از فوتبال چه چیزی عاید ایران شده؟

بخش تعاملی الف - رضا نایینی

23 فروردين 1393 ساعت 7:24

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


هجدهم فروردین نود سه فهرست قرارداد های باشگاه پرسپولیس منتشر شد.

این باشگاه چیزی نزدیک بیست میلیارد تومان هزینه بازیکنان کرده است و البته که هزینه های قابل توجهی نیز بابت سفرها و اسکان و لباس و زمین تمرین و ... نیز دارد که به تنهایی هزینه بالایی خواهد بود ولی من فعلا از آن صرف نظر می کنم.

توجه کنید که اگر ۱۶ تیم حاضر در لیگ برتر بطور متوسط پنجاه درصد هزینه باشگاه پرسپولیس را کرده باشند به عدد جالب ۱۶۰ میلیارد تومان در یک سال فقط برای دستمزد می رسیم. به یاد داشته باشید حقوق عوامل باشگاه و هیات مدیره و هزینه های جاری محاسبه نشده است.

خوب حالا ۱۶۰ میلیارد تومان برای حدود ۶۴۰ نفر ( ۴۰ نفر برای هر تیم ) یعنی متوسط هزینه کل برای هر نفر معادل ۲۵۰ میلیون تومان در یکسال!

در مورد بازدهی این فوتبال هیچ صحبتی نمی کنم چون برای همه مشخص و معلوم است و دیگر نیازی به زیاده گویی نیست ولی قصد دارم چند مقایسه انجام دهم بلکه تلنگری باشد برای دولت مردان و نمایندگان مجلس تا شاید متوجه برخی دلایل عقب ماندگی و اختلافات طبقاتی و ... بشوند انشاالله.

بر اساس قانون بودجه سال ۹۳:
بودجه دانشگاه صنعتی شریف ۱۷۸ میلیارد تومان است.
بودجه آتش نشانی تهران ۲۱۶ میلیارد تومان است که البته بعلت کمبود نقدینگی ۳۳ میلیارد آن پرداخت شد.
بودجه حمایت از بیماران خاص ۲۰۰ میلیارد تومان
این مبلغ تقریبا معادل یارانه ۳۱۷ هزار نفر در سال می شود.

کدام یک بازدهی بیشتری دارد؟ دانشگاه شریف یا فوتبال؟
کدام با ارزش تر است نجات جان انسان ها و بیماران و یا هزینه کردن برای عده ای محدود که هیچ نتیجه ای برای کشور ندارند مگر رشد و گسترش فحاشی و بی فرهنگی!

حالا در ادامه مقایسه ها مقایسه ارزش انفرادی را انجام می دهیم:
در فهرست منتشر شده بازیکنی وجود دارد که بعید می دانم در طی دو سال گذشته جمعا ۳۰ دقیقه بازی کرده باشد یعنی امیر عابدزاده که ۹۲ میلیون تومان قرارداد دارد یعنی ماهیانه هشت میلیون تومان خالص چون برادران فوتبالیست عموما مالیات هم نمی دهند.

حقوق ماهیانه یک مهندس موفق حدود ۵ میلیون تومان خواهد بود که دستکم یک میلیون تومان آن بابت مالیات و بیمه کسر می شود.
حقوق ماهانه یک کارگر معدن حدود یک میلیون تومان است.
این مبلغ را با حقوق یک وکیل، پلیس، سرتیپ ارتش مقایسه کنید.

حقوق جناب آقای سرمربی را با درآمد سالیانه یک جراح قلب و یا یک خلبان مقایسه کنید، یک اشتباه هر یک باعث مرگ خواهد شد ولی اشتباه یک مربی باعث عدم نتیجه گیری شده که البته هیچوقت اشتباه خود را به گردن نخواهند گرفت و معمولا داوران و آب و هوا و زمین و دزدان دریایی و ... مقصر هستند.

حقوق یک استاد تمام دانشگاه نهایتا ۵ میلیون تومان است ولی حقوق سالیانه یک کمک مربی ۲۰۰ میلیون تومان برای اینکه کنار زمین فریاد بزند: بدو؛ بپر و یعنی آقای محمد دایی و غلامپور هر کدام به اندازه ۴ استاد تمام دانشگاه دریافتی دارند.

یادمان باشد هزینه فوتبال با واسطه شرکت های دولتی و بعضا بدون واسطه از طریق دولت تامین می شود همچنین این فقط برای (( بازیکنان و مربیان لیگ برتر )) بود. لیگ های دسته های پایین تر؛ هزینه های جانبی تیم ها از جمله هتل و هواپیما و لباس و ... برای خودش داستان جداگانه ای دارد.

خدایا روا مدار که گدا معتبر شود


کد مطلب: 222401

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciurarzt1ar52.cbct.html?222401

الف
  http://alef.ir