انتصابات شهردار جدید تهران حاشیه ساز شد/ از بکارگیری بازنشسته تا انتصاب مدیر مستعفی حادثه تلخ قطار مشهد تبریز/ مدیر ارشد حاضر در لیست واگذاری املاک شهرداری معاون مالی شد

بخش سیاسی الف،‌ ۱۵ شهریور ۹۶

15 شهريور 1396 ساعت 10:04


 انتصاب های محمد علی نجفی، شهردار جدید تهران در دو هفته اول آغاز به كارش باعث انتقاد و اعتراضات اصلاح طلبان شده است.

محمد علی نجفی تا کنون مرتضی حاجی را به مدیرعاملی و خسرو طالب‌زاده را به مدیرمسئولی روزنامه همشهری انتخاب کرده است. همچنین شهردار ديروز به ترتیب محمد مهدی حجت را به عنوان معاون شهرسازی ، سمیع الله حسینی مکارم را به عنوان معاون مالی و اقتصاد شهری، حجت الله میرزایی را به عنوان معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا و حسن پورسیدآقایی را به عنوان معاون حمل و نقل منصوب کرد.

برخي از این افراد همكاران محمدعلی نجفی در دوران کوتاه سکانداری وی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می باشند. پورسیدآقایی نیز که به عنوان معاون حمل و نقل انتخاب شده مدیر مستعفی راه آهن بدلیل حادثه تلخ قطار مشهد- تبریز  و فوت 48 نفر از هموطنان می باشد. نام سمیع الله حسینی مکارم نيز در پرونده اي كه بعدها به املاك نجومي شهرت يافت وجود داشت.

آغاز انتقادات از انتصابات شهردار تهران
در حالی که حدود دو هفته از انتخاب نجفی به عنوان شهردار تهران می گذرد تغییر و تحولات وی در شهرداری تهران باعث آغاز انتقادات اعضاي شورا و رسانه هاي اصلاح طلب شده است.
این در حالی است که نجفی دیروز در حاشیه افتتاح موزه استاد علی اکبر صنعتی در مورد تغییرات شهرداری اظهار کرد: مسئله جابجایی مدیران امری طبیعی است و به خصوص زمانی که مدیری تغییر می‌کند این شرایط به وجود می‌آید که برای پیشبرد برنامه‌های خودش افرادی را جابه‌جا کند.

ضمن تاکید بر درستی و منطقی بودن گفته نجفی اما باید به دو عامل دیگر نیز در هر تغییر و تحولی اشاره کرد. بدون شک این انتظار وجود دارد که شهردار تهران و کلاً هر مدیر جدیدی فارغ از مسائل سیاسی و جناحی، نیروهای کارآمد و زبده قبلی را حفظ کند. دوم این که گزینه های جدید باید آن چنان قوی و قدرتمند و دارای کارنامه مثبت و شفاف باشند که جای شک و شبهه ای در مورد شایستگی و قابلیت های آنها بوجود نیاید.

محمدعلي نجفي ديروز در سخنان خود در صحن شورا نيز به حساسيت هاي ويژه خود براي انتخاب افراد اشاره كرد. نجفي گفت: «شب گذشته (دوشنبه‌شب) متوجه شدم که یکی از دوستان من درباره یکی از مدیریت‌ها با سه نفر صحبت کرده است یا درباره فرد دیگری که جزء انتخاب‌های من بود. متوجه شدم به لابی‌های غیرمتعارف دست زده که به‌این‌ترتیب از فهرست انتخاب‌های من حذف شد».

اما در جلسه ديروز شورای شهر انتقاداتي توسط اعضای شورا به انتصابات نجفی صورت گرفت. محمد علیخانی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکر خود عنوان کرد که چرا اعضای شورا باید خبر انتصابات را از طریق رسانه‌ها متوجه بشوند.

حجت نظري، يكي ديگر از اعضاي شورا نيز گفت: باخبر شدیم که آقای نجفی، مرتضی حاجی را به‌عنوان مدیرمسئول همشهری انتخاب کرده که انتخاب بجایی بود، اما از آنجایی که حاجی در سن بازنشستگی است، به ایشان پیشنهاد می‌شود از حضور جوانان بهره‌مند شوند.

همچنین یکی از نمایندگان تهران در نامه ای به شهردار جدید پایتخت خواستار توجه جدی به توان جوانان در اداره شهر و پرهیز از شعارزدگی و استفاده ابزاری از نام جوانان برای جلب اقبال عمومی شد. فرید موسوی که نامه اش دیروز همزمان با انتصاب معاونان شهردار منتشر شد آورده بود: «اگر این روند پیرسالاری اصلاح نشود و جوانان ما، این سرمایه ملی، رو به عزلت آورند، معلوم نخواهد بود فردا چنین دلسوزانه و خالصانه از ما حمایت کنند!»

 اما موج انتقادات اصلاح طلبان در عرصه رسانه ها و شبکه های اجتماعی گسترده تر بوده و آنها اعتراضاتی را  به انتصابات جديد وارد کرده اند و گزینه های انتخابي وی را به نقد کشیده اند. 
 
اعتراض به سن و سال مدیر عامل موسسه همشهری
انتخاب مرتضی حاجی باعث نارضایتی و اعتراضات جدی شده است. حاجی، 69 ساله که ریاست ستاد انتخاباتی سید محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ را بر عهده داشت، در دولت اول، عهده‌دار جایگاه وزارت تعاون و در دولت دوم اصلاحات وزیر آموزش و پرورش شد و مسئولیت مدیریت مؤسسه همشهری را که اتفاقا بیست سال پیش آن را بر عهده داشته، دوباره بر عهده گرفت.

انتصاب مدیر هفتاد ساله برای مؤسسه و روزنامه همشهری خیلی به مذاق فعالان رسانه ای اصلاح طلب خوش نیامد و به کارگیری افراد مسن و بی توجهی به قشرهای جوان تر از انتقادات جدی آنان است که در قبال تغییرات مدیریتی روزنامه همشهری مطرح کرده اند.

برخی نیز از همین زاویه كهولت سن، انتقاداتی را به انتصاب محمدمهدی حجت به عنوان معاونت شهرسازی که متولد 1328 است وارد کرده اند.

حرف و حدیث ها درباره معاون مالی جدید شهرداری
همان طور که گفته شد نجفی، سمیع الله حسینی مکارم را به عنوان معاون مالی و اقتصاد شهری انتصاب کرده است. حسینی مکارم پیش از این معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود و معاونت سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران و مدیر کلی بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد.

نام حسینی مکارم در پرونده ای که به املاک نجومی مشهور شد نیز وجود داشت. بر اساس لیستی که توسط سایت معماری نیوز منتشر شد مکارم حسینی یک واحد آپارتمان به مساحت 135 مترمربع در منطقه دربند تهران و به قیمت کارشناسی 770 میلیون تومان و با 50 درصد تخفیف دریافت کرده بود. همچنین در ردیف 15 لیست مدیران ارشد یک واحد آپارتمان 99 متری به قیمت کارشناسی 570 میلیون تومان و با 50 درصد تخفیف به وی واگذار شده بود.

البته بعد از انتشار لیست املاک نجومی، حسینی مکارم در جوابیه ای عنوان کرد که عضو شرکت تعاونی مسکن کارکنان اداره کل منابع انسانی شهرداری بوده و دو آپارتمان نبوده و فقط یک  آپارتمان 135 متری بوده که به سه نفر واگذار شده و سهم او  74 متر از این واحد بوده و قیمت آن یعنی  316 میلیون تومان را به صورت نقدی پرداخت کرده است.

اما معماری نیوز در بخشی از پاسخ خود به همین جوابیه عنوان کرده بود: لیست را بر اساس مستندات سازمان بازرسی کل کشور منتشر کرده است. همچنین شهرداری چگونه ملکی واقع در خیابان دربند را متری 4 میلیون و 200 هزار تومان به اشخاص در قالب تعاونی واگذار کرده است؟و آیا چنین امتیازهایی برای همه وجود داشته یا خیر؟

اين انتخاب در حالي انجام شده كه محمد علي نجفي حدود يك ماه قبل و زماني كه نامزد تصدی پست شهرداری تهران بود در جمع منتخبان پنجمین دوره شورای شهر تهران گفته بود:کسی که شائبه مالی دارد در شهرداری جایی ندارد.

فارغ از این بحث بايد گفت، نکته مهم این است که چرا شهردار جدید تهران پیگیر انتصاب افرادی بدون حاشیه، جوان تر و کارآمدتر فارغ از مسائل سیاسی و حزبی نمی باشد. به نظر می رسد مشکلی که در دولت وجود دارد و کمتر به نیروهای تازه نفس و دارای پیشینه شفاف مالي توجه دارند در حال سرایت به مجموعه های تصمیم گیر دیگر نیز می باشد.


کد مطلب: 508847

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjxoeiauqeyoz.fsfu.html?508847

الف
  http://alef.ir