به بهانه سفر رئیس جمهور کره جنوبی به تهران؛

روابط ایران و کره در دوران پس از برجام به کجا می‌رسد؟

بخش خارجی الف، 15 اردیبهشت 95

15 ارديبهشت 1395 ساعت 19:03


همزمان با اجرایی شدن توافق هسته‌ای، بسیاری از ‌كشورهای شرق آسیا پس از برداشته شدن تحریم‌های بین المللی علیه کشورمان، به تکاپوی تقویت روابط اقتصادی با ایران افتادند که این موضوع هم اکنون موجب رقابتی شدن بازار ایران شده است.

به گزارش الف، اوایل هفته جاری «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی به همراه هیاتی برای اولین بار بعد از برقراری روابط دیپلماتیک با ایران در سال ۱۹۶۲ به تهران سفرکرد که این سفر تاریخی درصدر رسانه‌های جهان قرار گرفت.

هیاتی متشکل از چند وزیر، ۲۳۶ نفر از تجار و صاحبان شرکت‌ها و رئیسان صنایع و صاحبان ارشد شرکت‌های معتبر کره جنوبی و حدود ۱۱۵ خبرنگار و مجموعه رسانه‌ای، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی را در سفر به تهران همراهی کردند که این موضوع دستاوردهای مهمی برای هر دو کشور رقم زد.

در این سفر با حضور رؤسای جمهوری ایران و کره جنوبی ۱۹ سند همکاری امضا شد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری جمهوری کره با تمایل به ترغیب و رشد و توسعه دوجانبه از طریق تبادلات و همکاری در حوزه فناوری‌های فرهنگی و صنایع خلاق تفاهم نامه‌ای امضا کردند.

همچنین در این سفر «پارك گئون هی» با حسن روحانی رئیس جمهورمان کشورمان و رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفتگو کرد که در این دیدار همواره بر نگاه مثبت جمهوری اسلامی ایران به افزایش همکاری با کشورهای آسیایی، «ارتباطات مستمر و پایدار میان ایران و کره‌ی جنوبی» تاکید شد.

از سویی رئیس جمهوری کره‌ی جنوبی، ایران را برخوردار از ظرفیت نیروی انسانی کارآمد و مؤثر و موقعیت جغرافیایی استثنایی دانست و افزود: امیدواریم در آینده روابط دو کشور به‌ویژه در بخش اقتصادی توسعه پیدا کند.

این سفر درحالی انجام شد که همزمان با اجرایی شدن توافق هسته‌ای، بسیاری از ‌كشورهای شرق آسیا پس از برداشته شدن تحریم‌های بین المللی علیه کشورمان، به تکاپوی تقویت روابط اقتصادی با ایران افتادند که این موضوع هم اکنون موجب رقابتی شدن بازار ایران شده است.

مقامات کره ای در طول این سفر بارها اعلام کردند که به فرصت‌های تازه ای پس از برجام دست یافته و نمی‌توانند بازار بزرگ تجارت در ایران را نادیده بگیرند.

برخی از صاحبنظران معتقدند که به دنبال توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵، توافقی هم بین ایران و کره جنوبی حاصل شد که به واسطه صادرات نفت ما به این کشور افزوده شد چراکه كره جنوبی پنجمین واردكننده بزرگ نفت خام در جهان است و پیش از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، ۱۰ درصد از نیاز نفتی خود را از ایران تأمین می‌کرده که این موضوع هر دو کشور را متضرر کرده است.

در حال حاضر موضوعی که برای ایران اهمیت بسیار دارد، تقویت روابط با سایرکشورهای دیگر از جمله کشورهای آسیای شرقی است چراکه بعد از بدقولی‌های واشنگتن و کشورهای غربی بعد از لغو تحریم‌ها، ایران بتواند کشورهای آسیای شرقی را حیاط خلوت خوبی برای جبران بدقولی‌ها بداند چیزی که نتوانسته است به میزان زیادی از غرب به دست آورد.

البته انتظار می‌رود با سفر «پارک» به تهران و امضاء قرادادهایی اقتصادی با این کشور پس از لغو تحریم‌ها، صفحه تازه ای در روابط و همکاری‌های ایران و کره که دو شریک بزرگ اقتصادی گشوده شود چراکه ایران تأمین کننده انرژی برای کره بوده است و کره هم ایران را بازار مناسبی برای کالاهای خود می‌داند و این نیاز متقابل به هم در حال حاضر رابطه دیرپایی را بین ایران و کره جنوبی به وجود آورده است.


کد مطلب: 350738

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdsz0sjyt0k56.2a2y.html?350738

الف
  http://alef.ir