درددل یک دانشجوی دانشگاه آزاد؛

يك مدير و ۵ پست همزمان!

بخش اجتماعی الف، 6 آبان 93

6 آبان 1393 ساعت 9:33


در سال تحصيلي جاري به دنبال افزايش ظرفيت در پذيريش دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي و ايجاد برخي رشته هاي جديد در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري در بسياري از واحدهاي دانشگاههاي آزاد كشور و به منظور جلوگيري از افت سطح كيفيت تحصيلي و تضيع حقوق ما دانشجويان تحصيلات تكميلي لازم است برخي از نارسائيها و مشكلات جدي كه واحدهاي اين دانشگاه را تهديد مي نمايد به رئيس دانشگاه آزاداسلامی گوشزد شود تا مجموعه مديريتي ايشان در جهت رفع اين معضل تدابيري جدي بيانديشند.

۱- آقاي دكتر ميرزاده شما اطلاع داريد كه در برخي از واحدهاي دانشگاه آزاد مانند واحد تهران جنوب يك مدير تجاری چند شغله، توسط رئيس اين واحد همزمان در ۵پست مديرگروهي شامل؛
۱- گروه دكتري مديريت فرهنگي
۲- گروه دكتري مديريت رسانه
۳- گروه كارشناسي ارشد مديريت فرهنگي
۴- گروه كارشناسي ارشد گردشگري
۵- گروه كارشناسي مديريت فرهنگي
منصوب شده است؟!

۲- آیا به نظر شما يك مدير گروه در دانشگاه آزاد طبق مقررات آموزش عالي کشور مي تواند علاوه بر هيات علمي تمام وقت، در يك ارگان ديگر حتي خصوصي، بطور تمام وقت درسمت کلیدی معاون بازاريابي و فروش يكي از بيمه هاي معروف كشور نيز مسئوليت داشته باشد؟ البته مدير ۵گروه مذكور، علاوه براين، رياست یا عضو هيات مديره چند شركت دیگر را نيز در رزومه خود دارد.

به نظر مي رسد اين چيز جديدي در دانشگاه آزاد نيست چرا كه در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقيقات تهران نيز چنين شرایط و روابطي حاكم است. به عنوان مثال معاون رئيس جمهور و رئيس كتابخانه ملي همزمان به عنوان مدير۲ گروه مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري مديريت فرهنگي منصوب شده است.

۳- آيا براي مديران گروه هاي مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري استاندارد ساعات كار اجرايي موظف تعريف نشده است؟ لذا مديران چندشغله مذكور در روز چه ميزان وقت گرانبهاي خود را در شغل تمام وقت اول، و چند ساعت وقت مرده باقي مانده را به صورت ظاهری در گروه هاي تشريفاتي انتصابي صرف مي كنند؟ چگونه اين مديران مي توانند به مطالعات علمي، تحقيق ، تدريس و برنامه ريزي گروه هاي مذكور برسند؟

به عنوان مثال، بررسي ها نشان مي دهد كه رئيس كتابخانه ملي فقط روزهاي شنبه از ساعت ۱۴ لغايت۱۷درگروه هاي دكتري و كارشناسي ارشد واحد علوم و تحقيات مشغول خدمت به دانشجويان است و در غیر این ساعات، دانشجویی به نام «میر» در گروه جانشین ایشان است. درباره مدير ۵گروه دانشگاه واحد تهران جنوب نیز طبق بررسي هاي به عمل آمده، نامبرده هرگز در دسترس دانشجويان نيست. كافي است بصورت نامحسوس شما به دانشكده مديريت واحد تهران جنوب و دفتر گروه سر بزنيد. به احتمال خیلی زیاد با درب بسته گروه روبرو مي شويد يا در صورت باز بودن درب، مشابه واحد علوم و تحقیقات در اینجا نیز با يكي از دانشجويان بنام (م.ع) كه از سوي خود مدير گروه مربوطه به عنوان جانشين ايشان منصوب شده، مواجه مي شويد.

گویی شیوه مدیریت در همه واحدهای دانشگاه آزاد یکسان است. البته در دوره مدیر گروه فرهنگی سابق این داشکده در هنگام مراجعه به گروه در صورت بسته بودن درب حداقل ساعات حضور نامبرده درگروه یاکلاس برروی درب نصب شده بود و علاوه بر آن اکثر دانشجویان موبایل ایشان را داشتند ولی در مدیریت جدید این گروه نه از اعلام ساعات حضور (اعم از حضور درکلاس یا گروه) و نه از حضور فیزیکی ایشان خبری است. با گذشت بیش از یک ماه از سال تحصیلی هنوز موفق به زیارت ایشان نشده ام و فقط از طریق جستجوی اینترنتی از موقعیت تجاری و بازرگانی ایشان باخبر شدم.

۴- چرا با روساي ناكارآمد واحدهاي نمونه فوق الذكر که به خاطر بي تدبيري و حاكم نمودن روابط بر ضوابط نام دانشگاه آزاد را اين چنين خدشه دار مي نمايند برخورد قاطع صورت نمي گيرد؟ آيا واحد بازرسي دانشگاه آزاد كه چشم و گوش رئيس دانشگاه آزاد است از اين معضل خبردارد و چشم بر واقعيت بسته است؟ آيا دانشگاه آزاد به خاطر صرفه جويي در هزينه هاي خود مجبور به انتصاب همزمان يك مدير گروه در ۵ پست مهم علمي است يا دليل ديگري دارد؟ لطفا برای ما دانشجویان توضيح دهيد.

۵- استاندارد اساتيد داراي رتبه علمي و مجاز تدريس در گروه هاي دكتري و فوق ليسانس دانشگاه آزاد چيست؟ مدير ۵ گروه فوق الذكر براي ارتقاي سطح علمي گروه هاي مذكور چه برنامه ريزي انجام داده است و چه تعداد استاد تمام، دانشيار و استاديار دارد و آنها داراي چه سوابق دانشگاهي هستند؟ و خود ايشان چند سال سابقه دانشگاهي و چه سوابق علمي – پژ‍وهشي درخشاني دارد؟ كافي است نام ايشان را در اينترنت جستجو كنيد. آنگاه اين ادعا ثابت خواهد شد كه جز رزومه اي تجاري و بازرگاني، خبري از سوابق پژ‍وهشي و تحقيقات دانشگاهي ايشان نيست. آيا واحدهاي دانشگاهي مانند تهران جنوب كه خود سرآمد ساير واحدهاي دانشگاه آزاد شهرستان ها هستند با اين برنامه ريزي قصد توسعه تحصيلات تكميلي را دارند؟

والسلام- من الله التوفيق


کد مطلب: 246979

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcefp8wojh8eoi.b9bj.html?246979

الف
  http://alef.ir