توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 298850
دستور «بن نایف» به مسئولان عربستان برای همکاری با ایران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۰۲
معاون کنسولی،‌ امور مجلس و ایرانیان وزارت امورخارجه گفت: روند کارهای اجرایی و همکاری با عربستان سعودی در موضوع حادثه منا، روند خوبی است.

حسن قشقاوی با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با طرف سعودی و تشکیل یک کمیته عالی در سطح پنج وزارتخانه با حضور قائم مقام، معاون،‌ امرای ذی‌ربط ارتش، ‌بخش انتظامی پلیس و مسئول امنیت حجاج افزود: در این کمیته طرف سعودی اطمینان داد همانطور که حادثه جرثقیل در کمیته‌ای در حال بررسی است، این حادثه را هم بررسی می‌کنند و علت حادثه را شفاف اعلام خواهند کرد.

به گزارش ایسنا وی گفت: این اراده مسئولان عربستان است که ابعاد مختلف قضیه را بررسی کنند و تاکید آنان بر همکاری با ماست.

وی افزود: اصل تشکیل جلسه به دستور ولیعهد اول آقای محمد بن نایف بوده است و آن‌ها گفتند که ما موظف هستیم در چارچوب مطالباتی که طرف ایرانی دارد با شما همکاری کنیم و دستور از بالا آمده است.

معاون کنسولی،‌ امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی نیز در این جلسه موضوعاتی همچون بررسی ابعاد پزشکی پیکرهای جانباختگان، ضرورت انتقال و شناسایی این پیکرها و بررسی ‌DNA‌ را مطرح کرد که در این زمینه زیاد اختلاف نظر نبود و تقریباً همراهی بود.

وی افزود: این جلسه مقدمه‌ای بود برای جلسه خیلی مهم دو ساعت بعد بین وزرای بهداشت دو کشور که در آنجا ابعاد کار صریح‌تر بیان شد. پس از ملاقات دوم ما احساس کردیم که کار اجرایی طرف سعودی و تعامل با ما شروع شده است به گونه‌ای که آن‌ها این اطمینان را دادند که هیچ جنازه‌ای بدون نظر طرف ایران و خانواده‌های آنان دفن نمی‌شود.

وی با بیان این‌که «کارت هویت ایرانی‌ها به گونه‌ای است که آن را از بقیه مفقودان متمایز می‌کند»، افزود: ما فکر می‌کنیم ۹۰ تا ۹۵ درصد پیکرها با عنوان هویت ایرانی شناسایی می‌شوند ضمن این‌که طرف سعودی گفته پیکرهایی را هم که مشکوک هستید می‌توانید ببرید و ما به بررسی شما اطمینان داریم.

قشقاوی در مصاحبه با صداوسیما گفت: مقدمه انتقال ۱۲۰ پیکر به جده فراهم شده که این خود گام مهمی است و پیگیری انتقال بقیه پیکرها ادامه دارد.
 
کلمات کلیدی : فاجعه منا+عربستان+ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.