سازمان ملل اعلام کرد، نیمی از کسانی که در شهر رقه سوریه محاصره شدهاند، کودک هستند. عفو بینالملل نیز با اشاره به اینکه هنوز هزاران غیرنظامی در شهر رقه در محاصره هستند ادعای نیروهای آمریکایی مبنی بر استفاده از سلاحهای با دقت بالاتر را رد کرد.
به گزارش ایسنا، فران اکیرزا، نماینده صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهار داشت: تعداد محاصره شدگان در رقه به ۲۰ هزار تن میرسد که از این تعداد نیمی کودکانی هستند که به دلیل کنترل داعش بر شهرشان تجربههای "شوکه کنندهای" داشتهاند.
اکیرزا پس از بازدید از سه اردوگاه در شمال سوریه و دیدار با جمعی از کودکان آواره رقه و استان دیرالزور که توسط داعش اسیر شده بودند، گفت: ۱۰ هزار کودک محاصره شده در رقه در شرایط بسیار سختی به سر میبرند، درگیریها هر روز ادامه دارند و این در حالی است که آب و برق به طور کامل قطع بوده و غذا به شدت کم است.
این مسئول سازمان ملل در ادامه خواست به کودکان و خانوادهها اجازه داده شود در امنیت و احترام شهر را ترک کنند.
وی نسبت به احتمال وخامت اوضاع با وجود افزایش آمار شهروندانی که از استان دیرالزور فرار میکنند، هشدار داد.
یان ایگلند، مشاور امور انسانی سازمان ملل در سوریه نیز خواستار تعلیق عملیات بمباران در استان رقه جهت خروج غیرنظامیان محاصره شده در این شهر شد.
ایگلند گفت: ۱۱ منطقه محاصره شده در سوریه وجود دارد که در آنها حدود ۵۴۰ هزار غیرنظامی زندگی میکنند از این ۱۱ منطقه هشت منطقه تحت کنترل دولت سوریه هستند.
بیتوجهی آمریکا به غیرنظامیان رقه
دوناتیلا روویرا، محقق عفو بینالملل در گفتوگو با شبکه خبری الجزیره درباره حملات شدید جنگندههای آمریکایی علیه شهر رقه صحبت کرد و گفت: در این حملات هیچ توجهی به غیرنظامیان نمیشود و اینکه نیروهای آمریکایی درباره استفاده از سلاحهای با دقت بالاتر صحبت میکنند، کذب است.
روویرا گفت: ما نمیتوانیم این ادعای نیروهای آمریکایی را بپذیریم و این مساله درست نیست.
وی افزود: باید از سلاحها و مهمات با دقت بالاتر و کمتر مرگبار استفاده شود نه از سلاحهایی که قدرت تخریب گستردهای دارند و به غیرنظامیان در نقاط دور نیز آسیب میزنند، این امر به ویژه با نزدیک شدن به مرحله مهم و نهایی درگیریها ضروری است.
عفو بینالملل در گزارش جدید خود که روز پنجشنبه منتشر شد، تاکید کرد، هزاران غیرنظامی محاصره شده در رقه هدف آتش شدید همه طرفها قرار دارند و این در حالی است که عملیات کنترل بر شهر به مرحله آخر خود رسیده است.
در این گزارش نسبت به خطرات اوضاع رقه برای غیرنظامیان این شهر هشدار داده شده و آمده است، آنها با وجود درگیریها میان داعش، نیروهای سوریه دموکراتیک، نیروهای وابسته به دولت سوریه و ائتلاف ضد داعش دچار پریشانی و سرگردانی شدهاند.
نیروهای سوریه دموکراتیک که یگانهای مدافع خلق کرد گروه اصلی تشکیل دهنده آنها هستند، از ششم ژوئن گذشته حمله به داعش در شهر رقه را آغاز کردند، این عملیات دهها هزار غیرنظامی را مجبور به فرار از این شهر کرد. طبق برآورد سازمان ملل هنوز حدود ۲۵ هزار غیرنظامی در داخل رقه گیر افتادهاند.