نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 435569
سرانه مصرف ماهی در ایران در مقایسه با جهان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۷
تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از شاخص بهای تولیدکننده در ایران، از بالا رفتن شاخص بهای ماهی‌گیری و آبزی‌پروری حکایت دارد.

به گزارش خبرآنلاین، مصرف آبزیان، به‌خصوص ماهی در سبد غذایی مردم جهان جایگاه ویژه‌ای دارد، ولی در سبدغذایی خانوار ایرانی همچنان جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که سرانه مصرف ماهی در ایران 10 کیلوگرم است؛ این در حالی است که این آمار در دنیا 20 کیلوگرم گزارش شده است.



طبق گزارش‌هاي موجود، مصرف ماهي در دنيا متغير بوده و در كشورهايي مانند كانادا، آلمان، فرانسه و ايالات‌متحده كمترين مقدار مصرف وجود داشته و كشورهاي ژاپن، تايوان و كره بيشترين ميزان مصرف وجود داشته است.

در گزارش ديگر كه سازمان جهاني بهداشت (WHO) منتشر كرده است، مردم مجارستان، بلغارستان و اتريش كمترين ميزان مصرف را داشته‌اند و ژاپن، پرتغال، هنگ‌كنگ، كره و نروژ بيشترين مصرف سرانه ماهي را داشته‌اند و آمريكا و كانادا، ايتاليا و استراليا و سوئد در بين اين دو گروه قرار داشتند.

بر این اساس، مصرف جهانی سرانه ماهی به طور متوسط ​​از 9.9 کیلوگرم (21.8 پوند) در سال 1960 به 14.4 کیلوگرم (31.7 پوند) در سال 1990 افزایش یافته است. این میزان در سال 2013 بالغ بر 19.7 کیلوگرم (43.3 پوند) و در سال 2014، در حدود 20.1 کیلوگرم (44.2 پوند) برآورد شده است.

مدیرکل فائو، «خوزه گرازیانو دا‌سیلوا» در این رابطه گفته است که در حال حاضر پرورش ماهی و یا آبزی‌پروری -با استفاده از شیوه ساحلی و یا استخر به منظور بالابردن گونه‌های آب شیرین و آب‌شور-  نیمی از مصرف ماهی مردم جهان را تامین می‌کند.

بنا به آمارها، سالانه 191میلیون تن ماهی در جهان تولید می‌شود؛ از این میزان 51 درصد آبزی‌پروری و 49 درصد از دریا هستند. در ایران نیز سالانه حدود ۹۴۶ هزار تن انواع آبزی تولید می‌شود که از این میزان ۳۷۱ هزار تن در مرکزهای آبزی‌پروری و ۵۷۵ هزار تن در بخش صید و صیادی است. بقیه این میزان نیز با تولید قزل‌آلا محقق می‌شود.

برپایه برآوردها و محاسبه رشد جمعیت، به نظر می‌رسد تولید ماهی از طریق صید و آبزی‌پروری در سال ۲۰۳۰ میلادی به ۲۶۰ میلیون تن برسد که آن زمان به دلیل محدودیت ذخایر، نسبت صید و آبزی‌پروری به ترتیب ۹۰ میلیون و ۱۷۰ میلیون تن خواهد بود.

در این میان، تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از شاخص بهای تولیدکننده در ایران، از بالا رفتن شاخص بهای ماهی‌گیری و آبزی‌پروری حکایت دارد؛ به‌طوری که شاخص بهای ماهی آب‌های جنوب 26 درصد و ماهی آب‌های شمال 8.8 درصد نسبت به سال گذشته بالا رفته است.
 
کلمات کلیدی : پرورش ماهی + مصرف ماهی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۰۹:۰۴:۲۵
والا اینقدر گرون شده که ما ساحل نشین بندرعباسی هم توان خریدش رو داریم از دست میدیم
چه برسه به بقیه ایران با هزینه حمل و نقل و نگهداری که اضافه میشه (4119086) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.