نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 342238
آقای ظریف و مهار تورم
بخش تعاملی الف - علی امیری؛ 16 فروردین 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۲


همیشه این سوال برای ما که به هر حال مجبور بودیم سال ها در غرب کار، تحصیل و فعالیت کنیم مطرح بوده که چرا برخی‌ مسئولان اقتصادی و سیاسی کشور، که اتفاقا خود نیز سال ها در غرب زندگی‌، تحصیل و فعالیت می کردند، وقتی‌ به داخل کشور می رسند، هرگز شناخت واقعی‌ از زندگی‌ و جوامع غربی ندارند که بتوانند از این شناخت و تجربه‌ها در جهت خدمت به میهن استفاده بهینه کنند و بتوانند نکته ‌های مثبت و نقاط قوی این جوامع و سیستم‌های اقتصادی را در حوزه مسئولیت خود و به نفع ارتقا شرائط اقتصادی کشور اجرا کنند.

مثلأ در مورد کنترل تورم یا بازار کار و یا از آن مهمتر در جهت شناخت بهتر نقاط اقتدار این کشورها برای تخمین درست از قدرت و ضعف آن ها به جهت انتقال این نقاط در گزارشات خود به مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری داخل کشور استفاده بهینه کنند و بیشتر مانند همان مسئولان داخلی‌ و حتی بدتر از آن ها، که هرگز این فرصت را نداشتند که حتی به صورت فیزیکی‌ سال ها در این جوامع زندگی‌ کنند، در مورد غرب و حوزه ماموریت خود نظر می دهند.

برای نمونه چند روز پیش در اخبار آمده بود که آقای ظریف در جمع ایرانیان مقیم نیوزلند، در مورد شکسته شدن کمر اقتصاد عربستان یا شرکت‌های نفتی‌ عظیم غربی و آمریکایی‌ به دلیل کاهش قیمت نفت صحبت کرده بود و دلیل خود را رجوع همین کشورها و شرکت ها برای گرفتن اعتبار و وام از موسسات غربی آورده بود ( حال بماند که ایشان مکررا بزرگترین امتیاز انجام برجام را باز شدن مسیر ایران برای استفاده از همین منابع اعتباری خارجی‌ می‌دانند!).

ایشان و بسیاری از متخصصان و تحلیلگران ارشد کشور این مساله و همچنین مثلأ گران شدن قیمت بنزین در عربستان و یا اقدامات اقتصادی عربستان و شرکت‌های نفتی‌ غربی را، علامتی دال ٔبر سقوط و ضعف اقتصادی این کشورها و شرکتها اعلام می کنند و مثلأ افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین در سال جدید در عربستان را مقدمه تورم چند ده درصدی و فروپاشی اقتصادی آن می‌دانند. البته صحبت از این نیست که مثلأ عربستان یک کشور پیشرفته غربی است، ولی‌ به هر حال، تمام کشورهای ساحل جنوبی خلیج فارس و البته عربستان توسط همان کارشناسان دست چندم اقتصادی و صنعتی کشورهای پیشرفته غربی اداره می شوند و همان اصولی که در اقتصاد آن کشورها حاکم است، کم و بیش در اقتصاد این کشورهای ثروتمند عربی‌ نیز توسط کارشناسان آن ها حاکم است.

در اینجا نه برای دفاع از این کشورها و شرکتها بلکه برای آسیب شناسی‌ برای اداره بهتر اقتصاد خودمان، باید نکاتی‌ را یادآور شد:

آقای ظریف و همه دوستان علاقمند، شما باید توجه کنید که قیمت سوخت در عربستان و همه کشورهایی که دارای مدیریت قوی اقتصادی هستند زیاد می شود ولی‌ به معنی‌ افزایش ۵۰ درصدی تورم و به معنی‌ شکسته شدن کمر عربستان نیست، فقط در ایران به خاطر ضعف مدیریت است که مثلأ بنزین از ۸۰۰ تومن به ۱۰۰۰ تومن افزایش می‌یابد ولی‌ کرایه‌ها به این بهانه ناگهان ۱۰۰ درصد افزیش می‌یابد. در یک اقتصاد با حساب و کتاب مگر چند درصد هزینه یک تاکسی، پول بنزین است، که با مثلا افزیش ۲۰ درصدی آن، ناگهان صاحب تاکسی کرایه را دو برابر می‌کند؟! شاید فقط ۱۰ درصد هزینه تاکسی پول بنزین آن است که با افزایش قیمت بنزین فقط ۲ درصد باید هزینه تاکسی دار افزایش بیابد ولی‌ چون مسئولین مربوطه درست نمی توانند اقتصاد را اداره کنند، این ۲ درصد در بازار می شود، ۱۰۰ درصد افزیش قیمت حمل مسافر یا بار.

ولی‌ مطمئن باشید چه در عربستان و چه در هیچ کجای دنیا که کمی‌ از تجربه کشورهای پیشرفته استفاده می کنند، افزیش حتی ۵۰ درصدی قیمت بنزین، فقط می تواند ۴ تا ۵ درصد در افزأیش قیمت مسافر موثر باشد. این را تجربه همه کشورهای پیشرفته دنیا که قیمت نفت از ۱۰ دلار در سال ۱۹۹۸ به ۱۴۰ دلار در سال ۲۰۰۸ رسید می‌گوید. مثلأ تجربه شخصی‌ خود من، اینکه در سال ۱۹۹۸ در اوج ارزانی نفت، بنزین ۳۰ سنتی بابت لیتر استفاده می کردیم، ولی‌ وقتی‌ به ۱۴۰ دلار رسید، آن بنزین ۳۰ سنتی، ۱۲ برابر نشد، بلکه فقط ۲.۵ برابر یعنی‌ ۷۵ سنت در سال ۲۰۰۸ شد، و امروز که قیمت نفت حدود ۴۰ دلار است بنزین ۵۵ سنت و افزایش قیمت حمل مسافر، قطار و حتی هواپیما، با انواع دیگر صرفه جویی شرکت ها و رقابت، شاید تنها ۵ درصد در این فاصله گرانتر شد.

فقط برای اطلاع شما که فقط فکر نکنید که اقتصاد در همه دنیا مانند ایران اداره می شود:

در سال ۱۹۹۸ که قیمت نفت ۱۰ دلار رسیده بود، پرواز تهران - فرانکفورت- نیویورک حدود ۲۰۰۰ دلار آمریکا بود. در سال ۲۰۱۴ که قیمت نفت ۱۳۰ دلار بود، همین مسیر را استفاده می کردیم به قیمت حدود ۱۳۰۰ دلار آمریکا و حالا که قیمت نفت حدود ۴۰ دلار است، با وجود تورم طبیعی‌ چند درصدی جهانی‌ این مسیر زیر ۱۰۰۰ دلار است. بله دوستان عزیز، باور بفرمایید که هیچ جای دنیا اقتصاد آن مثل ما اداره نمی شود. شاید فقط ونزوئلا و البته اخیرا روسیه! بی‌جهت نیست که شما در اخبار می شنوید که اقتصاد مثلأ ژاپن یا تایوان یا کره جنوبی سال ها است که با وجود اینکه بزرگترین وارد کننده‌های نفت گران قیمت ۱۲۰ دلاری بودند تورم صفر و حتی منفی‌ دارند و یا کابوس اقتصاد دانان و مسئولین اقتصادی آمریکا، عدم وجود تورم ۲ درصدی مانند ژاپن است.

همین جاها است که متوجه می شویم از ضعف اقتصاددانان و مدیران اقتصادی دولت های ما که تقریبا همگی‌ یا اکثریت قاطع آن ها و از همه طیف ها، سال ها در این کشورها تحصیل و زندگی‌ یا مامور بودند، چه اجحافی به مردم روا می شود. و بسیاری از مردم و حتی متخصصان ما تصور می کنند که همه جای دنیا همین وضعیت است. این متخصصان همه اهرم های کنترل تورم را در عرضه و تقاضا و قیمت های جهانی‌ یا تورم وارداتی‌ به دلیل گرانی قیمت نفت ارزیابی می کنند و در تفکر اقتصادی آن ها و چیزی که در دانشگاه یاد گرفتند هیچ نقش بزرگی‌ در مورد پیشرفت تکنولوژی، صرفه جوی بهنیه اقتصادی، بهره وری، رقابت و ... که در اصول و ادبیات اقتصادهای غربی و اخیرا حتی چین، عربستان، هند، ترکیه و ... حرف اول برای کنترل تورم را می‌زند، هیچ جای ندارد.

طبیعی است دوستانی مانند آقای ظریف، نهاوندیان، فریدون، نوبخت، واعظی، ولایتی، عراقچی‌، صالحی، و بیشتر مسئولین سیاسی و اقتصادی از همه طیف ها که سال ها در غرب مامور به تحصیل یا کار بودند، نباید هم به این مسائل در اقتصادهای غربی دقت داشته باشند و آن ها را برای اداره حوزه مسئولیت خود استفاده کنند و از تجربه سال ها زندگی‌ در غرب، فقط عوارض منفی‌ آن را به عنوان ره توشه به کشور منتقل کردند.

اگر حمل بر بی‌ ادبی‌ نباشد، این دوستان نوعأ هرگز از طریق هزینه حقوق ساعتی کارگری خود در دلیوری پیتزا یا کار در همان پمپ بنزین ها، بنزین ماشین خود و آقازاده‌ها را پر نکردند که حتی دهم سنت آن برای آن ها مهم باشد و یا مجبور نبودند برای گرفتن دیل بهتر، چندین شرکت هواپیمایی را چک کنند. همیشه نمایندگی یا حوزه وزارت، بلیط و ماشین باک پر را در اختیار آن ها قرار می‌داده و آن ها هرگز دربند قیمت آن نبودند که بخواهند آن را به یاد بیاورند که باید هم این جور باشد.

ولی‌ همینجا است که چون از کوره زندگی‌ روزمره غرب بیرون نیامندند هیچ شناخت واقعی‌ از اقتصاد، و توان تکنولوژی و رقابت پذیری و از همه مهمتر تعاملات و روحیه این جوامع و این اقتصاد‌ها ندارند و تصور می کنند با یک نوسان قیمت نفت، کمر آن ها می شکند.

کاش این دوستان این تجربه را داشتند که مثلأ بدانند در مورد همین ایرانیان نیوزلند، باید سال ها کار سنگین و پس انداز کنند تا بتوانند بلیط یک سفر هوایی به ایران و دیدار از وطن و والدین را تهیه کنند. آن موقع بود که بسیار بهتر در مورد این جوامع شناخت پیدا می کردند تا به کار حوزه مسئولیت و بهبود وضعیت اقتصادی و حل مسائلی‌ مانند تورم یا رشد اقتصادی یا رمز موفقیت و ایجاد چندصد هزار شغل فروشگاه‌های زنجیرهای سرخ کردن سیب زمینی‌ نایل می‌آمدند.
۱۳۹۶/۰۵/۱۷ ۰۷:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۳ ۱۱:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۰:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۲ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۶ ۰۴:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۴ ۱۰:۴۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۶ ۰۸:۳۸
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۱ ۰۷:۳۳
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۴ ۱۰:۲۸
 
 
کلمات کلیدی : علی امیری
 
dave
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۰۹:۲۸:۳۴
اتفاقا چند وقت پیش سایت اکونومیست یه مقاله در مورد دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های غربی منتشر کرده بود و در اون نوشته بود که فرزندان مسئولین ایرانی به راحتی در بهترین دانشگاه های غربی میتونن تحصیل کنن درحالی که این مسیر برای سایر مردم ایران خیلی سخته. البته یه دلیل رو هم این ذکر کرده بود که این فرزندان قاعدتا نسل بعدی مدیران ایران رو تشکیل میدن و با اینکار میتونن اونجوری که میخوان اونها رو تربیت کنن

در کل به نظرم سیاست خود اونها هم طوریه که ایرانی هایی که اینطوری میان اون طرف بهشون خوش بگذره تا درک صحیحی از شرایط اونجا پیدا نکنن و اون سختی ها و زحمت هایی که باید بکشن رو نبینن (3627641) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۱:۰۷:۱۰
اولین شرط ظریف و عراقچی در مذاکرات آزاد سازی 450 میلیون دلار از پول های بلوکه شده ایران برای تحصیل دانشجویان "ایرانی" در خارج بود (3627854) (alef-11)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۴:۳۲:۵۶
غنی سازی 20 درصد دادیم، فقر و تحریم تحمل کردیم، چرا که بعضی بتوانن در خارج تحصیل کنند..
ظریف به فکر همه مردم بود یا قشر خاص! (3628447) (alef-3)
 
Denmark
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۲:۲۸:۲۹
زندگی در غرب یعنی اینکه بدونی چه جوری باید یه دلار از یه کارفرمای غربی پول بگیری. اگه یاد گرفتی، ممکنه بتونی بیشتر هم دربیاری. این آقایون که اسمشونو آوردین کمتر کسی بینشون هست که این یه دلار رو در آورده باشه. بعد انتظار معجزه ازشون داریم. (3628049) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۰۹:۴۲:۲۰
سلام،با نظرتون موافقم ولی قبول کنید اگر کسی بخواد الگوهای درست اقتصاد غربی رو ترویج کنه و حتی اجرا کنه در داخل انواع انگها بهش زده میشه،این سیستم مخالفان سر سخت و قدرتمندی در داخل داره . (3627652) (alef-11)
 
سیستم اقتصاد غرب!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۷ ۰۱:۰۵:۲۴
سلام دوست عزیز
شما فکر می کنی به جز سیاست های سیستم اقتصاد غرب در ایران سیاست دیگه ای پیاده شده است؟؟؟ واقعا در اشتباه هستید. این مسیر رکود تورمی که ما می رویم سی، چهل سال پیش را کشورهای غربی طی کرده اند و ما داریم پا جای پای آنها می گذاریم و رکود و تورم را تجربه می کنیم. البته علاوه بر پیاده سازی آن سیاست ها، مدیریت های غلط داخلی مزید بر علت شده است. دریغ از پیاده سازی یک خط اقتصاد بومی و اسلامی
به امید پیاده سازی یک خط اقتصاد بومی و اسلامی (3629591) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۰۹:۵۰:۳۶
عجب...پس در كشورهاي خليج فارس كارشناسان دست چندم غربي موفق شده اند اقتصاد انها را بچرخانند و خوب هم نتيجه بگيرند...حال اگر دولت روحاني بخواهد مدير از انجا وارد كند مسخره ميشود...حال بالاخره اگر كارشناسان غربي خوب كار ميكردند ما مريض بوديم كه انقلاب كرديم ..همه چيز كه توسط غربي ها خوب پيش ميرفت ..كشور ما توسعه يافته بود..مردم ما در رفاه بودند.پس ما چرا انها را بيرون كرديم...عجب حرفهاي سخيفي..سايت الف هم كم كم براي حمله به دولت به هر هجوي متوسل ميشود ..خجالت بكشيد.. (3627660) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۳:۳۸:۳۹
آقای مهندس ، چه خوب بود، شما اگر قبول ندارید که دلیل واقعی‌ وضعیت اقتصادی بهتر این کشورها در غیاث با سایر کشورهای نفت خیز مانند ونزوئلا، استفاده از کارشناسان غربی است، بیان مفرمودید، پس چه دلیلی دارد که این کشورها که نوعأ تا ۵۰ سال پیش واحه یی پیش نبودند، حالا مثلأ بهترین خط هواپیمایی جهان را اداره میکنند؟!...حتما به خاطر اینکه همگی در حد ژاپن و دانشجویان و متخصصان ژاپنی کار و فعالیت میکنند!!!!

اما در مورد ایران نیز اگر متخصصان داخلی‌ اقتصاد و صنعت ناراحت نشوند، می‌توانید مطالعه کنید که همگی‌ قبول دارند که بهترین دوران رشد اقتصادی ایران با رشد دو رقمی‌ و تورم بسیار پایین(مانند همین کشورهای امروز حاشیه خلیج فارس) در دهه ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۲ بود که حضور مستشاران اقتصادی خارجی‌ به دلیل جنگ سرد در کشور بیداد میکرد، ولی‌ دقیقا از گران شدن قیمت نفت در سال ۱۳۵۳، غرور کاذب آن دلارهای نفتی‌، شاه را از هر گونه استفاده مشورتی از آنها ظاهراً بی‌نیاز نمود، و علیرغم نظرات مشورتی و مدیریتی آنها، شاه همان مسیری را رفت که مثلأ چاوز ضدّ غربی و چپ رفت و نتیجه رسیدن تورم زیر دو درصدی سال ۱۳۵۲ ، با وجود افزایش درآمد سه میلیاردی آن سال به ۲۵ میلیارد در سال ۱۳۵۵، به بالای ۲۵ درصد و شکاف عظیم طبقاتی و سایر عوامل منفی‌ که خود زمینه ساز انقلاب شد، بود

خوب است که مثلا از مدیر جهانی‌ ناراحت باشیم ولی‌ بعد است که همه چیز را با عینک جناحی ببینیم. (3628273) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۷:۰۲:۵۱
خودت فهمیدی چی میگی؟ (3628840) (alef-11)
 
مدیریت صحیح اقتصادی!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۷ ۰۱:۱۲:۵۶
سلام دوست عزیز
ضرب المثلی است ایرانی شاید شما به خاطر نیاورید:
کل اگر طبیب بودی سر خود دوا بکردی
منظور بحران اقتصادی غرب است که آمریکا را مجبور به حرکت به سمت سیاست های دولتی سازی (همان چپ شما) نمود ...
در مورد رشد بالای قبل از 1352 که بحث بسیار ساده است، عراق و افغانستان و آذربایجان و ... که رشد اقتصادی بالاتر از چین دارند را مثال بزنید یا حتی ایران بعد از سال 1368 تا سال 1371 را. دلیل درآمد پایین است، شما اگر 100 تومان را 150 تومان کنید رشد 50 درصدی دارید اما اگر 1000 تومان را 1100 تومان بکنید تنها 10 درصد رشد داشته اید. پس میزان نرخ رشد به تنهایی و بدون توجه به مقدار اولیه معیار بسیار گمراه کننده ای خواهد بود.
انشاء الله متخصصان هر فن در آن نظر دهند تا بحث مناسب تری شکل بگیرد. (3629598) (alef-13)
 
سید میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۰۹:۵۵:۰۶
گویا نویسنده خیلی از اقتصاد می دانند که جای بسی خوش وقتی است.
فقط ندانستن برخی بدیهیات و نادیده انگاشتن آنها به نظر عجیب می آید.
عزیز دل برادر هنر دولت اصلاحات و دولت اعتدال کنترل تورم است.
قطعا می دانید نتیجه کنترل تورم کاهش روند افزایش لجام گسیخته قیمتها است.
قطعا می دانید که نرخ تورم چند سال اخیر که سبب افزایش شدید قیمتها گردید یا حتی سقوط ارزش پول ملی یا همان افزایش حدود سه برابری ارزهای خارجی چون دلار و یورو به دست با کفایت دولت مردان پاکدست و اتفاقا اکثرا تحصیل کرده دانشگاهها داخلی و صد البته باسوادی چون دکتر احمدی نژاد رخ داد.
صرفا جهت اطلاح جنابعالی هموطنان ما که مقیم کشورهایی چون نیوزیلند و استرالیا و کانادا هستند نیازی به سالها کار طاقت فرسا برای تهیه بلیط رفت و برگشت به ایران عزیزمان نیستند بلکه ما که در ایران زندگی می کنیم به مدد خیانت دولت مردمی آقای احمدی نژاد که نتیجه آن افزایش نرخ دلار از حدود 1200 تومان به 3500 تومان بود حالا برای دیدار عزیزانمان چند سالی باید پس انداز کنیم تا شاید بتوانیم به دیدارشان بشتابیم.
(3627664) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۱:۲۳:۲۲
عزیز من! اگر این مقاله را از دید جناحی مطالعه نکنید متوجه روح اصلاحجویانه ش می شوید. (3627888) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۶:۵۲:۰۴
چشم از دید جناحی مطاله نمیکنیم (3628817) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۳:۵۰:۳۵
دوست عزیز، هرگز گفته نشد که دولت جدید در مهار تورم موفق نبوده، بلکه پرسیده شد با چه ابزری؟!.... فقط با سرکوب تقاضا و تحمیل رکود سنگین بار صنعت و در نتیجه افزایش بیکاری و فقر که خود در ایران دارید با پوست و استخوان خود حس می‌کنید.... فقط گفته شد، که در کشورهای پیشرفته، به غیر از فقط سرکوب تقاضا ، راه‌های بهینه بسیار بهتری مانند افزایش بهره واری هم برای کنترل تورم هست که هرگز در ادبیات اقتصادی مسئولان اقتصادی کشور در طول چند ده سال اخیر جای ندارد.

دوباره خوب است که مثلا از مدیر جهانی‌ ناراحت باشیم ولی‌ بد است که همه چیز را با عینک جناحی ببینیم و چون ایشان بسیار بد عمل کردند پس حتما این دولت بسیار خوب عمل کرده (3628315) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۴:۱۰:۱۳
عزیزم وقتی در آمدی وجود نداره نبود تورم به چه درد میخوره ؟؟؟ (3628366) (alef-3)
 
مهندس بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۰۹:۵۸:۳۱
جناب آقای امیری
ضمن تایید کلی مفهومی مقاله شما به عرض میرسانم.
اولا درخصوص ارقام و قیمت هایی که برای بلیط هواپیما و قیمت بنزین ذکر فرمودید خواهش میکنم بیشتر تحقیق کنید .
دوم اینکه در مورد راهکاری که برای علاج درد تورم و غیره ارائه فرمودید بدون وارد شدن به جزئیات و اذعان به آگاهی اکثر مسئولان از این نسخه ها فقط به ذکر مثالی بسنده میکنم که اگر بهترین مدل یک اتومبیل را که از پیشرفته ترین تکنولوژی در جهان برخوردار باشد وارد ایران کنید تا بستر مناسب مجیطی و راننده آموزش دیده و استانداردهای متناسب با آن فراهم نباشد هیچ دردی از ما و ترافیک کشورمان و مرگ و میر ناشی از تصادفات حل نخواهد نمود.
سوم اینکه در کشورهای پیشرفته ای که به آنها اشاره فرمودید، یک سیستم و خط کش کلان مشخص وجود دارد که چرخ های اقتصادی کشور را میچرخانند و نقش افراد در این روند بسیار نامجسوس و ناچیز است . به همین دلیل با تغییر مسئولین یا دولتمداران نوسان چندانی در امور مشاهده نمیشود و فقط سیستم و خط کش دست بدست میشود. ولی در کشور ما الا ماشااله به تعداد آدمها سلیقه و سیستم حاکم است. مثلا کافیست شهردار یک منطقه عوض شود. بلافاصله همه روش ها و سیاستها تغییر میکند. حال همین موضوع را بسط دهید به لایه های بالاتر..... (3627668) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۳:۵۸:۱۵
خوب دوست عزیز، دقیقاً این مقاله هم در مورد همین بود که چرا در کشور ما این خط کش وجود ندارد؟!... شما که حتما معتقد نیستید که این خط کش را ژربیها و یا ژاپنیها از چراغ جادو در آوردند ، بلکه حتما اعتقاد دارید که همین افراد دانش آموخته آنها ، این خط کش را ابداع کردند ... خوب صحبت این است که چرا افراد دانش آموخته ما در آمریکا و غرب که اتفاقا به صورت کثیری در این دولت و دولتهای قبلی‌ مصدر امور بودند و هستند، قادر به ابداع این خط کش نیستند ولی‌ مثلأ دانش آموخته کره یی در آمریکا توانستند برای کره این خط کش را ابداع کنند ولی‌ ما نتوانستیم... دانشجویان خارجی‌ کره در سالهای گذشته به مراتب کمتر از ایرانیها در آمریکا بودند!!! (3628334) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۰:۱۸:۲۸
با سلام
یادداشت انتقادی واقع بینانه بود ، ای کاش این آقایان این یادداشت را بخوانند. (3627705) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۰:۳۷:۰۸
کاش این دوستان این تجربه را داشتند که مثلأ بدانند در مورد همین ایرانیان نیوزلند، باید سال ها کار سنگین و پس انداز کنند تا بتوانند بلیط یک سفر هوایی به ایران و دیدار از وطن و والدین را تهیه کنند. آن موقع بود که بسیار بهتر در مورد این جوامع شناخت پیدا می کردند تا به کار حوزه مسئولیت و بهبود وضعیت اقتصادی و حل مسائلی‌ مانند تورم یا رشد اقتصادی یا رمز موفقیت و ایجاد چندصد هزار شغل فروشگاه‌های زنجیرهای سرخ کردن سیب زمینی‌ نایل می‌آمدند. (3627762) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۰:۴۶:۲۹
دلیل خود را رجوع همین کشورها و شرکت ها برای گرفتن اعتبار و وام از موسسات غربی آورده بود ( حال بماند که ایشان مکررا بزرگترین امتیاز انجام برجام را باز شدن مسیر ایران برای استفاده از همین منابع اعتباری خارجی‌ می‌دانند!).
سوال من با نويسنده متن اين است كه آيا ايران از غرب "وام" گرفت؟! چجورى ميشه انقدر بى انصاف بود؟؟ (3627791) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۰:۴۹:۴۱
واقعا تورم کنترل شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

یا اینکه در خونه شما مثل رئیس جمهور قبلی فقط اونجا کنترل شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


آره تورم کنترل شده ولی کاهش نداشته

40 درصد بوده الان هم همون 40 درصده (3627800) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۲:۲۸:۳۳
تنها چيزي كه من مي دانم اين است كه دولت اصلاحات قصد داشت قيمت بنزيم را از 50 تومان به 80 تومان برساند ، اما مجلس هفتم با طرح تثبيت قيمت ها جلوي اينكار را گرفت و آن را هديه اي به مردم خواند ؛

ماهم سالهاست كه مي گوييم اقتصاد را بايد به اهلش سپرد و با برنامه جلو رفت ، نمي توان گفت برنامه هاي اقتصادي غرب آنها را به پيشرفت رسانده ولي به ما كه مي رسد همان برنامه باعث نابوديمان مي شود ،

اگر كره جنوبي امروز پيشرفته تر از ماست ، يقينا"‌برنامه بهتري از ما داشته و تنها راه رسيدن به آن كشور اين است كه از اقتصاد آنها درس بگيريم (3628050) (alef-13)
 
Australia
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۲:۴۳:۰۲
آقا چرا داستان میگی ؟ من ساکن استرالیا هستم هر وقت بخواهم بلیط میخرم میام ایران. سالها پس انداز !! اینجا حداقل حقوق ساعتی 20 دلار است. حالا بماند یک مشت بی کار پناهده هستند که برای اینکه دستشون رو نشه بلیط نمیخرند (3628091) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۲:۴۹:۰۵
البته شاید خود آقای ظریف هم به این موارد آگاه باشند ولی مسئولین کشور ما علاوه بر تخصص ، برای ادامه خدمت احتیاج به این گونه شعارها هم دارند. (3628112) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۳:۴۴:۰۲
اول باید از سایت الف تشکر کنم که انواع مقالات و نظرات رو بدون در نظر گرفتن جناح بندی های مرسوم چاپ میکنه. دمت گرم الف.
اما اما...
مشکل مملکت ما اینه که برنامه درست و حسابی توش نیست. میگن برنامه توسعه ولی اینا همش کشکه. یادمه اقتصاد مملکت اواخر دولت هشتم شرایط رو به رشدی داشت بورس وضعش خوب بود بدون این که شرکت های بزرگی توش باشن. نرخ بیکاری و تروم کنترل شده بود و اوضاع مردم کم کم داشت رو به راه میشد. ولی توی دولت بعدی به جای این که همون روند رو ادامه بدن تا رشد مملکت ادامه پیدا کنه برنامه های جدیدی اوردن اگه یادتون باشه اوایل ریاست جمهوری نهم بود که پنجاه تا اقتصاد دانی که باک ماشینشون رو براشون پر میکردن نامه شرگشاده ای نوشتن به رییس جمهور وقت که این کار شما باعث تورم وحشتناک بیکاری افت شدید ارزش پول ملی و در نهایت فقیر شدن مردم میشه. ولی کو گوش شنوا. با حرفای پوپولیستی که بذارید مردم راحت زندگی کنن همه رو به خاک سیاه نشوندن. بله تصمیمات اشتباه دولت نهم اواخر دولت دهم نتیجش مشخص شد.حالا هم همینطوره نتیجه کارهای دولت فعلی چند سال دیگه مشخص میشه. یک سخنی با نویستده دارم. ببینید دوست عزیز نمیدونم شما اقتصاد دان هستید یا نه ولی به این مسئله واقف باشید که اقتصاد علم اعداد و دو دو تا چهار تا هست. صرفا با زندگی توی کشور خارجی افراد اقتصاد دان نمیشن. در مورد عربستان هم صرفا همین مساله کافیه که اونا اصلا چیزی تحت عنوان اقتصاد ندارن که بخواد تورم داشته باشن. (3628296) (alef-13)
 
نمکدون
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۴:۲۱:۳۳
تحصیل در خارج چه اجبار دلچسبی! (3628402) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۵:۰۹:۲۷
عالی بود (3628547) (alef-11)
 
م ن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۸:۲۲:۳۱
بله دبی داره به ملتش حقوق می ده،بعله اینجا هنرشون چی است به من بگین (3628998) (alef-11)
 
مهدی اسماعیل زاده کندجانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۲۲:۲۵:۰۴
سلام
اگر چنین عدم شناختی همه گیر و موجود باشد، علت را می توان در "ماموریت" و "کارمندی" و "مستشاری" و ذات اینها جستجو کرد.
انسان که پول زندگی اش از جایی برسد، چشمش به سر ماه است نه محیط کسب و کار.
اگر برای ارزیابی به تجار، مهاجرین، جهانگردان، توریست ها و کسبه ای که به کشورها سفر می کنند و هزینه ها را خود اداره می کنند و سفری سودآور دارند رجوع شود مشخص است که نتیجه متفاوتی حاصل می شود.

اما می دانید، خب تحصیل کرده ها با مدرک استخدام می شوند و تجار معمولا با تجربه زندگی می کنند. در مملکت ما هم مدرک به حکومت و سیاست می رسد، نه واقعیت و تجربه.
این می شود که ارزش تصمیمات سیاستمداران و مجالس و دولتها اکثرا به هم زدن بازار، ناتوانی در حل بحران ها، و ایجاد بحران با هر سخنرانی است.

دولت هم خودش را اداره نمی کند، مردم آن را اداره می کنند. دولت مصرف کننده است، مجلس، قوه قضائیه و ....

بودجه را از کجا تامین می کنند؟ تجاری که معمولا کم مدرک به حساب می ایند و کسبه ای که از سن پایین کار کرده اند نه اینکه به سودای مدرک باشند.

یک سفارتخانه را بدون بودجه رها کنید و بگویید با مشورت اتاق بازرگانی ایران در آن کشور و قاره خودش را اداره کند.

مرد این کار هستند؟
شناخت محیط کسب و کار چیست؟ حقوق بگیر چه در تهران باشد چه در عسلویه چه در لندن. او حقوق می گیرد که کاری انجام دهد. پول در نمی آورد. کاسب نیست! (3629379) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.