نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 492502
خشونتی به نام کنکور
بخش تعاملی الف - سجاد خادم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۰

چند روز قبل  از آزمون سراسری کنکور پای درد دل نوجوانی نشستم که داشت خودش را برای آن روز مهم آماده می کرد. نگرانی و اضطراب تمام وجودش را فراگرفته بود. می گفت؛ "چندین ماه است که 5 صبح از خواب بیدار می شوم و 1 نیمه شب می خوابم. اما هنوز هم نمی دانم می توانم نتیجه مورد نظر خانواده و مدرسه را کسب کنم یا نه! می گفت شاگرد اول کلاسمان هفته قبل سکته کرده! و این اتفاق تلخ باعث شده روحیه همه بچه های مدرسه بهم بریزد. می گفت وضع من و بقیه هم تعریفی ندارد. می ترسید او هم تا روز کنکور دچار سکته شود! "

و این حکایت تلخ خیلی از نوجوانانی است که دارند با غول کنکور دست و پنجه نرم می کنند گرچه از منظری "کنکور" خود معلول بیماری "مدرک گرایی" و "مدرک گرایی" واکنشی نسبتا طبیعی به وضعیت بحرانی "اشتغال" و "اقتصاد" و "هویت" است. اما این امر دلیل نمی شود تا روز علاج اساسی و زیر بنایی، چشم روی عوارض معضلی بنام کنکور ببندیم. چرا که ادامه این بحران ممکن است دیر یا زود جامعه ما را دچار فاجعه کند. ممکن است این کم کاری ها به سوخته شدن یک نسل منجر شود، البته اگر تا بحال نشده باشد.

بواسطه ی بالا رفتن تب کنکور -  و ایضا ناکار آمدی نظام آموزشی فعلی - دارد خروار خروار خشونت به نسل جوان و نوجوان اعمال می شود. وادار کردن یک نوجوانِ در اوج انرژی به ساعت‌ها مطالعه یک مشت محتوای خشک و نچسب - که صرفا جنبه کنکوری دارد ولاغیر – و منع کردن او از پرداختن به نیازهای طبیعی اش مثل تفریح و تحرک، اگر خشونت نیست پس چیست؟ آژیرها به صدا در می آید که چرا دختران ما دارند به سمت رفتارهای خشن و خود آزاری می روند، پسرهایمان از درس زده شده اند و آمارهای رفتارهای خلاف هنجارشان افزایش یافته، اما کسی سوال نمی کند این رفتار معلول کدام نقص منظومه آموزشی است.

مع الاسف آنهایی هم که باید فضای فرهنگی را رصد کنند و دردمندانه به نمایش بگذارند، آنهایی که بایدآگاهی و مطالبه ایجاد کنند، خود در حال ارتزاق از این صنعت آلوده هستند! نشریه ای نشریات را نمی بینی که تبلغ پر زرق و برق از کنکوری جات در آن نباشد. شبکه ای از شبکه های رسانه ی ملی را نمی بینی که در آن خبری از تبلیغات پر زرق و برق کلاس های تست زنی نباشد. برنامه ی کنکوری هم نیست که به مخاطب القا نکند راه سعادت تو تنها در گرو موفقت در کنکور است و ما یگانه منجی تو هستیم در این راه پر خطر!

خوشمزه تر اینکه قوت غالب اهل فن و مسئولین هم شده مذمت کنکور و ضرورت بازنگری جدی در این خصوص. مذمتی که تنها اثرش ایجاد تعارض در مردم است.

ممکن است برخی تصور کنند بخاطر افزایش ظرفیت های آموزش عالی و کاهش نسل داوطلب برای ورود به دانشگاه دیگر این اضطراب ها فراگیر نیست و فقط مربوط به بخش کوچکی از شرکت کنندگان است. اما باید در نظر داشته باشیم که کنکور ضمن نابود کردن نسلی که دنبال رشته های برتر است، بلایی اساسی سر نظام آموزشی ما که متاثر از کنکور است آورده! "پرورش" را به مسلخ برده و ساختار معیوب آموزشی را معیوب تر کرده. معلمین توانا را برای "نان" کوچ داده به مدارس غیر انتفاعی و شغلشان را از پیامبری تنزل داده به شبهه دلالی، البته استثنا هم وجود دارد.

هرچند نباید این واقعیت را هم از نظر دور داشت که برای جامعه ای با 5 برابر مرکز آموزش عالی نسبت به کشورهای پیشرفته - حتی بیش از چین یک میلیارد و چند صد میلیونی برای جامعه‌ی دچار رکود و بیکاری که صنعت کنکور در آن هر سال بیش از 2 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد و به تبع آن کلی اشتغال کاذب در این خصوص ایجاد کرده، انتظار تغییر و تحول یکساله و یک شبه توقعی بیجاست. اما این تحول باید از کجا شروع شود؟!

نباید اقلا نشانه از شروع یک تحول به چشم بخورد؟! نباید شروع این جراحی را مردم از مسئولین مطالبه کنند؟!
در ماه های پیش رو که دولت دوازدهم وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی می کند، زمان مناسبی است تا مردم از دولت و نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی مطالبه جدی در این خصوص داشته باشند. از قوای مقننه و مجریه، وزرا را از این زاویه بسیار مهم انتخاب و ارزیابی کنند و در مورد وزارت خانه های نسل سازی چون وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش خود را درگیر بحث های جناحی و سیاسی و سهم خواهی و ... نکنند. که اشتباه در مورد این دو وزارت خانه، عوارض و عواقبی بس طویل المدت و سرنوشت ساز دارد.
 
کلمات کلیدی : سجاد خادم
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۸:۱۷:۲۹
تنها راه چاره: سوایق تحصیلی + بومی گزینی (4475796) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۱:۴۲:۰۳
سابقه تحصیلی هم ناعادلانه اس، همه مدارس یک سطح نیستند و باز هم برد با کسانی است که می توانند وارد مدارس عالی در شهرهای بزرگ شوند. نه منِ روستاییِ دور افتاده (4476035) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۰:۴۹:۵۹
چرا اعلام نتایج کنکور یکماه زمان می برد مگر نه آن است که با رایانه تصجیج میشوند؟ (4482878) (alef-11)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۷:۱۷:۵۶
از دست اندر کاران الف خواهشمندم این پیام را منتشر کند!
بومی گزینی!!! بله شما برای خودتون خوب میگید! ما بدبختها که در مناطق دور افتاده و مستضعف این کشور زندگی میکنیم که کل استانمان حتی 1 دانشگاه یا کتابخانه درست و حسابی ندارد چه گناهی کرده ایم آن وقت؟! اگر قرار است امکانات آموزشی یک استان در خدمت اهالی همان استان باشد پس باید درآمد های هر استان نیز برای خود آن استان خرج شود!! نفت، آب و منابع سایر استان ها برای همه باشد اما امکانات سرشار تحصیلی و آموزشی تهرانی ها فقط مخصوص خودشان باشد؟!
کنکور فعلا بهترین راه چاره است. در غیر این صورت حتی خود دانشگاه ها و بعضی اساتید حق ملت را ضایع میکنند. به نظر من حتی کم کردن تاثیر کنکور دکتری هم ظلمی در حق محرومین و مناطق محروم کشور بود. (4483190) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۹ ۰۶:۲۷:۱۳
چقدر شما ساده اي كه فكر ميكني با اين راهكار (سوابق تحصيلي+بومي گزيني) راحت ميتوني بري پزشكي دانشگاه تهران بخوني! (4481727) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۲:۲۸:۳۷
در این شکی نیست که کنکور عادلانه ترین گزینه ممکن در حال حاضر است بهترین
راه به نظر من تغییر بنیادی شیوه های تدریس در دانشگاه های کشور است به طوری که دانشجوی دانشگاه پیام نور شهرستان کوچک با دانشجوی دانشگاه متوسط دولتی تهران هر دو به محتوای با کیفیت یکسان درسی دسترسی داشته باشند دنیای الکترونیک اغلب مسائل سنتی را در دنیای امروز حل کرده است. (4482947) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۴:۱۸:۴۴
کنکور تجربی اوضاع ناجوری داره.
کشور ما از نظر نسبت تعداد پزشک به جمعیت از تاجیکستان و ترکمنستان عقب تر است ولی با لابی گری پزشکان تعداد پذیرش پزشک بسیار پایین نگاه داشته شده در حالی که 600 هزار نفر در کنکور تجربی برای رشته های پزشکی می جنگند ولی حدود 3 هزار نفر در پزشکی پذیرش میشوند. (4483057) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۲:۲۳:۵۵
موضوع لابی گری نست ما امکانات تربیت بیشتر از این را ندارم (4483407) (alef-11)
 
Denmark
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۴:۱۹:۲۲
راه حل منطقی این هست که کنکور باشد اما فقط درسهای مرتبط را امتحان بگیرند. مثلا اگر کسی می خواهد مهندسی برق بخواند صرفا ریاضی و فیزیک امتحان بدهد نه شیمی و عربی و معارف و ... اگر می خواهد رشته پزشکی برود فقط زیست و شیمی و ... (4483058) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۸:۳۲:۳۳
چرا اين خشونت قديمها ديده نميشد؟؟ برعكس هرچه كه راحتترش كردين، جوانان بي هدف تر و بي انگيزه تر شدن. ميشه از دانشمندان تصميم گير و تصميم ساز خواهش كنيم كه فكر نكنند و اينقدر به مغز خودشون فشار نيارن. (4475818) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۵:۰۱:۵۴
کار نیست (4476321) (alef-3)
 
r
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۶ ۰۸:۳۳:۵۸
موضوع سختی و راحتی نیست
موضوع وادار کردن نوجوان به کاری بی فایده و غیر منطقی است
موضوع تعطیل شدن پرورش اشت (4477430) (alef-3)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۷:۰۶:۱۵
اینهمه نگرانی و دلهره و اضطراب پشت در های کنکور ، بعدش انتظار برای اعلام نتیجه ها ، بعدش انشاءالله قبولی ، شروع کلاس ها ، حضور در جلسات کلاسها و امتحانها طی سالهای آتی و بعدش دریافت مدرک کارشناسی ، کارشناسی ارشد و ..... و بعدش هم بیکاری !!!!!!!!! ؛ (4483185) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۹ ۰۶:۳۲:۵۲
ما بايد بررسي كنيم در وضعيت فعلي كشور كه ساير دستگاه ها و حتي اموزش پرورش بودجه لازم نداره بهترين روش و عادلانه ترين روش براي سنجيدن رتبه هاي بچه ها چيه.
بهترين راهكار كنكور هست و لاغير.
اگه كنكور هم حذف بشه هر روشي بخواد داوطلبان رو تفكيك كنه (فارغ از اينكه ممكنه عادلانه نباشه) في الذاته استرس زا خواهد بود و اين طبيعيه. چون رقابت در هر چيزي استرس زاست. ورزشكاران المپيكي هم شب مسابقه استرس دارن چون كلا سه تا مدال قراره توزيع بشه و نگرفتن مدال يعني ناكامي و هدر رفتن زحمات چند ساله و چند ماهه. (4481728) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۷:۱۱:۰۲
اگر این خشونته پس سربازی را چه می گویید ؟ قانون کار را چه می گویید ؟ (4483188) (alef-11)
 
s
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۸:۵۰:۱۴
چقدر درد مندانه بود (4475838) (alef-3)
 
کنکوری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۹:۴۱:۰۱
هیچ کس انگار به درد کنکوری ها نمی رسد. همه درگیر کار سیاسی شده اند. بچه هاشان خارج بورسیه می شوند و ...
باید هم حال ما رو درک نکنن (4475891) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۹ ۰۷:۱۸:۴۱
شما راهكارت چيه؟
هر سال ٨٠٠٠ نفر معدل بيستي فقط براي كنكور تجربي داريم!
اين چه نوع امتحاناتيه كه ٨٠٠٠ نفر تونستند نمره ي كامل رو كسب كنند و تازه قراره با همين معدل برن بهترين دانشگاهها درس بخونن! با معدل داوطلب ها تفكيك نميشن!
به شما كه كنكوري هستي اطمينان ميدم عادلانه ترين روشي كه ميتونه شما رو متناسب با تلاشي كه كردي به رشته و دانشگاه مورد نظرت برسونه همين كنكوره.
تو اين ٣٠ سالي كه كنكور برگزار ميشه هيچ رتبه ي يكي نتونسته همه ي درس ها رو ١٠٠٪ بزنه و جالبه كه رتبه هاي يك به ندرت معدل بيستي هستند. (4481749) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۰:۵۰:۳۲
درد کنکوری ها سهمیه ها است (4482879) (alef-11)
 
خسته
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۰:۰۹:۳۱
عالی بود
عالی (4475929) (alef-3)
 
سخني با نويسنده مطلب و بقيه ي مخالفان كنكور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۹ ۰۶:۴۴:۳۹
اينكه شما در كنكور قبول نميشي معنيش اينه كه تلاش نكردي.
مطمئن باشيد حذف كنكور دليلي براي تلاش نكردن نميشه.
شما براي قبول شدن در يك دانشگاه و رشته ي تاپ بايد تلاش كني. منتها خوبىِ كنكور اينه كه عادلانه ترين روش سنجش اطلاعات علمي داوطلبان هست.
سوابق تحصيلي هم ايرادات زيادي داره دوتاشو فقط به عنوان نمونه عرض ميكنم:
١- امنيت حوزه هاي امتحانات كه حدود ده تا درس هست مث كنكور نيست و امكان تقلب بچه ها زياده ضمن اينكه هزينه ي برگزاري امتحانات هم خيلي بيشتر از كنكوره چون تعداد امتحانات زياده و چون امتحانات تستي نيست سليقه ي تصحيح كنندگان تاثيرگذاره و اين عادلانه نيست.
٢- اگه يكي نتونه نمرات لازم رو كسب كنه احتمالا براي سال بعد شانس كمتري داره و فرصت جبران نداره ضمن اينكه مقايسه ي نمرات سوابق تحصيلي براي يه داوطلبي كه سال ٩٤ امتحانات نهايي رو داده و يكي كه سال ٩٥ امتحانات نهاييشو داده عادلانه نيست چون در امتحانات متفاوتي شركت كردند. ولي هركسي كه كنكور قبول نشه سال بعد در يه رقابت عادلانه با بقيه ي داوطلبان ميتونه در يك امتحان مجدد و مشترك با بقيه ي داوطلبان شركت كنه و اين عادلانه تره. (4481737) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۱:۳۲:۴۳
میگویند در خارج ورود به دانشگاه خیلی راحت است ولی ماندن و ادامه تحصیل سخت است درایران شرایط ورود سخت و ادامه تحصیل در دانشگاه راحت است .
چرا؟اگر این شرایط در ایران حاکم شود استرس کنکور هم حذف خواهد شد . درکشورمان متاسفانه بخاطر حاکم بودن فضای مدرک گرایی اغلب دانشگاهها و ا با دانشجویان مدارا می کنند و گرفتن مدرک سهل وآسان است (4476027) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۱:۲۹
دقیقا
من با چند شب مطالعه بدون حضور در کلاس سخت ترین درس های یکی از بهتریت دانشگاه های دولتی تهران را 19-20 می گرفتم در حالی که نه هوم ورک انجام دادم نه کوییز داشتیم (4482953) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۴:۴۰:۳۸
چون شما یک زمانی وارد یک رویه غلط شدی باید بقیه هم همین بدبختی رو تحمل کنند . متاسفم برای شما که مثلا درس خوانده اید و این طرز فکر شماست که البته از همین طرز فکر شما میشه فهمید که نظام آموزشی که شما در آن درس خوانده اید و رشد یافته اید به هیچ دردی نمیخورد (4483075) (alef-11)
 
سهیل
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۹:۵۳:۰۹
من خارج درس خوندم خداییش راحت تر از ایران بود، تو ایران خیلی درسا سخته.این حرف های کلیشه ای مردمو توجه نکنین، من هم اینجا درس خودنم و هم اونجا (4483303) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۳:۱۸:۴۵
درس خواندن در رشته مهندسی در برخی دانشگاه های داخل به مراتب از خارج سخت تره. ضمنا برای بسیاری از رشته ها شغلی نیست و درس و..ول شده درس خوندن فایده ای نداره (4483443) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۶ ۰۲:۱۹:۰۴
اتفاقا به نظرم کنکور خیلی هم خوبه که باشه. بچه‌ها در مدرسه خوب درس نمی‌خونن و خوب و سخت کار کردن رو یاد نمی‌گیرن. حداقل یک مرحله باید سختی ببینند تا بزرگ بشن. تا ابد که نمیشه توی قوطی بچه رو بزرگ کرد.

ما هم ۲۰ سال پیش در سخت ترین زمانش کنکور دادیم و اتفاقا زحمات اون دوره بهترین دوره عمرمان بود.

روحیه بچه هامون رو خراب نکنید. باید روحیه قوی و رقابتی رو زیاد کنیم نه تنبلی رو (4477262) (alef-3)
 
Norway
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۳:۲۸:۳۵
بردار روحیه رقابتی کجا بود. این چه رقابتیه که بچه های مردم باید 3 سال رو بطور کامل صرف آماده سازی بکنن. برادر این رقابت داره جسم و روح بچه ها رو نابود میکنه. این رقابت اصلا سالم نیست. سالی 900 هزار کنکوری داریم و از این 900 هزار حداقل 300 تا 400 هزارتاش تو 2 سه سال منتهی به کنکور واقع جدی درس میخونن ولی دست آخر کمتر 2000 هزار نفرشون نتیجه ی مطلوبشون رو میگیرن. یعنی دو سه سال از عمر 300 هزار نفر آدم راحت از بین رفت. میتونستن این عمر رو صرف یاد گرفتن شغل آیندشون کنن، تفریح کنن، یا حتی کار کنن ولی آخرش هیچی (4483011) (alef-11)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۴:۰۱:۰۶
با استرس و ترس هرگز موفقیت حاصل نمی شود . درس خوانها توی دبیرستان خودشان را نشان می دهند کنکور لازم ندارند . (4483039) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۵:۱۸:۴۴
دوست عزيز چرا غيرمنطقي بحث مي كنيد؟ دانشگاه تهران و بقيه ي دانشگاههاي مادر و بزرگ كشور يه ظرفيت محدودي دارند هرسال تو رشته رياضي و تجربي فقط ٧-٨ هزار نفر معدل بيست داريم.
شما يه راهكار بديد واسه ورود افراد با استعداد به دانشگاه با كمترين اجحاف در حق اكثر داوطلبان.
از سايت الف خواهش ميكنم كامنتها رو كامل و زود زود منتشر كنه تا بحث كنيم با دوستان.
ممنون.از سايت الف (4483101) (alef-11)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۳ ۲۱:۵۳:۲۶
هر دانشگاه باید خودش امتحان برگزار کند و شرایط بگذارد . مثل کشورهای توسعه یافته . مثل مدارس نمونه فعلی (4503573) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۴:۱۳:۵۱
بیست سال پیش کنکور زیاد سخت نبود دوست عزیز.بیست سال پیش جمعیت به این اندازه نبود،بازار کار به این اندازه اشباع نبود.وجود یک آزمون بر سر اینکه چه کسی به بهترین دانشگاه برود اجتناب ناپذیر است و خواهد بود ولی اگر می خواهید کنکور را کم ار کنید ،دو راه دارد ، یک محتوای آزمون را منطقی تر کنید،درس های بی ربط را حذف کنید. و دوم آنکه سعی کنید تمام دانشگاه ها کیفیت خود را بالا ببرند و دیگر قبول نشدن در یک یا چند دانشگاه خاص مرگ و زندگی نباشد.هر دانشگاهی آنقدر خوب باشد که فرد قبول شده از تحصیل در آن ناامید نباشد. (4483046) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۶ ۱۳:۵۷:۲۰
کاش نویسنده راه حل هم ارائه می داد. مسئولین در این رابطه چکار کنند؟ همه می خواهند بروند دانشگاه ! مسئولین هم زحمت کشیده اند انقدر مکان هایی را به اسم دانشگاه ایجاد کرده اند که شما حتی اگر برگه سفید تحویل دهید باز هم قبولید!!!!
خب دیگه چکار کنند؟
هم سن و سالهای من خاطرشان هست که سی سال پیش همین استرس و اضطراب بین داوطلبان بود. افرادی نهایت آرزویشان قبولی در یک رشته کاردانی بود. امروز دیگه انقدر قبول شدن راحته که طرف منفی زده در مقطع ارشد پذیرفته شده!! (4478017) (alef-11)
 
هالو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۸ ۱۹:۳۴:۰۹
سلام بنده دانش اموز زرنگ مدرسه بودم وشاگرد اول کلاس.بنا به شرایطی پشت دیوار کنکور ماندم والان کارگری می کنم .کسانی که تنبل کلاس بودند شدند معلم . (4481381) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۱:۲۸:۳۵
به نظر من کنکور سراسری عادلانه‌ترین آزمونی است که در کشور برگزار میشه و اگر دانش ‌اموزان خیلی خوب درس بخونن تاکید می‌کنم خیلی خوب قطعا نتیجه لازم را می‌گیرند. فکر نکنید مرفه بی درد هستم من هم با همین آزمون‌ها الان سال اخر دکتری هستم. (4482909) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۸:۳۱
به هر حال وقتی تقاضا برای رشته های برتر بسیار بالاست راهی جز برگزاری یک ازمون همگانی وجود نداره. شما هم خیلی بحرانی جلوه ندید قضیه رو! بنده خودم دبیر کنکورم و میبینم درصد نسبتا زیادی از بچه ها استرسی ندارن، چون انگیزه ای ندارن. این حالتی که شما توصیف میکنید شاید مربوط به 5 درصد کنکوری ها هم نباشه (4482968) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۲:۵۲:۰۱
اخرشم میندازین گردن مردم که مطالبه نمیکنن از مسئولان!! بنظر میاد این مطلب نوشتنهای تکراری شما هم صرفا واسه جذب مخاطبه وگرنه از زمان ما که کنکور دادیم و یه ده سالی میگذره ، قرار بود کنکور برداشته بشه!! (4482970) (alef-11)
 
Norway
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۳:۲۰:۳۰
واقعا باید فکری به حال این کنکور بشه. الان خیلی از بچه ها از 15 شانزده سالگی تا 18 -19 سالگی استرس شدید دارند که ایا کنکور قبول میشن نمیشن اگه نشن چی میشه و هزارتا استرس دیگه. بعد 3 سال از بهترین زمان عمرشون رو از صبح تا شب باید صرف خوندن چیزهایی بکنن که اصلا و ابدا بجز تو کنکور هیچ ارزش دیگری نداره. 3 سالی که مصادف با بلوغ جسمی و اجتماعی میشه. بچه هایی که باید در این مدت به فکر ورزش، تغذیه و وقت گذراندن در اجتماع با مردم و دوستان بشه تا فردا معاشرت در اجتماع رو یاد بگیرن و یا حتی صرف یاد گیری یک حرفه بشه، داره صرف یک امری میشه که هیچ ارزشی نداره. بنظر من خیلی از مشکلات اجتماعی که الان جامعه ما داره باش دست و پنجه نرم میکنه از همین کنکور سر چشمه میگیره. کنکور چه از لحاظ روحی چه از لحاظ جسمی باعث بیماریهایی شده که الان داره خودش رو نشون میده (4483000) (alef-11)
 
احسان
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۳:۴۸:۴۳
اتفاقا در جامعه پر از بی عدالتی ما،کنکور سراسری از معدود اتفاقاتیست که همه باهم در یک رقابت در شرایط برابر شرکت میکنن. پسر وزیر باید واسه نشستن روی این صندلی امتحانیو بده که پسر یک آبدارچی هم همون امتحان رو میده. و هرکدوم نمرشون بیشتر شد روی اون صندلی میشینن. توی کشور ما چنین چیزی رو جای دیگه سراغ دارین؟؟! در مورد هیچ صندلی و جایگاهی؟!
مثلا من اگر شرایط عادلانه کنکور نبود،به عنوان فرزند یک کارمند،نمیتونستم پزشکی قبول بشم، همونطوری که شرایط کاری ای که واسه من بعنوان پزشک عمومی واسه طرح و کار و درامد و استخدام و چه و چه هست با آقازاده ها و منتسبین به کانونهای قدرت بهیچ وجه قابل مقایسه نیست.
چاره کار کم کردن تب کنکوره،نه حذف کنکور. باید فرهتگ سازی کرد،باید هرکسی بدونه باید بره دنبال علاقش،و سعی کنه بهترینش بشه،نه دنبال اسم رشته باشه. باید هرکسی اطمینان داشته باشخ که اگر تلاشش رو درزمینه استعداداش کرد،دیده میشه و قدر تلاشهاش دونسته میشه. مشکل این زیرساخت هاست. اینا حل بشه تب کنکور هم فروکش میکنه. (4483025) (alef-11)
 
بابک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۳:۵۰:۰۵
فعلا بهترین راه همین کنکور است. مگر ما چندتا دانشگاه خوب داریم که هر کسی بتونه با سوابق تحصیلی وارد اون بشه!
همین پارسال در علوم تجربی فقط 27هزارنفر معدل بالای 19 داشتیم!
حالا این کارشناسان بفرمایند تکلیف چیه؟
سوابق تحصیلی زمانی جواب می دهد که عرضه و تقاضا برابر باشد. نه الان که 600هزار نفر فقط دوست دارن پزشکی قبول بشن.
بهترین راهکار فعلا همین کنکور است .
اگر نگران فشار بر بچه های مردم هستید اینو بدونید که با تاثیر قطعی معدل فشار بیشتر می شود چون فشار از یک سال کنکور به چند سال دبیرستان تبدیل میشه که دانش آموز باید مراقب باشه چند سال دبیرستان معدلش بیست باشه. (4483026) (alef-11)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۳:۵۹:۴۲
کنکور باید خیلی وقت پیش برداشته می شد ولی افسوس نظام امورشی کشور هم مثل بقیه قسمت ها ست (4483038) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۷:۲۷:۴۹
بله به نظر من باید دانشگاههای شهر های بزرگ از پذیرفتن شهروندان همون شهر ها منع بشن و شهروندان محروم نقاط دور افتاده را فقط بپذیرند و ، شهروندان شهر های بزرگ فقط در مناطق دور افتاده امکان تحصیل در دانشگاه بیابند. در آن صورت عادلانه است که کنکور حذف شود.
برای مثال نفت و برق و آب را از استان های غربی و جنوبی میکشند و خرج تهران میکنند و بهترین مراکز علمی را در تهران بنا میکنند و حال آنکه حتی فکری به حال بیابان های اطراف خوزستان هم نمیکنند چه برسد به شهرهایش! بعد مدام شعار بومی گزینی را بر سر و سینه میکوبند!
خدا را شاهد میگیرم که در این شهر 100 هزارنفری که زندگی میکنم حتی یک سالن درست حسابی برای ورزش بانوان وجود ندارد حال آنکه در منطقه 19 تهران 3 زمین چمن ورزشی به فاصله کمتر از 100 متر از هم آماده میکنند برای استفاده فقط یک محله! راجع به کتابخانه و بیمارستان و دانشگاه که وضع ازین هم بدتر است. با چه رویی شعار حذف کنکور و بومی گزینی می دهید؟! (4483196) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۶:۳۶:۱۰
آخه بچه های نا جه گناهی دارند؟
در دانشگاه آزاد ساری ۲ ساعت برق قطع بود و امتحان در گرمای شدید بدون وسیله خنک کننده!!
واقعا بجه های ما چه گناهی دادند که اینکه با حسم و روان آنها بازی میکنید؟ (4483159) (alef-11)
 
رضا
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۶:۵۷:۵۶
آموزش و پرورش تک بعدی.
عدم تربیت افرادی با قابلیت و توانایی
عدم عدالت آموزشی
نقصان در تربیت افراد با انگیزه مشارکت اجتماعی و فقدات مهارتهای اجتماعی

عدم کنترل و ارزیابی دقیق آموزگاران و مربیان و بکاریگیری معلمان و مدیران ناکارآمد
در مهارت کلاسداری، قدرت بیان و انتقال مهارت و گاها بی انگیزه.

فرآیند کنکور علاوه بر مستهلک کردن دانش آموزان و خانواده ها، تجارتخانه آموزش برای بعضی از افراد شده است. (4483181) (alef-11)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۷:۲۸:۳۶
سوابق تحصیلی؟ شما 8000 نفر معدل 19.5 به بالا دارید 7500 نفر ظرفیت پزشکی در حالی که نمی توانی بگویی معدل 19.25 یا 19 نسبت به 19.5 بی سواد ترند. در همه دنیا کنکور وجود دارد همان آمریکا هم برای ورود به پزشکی کنکور وجود دارد. کنکور را نمی شود حذف کرد . تنها نظام عادلانه ای که در کشور حاکم است همین کنکور است که همه با هم رقابت می کنند. سوابق تحصیلی وقتی شما فرزند رئیس مدرسه هستید و یا .... چگونه یک کسی که هیچ گونه پارتی ندارد می تواند در سوابق تحصیلی با آن فرد رقابت کند. کنکور تنها راه حل است. (4483197) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۷:۴۴:۴۵
تنها راه حذف کنکور ایجاد دبیرستانهای کار و دانش است بدین صورت که دانش اموز در دبیرستان کار و حرفه ای را اموزش ببیند مثلا اگه می خواهد مهندس عمران شود در دبیرستان سنگ کاری و یا کچ کاری و یا کارهای مربوط به مهندسی را اموزش ببیند بعد دروس مقدماتی ان رشته را هم اموزش ببیند فقط در حد مقدمات و در همان حد مهندسی عمران شیمی و فیزیک و ... بیاموزد . بعد کنکور همان رشته را بدهد اگر در دانشگاه قبول شد چه بهتر اگر هم در دانشگاه قبول نشد لااقل یک شغل و یا حرفه ای را اموزش دیده و بلد هست .
مشکل کنکور ریشه در دیدگاه سنتی و اشتباه و سیستم قدیمی اموزش و پرورش که برای ۷۰ سال قبل هست دارد .
اگر دانش اموز رشته مورد علاقه خود را در دبیرستان اموزش ببیند در دانشگاه زمان کمتری را صرف می کند و حتی در زندگی هم جلو تر هست (4483203) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۸:۳۱:۳۱
بگذارید بازهم ازمابهتران پزشکی را دروکنندبگذارید به دردخودمان بسوزیم وبسازیم (4483243) (alef-11)
 
محمد مهدی سپهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۸:۴۴:۳۸
چند بار در سال، سنجش مستقل از تخصیص، بهره‌گیری از آی-تی

به عنوان یک دانشگاهی دیدگاهم را که برگرفته از تجارب بیش از ۴۰ سال حضور در مراکز دانشگاهی، وزارت علوم و کسب و شنیدن نظرات مردم و خانواده های گرانقدر کشور عزیزمان است عرض می‌کنم:
۱- کنکور به عنوان یک محک یکسان برای سنجش معلومات داوطلبان در کل کشور ارزشمند است. آنچه از ارزش آن می‌کاهد جنبه های منفی و نازیبای آن است که ممکن است تا مدت های طولانی و حتی تا آخر عمر داوطلب اثر بد داشته باشد. بدترین جنبه منفی کنکور آن است که در هر سال یکبار برگزار می‌شود، و اگر شخصی به هر دلیلی عملکردی ناخوشایند خودش داشته باشد بایستی چوبش را بخورد که این بسیار ناعادلانه است. جبران این معضل بسیار ساده است و آن برگزاری کنکور "چند بار در سال" است و فرد بهترین نمره و عملکردش را برای اخذ پذیرش به دانشگاه ارائه می‌دهد. لازم است برای سربازان هم فرصت حضور در هر آزمونی که مایل است فراهم شود. سازمان سنجش هم می‌تواند برای گسترش خدماتش با برون سپاری به بخش خصوصی از توسعه بی رویه خودش کاسته و تعداد کارکنانش را نیز بکاهد.
۲- سازمان سنجش بایستی وفق اسمش فقط و فقط به سنجش بپردازد (و انصافاً هم یادگیری و تجارب موفقی در طول این حدود پنجاه سال داشته است) و دخالتی در تخصیص دانشجو به دانشگاه نداشته باشد. هر دانشگاه هم به تناسب توان علمی، اشتهار و شهرت علمی اش و میزان تقاضا و قدرت رقابت، از میان داوطلبان پذیرش می‌کند.
۳- سازمان سنجش از فناوری اطلاعات و امکانات فضای مجازی در برگزاری آزمون ها حداکثر بهره‌برداری را نموده و آرامش و آسایش جوانان و خانواده هایشان را فراهم کند (چیزی شبیه به تافل iBT). (4483253) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۹:۵۲:۲۵
سوابق تحصیلی باید حذف شود چون اعمال نفوذ می شود (4483300) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۰۴:۳۱:۰۵
نظام آموزش و ارزیابی ما نابودکننده خلاقیت است (4483545) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۰۷:۴۱:۵۱
ظرفیت پزشکی روهم کم نگه داشتن تا دست زیاد نشه یه موقع درآمد میلیاردی پزشکها بخصوص متخصصهاشون کم نشه. (4483602) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.