نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 461697
چه کسانی بدنبال دو قطبی سازی انتخابات هستند؟
محمدصادق کلبادی، ۲۳ فروردین ۹۶
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۶
بی شک نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو برای بسیاری از جریان‌های سیاسی معاند اعم از نظام‌های استکباری جهان و اوپوزیسیون های خارج نشین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، از همین رو همواره در آستانه انتخابات با رصد دقیق شرایط حاکم بر کشور، دست به خلق سناریوهای متعددی می‌زنند وبا به راه اندازی پروپاگاندای رسانه‌ای، افکار عمومی را متأثر و ملتهب می‌سازند تا در این رهگذر نتیجه مطلوب آنان با انتخابات رقم بخورد.

سناریوی ایجاد فضای دوقطبی در انتخابات که این روزها شاهد آن هستیم از ماه‌ها پیش با القای دوقطبی جنگ و صلح، سیاه و سپید، جنگ و توافق و برجام و ضد برجام در غالب جریانی نرم با تاکید بر دور شدن از خطر جنگ در سایه توافق هسته‌ای، کلید خورد؛ در این میان برخی از روزنامه‌های داخلی نیز در نخستین روزهای کاری سال جدید همزمان با نزدیکتر شدن به زمان انتخابات، با استفاده از تیترهایی چون: «اعلام حضور رقیب روحانی»، «فرجام دوئل دو روحانی»، «نماز رئیسی، سخنرانی روحانی»، «رقیب روحانی از مشهد آمد» به استقبال انتخابات رفتند و با القای وجود فضایی دوقطبی و تثبیت آن در اذهان عمومی، بی آنکه به تبعات آن بی اندیشند، خواسته و ناخواسته با جبهه‌ی خارج نشین هم صدا شدند وبر هیزم این آتش افزودند.

اما در حالی که برخی از جریان‌های سیاسی داخلی، با رویکردی ناپخته و اصرار ورزی بر دو قطبی سازی فضای انتخابات، بازی خود در زمین دشمن را همچنان فاقد موضوعیت می‌خوانند، شاهدی از غیب می‌رسد، «باب کورکرِ» جمهوریخواه و رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از تعلیق طرح تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد و علت آن را هم نگرانی آمریکا و متحدانش از اثر گذاری تصویب تحریم‌های جدید بر نتیجه انتخابات ایران اعلام کرد. پس از این اتفاق گزاره‌ی وجود جریانی هدفمند برای هدایت افکار عمومی به سمت و سویی خاص در انتخابات و دو قطبی جنگ و صلح بیش از پیش قوت گرفت.

حال پرسشی که در این رهگذر مطرح می‌شود آن است که چرا مقام معظم رهبری بر ضرورت پرهیز از ایجاد فضای دوقطبی در انتخابات تاکید دارند؟ چرا فضای رقابت دو قطبی در انتخابات می‌تواند به تهدیدی علیه منافع و مصالح کشور تبدیل شود؟ و در مقابل چرا جریانی خاص و هدایت شونده به دنبال ایجاد چنین فضایی در انتخابات کشور است و برای این منظور یک هجمه‌ی سنگین رسانه‌ای را در خارج و داخل کشور به راه انداخته است؟

برخی از ناظران ایجاد دوقطبی در فضای انتخابات را امری اجتناب ناپذیر تلقی و از آن به تقابل دو قطبی خردگرایی یاد می‌کنند، اتفاقی که در آن دو جریان و اندیشه سیاسی، در رقابت با یکدیگر قرار می‌گیرند، نظیر آنچه که در سال 76 یا 92 رخ داد و آنرا دوقطبی خوب می‌نامند، اما دو قطبی دیگری نیز می‌تواند رخ دهد و آن تقابل خردگرایی با پوپولیست یا عوام گرایی است، اتفاقی که بی تردید، شانس پیروزی پوپولیست در این میدان بیشتر خواهد بود نظیر آنچه که در انتخابات اخیر آمریکا، پیروزی «شو‌من نیویورکی» را با خود به همراه داشت.

اما تأمل بر فضای انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 94 نشان می‌دهد در هر دو صورت، دو قطبی سازی فضای انتخابات، تبعاتی را باخود به همراه خواهد داشت که به صورت بالقوه تهدیدی برای منافع مردم و کشور محسوب می‌شود.

تجربه ادوار گذشته انتخابات نشان می‌دهد در چنین شرایطی، مشابه یک فینال زودرس امکان رقابت در میان کاندیداها از بین رفته و بجز دو قطب ایجاد شده، سایر نامزدها شانس دیده شدن را از دست می‌دهند و به حاشیه رانده می‌شوند، انتخاب مردم در مواجهه با هجمه‌ای از تبلیغات بی منطق، دچار جهتگیری خاص و بعضاً اشتباه خواهد شد، مشابه آنچه که در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال 94 در تهران رخ داد و برخی از نیروهای برجسته و کارآمد از راه یابی به مجلس بازماندند.
 
از سویی دیگر در فضای رقابت دوقطبی، برخی از تحلیلگران با تفسیری خاص، نتیجه انتخابات را به نفع یکی از نامزدها پیش بینی می‌کنند و با القای آن میان مردم، توهم پیروزی پیش از موعد را دامن می‌زنند، نظیر اتفاقی که در انتخابات سال 88 رخ داد که پیش بینی زود هنگام برخی، فضایی شبهه انگیز و غبار آلود را در کشور رقم زد و خسارات جبران ناپذیری را برای مردم و کشور فراهم ساخت.

این روزها نیز رسانه‌های بیگانه با هم صدایی برخی در داخل، با دامن زدن به یک فضای دو قطبی کاذب، با بزرگ نمایی و اثر بخشی حضور «آراء خاکستری» به نفع یکی از نامزدها، پیروزی در انتخابات را سرنوشت محتوم یکی از کاندیداها معرفی می‌کنند. اتفاقی که می‌تواند تکرار تراژدی تلخ انتخابات سال 88 را با خود به همراه داشته باشد.

بی تردید آنچه که در شرایط کنونی باید بیش از هرچیز مورد توجه سیاسیون و اصحاب قلم و رسانه‌ها قرار گیرد ضرورت پرهیز از ایجاد فضایی دوقطبی در انتخابات و بازی در زمین دشمن است؛ جریانی که با استعانت از تبلیغات غیر واقع، انتخاب مردم را انتخاب میان دو گزینه‌ی جنگ یا امنیت، جنگ یا توافق وحتی آزادی و محدودیت تعبیر می‌کند تا در سایه نبردی روانی در آستانه انتخابات، منافع ملی و امنیت و اقتدار سیاسی کشور را نشانه رود و پس از انتخابات امتیازات خود را از جمهوری اسلامی بگیرد.
 
کلمات کلیدی : فضای دو قطبی+ دو قطبی کردن انتخابات
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۵:۵۸:۱۹
اتفاق خاصی نمیفته احمدی نژاد رای داره و پیروز میشه و روحانی هم با قبول شکست کنار خواهد رفت. همه روستاها و شهعرهای کوچک و نیمی از شهرهای بزرگ باهاش هستند. (4249899) (alef-2)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۹:۲۱:۵۳
البته اگر یک عده باز نگویند تقلب شده یا نگویند دلمون با منتخب مردم صاف نشد (4250572) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۵:۵۸:۳۴
انتخابات در همه جای دنیا 2 قطبی است .
حتی در آمریکا / دمکرات - جمهوری خواه (4249900) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۵:۱۸
دو قطبی بهتر از تک قطبی است (4249930) (alef-2)
 
معتقد به حضور تمام جناح ها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۷:۱۳
میزان رای ملت است .
رئیس جمهور بعدی نیز با رای و اراده ملت و صرفا باید از درون صندوق ها بیرون بیاید . (4249934) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۹:۲۳
حالا شاید مردم خواستن به این بابا دوباره رای بدن (4249949) (alef-2)
 
سیدرسول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۹:۵۸
انتخابات سه قطبی می شود (احمدی نژاد, روحانی و رئیسی ...) (4249952) (alef-2)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۲۳:۲۴
به نظر من دوقطبى شدن انتخابات اشكالى نداره. به تصميم گيرى مردم كمك ميكنه. به نفع اصلاح طلبان و روحانى هم هست (4249996) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۲۹:۲۴
سناریوی قشنگی طراحی شده ایشان می اید تا مردم هم نه به ایشان بگویند وهم نه به روحانی بلکه نفر سومی بیاید (4250034) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۳۱:۲۷
لحظه شماری میکنم برای دیدن مناظره محمود و حسن (4250042) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۶:۳۲:۳۸
حضور احمدی نژاد انتخابات را 3 قطبی کرد .

پس :

حضور ایشان را به فال نیک میگیریم (4250051) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۷:۱۳:۵۲
فقط روحانی (4250187) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۸:۰۱:۴۵
با امدن احمدی نژاد روحانی رایی نداره (4250295) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۸:۱۳:۲۴
اصلا متنو خوندی (4250341) (alef-2)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۸:۳۰:۳۶
دو قطبی سازی انتخابات به نفع دشمنه این را بدانید (4250403) (alef-2)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۸:۳۱:۱۸
انتخابات دو قطبی چشمها را کور میکند و حقایق پنهان میماند (4250405) (alef-2)
 
Hadi
۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۹:۳۱:۲۴
جنگ با آمریکا حتمی است در صورت رای نیاوردن روحانی و این مثل روز روشنه (4250618) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۴ ۰۵:۰۲:۴۸
برخی از نیروهای برجسته نتوانستند راه پیدا کنند!!؟ (4251654) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.