نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 306267
رضایی:صرف افشای عمومی اموال مسئولان، نمایشی بی‌محتواست
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۲
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام، افشای صرف اموال و دارایی‌های مسئولان کشور را نمایشی بی‌محتوا دانست.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن رضایی در حاشیه نشست خبری پس از جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره علل تصویب نشدن افشای عمومی دارایی مسئولان در مجمع گفت: در طرحی که مجلس شورای اسلامی به مجمع فرستاد، اصلا بحث افشای فهرست اموال مسئولان برای مردم مطرح نبود.

وی افزود: به علت اینکه می خواستیم از تجارب جهانی هم استفاده کنیم این بحث را باز کردیم که پس از مطالعه عمیق‌تر به این مسئله رسیدگی کنیم به نحوی که در رسیدگی به اموال مسئولان از تجربیات و پیشرفت های جهانی در این زمینه استفاده شود و به همین علت بحث در این باره در مجمع طولانی شد.

رضایی با تبیین نگاه های دوگانه در مجمع در تصویب طرح رسیدگی به اموال و دارایی مسئولان گفت: نگاه نخست این بود که اموال و دارایی مسئولان را افشای عمومی کنیم و در این الگو، قوه قضاییه و دیگر مسئولان دخالت نکنند.

وی افزود: دیدگاه برخی این بود که اگر اموال مسئولان افشا شود ممکن است مردم نتوانند قضاوت کنند و اگر رسیدگی نشود که دارایی مسئولان از کجا آمده و چگونه تهیه شده و در اختیار آنان قرار گرفته است، نمایشی بدون محتوا خواهد بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ‌دیدگاه دیگر این بود که اجازه دهیم قوه قضاییه رسیدگی و ساز و کار آن را نیز تهیه کند، بر این اساس در نشست امروز مجمع در آیین نامه این طرح نوشتیم که خود قوه قضاییه ساز و کار لازم را برای این کار تدوین کند.

رضایی افزود: البته قوه قضاییه ممکن است برخی مواقع لازم بداند که اطلاعات را در اختیار مردم بگذارد یا لازم بداند که با برپایی دادگاه، اموال را رسیدگی کنند.

وی گفت : به این علت، دیگر وارد جزئیات این مسئله نشدیم و ترجیح دادیم که این مسئله حتما در قوه قضاییه بماند که اگر لازم شد رسیدگی کند و اگر این قوه مشاهده کرد که اموال مسئولی به طور غیرمنطقی و بدون دلیل افزایش یافته است بتواند رسیدگی کند و پاسخگو باشد.

رضایی افزود: به همین علت این الگو که فقط صرف اظهار اموال و دارایی ها باشد و بعد دیگر رسیدگی نشود، رأی نیاورد و این الگو که در اختیار قوه قضاییه باشد و این قوه نیز ساز و کار لازم را برای این کار تدوین کند، تصویب شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه مگر نمی‌شد طرح رسیدگی به اموال مسئولان با ترکیبی از افشای عمومی و ایجاد ساز و کار رسیدگی در قوه قضاییه تصویب شود اظهار داشت : الگوها در این باره دو گونه است ؛ احساس کردیم افشای عمومی بدون دخالت قوه قضاییه ممکن است در ایران نتیجه نداشته باشد .

وی گفت : الگوی دیگر این است که در اختیار قوه قضاییه باشد که در صورتی که تخلفی را احساس کرد یا شکایتی شد رسیدگی کند.

رضایی افزود: با مصوبه کنونی هم ممکن است مردم فهرستی از اموال مسئولان به قوه قضاییه ارائه کنند و رسیدگی شود و مصوبه کنونی، مانع از این رسیدگی ها نیست. ارتباط مردم باز است و مردم نیز می توانند با این سامانه ارتباط داشته باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان اجرای مصوبه مجمع درباره رسیدگی به اموال مسئولان نیز گفت : درباره گزینه های ۶ و ۱۲ ماه بحث و مقرر شد قوه قضاییه با مشورت دیگر قوا در آیین نامه اجرایی‌ای که پیشنهاد می‌کند، زمان اجرای مصوبه را هم پیشنهاد دهد.
 
کلمات کلیدی : رسیدگی به اموال مسئولان
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۸:۱۴:۳۱
از الف خواهش می کنم در این زمینه یک تحلیل منصفانه ارائه دهد آخر یعنی جه مردم قضاوت درستی نخواهند داشت؟ این ها که یک عمر در حال خدمت به مردم بودند دیگر وقتی برای کار های دیگر نداشتند (3291508) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۴:۲۲:۰۴
به این مسئولین که نمی گن از کجا آوردی اگر تا حالا گفته بودن که وضع اینگونه نبود (3292173) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.