توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238946
آیا شهامت این است؟!
بخش تعاملی الف - اميرحسين يزدان پناه
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۲۵
رييس جمهور در جلسه شوراي اداري استان چهارمحال و بختياري در ميان صحبت هايش ۲ جمله قابل تامل گفت.

۱- «...يک وزارتخانه ما "شهامت" کرد و به مجموعه اي گفت که اگر مي توانيد از اعتبار خود هزينه کنيد و بار کشتي ها راتخليه کنيد و پول شما را ديرتر مي دهيم و آن مجموعه هم پذيرفت اما در همين زمان عده اي اعلام کردند که در اين زمينه رانت صورت گرفته و خوردند و بردند و متاسفانه رسانه هاي گروهي هر چند که تعمد نبوده کم اطلاعي کردند...»

۲- «...تحت نام دور زدن تحريم ها، نفت را دادند به عده اي بردند و خوردند و عملا ملت ايران را دور زدند و البته حالا عده اي از آنان بازداشت و در زندان هستند آدرس مي دهند که در فلان حساب خارجي آنها ميلياردها وجود دارد درحالي که يک دلار هم در آن حساب ها نبود...»

جمله اول مربوط به اتفاقي است که در دولت فعلي رخ داده و تلويحا اشاره به پرونده معروف به« رانت ۶۵۰ ميليون يورويي »دارد. چندي قبل محمد باقر نوبخت سخنگوي دولت درباره اين پرونده با استناد به گزارش ديوان محاسبات گفته بود: «رانتي در کار نبوده بلکه براي تسريع در واردات بدون دريافت وجهي کالاي مورد نياز وارد شده است. ..هرچند روال ترخيص زودهنگام واردات برخلاف روش هاي جاري بود ... و مي تواند امتياز ويژه اي براي واردکننده محسوب شود...».فردي که از اين «امتياز ويژه» استفاده کرده به گفته محسني اژه اي دادستان کل کشور حدود ۱۰۰۰ ميليارد تومان بدهي بانکي دارد.

جمله دوم اما تلويحا به پرونده «بابک زنجاني» اشاره دارد که خوشبختانه هم توسط دولت و هم توسط قوه قضاييه و هم توسط قوه مقننه روند رسيدگي به آن با قدرت ادامه دارد.درباره اين که عده اي به نام «دور زدن تحريم ها» ملت ايران را دور بزنند هيچ شکي نيست که بايد با قدرت با آن برخورد شده و به صراحت به آن رسيدگي شود که خوشبختانه در حال انجام است.

اما سوال اين است که اگر دور زدن تحريم ها براي «خوردن و بردن» خلاف قانون است که هست و بايد به آن رسيدگي شود که مي شود، چرا دادن امتياز ويژه به کسي که به گفته دادستان کشور جزو بدهکاران ۱۰۰۰ ميليارد توماني بانکي است «شهامت» است؟

اعتماد کردن به کسي که ۱۰۰۰ ميليارد تومان از پول بيت المال را به عنوان تسهيلات دريافت کرده و بدهکار است چه نوع شهامتي است؟ آيا کلا به اين دسته از افراد مي توان اعتماد کرد و هرکس به اين افراد اعتماد کند شهامت به خرج داده؟ سوال بعدي هم اين که اصولا اين همه «اعتبار» ي که اين فرد دارد که مي تواند بارکشتي ها را خالي کند و پولش را ديرتر بگيرد از کجا آمده است؟ آيا ممکن است بخشي از اين «اعتبار» همان پول هايي باشد که محسني اژه اي مي گويد هنوز پس نداده است؟ آيا اعتماد کردن به اين «اعتبار» «شهامت» است؟
کلمات کلیدی : اميرحسين يزدان پناه