کد مطلب: 405346
امروز؛ معرفی 3 وزیر جدید به مجلس
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۸
امروز سه وزیر جدید به مجلس معرفی میشوند؛ «محمدعلی نجفی» برای وزارت آموزشوپرورش؛ «سیدرضا صالحیامیری» برای وزارت ارشاد و «مسعود سلطانیفر» برای ورزش و جوانان. آنها قرار است جایگزین «علیاصغر فانی»، «علی جنتی» و «محمود گودرزی» شوند.
به گزارش شرق، سهشنبه هفته پیش بود که سه وزیر سابق این وزارتخانهها استعفا دادند. «محمدعلی نجفی» مشاور امور اقتصادی رئیسجمهوری در گفتوگو با «ایلنا» اعلام کرد که یکشنبه به عنوان گزینه نهایی دولت برای تصدیگری در وزارت آموزشوپرورش به مجلس معرفی میشود. او افزود: «در حال تدوین برنامههای پیشنهادی خود برای تصدیگری در وزارت آموزشوپرورش هستم و پس از تکمیل آن را به دولت ارائه خواهم داد تا در نهایت دولت برنامهها را به مجلس ارائه دهد». نجفی روز جمعه در مصاحبه با «انتخاب» گفته بود: «من و دانشآشتیانی نیز گزینههای اصلی وزارت آموزشوپرورش هستیم». حالا با این گفتههای نجفی، او به عنوان گزینه قطعی وزارت آموزشوپرورش تعیین شده است. رئیسجمهوری روز چهارشنبه در حکمی سه سرپرست از معاونتهای همان وزارتخانه را برای و
زارتخانههای بیوزیر تعیین کرد؛ «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزارت ارشاد؛ «سیدمحمد بطحایی» معاون پشتیبانی وزارت آموزشوپرورش؛ «سیدنصرالله سجادی» معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش. طبق قانون مجلس تا یک هفته پس از معرفی به مجلس باید راهی بهارستان شوند تا خود را در معرض رأی نمایندگان مجلس قرار دهند.
حاجی: نگرانم یک مورد از تغییرات دولت افکار عمومی را خوشحال نکند
«مرتضی حاجی» عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هم در گفتوگو با «جماران» درباره تغییرات در بدنه دولت گفت: «من فکر میکنم درباره آقای جنتی بیشتر فشارهای بیرون از دولت مؤثر بود و تا جایی که من استنباط کردم، مخاطبان وزارت و مدیریت ایشان به نسبت وزرای دولتهای قبل رضایت نسبی پذیرفتنی داشتند و به دلیل برخی از اتفاقات فرهنگی که با برداشتهای متفاوت بعضی شخصیتهای اثرگذار مواجه بود، فشار به خود وزیر وارد شد و وزیر احساس کرد که نمیتواند آنگونه که باید و شاید از عملکرد قانونی و صحیح خود دفاع کند». حاجی درباره تأثیر این تغییرات به نفع موفقیت روحانی در انتخابات آینده گفت: «در دو مورد فکر میکنم اثر مثبت داشته باشد، نباید بگویم کدام دو مورد، ولی در یک مورد نگرانم که افکار عمومی را خیلی خوشحال نکند. ضمن اینکه قطعا به جانشینان اینها هم بستگی دارد. اینکه چه کسی تصدی هر کدام از این وزارتخانهها را بر عهده بگیرد و در مدت کوتاه باقیمانده تا انتخابات چه حرکت مثبتی بتواند انجام دهد که بهخصوص رضایتمندی مخاطبان و مردم را جلب کند، خیلی مهم است.
نمیخواهم بگویم صرف تغییر مثبت است ولی در مواردی که مدتهاست بحث آن هست، تغییر میتواند کمککننده و مثبت باشد». «عبدالله ناصری» فعال سیاسی اصلاحطلب هم در گفتوگو با «ایلنا»، با بیان این مطلب که انتظار جامعه از رئیسجمهوری برای تغییر از مدتی قبل شروع شده بود، تأکید کرد: «هم نخبگان و هم بخشهای دیگر از دولت انتظار داشتند تغییراتی در کابینه به وجود بیاورد و رئیسجمهوری باید زودتر این تغییرات را انجام میداد و باید به رئیسجمهوری دستمریزاد گفت که سرانجام این تغییر را در کابینه به وجود آورد؛ بااینحال از تغییر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعجب میکنم.
چراکه آقای جنتی کارنامه دفاعکردنی در حوزه مدیریت خود داشت و به نظر میرسید برای آقای روحانی اولویتهای دیگری نسبت به آقای جنتی وجود داشت». او با اشاره به فشارهای واردشده به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: «کار برای وزیری که بتواند با چارچوبهای قانونی وزارتخانه و شعارهای اعتدالگرای روحانی کار کند، سخت است و بعید است وزیر بعدی بتواند از آقای جنتی اصلاحطلبتر باشد و همان افرادی که به وزیر ارشاد و دولت فشار میآوردند، اجازه نخواهند داد مجلس هم به چنین کسی رأی بدهد».
ناصری در پاسخ به این سؤال که آیا این تغییرات کابینه شرط اصلاحطلبان برای حمایت از روحانی بوده، گفت: «اصلاحطلبان هیچ شرطی برای روحانی ندارند؛ اما انتقادهای جدی به عملکرد دولت دارند و یکی از این انتقادها هم در چند روز اخیر تغییر جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد بود و باید هرچه زودتر فردی به عنوان وزیر معرفی شود که بتواند طیف وسیعی از اقشار فرهنگی و هنری را که بر مناسبات سیاسی و اجتماعی تأثیرگذار خواهند بود، راضی نگه دارد».
کلمات کلیدی : دولت یازدهم+كابينه دولت +حسن روحانی+ترمیم کابینه