نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 339027
ورود ۴۰ تــُـن مـوبایل به کشـور در آستانه عید
بخش علم و فناوری الف، 25 اسفند 94
ردیف‌های واردات رسمی گوشی تلفن همراه نشان می‌دهد که ظرف یک ماه گذشته حدود ۴۰تن موبایل وارد کشور شده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۲
 آمار تعرفه‌های رسمی واردات محصولات الکترونیکی در یازده ماه سال 94 نشان می‌دهد که در این مدت 509 هزار و 84 کیلوگرم گوشی تلفن همراه به کشور آمده که ارزشی معادل پنج‌هزار و 946  میلیارد و 153 میلیون و 700 هزار و 523 ریال داشته است.

واردات رسمی این یک قلم کالای خاص از محصولات الکترونیکی در 10ماهه سال جاری 469,387 کیلوگرم بود که ارزشی معادل 188 میلیون دلار داشت.

با مقایسه بندهای این ردیف از واردات متوجه می‌شویم که از دی تا بهمن 39 هزار و 697 کیلوگرم موبایل وارد کشور شده که ارزشی معادل 453 میلیارد و 132 میلیون و 274 هزار و 455 ریال داشته است، به‌عبارتی دیگر واردات در این یک‌ماهه رشدی هشت‌درصدی داشته است.

واردات گوشی تلفن همراه طی هشت سال اخیر دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شده و بازی بر سر تعرفه‌های گمرکی منجر به این شده که ثبات طولانی‌مدتی را در این بخش شاهد نباشیم.

زمانی تعرفه‌های گمرکی واردات موبایل چهار درصد بود که یک‌باره به 60 درصد ارتقا یافت و صدای بسیاری از کارشناسان و مسئولان امر را بلند کرد.

همین اعتراضات و رشد قاچاق این حوزه منجر به بازگشت تعرفه‌ها به رنج سابق شد و بعد از مدتی مجدداً شاهد افزایش تا شش‌درصدی آن بودیم.

اوایل سال جاری نیز براساس مصوبه گمرک، چهار درصد دیگر بر تعرفه واردات موبایل افزوده و نتیجتاً به 10 درصد رسید.

اگر مالیات بر ارزش افزوده و هزینه‌های در نظر گرفته شده برای واردات از مبادی قانونی را در نظر بگیریم، تعرفه مؤثر واردات حدوداً 20 درصد می‌شود.

این تعرفه که زمینه قاچاق را به‌گفته عده‌ای از فعالان این بازار فراهم کرده، گفته می‌شود تنها توانسته بر 15 تا 20 درصد واردات گوشی تلفن همراه نظارت داشته باشد و سایر اقلام از مبادی غیرقانونی تأمین می‌شوند.
 
کلمات کلیدی : محصولات الکترونیکی
 
مهندس
United States
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۸:۰۷:۰۲
این موبایلها کیلویی هستند؟ (3606168) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.