نظر منتشر شده
۱۴۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 61194
پرسش‌ها و ابهامات درباره انتخابات88
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ دی ۱۳۸۸ ساعت ۱۸:۳۱
به دنبال درخواست‌های مکرر بنندگان محترم درباره پاسخگویی به شبهات و سوالات موجود درباره انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری، بخش تحلیلی الف طی فراخوانی از 12 تا 22دیماه88 از علاقمندان دعوت کرد سؤالات مورد نظر خود را ارسال کنند تا به کمک مسئولان و کارشناسان، پاسخ آنها ارائه شود و یا مستندات جدید، جهت پیگیری به مقامات ذیربط ارائه گردد.

 

 

 

هدف الف از این فراخوان، اقناع هموطنانی بود که بدون تعصب یا پیش داوری درباره انتخابات22 خرداد، سوال و ابهام دارند.

لازم به یادآوریست که درپی توليد و انتشار شايعات گسترده دربارة انتخابات رياست جمهوري و تعلل مسوولان رسمي و رسانه اي كشور در پاسخگويي به سوالات و شايعات و سوء تفاهم ها، پاسخ هاي نسبتاً محدود مقامات رسمي به سوالات معترضین به نتیجه انتخابات در هياهو و جنجال پس از انتخابات احتمالاً به گوش معترضين نرسيد و برخی سوالات و شبهه ها هم متاسفانه استماع نشد.



درباره سوال هاي منتشر شده و پاسخهاي ارايه شده زیر؛ تذكر چند نكته ضروري است:

1-     طي 10روز اين فراخوان، حدود 900سوال به الف واصل شد كه اغلب تكراري و قابل تلفيق بودند در واقع، 70سوال منتشر شده، چكيده و تلفيق صدها سوال رسيده است. برخي سوالات صرفاً نظر يا تخطئه يا پاسخ ديگر سوالات بودند. برخي هم حاوي تهمت هاي غير مستند بود كه طبعاً منتشر نشده است.

2-     پاسخهاي ارائه شده تلفيقي است از پاسخهاي وزارت كشور، شوراي نگهبان و چند حقوقدان و كارشناس انتخاباتي كه به الف در اين راه كمك كرده اند. درعين حال سوالاتي كه پاسخ آنها هنوز روشن نيست، كتباً از وزارت كشور يا شوراي نگهبان استعلام شده است و در انتظار و پیگیر پاسخ آنها هستيم.

3- در اين پرسش و پاسخ سعي كرديم تا حد ممكن، محيطي آزاد براي طرح سوالات و شبهه هاي مشهور ايجاد كنيم. ادعا نداريم در اقناع همه معترضين موفق شده ايم. چرا كه برخي، اصل را بر تقلب قرارداده اند و با استدلال قانع نمي شوند. درحالی که طبق قانون باید اصل را بر صحت قرار داد و برای اثبات خلاف آن، مستندات ارائه داد. هدف اين فراخوان، عده ای که مستندی برای تقلب ندارند و با استدلال هم قانع نمی شوند، نبوده است. مخاطب اين پرسش و پاسخ، هموطناني هستند كه نسبت به نتيجه انتخابات سوال يا اعتراض دارند و در مقابل دليل و مدرك، بدون پيش داوري و تعصب، وجدان پاكشان را به قضاوت فرا مي خوانند.

اين پرسش و پاسخ، كار كوچكي بود كه از دست ما براي اقناع هموطنان معترض برمي آمد. ان شاالله در رفع شبه ها در حد خود موثر بوده باشد و كاستي هاي آن مورد عفو بينندگان بزرگوار قرار گيرد. 

 4-فرصت طرح سوال در 22 دیماه به پایان رسید. الف امیدوار است مسئولان وزارت کشور  در ارائه پاسخ سوالات باقی مانده، همکاری کنند و دیگر رسانه ها نیز به وظیفه ملی خود در استماع سوالات معترضان و پاسخگویی به آنها، اهتمام بیشتری بورزند.

یاداوری 26دیماه:

از حدود 900 نظر رسیده، 70سوال غیر تکراری بود و ماهیت سوال داشت که منتشر شده است. بقیه نظرات رسیده از این بخش حذف شده است تا سوالات تکراری همکاران الف را به اشتباه نیندازند و سوالات اصلی در لابلای انبوه نظرات، قابل تشخیص باشند.



با توجه به تمام شدن مهلت شرکت در این بحث، لطفا نظر جدید ارسال نفرمایید و به سوالات دیگران پاسخ ندهید

  متن فوق از 12 تا 26دیماه88 طی 5مرحله روزآمد شده است

 
 
چکیده دهها سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۰:۴۲
در مورد قطع اس ام اس از شب قبل رای گیری خیلی صحبت شده و یکی از دلایل تقلب معرفی شده، ممکنه در این مورد پاسخ بدید. با توجه به اینکه ناظران آقای موسوی در شعب رای گیری قرار بود تخلفات را با ای ام اس به ستاد مرکزی صیانت از آرا ارسال کنند، قطع پیامک در روز رای گیری مشکوک نیست؟ (270162)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۱:۳۳:۳۸
با توجه به افزایش فوق العاده شایعات و تهمتهایی که قبل از انتخابات، از طریق پیامک به سرعت در جامعه پخش می شد، (شایعاتی که دفتر مقام معظم رهبری را مجبور به دادن پیام و تکذیب برخی از آنها نمود) بیم آن وجود داشت که این اتفاق بر روی نتیجه انتخابات تأثیر داشته باشد و در نتیجه از بعدالظهر پنجشنبه 21خردادماه، سامانه پیامک قطع شد.

پس از اعلام نتایج و آغاز اغتشاشات خیابانی نیز، سیستم پیامک تا مدتی وصل نشد چرا که آشوبگران و اغتشاشگران، از پیامک برای هماهنگی و جمع آوری نیروهایشان سواستفاده می کردند.

اینکه نمایندگان ستاد یکی از نامزدها در شعب اخذ رای قرار داشتند که با پیامک تخلفات را گزارش کنند، دلیلی کافی نیست که روز قبل از انتخابات، جلوی پخش گسترده شایعات و اخبار دروغ (نظیر کناره گیری کروبی به نفع موسوی یا پیوستن روسای ستادهای احمدی نژاد به ستادهای موسوی و... ) گرفته نشود. البته جای این سوال هم باقیست که چرا تقریبا همه شایعات و جنگ روانی پیامکی آن روز به نفع یکی از نامزدها بود؟!

ضمنا اگرقطع سامانه پیامک باعث شده بود ناظران آقای موسوی در شعب اخذ رای نتوانند تخلفات احتمالی را گزارش کنند، می توانستند با تلفن همراه عادی این کاررا انجام دهند. اگر آن هم مقدور نبود، می توانستنددر زمان قانونی اعتراض، فهرست تخلفات را به شورای نگهبان ارائه کنند. (274659)
 
جواد زارعی
۱۳۸۸-۱۲-۰۶ ۱۱:۵۶:۵۷
بهترین وقت رابرای ورزش بگذاریدتابیشتربه خلق خداخدمت کنیدومیتوان بجای
آنکه ازسیاست نوشت هرازچندگاهی برای آقاامام زمان (ع) عریضه نوشت
بعددیدکه کدام نوشتارانسان رابه کمال ورشدخواهدرساند. (292650)
 
مریم+چندین سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۱:۰۹
با سلام و تشکر از اینکه بالاخره یکجا حق سوال داشتن و پاسخ خواستن معترضان را به رسمیت شناخت.
من فقط یک سوال می پرسم
به چه دلیلی نتیجه شمارش آراء صندوقها بصورت تفکیکی آنقدر تاخیر اعلام شد؟ (270168)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۱:۳۲:۳۵
نتایج رای گیری در هر صندوق پس از شمارش در فرمهای متعددی ثبت می شود و به امضای حدود 11 نفر از عوامل اجرایی و نظارت که از معتمدان محلی (اغلب معلمان مدارس) هستند می رسد. این فرمها به بخشداریها و فرمانداریها منتقل شده و در آنجا بعد از تجمیع با دیگر فرمهای دریافتی، فرمهای مخصوص دیگری پر می شوند. فرمهای جدید به استانداریها ارسال و در آنجا ضمن تجمیع در فرمهای مخصوص دیگری ثبت می شوند. نتایج حاصل به صورت فرمهای متعدد به وزارت کشور ارسال می شود و در آنجا ثبت شده و اطلاع رسانی می شود.

حال در نظر بگیرید که برای اعلام عمومی نتیج تفکیکی صندوقها، اتفاقات فوق باید برای بیش از 46 هزار صندوق در سراسر کشور بیفتد، هماهنگی های لازم با بخشهای مختلف نظارتی و امنیتی برای اعلام عمومی این اطلاعات انجام شود و بررسی های مجدد بر آمار صورت پذیرد تا میزان خطاهای انسانی تا حد صفر کاهش یابد. این فرآیند نیاز به صرف وقت طولانی خواهد داشت. (با توجه به این که اعلام آمار ریز صندوقها در انتخابات ایران بی سابقه بوده است، هماهنگی های امنیتی و اجرایی زیادی لازم بوده است) برای اولین بار در 30 سال برگزاری انتخابات ایران، وزارت کشور تنها چند روز پس از برگزاری انتخابات، نتایج تفکیکی شهرها را در اختیار عموم قرار داد. (در دوره های قبل این اطلاعات پس از چند ماه، آن هم فقط در اختیار افراد خاص و حداکثر نمایندگان ستادهای نامزدها قرار می گرفت).
البته بهتر است قانون انتخابات به گونه ای اصلاح شود که انتشار این آمار، وظیفه وزارت کشور باشد و برای انتشار آن، زمانبندی خاصی پیش بینی شود. (274662)
 
م.س و تعداد زیادی سوال رسیده
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۲:۰۸
اگر تقلب نبود صاحبان 24 میلیون رای چرا باید از تجمع 13 میلیون بترسند وبه آنها اجازه راهپیمایی ندهند؟
مگر نمی گویید 24 از 13 بزرگتر است؟ مگر نمی گویید طرفداران احمدی نژاد بیشترند؟ پس چرا به این 13میلیون اجازه تجمع ندادند تا در خیابان معلوم شود چه کسی بیشتر است؟ (270177)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۱:۳۵:۱۹
طبق اصل27 قانون اساسی، گروه ها و دسته جات رسمی حق دارند اجتماعات و راهپیمایی تشکیل دهند. البته قانون اساسی یک کل واحد است و اصول دیگرش نباید بخاطر اقامه یک اصل نقض شود در ایم مورد، اصل40 قانون اساسی هم قابل توجه است که:
"هيچ کس نمي‌تواند اعمال حق خويش را وسيله اضرار به ديگران قرار دهد"
از سوي ديگر ماده 31 آيين‌نامه قانون احزاب که در دولت آقاي موسوي تصويب شده است، برگزاري اجتماعات منوط به دادن تعهد مبني بر "عدم حمل سلاح" يا "عدم اخلال نسبت به مباني اسلام" و "امنيت" دانسته و در اصلاحيه ماده 35 همان آيين‌نامه که در هيات وزيران دولت اصلاحات به تصويب رسيده است: "صدور اجازه کتبي تشکيل اجتماعات به عهده وزارت کشور است و برگزاري راهپيمايي منوط به اطلاع وزارت کشور و تشخيص کميسيون ماده 10"، مي‌باشد
طبعا در شرایط خاصی که امنیت عمومی ممکن است به خطر بیفتند، وزارت کشور با برقراری تجمع مخالف می کند چرا که مسئول نظم و امنیت عمومی است.

بعد از انتخابات 22خرداد از یکسو برگزاری تجمع آرام، حق معترضین بود اما از سوی دیگر، اوباش و آشوبگران از تجمعات سوءاستفاده می کردند و از همه بدتر اینکه، برخی هواداران متعصب آقای موسوی در تهران، برایشان تقلب در انتخابات باور شده بود و ممکن بود بر اثر هیجان زیاد و سخنان تحریک آمیز، در تجمعات رفتاری بروز دهند که باعث سوءاستفاده بیشتر اوباش شود. این اتفاق متاسفانه در پایان راهپیمایی دوشنبه 25خرداد در خیابان آزادی به وقوع پیوست و افرادی پس از پرتاب بمب آتشزا به یک مرکز نظامی حاوی اسلحه(پایگاه مقداد)، برای ورود به آن اقدام کردند.


لازم به یادآوری است که آقایان موسوی و کروبی، مسیر قانونی اعتراض به نتیجه را نیز طی نکردند درحالی که برای اعتراض، باید مستندات خود را باذکر نوع تخلف و نام صندوق و شعبه، به شورای نگهبان ارائه می کردند. در این شرایط، دعوت به تجمع خیابانی بدون کسب اجازه قانونی از وزارت کشور، دهن کجی به قانون و نهاد های قانونی بود.

اگر آقای موسوی، از مسیر قانونی اعتراض می کرد با بیانیه های آتشین و حاوی قضاوت و پیشداوری، طرفدارانش را به اعتراض خیابانی تحریک نکرده بود، جای این پرسش جدی از وزارت کشور وجود داشت که چرا به ایشان و هوادارانش اجازه تجمع قانونی نمی دهد. اما وقتی آقای موسوی، مسیر قانونی اعتراض را رها کردند و احتمال سوء استفاده از تجمعات بسیار بالا بود، می توان به مسئولان انتظامی و امنیتی حق داد که به تجمع هواداران نامزدهای معترض به نتیجه که به قانون انتخابات هم تمکین نمیکردند، اجازه تجمع ندهند

شاید یک درس مهم از حوادث سال 88 این باشد که درباره اصل 27 قانون اساسی، تدوین مقررات صورت گیرد تا شرایط درخواست تجمع، تعریف اعتراض قانونی و اثربخش، حقوق معترضان و محدوده اعتراض قانونی و نیز وظیفه مسئولان رسمی در استماع نظر معترضین و پاسخگویی به آنها، روشن و شفاف شود تا مخالفت وزارت کشور با درخواستهای تجمع و راهپیمایی، سلیقه ای و قابل تفسیر نباشد. (274676)
 
خلاصه چندین سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۲:۲۱
چرا رهبر انقلاب روز 23 خرداد و قبل از اینکه شورای نگهبان نتیجه انتخابات را تایید کند، به نامزد پیروز تبریک گفتند؟ (270179)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۱:۳۰:۰۲
اولا" - مطابق ماده 18 قانون انتخابات، مصوب 5 تیر 1364، وظیفه اطلاع رسانی نتیجه کلی انتخابات بر عهده وزارت کشور است. بر مبنای این قانون، شورای نگهبان وظیفه نظارتی و رسیدگی به شکایات را بر عهده دارد. بنابراین مطابق قانون آنچه وزارت کشور اعلام می کند، نتیجه انتخابات محسوب می شود، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود
ثانیا" - تبریک رهبر انقلاب به نامزدی که حائز اکثریت آرا اعلام می شود، در همه انتخابات ریاست جمهوری قبلی مرسوم بوده است. به عنوان نمونه، رهبر انقلاب عصر روز شنبه 3خرداد1376 پس از اطلاعیه رسمی وزارت کشور درباره نتیجه انتخابات دوم خرداد، پیروزی آقای خاتمی در انتخابات پرشور آن سال را تبریک گفتند و برایشان آرزوی موفقیت کردند:

http://www.hamshahrionline.ir/hamnews/1376/760304/siasi24.htm

ضمنا تبریک رهبر انقلاب در همه این سالها، خطاب به مردم و از باب تشکر از مشارکت آنها در انتخابات بوده است و طبعا در این پیام ذکر نام و تبریک به فردی که رسما حائز اکثریت آرا اعلام شده، طبیعی است و چه بسا نام نبردن از وی، باعث سوءبرداشت و حرف و حدیث های بیشتری شود. (274756)
 
خلاصه چندین سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۲:۳۱
چرا براي نمايندگان کانديداهای مخالف دولت براي رفتن پاي صندوق و نظارت بر اخذ رای، کارت صادر نشد؟ (270182)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۷:۱۸
الف- رئیس ستاد انتخابات کشور، آقای دانشجو: «در تاريخ دوم خردادماه به فاصله 20 روز تا برگزاري انتخابات، در قالب جلسه‌اي با نمايندگان ستادها مقرر شد تا هر يک از ستادها از طريق سايت ويژه‌ اي که از سوي وزارت کشور در قالب نرم ‌افزار صدور کارت طراحي شده، اسامي نمايندگان خود در شعب اخذ رأي را وارد کنند. اما شاهد آن بوديم که در 15 خرداد ماه به فاصله تنها 6 روز تا برگزاري انتخابات ستادها به ما اطلاع دادند که اين امکان براي آنها وجود ندارد. علي‌رغم تمامي مشکلاتي که به واسطه زماني کوتاه براي ساختار فرمانداري ‌ها بوجود آمد بيش از 92 هزار و 200 کارت در سراسر کشور براي نمايندگان کانديداها در شعب اخذ رأي صادر شد که از اين ميان بيش از 40 هزار کارت متعلق به ستاد آقاي موسوي و بيش از 13 هزار کارت براي ستاد آقاي کروبي و بيش از 6 هزار کارت براي ستاد آقاي رضايي صادر شد و اينکه برخي بيان مي‌ کنند براي شعبه ‌اي خاص کارت صادر نشده و يا کارت ‌ها داراي مشکلاتي است، اين موضوع بواسطه نقص در مدارک ارائه شده به فرمانداري ها است به طوري که برخي مدارک ارسالي از سوي برخي ستادهاي انتخاباتي در داخل گوني تحويل فرمانداري ها شده بود با این حال، کارمندان مربوطه با وجود فشار کاری زیاد، برای همه ناظرانی که مدارکشان کامل ارائه شده بود، کارت صادر کردند. از سوي ديگر در برخي شعب، نماينده کانديداها به امور اجرايي ورود پيدا مي ‌کردند که ما براساس تأکيد گذشته و برمبناي قانون، در اين خصوص اقدام کرديم.»

نکته قابل توجه ديگر اين است که بر اساس آمارِ تعداد کارت هاي صادر شده، آقاي موسوي در 89 درصد صندوق هاي راي کل کشور نماينده داشته است. اين درحالي است که احمدي نژاد در 72درصد، کروبي 5/29درصد و رضايي 12درصد صندوق ها نماينده داشته اند. قابل قبول است که آقاي موسوي در مورد صندوق هايي که ناظر نداشته اند داراي شک و شبهه باشد. اين شک کاملاً معقول و منطقي است اما راه حل برطرف شدن آن اين است که ايشان خواستار بازشماري تعدادي از اين صندوق ها بصورت تصادفي شوند و نتايج آنها را با صندوق هايي در همان منطقه و شهر مقايسه کنند که در آنجا ناظر داشته اند و ببينند که آيا چنان تفاوت فاحشي وجود دارد يا خير.

ضمنا ادعاهایی با عنوان صدور کارت برای تعداد کمی از ناظرین معرفی شده از ستاد آقای موسوی یا تکذیب حضور 40هزار ناظر از طرف آقای موسوی و یا حتی ادعای فقط13 هزار ناظر ایشان در صندوقها، با اخبار ستاد رسمی آقای موسوی تناقض دارد. مانند این خبر:

(274757)
 
چند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۲:۴۲
منحنی ثابت و روند یکسان نتایج انتخابات در شهرهای کوچک و بزرگ و عدم تغییر آن در مناطقی که گرایشات قومی در آنها وجود دارد، چطور این ممکن است (270185)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۰:۱۵:۰۶
این ادعا صحیح نیست چراکه رأی آقای احمدی نژاد در حوزه های مختلفی نظیر تهران، زاهدان، تبریز و ... از آقای موسوی کمتر است و در بسیاری از حوزه ها نیز، با اختلاف اندکی از ایشان بالاتر است. مراجعه به آمار تفکیکی استانها و شهرها و رسم نمودار نسبت آرا، نادرستی این ادعا را ثابت می کند.

درباره موضوع نسبت آرا یا قانون بنفورد یا خطی بودن نتایج آرا، علاقمندان می توانند به این مقالات و گزارشها مراجعه فرمایند:

انحراف معیار آرای اعلام شده مشکل دار بود؟
http://alef.ir/1388/content/view/47947

یک منحنی گمراه‌کننده
http://alef.ir/1388/content/view/47953

یک رگرسیون گمراه‌کننده
http://alef.ir/1388/content/view/47955

سازگاری نتایج انتخابات با آزمون‌های بنفورد
http://alef.ir/1388/content/view/48019

انتخابات 88 و نظریه رای‌دهندگان ميانی
http://alef.ir/1388/content/view/48418 (274764)
 
تعدادی سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۲:۵۳
چرا آرای آقای کروبی نسبت به دوره نهم این قدر کاهش پیدا کرده است؟ اگر فقط اعضای ستاد و حزب اعتماد ملی به ایشان رای می دادند، تعداد آرا از این رقم بالاتر نبود؟ (270187)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۰:۲۲:۳۷
الف- اقبال مردم به افراد و شعارهای آنها، در گذر زمان تغییر می کند. همچنانیکه آقای هاشمی رفسنجانی دو دوره رئیس جمهور می شود، اما دو سال بعد در انتخابات مجلس ششم، و 8 سال بعد در انتخابات نهم ریاست جمهوری رأی نمی آورد. از این موارد بسیار زیاد وجود دارد.

شاید کاهش آرای آقای کروبی بین دو انتخابات 1384 تا 1388 را بتوان با کاهش جذابیت مهمترین شعار آقای کروبی در سال84 (دادن پول نقد) به سبب بحث پرداخت یارانه ها و نیز اجرای سهام عدالت در دولت نهم، یا ساخت مستند تلویزیونی ضعیف یا حضور نه چندان پرفروغ در مناظره های تلویزیونی ... توجیه کرد.

با توجه به اینکه فرهنگ حزب و تحزب در کشور ما جا نیفتاده است، نمی توان گفت که هر کسی که در فلان حزب عضو شده است پس در تمام انتخابات به کاندیدای آن حزب رأی خواهد داد. چه بسا افراد زیادی فقط برای گرفتن کارت عضویت در حزبی ثبت نام نمایند. واقعاً چند درصد از مردم ما عضو رسمی احزاب قانونی هستند؟ چه میزان از آنها با اطلاع از اساسنامه حزب، عضو آن شده اند؟ چقدر از آنها حق عضویت خود را می پردازند و در برنامه های حزب شرکت می کنند؟

ضمنا نباید فراموش کرد که رأی آقای کروبی از بین اصلاح طلبان می باشد. در این دوره، تمام توان اصلاح طلبان برای به دست گرفتن قدرت بود و بنابراین طبیعی به نظر می رسید که هر کسی که کوچکترین عُلقه ای به جریان اصلاح طلبی دارد به هر نحو ممکن به پیروزی آن کمک کند. با توجه به اینکه در تمام نظرسنجی ها آقای کروبی پایین ترین رأی را داشت، طبیعی به نظر می رسید که اصلاح طلبان، هر چند طرفدار آقای کروبی باشند، به آقای موسوی رأی بدهند. (274765)
 
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۳:۴۸
با سلام. لطفاً توضیح بدهید که چطور ممکن است در چند استان (مثلاً لرستان) در تعداد بسیار زیادی از صندوق ها (مثلاً بیش از ده درصد از کل صندوق های این استان) تعداد کل آرا مضرب صد بشود (100، 200، 300 و غیره). خیلی ممنون (270190)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۱:۲۸:۵۶
پاسخ این سوال را شاید بتوان با صدتایی بودن تعرفه های ارسالی به صندوقها و تمام شدن تعرفه در چنین صندوقهایی توضیح داد.
درعین حال برای دریافت پاسخ قانع کننده تر، سوال را برای دفتر روابط عمومی و دفتر مدیرکل انتخابات وزارت کشور ارسال شده است تا جواب کاملتر و دقیق تر را ارائه کنند.
بخش تحلیلی الف

در انتظار پاسخ وزارت کشور (274767)
 
چندین سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۴۳:۱۰
چرا سایتهای نزدیک به دولت از جمله همین الف در ساعتهای اولیه روز از پیروزی آقای احمدی نژاد خبر می دادند؟ (270192)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۴:۵۲
توضیح کارشناسان وزارت کشور:
الف- به چند صورت می توان از نتیجه شمارش آرا اطلاع پیدا کرد:
1- بر مبنای فرم 28 که مربوط به رأی کلی هر شهرستان می باشد و منوط به شمارش آرای تمام صندوقهای آن شهرستان و بررسی دقیق و پر کردن فرمهای متعدد است. فرمهای مربوط به هر صندوق (از جمله فرم 22) باید به محل فرمانداری منتقل شده و طی روند مشخص جمع بندی شوند و در فرم 28 وارد شده و به امضای تعداد زیادی از مجریان و ناظران برسند. بنابراین اعلام به این صورت زمان زیادی می طلبد و چون اعلام رسمی وزارت کشور در مرحله دوم (از ساعت 9 صبح به بعد) به این شیوه بود، وقفه زیادی در اعلام پیش آمد.
2- نوع دیگر اطلاع از آرا بر مبنای فرم 22 است که مربوط به هر صندوق می باشد و منوط به بررسی مجدد آرا و پر کردن این فرم و فرمهای دیگر و امضای آن می باشد. هر چند این فرآیند نیز طولانی است، ولی نسبت به اعلام بر اساس فرم 28 سریعتر است. اعلام وزارت کشور در مرحله اول بر این مبنا بود.
3- سریعترین نوع اطلاع از نتایج آرا، تماس با مجریان، ناظران و یا نماینده های نامزدها در سر صندوقها است که بلافاصله پس از شمارش اولیه صندوق می توانند با تقریب مناسبی نتیجه آرا را اعلام نمایند. این نوع اعلام، غیر رسمی است و همیشه با درصدی خطا همراه است.

ضمنا براساس آمار رسمي، 46 ميليون و 200 هزار نفر واجد شرايط رأي دادن بوده‌اند که از این تعداد:
- رأي دهندگان در جامعه روستايي 15 ميليون و 300 هزار نفر، معادل 33 درصد. - شهرهاي كوچك 19 ميليون و 600 هزار نفر، معادل 43 درصد.
- شهرهاي بزرگ 11 ميليون و 260 هزار نفر، معادل 24 درصد كه از اين رقم آخر حدود 5ميليون شهر تهران است.

لذا بیشتر آرا در این صندوقهای کوچک ریخته شده. از طرف دیگر ساعت رأی گیری تا ساعت 9 شب بوده است و درصورتی که در حوزه صف، وجود داشته قابل تمدید تا ساعت 10 بوده و در اکثر این صندوقهای کوچک چنین اتفاقی رخ نمی دهد. لذا آنها می توانند ساعت 9 درب حوزه را بسته و شروع به شمارش آرا کنند. برای همین است که آمار غیر رسمی (حدود 76 درصد آرا) در عرض حدود یک ساعت الی یک و نیم ساعت قابل دسترسی تلفنی است. در این مدت بعضی حوزه های بزرگ و پرجمعیت ممکن است حتی شروع به کار شمارش آرا نکرده باشند. متأسفانه بعضی رسانه ها هم با وجود اعلام غیرقانونی بودن این کار (اعلام آمار غیر رسمی)، برای خودشیرینی این خبرهای غیررسمی را اعلام می کنند.

البته همانطور که بیان شد، اینگونه اطلاع رسانی از میزان آرا همیشه با درصدی خطا همراه است.

یادآوری بخش تحلیلی الف:
همکاران ما مانند اغلب هموطنان، در پایان یک رقابت بیسابقه و تاریخی انتخاباتی، در ساعات پایانی جمعه شب22 خرداد منتظر نتایج اولیه شمارش آرا بودند. فشار بسیار شدید بر سرور الف در آن ساعات، گویای وجود چنین حس و تقاضایی در بینندگان بود. همان ساعات با یک خبرنگار در شورای نگهبان در تماس بودیم. ایشان حدود ساعت یازده و نیم شب، نتیجه شمارش آرا در چند شهر کوچک در استانهای کرمانشاه، سمنان و کرمان را بطور تقریبی اعلام کرد که بلافاصله با تیتر: «پیروزی احمدی نژاد در شمارش اولیه آرا» روی سایت قرار گرفت. این خبر تا صبح روز شنبه به تدریج کامل شد و به شکل زیر در آمد:



یادآوری می شود. اولا آمار موجود در شورای نگهبان توسط ناظرین این شورا در شهرهای مختلف اعلام میشد و البته رسمی نبود اما به دلیل دقت کمتر، سریعتر از آماری که وزارت کشور رسما اعلام میکرد، بدست می رسید.
ثانیا همزمان با الف، چندین خبرگزاری و شبکه خبری داخلی وخارجی از جمله تلویزیونهای الجزیره، سی ان ان و بی بی سی، به نقل از خبرنگاران خود در تهران، نتایج شمارش آرا را لحظه به لحظه اعلام می کردند بطوری که الف گاهی در تکمیل خبر خود، آمار آنها را نقل می کرد. (274776)
 
چند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۴۴:۴۷
چرا در این دوره علی رغم این که مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال، جمعیت افراد واجد شرایط رای دادن را حدود 000/200/45 نفر اعلام کرده بودند، تعداد 000/600/59 برگه تعرفه رای با شماره سریال چاپ شد؟ (اعداد ارائه شده ادعای آقای موسوی هستند که در نامه سرگشاده دوم به شورای نگهبان ذکر نموده اند.) (270196)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۱:۲۶:۳۳
1- در تمام دوره های رای گیری، تعرفه ها با درصد مشخصی بیشتر از واجدین شرایط آماده می شده اند. (این کار هم دلایل مختلفی دارد: از جمله اینکه تعداد مراجعه کنندگان به صندوقها از قبل مشخص نیست، و بنابراین مسئولین اجرایی، باید برای هر صندوق با ضریب اطمینان مناسب، تعرفه اضافه در نظر بگیرند. بنابراین در برخی حوزه ها، تعرفه های موجود کفاف مراجعه کنندگان را نمی کند و در برخی حوزه ها اضافه می آید. آنچه واضح بوده و همه ناظران تایید می کنند، این است که تعداد شعبی که تعرفه در آنها اضافه می آید و در فرم 22 ثیت می شود، بسیار بیشتر از تعداد شعبی است که تعرفه در آنها کم می آید. (در نظر داشته باشید که مجریان موظفند با شروع آخرین قبض صد تایی تعرفه، به فرمانداری گزارش دهند که تعرفه های جدید برای آنها ارسال شود، و بنابراین خیلی از صندوقهایی که در ابتدا به ظاهر تعرفه کم آورده اند، در انتها تعرفه زیاد می آورند.) با توجه به اینکه حدود 50 هزار صندوق در سراسر کشور وجود دارد، اگر به طو متوسط در هر صندوق فقط 200 تعرفه اضافه آمده باشد، در کل حدود 10 میلیون تعرفه باید اضافه آماده شده باشد.) در این دوره، با توجه به پیش بینی مشارکت گسترده، مسئولین تعداد مناسبی تعرفه اضافی آماده کرده اند، که آمار درست به این صورت است: واجدین شرایط رای دادن: 46 میلیون و 200 هزار نفر. تعداد برگه های رای چاپ شده: 58 میلیون و 785 هزار برگ. (از این تعداد: حدود 40 میلیون رأی شمرده شده است، تعداد معینی تعرفه استفاده نشده در انبار وزارت کشور و انبار استانداری ها موجود و در دسترس است و بقیه نیز در صندوقهای پلمپ شده موجود می باشند. تمام موارد فوق به علاوه کلیه قراردادهای چاپ تعرفه، توسط هیئت سه نفره ای از جانب شورای نگهبان طی مدت دو روز بررسی شده است و تطابق آنها ثابت شده است.)

2- مطابق آنچه در پاسخ به شبهه دوم ذکر شده است، تعداد تعرفه های مصرفی و اضافی، برای تمامی صندوقها مشخص بوده و در فرم 22 (که همه ناظران امضا می کنند، و شماره ناظرانی که از طرف آقای موسوی این فرمها را در صنوقهای مختلف امضا نموده اند بیش از 40 هزار نفر است) آمده است. بنابراین خیلی راحت می توان کشف کرد که آیا از تعرفه های اضافی، استفاده سوء شده است یا نه.

3- تمام تعرفه ها دارای شماره سریال هستند که این شماره ها، استان به استان متفاوتند. با توجه به تفاوت استان به استان سریالِ تعرفه ها، لزوم چاپ تعداد بیشتر تعرفه مشخص می شود، زیرا اگر در یک شهر مشارکت افزایش زیادی داشته باشد، نمی توان از شهر دیگر به آن شهر، تعرفه فرستاد.

4- نکته ای هم که بد نیست یادآوری شود، این که در برخی کشورها، کسانی که می خواهند در انتخابات شرکت کنند از مدتی قبل اعلام می کنند، و در نتیجه مسئولین کشور تعداد تعرفه ها را با ضریب بسیار مناسب آماده می کنند. متأسفانه در کشور ما (با توجه به ضعف امکانات و احیاناً مشکلات فرهنگی) نمی توان این کار را عملی کرد و در نتیجه این مشکلات تا حدودی پذیرفتنی است. (274781)
 
علی و چند بیننده دیگر
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۴۶:۲۶
در مورد انتشار تصاویر تعرفه های تا نخورده و نو از تلویزیون در باز شماری آرا توسط شورای نگهبان چه توضيحی وجود دارد ؟ ,... (270198)
 
پرسشگر + جند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۴۷:۲۹
چرا در این دوره بر خلاف دوره های پیشین، زمان رای گیری فقط تا ساعت 22 تمدید شد؟ (270204)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۱:۲۶:۴۵
1- زمان اخذ رای، در دوره های پیش از ساعت 9 تا 23 بوده است، که در این دوره این زمان از ساعت 8 آغاز و با چهار بار تمدید، در ساعت 22 پایان یافته است. ضمن اینکه مطابق ابلاغیه وزارت کشور، از افراد حاضر در پای صندوق تا آخرین نفر رای گیری شده است و به اقرار ناظران موجود، در برخی حوزه ها کار اخذ رأی تا ساعت ها بعد از 22 شب، ادامه داشته است

2- میزان مشارکت بالای مردم (85%) می تواند نشانگر این باشد که زمان در نظر گرفته شده برای اخذ رای تقریباً مناسب بوده است.

3- اگر فرض کنیم تمام آنهایی که به هر دلیلی (کمبود تعرفه، بسته شدن دربها، کهولت سن، بیمار بودن، نداشتن شناسنامه، و ...) نتوانسته اند رای بدهند، پای صندوق می آمدند و همه آنها هم به آقای موسوی رای می دادند، رای ایشان حدود 19 میلیون می شد که باز آقای احمدی نژاد با کسب اکثریت مطلق (بیشتر از نیمی از آرا) رئیس جمهور منتخب محسوب می شد. (274785)
 
محسن و ده ها سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۴۹:۱۸
چرا خواسته آقاي موسوي كه تطبيق سريال شناسنامه وته برگ ها بود و همچنين بررسي دست خط ها مورد موافقت شوراي نگهبان واقع نشد؟ (270207)
 
پاسخ سوال13:
۱۳۸۸-۱۰-۲۴ ۱۲:۵۲:۴۲
شورای نگهبان:
این امر مورد موافقت شورای نگهبان قرار گرفت لیکن آقای موسوی از پیگیری آن خودداری کرد. شورای نگهبان در بند 9 گزارش تفضیلی خود درباره انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ـ که در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت و در پایگاه اصلاع رسانی شورای نگهبان نیز قابل دسترسی است ـ به این پرسش پاسخ داده است. نامزدهای معترض متاسفانه در فرصت قانونی، از اعلام شکایت قطعی و تفضیلی و مستند رسمی خودداری کرده و به دعوت شورای نگهبان برای حضور در جلسات شورا و طرح ایرادات خود، پاسخ مثبت ندادند.
شورای نگهبان جهت بررسی هر چه بیشتر شکایات، علاوه بر مهلت ده روزه خود، 5 روز دیگر نیز از رهبر معظم انقلاب درخواست تمدید مهلت نمود که با موافقت معظم‌له روبرو گردید. در نهایت، در حالی که مهت پنج روزه (تمدید شده) شورای نگهبان برای بررسی شکایت‌ها رو به پایان بود، نامزد مورد نظر در ساعات پایانی روز یکشنبه 7 تیر 1388،از طریق یکی از واسطه‌ها و به صورت شفاهی خواستار تطبیق سریال شناسنامه و ته برگ‌ها شد. طرح این درخواست در حالی بود که شورای نگهبان تنها یک روز تا پایان زمان اعلام نظر نهایی، فرصت داشت. با این حال به وی اعلام شد اگر خود ایشان، این درخواست را به طور کتبی و رسمی مطرح ساخته و اعلام کند که «اگر با این بررسی‌ها ثابت شد تخلفی در انتخابات صورت نگرفته است، شکایت خود را پس می‌گیرد». شورای نگهبان علیرغم محدودیت زمانی، به این کار خواهد پرداخت. با این وجود وی حاضر به انجام این کار نشد. (274834)
 
دهها سوال مشابه +علي
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۵۲:۳۲
من تقریبا مطمئنم که ادعای تقلب، ناشی از توهم و واقعا تهمتی بزرگ و خانمان برانداز بود اما فقط یک سوال دارم که هیچکسی نتونسته جوابشو بده لطفا بفرمایید: چرا آراي محسن رضائي از صبح تا بعدازظهر از630 هزارتا به 580 هزارتا كاهش پيدا كرد؟
اینم لینک سندش:
http://www.rezaee.ir/fa/pages/?cid=8521 (270208)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۷:۵۹:۲۹
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (274835)
 
دانشجوي سبز
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۵۳:۲۶
باتوجه به اينكه حتي آقاي احمدي نژاد در انتخابت مجلس ششم مدعي تقلب شد وحتي آيت الله مومن هم مدعي شده در انتخابت مجلس سوم تقلب شده،آياامكان تقلب در كشور ما وجود ندارد؟ (270209)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۰۷:۰۵
تقلب در سیستم انتخاباتی ایران غیرممکن نیست ولی تقلب سراسری آن هم در انتخابات ریاست جمهوری فوق العاده سخت است و به هماهنگی صدها هزار نفر نیاز دارد که امکان آن بسیارکم است. (277014)
 
یه ایرونی + چندین سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۲:۵۴:۰۱
اولا تشکر که بالاخره این کار را انجام دادید ولی گلایه که چرا اینقدر دیر؟ ثانیا این صیما مرده بود که همون روزها این کار را انجام دهد تا اینقدر به کشور صدمه نخورد؟
سوال اصلیمن:
چرا در برخی حوزه های رای گیری، مشارکت بالای 100 درصد بوده است؟ (270211)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۸:۱۴:۰۹
1- در دوره های پیش نیز این اتفاقات مشاهده می شده است. مثلاً در انتخابات نهم ریاست جمهوری که مشارکت کل کشور 62 درصد بود، درصد مشارکت در برخی شهرها به این صورت بوده است: شهر ری: %216، شمیرانات: %797.2، رباط کریم: %130، کوهرنگ: %110 و ... . حال در این دوره که مشارکت به 85 درصد رسیده است طبعا این موارد با وسعت بیشتر مشاهده خواهند شد. به همین طریق در انتخابات مجلس هشتم (با 55 درصد مشارکت) در 49 حوزه، در انتخابات مجلس هفتم (با 51 درصد مشارکت) در 37 حوزه و ... این اتفاق رخ داده است که در مقایسه با تعداد 50 حوزه در این دوره (آن هم با مشارکت 85 درصدی) کاملاً طبیعی است.

2- آماری که مبنای افراد واجد شرایط در هر شهر می باشند (و توسط سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ارائه می شوند) همیشه قطعی نیستند. چه بسا افرادی که برای شغل یا تحصیل یا سربازی یا ... به شهر دیگر رفته باشند (مهاجرت دائمی یا موقت)و در آمار واجدین شرایط آن شهر لحاظ نشده باشند.

3- با توجه به زمان رای گیری، از طرفی تعدادی دانشجویان در شهرهای خود نیستند و از طرف دیگر مسافرت ها نیز تا حدودی آغاز می شوند. به طور مثال در شهری مانند بیرجند: 6 دانشگاه وجود دارد که دانشجویان غیر بومی آنها در ایام انتخابات در این شهر هستند، و جمعیت خود آن نیز کمتر از سیصد هزار نفر است و مشارکت افراد بومی هم همیشه بسیار بالا است. حال اگر تعداد اندکی مسافر هم به این شهر آمده باشند، مسلماً مشارکت از 100 درصد بیشتر خواهد شد. (کما اینکه این اتفاق در انتخابات دوره نهم که مشارکت کلی 62 درصد بود، رخ داد.) حال این اتفاق برای شهرهایی که جمعیت بومی آن ها خیلی کمتر است، مسلماً بیشتر اتفاق می افتد.

4- باید دید آیا در تمام حوزه هایی که مشارکت بالای صد در صد است، نامزد خاصی اول است یا اینگونه نیست؟ مشاهده می شود در حوزه ای مانند شمیرانات (که مشارکت در این دوره حدود 1300 درصد بوده) آقای موسوی با 200931 رأی از آقای احمدی نژاد با 102433 رأی بالاتر است. (نسبت 2 بر 1)

5ـ- در انتخابات رياست‌جمهوري منع قانوني ندارد كه كسي از شهري به شهر ديگر يا استاني به استان ديگر برود و راي بدهد. برخلاف انتخابات مجلس شوراي اسلامي كه اگر كسي در مرحله اول در حوزه‌اي راي داد در مرحله دوم نمي‌تواند در حوزه ديگر راي بدهد.

6- تركيب جمعيتي برخي از شهرها، به گونه‌اي مي‌باشد كه برخي شهرها مهاجرپذير هستند. به صورتي كه در روز يك جمعيت و در شب يك جمعيت ديگري دارند. برخي مناطق نیز ييلاقي هستند؛ مانند طرقبه، چناران كه در فصول مختلف آن جمعيت تغيير مي‌كند. برخي از مناطق نيز با وجود اينكه از نظر جغرافيايي تفكيك شده هستند ولي از نظر جمعيتي در هم تنيده هستند و تفكيك جمعيتي آنها از يكديگر ممكن نيست مانند مناطق يك و سه تهران كه كاملاً به شميرانات چسبيده هستند و تفكيك آنها از نظر جمعيتي دشوار است. (274847)
 
پرسشگر
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۰۰:۲۷
چرا در هیچ یک از صندوق های بازشماری شده حتا یک رای هم از احمدی نژاد کم نشد؟ در این انتخابات هیچ چیزی با علم احتمالات نمی خواند! رای کروبی و موسوی و رضایی کم شد، اما رای احمدی نژاد نه؟ تا بهانه ای دست کسی نیوفته؟ (270215)
 
پاسخ سوال17:
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۲:۱۸:۳۰
اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان:
فرض مندرج در اين سؤال اشتباه است چرا كه در بازشماري انجام شده در برخي از صندوقهاي ‌اخذ راي مغايرتهاي بسيار كمي ديده شد و اين مغايرتها درمورد همه نامزدها مشاهده گرديدكه دليل اصلي اين مغايرتها نيز خطاي غير عمدي انساني بوده و با توجه به درصد بسيار كم آن قابل اعتنا نمي‌باشد.
نمونه‌هائي از اين مغايرتها به شرح زير مي‌باشد:
نمونه1) در شعبه شماره 133 شهر كرمان: دو رأي از آقاي موسوي كسر و به آراء آقاي احمدي نژاد اضافه گرديد.
نمونه2) در شعبه شماره 16 شهر اردكان: يك رأي از آقاي احمدي نژاد كسر و به آراء آقاي موسوي اضافه گرديد.
نمونه 3) در شعبه شماره 11 بخش نيسان شهرستان هويزه 16 رأي از آراء باطله كسر و به آراء آقاي احمدي‌نژاد اضافه گرديد.
نمونه4) در شعبه شماره 12 شهر يزد: يك رأي از آقاي احمدي نژاد كسر و به آراء آقاي موسوي اضافه گرديد.
نمونه5) در شعبه شماره 6 شهر كبودر آهنگ: يك رأي از آقاي موسوي كسر و به آراء آقاي رضائي اضافه گرديد.
نمونه 6) در شعبه شماره 1 بخش الوار گرمسيري شهرستان انديمشك: يك رأي از آقاي احمدي‌نژاد كسر و به آراء آقاي كروبي اضافه گرديد.
(274848)
 
مهدی
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۰۱:۴۲
عده ای عنوان میکنند که نتایج در وزارت کشور تغییر یافته است و درون حوزه ها رای گیری ممکن است مشکلی نداشته باشد. اصولاً این امکان پذیر است یا خیر؟ وظیفه وزارت کشور آیا جمع زدن و اعلام کردن آرای صندوقهای شمارش شده نیست؟ (270232)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۹:۵۴
با توجه به اینکه فرم صورتجلسه شمارش آرا در پایان شمارش آرا در هر شعبه به امضای همه مجریان و ناظران شورای نگهبان و ناظران کاندیداها -در صورت حضور- می رسد (لازم به یادآوریست که حدود40هزار فرم22 به امضای ناظران آقای موسوی رسیده است) و با توجه به اعلام نتیجه تک تک صندوقها، چنانچه آمارسازی در وزارت کشور صورت گرفته باشد، حدود 500 هزار معلم و معتمد محلی که از طرف فرمانداری ها و شورای نگهبان در حدود 46 هزار شعبه خدمت می کردند و فرم صورتجلسه شمارش آرا را امضا کرده اند و نیز حدود 40هزار ناظر آقای موسوی و هزاران ناظر دیگر نامزدها که آنها هم فرم صورتجلسه شمارش آرا را امضا کرده اند، با دیدن تفاوت نتیجه صندوق محل خدمت خود با نتیجه اعلام شده توسط وزارت کشور، متوجه این موضوع می شدند. (274939)
 
مهدی
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۰۲:۱۷
آیا شکایتی با این محتوا بود که به عنوان مثال آقای موسوی بگوید طبق نظر ناظرم در فلان حوزه بنده باید اینقدر رای داشته باشم و وزارت کشور آنرا به اشتباه اعلام کرده است؟ (270233)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۴ ۱۳:۰۶:۳۲
پاسخ وزارت کشور: كليه شكايات واصله قانونی ازسوي ستاد آقاي موسوي بالغ بر 390 مورد مي شد.
حال اگر هر مورد شكايت را از يك شعبه يا صندوق تعبير كنيم، اعتراضات وارده حتي يك درصد كل صندوقها هم نمي شود (كل صندوقها 45713 عدد كه يك درصد آن برابر با 457 صندوق مي شود) كه با توجه به ميانگين تعداد راي 861 براي هر صندوق بر فرض اثبات همه ادعاها، تعداد آرا حداکثر حدود 336 هزار راي می شد كه در نتيجه آرا با فاصله 11 ميليوني دو نامزد اول موثر نبود
---------------
پاسخ شورای نگهبان: بر اساس شكايات واصله از آقاي موسوي ، گزارشي از يك شعبه خاص مبني بر تعداد آراء وي و مغايرت آن با آمار اعلام شده‌ وزارت كشور به اين شورا واصل نشده است.
(274885)
 
چند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۱۰:۳۶
چرا صندوقها پلمپ شده به محل صندوق آمده اند؟ مگر نه این است که این کار نشان دهنده وجود تعرفه هایی است که از قبل در آن ریخته شده است؟ (270234)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۹:۳۴:۲۷
1- پلمپ مطابق قانون با حضور حدود 14 نفر (که امضا آنها ثبت است،) در محل شعبه انجام می شود. پلمپ ها هم سه نوع هستند. چهار عدد توسط وزارت کشور نصب می شود و چهار عدد دیگر توسط شورای نگهبان، و یک عدد توسط حراست وزارت، که رنگ آنها متفاوت است و شماره سریال منحصر به فرد دارند. مطابق ماده 29 قانون انتخابات که می گوید: «قبل از شروع رأي گيري بايد در حضور نماينده يا نمايندگان هيأت نظارت، صندوقهاي خالي، بسته و ممهور به مهر شعبه ثبت نام و اخذ رأي گردد.» در متن قانون هيچ سخني از الزام حضور نمايندگان كانديداها براي پلمپ صندوقها وجود ندارد. اما با اين حال وزارت كشور از نمايندگان كانديداها جهت نظارت دعوت و اعلام کرد که اكثريت قريب به اتفاق نمايندگان آقاي موسوي ، هنگام پلمپ صندوق ها، در شعب اخذ راي حضور داشتند.

2- در عین حال، فرض می کنیم پلمپها از قبل وجود داشته اند؛ در این صورت ناظران با دو ترفند ساده می توانسته اند مچ متقلبان را بگیرند:
اولا- میزان تعرفه هایی که به هر صندوق اختصاص دارد، مشخص است. تعداد افرادی که رای داده اند نیز مشخص است. تعداد تعرفه هایی که باقی مانده است هم معلوم می شود. تعداد کل آرای اخذ شده از صندوق نیز مشخص می شود. همه این عددها در فرم 22 وارد شده و توسط ناظران امضا می گردد. حال تشخیص اینکه تعداد قابل توجهی رای (در کل حدود 11 میلیون!) از قبل در صندوق بوده است، کار مشکلی نخواهد بود و در نتیجه متقلبان زودتر از آنچه فکر کنند لو رفته اند!
ثانیا- ناظران هر نامزد می توانستند (با توجه به مطرح بودن بحث تقلب از مدتها قبل) وقتی صندوقها را پلمپ شده دیدند، ضمن اطلاع به بالا و ناظران شورای نگهبان، صندوقها را (که وزن چندانی هم ندارند) در میان دو دست گرفته و با تکان کوچکی، از وجود تعرفه های اضافی در آن مطلع شوند! و موارد را مستندسازی نمایند تا بعداً برای اثبات آن دچار مشکل نشوند. حداقل کاری که می توانستند انجام دهند، امضا نکردن فرم 22 بود.

لازم به یادآوری است که حدود 89 درصد از کل فرمهای 22 توسط ناظران آقای موسوی امضا شده اند. این فرم ها در وزارت کشور وجود دارد و قابل ارائه است.
---------------------------------------------------

الف طی نامه ای از وزارت کشور درخواست کرده است کل فرم های22 (صورتجلسه شمارش آرا) که به امضای ناظران ستاد آقای موسوی رسیده است (به ادعای وزارت کشور 89در صد 46هزار صندوق یعنی حدود 41هزار فرم)، را به همراه نام ناظر آقای موسوی و شماره و نتیجه آن صندوق؛ جهت رفع شبهه ها منتشر کند. (274905)
 
جند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۱۳:۱۱
چرا آقای احمدی نژاد پیشاپیش خود را پیروز انتخابات می دانست و مانور قدرت برگزار می کرد؟ (270237)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۹:۳۹:۴۰
1- این که نامزدهای ریاست جمهوری هر یک خود را پیروز انتخابات بنامند، چیز جدیدی نیست و منحصر در آقای احمدی نژاد نمی باشد. در تمام دوره ها و توسط تمامی نامزدها این ادعا مطرح می شده است و اصولاً افرادی که احساس می کرده اند رأی نمی آورند، اغلب خود را از صحنه کنار می کشیده اند و یا از اول وارد نمی شده اند.

2- در این دوره آقای موسوی نیز کسی بود که از مدتها قبل خود را پیروز قطعی انتخابات می دانست. شواهد زیر حاکی از این مطلب است: ستاد ایشان از حدود دو هفته قبل از برگزاری انتخابات، درخواست برگزاری جشن پیروزی از وزارت کشور برای تاریخ 23 خرداد را داده بود. برای روز بعد از انتخابات هماهنگی برگزاری کنفرانس خبری داخلی و خارجی کرده بودند. ایشان در ساعات اولیه شمارش آرا با انتشار بیانیه ای از مردم برای انتخاب خود قدردانی نمودند و آقای خاتمی نیز بلافاصله برایشان پیام تبریک فرستاد.

3- نظر سنجی های معتبر داخلی و خارجی قبل از انتخابات حکایت از پیروزی آقای احمدی نژاد داشت. نظرسنجی های داخلی مانند صدا و سیما، سپاه، وزارت اطلاعات، مؤسسه تبیان و نظرسنجی های خارجی مانند نظرسنجی نیویورک تایمز ، موسسه غیر دولتی The new American Foundation ، موسسه Terror Free Tomorrow، و ... .

4- البته اگر رفتار و گفتار آقای احمدی نژاد در مردم و حتی فقط در طرفداران سایر نامزدها تداعی «مانور قدرت» می کرده، چه قبل و چه بعد از انتخابات؛ این کار قابل قبول نیست. (274914)
 
نادر ن
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۳۲:۰۰
چرا آمارهای وزارت کشور متناقض بود؟ به طور مثال 98 هزار رای نامشخص بود (نه صحیح بود و نه باطل). و چرا وزارت کشور این آمار را از روی سایت خود حذف کرد؟ (270238)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۰۹:۴۶:۰۸
ادعای اختلاف 98 هزار رأیی ناشی از آن بود که وزارت کشور در فایل اکسلی که نتایج را اعلام کرد، دو صفحه قرار داد که اولی مربوط به نتایج داخل کشور و دیگری مربوط به نتایج خارج کشور بود. 98784 رأی مربوط به تعداد آرای خارج از کشور بوده است که سوال کننده محترم متوجه آن نبوده اند.
----------------------------------------
توجه: با توجه به حذف فایل اکسل نتایج تفکیکی آرا از سایت وزارت کشور، الف از مسئولان وزارت کشور درخواست کرد تا این فایل مجددا در سایت وزارت کشور قرار داده شود و آنها قول مساعد دادند. (274920)
 
مهدی و چندین سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۳۴:۱۳
چرا رای آقای احمدی نژاد حتی در زادگاه کاندیداها بیشتر از آنها است؟ این منطقی است؟ (270240)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۱۰:۱۲:۵۰
1- بر طبق نتايج انتخابات (آماري كه هم اكنون در سايت پرتال وزارت كشور وجود دارد و در صدا وسيما نيز اعلام شده) و بر خلاف ادعای مطرح شده، آقاي موسوي در زادگاه خود يعني در شهرستان شبستر و آقاي رضايي در شهرستان لالي حائز اكثريت آراء شده اند و آقاي كروبي نیز در شهرستان اليگودرز حائز بهترين نتيجه خود در كل كشور يعني در رتبه دوم شده اند
2- دلیلی عقلی و منطی وجود ندارد که بتوان از آن نتیجه گرفت، مردم هر منطقه به نامزدی رأی می دهند که در آن منطقه به دنیا آمده باشد. در عصر ارتباطات که از جهان تعبیر به دهکده می شود، برای آشنایی با افراد مختلف نیاز به همشهری بودن نیست.

3- در تبلیغات انتخاباتی نامزدها نیز شاهد تأکید بر زادگاهشان نبودیم. در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری یکی از کاندیداها بر روی زادگاهش تبلیغات زیادی کرد و به تعبیری، تبلیغات منطقه ای زیادی داشت و از این کار نتیجه هم گرفت. اما در این دوره شاهد تبلیغات کشوری نامزدها بودیم و بنابراین انتظار نمی رفت که مردم هم به صورت منطقه ای رای بدهند. (274942)
 
دلاوری+چند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۴۰:۴۰
چرا از ساعت 10 صبح روز شنبه23خرداد انتشار آمار برای چند ساعت متوقف شد؟ (270255)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۱۰:۱۶:۵۱
اعلام آرا به چند طریق انجام می گیرد. در حالت اول پس از شمارش آرای هر صندوق و تکمیل فرم 22، نتیجه به وزارت کشور اطلاع داده می شود و این وزارت خانه با تجمیع آرای صندوقهای شمرده شده، نتیجه را اعلام می نماید. در حالت دوم نتایج هر شهرستان بر اساس فرم 28 (که از تجمیع فرمهای 22 سراسر آن شهرستان تکمیل می شود) به اطلاع وزارت کشور می رسد و وزارت کشور با تجمیع این آمار، نتیجه اعلام می گردد. وزرات کشور تا ساعت 10 صبح برای سرعت بخشیدن در امر اطلاع رسانی، به طریق اول (بر اساس فرم 22) نتایج را اعلام می کرد، اما از آن ساعت به بعد شیوه خود را عوض کرد و مطابق روند سالهای گذشته، نتایج را بر اساس فرم 28 اطلاع رسانی کرد. این تغییر روش، مستلزم صرف وقت برای تجمیع فرمها در فرمانداریهای شهرستانها بود که باعث توقف چند ساعته اعلام نتایج شد.
به همین دلیل ممکن بود آرای یک کاندیدا تغییر نماید. (کمااینکه برای آقای رضایی این حالت پیش آمد.) زیرا در اعلام اولیه، صندوقهایی در آمار مد نظر قرار گرفته اند که در اعلام ثانویه به دلیل آماده نبودن دیگر فرمهای شهرستان مربوط به آن صندوق، به آمار اضافه نشده اند. (274948)
 
تلفیق تعداد زیادی سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۴۲:۴۶
در جریان تبلیغات انتخاباتی تقلبات گسترده ای انجام شده است: توهین و افترا به افراد سرشناس در مناظرات تلویزیونی، استفاده از وقت اضافه در تلویزیون، خرید رأی، افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان، توزیع سود سهام عدالت، توزیع سیب زمینی رایگان، استفاده از امکانات دولتی و بیت المال در تبلیغات، حضور نیروهای بسیج، و ... . همه اینها دلیل نمی شد که انتخابات باطل شود؟ (270256)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۲۳:۰۳:۲۱
1- برخی از موراد فوق جرم محسوب می شود و اثبات آنها نیاز به ارائه سند و اثبات در محکمه قضایی دارد.
2- مواردی از قبیل استفاده از امکانات دولتی، توهین و افترا، خرید رأی، هدیه لب تاپ به خبرنگاران و ... در انتخابات قبلی و این دوره نیز مشاهده شده است.
بهتر است برای پیشگیری از تکرار این سوء استفاده ها توسط کاندیداها، قانون انتخابات موارد فوق را جرم انگاری کرده و برای مرتکبین آنها، مجازات بازدارنده با ضمانت اجرایی بالا تدارک ببیند.
3- واقعیت این است که وقتی یکی از نامزدها، رئیس جمهور فعلی کشور است از برخی امکانات برخوردار است که دیگر نامزدها برخوردار نیستند. از جمله این امکانات عبارتند از: انجام وظایف قانونی رؤسای جمهور، اطلاع رسانی فعالیتها و پروژه های تکمیل شده، خدمت رسانی به مردم، استفاده از گارد حفاظتی رئیس جمهور و ... . مسلم است که نباید توقع داشت که فعالیتهای دولت در طی تبلیغات انتخاباتی تعطیل شود تا مبادا بر نتیجه انتخابات تأثیری بگذارد. البته بهتر است رئیس جمهور ملاحظه افکار عمومی و بیت المال را بکند و نسبت به این موضوع، حساسیت زیادی داشته باشد.
4 - اگر در یک مسابقه فوتبال، یکی از دو تیم، قبل از برگزاری مسابقه، مشاهده نماید که تیم مقابل مرتکب تخلف شده، داور بیطرف نیست و امکان برگزاری بازی برابر و جوانمردانه وجود ندارد، از بازی کردن در آن شرایط کنار می کشد و اصلاً این بازی را به رسمیت نمی شمارد؛ نه اینکه در بازی شرکت کند و وقتی باخت، بگوید من از اول می دانستم که همه اینها دست در دست هم داده بودند که ما پیروز نشویم. به همین شکل اگر آقای موسوی فضا را ناعادلانه و پر از تقلب می دید، می توانست انصراف دهد و در آن صورت بود که پیگیری ادعاهای ایشان صادقانه تر به نظر می رسید. (275358)
 
ترانه م
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۴۳:۲۰
چرا آقای احمدی نژاد در تجمع قانونی! 24 خرداد، طرفداران آقای موسوی را خس و خاشاک نامید؟ اصولا سخنرانی آنطور پرشور رئیس جمهور یک مملکت در جمع مردم که همه را به شعارهای ضد مقامات رسمی کشور تحریک می کرد، کار درست و قابل دفاعی بود؟ (270257)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۲۳:۱۳:۴۹
متن دقیق صحبت رئیس جمهور در میدان ولیعصر در 24خرداد88 این است: « ... در انتخابات 40 میلیون نفر خودشان بازیگر اصلی و تعیین‌کننده اصلی بودند، حالا 4 تا خس و خاشاک در این گوشه‌ها یک کاری می‌کنند. بدانید که این رودخانه زلال ملت جایی برای خودنمایی آنها نخواهد گذاشت»
نباید فراموش کرد که این بیانات درپی اولین آشوب تهران در بعدالظهر 23خرداد بیان شد.
متاسفانه رسانه های نزدیک به نامزدهای معترض و خود ایشان با تحریف سخنان فوق، طوری وانمود کردند که آقای احمدی نژاد، طرفداران آقای موسوی را خس و خاشاک نامیده است.
این تحریف و عوامفریبی ناجوانمردانه در حساس و تحریک کردن طرفداران نامزدهای معترض موثر بود و با شانتاژ، آن قدر تکرار شد که عده زیادی آن را باور نمودند.
پس از مطرح شدن این ادعای کذب، شخص رئیس جمهور و دفتر ایشان به صورت کتبی آن را تکذیب نمودند و صدا و سیما اظهارات ایشان را مجدداً پخش نمود تا این شائبه از بین برود.
با این حال آقای موسوی در بیانیه اخیرشان هم بازهم از این حربه استفاده کردند.
البته لحن سخنان رئیس جمهور در مراسم یکشنبه24خرداد میدان ولیعصر، قابل دفاع نبود. (275359)
 
ابراهیم
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۴۴:۱۴
چرا تعدادی از فعالین سیاسی (بخصوص مسئولان ستاد انتخاباتی موسوی) در همان ساعات و روزهای اولیه پس از انتخابات دستگیر شدند؟ با وجود اینکه اعتراضها هنوز تازه آغاز شده بود (270261)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۲۳:۱۵:۳۵
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (275360)
 
لدنی و چند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۴۵:۰۴
نامه بسیار مشهوری از جانب وزیر کشور به رهبری منتشر شده که در آن آرای واقعی آمده بود و آقای موسوی اول، آقای کروبی دوم، احمدی نژاد و رضایی هم به ترتیب سوم و چهارم شده بودند، درباره لو رفتن این نامه چه می گویید؟ (270268)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۲۳:۲۰:۱۴
نامه به دلایل زیر به صورت ناشیانه ای ساختگی است:
اولا- کاغذ دارای موج است، در حالیکه نوشته های آن کاملاً صاف است. در حالت عادی باید نوشته ها هم از موج کاغذ یعنی فرو رفتگی ها و برجستگی های کاغذ، تأثیر بگیرند. این بدان معنی است که نوشته توسط نرم افزاری مانند فتوشاپ بر روی کاغذ قرار گرفته است.

ثانیا- کیفیت عکس در نقاط مختلف یکسان نیست، این نشان می دهد که کاغذ اسکن شده نیست بلکه با فتوشاپ ساخته شده است.

ثالثا- اسم وزیر کشور، سید محمد صادق محصولی است که در نامه صادق محصولی ذکر شده است.
رابعا- برای انتقال چنین مطلب مهم و حساسی، نامه نگاری و مکتوب کردن، کاملا غیر عادی است و اطلاع رسانی حضوری معقول تر است.
خامساـ- بر فرض نگارش همچین نامه ای، باید در رده بندی سری یا فوق سری قرار می گرفت. در حالیکه هیچ مهری دال بر حتی محرمانه بودن هم دیده نمی شود.
سادسا- امضای نامه از طرف کاظمی نژاد است. بعید به نظر می رسد که وزیر، امضای چنین نامه محرمانه و مهمی را، آن هم برای شخص اول مملکت، به فرد دیگری واگذار کند. ضمن اینکه چنین فردی در وزارت کشور وجود ندارد!
سابعا- نظرسنجی ها و جو عمومی جامعه نشان دهنده این بود که آقای کروبی، بسیار بعید است که نفر دوم شده باشد؛ همگان اذعان داشتند که رقابت بین آقایان احمدی نژاد و موسوی بود.
ضمنا نامه شماره ندارد! (275361)
 
حامد نادری راد
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۴۵:۵۳
در طی 12 مرحله اعلام آرا تنها در دو مرحله آخر شاهد اعلام آری باطله بودیم در حالی که طبق فیلم موجود و نیز مستنداتی که در همین سایت و دیگر سایت ها اشاره شد، در 10 مرحله قبلی ارای مأخوذه اعلام شده بود و نمی توان گفت که اینها آرای صحیح بوده و چون آرای باطله کم بود پس بدان شاره نشده است.
لطفاً صریحاً بگویید چرا آرای باطله از همان اول اعلام نشد؟ (270282)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۱:۱۱:۴۳
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (275362)
 
h.tarkesh@gmail.comحامد
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۵۶:۰۴
الفی ها ! خجالت نمیکشید خدا وکیلی!؟
چقدر دروغ؟
اگر میگویید تقلبی صورت نگرفته !چرا حاضر به برگزاری انتخابات مجدد نشدید یا اجازه برگزاری راهپیمایی ندادید؟
فقط سانسور کن ! سانسورچی ! دلت را به چه خوش کردی؟ (270283)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۲ ۲۳:۲۵:۳۹
ما تلاش می کنیم سوالات و ابهامات موجود را استماع و پاسخشان را تهیه و منتشر کنیم. از نظر ما این کار خجالت ندارد.
برگزاری انتخابات مجدد سازوکار قانونی دارد و مستلزم اثبات تقلب و مخدوش بودن آرا در صندوق هاست.
درباره اجازه راهپیمایی هم در سوال3 در حد توانمان پاسخ تقدیم شد. (275363)
 
فاطمه
۱۳۸۸-۱۰-۱۵ ۲۳:۵۶:۵۳
جریان عکس همسر آقای موسوی که آقای احمدی نژاد در مناظره معروف نشان داد، چه بود؟ اصولا درست است که یکی عکس ناموس رقیبش را بیاورد در تلویزیون و تهدید کند که بگم؟ بگم؟ بگم؟ (270306)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۰:۱۸:۲۶
افشاگری نامزدهای انتخابات علیه همدیگر در مناظره های انتخاباتی کار پسندیده ای نیست. بخصوص توسط رئیس جمهوری که برای مبارزه با فساد 4 سال فرصت داشته است.

عکس ارائه شده درباره خانم رهنورد هم مربوط فتوکپی مدرک تحصیلی ایشان بود که نشان میداد ایشان قبل از اخذ مدرک فوق لیسانس، شروع به تحصیل در دوره دکتری در رشته علوم سیاسی در دانشگاه آزاد کرده اند و درعین حال عضویت ایشان در هیات علمی دانشگاه در رشته هنر و انتصابشان به عنوان رئیس دانشگاه (الزهرا) بوده است.

به نظر میرسد بهتر بود آقای احمدی نژاد بجای آوردن این پرونده در مناظره تلویزیونی، آنرا به دادگاه ارسال و در خواست می کردند اگر اتهام خانم رهنورد اثبات شد، ایشان اضافه وجوه دریافتی بابت مدرک تحصیلی مخدوش خود را به بیت المال برگردانند. (275370)
 
محمدیان
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۰۲:۰۲
قانون درباره مدعیان
آیا قانون دریاره افرادی که بدون سند و مدرک به ایراد و تشکیک در انتخابات می پردازند و حتی بعدا هم خود حرف خود را پس می گیرند اظهار نظری نکرده است ؟ (270365)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۰۶:۳۸:۲۰
پاسخ شورای نگهبان: طبق تبصره هاي 1،2،3 و 4 ماده 80 قانون انتخابات رياست جمهوري كسانيكه از نحوه برگزاري انتخابات شكايت داشته باشند مي‌توانند شكايت مستند خود را به ناظرين شوراي نگهبان يا دبيرخانه اين شورا تسليم دارند و شكاياتي قابل رسيدگي خواهد بود كه مشخصات شاكي يا شاكيان شامل نام ، نام خانوادگي، شغل، نشاني كامل، شماره تلفن (درصورت داشتن تلفن) و اصل امضاي شاكي را داشته باشد و در صورتيكه شاكي بدون دليل و مدرك و مغرضانه، داوطلبان انتخاباتي را متهم نمايد و عمل شاكي عنوان افتراء داشته باشد قابل تعقيب و پيگيري است. (275394)
 
علیرضا
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۰۲:۵۷
در مورد نرم افزار تجمیع آرا چطور؛ که گفته میشود در بیرون از وزارت کشور برنامه آن نوشته شده است در حالی که وزارت کشور توان نوشتن چنین برنامه ایی را داشت (270373)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۰:۲۱:۵۱
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (275374)
 
پرسش گر
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۰۳:۵۰
چرا با توجه به افتراهای آقای احمدی نژاد به آقای هاشمی و چند نفر دیگر( اصل بر برائت افراد است) و استفاده از موج احساسات عده ای از مردم علیه ایشان،شورای نگهبان میزان تاثیر این تخلف را بیان نکرد؟(هرچند ممکن است منجر به ابطال نمی شد) (270389)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۴ ۱۳:۰۹:۳۴
پاسخ شورای نگهبان: انجام مناظره در دوره تبليغات انتخاباتي انجام پذيرفته كه با رضايت نامزدهاي محترم بود و ارتباطي با صلاحيت آقاي احمدي‌نژاد ندارد. (275375)
 
تلفیق چندین سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۰۶:۵۴
معترضان می گویند اگر کودتا نشده، چرا این همه سانسور اطلاعاتی و رسانه ایی گذاشتند؟! این همه فیلترینگ و..... برای چیست؟
یک جانبه گری صدا و سیما هم از طرف دیگه......!
اینها همه اش شک برانگیز است دیگر، اینطور نیست؟ (270405)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۰:۳۵:۳۴
اتفاقا کودتا انجام شد ولی شکست خورد. فیلترینگ هم برای قطع امکانات ارتباطی و دروغ پراکنی کودتا چیان بود که از لندن و واشنگتن حمایت و هدایت می شدند.

در زمان فتنه که حق و باطل در می آمیزند و طرف باطل با گنجاندن بخش از حق در سخنانش، خود را حق جلوه میدهد و عوامفریبی می کند، طرف حق باید با حداکثر توان به روشنگری بپردازد. به همین دلیل عملکرد صداوسیما در انتشار اخبار و اطلاعات و تحلیلها بعد از 22 خرداد بسیار اشتباه و در مواردی مانند گزارش درباره ترانه موسوی، فاجعه آمیز بود و به جا انداختن آن دروغ کمک کرد.

اگر صداوسیما بعد از انتخابات به وظیفه اش در شفاف کردن فضا عمل می کرد و از همان 23خرداد آقای موسوی و کروبی و طرفدارانشان و همه معترضان را به مناظره و مصاحبه و میزگرد دعوت میکرد، طرف حق زود تر خود را نشان میداد و باطل سریعتر رسوا می شد.

سانسور و یکجانبه گری در صداسیما از روحیه ای خطرناک ناشی میشود که اولا برای افکارعمومی و قضاوت مردم ارزش زیادی قایل نیست و ثانیا معتقد است رسانه ملی باید بگوید مردم چه بدانند و چگونه فکر کنند. (275380)
 
مصطفي نمازيان
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۱۰:۴۵
آقاي موسوي برچه اساس قبل از شمارش آراء اعلام كرد كه برنده انتخابات است؟ ايشان كه خبر خود را بر اساس گزارش دريافتي از ناظرانش بر سر صندوقها عنوان مي كند، چرا بعدها اعلام مي كند ناظران من را راه ندادند؟اين تناقض چگونه قابل حل است؟ ---یاعلی (270417)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۰:۴۰:۱۴
این سوال را باید آقای موسوی پاسخ دهند.
الف بارها از ایشان و نزدیکانشان برای مصاحبه و یا مهمان ویژه دعوت کرده است که بجز مورد آقای انصاری، همیشه این دعوتها رد شده است. آقای انصاری هم بعد از انتشار سوالات بینندگان، از پاسخگویی عذر خواهی کردند. الف همچنان دعوت از آقای موسوی و نزدیکانشان را به قوت خود باقی می داند و امیدوار است روزی ایشان به سوال فوق و چندین سوال کلیدی درباره عملکردشان پاسخ دهند. (275382)
 
مودتی +قانون گرا
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۱۲:۰۲
در برخی مساجد که پایگاه بسيج هم هست ازافرادخواسته مي شودكه به فلاني راي بدهيدوفلاني ضدولايت فقيه ومنافق است آيااين طريق تبليغات خلاف وصييت امام خميني (ره)نيست چراكه ايشان گفتندوارداحزاب نشويدآيااين خودكاريك حزب نيست (270529)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۱:۱۰:۰۱
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (275383)
 
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۱۲:۴۵
در قانون تبليغات انتخابات داريم هر نوع تخلف و صحبت خلافي كه در نتيجه انتخابات نقش داشته باشد باعث عدم صلاحيت كانديداي مذكور خواهد شد. آيا صحبتهاي آقاي احمدي ن‍ژاد در مناظره معروف مصداق چنين چيزي نبود؟ (270591)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۴ ۱۳:۱۰:۲۲
پاسخ شورای نگهبان:آنچه در قانون انتخابات رياست جمهوري آمده امكان رسيدگي موضوع در محاكم قضايي است كه اين موضوع به اطلاع نامزدهاي معترض رسيده است. (275384)
 
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۱۴:۲۴
در انتخابات اصل بر بي طرف بودن مجريان و ناظران است. آيا حمايتهاي صريح برخي از اعضاي شوراي نگهبان از آقاي احمدي نژاد منافي با اصل بي طرفي در انتخابات نبود؟ آیا درست است که برخی اعضای شورای نگهبان عضو دولت و طبعا طرفدار یکی از نامزدها باشند؟ (270594)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۴ ۱۳:۱۰:۴۵
پاسخ شورای نگهبان: به اين سؤال از چند زاويه مي‌توان پاسخ داد؛
الف‌ـ طبيعتاً همه افراد داراي نظر و گرايش‌هاي خاص خود هستند و در قضاوت و داوري نيز، اصل بر نداشتن نظر و گرايش نيست، بلكه مهم آن است كه گرايش‌ها و اميال افراد در تصميم‌گيري‌هاي آنان مؤثر نباشد.
ب‌ـ تصميم‌گيري در شوراي‌نگهبان به صورت شورايي است و در نتيجه، رأي اكثريت اعضاي اين شورا مهم است. در مورد نظارت بر انتخابات نيز در همه مراحل، رأي اكثريت اعضاي شوراي‌نگهبان، ملاك است. همچنين در تركيب اعضاي شوراي‌نگهبان علاوه بر 6 حقوقدان معتمد قوه قضائيه و قوه مقننه، 6 فقيه عادل منصوب از سوي ولي فقيه نيز حضور دارند كه طبعاً چنين افرادي حاضر نيستند كه آخرت خويش را فداي دنياي افراد ديگر كنند.
ج‌ـ توجه به اين نكته نيز ضروري است كه در بررسي صلاحيت‌ها گرايشهاي شخصي مؤثر نبوده، چرا كه هر 4 نامزد از جمله 3 نامزد معترض تأييد صلاحيت شده‌اند.
(275385)
 
چند سوال مشترک
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۱۹:۱۰
در آمار تفكيكي كه بعدها منتشر شد، شبهات و اشكالات زيادي وجود داشت. فرضا منفي بودن تعداد آراي باطله در يكي از صندوق هاي استان لرستان. اين موضوع را چگونه مي توان توجيه كرد؟
---------------------------------------
بخش تحلیلی الف: بینندگان محترم اگر درباره این موضوع شواهدی هم از فایل اعلام شده وزارت کشور دیده اند، برای تکمیل و مستندکردن سوال فوق، لطفا ذیل همین نظر ارائه بفرمایند- با تشکر (270598)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۰:۴۳:۴۴
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (275386)
 
خلاصه تعداد زیادی سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۲۰:۵۸
نظارت بر صندوقهاي سيار چگونه انجام مي شود و آيا كانديداها ناظر پاي صندوقهاي سيار داشته اند و اينكه ميزان آرا مربوط به صندوقهاي سيار چقر مي باشد و چند درصد از كل آرا را تشكيل مي دهند؟
در مجموع در زمينه صندوقهاي سيار شفاف سازي كنيد تعداد انها در انتخابات 84 چند تا بوده؟ . (270676)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۰:۴۹:۱۸
پاسخ وزارت کشور:
1- در این دوره نسبت صندوقهای سیار به صندوقهای ثابت 3 درصد کاهش داشته است و در کل تنها 156 صندوق سیار اضافه شده است. (در انتخابات رياست جمهوري نهم در دولت اصلاحات، از مجموع 41071 صندوق اخذ رأي، تعداد 14102 صندوق آن سيار بوده است يعني 33 درصد كل صندوق‌ها، در حالي كه در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري از مجموع 45713 صندوق تعداد 14294 سيار بوده است، يعني 30 درصد كل صندوق‌ها. لازم است اشاره شود كه براي تعداد 27 میلیون و 958 هزار و 931 رأي (كل آراء ماخوذه در دومين مرحله نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري) 14102 صندوق سيار در دولت قبل پيش بيني شده و اين در حالي است كه براي كل آراء ماخوذه دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري يعني 39 میلیون و 371 هزار و 214 رأي، 14294 صندوق سيار پيش بيني شد و اين نشانگر عدم صحت مطالب مطرح شده در اين خصوص از سوي مدعیان است. اگر فقط افزايش مشاركت انتخابات رياست جمهوري دهم را نسبت به مرحله دوم انتخابات رياست جمهوري نهم يعني افزايش از حدود 62 درصدي به حدود 85 درصد در انتخابات دهم را در نظر مي گرفتيم، بايد تعداد كل صندوق ها معادل 41071 ضربدر 85 درصد، تقسيم بر 62 درصد يعني برابر 56307 صندوق و تعداد صندوق هاي سيار را معادل 14102 ضربدر 85 درصد تقسيم بر 62 درصد يعني برابر 19333 صندوق درنظر گرفته می شد، كاملاً مشهود است كه به نسبت و با توجه به مشاركت 85 درصدي به مراتب كمتر از دوره نهم در نظر گرفته شده است. مضافاً اينكه فضاي جدي و رقابتي و شور و شوق و نشاط انتخاباتي و تبليغاتي قبل از انتخابات و نتايج اكثر نظر سنجي ها هم نشان از ميزان مشاركت بالاتري در دور دهم نسبت به دور نهم را نشان مي‌داد.) بنابراین مدعیان تقلب با یک مغلطه، بدون اشاره به افزایش تعداد کل صندوقها، فقط به اضافه شدن صندوقهای سیار اشاره کرده و مدعای خود را پس از آن مطرح می کنند.

2- نکته قابل ذکر دیگر این است که اکثر صندوقهای سیار (مطابق روال دوره های گذشته) برای کمک به صندوقهای ثابتی است که با افزایش انبوه مراجعه کنندگان مواجه شده اند، بنابراین تقریباً در حکم صندوق ثابت به حساب می آیند. ضمن این که صندوقهای سیار دیگر نیز داری ناظر و نماینده نامزد هستند و برای انها نیز فرم 22 امضا می شود و بنابرای فرق قابل توجهی با دیگر صندوقها ندارند که افزایش تعداد آنها، شبهه های ایجاد نماید.

3-علاوه براين، نمايندگان كانديداها در صندوق هاي سيار نيز حضور داشتند و اينچنين نبود كه صندوق هاي سيار بدون ناظر و به حال خود رها شده باشند و در موقع پلمپ صندوق هاي سيار نيز همانند صندوق هاي ثابت تمام اعضايي كه بايد حضور داشته باشند ، حاضر و ناظر بر كار بودند. (275387)
 
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۲۲:۳۴
بسیار متشکر خواهم بود اگر تقلب در انتخابات را برایم تعریف کنید و همچنین مصادیق آن را برایم برشمارید . آیا منظور از تقلب صرفا تغییر برگه رای قلمداد می شود یا هر آنچه که بطور مصنوعی می تواند بر آرای مردم تاثیر بگذارد ؟ (270700)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۰:۵۵:۱۰
طبق قانون انتخابات، مسوولان اجرايي و نظارت شعبه‌هاي اخذ راي، موظفند بلافاصله پس از اخذ راي، پلمپ صندوق‌ها را باز كنند، آرا را بشمارند و نتيجه آرا را در فرم مربوطه (فرم 22) نوشته و صورتجلسه را امضا كنند.

در انتخابات 22 خرداد، 45713 صندوق وجود داشت و سر هر صندوق به طور متوسط حدود 12 نفر عوامل اجرايي و نظارت حضور داشته‌اند و (جمعا حدود 500 هزار نفر كه اغلب معلم بوده‌اند) و صورتجلسه ها (فرم‌هاي 22) را امضا كردند.
در انتخابات 22 خرداد 88 براي اولين بار در طول تاريخ انتخابات 30 سال گذشته، وزارت كشور، آمار تك تك صندوق‌ها را اعلام كرد.

برای اثبات تقلب، مدعیان باید ثابت کنند كه ارقامي كه حدود 500 هزار معلم نيمه شب جمعه شب و بامداد شنبه 23 خرداد در 45713 صندوق نوشتند و امضا كردند با آنچه وزارت كشور اعلام كرد، متفاوت بوده است. با وجود 40 هزار ناظر اختصاصي آقاي موسوي بر سر صندوقها و حدود 500 هزار معلمي كه وزارت كشور براي اجراي انتخابات بكار گرفت، اثبات تقلب در انتخابات- اگر واقعا اتفاق افتاده بود – كار سختي نبود.
--------------------
برای پاسخ دقیق تر به جزئیات سوال فوق، این سوال نیز عینا برای سخنگوی محترم شورای نگهبان ارسال شد (275388)
 
شیوه شمارش
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۲۶:۱۸
آيا رسم است كه در شمارش از جز به كل برسيم يا از كل به جز؟ چرا اول كل ارا اعلام شد و سپس با تاخير اراي صندوق ها اعلام گرديد؟ آيا داشت محاسباتي صورت ميگرفت؟ (270731)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۱:۰۰:۵۲
برای معلوم شدن و اعلام نتیجه انتخابات، شمارش ها از جزئ به کل است. پس از روشن شدن نتیجه و برای اعتماد سازی، آمار جزئیات صندوق ها مدتی بعد به کاندیداها اعلام میشود تا نتایج هر صندوق را با اطلاعات ناظرینشان تطبیق دهند.
در انتخابات 22 خرداد برای اولین بار در تاریخ 30 ساله برگزاری انتخابات و برای اعتماد سازی بیشتر، در زمانی که نامزدها حق تنظیم و تسلیم شکایت داشتند، نتایج تفکیکی همه صندوقها نه فقط برای اطلاع کاندیداها؛ بلکه برای اطلاع عموم منتشر شد. (275392)
 
ل ن
۱۳۸۸-۱۰-۱۶ ۰۰:۴۳:۴۹
آیا خبر تبریک لاریجانی به موسوی صحت دارد؟ راستش در این 7ماه گذشته آنقدر راست و دروغ شنیده ایم و مسئولان انتخابات و صداوسیما درباره این همه شایعه آنقدر بی توجهی کرده اند که خودمن که پدر و عموهایم ناظران شورای نگهبان بودند دارم به همه شان شک می کنم (270759)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۳ ۰۱:۰۳:۲۷
خبر فوق از جمله شایعات و شبهه های بعد از 22 خرداد است و طبعا آقای دکتر لاریجانی باید به آن پاسخ دهند. این سوال را برای دفتر ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم و در انتظار و پیگیر پاسخ اش هستیم. (275393)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۳:۴۷:۵۵
چرا بسیاری از فعالان سیاسی اصولگرا مانند آقای توکلی و افروغ و ... و افرادی که قصد ثبت نام در انتخابات داشتند مانند وزیر کار دولت نهم و آقای قالیباف و... ناگهان سکوت کردند و اکثرا تمایلی هم به نامزد خاصی نشان ندادند .آیا دستوری از مقامات ارشد نظام مبنی بر حمایت از آقای احمدی نژاد یا سکوت اصولگرایان آمده بود؟ (270946)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۲۲:۴۸
تاجایی که ما خبر داریم، آقای افروغ تمایلی به نامزدی نداشتند ولی از آقای احمدی نژاد انتقاد می کردند. آقای توکلی هم به دلیل بیماری، امکان نامزدی و شرکت در رقابتهای سخت انتخاباتی را نداشتند. (277030)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۳:۵۲:۴۶
چرا وزارت کشور در صبح روز رای گیری اعلام کرد که نیازی به وارد کردن کد ملی رای دهندگان در سیستم نیست ؟ آیا امکان پاک کردن مهر شناسنامه ها وجود ندارد؟ (270954)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۲۶:۳۴
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277034)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۳:۵۳:۲۳
چرا در زمان شمارش آرا به نمايندگان كانديداها اجازه ي حضور در اتاق تجميع آرا داده نشد؟ (271055)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۳۱:۳۷
وزارت کشور مدعی است 40هزار ناظر آقای موسوی(نامزدی که بیشتر از بقیه نامزدها ناظر به شعب اخذ رای معرفی کرده بود)، فرم هایی22 مربوط به نتیجه انتخابات را امضا کرده اند. با انتشار این فرم ها توسط وزارت کشور، سوءتفاهم این سوال برطرف و نادرستی فرض اولیه آن اثبات می شود.

الف امیدوار است وزارت کشور هرچه سریعتر نام و امضای 40هزار ناظر آقای موسوی را با ذکر نام صندوق مربوطه منتشر کند. (277040)
 
مهدی
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۳:۵۴:۴۲
لطفاً به طور مختصر شرح اختیارات نمایندگان نمازدها در شعب اخذ رای را بیان کنید. آیا این افراد میتوانستند در هنگام رای شماری هم در محل مربوط باشند و رای مردم را مستقیم با چشمانشان ببینند؟ (271071)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۴:۰۹
این سوال عینا برای روابط عمومی شورای نگهبان ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277097)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۳:۵۵:۴۲
چرا به پيشنهاد آقايان موسوي لاري و محتشمي پور مبني بر تشكيل هيئت منصفه و بي طرف و مورد تاييد مراجع تقليد و نامزدها براي بررسي انتخابات پاسخ مثبت داده نشد؟
درحاليكه اين كار ميتوانست به اعتمادسازي مرم كمك بسياري كند (271058)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۲:۱۶
این سوال عینا برای روابط عمومی شورای نگهبان ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277098)
 
نظرمحمدی
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۴:۰۰:۲۸
با توجه به اینکه آقای موسوی در مصاحبه با رسانه های منتقد یا حتی بیطرف شرکت نمی کنند، و نمی گویند که ساعت11 شب 22خرداد چطور خود را پیروز اعلام کرد و چرا روز23خرداد بجای پیگیری اعتراض از مسیر قانونی، طرفداران خود را به خیابانها فراخواند؟ و...آیا از نظر قانونی و حقوقی می توان ایشان را به پاسخ این پرسشها مجبور کرد؟ (271089)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۴:۲۰
این سوال عینا برای روابط عمومی شورای نگهبان ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277094)
 
محمد
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۴:۰۱:۰۵
از نظر قانون در چه شرایطی انتخابات باید ابطال شود یا می توان آن را ابطال کرد؟آیا فقط تقلب منجر به ابطال داریم یا تخلف منجر به ابطال هم داریم؟ مرجع تشخیص کدام دستگاه است؟
با تشکر (271113)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۵:۴۷
این سوال عینا برای روابط عمومی شورای نگهبان ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277093)
 
علی و چند سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۴:۰۹:۵۴
با تشکر از پاسخگویی شورای نگهبان به سوال39، یک سوال دیگر دراین باره: آقای دکتر غلامحسین الهام در 18خرداد و در ایام انتخابات در میتینگ طرفداران احمدی نژاد در مصلی تهران حاضر شد و چون رئیس جمهور نتوانسته بود به مصلی بیاید، از طرف ایشان برای هوادان این نامزد انتخاباتی صحبت کرد. این هم سندش:
http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8803181300
سوال این است که یک عضو شورای نگهبان قانونا میتواند در ایام تبلیغات انتخاباتی چنین کاری کند؟
آیا شورای نگهبان این کار ایشان را تایید می کند؟ (271120)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۵:۳۰
این سوال عینا برای روابط عمومی شورای نگهبان ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277091)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۴:۱۲:۵۷
با سلام اگه هر اخذ رای از هر نفر یک دقیقه طول بکشه با یک حساب سر انگشتی اگه همه صندوق ها 13 ساعت تمام بدون اتلاف وقت رای اخذ کنند 928360 35 =46062*60*13 پس به شرط محال حداکثر رایی که میتونه اخذ بشه 36میلیون هست حتی این 36 میلیون هم عملی نیست چون صندوق های روستایی بعلت جمعیت محدود روستاها خیلی زودتر اخذ رای را تمام میکنند و 4تا 5 ساعت بیشتر رای اخذ نمیکنند. در ضمن بعلت عجله وزارت کشور در پایان دادن ساعات رای گیری خیلی صندوق ها در شهرها زودتر از ساعت 9 شب هم تعطیل کردن.و صندوق هایی هم بودن که بعلت اتمام تعرفه اخذ رای را ساعاتی تعطیل کردند.سوال اینجاست این تعداد رایی که اعلام شده با چه مکانیسمی اخذ شده (271137)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۳۶:۴۲
با توجه به اینکه در همه شعب فرایند اخذ رای بصورت سری انجام میشود و ثبت نام و اخذ رای از نفر بعدر مستلزم پایان کار اخذ رای از نفر قبلی نیست، فرض سوال نادرست است. ضمنا در اغلب صندوقها، کار ثبت نام که زمانبر است، توسط 2 تا4 نفر از معلمان محترم انجام میشد که این کار عملا سرعت کار را افزایش میداد. (277047)
 
و..Mojiتلفیق سوالات حسینی و
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۴:۱۶:۲۵
چرا وزارت کشور اصل 40هزار فرم 22 (صورتجلسه شمارش آرا صندوقها) را که مدعی است به امضای نمایندگان و ناظران موسوی رسیده، منتشر نمی کند و نمی گذارد روی سایت خودش تا خیال معترضین واقعی راحت شود و صف معترضین و آشوبگران جدا گردد؟ (271206)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۳۷:۳۵
الف در انتظار پاسخ وزارت کشور به این سوال و پیشنهاد است (277048)
 
علي حسيني
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۴:۱۷:۱۶
با تشكر از سايت الف
هميشه نتايج انتخابات تهران نمونه و نشانگر كل آراي كشور در اكثر انتخابات بوده است در اين دوره نتايج تهران با بقيه كشور تفاوت داشت
چرا ؟ اين هم دليلي بر عدم صحت اعلام نتايج نيست ؟ (271313)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۴۱:۲۳
نتیجه آرای تهران الزاما بیانگر آرای کل کشور نیست و دلیلی منطقی برای این ادعا وجود ندارد. ضمن اینکه در 4سال گذشته آقای احمدی نژاد به اقصی نقاط کشور با هیات دولت سفر کرده بود و طرح های عمرانی را به نقاط دور افتاده و بعضا فراموش شده برده بود.
ضمنا نظر سنجی های سراسری، کم بودن آزای آقای احمدی نژاد را درتهران تایید می کرد. (277052)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۶:۰۸:۳۰
آیا اظهارات آقای زاکانی در دانشگاه امام صادق مبنی بر اینکه نظرسنجی های وزارت کشور واطلاعات پیروزی آقای موسوی را نشان می داد صحت دارد؟ (271407)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۴۹:۳۳
جمله آقای زاکانی در سخنرانی و پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام در روز اول آذر چنین بود:

تمام نظرسنجي‌ها حتي نظرسنجي جهاد دانشگاهي كه نوع نگاهش مشخص است، پيش از انتخابات نشان مي‌داد كه احمدي‌نژاد در دور اول پيروز انتخابات خواهد بود اما درست در روز پنجشنبه 21 خرداد 2 نظرسنجي از سوي وزارت كشور و وزارت اطلاعات كه 2 نهاد وابسته به دولت بودند، منتشر شد كه نشان مي‌داد انتخابات به دور دوم كشيده مي‌شود

در واقع آقای زاکانی از انتشار نظرسنجی های دروغ در روز 21خرداد خبرداده بود اما چند سایت اینترنتی با تحریف سخنان ایشان، چنین عنوان کردند که زاکانی گفته است:

مطابق با نظرسنجی‌های وزارت اطلاعات و وزارت كشور در یك روز قبل از انتخابات، انتخابات باید به دور دوم كشیده می‌شد.

متاسفانه دروغ و تحریف با اهداف شومی چون ایجاد شک و بدبینی و اختلاف، در این دور از انتخابات بسیار رایج بود که نمونه فوق فقط یکی از شواهد آن است.
برای توضیح بیشتر:
http://www.jahannews.com/vdcf0vde.w6dejagiiw.html (277058)
 
حبیب اله زلفخانی مدرس دانشگاه
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۶:۰۹:۳۴
شماره ردیف کاندیداها در حوزه های رای گیری بترتیب حروف الفباء بصورت
1- احمدی نژاد 2- رضائی 3- کروبی 4- موسوی بود
اما کدهای اختصاصی برای آنها بصورت
44 - احمدی نژاد 55 - رضائی 66 - کروبی 77 - موسوی بود که بر خلاف ردیفها که منطقی و درست است کدها با هیج منطقی سازگار نیست.
اگر استفاده از اعداد دو رقمی مورد نظر بود منطقی ترین و صحیح ترین روش اختصاص کدها بصورت زیر است که باعث هیج اشتباه و سردرگمی نمی شود.
11 - احمدی نژاد 22- رضائی 33 - کروبی 44 - موسوی
لطفا منتظر جواب منطقی هستم. (271935)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۳۴:۵۸
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر و پیگیر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277089)
 
سجاد
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۶:۱۱:۴۵
بنده به کرات شنیدم که علت اینکه آقای موسوی ساعت 11 شب اعلام پیروزی کرد به علت این بود که آقای ناطق به ایشان خبر داده بودند دو نکته مهم است آیا واقعا این اتفاق افتاده است واگر درست است چرا آقای موسوی به طور رسمی نگفت که منبع خبر که ایشان را برنده ی انتخابات کرده چه کسی است. (271998)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۲:۵۳:۲۲
الف امیدوار است آقایان موسوی و ناطق نوری هرچه زود تر درباره این سوالات و ابهامات شفاف سازی کنند.
حق پاسخگویی برای هردوی آقایان محفوظ است. الف یکبار دیگر دعوت از آقای موسوی برای پاسخگویی به سوالات بینندگان اینترنت در شکل مهمان ویژه را تکرار می کند. (277060)
 
علی
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۶:۱۵:۰۲
سلام
اشكال انتخاباتي
ایا به نظر شما صحیح است که انتخابات را وزارت کشوری اداره کند که وزیرش به وسیله رئیس جمهور قبلی که خود کاندیدای مجدد است انتخاب شده ؟ (272356)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۶:۳۶
این سوال عینا برای روابط عمومی شورای نگهبان ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277101)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۶:۱۶:۲۱
با سلام
آیا اصولا میشود کاندیدائی برای تیلیغاب خود صرفا به نقد (و توهین و افترا) کاندیدای دیگر بپردازد؟در صورت منفی بودن پاسخ اگر در ایام تبلیغات نامزد یا چند تن از نامزدها با مدارک جعلی و غیر معتبر بر علیه یکی دیگر از نامزدها تبلیغ کنند و برنامه خود را ارائه ندهند طبق قانون انتخابات کی و چگونه با آنها برخورد میشود؟ (275223)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۷:۱۱
این سوال عینا برای روابط عمومی شورای نگهبان ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277099)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۶:۴۵:۱۰
چرا از نظر شما همش طرف مقابل خطا واشتباه داشته ودارد وخواهد داشت وشما صادق وبدون خطا واشتباه و بدون اثر وتاثیر از عقاید شخصی دررای ونظر هستید واخرت خود را برای آن تباه نمی کنید اون دنیا هم میتونید مثل اینجا که فعلا همه چیز دست شماست اگرمسلمانید درج کنید. (276307)
 
بخش تحلیلی الف
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۰۱:۳۸
در این انتخابات خطاهای زیادی از طرفهای مختلف ماجرا انجام شد.
ازجمله آقای احمدی نژاد که صحنه مناظره را به اتهام زنی و افشاگری تبدیل کرد،
رسانه ملی و وزارت کشور که در پاسخگویی به سوالات و شبهه های معترضان کاملا کوتاهی کردند.
نیروی انتظامی که در مهار آشوبها با روشهای نرم و اقناعی، ناموفق بود.
برخی خواص که در برابر قانون شکنی ها سکوت کردند.
جنایات کهریزک که باید تا قصاص عاملینش پیگیری شود و همچنین حمله افراد وحشی و قانون شکن به کوی دانشگاه و...

در این چند ماه اشتباهات زیادی انجام شد که رسیدگی به اتهامات و مجازات مقصران و دلجویی از آسیب دیدگان به آرامش و صداقت و قانونگرایی نیاز دارد. (277065)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۷:۲۴:۰۰
مجوز تجمع 24 خرداد
آیا برای تجمع هواداران آقای احمدی نژاد در میدان ولیعصر در 24خرداد که با تبلیغ رسانه های دولتی همراه بود و از تلویزیون زنده پخش شد، مجوز صادر شده بود؟ با توجه به لزوم درخواست تجمع یک هفته قبل، این درخواست چه زمانی و توسط چه کسی به وزارت کشور تسلیم شده بود؟ (276857)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۱۴:۲۸
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر و پیگیر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277078)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۷:۲۴:۴۲
درباره زمان و نحوه تجمیع آرا کم اطلاع رسانی شد. آیا اینکار کامپیوتری بود یادستی؟ پس فرم 22 و 28 چه بود؟ (276858)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۱۷:۳۱
وزارت کشور:
براي اولين بار در تاريخ انتخابات ايران و با توجه به پيشرفت فن آوري اطلاعات تجميع نتايج انتخابات رياست جمهوري دهم بصورت رايانه اي انجام شد.
به اين مفهوم كه شعب رأي گيري نتايج خود را براساس فرم شماره 22 به صورت آنلاين براي ستاد انتخابات كشور ارسال نموده و در ستاد نيز اين نتايج به صورت آنلاين روي سايت قرارگرفت و آراي شعب سراسر كشور به صورت تجميع شده در خروجي قرار مي گرفت لذا در ساعت 30 دقيقه بامداد 23/3/88 رئيس ستاد انتخابات كشور از تجميع 5 ميليون رأي خبر داد.
درخصوص زمان شمارش آرا كه در اين دوره از انتخابات زودتر از ساير دوره هاي پيش از آن نتايج اعلام شد ، بدين صورت كه نتيجه نهايي انتخابات حوالي ساعت 4 بعدازظهر روز شنبه اعلام شد ( چيزي حدود 16 ساعت پس از پايان رأي گيري ) ، براساس روال هميشگي انتخابات اعلام نتايج اوليه هميشه به صورت تدريجي صورت گرفته به طوري كه پس از 4 ساعت تمديد زمان رأي گيري افرادي كه در صف براي رأي دادن حضور داشتند به داخل شعب هدايت و درب شعب اخذ رأي در ساعت 22 جمعه بسته مي شود ، پس از آن از تمامي افرادي كه به داخل شعبه براي اخذ رأي هدايت شدند رأي گيري كامل صورت گرفته و در صورت عدم وجود فردي در شعبه براي رأي دادن با حضور تمامي عوامل اجرايي ، انتظامي و ناظران درب صندوق گشوده شده و كار شمارش آراء آغاز مي شود.
از حدود ساعت 1 و 45 دقيقه بامداد ، بسياري از شعب كوچك روستايي كه در مدت زمان كوتاهي شمارش آراء را انجام داده بودند و به واسطه برگزاري رايانه اي اين دوره از انتخابات به صورت آن لاين فرم 22( فرم نتايج آراء در شعب اخذ رأي ) را به سرور مركزي در ستاد انتخابات كشور ارسال كردند ونتايج اوليه بر مبناي اين آمار اعلام شد.
يكي از دلايل اعلام سريعتر نتايج اين دوره از انتخابات رايانه اي شدن مراحل بيشتري از انتخابات و ارتباط شعب به صورت آن لاين با ستاد انتخابات كشور بود.
همچنين از حوالي ساعت 10 صبح به صورت تدريجي آراي شهرهاي بزرگ كشوراعلام مي شد كه البته اعلام آنها به علت حجم وسيع شعب و ميزان آراي بالاي آنها به كندي صورت مي گرفت و همزمان با اين موضوع بدليل اينكه در اين دوره همچون انتخابات قبلي ملاك شوراي نگهبان بر شيوه دستي در شمارش قرار گرفته بود ، فرم هاي 28 ( فرم تجميع آراي شهرستاني ) از سوي شهرهاي كوچك شروع به ارسال شد و حوالي ساعت 13 روز شنبه مجموعه اي از نتايج نهايي حاصل از جمع زدن فرم 28- تعداد 346 شهرستان ازمجموع 366 شهرستان نهايي شده بود لذا نتايج آن به اطلاع مردم كشورمان رسيد و سپس در ساعت 4 بعدازظهر با جمع بندي نهايي و چك كردن مجدد نتايج نهايي موفق شديم تا نتايج انتخابات را اعلام عمومي كنيم. (277081)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۷:۲۶:۰۸
با توجه به رايانه اي بودن جريان راي گيري به راحتي با دستكاري در نرم افزارها امكان تقلب ميسر بوده است. چه دلیلی این حدس را نباید جدی گرفت؟ (276861)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۱۳:۲۳
وزارت کشور:
با وجود اينكه در اين دوره از انتخابات براي اولين بار در كشور در سه مرحله شامل :
الف:ثبت نام نامزدها
ب:ثبت نام راي دهندگان وچك كد ملي آنها
ج:تجميع آراء وفرستادن نتايج صندوق مستقيماً به ستاد انتخابات وزارت كشور
از سيستم رايانهاي استفاده شده مع هذاشوراي نگهبان با توجه به برخي ضعفها وعدم وجود بستر فني وقانوني كافي ملاك سنجش انتخابات را((شيوه دستي))تشخيص داده ودر تمام مراحل پابه پاي سيستم رايانه اي مراحل دستي نيز صورت پذيرفت واتفاقاًاين تدبير نظارت دوگانه ومضاعفي را بر صحت جريان انتخابات در كشور حاكم است (277077)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۷:۳۲:۲۴
با سلام و تشکر، گفته می شود اكثر نمايندگان كانديداها در سراسر كشور از شعب اخراج شدند. این چقدر صحت دارد؟ (276874)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۱۱:۴۳
وزارت کشور:
1- جمع كل شكايات آقايان (موسوي، رضايي، كروبي) در خصوص اخراج نمايندگان 90 مورد بوده است (رضايي:3 ، موسوي:73، كروبي: 14) كه به تمام اين شكايتها در همان روز به صورت ميداني رسيدگي شد و مشخص شد كه تمام موارد بدون استثنا گزارش شده مربوط به مواردي است كه نماينده كانديدا بر خلاف قانون فاقد كارت شتاسايي نماينده نامزد از فرمانداري است.
2- در تمام كشور صرفا با 5 نماينده كانديدا متخلف كه موارد مندرج درقانون حضور نمايندگان كانديداها را رعايت نكرده بودند تذكر و برخورد قانوني صورت گرفته است. (277076)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۷:۳۴:۵۸
درباره تعرفه هاي اضافي سفيد که به صندوقها ريخته شده توضیح دهید، چطور این ادعا را می شود اثبات یا رد کرد؟ (276879)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۰۸:۱۷
1- تمام تعرفه هايي كه به شعب تحويل داده شده و سفيد مانده (يعني در شعبه مصرف نشده) در صورتجلسات هر صندوق (فرم 22) قيد شده است و جزء آرا محاسبه نشده است
2- تمامي تعرفه هاي چاپي تحويلي به حوزه هاي اخذ راي نيز مشخصاً محاسبه و صورتجلسه شده و در مخازن موجود است و جزء آرا محاسبه نشده است
3- تعرفه هاي توزيع نشده نيز در مخزن بانك ملي موجود است و تماماً صورتجلسه شده است
4- شوراي نگهبان در بررسي مستقل تعرفه ها با لحاظ صورتجلسه ناظرين و ساير قراين، تطبيق دقيق موارد فوق را در تاريخ 1/4/88 اعلام نمود (277072)
 
تعدادی سوال مشابه
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۷:۳۹:۰۵
یکبار فرایند انتخابات را شفاف و روشن از اول تا آخر خلاصه بگویید لطفا (276885)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۰۶:۳۰
مروری بر نحوه برگزاری انتخابات

1. مطابق ماده 47 قانون انتخابات، مجریان و افرادی که کار هر صندوق رای گیری را انجام می دهند از میان معتمدین و فرهنگیان انتخاب می شوند. علاوه بر این ناظران شورای نگهبان و نمایندگان نامزدهای مختلف نیز بر سر هر صندوق حضور خواهد داشت. با این حساب حاضران در محل هر صندوق، به حدود 14 تا 17 نفر می رسند که همگی باید فرم 22 (حاوی اطلاعات برگزاری انتخابات در آن صندوق) را امضا نمایند. در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری تعداد مجریان بیش از 600 هزار و نمایندگان نامزدها بیش از 90 هزار نفر بوده اند. ادعای تقلب به این معنا است که اولاً این تعداد افراد در تقلب نقش داشته اند (و اگر هم مستقیماً درگیر نبوده اند، از انجام این جرم اطلاع نیافته اند) و ثانیاً تاکنون هیچ یک از آنها عذاب وجدان نگرفته و به انجام این فعل مجرمانه اقرار نکرده است!

2. مطابق قانون برای برگزاری انتخابات، حضور ناظر شورای نگهبان در تمامی مراحل الزامی است. اما قانون به مجریان اجازه داده است که اگر نماینده کاندیداها سر صندوق حاضر نشد و یا به هر علتی محل را ترک کرد، انتخابات را برگزار نمایند.

3. صندوقهای اخذ رأی در حضور مجریان، ناظران و نمایندگان کاندیداها، در محل شعبه و در ساعت مقرر پلمپ می شوند. هر صندوق سه نوع پلمپ دارد: 4 عدد توسط وزارت کشور، 4 عدد توسط شورای نگهبان و یک عدد توسط حراست وزارت کشور. (4 عدد در هنگام پلمپ اولیه و 5 عدد در پلمپ ثانویه نصب می شوند.) پلمپهای هر ارگان، برای هر صندوق دارای شماره سریال منحصر به فرد است و ناظران و نمایندگان هر نامزد می توانند آنها را یادداشت نمایند تا از عدم تعویض صندوق در هنگام شمارش آرا اطمینان پیدا کنند. پس از پایان شمارش آرا پلمپهای اولیه در داخل هر صندوق قرار می گیرند و مجدداً به همان صورت قبلی، پلمپهای جدید با شماره سریال جدید و منحصر به فرد، به صندوقها نصب می شوند. بنابراین در هنگام بازشماری آرا، با بررسی شماره سریال پلمپهای اولیه و ثانویه می توان از عدم تغییر و یا تعویض صندوقها مطمئن شد.

4. تعداد تعرفه هایی که برای هر صندوق در نظر گرفته می شود بر مبنای آخرین دوره رأی گیری در آن محل و میزان افزایش جمعیت با یک ضریب اطمینان برای عدم کمبود تعرفه، محاسبه می شوند. بنابراین هر صندوق، تعدادی تعرفه بیشتر لازم دارد و این تعداد در کل کشور مقدار مشخصی خواهد بود که در تمامی ادوار انتخابات در نظر گرفته می شده است. در این دوره برای بیش از 46 میلیون واجد شرایط، در کل بیشتر از 60 میلیون تعرفه صادر شده است که از این تعداد: حدود 40 میلیون رأی شمرده شده است، تعداد معینی تعرفه استفاده نشده در انبار وزارت کشور و انبار استانداری ها موجود و در دسترس است و بقیه نیز در صندوقهای پلمپ شده، موجود می باشند. تمام موارد فوق به علاوه کلیه قراردادهای چاپ تعرفه، توسط هیئت سه نفره ای از جانب شورای نگهبان طی مدت دو روز بررسی شده است و تطابق آنها ثابت شده است.

5. از جمله مواردی که در فرم 22 به امضای مجریان، ناظران و نمایندگان نامزدها می رسد عبارتند از: تعداد تعرفه ای که به صندوق تحویل داده شده است، تعداد رأیی که توسط افراد به صندوق ریخته شده است، تعداد ته برگهایی (ته سوش) که باقی مانده است، تعداد آرای هر نامزد به تفکیک و ... . بنابراین امکان ریختن رأی، قبل از پلمپ یا بعد از آن، به هر تعداد و نحوه ای، قابل تشخیص است. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اگر تعداد آرای شمارش شده بیشتر باشد، (مثلاً فردی برگ رأی خود را از صندوق دیگری به این صندوق انداخته باشد) مجریان در حضور ناظران، تعرفه های رأی را برعکس گذاشته و به صورت تصادفی به تعداد اضافه شده برگهای رأی را برداشته و از بین می برند. در صورتی که آرای شمارش شده کمتر باشد، در صورت جلسه ذکر خواهد شد.

6. تعرفه های رأی، شماره سریال منحصر به فرد دارد که استان به استان متفاوت است.
7. مجریان موظفند با شروع آخرین بسته 100 تایی تعرفه، به فرمانداری مربوطه اطلاع دهند تا به تعداد مورد نیاز برایشان تعرفه ارسال شود. این تعرفه ها باید از تعرفه های مربوط به همان استان باشد.

8. مدت زمان کلی رأی گیری در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری مانند دوره نهم آن، 14 ساعت بود. با این تفاوت که در دوره نهم از ساعت 9 صبح تا 23 ادامه داشت و در این دوره از ساعت 8 صبح تا 22. لازم به ذکر است که با توجه به استقبال بی سابقه مردم در این دوره، برخی صندوق ها در شهرهای مختلف (از جمله در شهرهای استان تهران و گیلان) تا ساعت 2 بامداد نیز مشغول اخذ رأی بوده اند.

9. برای اولین بار در تاریخ انتخابات ایران آرای تفکیکی صندوقها انتشار یافت که نشان از صداقت برگزار کنندگان انتخابات دارد. همچنین برای اولین بار تنها پس از چند روز از انتخابات، نتایج آرای تفکیکی شهرها در اختیار عموم قرار گرفت. (در دوره های قبلی بعد از چند ماه، آن هم در اختیار مسئولین خاص قرار می گرفت.)

10. به چند صورت می توان از نتیجه شمارش آرا اطلاع پیدا کرد: الف- بر مبنای فرم 28 که مربوط به رأی کلی هر شهرستان می باشد و منوط به شمارش آرای تمام صندوقهای آن شهرستان و بررسی دقیق و پر کردن فرمهای متعدد است. فرمهای مربوط به هر صندوق (از جمله فرم 22) باید به محل فرمانداری منتقل شده و طی روند مشخص جمع بندی شوند و در فرم 28 وارد شده و به امضای تعداد زیادی از مجریان و ناظران برسند. بنابراین اعلام به این صورت زمان زیادی می طلبد و چون اعلام رسمی وزارت کشور در مرحله دوم (از ساعت 9 صبح به بعد) به این شیوه بود، وقفه زیادی در اعلام پیش آمد. ب- نوع دیگر اطلاع از آرا بر مبنای فرم 22 است که مربوط به هر صندوق می باشد و منوط به بررسی مجدد آرا و پر کردن این فرم و فرمهای دیگر و امضای آن می باشد. هر چند این فرآیند نیز طولانی است، ولی نسبت به اعلام بر اساس فرم 28 سریعتر است. اعلام وزارت کشور در مرحله اول بر این مبنا بود. ج- سریعترین نوع اطلاع از نتایج آرا، تماس با مجریان، ناظران و یا نماینده های نامزدها در سر صندوقها است که بلافاصله پس از شمارش اولیه صندوق می توانند با تقریب بسیار مناسبی نتیجه آرا را اعلام نمایند. این نوع اعلام، غیر رسمی است و همیشه با درصدی خطا همراه است.

11. مطابق قانون انتخابات، وظیفه اعلام نتایج شمارش آرا بر عهده وزارت کشور (ستاد انتخابات) و وظیفه نظارت و رسیدگی به تخلفات و شکایات نامزدها بر عهده شورای نگهبان می باشد.

برای اطلاعات بیشتر:
http://alef.ir/1388/content/view/47933/
http://alef.ir/1388/content/view/47942 (277070)
 
محمدی از تهران
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۸:۴۹:۰۴
نامه فرماندار فیروز‌آباد فارس به استانداری برای هزینه اعزام مستقبلین از آقای احمدی‌نژاد در سفر استانی ایشان در بهار 88 به شیراز را چگونه توجیه می‌کنید؟
این هم سندش که همان روزها الف زده است:
http://alef.ir/1388/content/view/49268/
پاسخ استانداری و وزارت کشور به این نامه چه بوده است؟ در فاصله 20 روز مانده به تبلیغات رسمی انتخاباتی، آیا هزینه مستقبلین از نامزد انتخابات آتی و رئیس جمهور وقت از بیت المال پرداخت شده است؟
با تشکر از سایت الف که این سوال را منتشر می کند و برای پاسخش پیگیری می کند و نشان میدهد این سوال - جوابها، صوری و نمایشی نبوده (276872)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۰۹:۵۴
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر و مصرا\" پیگیر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف (277073)
 
تلفیق چند سوال
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۸:۵۸:۴۸
با سلام
مي خواستم بپرسم علت كمبود تعرفه در برخي شعب چه بود؟ مگر پیش بینی نمی کردند؟ پس چطور صبح اول وقت بعضی جاها تعرفه تمام شد؟ ضمنا تعرفه ها گجا چاپ شده بود؟
ضمنا چرا در روز 21 خرداد (يك روز به اخذ راي) تعرفه اضافي بي حساب چاپ گرديد؟
ضمنا سرنوشت تعرفه هایی که مورد استفاده قرار نگرفت چه شد؟ (276512)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۲۳:۲۴:۳۴
وزارت کشور:

در دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با هماهنگي شوراي محترم نگهبان براي 46 ميليون و 200 هزار نفر جمعيت واجد شرايط رأي دادن حدود57 ميليون تعرفه به چاپ رسيد كه بر اساس يك ضريب خاصي از ميزان مشاركت در هر يك از مناطق كشورمان تعرفه در اختيار آنها قرار گرفت ، اما در اين دوره از انتخابات به واسطه استقبال بسيار گسترده مردم و به وجود آمدن صف هايي طويل در همان ساعات اوليه رأي گيري در برخي از شعب با كمبود تعرفه مواجه شديم كه بلافاصله از طريق ستاد فرمانداري ها موضوع پيگيري و تعرفه به ميزان مورد نظر به هر يك از شعب ارسال شد.
به دليل استقبال گسترده مردم در اين دوره ستاد انتخابات مجبور شد توسط چاپخانه مجري ( چاپخانه بانك ملي ايران ) حتي در روز رأي گيري هم با هماهنگي هيأت نظارت شوراي نگهبان سفارش چاپ تعرفه دهد كه بر اين اساس ميزان كل تعرفه به چاپ رسيده در اين دوره از انتخابات به 58 ميليون و 857 هزار برگ رسيد كه براي برخي از استانهايي كه با كمبود تعرفه مواجه شده بودند ، ارسال و مقاديري از آن هم از طريق فرمانداري تهران، در شهر تهران توزيع شد.
لازم به ذكر است از طريق آموزشهايي كه به عوامل اجرايي در شعب اخذ رأي داده شده بود ، در صورت رسيدن موجودي تعرفه شعبه به حدود صد برگ، بلافاصله مسئولين شعبه درخواست تعرفه مي كردند و تعرفه مورد نياز ايشان از سوي فرمانداري براي ايشان ارسال مي گرديد.

درباره تعرفه های اضافی تعرفه اضافي که چاپ گرديد:
الف- روز قبل از انتخابات مطلقا تعرفه چاپ نشده است و چنين مطلبي كذب محض است
ب- تا قبل از انتخابات عدد تعرفه چاپ شده برابر 000/875/58 بود در حالي كه باوجود افزايش تعداد واجدين شرايط در اين دوره، در انتخابات دولت نهم (كه توسط دولت اصلاحات انجام شد) نيز 58000000 تعرفه چاپ شده بود
ج- در روز انتخابات به درخواست نماينده آقاي موسوي و با توجه به استقبال فوق العاده مردم 2 ميليون تعرفه اضافي با نظارت شوراي نگهبان چاپ شد و عدد كلي تعرفه ها از 000/875/58 به 000/875/60 تعرفه سريال دار رسيد.
د- 2 ميليون تعرفه چاپ شده در روز اخذ راي اينگونه توزيع شد:
حدود 1100000 تعرفه استان تهران
50000 تعرفه استان قم
100000 تعرفه استان اصفهان
200000 تعرفه استان آذربايجان شرقي
550000 تعرفه در مخزن بانك ملي باقي ماند

بخش سوم درباره سرنوشت تعرفه های اضافی:
اصولاً جهت تحويل تعرفه به هر ستاد انتخابات و يا شعبه ثبت نام و اخذ رأي صورت جلسه اي با امضا نماينده فرماندار ، هيأت نظارت و... تنظيم مي شود كه در آن تعداد تعرفه ها و حتي شماره سريال ته سوشهاي تعرفه ها در آن قيد مي شود. چنانچه پس از پايان رأي گيري تعرفه استفاده نشده وجود داشته باشد در صورت جلسه نهايي شعبه تعداد آن قيد مي شود و به علاوه صندوق شعبه تحويل هيأت اجرايي مي گردد كه در مخزن ستاد انتخابات شهرستان ، تا وصول دستور امحاء آراء نگهداري مي شود و با توجه به اينكه كليه تعرفه ها داراي ته سوش با شماره سريال خاص ( هر استان سريال خاص ) هستند به راحتي قابل پيگيري مي باشند. (277083)
 
.
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۹:۰۵:۲۶
چرا برای قضاوت مسابقه فوتبال بین تیمهای استقلال و پرسپولیس داور خارجی می آورند؟شاید برای اینکه مردم اشتباهات داوری را عمدی ندانند ولی در انتخابات به این مهمی چرا باید قضاوت به 12نفر اعضا شورای نگهبان سپرده شود که بعضا از کاندیدایی خاص حمایت میکردند؟
اصولا چرا با نظارت بین المللی مخالفت می کنید تا این همه حرف و حدیث پیش نیاید؟
که می دانم این را نمایش نمی دهید ولی گفم بنویسم که مسِولیت از گردنم برداشته شده باشد (276856)
 
۱۳۸۸-۱۰-۲۹ ۱۳:۳۷:۲۶
با سلام
شايد با اين كار خودتان هم به صورت خواسته و يا نا خواسته متوجه شده باشيد كه اعتراض مردم به چيست، اين مردم معترض هستند، چون مسولان پاسخگو و مسوليت پذير نيستند و همواره عامل خارجي يا مدير قبلي و ... مقصرند.
اگر اين مشكل حل شود ريشه بسياري از مشكلات از بين مي رود و اگر حل نشود .... (278346)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.