نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 464945
تفاوت نقل و انتقال خودرو در ایران و کانادا
بخش تعاملی الف - حمید مقیمی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۶


همیشه تاکید بسیاری از طرف مسئولان مختلف بر اهمیت و لزوم الکترونیکی کردن کارها شنیده شده و البته نمونه های عملی و بسیار موفقی هم در جامعه به ویژه در شهرهای بزرگ قابل مشاهده هست. دفاتر پلیس +10 و پیشخوان دولت از یک طرف و اینترنتی شدن ثبت نام آزمون های دانشگاه از جمله آزمون سراسری از سوی دیگر مثال هایی از صرفه جویی در حجم وسیعی از زمان و هزینه هستند که هم برای خدمات دهنده و هم برای خدمات گیرنده مفید هستند. این ها نمونه هایی از زیرساختی به اسم دولت الکترونیک هستند که هنوز بخش هایی از آن در کشور ما جایگاه خود را نیافته یا به باور مجریان مربوطه نرسیده است. برای آشنایی بیشتر مثال هایی از این خدمات در غرب (نمونه کانادا) ارائه می شود تا ببنیم چرا برخی مفاهیم پایه در کشور ما همچنان مورد عنایت واقع نشده است.

اول خدمات بانکی: گشایش حساب بانکی با ملاحظه مدارک هویتی (دو مدرک) انجام شده و با ارائه همان ها فرد صاحب یک حساب پس انداز و یک حساب اعتباری می شود. کارت حساب پس انداز بلافاصله در اختیار مشتری قرار گرفته و کارت اعتباری چند روز بعد توسط شرکت مربوطه (عمدتا ویزا و مسترکارت) با پست ارسال می شود.
از اینجا به بعد خدمات حضوری در بانک اعم از برداشت یا گذاشتن پول به حساب (نقدی، چک و...) نیازی به ارائه مدارک شناسایی ندارد و مشتری با ارائه کارت و وارد کردن رمز چهار رقمی (پین) می تواند به حساب خود دسترسی داشته باشد. این در حالیست که در کشور ما در هر بار مراجعه و به ویژه برای برداشت پول آن هم به هر میزان دست کم کارت ملی طلب می شود. در نمونه ای که برای نگارنده پیش آمد و کارت ملی برای کار حقوقی شهرستان بود، تحویلدار بانک حاضر به پذیرش شناسنامه و گذرنامه که به نظر می رسد از نظر امنیتی جایگاه بسیار بالاتری از کارت ملی داشته باشد نشد!

یا زمان گشایش حساب و بستن حساب مشخصات کارت ملی با ثبت احوال تطابق داده می شود ولی در مواقع عادی در صورت همراه نداشتن کارت ملی، بانک حاضر نیست تصویر فرد را از بانک اطلاعاتی ثبت احوال استخراج کند. در کل گویی بانک خود را موظف می داند که به ازای احتمال سرقت کارت بانکی و شماره رمز با هم (در حالی که شماره رمز محرمانه است)، تمام مشتریان بانکی که بخش عظیمی از مردم را شامل می شود مجبور کند که همواره کارت ملی خود را به همراه داشته باشند. جالب اینجاست که بارها برای اینجانب پیش آمده یا شاهد بوده ام که وقتی خود پرداز بانک به علتی مشکل داشته، تحویلدار بانک حاضر به پرداخت وجه با کشیدن کارت بدون نشان دادن کارت ملی نشده! گویی سارقان محترم به جای آن که به خودپرداز دیگری مراجعه کنند ترجیح می دهند از شعبه وجه دریافت نمایند.

امکانی در کارت های اعتباری هست که بدون نیاز به کشیدن کارت و وارد کردن رمز در فروشگاه ها تا میزان صد دلار را می توان صرفا با نزدیک کردن کارت به دستگاه پوز پرداخت کرد. این وظیفه مشتری است که اگر کارت وی مفقود شد موضوع را به شرکت ارائه دهنده کارت اطلاع و خواستار مسدود شدن آن شود، نه آن که سیستم بانکی خود را محدود به معدود مشتریان احتمالی کند که ممکن است کارتشان را گم کنند، رمز خود را به دیگری دهند و از طرف دیگر حوصله مسدود کردن کارتشان را هم نداشته باشند!

در بخش دسترسی اینترنتی قضیه از این هم جالب تر می شود. در درگاه اینترنتی بانک خدمات فراوانی از محاسبه و درخواست وام گرفته تا انتقال وجه، درخواست کارت اعتباری جدید، درخواست دسته چک، ملاحظه ریز تمام مخارج و ... قابل انجام است، ورود به این درگاه با این خدمات وسیع هم با همان شناسه و کلمه عبور انجام میشود اما بسیاری اتفاق می افتد که افراد به علت مراجعه کم، استفاده از گذرواژه های مختلف برای نیازهای گوناگون اینترنتی، چند بار ورود اشتباه کلمه عبور و ... نتوانند وارد صفحه بانکی شوند، آنچه در تمام خدمات دهندگان مشهور اینترنتی در سراسر دنیا و حتی شرکت هایی مثل اپل که خود را از دارای امن ترین سرویس برای حفظ حریم خصوصی کاربران می داند، معمول است، این که در هنگام ثبت اولیه چند سوال خصوصی (بین 3 تا 5 سوال) پرسیده می شود، از قبل نام اولین مدرسه، بهترین فیلمی که دیدید و ... که پاسخ آنها را هم هر کس می تواند هر چیزی بدهد مثلا اولین مدرسه را به جای بیهقی، بنویسد بیهقیان (یعنی به همه جواب ها چیز مشخصی اضافه کند). سیستم با دریافت همین جوابها مجددا به شخص اجازه دسترسی به اطلاعات را می دهد. البته برخی خدمات دهندگان امکان استفاده از شماره تلفن همراه را هم فراهم کرده اند. با این وجود اگر باز هم کسی مشکل داشت، در سیستم بانکی، شخص با شماره تلفن مشخص شده تماس گرفته و با پاسخ به چند سوال شخصی می تواند کلمه عبور جدید را دریافت کند.

همین را با داخل کشور مقایسه کنید، اصولا استفاده از این روش شناخته و استاندارد شده ظاهرا هیچ جایی در قاموس سیستم بانکی ما ندارد! بنده چندی پیش به علت ورود اشتباه رمز هنگام انتقال وجه کارت به کارت از سایت یکی از بانک های معروف داخلی، دسترسی انتقال پول به این شکل را از دست دادم (در حالی که امکان ورود به خود سایت را همچنان داشتم)، با امور مشتریان بانک تماس گرفتم، گفتند که به خودپرداز مراجعه کنید! گفتم که بنده در فاصله ده هزار کیلومتری چگونه باید یک خودپرداز پیدا کنم! ولی راه دیگری پیش بینی نشده بود. یا در ارائه خدمات انتقال وجه، برخی بانک های داخلی استفاده از دستگاه رمز ساز سخت افزاری را به ویژه برای خارج از کشور الزامی کرده اند این در حالی است که چند بانک دیگر چنین الزامی ندارند!

مشخص نیست اگر بدون دستگاه توکن (رمز ساز) احتمال سرقت و خرابکاری هست چرا این اتفاق فقط در برخی بانک ها رخ می دهد و اگر نیست چرا باید دشواری در راه استفاده از خدمات الکترونیک ایجاد کرد به ویژه آن که این دستگاه ها هم ممکن است در اثر سه بار ورود رمز اشتباه توسط یک کودک، یا گم شده یا خرابی عملا دسترسی یک فرد به حساب های بانکی خود از خارج را ناممکن کنند.

اینجاست که ملاحظه می شود، گویی در سیستم ما فضای مجازی پر از ترس و ابهام جلوه کرده و هنوز برخی باور ندارند که فضای مجازی امنیت خاص خود را طلب می کند چیزی که در کشورهای دیگر امتحان خود را پس داده است.

نمونه دیگر را می توان در نقل و انتقال خودرو دید، در کانادا فروشنده بعد از دریافت وجه، برگه مالکیت خودرو را امضا به دست خریدار می دهد و پلاک خود را برمی دارد. خریدار که طی روزهای قبل و به صورت تلفنی (با دادن شماره شاسی و مدل و سایر مشخصات) بیمه نامه را خریداری و کپی آن را با ایمیل دریافت کرده، وارد دفتری مانند پیشخوان دولت می شود. در آنجا طی کمتر از ده دقیقه با پرداخت مالیات و ارائه گواهینامه، بیمه نامه و برگه مالکیت، برگه جدید به همراه پلاک و برچسب آن را گرفته و کار تمام می شود، البته این که کسی با گواهینامه ثبت شده در سیستم حاوی نشانی و مشخصات، برگه بیمه خریداری شده بخواهد یک ماشین سرقتی را (که مشخصات آن هم باید در سیستم باشد) رسما به اسم خود کند قابل تصور نیست.

اما در ایران خریدار و فروشنده الزاما باید با هم (یا دادن سند محضری به یک طرف) در محل تعویض پلاک که زمینی بزرگ برای ورود آن همه خودرو و صف شدن را طلب می کند، حاضر شوند، پس از این مرحله که تمام مدارک شناسایی شامل شناسنامه و کارت ملی و مدرکی مبنی بر محل سکونت علاوه بر مدارک ماشین می شود مرحله تعویض پلاک را طی کنند، پس از آن مرحله پر هزینه دیگری به نام به نام کردن سند وجود دارد که باز همین داستان تکرار شده و برگی حاوی مهربرجسته و کلی نوشته دست خریدار می دهند که مطمئن شود خودرو از آن اوست. اینها یعنی این که ما هنوز تصور می کنیم سند یعنی کاغذ مهردار! سند هنوز داشتن شناسنامه و کارت ملی! شاید زمانی هم فکر می کردیم پول یعنی فلزی و کاغذی در حالی که الان عمده پول به صورت عدد و رقم از حسابی به حساب دیگر می رود، کسی گونی اسکناس با خود حمل نمی کند.

در دولت الکترونیک هم باید باور دستگاه های اجرایی و خدمات رسان به جایی برسد که ورود به نسل بعدی ارتباطات به معنی بهره وری بیشتر و امنیت بالاتراست. اگر نقصی هست باید نقص را برطرف کرد نه این که کل سیستم را با تاخیر و ناتوانی مواجه نمود.
 
کلمات کلیدی : حمید مقیمی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۷:۳۷:۳۹
یه سر به سایت مالیات بزنید . طراحی سایت پفک نمکی از طراحی این سایت بهتره (4277971) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۸:۱۱:۳۷
چند نکته بسیار خسته کننده در سیستم بانکی‌ ایران و البته عجیب و قریب در قیاس با بیشتر دنیا که شما هم اشاره کردید:

۱- همیشه باید اصل کارت ملی‌ را در بانکها همراه خود داشته باشید، بسیاری دوست ندارند که کارت ملی‌ خود را همیشه با خود همراه داشته باشند، چون گم شدن احتمالی‌ آن و برای گرفتن المثنی، باید چند روز از زندگی‌ بیافتی و تازه چند ماه هم طول میکشد. ولی‌ سیستم بانکی‌ ایران، به عکسی‌ که در سیستم از سوی ثبت و احوال دارند و یا گواهینامه، شناسنامه و حتی گذرنامه اعتنا ندارند و فقط اصل کارت ملی‌! مانند این میمونه که همه مردم باید شناسنامه خود را هر روز با خود همراه داشته باشند.

۲- همانطور که نویسنده گفته ، اصولا در بانک‌های خارج، به غیر از کارت بانکی‌ و کد مربوطه نیازی به نشان دادن هیچ کارت دیگری نیست. فقط در برخی‌ موارد اگر بخواهید پول نقد بزرگی ، یعنی‌ بالاتر از چند هزار دلار یا یورو ، بر داشت کنید، برای محکم کاری ، تقاضای کارت شناسایی دیگری که معمولا چندین مورد قابل قبول است‌-گواهینامه، کارت شهروندی، کارت اقامت، کارت مهاجرت، کارت اعتباری و.. میشود، و هرگز فقط کارت ملی‌ یا شمارهٔ اجتماعی که در همه کشورها پیشرفته وجود دارد تنها مورد نیست.

۳-از همه بدتر که معمولان هر چند وقت، مردم مجبورند که شمارهٔ پاسورد کارت بانکی‌ خود را به صورت اجباری عوض کنند. در دنیای امروز که مردم معمولان چندین پسورد برای حساب‌های مختلف یا ایمیل یا تلفن همراه و... دارند، این عوض کردن شماره پسورد خود مشکلات بسیار و .. به وجود میاورد

۴- از همه عجیب تر که در هیچ نقطه دنیا، حداقل کشورهای پیشرفته وجود ندارد، این است که پسورد کارتهای بانکی‌ یا کارتهای اعتباری، از خصوصی‌ترین و سخسی‌ترین کد‌ها هست، ولی‌ در ایران نه تنها در مغازه ها، بیشتر مغازه دارن، از شما تقاضای کد شما را میکنند و خود وارد دستگاه میکنند، و این رویه حتی در بانکها هم صادق است و برخی‌ کارمندان بانک، از شما کد شما را می‌‌پرسند و اصولا به کد و پسورد که خود باید به آن احترام بگذارند، وقعی نمیگذارند!

خلاصه به نظر می‌رسد که سیستم بانکی‌ ایران، مطابق عادت بیشتر نهادها و الگوی قالب، اصل را بر مورد ظن بودن همه قرار میدهد مگر اینکه خلافش ثابت شود و آن این است که حتما باید اصل کارت ملی‌ باشد، کد و پسورد ، ارزش چندانی ندارد، و... در حالیکه باید برعکس باشد. و این میشود که سیستم دیجیتال و الکترونیک شدن بانکها، اصلا استفاده بهینه نمی‌شود. (4278028) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۹:۳۹
وقتی‌ در کانادا بودم ,دوستی‌ داشتم که تازه از ایران به اینجا آمده بود. ماشین دسته دومی‌ داشتم که حدود ۵۰۰۰ دلار قیمت داشت، ولی‌ هر خریداری در اینجا باید ۱۳ درصد مالیات بابت خرید ماشین به دولت به پردازد. این دوست ایرانی‌ با فضایی که در ایران است فوری یک فکر بکر سرش زد و گفت، بنویسیم که من این ماشین را از تو ۲۰۰۰ دلار خرید کردم، ما که دیگر سالها است اینجا و با این سیستم کار می‌کنیم، می‌دانیم که فکر همه جأ را کردند، و گفتم امکان ندارد که آنها روی حرف من و تو یا روی قولنامه مالیات بگیرند. راه خودشان را دارند. این دوست ایرانی‌ ما گفت، که تو تا حالا هم راهش را بلد نبودی، هنوز هم مثل ایران که زرنگ نبودی و همش مقرراتی، اینجا هم مقرراتی هستی‌! خلاصه از ایشان اصرار و از من انکار. سرتان را درد نیاورم، برای اینکه برای این دوست تجربه بشه، ، قبول کردم اصلا بنویسم ۱۵۰۰ دلار! ولی‌ وقتی‌ به مرکز انتقال خودرو رفتیم، این دوست ما متوجه شد، که وزارت مربوطه ، هر سال یک کتابی‌ منتشر می‌کند که در آن سال مالی‌، قیمت کارشناسی و رسمی‌ همه ماشینها، برای هر مدل و سالی‌ آمده و اگر قیمت توافقی طرفین از آن قیمت کارشناسی بالاتر باشه، که به نفع دولت، از آن مالیات مربوطه را میگیرند، ولی‌ اگر قیمت توافقی پایینتر از قیمت کارشناسی باشد، ٔبر اساس همان قیمت کارشناسی، خریدار مجبور است که مالیات را بدهد، حالا این خریدار اصلا همسر، فرزند یا پدر شما باشد و شما به عنوان هدیه این ماشین را به او داده باشید! خلاصه معلوم شد که ماشینی که بنده به این دوستم میخوام بفروشم، در بازار ۵۰۰۰ دلار بود، ولی‌ با تخفیف ما ۴۰۰۰ دلار بود و قیمت کارشناسی آن همان ۴۲۰۰ دلار بود. با این روشها، هم مالیات حقه همه مردم را از خریداران و فروشندگان و دلالان میگیرند، و هم به خودی خود، قیمت در بازار کنترل شده و هم همه چیز هم برای خریدار و هم فروشنده و هم دولت، شفاف، و حقیقی است و کسی‌ مجبور نیست که به اصرار دوستش در رودرواسی بیفته و زرنگی کند!! (4278320) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۸:۳۱:۲۸
ایول دمت گرم! واقعا درست گفتی! تازه وارد سامانه‌هاش(مثل سامانه ثبت معاملات فصلی) بشی، می‌بینی که از پفک نمکی خیلی خیلی بدتره! اصلا ناقص و غلط و ایرادداره! (4278072) (alef-4)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۸:۳۰:۲۲
برای اولین ماشینی که من در کانادا خریدم کل فرایند 5 یا 6 دقیقا (نهایتا) طول کشید.
جالبه که اینجا مخابرات و دولت هی تبلیغ هم نمی کنند که ما داریم چه خدمات خفنی به ملت می دیم. همه این خدمات جزو وظایف دولت محسوب می شه.

توی ایران خدمات نمی گیری. منت هم سرت می ذارند (4278071) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۸:۴۴:۴۱
در مورد خودرو واقعا لابی دفتر خونه ها و قوه قضائیه است که از روان تر شدنش جلوگیری می کنه. پلیس میگه همین برگه سبز که تمام مشخصات فرد و ماشین درونش قید شده کافیه ولی دفتر خونه ها اصرار دارند که حتما باید محضری بشه. جالب اینکه به جز خودرو هیچ مال منقولی نیست که این الزام رو داشته باشه. (4278099) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۸:۵۶:۲۸
دوست گرامی، این روشها در خرید و فروش خودرو یا بعضی از خدمات دفاتر الکترونیکی در ایران هم قابل انجام هست. اما از اونجایی که یکی از مهمترین خواسته های دولتها ایجاد شغل هست، مکانیزم و روال کار به صورتی طراحی میشه که تعدادی شغل ایجاد بشه و باعث اشتغال تعدادی اپراتور هم باشه. (4278128) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۹:۳۵:۳۳
چرا مسئله نقل انتقال خودرو را دولت حل نمیکند شرایط فعلی منطقی نیست و هزینه های بی موردی به مردم تحمیل میشود و وقت و زمان مردم هدر میشود (4278188) (alef-4)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۹:۴۱:۵۹
درسته. در کانادا من ماشین خریدم و پلاک و بیمه هم کردم. کار بیمه رو در حدود 15 دقیقه تلفنی و در منزل انجام دادم. ماشین رو هم در حد 5 دقیقه طول کشید که منتقل کنیم. یعنی بیمه و انتقال ماشین روی هم رفته کمتر از نیم ساعت وقت من رو گرفت (4278197) (alef-4)
 
مصطفی
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۰:۲۰:۵۵
در دفاتر اسناد رسمی اغلب به شخص توضیح نمیدهند که بهتر است سندی را که میخواهد امضا کند اول بخواند، همیشه میگویند آقا بیا اینجا رو امضا کن! وقتی بهشون میگیم لطفا 5 دقیقه وقت بده این برگه ها رو بخوانیم که مشخصات و متن سند اشتباه نباشد و یا در آن شلوغی برگه های شخص دیگری نباشد! همچین با غضب به شما نگاه میکنه که پشیمان بشی! باید دفاتر اسناد رسمی آموزش لازم را ببینند که به مردم از بالا نگاه نکنند. (4278263) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۱:۰۱:۰۹
سلام
با مطالب نگارنده محترم هم عقیده هستم (4278344) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۸:۱۳
درود بر نویسنده مطلب با زبانی شیوا و قلمی سلیس در دل هزاران ایرانی را طرح کرد (4278407) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۴:۵۱:۴۸
برای هر عملی باید از مردم پول گرفت
برای هر عملی باید مردم را مدتی گرفتار برو و بیا کرد
برای هر عملی مقادیر متنابعی کپی لازم است. برای هر عملی حداقل 5 تا 6 مرجع منفرد(جزایر قدرت) وجود دارد که باید مستقیما وجوهی را اخذ کنند.
برای هر عملی دفتری و دستکی بجز اداره مربوطه هست تا بازنشسته های ان اداره درامد داشته باشند به این دفاتر می گویند خدمات الکترونیک... کاری که خود فرد می تواند در خانه از اینترنت انجام دهد...
همه اینها برای سلامت معامله است.....تازه بعد معلوم می شود خودرو سرقتی یا دارای مشخصات دیگری بوده وسر خریدار کلاه رفته (4278870) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۵:۰۵:۳۰
شما هم خیلی سخت می گیرین بابا تو کشورمان هم فوقش دور روز طول می کشد البته احتمال دارد موفق نشی و یک هم زیاد طول بکشد. (4278921) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۵:۳۳:۲۵
خلافی چطور؟
خلافی رو نمیخوان تسویه کنن؟ (4279009) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۱:۰۵:۰۷
خلافی مربوط به شخص میشه که وقتی نپردازه در کانادا علاوه بر جریمه مالی نوعی سوء سابقه بد هم براش به وجود میاد، ربطی به معامله ماشین نداره یا این که بخوان سر گردنه کسی رو گیرش بیارن و حسابش رو تسویه کنن. ما وقتی خواستیم اینترنت ADSL بگیریم از ما پرداخت آخرین فیش تلفن رو خواستن!! در حالی که بیش از 15 سال بود که اون شماره تلفن رو داشتیم و مرتب قبض ها رو پرداخت می کردیم، به فرض هم که پول قبض رو دو ماه نمی دادیم که کلا هم خط قطع میشد و هم اینترنت ما برای همین گذاشتن چنین شرطی واقعا بیجا، بی منطق و بی معنی بود ولی گذاشتن!! این هم مثل همینه. (4279602) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۵:۴۸:۲۲
من چند سال پیش که انگلیس بودم. برای فروش و خرید خودرو دست دو فقط خریدار و فروشنده هر کدام تکه خودشان روی کارت ماشین را جدا کرده و مشخصات خودشان را پر میکنند و حتی بدون تمبر زدن داخل پست میاندازند و هفته بعد بنام خریدار کارت جدید میاید. تمام. نه دکانی نه دستکی. (4279045) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۶:۱۳:۳۸
مراحل طولانی!!! معامله خودرو در استرالیا بعد از گرفتن معاینه فنی توسط فروشنده:

1- دانلود فرم رایگان از اینترنت، تبادل پول و امضای دو طرف در بیست دقیقه

2- رفتن خریدار با فرم به دفتر پلیس و صرف ده دقیقه و پرداخت 100 دلار.

3- پایان! (4279092) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۹:۱۴:۳۴
قياس مع الفارق و بيربط هست (4279396) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۶:۴۴:۳۱
دلیلی هم دارید یا از روی شهود و درک باطنی به این جمع بندی رسیدید؟ (4280077) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۹:۴۵:۳۵
بله ، دلیلش این است که شما و چند صد هزار ایرانی‌، ترک وطن کردند و در کانادا مستقر شدند. آیا چند صد هزار کانادائی، در ایران که هیچ، حتی در آمریکا برای کیفیت بهتر زندگی‌ و سرویس بهتر مهاجرت کردند؟ در نگاه اول، انجام این امور در کانادا، خیلی‌ ساده میاید، پس چرا در ایران انجام نشود؟ ولی‌ وقتی‌ هنوز مسئولین مملکت و بانکها و سازمان ثبت و آمار، اصولا دقیق نمی‌دانند که چه تعداد جمیعت داریم و یا چه تعداد شناسنامه یعنی‌ در ب آن ماندیم. کسی‌ را می‌شناسم که برای ماشین او ، سه کارت سوخت صادر شده بود. سه سهمیه می‌گرفت و تا پایان کارت سوخت و فروش ماشین، هرگز کسی‌ متوجه نشد که برای ماشین او سه کارت سوخت صادر شده است، و خود بنده خدا هم هرگز اقدامی خلاف قانون نکرده بود. فقط سیستم اشتباه کرده بود. سیستمی‌ که در دنیا کامپیوتری است ولی‌ در ایران مثل اینکه کامپیوتر هم اشتباه می‌کند مانند برخی‌ از مدیران! (4280536) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۶ ۲۲:۳۶:۴۶
بنده دکترای حقوق هستم. انتقال سند خوردو در محضر هیچ ضرورت و توجیهی ندارد. همه ضرورتها در مراکز تعویض پلاک قابل تأمین است. متأسفانه برای این امر استدلال حقوقی هم آورده می شود. اما هسته مرکزی آن اخذ وجه اضافی از مردم است. (4287098) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.