کاربران الف خواستار استعفا و استیضاح آخوندی در ماجرای حادثه ریلی سمنان/ انتظار مردم ایران از دستگاههای نظارتی
کابران در واکنش به حادثه قطار در سمنان و جان باختن هم وطنانمان، خواستار بررسی این حادثه و برخورد قاطع و برکنار وزیر راه و شهرسازی هستند، اما حدود 80درصد کابران خواستار استعفا و یا استیضاح وزیر راه شدند.
پسازاینکه حادثه برخورد دو قطار رخ داد و تعدادی از هموطنانمان جان خود را از دست دادند، و مسوولی با ابراز تأسف از این حادثه سخن از پرداخت دیه زد که انگار اتفاق سادهای افتاده و اینکه دلیل این حادثه با توجه به داشتن سیستم هوشمند، خطای انسانی بوده است؛ بازتاب زیادی داشت و دستمایه مردم در رسانههای مجازی قرار گرفت.
ما در سایت الف و با توجه به حادثه ریلی سمنان و کشته شدن 45 نفر از هموطنان موضوعی با این عنوان
استیضاح، استعفا و یا ادامه کار وزیر راه/ نظر شما چیست؟» مطرح کردیم که مخاطبان نظرات خود را دراینباره اعلام کردند.
اکثر مخاطبان در پیامهای خود خواستار برخورد قاطع با مسئولان خاطی و ذیربط شدند و گفته بودند که وزیر راه و شهرسازی باید استعفا دهد و اگر این اقدام را انجام نداده باید مجلس وی را استیضاح کند. برخی کاربران عنوان کرده بودند فقط استیضاح و محاکمه در افکار عمومی باید انجام شود.
مخاطبان گفته بودند وزیر راه و شهرسازی اگر هم تقصیری نداشت، اما به دلیل مسؤولیت باید استعفا داده شود تا دستگاه قضایی بدون شائبه اعمالنفوذ، به پرونده طرف رسیدگی کند و بیگناهی ثابت وی اثبات شود.
مخاطبان به عملکرد وزیر راه و شهرسازی در دولت یازدهم انتقاد کرده و به دلیل اینکه، این فرد لیبرال جلوی ساخت مسکن مهر را گرفته است، خواستار این شدند که وزیر راه و شهرسازی، باید استیضاح و محاکمه شوند.
براساس نمونه آماری از کابران و ثبت نظر آنها، 79درصد خواستار استعفا و یا استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی هستند.
براساس آمار 47.1درصد از کابران خواستار این شدند که آخوندی خودش استعفاء می داد و یا دهد؛ 31.7درصد از کابران هم خواستار استیضاح و برکنار وی شدند. 17درصد کابران هم اعتقاد دارند که وزیر راه و شهرسازی می بایست به فعالیت خود ادامه دهد و کنار گذاشتن وی مشکلات را حل نمی کند. 4.2درصد کاربران هم معتقدند که باید دستگاه نظارتی ورود و با افراد خاطی برخورد کند، نه وزیر.
کاربران به اتفاقات گذشته گریزی زدند؛ مثلاً در ماجرای فساد سه هزار میلیارد مگر دولت نقشی داشت و رئیس یک بانک در اهواز تخلف کرد و وزیر اقتصاد یا بانک مرکزی باید چه اقدامی انجام میدهند؟ مخاطبی اشارهکرده بود اگر قرار باشد مسئولین در ایران به دلیل اشتباهات، استعفا دهند، باید هرماه کل دولت و رئیسجمهور تغییر کنند.
کاربران به مسؤولیت پذیری مسئولان اشارهکرده که قبل از این پستی را بپذیرند، ابتدا اول باید مسئولیت برایشان مهم باشد نه امکانات رفاهی و حقوقهای نجومی و اینکه در کشور انتصاب مسئولیتها به دلیل شایستگی و تخصص نیست. وزیر راه به لیل همگروهی، وزیر شده و به این راحتیها نمیتوان او را تغییر داد. کاربری عنوان کرده است که اصلاحطلبها و گاهی هم اصولگرایان اشتباههای همگروهیهای خود را نمیبینند و به شدیدترین وجه ممکن آن را توجیه میکنند.
مخاطبی هم تأکید کرد اگر این حادثه در یک دولت دیگر بود، اصلاحطلبان با بوق و کرنا خواستار استعفای همه مقامات میشدند، ولی الآن از زمین و زمان سود میگیرند تا بگویند تقصیر وزیر نبوده و قضا و قدر بوده و (بیمه وجود دارد!) و ... . مخاطبی هم نوشت: بهتر است آقایان دست از گروهگرایی، حداقل در اینیک مورد بردارند و فرد دیگری را جایگزین وزیر راه کنند.
مخاطبان الف، به استعفای رئیس راهآهن اشاره و عنوان کردند این استعفاها کفایت میکند و اینکه د جان مردم تنها چیزی است که اهمیت ندارد و خواستار استعفا شدهاند. کاربران خواستار این شدند که دستگاهی نظارتی باقوت وارد شوند.
مخاطبی هم بابیان اینکه یک مأمور نالایق و بی مسؤولیت مشخص نیست که چگونه استخدامشده است و کاربری هم عنوان داشت، متأسفانه هر اتفاقی رخ میدهد، فقط افراد ضعیف محاکمه و ساختار اصلاح نمیشود اما کاربری نوشت: امسال در اروپا و آمریکا اتفاق برخورد قطار رخ داد، آیا وزیر مربوط در آنجا استعفا داد؟ کاربری هم تأکید کرد در کشور ما و بعد از تعویض دولت، رسم شده همه مسائل را سیاسی ببینیم و فقط برخورد سیاسی کنیم.
کاربری هم نوشته است کسانی که مسئول کاری به این مهمی میشوند، باید درک کنند که جان انسانها چقدر مهم است و نباید کاری که به آنها سپردهشده سرسری بگیرند. الآن و در این حادثه آنطور که گفته میشود مسئول مربوطه شیفت جدید و قدیم بیتوجه به این مسئله، تبادل دقیق اطلاعات به یکدیگر را خیلی سرسری گرفتهاند و به همین سادگی باعث چنین فاجعهای شدهاند.
برخی کاربران با بیان اینکه باید با خاطیان برخورد شود، خواستار این شدند که عینک سیاسی در این مورد قضاوت نشود. مخاطبان نوشتند اگر وزیر راه نداد استیضاح، با آن برخورد سیاسی نکنیم. مگر در دولتهای قبلی که حوادثی کموبیش مشابه پیش حادثه قطار رخ میداد، کسی استعفا داد یا حتی از مردم معذرت خواست؟! مشکل زمینهساز این حوادث یک نوع بیخیالی و بینظمی و سهلانگاری است که در فرهنگ ما بسیار ریشهدار و گسترده است. مخاطبی حادثه سقوط آسانسور در دانشگاه شریف مرود اشاره قرار داد که این اتفاق بیخ گوش بهترینهای مهندسی است، سقوط کرد و این اتفاق چ معنی می دهد؟
کاربران به کارنامه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دولت یازدهم و سفرهای خارجی و سخنرانیهای شعاری وی اشارهکرده بودند، اینکه توقف پروژه مسکن مهر راه گفته و حرفهایی که در مورد صنعت هوایی و ریلی، مسکن اجتماعی را از ناکارآمدی او عنوان کردند که به این دلایل و حادثه قطار باید برکنار شوند. البته مخاطبان به حوادثی اینچنینی مانند تصادف دو اتوبوس در اتوبان کاشان و سقوط هواپیمای مسافربری اشارهکرده و با طرح این سؤال که در آن زمان وزیر راه استعفا دادند.
کاربران نوشتند عملکرد وزیر راه و شهرسازی درزمینهٔ حملونقل، بهجز گرانی بلیتها هیچ اتفاقی نیفتاده است و اخراج وی بهتر است. یکبار آقای آخوندی برای مسکن مهر و ... استیضاح شد که آقای باهنر تمامقد از او دفاع کرد و مانع شد.
کاربری هم با اشاره به استعفای فانی وزیر سابق آموزشوپرورش عنوان کرده بود که وزیر راه و شهرسازی باید استیضاح شود و پاسخگوی اقدامات خود باشد. برخی کاربران گفته بودند که چرا آقای رئیسجمهور ایشان را برکنار نمیکند.
اما کاربران اعتقاددارند وزیر راه و شهرسازی باید افراد شایستهای منصوب میکرد که آنها، بر زیرمجموعههای خود نظارت کند و جوابگو باشند. البته کاربران به استخدام و منصوبها اشاره کردند که استخدام افراد، درگذشته بوده و وزیر راه از کجا میدانست که این فرد قرار است خطایی انجام دهد و اینکه آیا فکر کردیم چرا باید سوزنبان یا لوکوموتیوران به سیستم آلارم بیتوجهی کنند و چرا عوامل انسانی به اخطارهای آن توجه نمیکنند و پس از پاسخ به این سؤالات است که استیضاح یا محاکمه عوامل معنا پیدا میکند.
البته کاربران معتقدند که سیستم در دو یا سه سال گذشته خطاهای بسیار داشته و باید چرا رفع نقص نشده است و به همین دلیل سوزنبانان و لکوموتیو رانان مانند دفعات گذشته به آلارم آن بیتوجه شدهاند.
البته کاربران عنوان کردند که در فاجعه انفجار قطار در دولت اصلاحات، حتی یک منشی هم استعفا نداد، چه رسد به وزیر راه دولت یازدهم و این وزیر هم استعفا نخواهد داد.
مخاطبان هم با اشاره به عملکرد دولت تدبیر و امید نوشته است باید به این دولت جایزه دهند چراکه هیچ کاری نکرده و تنها بیهنری خودش را با دیگران مقایسه میکند؛ هنر این دولت بهجز فروش بیشتر نفت خام را بیان کنید؟ و اگر دولت حداقل بایستی موضوع اخراج و محاکمه آخوندی را در دست اقدام قرار دهد.
کاربران به موضوع نظارتی مجلس هم اشاره کردند که اگر مجلس، بخواهد با عدالت موضوع ر بررسی کند، استیضاح وزیر را اجرایی کند تا فرد لایقی سکان وزارتخانه را در اختیار گیرد و مجلس باید وزیر راه و شهرسازی را قبل از این حادثه به لحاظ بیکفایتیهای بسیار استیضاح میکرد که این اقدام در دستور کار مجلس بود و مجلس باید همه بیکفایتیهای وزیر را طرح و ثبت کند.
مخاطبی به طرح استیضاح آخوندی به دلیل مسکن مهر و گرانی بلیت در مجلس درگذشته اشاره کرد و اینکه اگر آن روز کنار میرفت امروز شاهد این حادثه نبودیم، نوشت: آن روز در مجلس از وی حمایت شد.
کاربران به موضوع مسؤولیت پذیری در کشور و بین مردم اشاره کردند و مانند دیگر کشورها اگر فردی اشتباه کرد، باید سریع بازخواست شود. باید روح احساس مسئولیت در تکتک ما باشد.
موضوع دیگر کشورها هم موردبحث کاربران قرار گرفت. کاربران به اتفاقات شبیه به حادثه قطار در کشورهای دیگر ازجمله ژاپن اشاره کردند که مسئولان ارشد در این کشورهای استعفا میدهند.
کاربری عنوان کرد باید فرهنگ استعفا در بین مسئولین ارشد جا بیافتد و اگر حادثهای رخ داد، مسئولیت رو به گردن دیگران نیندازند و تا این فرهنگ در بین ما وجود دارد هرگز این مشکلات تمامی نخواهد داشت.
البته کاربران با مقایسه ایران و ژاپن، با بیان اینکه اگر چهکار وزیر بیاشکال نیست، اما در این موقعیت زمانی همتغییر و تحول چارهساز نخواهد بود. کاربری با نوشتن عذرخواهی»، استعفا و جبران عنوان کرد دست از مقایسهی مسخرهی ژاپن و سوئد و ایران بردارید و تکلیف خود را با این سه واژهی روشن کنید. بهترین مدل برخورد مسئولان جمهوری اسلامی با قصورات جبران است.
البته کاربران بابیان اینکه استعفا در جمهوری اسلامی برخوردی نمایشی برای اقناع مُسکّن وار افکار عمومی است. خواستار استعفا وزیر راه شدند. مخاطبی هم تأکید کرد اگر در کشورهای اروپایی مسئولی استعفا میدهد، او را فوراً بهعنوان مشاور یا مدیر در بخش دیگری مشغول نمیشود. او خود را تنبیه میکند.
برخی کاربران به موضوع لغو سخنرانی مطهری اشارهکرده و اینکه چرا صدای نایب ریس مجلس (علی مطهری) بهعنوان نماینده مردم درنمیآید.
کاربری هم به این اشاره کرد که فاجعههای خاموش در کشور ما بیداد میکند؛ تشویق و تنبیه، از اصولیترین عوامل پیشرفت است. یک وزیر و یا مسئول خاطی را چگونه میشود، تنبیه کرد و برکناری یا استعفا کرد. از مهمترین روشهای بازخواست است و کسی مسئولیتش بهخوبی انجام نمیدهد بایست برکنار شود.