نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 450599
مصائب استفاده از نامزد پوششی برای روحانی و اصلاح طلبان
بخش سیاسی الف، 12 اسفند 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۵
در حالی که کمتر از سه ماه به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باقی مانده، اصلاح طلبان در نوع ورود به رقابت ها و برگزیدن استراتژی انتخاباتی دچار نگرانی، سرگردانی و بلاتکلیفی هستند. اصلاح طلبان به درجات متفاوت بین حمایت از روحانی، امتیاز گرفتن از روحانی و بی رقیب رها نکردنش و عبور از او تردید دارند.

در این بین یکی از از سناریوهایی که به طور جدی در اتاق فکر اصلاح طلبان مطرح شده، موضوع استفاده از نامزد پوششی است. تامل در سخنان وزرا و نزدیکان به دولت نشان دهنده این است که استفاده از نامزد پوششی در بین اعتدالی ها نیز به طور جدی در دستور کار است.

اما موضوع مهم این است که اصلاح طلبان و اعتدالی ها اگر چه تا حدودی درباره دلایل بکارگیری از نامزد پوششی اشتراک نظر دارند اما اختلافاتی نیز بین آنها وجود دارد. دلیل مشترک اصلی این است که با توجه به کارنامه و عملکرد ضعیف دولت در عرصه های مختلف به خصوص در زمینه اقتصادی لازم است که نامزدها و کاندیداهایی در جریان رقابت های انتخاباتی در کنار روحانی قرار بگیرند تا بتوانند به او در مناظره ها که عملکرد رئیس جمهور مورد نقدهای جدی قرار خواهد گرفت، کمک کنند.

اصلاح طلبان به دلایل دیگری نیز تمایل دارند که به موضوع کاندیدای پوششی فکر کنند اگر چه بدلیل افزایش اختلافات از مطرح کردن آن با صدای بلند واهمه های جدی دارند. به عبارتی بهتر اصلاح طلبان بدلیل این که روحانی برای تحقق اهداف و خواسته هایشان در طول چند سال گذشته قدمی برنداشته تمایل جدی برای این که این بار نیز داشته های خود را بدون دریافت هیچ امتیازی به پای او بریزند ندارند. بنابراین به زعم اصلاح طلبان مطرح شدن بحث نامزد پوششی می تواند موجبات فشار آوردن به روحانی و گرفتن امتیازات بیشتر از دولت شود.

در حال حاضر اعتدالی ها برخلاف اصلاح طلبان به این جمع بندی رسیده اند که بهتر است کل موضوع نامزد پوششی را بدلایلی همچون احتمال تحت الشعاع قرار گرفتن روحانی توسط نامزد پوششی، سردرگمی اقشار و گروه های اجتماعی طرفدار و احتمال رای آوری رقیب از دستور کار خارج و  بایگانی کنند. این را می توان از صحبت های محمد علی نجفی  و واعظی، وزیر ارتباطات متوجه شد.

محمود واعظی دیروز با اشاره به دیدگاه حزب اعتدال و توسعه درباره تعیین نامزد در سایه برای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 گفت: در دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه راجع به این موضوع صحبت شد و جمع ما این کار را به مصحلت نمی داند. این عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در پاسخ به سوالی درباره ائتلاف بین حزب اعتدال و توسعه و اصلاح طلبان در انتخابات 96، اظهار کرد: حالا باید با هم صحبت کنیم ولی ائتلاف برای حمایت از آقای روحانی خواهد بود.

محمدعلی نجفی نیز در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت در جمع خبرنگاران، درباره این موضوع گفت: نظر من این است که روحانی به تنهایی می تواند پاسخ همه انتقادات را بدهند و یکی مرد جنگی به از صد هزار. از این رو فکر نمی‌کنم زیاد ضروری باشد. او گفت: نظر آقای روحانی هم این است که تنها وارد عرصه انتخابات شود.

اما در این بین به نظر می رسد اصلاح طلبان جدی تر از اعتدالی ها به موضوع استفاده از نامزد پوششی یا نامزد در سایه پرداخته اند و اقدامات آنها از عرصه نظر و اتاق های فکر هم فراتر رفته و در واقعیت و عینیت نیز اقداماتی برای پیشبرد این ایده داشته اند.

چنان چه ابتدا یک روزنامه اصلاح طلب به صراحت از این تاکتیک انتخاباتی پرده برداشت. روزنامه آفتاب یزد در تاریخ 19 بهمن در مطلبی با عنوان « فداییان روحانی» می نویسد: « بنا بر این گذاشته شده است که اصلاح طلبان نیز از استراتژی « بهترین دفاع حمله است» بهره برند و نیروهای کمکی به کارزار انتخابات اعزام کنند تا علاوه بر آن که به همراه حسن روحانی به دفاع از سیاست‌های دولت تدبیر و امید بپردازند، پاتک‌هایی را هم نثار اصولگرایان مهاجم کنند. به این افراد می‌توان عنوان ضربه گیر یا فدائیان حسن روحانی را اعطا کرد، چراکه این افراد قرار است به محض اتمام مناظرات انتخاباتی صحنه رقابت‌ها را به نفع حسن روحانی ترک کنند».

این روزنامه در ادامه از دو نائب رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی یعنی مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نامزدهای پوششی و فدایی نام می برد.

الیاس حضرتی، از اعضای فراکسیون امید نیز در مصاحبه ای می گوید: ما وجود کاندیدای پشتیبان را نیز لازم می دانیم و معتقدیم باید سبدی از کاندیداها داشته باشیم و نه فقط یک نامزد.

محمدرضا تابش، نایب رییس فراکسیون امید هم در این باره گفته است: احتیاط این است که کنار روحانی، یکی دو نامزد داشته باشیم.

علی صوفی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت هم سنجیدن جوانب را دلیل قطعی بودن در نظر گرفتن نامزد پوششی می داند و می گوید:« موضوع کاندیدای پوششی در میان اصلاح طلبان قطعی شده است و معتقدند که در کنار حسن روحانی باید یک یا چند کاندیدای در سایه وجود داشته باشد. این موضوع هم به خاطر اتفاقات طبیعی و غیرطبیعی است که ممکن است پیش بیاید».

اما به نظر می رسد استفاده از نامزد پوششی یا کاندیدای در سایه، ضربه گیر، فدایی و یا هر عنوانی که برای آن استفاده کنیم همان طور که اشاره شد تبعات و پیامدهایی به همراه داشته باشد که تحت الشعاع قرار گرفتن نامزد اصلی و تشتت در جبهه طرفداران خودی کمترین آنها  باشد.

اما مشکل اصلی آن جا بروز و ظهور می یابد که شاید گزینه ای که قرار است نقش بازی گرم کن برای اصلاح طلبان و اعتدالی ها را برعهده بگیرد بدلیل کاستن و یا حتی از بین رفتن وجهه و اعتبارش قبول نکند به عنوان نامزد فرعی و در قالب یک برنامه از پیش مشخص صرفاً تا میانه راه انتخابات به ایفای نقش بپردازد. موضوع مهم تر این است که احتمالاً نامزد پوششی نمی تواند و یا نخواهد مثل رئیس جمهور فعلی و بعد از گذشت چهار سال که هنوز هم به نقد عملکرد دولت نهم و دهم می پردازد و وعده می دهد این تاکتیک و حربه را در پیش بگیرد. نامزد پوششی احتمالاً بدنبال نقد وضعیت موجود باشد؛ اتفاقی که در صورت رخ دادن آن بدون شک از آرای نامزد اصلی که همان روحانی باشد خواهد کاست.

انتقادات پزشکیان در کنگره حزب مردم سالاری
در این بین با توجه به فضای رسانه ای به نظر می رسد مهمترین نفری که اصلاح طلبان و سران این جریان برای ایفای نقش در قالب نامزد پوششی در  نظر گرفته اند مسعود پزشکیان باشد اما به نظر می رسد نائب رئیس مجلس همان طور که گفته شد قصد ندارد به عنوان نامزدی فرعی، ضربه گیر و توجیه کننده اقدامات دولت فعلی باشد.

این فرض با تامل به سخنان وی در کنگره اخیر حزب مردم سالاری که در تاریخ 6 اسفند ماه برگزار شد تائید می شود.

نماینده تبریز در این کنگره، انتقادات جدی به عزم دولت برای حل مشکلات مناطق مرزی وارد می کند و می گوید: « مردم زمانی برای حکومت و دولت می‌میرند که دولتمردان برایشان تب کنند».

پزشکیان با انتقاد از برخی رویکردها در عدم توجه به آحاد مردم خاطرنشان کرد: ما حاشیه‌های کشور را نمی‌بینیم که باید ببینیم و واقعیت این است که صدای کسانی که از این مملکت بیشتر استفاده می‌کنند بلندتر است و با ایجاد مقدار کمی از مشکلات صدایشان بیش از همه بلند می‌شود. او سپس در جمع خبرنگاران در مورد امکان حضورش در انتخابات ریاست جمهوری پاسخی توام با سیاست می دهد و عنوان می کند: بنده می‌گویم فعلا نمی‌آیم زیرا قصد کاندیداتوری ندارم.

در نهایت با توجه به شرایط باید گفت پیروزی شکننده روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 ، عملکرد ضعیف دولت در عرصه اقتصادی و معیشتی، تشدید رکود ، عدم مدیریت صحیح حوادث غیرمترقبه در شمال و جنوب کشور و ... موجب شده تا مقبولیت دولت در افکار عمومی به شدت کاهش یابد و برای اولین بار رای اوری دولت مستقر در دوره دوم ریاست جمهوری با اما و اگرهای فراوان روبه رو شود.

از سوی دیگر بعید است انجام اقدامات نمایشی که احتمالاً با نزدیک شدن به انتخابات توسط دولت بیشتر در دستور کار قرار گیرد تاثیر جدی در نتیجه انتخابات داشته باشد. لذا یکی از سناریوها برای افزایش رای آوردن دولت استفاده از گزینه پوششی می باشد. اما همان طور که گفته شد ممکن است در پیش گرفتن چنین استراتژی پیامدهایی به همراه داشته باشد که بیرون آمدن نام رئیس جمهور فعلی را از صندق آراء نه تنها تسهیل نکند بلکه کلاً آن را منتفی کند. دقیقاً به همین دلیل است که تا کنون اصلاح طلبلان نتوانسته اند به یک جمع بندی قطعی در این باره دست پیدا کنند.
۱۳۹۶/۰۲/۱۲ ۰۷:۳۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۱۹:۲۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۱۱:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۳ ۲۳:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۳ ۱۹:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۳ ۱۸:۵۶
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۳ ۱۴:۴۱
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۳ ۱۰:۵۳
 
۱۳۹۵/۱۲/۲۶ ۲۰:۳۰
 
۱۳۹۵/۱۲/۲۶ ۱۹:۲۳
 
 
کلمات کلیدی : انتخابات 96+ روحانی+ انتخابات ریاست جمهوری+نامزد پوششی+ اصولگرایان+ اصلاح طلبان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۵:۵۳:۵۳
تندروهای اصلاح طلب، بحث معرفی نامزد مستقل را مطرح می کنند. بعد روحانی در همایش های دولتی ، چند کنایه درشت به منتقدان و نهادهای حاکمیتی می زند. بعد فرداش اصلاح طلبان ، می گن، نامزد اصلی ما روحانی است. ببینید چه قدر شجاعه!!!! روحانی هم این ها را شناخته و هی بازی شان می دهد. (4183275) (alef-13)
 
Mehdi
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۶:۰۵:۳۱
نامزد پوششی اصلاح طلب امکان نداره کنار بکشه و آقای روحانی اگر بپذیرن به خودشون ضربه زدن!
و حتی اگر کنار هم بکشن معلوم میشه دولت برای پوشوندن اشتباهاتش با اونا همکاری کرده که نتیجه عکس در انتخابات خواهد داد! (4183280) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۲:۰۰:۵۲
مگر اینکه کسی دیگه نباشه که به ناچار ایشون انتخاب بشن وگرنه ایشون کفایت ندارن. (4183548) (alef-13)
 
امیر حسین سلطان/تهران
Estonia
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۳:۴۲:۲۱
اصلاح طلبان بسیار بعید است اشتباه انتخابات سال 1384 را تکرار نمایند و با وجود حضور رئیس جمهور کنونی کاندیدای دیگری را برای انتخابات سال 1396 معرفی کنند مگر آنکه جناب آفای دکتر روحانی بخواهند به تصمیم خودشان از شرکت در دوره انتخابات ریاست جمهوری سال آینده کناره گیری نمایند که این امکان نیز به مراتب بسیار بعیدتر است. بنابراین با احتمال بسیار بالا و نزدیک به یقین از همین الان می توان روی ادامه ریاست حمهوری جناب آقای دکتر روحانی حساب ویژه ای باز کرد و چه بسا حتی میزان آرای ایشان در سال 1396 بیشتر از سال 1392 قابل پیش بینی و تحقق باشد. (4183630) (alef-13)
 
متوکل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۶:۱۱:۳۸
چون اصولگرایان کاندیدای توانمند ومقبولی ندارند،به نظر می رسد که آقای روحانی بافاصله زیادی از نفر دوم انتخابات رابرنده شوند. (4183284) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۰:۱۸:۱۵
خوبه ، غرور در اردوگاه اصلاحطلبان یکی از عوامله شکسته ، امیدوارم این غرور ادامه داشته باشه (4183906) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۶:۱۳:۲۶
فقط روحانی (4183286) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۱:۰۴:۵۷
انگار اصلاح طلبان و معتدلها بیشتر سایت الف را بازدیدمیکنند چون هر خبری که مخالف دولت یازدهم میباشد را تحریم میکنند و نظر نمیدهند ولی هرجا قرار بر حمایت از دولت یازدهم است، سراز پا نمیشناسند (4183492) (alef-13)
 
سارا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۶:۲۵:۴۹
دیگه همینمون مونده روحانی نتونه جواب بقایی رو بده (4183295) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۰:۲۱:۰۳
بقایی را کی قبول داره ، مگر رقیب روحانی بقائیه؟؟!! (4183453) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۱:۰۳:۱۲
با این افتضاحاتی که اتفاق افتاده در این 4 سال جواب دیگران را هم نمیتونه بده (4183488) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۳:۴۴:۱۷
بقایی رد میشه، روحانی باید جواب اعتراضات و نارضایتی های مردم را بدهد. (4184237) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۷:۰۸:۴۷
فقط در صورت وحدت اصولگرایان دیگر دولت روحانی ادامه نخواهد داشت (4183319) (alef-13)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۷:۳۰:۰۰
۱- رای لب مرزی ۹۲ روحانی + حتی ۵٪ درصد ریزش آرا، روحانی را یا در مرحله اول حذف می کند، یا حداکثر به مرحله دوم می رساند، و در مرحله دوم چیزی به معنای کاندیدای پوششی بی معناست، در حالی که درصد ریزش آرای روحانی بیش از ۵۰٪ در صد است.
۲- جبهه رقیب روحانی اگر به کاندیدای واحد برسند قطعا در مرحله اول انتخابات را برده اند، و اگر به کاندیدای واحد نرسند چون در دور دوم خود بخود کاندیدای آنها واحد خواهد بود و نقطه ضعف آنها که تفرق و تششت فعلی است بر طرف خواهد شد قطعا پیروز انتخابات اند.
۳ - حال و هوای روحانی و اصلاح طلب ها و اعتدالی ها هرچه به زمان انتخابات نزدیک تر شود آشفته تر و بدتر خواهد شد و نشانه ها حکایت دارد از اینکه در جبهه رقیب روحانی حرکت به سمت وحدت و انسجام در حال افزایش است. (4183331) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۰:۲۷:۲۰
شما اشتباهتون اینه که 15 تا 20 میلیون نفری رو که در سال 92 رای ندادن رو در محاسبات خودتون وارد نکردین برا اینکه بهتر متوجه بشی انتخابات مجلس سال 90 رو با 94 مقایسه کن (4183462) (alef-13)
 
مشعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۸:۲۲:۲۱
امیدوارم کار رو به جر زنی نکشونه. (4183371) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۸:۴۰:۱۱
امروز جمعه شبکه خبر صدا سیما در برنامه ویژه حسابی از خجالت روحانی در آمد وطی زمانبندی خاص به طور مکرر سخنان روحانی را از ابتدای روی کار آمدن به صورت غیر مستقیم ودر قالب نقد رسانه های مخالف او به نقد کشید !!! البته صدا سیما یک نکته مهم را در نظر نمی گیرد که خود وصداقتش آنقدر نزد عامه مردم زیر سوال است که هر گاه علیه کسی صحبت می کند در اصل به نفع او تبلیغ کرده است !!! (4183378) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۰:۰۴:۲۹
این اعتقاد شما بیان واقعیت نیست.
صدا و سیما دروغ گو نیست.

من هیچ وقت نمیتونم صدا و سیمای مملکتم رو مقایسه کنم با دروغ خانه ای مثل BBC.
ماها خیلیامون نمیدونیم داریم طبق خواسته ی دشمنای قسم خوردمون قدم ور میداریم. (4183439) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۲:۰۴:۱۷
مطالبش دروغ بود ؟ همون وعده هارو دوباره گفت (4183552) (alef-13)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۹:۱۳:۲۳
اگر قدرت اجازه بدهد همين اصلاح طلبان با راي قاطع مردم فاتح انتخابات خواهند نه اينكه اصلاح طلبان مطلوب هستند بلكه مردم از اصولگرا ها اعتمادي ندارند همه ي تلاششون منافع صاحبان قدرت هست هيچ به فكر مردم نيستند ومردم هم چه اصلاح طلبان حمايت كنند يا نكنند گزينه اي بهتر از روحاني ندارند (4183400) (alef-13)
 
کواکبیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۱:۰۴:۵۵
اولا منظور شما از صاحبان قدرت معلوم نیست که چیست ؟ اگر شورای نگهبان است، شورای نگهبان یک نهاد قانونی است، قدرت در کشور بین قوای ۳ گانه تقسیم شده و دولت یکی از برجسته ترین ارکان قدرت در کشور است؟؟
اما اصلاح طلبان ۷٪ در صد بیشتر رای ندارند،
و اگر روحانی در ۹۲ رای آورد ،به دلیل پایگاه مردمی اصلاح طلبان نبود بلکه دلایلی داشت که هریک سهمی در آرای روحانی داشتند
۱- در کسوت روحانیت بود رای مذهبی ها را جذب کرد
۲- سوابق روحانی در دفاع مقدس ، رای ارتشیان و بسیجیان و سپاهیان، را جذب کرد،
۳- قدرت سخنوری و خطابه، و سوابق مواضع انقلابی ، رای بخشی از انقلابیون را جذب روحانی کرد.
۴- عملکرد سال های آخر احمدی نژاد ، و مواضع ضد احمدی نژاد روحانی بخشی دیگری از آراء را جذب روحانی کرد
۵ - وعده های شیرین و کلید ، و مذاکره ،روحانی را به عنوان منجی کشور از مشکلات اقتصادی مطرح کرد و برای روحانی راژ ساز شد،
۶- و......
اما اکنون بسیاری از این فاکتورها را روحانی از دست داده است،
مواضع نرم و سست روحانی در برابر دولتمردان امریکا، تهاجم و حمله در هر سخنرانی به انقلابیون، و افراطی خواندن آنها، برخورد تند و دون شان یک روحانی و یک رییس جمهور به منتقدان دلسوز، بی عملی، و افزایش مشکلات معیشتی مردم ،
وزرایی با ثروت های نجومی و مدیرانی با حقوق های نجومی و بی اعتنایی به اعتراضات مردم ، تعطیل کردن صنعت هسته ای و استمرار و افزایش تحریم ها ، رکود و تورم و بیکاری و گرانی،
و مخفی کاری و کتمان حقایق از مردم و نمایندگان مردم، و افزایش دزدی و نا امنی، برای بانک و طلا فروشی و زرگری و سوپر مارکت ها، آرای روحانی را بیش از ۵۰٪ در صد کاهش داده است، و روحانی حد اکثر بیش از ۵ میلیون رای ندارد. (4183491) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۶:۲۵:۵۸
اگه اصلاح طلبان فقط ۷درصد رای مردم را داشتند که حکومت اینقدر ازشون نمی ترسید!! (4184571) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۲:۰۸:۱۳
این اقا کاری کرده که به احمدی نژاد راضی شدیم
احمدی نژاد هر مشکلی داشت خیلی ها رو خونه دار کرد حتی یارانه به مردم داد که بعضی از وزرای تدبیری یارانه دریافت میکردند
بعد چهار سال چه اتفاقی افتاده؟ (4183553) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۵۰:۲۳
از ۵۰ درصد رای روحانی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد مربوط به پایگاه اصلاح طلبی، حدود ۱۰ درصد مربوط به اعتدال و بقیه آرای غیر سیاسی و معیشتی بوده است. (4183809) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۹:۲۵:۴۳
خواب برجام دولت را آب سیل آسای رای مردم بیدار کنه وگرنه برجام هیچ معجزه ایی نمی کنه در حالی که مشاوران وی می گویند تبلیغات فقط سیاست خارجی و برد برد باشه همه شواهد و قراین از انتخاباتی سخت و نزدیک روایت می کنه و روحانی تابو شکن یک دوره ایی ریاست جمهوری می شه (4183407) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۰:۵۸:۱۹
رای ما هرکی باشه روحانی نیست (4183483) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۱:۰۵:۵۲
هیچ اختلافی بین اصلاح طلبان و روحانی وجود ندارد.اصلاح طلبان ثابت کرده اند همچون دیگران تشنه گان قدرت نیستند.هدف از این گونه مقالات تفرقه افکنی با زبان ژورنالی است. (4183494) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۱:۱۴:۵۶
روحانی رای نخواهد آورد . اینده مشخص خواهد شد. (4183498) (alef-13)
 
بچه ی شوش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۱:۳۰:۱۳
سلام اقای توکلی اگر چه اینجانب با شما از لحاظ سیاسی شدیدا در تعارض می باشم و تمایلی به کامنت گذاری در سایت "الف" ندارم، به عنوان یک تحلیلگر مستقل نکاتی را خدمتتان عرض می نمایم، و قویا التماس می کنم که اگر محدودیتی برای انتشار این دیدگاه وجود دارد، حداقل با تحلیلگران منصف اصولگرا مورد کنکاش وبررسی قرار گیرد. . همان گونه که اطلاع دارید، بعد از اعلام لیست اصولگرایان خصوصا در تهران، افراد زیادی از اهالی کشور در همه جا علی الخصوص درسایت الف نسبت به سهم بالای جبهه ی پایداری اعتراض داشتند. در این لیست افراد براساس ضدیت ومخالفتشان با برجام جا نمایی شده بودند. متاسفانه بعد از شکست سنگین اصولگرایان روزنامه ی کیهان دست به تحلیلهایی زد که نادرست و برای تطهیر خود بود.مثلا می گفتند: " دلیل شکست اصولگرایان عدم حضور مردم جنوب شهر در اعتراض به ضعف اقتصادی دولت روحانی بوده است". آقای توکلی این یک تحلیل کاملا نادرست بود. قبلا جواب داده شده بود: " طرفداران اصولگرایان تحت هر شرایطی وحتی با پای شکسته در لبیک به درخواست نظام به پای صندوقهای رای می روند. واگر اعتراضی به امور اقتصادی دولت کنونی داشتند، به لیست اصولگرایان منتقد دولت رای می دادند. پس چرا تعداد رای دهندگان جنوب شهری این دوره نسبت به سال 91 کاهش داشت؟. دو دلیل عمده دارد: در سال 91جریانی خاص می پنداشت که با توجه به تبلغات مسموم واعتراضات مبنی بر احتمال شمرده نشدن رای مردم در 88،میزان مشارکت احتمالا پایین خواهد آمد، پس شایعات زیادی را در سال 91 در مناطق مستضعف شهری خصوصا تهران پخش نمودند:" هر کس در انتخابات مجلس 81 شرکت نکند و شناسنامه اش مهر نخورد یارانه اش قطع خواهد شد". این عامل تعداد بیشتر رای دهندگان مناطق مستضعف شهری خصوصا تهران بود. آقای توکلی چرا در تهران با وجود بیش از سه میلیون بسیجی واجد شرایط رای دادن. وبا وجود صدها هزار نیروی نظامی حزب اللهی جریان اصولگرا شدیدا شکست خورد؟. وپاسخ این را از فردی مانند حسین شریعتمداری نگرفته ام. آقای توکلی به عنوان فردی که با نیروهای حزب اللهی ارتباط تنگاتنگ دارم، قویا احساس می کنم:" نیروهای حزب اللهی خصوصا در شهرهای بزرگ، پرچمداری کیهان و حسین شریعتمداری بر نیروهای حزب الهی [ در روزهای غیر شورش ]را نمی پذیرند.آنانی که خود را وامدار حسین شریعتمداری می دانند توجه کنند که آری ایشان تحلیلگر و پرچمدار نابودی روزهای شورش است و تحلیلگر ی مناسب برای روزهای گل وبلبل نیست. آقای توکلی این یک پروپاگاندا نیست که شما علیرغم انتقادهای اقتصادی تان در انتخابات ریاست جمهوری شکست سنگینی را خواهید خورد. زیرا بسیاری ازنیروهای حزب اللهی در این روزهای گل وبلبل دنباله روی امثال شریعتمداری نیستند. از سایت "الف" که هر انتقادی علیه روحانی را چاپ می کند انتظار است که این تحلیل و انتقادات را منتشر کند. یک بار در انتخابات مجلس 95 نسبت به انتقادها ی جوانان حزب اللهی مسامحه کردید و ژنرالهای اصولگرایانی مثل شما انتخابات را به چند سرباز نا شناخته باختید. به عنوان فردی که بیش از شما با مردم عادی کوچه وبازار در تماس است و علیرغم این همه انتقاد اقتصادی که در کوچه وبازار نسبت به دولت می شنوم، شما رابازنده ی این انتخابات می دانم. زیرا شما خواص اصولگرایان از شکست قبلی عبرت نگرفتید ودنباله روی فردی چون حسین شریعتمداری هستید.در ضمن دلیل دوم مشارکت بالاتر91 درخواست مسئولان نظام بود:" با مشارکت در انتخابات 91 مجلس، کشور را در برابر خطر حمله نظامی احتمالی دشمن بیمه کنید". در پایان باید گفت که افراد اقتصاد شناس جهت گیری اقتصادی دولت را تایید می کنند، این ها تریبونهایشان ضعیف است ولی دو ماه دیگر وقت دارند. این مسئله در مورد برجام هم صدق می کند. آرزو دارم منتشر کنید و پاسخ ایشان را بشنوم. تاکید می کنم چشم وگوش خود را بر روی حقیقت هر چند حقیقت تلخ نبندید. (4183512) (alef-13)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۲۷:۲۸
جناب آقابچه شوش اینهایی را که میگی، تحلیل نیست، تخریب است،
شریعتمداری یک فعال سیاسی مثل بقیه ، با یک سری سوابق و ویژگی های خاص
آدم رک و صریحی است، اهل تحلیل است، و دلایل و استدلال هایی دارد،
هیچ نخبه یا فعال سیاسی دیگری مقلد شریعتمداری نیست هر کسی برای خود فکر و نظری دارد، این سطحی نگری و کم عمقی است که شما آقای توکلی یا هر نخبه سیاسی دیگری را رعیت فکری شریعتمداری بپندارید.
بله ، آقای شریعتمداری در تحلیل و استدلال و مناظره توانمند است، و بسیاری از تحلیل های او محکم و اقناع کننده و قابل پذیرش است، اگر کسی یک تحلیل محکم و مستند و مستدل را به پذیرد که نمی توان به او برچسب دنباله روی حزبی و گروهی از شریعتمداری را زد،
شما و اصلاح طلب ها و اعتدلالی ها نشان داده اید، در برابر استدلال های شریعتمداری ، ناتوان و دستتان خالی است، در تمام اعتراضات و حمله هایی که در فضای مجازی توسط شما به شریعتمداری صورت می گیرد یک استدلال در برابر استدلال های روشن شریعتمداری وجود ندارد ، فقط هوچیگری و تخریب است، چنانکه یک نمونه آن همین نوشتار شماست،
به دلیل منطق قوی شریعتمداری ، کمتر کسی حاضر می شود در صدا و سیما با او مناظره کند، و چند نفری هم که با او مناظره کرده اند از قبیل کواکبیان، برای فرار از آبرو ریزی روش های جدلی و سفسطه و مغالطه را در پیش گرفتنه اند، و جالب تر آنکه ، دولت یازدهم ، از باب الغریق یتشبث بکل حشیش، فقط به شکایت از شریعتمداری پناه. برده اند که دادگاه مطبوعات برای آنها تبدیل شده است به فرصت مغتنم دیگر برای شریعتمداری که حقایق بیشتری را بازگو کند و تحلیل های خود با دلایل و مستندات بیشتر موکد نماید، و با حکم تبرئه حقانیت خود را به اثبات برساند،
البته منظور فقط بیان حقیقت است نه دفاع از شریعتمداری ، زیرا نه شریعتمداری نیاز به دفاع من دارد و نه من اعتقادی به حزب و جناح بندی های موجود دارم ، من در این بزرگراه اندیشه وتفکر و نقد و تحلیل ، روندگان را چه توکلی باشد چه روحانی ، چه شریعتمداری فقط رونده میدانم نه شاخص، و با شاخص اصول و ارزش های انقلاب و مطالبات مردم که قطعا در این چارچوب است ارزیابی می کنم، حقا که توکلی و شریعتمداری، روندگانی هستند که طبق شاخص حرکت کنند، اما روحانی رونده ای است بی توجه به شاخص ها، گاهی چراغ راهنمای سمت راست می زند و به سمت چپ می پیچد ، و گاهی برخلاف جهت و مسیر اتوبان حرکت می کند. (4184636) (alef-13)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۱:۳۰:۲۷
فعلا که بهتر از روحانی کسی را سراغ نداریم.الحق و الانصاف با شرایط سال 92 کشور همین که کشور را به آرامش رسوند ازش خیلی مچکریم... هرچند الان کشور توی رکود شدید بسر میبره امیدوارم حالا هر کسی فارغ از جناح اش که انتخاب میشه برای کشور خیر باشه. اگه بهتر از آقای روحانی باشه(که تا الان بین این افرادی که مطرح هستن هیچکدوم توی این شرایط خیر نمی باشن) من بهش رای میدم. (4183513) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۲:۱۱:۰۷
اصلاح طلبان در نوع ورود به رقابت ها و برگزیدن استراتژی انتخاباتی دچار نگرانی، سرگردانی و بلاتکلیفی هستند؟؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟ (4183561) (alef-13)
 
بچه ی شوش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۱:۱۳:۳۲
جناب آقای سعید راد، تحلیل شما اشتباه است ، فرموده بودید:" ... چون در دور دوم خود به خود کاندیدای [اصولگرایان] واحد است، تفرق وتشتت ندارند و قطعا پیروز انتخابات اند" . دوست عزیر رای دهندگان به جبهه ی اصولگرایی دورای سلیقه ی یکسانی نیستند. چرا فکر می کنید مثلا فردی که به " بقایی " رای داده در دور دوم به مثلا " جلیلی"راب خواهد داد. این را بدانید که بخشی از رای دهندگان به احمدی نژاد، نیروهای حزب اللهی نبودند. آنها توده های خاکستری بودند که به مرحوم رفسنجانی [ که اورا سمبل حداقل 50 درصد از حاکمیت می دانستند ] در بحث عدالت اجتماعی و اقتصادی معترض بودند. در حالیکه این جماعت، روحانی را سمبل بخشی از نظام نمی دانند. واقعیت این است که جریان خالص حزب اللهی غیر مشروط حداکثر 7 میلیون رای دهنده پشت خود را دارد و بقیه رای دهندگان به جریان اصولگرایی رای دهندگان مشروط هستند.آقای سعید راد، اشتباه شما این است که فکر می کنید همه ی رای دهندگان به احمدی نژاد از جنس حسین شریعتمداری و جلیلی هستند. تکثر وتشتت رای دهندگان به اصولگرایان نه تشتتی ساده بلکه ایدیولوژیک است. علت این که تحلیلگران برجسته اصولگرا اصرار دارند که از معتقدان مثلا به تخت حمشید تا مخالفان تخت جمشید در مرحله اول باشند همین اختلافات شدید ایدیولوزیک است و یک کاندیدای واحد اصولگرایان در مرحله دوم نمی تواند همه را به سوی خود جلب کند. من بدون کوچکترین تعصبی پیروزی آقای روحانی را تضمین می کنم. اگر افشای قضیه ی فیشهای حقوقی 2 ماه قبل از انتخابات بود، صد در صدآقای روحانی انتخابات را [شاید به فردی مثل قالیباف باخته بود.ولی حادثه ای مثل پلاسکو بد شانسی اصولگرایان بود ]. آقای سعید راد، تشییع باشکوه پیکرآیت الله رفسنجانی در اصل تشییع جنازه ی "احمدی نژادیسم" و "کیهانیسم" وتولد آیت الله در برابر هجمه های سلطنت طلبان ،منافقین و پوپولیستهای اصولگرا بود.با قاطعیت می گویم حدود حداقل 55 درصد مردم در جمعه ی انتخابات به رهبری اصولگرایان معتدل واصلاح طلبان شش آتشه اعتراض خود را به بی انصافی اصولگرایان تندرو در هجمه به دولت با نوشتن نام "روحانی" نشان خواهند داد. آقای سعید راد، دو ماه پیش نمی شنیدم ولی امروز از نیروهای دانشگاهی به کرات می شنوم:" عملکرد اقتصادی دولت آن قدرها که تبلیغ میشود بد نیست". آقای سعید راد 44 ماه پیش در همین سایت الف گفته بودم که ریل گذاری اقتصادی دولت درست است. تریبونهای شما بسیار قویتر از صدای نحیف ماست، به همین خاطر آرای روحانی زیر 80 درصد است. تحلیلگران واقعی شما می دانند که بازنده اند ولی آرای زیر 80 درصد روحانی را بقای جریان در حال مرگ اصولگرایی می دانند. منتظر شکست دوم توسط لیست به اصطلاح انگلیسی باشید. (4183677) (alef-13)
 
میرعباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۱:۱۵:۰۳
نظر مرحوم آیت الله هاشمی این بود که سه نفر کاندیدای پوششی جهت پشتیبانی از دکتر روحانی , حضور داشته باشند. یاحق ... (4183990) (alef-13)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۱:۲۸:۲۶
برادر عزیز چرا بر افروخته شدید؟ چرا ابزار تحلیل شما عناوین صوری و غیر واقعی اصلاح طلبی و اصول گرایی و توده بی رنگ و خاکستری و اشخاص مانند احمدی نژاد و بقایی و جلیلی است ؟ چرا برای تحلیل از واقعیات میدانی و متن مردم و نارضایتی عمومی بهره نمی برید؟؟!! مردم نه جناحی اند ، نه کشته مرده اصول گراها و اصلاح طلب ها و اعتدالی ها،
مطالبات مردم و پاسخ روسای جمهور و دولت ها به مطالبات مردم نقش تعیین کننده در انتخاب مجدد آنها برای دور دوم دارد، وقتی منتخبی به مردم قول مسکن میدهد و در عمل بعد از، ۴ سال صدها هزار مسکن به مردم تحویل میدهد مردم نه با ایدئولوژی او کار دارند نه با عنوان او کار دارند اما در دور دوم با همه تبلیغات گسترده و تبلیغات شبکه ها خارجی علیه او و با داشتن رقبای نسبتا قوی ۶ میلیون بیش از دور اول رای می آورد، و با ۲۴ میلیون رای منتخب مردم برای دوره دوم ریاست جمهوری اش می شود، اما منتخبی که به مردم قول مسکن اجتماعی می دهد اما بعد از ۴ سال حتی یک اطاق برای مردم نساخته و خود مثلا در ویلای ده ها میلیاردی در لواسان و جماران زندگی می کند، قطعا برای دور دومش ۶ میلیون ریزش رای دارد. مطالبات مردم و پاسخ دولت را اگر مبنا قرار دهیم، دیگر برای تحلیل به بقایی و امثال بقایی متوسل نمی شویم، بقایی مسلما توسط شورای نگهبان به دلیل عضویت در حلقه انحرافی همانند مشایی رد خواهد شد، و اما احمدی نژاد که به دلیل کار و خدمت گسترده به مردم برای بار دوم با رای بیشتر انتخاب شد، اما در دوسال آخر ریاست جمهوری اش با لج بازی و حرکاتی که از نظر مردم ناپسند بود مملکت را به حال خود رها کرد و شد داستان لگد زدن گاو ۷ من شیر، در بستر این نارضایتی گسترده روحانی بر موج سوار شد، در حالی که تا چند روز قبل از انتخابات حتی خودش چنین شانسی را پیش بینی نمی کرد، اکنون شرایط و وضعیت و نارضایتی مردم از روحانی چند برابر، احمدی نژاد است این نارضایتی متراکم کافی است که جهت پیدا کند و تبدیل به یک بستر شود آنچنان روحانی را زمین خواهد زد که باور نکند، و نشانه های این واقعیت مدتی است که خود نمایی می کند، شما ببینید وقتی وزیر بهداشت یا وزیر صنعت یا سخنگوی دولت و یا حتی خود آقای روحانی مصاحبه و سخن می گویند چه واکنش هایی را ایجاد می کند، همواره اصلاح طلب ها و اعتدالی ها در فضای مجازی دست بالا را داشته اند اما در همین فضای مجازی هم تعداد کامنت های حمایتی از روحانی کم شده است، و هم تعداد مثبت گذاری های آنها که از گذشته تا به حال به صورت زنجیره ای عمل می کنند، علاوه بر اینکه کامنت های حمایتی از روحانی معمولا شعاری و بی محتوا است اما کامنت ها اعتراضی به روحانی بر محور مطالبات و نارضایتی های عمومی و مستند و مستدل است،
وقتی در کشور ۱۳ میلیون کارگر داریم که با اعضای خانواده نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند با کف حقوق ۸۰۰ تومن و متوسط ۱۲۰۰ و همزمان جناب آقای روحانی در سفر هیئت دولت،به استان البرز برای یک وعده نهار، ۱ میلیارد و پانصد و بیست میلیون تومان هزینه می کنند که سندش در شورای شهر کرج موجود ، معلوم است که این رفتار قلب کارگر محروم را آتش میزند، و حد اقل ۵۰٪ درصد آرای روحانی می سوزاند. در انتخابات ۹۶ مطالبه اول مردم از کاندیداها این است، که در چه خانه ای زندگی می کنید ؟ میلیونی یا ۵۰ میلیاردی؟ آقا زاده ها در کجا تحصیل می کنند ؟ در ایران یا در سوئیس و امریکا و کانادا؟!! آقا زاده ها در چه خودروی سوار می شوند؟؟ پراید و پژو و سمند یا بنز و BMW و ....؟؟!!! آقا زاده ها صاحب چند کارخانه و عضو هیات امنای چند شرکت اند؟؟!! اینها سوالات مردم است، اینکه اصول گرا هستی یا اصلاح طلب یا اعتدالی،
افراطی هستی یا اهل تدبیر و عقلانیت، اینها سوالات حاشیه ای و انحرافی است. سوال اصلی مردم اینست که رییس جمهور و وزیرش با کارگر و کارمند و بازنشسته زیر خط فقط چه نسبتی دارند، آیا در این دایره تعریف میشوند یا در دایره اشرافیت و ثروت اندوزی قارونی و چپاول نجومی از جیب مردم، مساله اصلی اینجاست. (4184009) (alef-13)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۶:۴۷:۳۹
کامنت فوق پاسخ به دوست عزیز ، بچه شوش است
حالا یا شوش تهران یا شوش دانیال . (4184596) (alef-13)
 
بچه ی شوش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۲:۰۱:۰۹
آقای سعید راد در جواب من فرموده بودید:"ابزار تحلیل شما عناوین صوری...". برادر عزیز اصلاح طلبی و اصولگرایی عناوین صوری نیستند. احمدی نژاد یک عنوان صوری نیست. در دل این ها بخشی از اقتصاد ماست. آیا کاهش 350 درصدی ارزش پول در دو سال ونیم آخر احمدی نژاد یک مسئله ی صوری بود؟. رابطه ی بین مردمسالاری و رفاه ملتها یک مسئله ی صوری نیست، یک واقعیت است. حزب الله بخشی از واقعیت کشور است. واقعیت یک جانفشانی در جنگ وفدا کردن خود برای حفظ کشور است.حزب الله را نمی توان عنوانی صوری نامید. آینده کشور به این است که نیروهای ارزشی به کدام سمت بروند. اصلاحات حامل عملکردی اقتصادی بوده[ خوب وبد آن در این جا نمی گنجد]. فرموده بودید: " واقعیت میدانی...". اگر ما خاک بازار این کشور را بیش از شما خورده ایم، می دانیم که سکه یک میلیون وهفتصد هزاری سال 91 یعنی دلار 4100 تومانی ، آقای سعید راد آیا خبر دارید که سکه در ابتدای سال 89 ، فقط 280 هزار تومان بود؟. آقای سعید راد با کسی وارد بحث اقتصادی شده اید که خود تحلیلگر بازار طلاست. در سال 91، حقوق یک کارمند به طور متوسط در حدود شش دهم سکه بود امروز حدود یک ونیم سکه است . دولتی برسر کار آمده که ارزش پول ملی را حفظ نموده است. دولتی برسر کار آمده که گرانی با شیب کمتر را پیش برده است. این واقعیتهای میدانی شما چیست؟.آیا می دانید که در هنگام آغاز هدفمندی آپارتمان در حوالی میدان شوش 900 هزار و دوسال بعد به متری 2900000 تومان رسید؟. این است مستصعف نوازی شما وآقای احمدی نژاد. شما واقعیت اقتصادی را نمی بینید، سرتان در روزنامه ی کیهان و... است. آقای سعید راد به خدا در سال 91 چه شبها با این نگرانی خوابیدم که چرا باید یک جوان برای ازدواجش طلا را گرمی 180000 بخرد. آقای سعید راد امثال من اگر از روحانی حمایت کردند، منافع اقتصادی شخصی خود را فدای ثبات اقتصادی کشور کردند. ما نان خود را بریدیم که سفره ملت خالی از نان نباشد. هیچ سمتی کسی به من نداده وفیش حقوقیم هم نجومی نیست، ماشین شخصی هم ندارم. بیش از شما با اتوبوس رفت وآمد می کنم. واقعیت میدانی را باید در میادین وخیابانها دید نه در روزنامه هایی که با روحانی عناد دارند. (4184992) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.