آری زمانی ویدو داشتن جرم بود چرا که فکر می کردند با آن می توان فیلم مستهجن دید بعد دیدند که نه می شود با آن فیلم خانوادگی و یادگاری خود را دید یا ویدو بزرگان را دید و .... از این رو خانه ای نبود که ویدو نداشته باشد. و امروز همان تاریخ تکرار می شود و این سوالات مستحدثه باید از سوی مراجع عظام همه جانبه بررسی و فتوا داده شود. (2354460) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۰۶:۱۳
یعنی شما هنوز باور داری این یک پرسش و پاسخ دینی و ایشان فقط کمی زود قضاوت کرده؟

سیاست زدگی تمام جامعه را فراگرفته. (2354979) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۳۹:۲۳
دوست گرامی: در مثال چاقو که راجع به همه جانبه بودن موضوع استفتاء آورده اید، این مراجع محترم تقلید هستند که باید آنقدر هوشمند باشند که در دام استفتاء کننده گرفتار نگردد، و فتوایی صادر کنند که مورد سوءاستفاده قرار نگیرد. در همین مثال شما یقینا یک مرجع تقلید باید به کاربردهای فراوان چاقو و سایر ابزار برنده در زندگی امروزی واقف باشد، بعدا در مورد آن فتوا صادر کند.نویسنده این یاداشت و مضافا بعضی از کاربران موضوع را بگونه ای جلوه می دهند که گویی مراجع تقلید ، آدمهای ساده لوح و سطحی نگری هستند که براحتی اغفال می شوند و طبق میل و خواسته استفتاء کننده، فتوا صادر می کنند، در حالیکه عملا این مراجع در همه فنون و تخصص ها از مشاوره های اهل فن بهره می گیرند. (2355071) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۳:۱۳
حضرت ايت الله وقتى هنوز اينترنت نسل سوم افتتاح نشده، چطور از اين اينترنت استفاده كرده و فتوا داده اند؟ (2354477) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۴:۱۱
من بارها شنيده ام كه براى توجيه اينترنت ملى ميگن بسيارى از كشورهاى پيشرفته اينترنت ملى دارن. ميشه چند تا از اين كشورهاى پيشرفته رو نام ببريد؟ (2354481) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۰:۰۴:۴۳
به عنوان کارشناس این حوزه به شما یقین میدهم اینترنت ملی از دیدگاه فنی کاملاً طرح خوبیه ولی چون قدرت کشورها رو در کنترل بیشتر می کنه کاملاً بستگی به نحوه استفاده حاکمیت هر کشوری از این قدرت داره بنابراین بحث فنی یک ضمیمه سیاسی داره و چون بنده در اون قسمتش تخصص ندارم به اهل فن خودش واگذار می کنم.
عواید اقتصادی و امنیتی اون هم بالاست چون ترافیک داخلی دور دنیا نمی چرخه که هم هزینه داشته باشه و هم امکان دستبرد به اطلاعات و هم در مواردی که تاخیر مهمه (نظیر کنفرانس ویدیویی) مزایای زیادی داره. اگه روزی هم بقیه دنیا به مشکل بخورند ما برای سرویسهای داخلی خودمون مشکل نخواهیم داشت.
به عنوان نمونه وقتی بحران ۲۰۰۸ مستقلات در آمریکا بازارهای متصل رو با خودش پایین کشید (نظیر امارات) ما از تبعاتش در امان موندیم. (2355687) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۵:۴۴:۲۲
کشور کره شمالی بجای اینترنت از شبکه داخلی استفاده میکند ! (2357866) (alef-3)
 
ولايت مدار
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۴۵:۱۷
الف براي احترام به مردم و نظر سنجي هم شده ببين چند امتياز اين ميگيره كم نيار و رسانه اي باقدرت باش :

يادش بخير.... يه روزي ويديو و نوار هاي فيلم سينمايي روز دنيا ممنوع و جرم بودو خطر اجتماعي محسوب ميشد اما امروز توي تمام مغازه ها فروخته ميشه.... روز ديگري ماهواره و كانال هاي آن اما لالن پشت با خانه هايما چه خبر است و جايگاه رسيور هاي ماهواره در جهيزيه عروس ها است.... حالا هم نوبت اينترنت پرسرعت است... به كجا چنين شتابان... چه كساني ايران جهان سومي را دوست دارند !!!؟؟؟؟ (2354499) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۰۱:۲۱
یک مرجع تقلید در وضع موجود کاربرد یک یک تکنولوژی را خلاف شرع تشخیص داده است
نویسنده نیز با او موافق است و معتقد است باید راه دیگری پیدا کرد

به نظرم تا زمانی که راه دیگری وجود ندارد حرف مرجع تقلید درست است
به آمار رجوع کنید میزان جستجوی واژه های خلاف اخلاق شرم آور است

خداوکیلی کدام کار علمی به خاطر سرعت اینترنت زمین مانده است (2354529) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۸:۱۸:۰۱
شرم آور این است که این آمار متعلق به ایرانیان است. در بلاد کفر جستجوگران آمار دیگر از خود به جای گذاشته اند که به سادگی در گوگل می توانید مشاهده کنید!
به عبارتی اگر مبنای تحلیل و تصمیم گیری در کشور ما بالاخره عوض شده و از روش آزمون و خطا به بررسی آمار و تحلیل رسیده ایم، همین آمار مورد اشاره شما نشان می دهد این ره که تا حالا رفته ایم به کردستان بود!
در این مملکت بیش از ثلث قرن است که نظارت و گزینش و اعمال قانون وجود دارد، ولی هنوز با وجود تمام موانع موجود آمار جستجوی واژه های خلاف اخلاق همین افراد اعمال قانون شده، در سطح جهان رکورد می زند!!!! (2355519) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۱:۳۳:۲۹
هر چه را محدود کنید مردم بیشتر به آن حریص می شوند. (2355791) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۱۷:۰۸
usp چیه؟ (2354547) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۰۶:۴۷:۴۱
همون usb (2356148) (alef-3)
 
ناصر
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۶:۴۲
مقابله با اینترنت و تمانی پدیده های امروزی، دست و پا زدن بی مورد است.
بهترین پاسخ به مخالفان این فناوری همان یک جمله نغز و طنز گونه است؛ " برای اینکه طلاقی صورت نگیرد و خانواده ای از هم نپاشد، بهترین راهکار!! ازدواج نکردن است.!!! " (2354568) (alef-14)
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۳۲:۳۵
چرا با شرقیا عادت داریم خودمون بالاتر بدونیم در صورتی که نیستیم چرا موج مهاجرت به سمت غربه نه شرق ما عادت داریم نقاط ضعف اونا رو بزرگ نمایی کنیم و بر حق بودن خود اصرار بورزیم چرا در جامعه ای که اخلاقیات حرف بزنه اینهمه دکتر و مهندسو هنرمند داره مثل غرب تصویر ما از غرب نباید انقد تیره باشه (2354583) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۳۳:۳۲
الف اگر متن استفتاء رو کامل مینویسی ، متن پاسخ رو هم کامل بزار
شاید من نخوام برداشت تو رو از پاسخ استفتا بکنم
دوست دارم پاسخ رو خودم تفسیر کنم

پخشش کنن الف سانسوری (2354586) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۱:۵۱:۰۶
این رو گل گفتی:
وقتی مسئولان امر، بهترین راه مقابله با مفاسد اینترنتی را در انجام فیلترینگ و محدود کردن پهنای باند می دانند، ناخودآگاه به یاد لطیفه ای می افتم که مهم ترین علت طلاق را ازدواج می دانست! (2354620) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۸:۲۵
نمی دانم چرا کره شمالی و کوبا زیمباوه هم مثل برخی در ایران از اینترنت بدشان می آید (2354651) (alef-3)
 
پیراسته فر
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۲:۱۴:۲۱
یک دلواپسی از متنی را برای یک مرجعی نوشته که تصورات وتخیلات خودرا از یک تکنولوژی تبیین کرده وبعد اسم این نامه "القای نظر"را گذاشته"استفتاء" !
نویسنده نامه "شأن مرجعیت"را رعایت نکرده ،بلکه انگاری خواسته ایشان را توجیه کندو"تأییدیه"بگیرد.
انگارازاول خواسته پاسخ را برای اهداف نفسانی اش ،رسانه ای کند. (2354670) (alef-13)
 
رفیق اقای ولایت مدار
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۲:۱۷:۰۹
خواستی ملت رو سر کار بگذاری اخوی !
معلوم نیست بالاخره موافقی یا مخالف : یادش بخیییییر یعنی دلت تنگ ان روزها شده وموافق ممنوعیتشید
به کجا چنین شتابان : یعنی مخالفید با این پیشرفت ها وموافق ممنوعیتید
چه کسی ایران جهان سومی رو دوست داره به نظر میرسه که این پیشرفت ها رو ضروری میدونی !!!! (2354679) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۲:۴۴:۱۰
پیشنهاد می‌کنم سایت الف به سالهایی برگردند که مهندس غرضی وزیر ارتباطات بود و می خواست موبایل را راه اندازی کند. کافی است سری به آرشیو کیهان و نظرات آقای شریعتمداری بزنید و مخالفت های جانانه‌ اش را، و با شرایط فعلی حضور تلفن هماره در جامعه مقایسه کنید. تکنولوژی مخدوم انسان است و نه خادم او! بنابراین او راه خود را در هرجایی که بخواهد باز می‌کند و ربطی به قدرت مانور دولت ها ندارد.
آگر روزی در جامعه‌ی ما راهی توسط متفکران پیشنهاد می‌شد و جای خادم و مخدوم عوض می‌شد فتوای آیت الله مکارم راه به جایی می‌برد و به سادگی مورد اشکال از طرف نویسنده مقاله واقع نمی‌شد. (اشکالاتی که با دید منصفانه کاملاً درست‌اند). (2354755) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۳:۱۱:۴۷
بهتر است مراجع تقلید پس از بررسی و مشاوره با اهل فن در این موارد فتوا بدهند تا موجب استفاده مغرضین نشود (2354818) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۳:۱۷:۰۰
ببخشید فکر میکنید اهل فن مورد مراجعه، روحانیون چه کسانی هستند؟ (2355943) (alef-14)
 
رضا ش
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۳:۳۵:۵۳
با سلام
این بحث جدید که پا گرفته فقط باعث بی اعتمادی و نارضایتی بیشتر مردم نسبت به علما و روحانیون شده
اینترنت چیز تازه ای نیست تو کشور ما که بخواد بازنگری بشه و حرام خونده بشه
اگر اینجور بخوایم نگاه کنیم بهش تلوزیون و ماهواره و دستگاه های ضبط و پخش و حتی موبایلی که در دستمونه میتونه مخرب 100% باشه اما محدود کردن همیشه همون کار اشتباست که با فیسبوک کردن و جوونارو راقبتر به استفاده از اون

در کل راه درستی رو پیش نگرفتن این سدی که جلوی جوونا بستن اگر بشکنه خیلی گرون تموم میشه خیلی ... (2354894) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۳:۵۵:۰۱
مراجع تقلید و فقها هر کدام در مواضع مختلف نظرات مختلفی دارند. البته من نمی دانم ایشان چقدر مقلد دارند در هر صورت برای مقلدان ایشان اجرای این فتفا الزامیست.

ولی من چند سوال مهم برام پیش آمده که امیدوارم شما جواب بدید.

تکلیف بقیه که مقلد مرجع دیگری هستند که همچین نظری ندارند و یا خود اجتهاد میکنند چیست؟
اگر اکثریت مردم مقلد ایشان نبودند میتوان جلوی اکثریت را با این فتفا گرفت؟

مثالی میزنم; سفر به کشورهایی که منبع "فسق فساد" هستند و بخشی از ذرآمد آنها از این طریق بدست میاد. من تا بحال ندیدم ایشان یا مرجع دیگری سفر را حرام کنند یا جلوی ایجاد شرکتهای هوایی را بگیرند.

مگر این دنیای مجازی امکان بیشتری در "فسق و فساد" ارایه میکنه تا سفر به این کشورها? (2354952) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۰۰:۰۸
اصلا نمیشه جلو اینترنت را گرفت حالا چه فتوا داده بشه چه نداده باشند اگر زمانی مرجعی فتوایی میدادوهمه مردم ایران حتی حرمسرای شاه هم انرا رعایت میکرد دوره ان زمان با الان وادمهای ان موقع با این زمان از زمین تا اسمان فرق کرده این روزها اینترنت با جوانان کاری کرده که دیگر به حرف پدر ومادرها هم گوش نمی دهند تازه این روزها پدر ومادرها باید از فرزندانشان زندگی کردن را یاد بگیرند مانند قدیم نیست که اگر پدری حرفی زد فرزند بدونه چون چرا باور کند الان تا میخواهی حرفی بزنی فوری جواب انرا با اینترنت به شما خواهند داد اینترنت طوری جواب مسائل دینی را میدهد که فکر میکنی یکی از بالاترین مراجع روبرویت نشسته وبه بهترین نحوممکن جوابت را میدهد درضمن اینترنت تنها نیمه بدان نیست خیلی مسائل خوب هم دارد ار طریق همین اینترنت رفت امدهای خیابانی کم شده دسترسی به هم دیگر اسان شده درهرکجای دنیاباشی درعرض چند ثانیه با طرف مقابل رابطه برقرار میکنید نتیجه اینکه باید طوری از مراجع سوال کرد که بشه جواب راحت تری بدهند (2354965) (alef-13)
 
یه کاربر معمولی اینترنت
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۰۴:۰۳
من نمی دونم چرا این بحث راه افتاده، چرا استفتاء شده، مسئله نسل سوم فقط اینه که اینترنت روی خط موبایل سرعتش بالا بره، الان همه که نه، اکثر کاربرای وی چت و واتساپ و فیس بوک و غیره با وای فای مودمشون که تو خونه است موبایلشون رو با بالاترین سرعت به اینترنت وصل می کنن، تازه حتی سرعتش بالاتر از نسل سومه، هرگونه ارتباط تصویری رو هم میشه برقرار کرد، الان چه اتفاق عجیبی افتاده که از این پیشرفت بخوان ما رو محروم کنن، گاهی اوقات شده وقتی بیرون بودم و شدیداً نیاز به اینترنت داشتم تا یه فایل پروژه یه مگابایتی بگیرم، دو ساعت طول کشیده، بعد از صرف دو سه هزارتومن شارژ و عقب افتادن از زندگی و خراب شدن اعصاب تا آخر روز، بازم نتونستم فایل رو بگیرم، آیا اونایی که با نسل سوم مشکل دارن هیچ وقت از این اتفاقا براشون نیافتاده؟ آیا هیچکدوم دانشجو نبوده؟ آیا دوست دارن همیشه در بدبختی بسر ببرن بخاطر دیگرانی که اگه این ابزار نباشه از ابزارهای دیگه ای برای اهداف بد خود استفاده می کنن؟ خواهشاً ذهنتون رو از این تعصب های دست و پا گیر رها کنید. (2354973) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۰۵:۳۹
چقدر فکرها در مورد اینترنت منحرفه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کل اینترنت مگه فقط وایبر و مایبر و فیسبوک و این حرفاست؟؟؟؟ (2354976) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۱۰:۰۴
نکته عجیب جوابیه آیت‌الله آن است که می‌گویند اگر این همه مفاسدی که شما گفتین بر این امر مترتب است پس باید جلویش گرفته شود. مگر تنها منبع آیت‌الله برای احراز مفید یا مفسد بودن اینترنت همین متن چند سطری جهت‌دار و مخدوش استفتاء کننده است؟ آیا حضرت آیت الله منبع دیگری برای بررسی راجع به ارتباطات جی ۳ ندارند؟ (2354989) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۱۳:۳۸
جلو تکنولوژی را نمی توان گرفت، اما می توان او را رام کرد و به نفع خود از آن سواری گرفت. آیا ما چنین توانی داریم؟ مسئله این است. (2354998) (alef-13)
 
عزیزی
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۶:۴۰:۰۲
خب همه اینایی که دغدغه دارن میگن که شبکه ملی اطلاعات درست بشه که همین موضوع رخ بده قانون هم اینو میگه شرع هم همینو میگه ولی این دولت گویا با اهداف خاصی میخواد هم مقابل شرع بایسته و هم مقابل قانون (2381333) (alef-10)
 
سقاوه
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۱۸:۱۷
ضمن احترام به همه مراجع عالی قدر تقلید
من فکر می کنم برای جامعه اسلامی مان ، نظر ولی فقیه که هم حاکم است و هم فقیه جامع الشرایط تعیین کننده است. (2355012) (alef-13)
 
سپهر
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۳۱:۰۳
بالاخره نفهمیدیم استفاده بکنیم یا نکنیم؟!!! (2356676) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۶:۳۶:۳۷
اگر تا الان نفهمیدی که نباید بدون اینکه خیلی شرایط فراهم بشه استفاده نکنی وبا توجه به نظرات علماء و متخصصین واقعی دیگه من چی بگم بهت!!!!! (2381331) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۱۹:۰۳
اصلاً پهنای باند واینترنت چه ربطی به فتوا دارد؟! یا خالق کل مخلوق از این عجایب. چرا برخی می خواهند با این گونه سوالات، ما و دین مان را در دنیا به سخره بگیرند؟ (2355016) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۶:۳۵:۲۱
خب اگر داری سوال میکنی پس چرا جواب میدی؟!اگر سوال داری میتونی بپرسی جواب بگیری دیگه اینکه یه چیزی برات عجیب هستش باید سوال کنی بعدش جواب بگیری توجیه بشی دقت کردی؟!
موقعی که سازندگان این قبیل تکنولوژی ها و محصولات برآمده ازون برای هر کدوم از این ها یک بسته و یا همون پیوست فرهنگی ، اقتصادی ، امنیتی ، سیاسی و اجتماعی قائلن و بدون درنظر گرفتن اون هیچ وقت این تکنولوژی رو نه اینکه صادر بلکه اصلاً ایجاد نمیکنن لذا هر نفهمی هم چه برسه به عاقل میفهمه که کسی که میخواد ازین استفاده کنه یعنی کاربر اون بشه نیاز داره خودش با توجه به زیرساخت های بومی خودش و پیوست های که بالا گفتیم که در فرهنگ و دین و اعتقادات و قانون خودش اونو وارد کنه و مورد استفاده قرار بده...دیگه اگر نفهمی مشکل از گیرنده هاست!!! (2381330) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۳۲:۰۸
راه اندازی نسل سوم توهین به مردم و فرهنگ اسلامی ایران است. ما در برابر چنین اقدام موهنی از سوی وزارت مخابرات ساکت نخواهیم نشست (2355059) (alef-3)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۵:۲۲:۱۵
شما مثل اینکه بد جور دلواپسی!!
پیشنهاد میکنم بری با داعش بجنگی چون ثوابش از قیام بر علیه مخابرات بیشتره!! (2355171) (alef-13)
 
شهروند......
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۵:۵۹:۳۵
با سلام جناب فرهاد شما كه در اين فضاي كوچك و هدايت شده تحمل شنيدن نظر كاربر الف را نداري و براحتي حكم جهاد براي اين بنده خدا صادر ميكني كه با داعش بجنگد چگونه از اينترنت بي در پيكر و بدون محافظ براي جوانان ما دفاع ميكني؟خود بشكن ديگران را فتوا نده كه عالم ديني حداقل نيستبي و حداقل تعصب با كين وبغض نداشت باش كه ديگران حرفت را قبول كند (2355256) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۲۸:۰۴
این حرف مثل اینست که بگوییم: راه اندازی خودروهای پرسرعت توهین به فرهنگ اسلامی ایران است. ما در برابر چنین اقدام موهنی از سوی وزارت راه وترابری ساکت نخواهیم نشست! (یعنی ما را همان گاری و درشکه کفایت می کند!) (2356665) (alef-13)
 
غریب
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۶:۳۱:۲۴
یعنی شما اینقدر قدرت تفکیک موضوعات و مقولات مرتبط با فرهنگ رو با چیز دیگه نداری؟! به قول فامیل دور:من دیگه حرفی ندارم!!! (2381328) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۵:۴۰:۰۹
عزیز برادر دانشجویان ایرانی در خارج از کشور از همین فناوری جهت اطلاع رسانی اعیاد مذهب استفاده می کنند (2357864) (alef-3)
 
حسن شیخی
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۴۳:۳۰
اینترنت یعنی جریان آزاد اطلاعات یعنی دانشگاه یعنی بروزبودن و زنده بودن یعنی بدون تفسیر و سانسورهای بی مورد خبر ها را دریافت کردن....یعنی همه مطالب را شنیدن و بهترین را برگزیدن و این همه؛ به ذائقه ی چه کسانی خوش نمیاید؟ (2355080) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۶:۱۶:۲۱
نظر شما کاملا با آیه 18سوره زمر منطبق هست
پس بندگان مرا بشارت ده! (۱۷)
همان كسانى كه سخنان را مى‏شنوند و از نیكوترین آنها پیروى مى‏كنند; آنان كسانى هستند كه خدا هدایتشان كرده، و آنها خردمندانند. (۱۸)

ترجمه آیت الله مکارم شیرازی.

کسی از دلواپسان درباره آیات خداوند نظری داره؟ (2355293) (alef-13)
 
دلواپس
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۲۹:۳۰
این ها که شما گفتی یعنی چه؟ (2356670) (alef-3)
 
امین زاده
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۶:۳۰:۰۵
اگر اینطوری هستش که تو میگی پس چرا دولت روحانی برای اینترنت ممیزی قائل شده و چند تا سایت ارزشی رو فیلتر کرده؟!اگر ممیزی خوبه که این تکنولوژی ها بیشتر محتاج ممیزی هستش اگر بده پس دولت در این رابطه دچار تناقض و پارادوکس شدید هستش (2381327) (alef-10)
 
کیا
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۴:۴۹:۴۳
USP نه مجیدجان، USB درسته. (2355096) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۵:۲۰:۵۷
با سلام،
وقتي كه رانندگي مان وحشتناك، زباله ريختنمان وحشتناك، غيبت... و ده ها نكته اجتماعي ديگر خوب معلومه كه استفتا ها هم ايضاً (2355167) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۵:۲۴:۴۹
پورت های usp۳ که جدیدا طراحی شده و سرعت انتقال اطلاعات با آن ها، چندین برابر پورت های usp۲ است چه؟ آن ها باعث ایجاد آسیب های فوق نمی شوند؟ آیا برای استفاده از آن ها نیز بسته فرهنگی طراحی شده است؟

نگارنده این متن چگونه USP3 و USP2 را توجیه می کنند
البته منظورشان پورت USB مباشد !!!!!!!!!!!!!!!!! (2355178) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۶:۱۱:۲۰
اصلا این سوال در حیطه مرجعیت معظم نیست. مثل اینکه من در یه مسئله خاص حقوقی از مرجع تقلیدم سوال بپرسم که ایشان نیز من را به قاضی حواله خواهند داد ، در این مورد هم آیت الله مکارم سوال را به شورای عالی مجازی ارجاع داده اند. (2355281) (alef-13)
 
طاهر
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۶:۲۷:۵۴
حالا سوال اینه که دقیقاً شما؟! (2381326) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۸:۲۹:۳۷
دو جوان مسیحی ضمن دعا خواندن سیگار می کشیدند
یکبار شک کردند که آیا کارشان درست است یا خیر؟
تصمیم گرفتند از کشیش بپرسند
اولی رفت و پرسید: آقای کشیش آیا می شود هنگام دعا خواندن سیگار کشید؟
کشیش پاسخ داد کار درستی نیست
جوان دوم به اولی گفت تو سوال کردن را بلد نیستی و رفت از کشیش پرسید: آیا می شود هنگام سیگار کشیدن دعا خواند؟ کشیش پاسخ داد البته! (2355530) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۹:۳۲:۰۳
نباید با کاهش و محدودیت سرعت اینترنت تجارت الکترونیک را محدود کرد (2355637) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۰:۲۸:۳۸
بریم افغانستان ا زجی 4 استفاده کنیم (2355716) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۵:۳۵:۳۴
متاسفانه سوال ىک طرفه مطرح شده است. (2357862) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۱۴ ۰۱:۱۳:۵۸
پاسخ کامل برگرفته از سایت آقای مکارم شیرازی

بسمه تعالی


با اهداء سلام و تحیت؛

با توجه به مفاسد متعددی که برای گسترش دادن خدمات اینترنت پر سرعت همراه ذکر کرده اید از جمله دسترسی جوانان و حتی نوجوانان به مطالب و فیلم ها و عکس های آلوده و فیلم هایی که ضدیت با اخلاق و عقاید اسلامی دارد و با عنایت به اینکه مجوز های قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست و با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات که میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند فراهم نشده به یقین اقدام بر این کار عجولانه یعنی خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است و مسئولین محترم نباید تنها به درآمد های مادی این برنامه بیاندیشند و نباید آن را نوعی روشن فکری دینی و آزادی علمی تصور کنند بلکه لازم است با شورای عالی فضای مجازی که مرجع قانونی اینگونه امور است مطلب را در میان بگذارند و پس از رعایت اموری که جلوی جنبه های منفی این کار را میگیرد اقدام نمایند، مسئولین قضایی نیز نباید در این امر حیاتی بی تفاوت باشند.

همیشه موفق باشید (2359236) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۵ ۱۸:۳۷:۰۷
عااااااااالی بود! (2361707) (alef-3)
 
سید محمد مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۶:۲۶:۵۲
هر آدم عاقل و بالغ که حتی خیلی هم با این فضا آشنا نباشد به مفاسد و مشکلاتی که این قبیل تکنولوژی ها بدون درنظر گرفتن زیرساخت های اصلی اون که همون پیوست های فرهنگی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هستش بوجود میاورد معترف هستش به نظر میاد کسانی که اینکارو دارن میکنن یا عاقل نیستن یا بالغ چه برسه که بخوان آشنا با فضا باشن!!
بنده از سال 76 زمانی که خیلی ازین وزرا نمیدونستن اینترنت چیه اینترنت داشتم و بهتر بود این دولت بجای اینکه خودسرانه و البته معلوم نیست با چه هدفی این فعالیت ضد فرهنگی رو کلید بزنه و چنین مجوزهایی رو بده که شدیداً با اسناد بالادستی در شورای عالی فضای مجازی تعارض هم داره یک مشورتی از آدم های عاقل و بالغ و البته متخصص میگرفت!! (2381325) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.