سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت سیاست سرعت بخشی به رونق اقتصادی را دنبال میکند، از ارائه تسهیلات ۶ هزار و ۵۷ میلیارد تومانی به ۷ هزار و ۹۷۷ واحد تولیدی خبر داد.
به گزارش فارس، محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت صبح امروز در نشست خبری خود پیرامون برنامه دولت برای فعال سازی واحدهای تولیدی اظهار داشت: برنامه دولت در این زمینه ارائه اهدای بالغ بر ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات است که این تسهیلات برای ۷ هزار و ۵۰۰ واحد در نظر گرفته شد.
وی افزود: از مجموع واحدهای تولیدی که تا ۲۱ شهریورماه به بانکها معرفی شدند ، ۳ هزار و ۴۲ بنگاه اقتصادی موفق شدند که تسهیلات خود را دریافت کنند. این واحدها از طریق فرایند رونق که تحت عنوان کار گروه تسهیلات در استانداریها به بانکها معرفی میشوند مبالغشان را بالغ بر ۲ هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان دریافت کردند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: غیر از این تعداد واحد، بانکها مستقیم نیز با تعدادی از واحدهای تولیدی در معامله بودند بطوریکه ۴ هزار و ۹۳۵ واحد تولیدی مستقیما با مراجعه به نظام بانکی موفق شدند ۳ هزار و ۶۸۱ میلیارد تومان از بانکها تسهیلات دریافت کنند.
نوبخت در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین ۷ هزار و ۹۷۷ واحد تولیدی توانستهاند ۶ هزار و ۵۷ میلیارد تومان از نظام بانکی برای فعال شدن واحدهای تولیدی تسهیلات دریافت کنند.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آنچه که دولت برنامهریزی کرده بود این بود که ۷ هزار و ۵۰۰ واحد بتواند از این تسهیلات برخوردار شود که این تعداد مربوط به واحدهایی بود که دولت معرفی میکرد. از این ۷ هزار و ۵۰۰ واحد، ۳ هزار و ۴۲ واحد معرفی شدند و تسهیلات خود را نیز دریافت کردند. در کنار آن ۴ هزار و ۹۳۵ واحد دیگر نیز توانستند مستقیما با مراجعه به بانک تسهیلات بگیرند که مجموعا ۷ هزار و ۹۷۷ واحد تولیدی شدند.
سخنگوی دولت در ادامه افزود: دولت غیر از آنچه که مدیریت میکند تا بخشهای غیر دولتی نیز بتوانند از محل تسهیلات بانکی به رونق برسند خود نیز مستقیما در طرحهای عمرانی سرمایه گذاری میکنند.
نوبخت در این خصوص گفت: از میزانی که ما برای طرحهای عمرانی در نظر گرفتهایم، از ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تخصیص برای طرحهای عمرانی صادر شد که بیش از ۷۰ درصد آنها موفق شدند اعتبارات را از خزانه دریافت کنند.
وی اضافه کرد: بنابراین از دو مسیر مرتبط با تسهیلات بانکی به بخش غیر دولتی و از اعتبارات دولتی به طرحهای عمرانی، دولت همچنان سیاست سرعت بخشی به رونق اقتصادی را دنبال میکند و امیدواریم در ماههای آینده اعدادی اعلام کنیم که نشان از رونق بیشتر واحدهای تولیدی باشد. تمام مشخصات این واحدهای تولیدی در تمام استانها از اینکه تسهیلات دریافت کردهاند، وجود دارد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: آیین نامه اجرایی پرداخت بدهی و مطالبات به پیمانکاران، بازنشستگان و گندمکاران و .. توسط سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تهیه شده که در جلسه فردای هیات دولت برای تصویب در دستور کار قرار می گیرد و انشالله با تصویب ان بتوانیم نسبت به پرداخت این مطالبات اقدام کنیم و البته با عذرخواهی هم این مطالبات را پرداخت میکنیم.
نوبخت در پاسخ به انتقادات نسبت به FATF گفت: تاکنون ابهامات و اتهامات فراوانی مطرح شد و مسئولان ذیربط در ارتباط با پاسخگویی این ابهامات و اتهامات اقدام کردند و حتی وزیر اقتصاد در برنامه تلویزیونی به سوالات پاسخ گفت و استدلال های متقنی ارائه داد.
سخنگوی دولت ادامه داد: این نوع مباحث به گونه ای نیست که جمعبندی آن در رسانهها، در فضای مجازی و گفت و شنودهای مطبوعاتی رسیدگی شود. اینها مباحث تخصصی و ملی هستند البته مردم باید مطلع باشند اما این نظام، نظام درهم ریخته نیست، نظامی است که نهادهای رسمی هر کدام وظیفه خودشان را دارند.
وی خاطرنشان کرد: همانطوری که از تربیون های نمازجمعه توقع داریم تقوا، اخلاق، دین و سیاست را تبلیغ و ترویج کنند انتظار هم داریم که شوراهای تخصصی مثل شورای عالی امنیت ملی که در آن سران سه قوه، فرماندهان نظامی، جمعی از وزرا و مسؤولان حضور دارند و اینگونه مباحث که آیا منافع ملی ما را مخدوش میکند یا نه باید در آن شوراها بحث شود و خوشبختانه جمع بندی آن شورا را بنده با خبر هستم و انشاءلله هر بخشی از آن را لازم باشد دبیر آن اطلاع رسانی خواهد کرد.
نوبخت در واکنش به برخی اخبار رسانه های خارجی نسبت به افزایش برخوردها بین نیروهای ایرانی و آمریکایی در خلیج فارس، گفت: این مباحث فضاسازی رسانه های خارجی است. نیروهای نظامی ما با هوشیاری کامل از حریم و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران دفاع می کنند.
سخنگوی دولت پیرامون قراردادهای نفتی نیز گفت: هر آنچه که درباره قراردادهای نفتی گفته شد مورد اصلاح قرار گرفت.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه شنیده شده ایران در دادگاه کرسنت محکوم شده جزییات آن چیست، افزود: درباره این موضوع خبری ندارم.