نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261733
اهداف راهبردی جنگ ساختگی آمریکا علیه داعش
بخش خارجی الف، 9 اسفند 93
تاریخ انتشار : شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۰
اصطلاح fake war یا همان جنگ ساختگی، اصطلاح جدیدی در مسائل امنیت بین الملل نیست. اطلاق ساختگی یا دروغین بودن یک جنگ زمانی به کار می‌رود که بازیگر یا بازیگران اصلی برنامه ریز برای ایجاد آن جنگ، اهدافی جز آنچه در تبلیغات و سیاست‌های اعلامیشان برای توجیه و اقنای افکار عمومی داخلی و بین المللی بیان می‌کنند را دنبال نمایند. مصادیق اینگونه جنگ‌ها کم نیست، اما در شرایط کنونی مقامات عراقی مجدداً این واژه را برای نشان دادن اهداف آمریکایی‌ها از رهبری ائتلاف ضد داعش به کار برده‌اند. این در حالی است که مبارزه علیه داعش به آزمون اصلی استراتژی دولت اوباما برای توقف روند گسترش گروه‌های تروریستی در خاورمیانه تبدیل شده است.

نظرها و تحلیل‌ها
بسیاری از نظریه پردازان، روزنامه نگاران و مقامات سیاسی، امنیتی کشورهای منطقه یا حتی غربی‌ها به تفصیل به شرح اهداف پنهان آمریکا و متحدانش در شکل دهی ائتلاف ضد داعش و به راه انداختن یک جنگ ساختگی علیه این گروه تروریستی پرداخته‌اند که به چند مورد از آن‌ها در ادامه اشاره شده است.
از جمله این افراد، دین هندرسون، یک خبرنگار سرشناس امریکایی است که چندی پیش در نشریه «وترنز تودی» این گونه استدلال کرد که طرح پنتاگون برای تسلیح و آموزش تروریست‌های میانه‌رو در سوریه به منظور جنگ علیه داعش کاملاً ساختگی و در واقع با هدف ایجاد یک پایگاه برای آژانس اطلاعات مرکزی امریکا در خاورمیانه طرح ریزی شده است. وی اساساً ماهیت وجودی داعش را تلاشی برای ایجاد این پایگاه دانست تا به واسطه آن سیا، موساد و دستگاه جاسوسی انگلیس قادر به اقدام آزادانه در سوریه، عراق، یا شاید در آینده در ایران باشند.

در همین رابطه، عبدالباری عطوان روزنامه نگار سرشناس عرب در روزنامه رأی الیوم می‌نویسد که مداخله ساختگی آمریکا و چیزی که وی از آن یک "سیرک رسانه ای گمراه کننده" نام می‌برد، با هدف سلطه بر منابع مالی و اقتصادی کشورهای عربی برنامه ریزی شده است، چراکه بیشتر هزینه‌های مالی حمله علیه داعش بر عهده کشورهای عربی است. این اظهارات، در ادامه همان نظریه ای است که اعتقاد دارد آمریکایی‌ها تمامی جنگ‌هایشان را فرصتی مغتنم می‌شمارند تا از آن به سود منافعشان بهره ببرند. اکنون هم این فرصت طلایی با جنگ ساختگی ضدداعش برای سلطه بر بیش از سه تریلیون دلار از اموال کشورهای عربی منطقه در صندوق‌ها و بانک‌های خارجی بوجود آمده است. سابقه این موضوع به نظریات "هنری کسینجر" در دهه ۱۹۷۰ پیرامون بازگرداندن درآمدهای نفتی و تشکیل نیروهای واکنش سریع آمریکا برای تأمین این مساله باز می‌گردد.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نیز در گزارشی به قلم «دیوید ایگناتیوس» اقدام «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در ارائه طرح خود برای کاهش قدرت و نهایتاً تخریب داعش را اقدامی دیرهنگام دانست، آن هم در زمانی که علی رغم حملات هوایی ائتلاف، افراط گرایان داعش همچنان به کسب دستاوردهای زمینی خود ادامه می‌دهند. ایگناتیوس دلیل ساختگی بودن طرح اوباما را لحاظ نکردن یک استراتژی پایدار از سوی دولت دانست که به شکل مطلوبی بازسازی ارتش عراق و کمک به ارتش آزاد سوریه را مدنظر قرار داده باشد. در این صورت، حتی می‌توان بدون به کارگیری تعداد چشمگیری از نیروهای زمینی آمریکا داعش را زمین گیر کرد.

اسکات ریکارد، زبان‌شناس اطلاعاتی سابق امریکا هم معتقد است چنین جنگی وسیله ای در اختیار امریکا به عنوان یکی از اصلی‌ترین بازیگران نقش آفرین در ناآرامی‌های سوریه است. برگزاری برنامه‌های مخفیانه آموزشی در پایگاه‌هایی در اردن و ترکیه در سایه جنگ علیه شورشیان به روشنی از عملیات سیا برای مداخله در امور سوریه حکایت دارد. وی این سؤال را مطرح می‌کند که چگونه می‌توان باور کرد تقویت مخالفان در سوریه به عنوان راهی برای مقابله با داعش در استراتژی آمریکایی‌ها دیده شود و در عین حال آن‌ها ادعا داشته باشند که همزمان در جستجوی یک راه حل سیاسی برای بحران سوریه هستند؟

خمیس التونی روزنامه نگار عمانی نیز در روزنامه الوطن دیدگاهی مشابه اسکات ریکارد دارد. وی معتقد است استراتژی آمریکا علیه داعش، اساساً بر پایه منافع و ملاحظات راهبردی اسرائیل ترتیب داده شده که تروریسم را جهت خدمت به منافع خود از طریق ضربه زدن به محور مقاومت و ویرانی سوریه و عراق تشویق می‌کند. این نویسنده به این موضوع اعتقاد دارد که اسرائیل در جستجوی پیوند میان طرح‌های خود و طرح‌هایی که ائتلاف آمریکایی برای آن تلاش می‌کند، است. در واقع تحلیل وی بر این موضوع تاکید دارد که آشوب و تروریسم، همان چیزهایی است که طرح اسرائیلی-آمریکایی درصدد است به وسیله آن نقشه جغرافیایی منطقه را تغییر دهد؛ بنابراین، ضربه زدن به محور مقاومت، جلوگیری از ارتباط و پیوند میان طرف‌های آن و کنترل روند تسلیح و حمایت از مقاومت و سوریه، نتیجه منطقی طرح دوسویه نتانیاهو-اوباما خواهد بود.

رویای بازگشت به منطقه
بسیاری از تحلیلگران هدف واقعی آمریکا از رهبری یک جنگ جدید در حاورمیانه را بازگشت و حضور پایدار نیروهایشان در این منطقه حساس ارزیابی می‌کنند. پایگاه المصدر نیوز عراق در این باره می‌نویسد: منابع وابسته به دستگاه اطلاعاتی آمریکا تعداد تروریست‌های داعش را در عراق ۳۰ هزار نفر برآورده کرده‌اند و سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا این تعداد تروریست نیاز به ائتلاف بین المللی دارد؟ اگر آمریکا مایل به نابودی داعش است چرا ارتش عراق را تجهیز نمی‌کند که به شکل اولی برای دفاع از این کشور بر نیروهای خارجی مقدم است؟ آیا به جای شکل دهی ائتلاف بین المللی بهتر نیست که اقدامی برای خشکاندن منابع مالی و تسلیحاتی تروریست‌ها صورت گیرد و کشورهای حامی داعش مجازات شوند؟

این پایگاه بیان می‌کند که هدف از شکل گیری ائتلاف به رهبری آمریکا بازگشت این کشور به منطقه به ویژه عراق و سوریه به بهانه مبارزه با داعش است به ویژه اینکه آمریکا پس از توافقنامه امنیتی از عراق خارج شده است. به اعتقاد نویسنده آمریکا که از در بیرون رانده شده به دنبال ورود به عراق از پنجره است و هدف آمریکا از حضور مجدد در عراق، این بار تجزیه این کشور و اجرای طرح جو بایدن خواهد بود که اساس آن بر تقسیم عراق مبتنی بر دیدگاه‌های طایفه ای است.

خارج کردن ایران و روسیه از محور مبارزه
برخی دیگر از صاحب نظران عرصه بین الملل در بیان ساختگی بودن جنگ علیه داعش به خارج کردن روسیه، ایران و سوریه از استراتژی اوباما اشاره می‌کنند که باعث شده این استراتژی ناقص و «خنده دار» به نظر برسد آن‌ها معتقدند اگر آمریکایی‌ها واقعاً به دنبال ریشه کن کردن داعش هستند چرا این سه کشور که هر یک از بازیگران اصلی و جدی جنگ با داعش هستند، از راهبرد آمریکایی کنار گذاشته شده‌اند؟

به اعتقاد برخی‌ها، شاید یکی از دلایل این چشم پوشی عامدانه زمینه سازی برای بازگشت مجدد به منطقه با هدف جلوگیری از شدت گرفتن نفوذ ایران به عنوان محور اصلی مقاومت باشد. در نظر داشته باشیم که به اعتقاد هنری کیسینجر به دلیل اینکه ایران نفوذی قدرتمندتر از گذشته در خاورمیانه [غرب آسیا و شمال آفریقا] پیدا کرده است، این واقعیت از نقطه‌نظر راهبردی جایگاه بسیار مهمی برای ایران ایجاد می‌کند، در نتیجه این کشور مسئله‌ای جدی‌تر از داعش برای آمریکاست.

به هر صورت دیدگاه‌هایی که به آن‌ها پرداخته شد در وهله نخست از این مساله سرچشمه می‌گیرند که مسائل پنهان و پیچیده ای بر ماهیت داعش و این که چگونه به وجود آمد و به این سرعت رشد کرد، سایه انداخته و باعث شده تا ناظران هنوز هم با حیرت به این گروه بنگرند. اختلاف در تحلیل‌ها و اظهارنظرهایی که پیرامون نحوه مواجهه جامعه بین الملی و به ویژه غرب به رهبری آمریکا با داعش منتشر می‌شود، در واقع ناشی از ابهام در چگونگی شکل گیری این گروه و اهدافش است. با این وجود، حتی تحلیگران غربی نیز اذعان دارنذ که ردپای منافع اقتصادی، نمایش چهره بشردوستانه، نگرانی از سرایت بحران به متحدین آمریکا، رویای حضور نظامی در منطقه، ایجاد نظم جدید منطقه‌ای، نگرانی از نفوذ ایران و مداخله در امور عراق و سوریه در جنگ ساختگی علیه داعش وجود دارد.
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۷:۳۷:۰۵
سلام ،، اون چیزی که بیشتر به چشم میخوره انبوه سلاح های روسی هستش که در دست تروریستای داعش هست ،، خواهی نخواهی عراق افتاده دست آمریکا ،روسیه داره باهمکاری عربستان نا امنش میکنه عربستان و روسیه موافق نزدیکی ایران و آمریکا و انجام توافق هسته نیستند کاملا واضحه >>>>> (2710347) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۵:۵۶:۱۹
منظور شما از سلاح روسی چیه؟!!! تاحالا این یکی رو نشنیده بودم که اینم به لطف تخیلات شما شنیدیم!!
داعش دارای سلاح های ابتدایی هست که یا از قاچاق بدست آورده و یا از غارت پادگان ها در سوریه و عراق. هردوی این کشور ها از قدیم روابط خوبی با شوروی داشتند و بخش زیادی از ذخیره سلاح هایشان متعلق به شوروی و بعد هم روسیه است. و گرنه روسیه هیچ نفعی در وجود داعش نداره چون داره با وجود اینها دوتا پایگاه مهمشو از دست میده (2711432) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۷:۰۴:۲۴
اگر منظور از سلاح روسی کلاشینکفه که تو زیر زمین خونه هم میشه ساختش.pakfa نیست که تکنولوژی بخواد (2711592) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۷:۴۱:۱۱
فرمانده اصلی داعش اوباما است . (2710350) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۴:۰۱:۱۵
ببین چه گروهی از داعش سود میبره. اسد (2711121) (alef-13)
 
ارش
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۴:۵۰:۵۸
تعجب میکنم که سایت الف فکر میکنه این جنگ ساختگی امریکاست.بابا چشم بستن روی واقعیات تا کی. (2711244) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۷:۴۴:۱۱
الان استراتژی عربستان و روسیه یکی شده{{ ادامه دشمنی ایران و آمریکا }}به نفع هردوشونه ،، نه عربستان و نه روسیه حاضر به انجام توافق هستهای نیستند ، عراق دست آمریکاست نا امنیشو نمی خواد امنیتشو میخواد ،، پول عربستان سلاح روسی شده داعش/// ،، ایرانه که این وسط قربانیه روسیه است (2710352) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۷:۴۴:۵۰
هدف کلی نظام استعمارگر تضعیف کشورهای خاورمیانه و از بین بردن زیرساختهای آنان است . اینکار را هم با کمک کشورهای عرب وابسته به شکل نسل کشی غارت منابع و معادن نفتی سعی در تجزیه کشورها از بین بردن نمادهای مذهبی و میراثهای فرهنگی و اختلاف انداختن بین شیعه و سنی انجام میدهد . (2710353) (alef-13)
 
مسلمان
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۸:۱۸:۳۹
داعش محصول طبیعی فقر؛ نبعیض؛ دیکتاتوری حاکمان منطقه و حق کشی های جاری است که با سوء استفاده و طمع سرمایه داری از این پتانسیل برای چپاول منابع مسلمانان بکار گرفته شده است.
ادامه روند کنونی در این جریان؛ باعث از بین رفتن و از هم پاشیدگی ایشان خواهد شد.
بجای برادر کشی؛ این پتانسیل میتوانست در جهت منافع مسلمانان و مستضعفان منطقه؛ در مبارزه با استعمار و استکبار بکار گرفته شود. (2710386) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۸:۲۴:۵۲
اون بمب هایی که بر سر داعش هم می ریزند الکی است؟ نه خیر آقا جان تحلیل شما الکی است.
واقعیت: هم ایران و هم امریکا می خواهند از شر داعش خلاص شوند. اما آنقدر از هم پیش قضاوت دارند که می خواهند طرف را در کنار داعش ببینند تا در تئوری هایشان رخنه ای ایجاد نشود. (2710397) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۱:۳۶:۳۵
اصلا اینها هنوز ماهیت داعش رو نشناختند و زودی میگن ساخته ی آمریکاست. کافیست یک کم زبان عربی بدانید و در سایت هاشان چرخی بزنید فیلمها را ببینید و خبرهاشان را بخوانید چنان وابسته به قران هستند و هیچ بنی بشری را قبول ندارند. در واقع به سنت رفتار می کنند و مخالفان خلیفه را سر می برند. حضرت امام حسین هم به همین دلیل از سوی یزید سر بریده شد به علت نپذیرفتن خلافت (2710789) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۶:۰۴:۵۲
اینکه گفته میشود ساخته آمریکاست به این معنی نیست که مثلا اوباما زنگ زده باشه به ابوبکر بغدادی و گفته باشه ایول بریزی تو سوریه و عراق!!

بلکه آمریکا با تعامل "غیر مستقیم" از داعش به نفع خودش استفاده میکنه. هدف اونها زمین زدن دولت عراق و شیعیان در عراق بود برای همین از طریق متحدینشون در عربستان این جریان رو تقویت کردن و هر جا احساس کنند که این توازن نیرو داره به هم میخوره سعی میکنن وزنه طرف مقابل رو تقویت کنن. مثلا یه بار به دولت عراق کمک میکنن و یه بار هم جلوی کار های دولت سنگ اندازی میکنن و سلاح بهش نمیدن.

ضمنا آمریکا همواره دلش خواسته که "اسلام انقلابی" به رهبری تندروهای سلفی باشه. چون اینها چهره اسلام رو خراب میکنن و همینطور مانع گرایش اهل سنت انقلابی به سمت ایران میشن. منتها سعی میکنن که اینها رو تحت کنترل داشته باشن که یه وقت به ضررشون کار نکنن.

باز هم ضمنا اشاره کنم که میتونید به خاطرات سر همفر و نقش انگلیس در ایجاد وهابیت مراجعه کنید و اون رو با دقت بخونید. متوجه میشید که اونها چطور این جریان ها رو می سازند و ازشون بهره برداری میکنن در حالیکه حتی خود وهابی ها متوجه نیستن (2711452) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۸:۵۰:۴۷
باید دید که به وجود آمدن داعش در نهایت به نفع چه کسی‌ تموم شد ؟؟؟ همون کسی‌ که سود میبره خودش هم داعش رو متولد کرده. (2710439) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۳۸:۳۰
القاعده وداعش بخشی از برنامه جنگ تمدنهای غرب علیه تمدن اسلامی است (2714428) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۹:۴۶:۵۷
آمریکا توسط داعش در حال هزینه سازی برای دنیای شیعه است
درآمدهای کشورهای شیعه دائما صرف جنگ و بازسازی میشود
اما در عوض غرب در حال پول پارو کردن است (2710525) (alef-13)
 
من
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۰:۰۱:۱۴
البته باید این در نظر گرفت که وجود هر گونه سلطه ای از بی در پیکر بودن منطقه بهتر .حتی اینطور در نظر بگیریم که امریکا قصد ورود دوباره به منطقه رو داره این رو هم باید در نظر داشت نیروی نظامی محدود از بروز فاجعه ای به شکل داعش جلو گیری میکنه
البته این نظر لزوما به مفهوم فهم دقیق حقایق نیست و احتمال اشتباه بودنش هم و جود داره (2710564) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۰:۲۹:۲۴
سیاست حکم میکند که ایران خود را به عنوان دشمن امریکا معرفی نکند بلکه برخی منافع امریکارا به رسمیت بشناسد همچنین طرح صلح اعراب را در قضیه فلسطین رسما بپذیرد تا عطش امریکا برای اینگونه مداخلات کاهش یابد و طرح ترکیه و عربستان عقیم بماند (2710634) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۰:۳۳:۳۹
قرار بود محور مقاومت آمریکا را از منطقه بیرون کند نه اینکه محرک امریکا برای ویران کردن منطقه باشد.بیرون کردن امریکا بیشتر سیاست میخواهد تا مبارز (2710647) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۰:۴۲:۳۸
بنظر من تحلیل زیادی که به موضوع عمیق شی، از اصل موضوع منحرف میشی. (2710671) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۱:۱۸:۱۷
برخی تحلیلهای شما، از پوچ بودن محتوی، واقعا من را عصبی میکنه. حالا خوبه این داعشی ها دشمن ما هم هستند و غرب و ایران در یک سمت مقابل این شیاطین میجنگیم. ولی چون نویسنده دوست داره که همیشه آمریکا مقابل ایران باشه، جوری قلم فرسایی میکنه که این بازی آمریکاست نه عربستان و قطر و دولت بی کفایت عراق (2710747) (alef-13)
 
فرشید
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۰۰:۱۷:۴۲
از این نظرات سطحی متاسفم بنظرم مطلب رو نخونده شروع به نظر دادن کردید مطلب به نقل از اندیشمندان غربی و روزنامه نگاران و سیاستمداران دنیا بوده که همگی بر ساختگی بودن ائتلاف ضد داعش متفق القولند یک دلیلش هم عدم تجهیز و کمک به ارتش عراق برای نابودی داعش و دلیل بعدی هم عدم جلوگیری از منابع مالی و تسلیحاتی به داعش عنوان شد (2712499) (alef-13)
 
saeedis
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۱:۳۰:۰۲
سلام. داعش محصول غربی هاست. وفتی دیدند از کنترل خارج شده خوساتند یک جاهایی مانع پیشروی اش شوند. خواسته آمریکایی ها به‌ آشوب کشندن منطقه بود تا مجددا بهانه حضورشان در عراق فراهم شود. (2710772) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۲:۳۷:۵۶
سلام: شما هم همان کاری را بکنید که آنها انجام می دهند یعنی جوء کشورشان را با تولید سلاح و فرستادن به کشورشان و بی نام بودن سلاح زندگی را برایشان تنگتر کنید یهنی با متشنج کردن کشورهای عربستان بحرین و اسرائیل ضربه شصت به آنها نشان بدهید و به خواسته هایتان برسید (2710928) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۹:۱۶:۵۳
امریکا امیدوارم گرفتار همین داعشی که درست کردید شوید (2711886) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۰۸:۲۰:۱۶
داعش وطنی رو کی درس کرده ؟ (2712785) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.