نرخ رشد جمعیت تنها تهدید استراتژیک ما نیست

بخش تعاملی الف - سعید دوستی

13 دی 1392 ساعت 9:14

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


بی شک یکی از تهدیدات اجتماعی که جامعه ایران را به شدت در معرض مخاطره قرار داده بحران جمعیتی است که در این لینک به تفصیل نیکویی بدان پرداخته شده است.

مشکل مذکور که به نظر می رسد در وهله اول از جنس فرهنگی است، به طور حتم باید از دغدغه های آحاد مختلف مردم قرار گیرد، اما آینده نسلی جامعه ما را موارد دیگری نیز در معرض آسیب قرار می دهند که باید آنها را مورد توجه قرار داد. به صورت مختصر به سه مورد از آنها اشاره می کنم:

۱- تغییر ذائقه غذایی: استفاده مکرر از فست فود ها به صورت تصاعدی در بین جوانان و نوجوانان در حال افزایش است، که قطع به یقین و به نظر قریب به اتفاق کارشناسان بهداشت و تغزیه اثرات سوئی بر سلامت افراد می گذارد. کبد چرب، سرطان های دستگاه گوارش، ابتلاء به دیابت تنها بخشی از مشکلاتی است که در پی عادت غذایی به فست فود ها ممکن است آینده نسلی جامعه ما را تهدید کند که در صورت بی توجهی به آن سرمایه قابل توجهی در آینده باید معطوف به درمان آثار مخرب این نوع رژیم غذایی، گردد.

۲- تغییر ذائقه شغلی: سوء مدیریت فرهنگی به خصوص در مدیریت رسانه ای و معرفی فوتبالیست ها و بازیگران تئاتر و سینما به عنوان الگوهای موفق باعث گردیده خیل عظیمی از کودکان، نوجوانان و جوانان، ایده آل ذهنی خود از زندگی آینده شان را در یکی از این مشاغل جستجو نمایند. بدیهی است این تمایلات گرایشات تحصیلی و شغلی آینده کشور را به شکل خاموشی مورد تهدید قرار می دهد و این امر به کم شدن تقاضا در مشاغل تولیدی و خدماتی منجر خواهد گردید.

۳- تغییر ذائقه عاطفی: بر هم زدن تعادل سنی در روابط عاطفی، که امروزه در اخبار رسانه های مجازی مانند ایمیل های خبری - تبلیغاتی و شبکه های ماهواره ای به شدت تبلیغ می گردد و سعی بر آن است تا روابطی مانند ازدواج پسر جوان با خانمی میان سال عادی تلقی گردد. هر چند فی نفسه حرمتی از جانب شریعت متوجه چنین ازدواج هایی نیست اما نگاه بلند مدت به این شیوه برقراری رابطه عاطفی به خوبی نشان می دهد که مشکلاتی نظیر بالا رفتن سن ازدواج، عادی شدن مقوله طلاق، دوری جستن از گروه های هم سن متجانس و تشویش در خانواده حداقل هزینه های ترویج چنین گرایشاتی است.


کد مطلب: 210530

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcipuarut1azw2.cbct.html?210530

الف
  http://alef.ir