نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 210530
نرخ رشد جمعیت تنها تهدید استراتژیک ما نیست
بخش تعاملی الف - سعید دوستی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۴
بی شک یکی از تهدیدات اجتماعی که جامعه ایران را به شدت در معرض مخاطره قرار داده بحران جمعیتی است که در این لینک به تفصیل نیکویی بدان پرداخته شده است.

مشکل مذکور که به نظر می رسد در وهله اول از جنس فرهنگی است، به طور حتم باید از دغدغه های آحاد مختلف مردم قرار گیرد، اما آینده نسلی جامعه ما را موارد دیگری نیز در معرض آسیب قرار می دهند که باید آنها را مورد توجه قرار داد. به صورت مختصر به سه مورد از آنها اشاره می کنم:

۱- تغییر ذائقه غذایی: استفاده مکرر از فست فود ها به صورت تصاعدی در بین جوانان و نوجوانان در حال افزایش است، که قطع به یقین و به نظر قریب به اتفاق کارشناسان بهداشت و تغزیه اثرات سوئی بر سلامت افراد می گذارد. کبد چرب، سرطان های دستگاه گوارش، ابتلاء به دیابت تنها بخشی از مشکلاتی است که در پی عادت غذایی به فست فود ها ممکن است آینده نسلی جامعه ما را تهدید کند که در صورت بی توجهی به آن سرمایه قابل توجهی در آینده باید معطوف به درمان آثار مخرب این نوع رژیم غذایی، گردد.

۲- تغییر ذائقه شغلی: سوء مدیریت فرهنگی به خصوص در مدیریت رسانه ای و معرفی فوتبالیست ها و بازیگران تئاتر و سینما به عنوان الگوهای موفق باعث گردیده خیل عظیمی از کودکان، نوجوانان و جوانان، ایده آل ذهنی خود از زندگی آینده شان را در یکی از این مشاغل جستجو نمایند. بدیهی است این تمایلات گرایشات تحصیلی و شغلی آینده کشور را به شکل خاموشی مورد تهدید قرار می دهد و این امر به کم شدن تقاضا در مشاغل تولیدی و خدماتی منجر خواهد گردید.

۳- تغییر ذائقه عاطفی: بر هم زدن تعادل سنی در روابط عاطفی، که امروزه در اخبار رسانه های مجازی مانند ایمیل های خبری - تبلیغاتی و شبکه های ماهواره ای به شدت تبلیغ می گردد و سعی بر آن است تا روابطی مانند ازدواج پسر جوان با خانمی میان سال عادی تلقی گردد. هر چند فی نفسه حرمتی از جانب شریعت متوجه چنین ازدواج هایی نیست اما نگاه بلند مدت به این شیوه برقراری رابطه عاطفی به خوبی نشان می دهد که مشکلاتی نظیر بالا رفتن سن ازدواج، عادی شدن مقوله طلاق، دوری جستن از گروه های هم سن متجانس و تشویش در خانواده حداقل هزینه های ترویج چنین گرایشاتی است.
 
کلمات کلیدی : سعید دوستی
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۵۲:۴۱
نگاه عمیق تری از مسئولان داشتید (1883586) (alef-6)
 
هموطن
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۷:۳۹:۳۶
در مورد محدود بودن منابع آب در فلات مرکزی ایران که بیشترین جمعیت وکمترین میزان بارندگی را دارد ننوشته این مهمترین مساله ایران است و مساله کم شدن رشذد جمعیت در مقایسه با این مشکل مشکل کوچکی به نظر میرسد (1884165) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۴۸:۳۴
همه اینها ناشی از یک مشکل بزرگتر است و اینکه طرز فکر کلی حاکم بر کشور ایراد دارد و اولویتهای کشور چیزهای دیگری بوده که به اینجا رسیدیم . (1883672) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۵۸:۴۰
نیاز به تبلیغات برای شغهایی مثل بازیگری، فوتبالیست یا .. نیست.
بچه ها می بینند که اینگونه شغلها در آمد بالایی دارند. کسی که درس میخواند حتی اگر به درجات بالایی برسد نه از لحاظ درآمد و نه از لحاظ احترام به پای این شغل ها نمی رسد. (1883689) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۱۶:۵۷
در مورد افزایش جمعیت: در حال حاضر منابع نداریم اب خاک غذا برای جمعیت کنونی نداریم افزایش بیش از حد جمعیت در دهه 60 تعادل جمعیت ایران را بر هم زده باید دید چرا در دهه 60 سیاست رشد جمعیت در پیش گرفته شده و چه کسانی مسئول هستند ضمنا بیشاز 30 میلیون ما نمیتوانیم جمعیت داشته باشیم چون در دراز مدت منابعی باقی نمی ماند در حال حاضر میتوانیم برای 30 سال مثلا جمعیت را به 300 میلیون برسانیم فقر و گرسنگی و کمبود منابع هم همه جا را بگیرد اما برای 100 سال دیگر منبعی باقی نخواهد ماند با این جمعیت
سوال:چه کسانی جمعیت را در دهه 60 زیاد کردند ؟هدف چه بوده؟چه برنامه ای داشته اند برای دهه 60 ها؟برای جمعیت بالای 100 میلیون و حتی 50 میلیون اب و خاک و غذا و کار و جاده و...باید از کجا تامین شود؟الودگی هوا و محیط زیست چه؟

در مورد ذائقه غذایی: فرهنگ و غذای بهتر جای فرهنگ پایین تر را می گیرد اگر که به سمت صنعتی و اسان کردن پخت غذا های سنتی رفته بودیم این تغییر پیش نمیامد فست فود راحتتر درست میشود انرژی بیشتری هم دارد کسی نمیتواند غذای سنتی بپزد غذای سنتی وقت گیره کنسرو هاشون هم به نسبت گران هستند چنان طعم جالبی هم ندارند و ضمنا به دلیل موارد نگهدارنده مشکلاتی دارند.
سوال وقتی که غذاهای سنتی ما خوشمزه تر هستند جوانان به چه دلیل غذاهای غربی می خوردند؟

در مورد شغل: حرکت و تفکر جوانان کاملا منطقی است اولا که کار در حال حاضر گیر نمی اید ثانیا وقتی که یک استاد دانشگاه ماهی دو میلیون میگیرد و یک بازیگر یک قراردادش چندین میلیون است یا یک بازیکن 500 مییون است طبیعی اسنت که کسی دنبال درس نرود ضمنا اینقدر مدرک زیاد شده که ارزش درس از بین رفته کارگر هم برجی 400 تومن میگیرد (سوال:وظیفه که بوده که نگذارد این تفاوت حقوق پیش اید؟)
سوال چرا کسی نمیرود کارگری کند و ماهی 400 بگیرد چه عیبی دارد؟

تغییر ذائقه عاطفی:الان مثل قدیم نیست که دختر در خانه می ماند و وسایل ارتباطی هم نبود کسی انها را نمیدید الان انواع وسایل ارتباطی هست و این دو قشر بر اساس نیازهای طبیعی به یدکدیگر جذب میشوند ضمنا اینقدر در این مورد سخت گیری شد که الان وضع به این منوال شده است اگر راهکاری برای ازدواج جوانان بود در 25 سالگی ازدواج می کردند و این همه تغییر دوست و..نداشتیم
سوال چرا جوانان ازدواج نمیکنند؟چه مشکلی دارند؟
کلا به نظر من حکومت است که موارد بالا را سامان دهی و جهت دهی می کند و وضعت کنونی نتایج تصمیمات گرفته شده است.
بنده توصیه می کنم بپرسید که چرا در جامعه ما کار گیر نمی اید جوانان نمبیتوانند ازدواج کنند حقوق اقشار زحمت کش پایینه و...اینها را بپرسید نه اینکه معلول را علم کنید. (1883833) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۶:۲۱:۰۰
فیلترینگ، پارازیت علاوه بر تاثیرات منفی روی دیدگاه جامعه و بار مالی هنگفت روی سلامت مردم تاثیر بسیار منفی دارند و آلودگی های زیست محیطی ناشی از عدم کارشناسی طرح های صنعتی و عمرانی خطر بزرگ دیگری است که هنوز مسئولین به عواقب آن فکر نکرده اند (1884002) (alef-15)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.