کد مطلب: 321369
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۰
یک متخصص طب سنتی گفت: دارچین بینایی را افزایش داده و نشاط آور است؛ نفخ را کاهش میدهد و رطوبتهای مغزی که به صورت نزله (ترشحات پشتحلقی) دیده میشود و شکل مزمنشده آن، یعنی سینوزیت را از بین میبرد.
ناصر رضایی پور درباره خواص دارچین اظهار داشت: دارچین دارای طبیعت گرم و خشک در درجه دوم (در حد متوسط) است و در منابع طب ایرانی، خواص پرشماری از دارچین یاد شده است.
دارچین نشاطآور و درمانکننده برخی عفونتها استبه گفته دارچین نشاطآور، درمانکننده برخی عفونتها و تریاق (پادزهر) سموم معدنی، حیوانی و نباتی است و موجب تقویت قلب، مغز، کبد و معده میشود. این متخصص طب سنتی ادامه داد: دارچین نیروی بینایی را میافزاید و در قدیم برای عبور داروهای چشمی از طبقات چشم، از آن استفاده میشده است.
رضایی پور بیان داشت: این دوای مفید، نفخ را کاهش میدهد و رطوبتهای مغزی که به صورت نزله (ترشحات پشتحلقی) دیده میشود و شکل مزمنشده آن، یعنی سینوزیت که از مشکلات بزرگ بهداشت و سلامت بشر امروز است, را درمان میکند.
دارچین موجب افزایش جریان ادرار و خون قاعدگی میشودوی عنوان کرد: دارچین موجب افزایش جریان ادرار و خون قاعدگی میشود و مصرف آن زیر نظر متخصص، میتواند به بهبود میل جنسی کمک کند. ترکیبات دارچین، به شرط نگهداری مناسب، تا پانزده سال باقی میماند. این متخصص طب سنتی اضافه کرد: از دارچین در فراوردههای دارویی مؤثر در بیماریهای روحی- روانی چون تپش قلب، ترس، وسواس، جنون و همچنین برخی بیماریهای ریوی و تنفسی چون سرفههای مرطوب و خلطدار، تنگی نفس و گرفتگی صدا نیز استفاده میشود.
دارچین آثار خوبی در تقویت کبد استرضایی پور خاطرنشان کرد: همچنین دارچین آثار خوبی در تقویت کبد و رفع بیماریهای آن، بهبود زخمهای عفونی، کاهش رعشه، درمان سکسکه، سنگینی سر, برخی سردردها و دردهای رحمی دارد.
وی یاداور شد: در آشپزی ایرانی، در پخت مرغ و گوشتها از دارچین، پیاز و زردچوبه استفاده میشود و در شلهزرد، هلیم، قیمه، شیربرنج و... نیز بهعنوان مُصلح، کاربردی هوشمندانه و حکیمانه دارد.
کلمات کلیدی : خواص دارچین
جلیلی
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۱:۵۵:۳۲
حلیم عزیزم نه هلیم. (3430412) (alef-11)
عزیز دل اونی که شما فرمودید به معنای بردبار هست. این هلیم اسم غذاست. (3430569) (alef-13)
fattah
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۰۰:۳۵:۱۱
در خصوص نگارش صحیح واژه هلیم یا حلیم به اطلاع میرساند که در واژهنامه دهخدا به هر دو صورت این کلمه ثبت شده است در خصوص یکی از معانی واژه حلیم و هلیم آمده است:
حلیم : گندم با (با: آش)، هریسه و آن آشی است معروف (لغتنامه دهخدا جلد 19 ص787 ذیل کلمه حلیم)
هلیم: به فارسی عبارت از مرق و گوشت و گندم مهراء پخته است و در افعال مانند هریسه خوراکی است که از بلغور و گوشت پزند و در ضمن پختن پیوسته به هم زنند تا لعاب گیرد و سپس بر آن روغن و گونه ای از ادویه معطر- بیشتر دارچین- ریزند.(لغتنامه دهخدا جلد49 ص 257 ذیل واژه هلیم) (3453426) (alef-11)