توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 298247
این بیماری سالی ۱۷ میلیون قربانی می‌گیرد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۰
‌سالانه ۳۲ میلیون سکته قلبی در جهان رخ می‌دهد که ۱۷ میلیون نفر از این افراد جان خود را از دست می‌دهند.

عباس اسماعیلی معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی به مناسبت هفت مهرماه روز جهانی قلب در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اولین عامل مرگ در کشور بیماری‌های قلبی است، گفت: متوسط سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در کشور ۷۰ سال بوده است، اما به دلایل مختلف امروز شاهد کاهش سن ابتلا به این دسته از بیماری‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه حتی در جهان نیز اولین علت مرگ‌ومیر بیماری‌های قلبی و عروقی است، گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی سن ابتلا به بیماری‌های قلبی روز به روز در حال کاهش است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی با بیان اینکه ابتلا به بیماری‌های قلبی از طریق عوامل خطر و ریزفاکتورهای مختلفی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: افزایش سن، جنسیت، تغییر شیوه زندگی، کم‌تحرکی، رژیم ناسالم و مصرف بیش از حد چربی، افزایش استرس، استعمال دخانیات و قلیان که متاسفانه در جامعه به ویژه در بین جوانان گسترش یافته است، همچنین محیط زندگی از جمله عواملی است که می‌تواند در به خطر انداختن سلامت قلب مؤثر باشند.

وی با تاکید بر اینکه با مداخله و ارائه راهکارهای مؤثر می‌توان تا ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی را کاهش داد، افزود: برخی علل و فاکتورهای ابتلا به بیماری قلبی مانند سن و جنسیت غیرقابل تغییرند و افراد نمی‌توانند بواسطه تغییر آنها از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کنند، اما مسلما با تغییر سبک زندگی، داشتن رژیم غذایی سالم و تحرک کافی می‌توان شاهد کاهش بیماری‌های قلبی بود.

اسماعیلی با بیان اینکه جنس مذکر نسبت به جنس مونث بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارد، عنوان کرد: فشار خون گذشته از اینکه خود یک بیماری مجزاست، اما یکی از علل بروز بیماری‌های قلبی است، به همین دلیل باید از مصرف غذاهای چرب بویژه در افراد چاق و دارای اختلالات متابولیک به صورت جدی پرهیز شود، چراکه چربی باعث می‌شود سوخت و ساز بدن دچار اشکال شود. این امر بر روی عروق تاثیر منفی دارد و سخت شدن جداره عروق و نهایتا بیماری قلبی را منجر می‌شود.

وی استرس را یکی از عوامل بروز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دانست و با اشاره به اینکه استرس فشار خون را افزایش می‌دهد، افزود: در زمان استرس فاکتورهای شیمیایی در بدن آزاد می‌شود که ضربان قلب و فشار خون را بالا می‌برند و این امر فشار بسیاری به قلب وارد می‌کند، در صورتی که با آرامش، صله رحم، زندگی جمعی، توجه به سرمایه‌های اجتماعی، احساس امنیت و اعتماد در جامعه و ... می‌توان سلامت روان و مسلما سلامت قلب را رقم زد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد: با مهیا کردن فضای عاری از دخانیات، اختصاص دادن برنامه ورزشی در طول روز، معاشرت و رفت‌وآمد و پرداختن به معنویات و ... می‌توان از بروز بیماری قلبی و عروقی در افراد جلوگیری کرد، اما امروز به دلیل کم‌تحرکی ناشی از استفاده از ماشین، انجام امور از طریق رایانه و نبود پیاده‌روی و همچنین رژیم غذایی نامناسب و پرکالری شاهد کاهش سن ابتلا به بیماری‌های قلبی هستیم.
 
کلمات کلیدی : بیماری، قلب، عروق
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.