ناوگروه نیروی دریایی ارتش چین از ۴ روز پیش در منطقه یکم امامت نداجا پهلو گرفته و در آخرین روز حضور خود در ایران رزمایش مشترکی با نیروی دریایی ارتش برگزار کرده است.
به گزارش تسنیم، پنج شنبه (25 خرداد) ناو گروه رزمی نیروی دریایی ارتش چین متشکل از ناوشکن Chang Chung، ناو پشتیبانی Chao Hu، ناو رزمی Jin Zhou به همراه یک بالگرد وارد منطقه یکم امامت نیروی دریایی ارتش دربندر عباس شد و مورد استقبال دریادار دوم آزاد فرمانده منطقه یکم نداجا قرار گرفت.
پیش از این برای اولین بار در روابط نیروهای دریایی دو کشور، در اسفند 1391 ناوگروه 24 نیروی دریایی راهبردی ارتش ایران به بندر ژانگ ژیانگ چین اعزام و با استقبال مقامات نیروی دریایی کشور چین روبرو شده بود. پس از آن در تاریخ 29 شهریور 93 ناوگروه هفدهم نیروی دریایی ارتش چین با حضور در آبهای ایران در منطقه یکم امامت نداجا پهلو گرفته بود.
ادمیرال شنهائو فرمانده ناوگروه نیروی دریایی چین در بدو ورود به منطقه یکم نیروی دریایی ارتش در بندر عباس طی سخنانی با اشاره به روابط دوستانه بین دو کشور چین و ایران گفت: امروز با برقراری ارتباط با دوستان ایرانی راه صلح و دوستی، راه پیشرفت و توسعه برقرار خواهد شد.
وی اظهار داشت: چین و ایران از نظر جغرافیایی چند هزار کیلومتر فاصله دارند اما این فاصله مانع دوستی و تعاملاتمان نمیشود و توقع دارم در آینده تبادلات و همکاری نیروی دریایی دو کشور بیشازپیش تقویت شود.
پهلوگیری ناوهای ارتش چین در بندرعباس
در اولین برنامه، کارکنان این ناوگروه در اولین روز سفر 4 روزه خود به ایران، با نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و استاندار هرمزگان دیدار و از اماکن دیدنی جزیره قشم و یندر عباس بازدید کردند.
در این دیدار آیت الله نعیم آبادی نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان اظهار اشت: از مخالفت دو کشور چین و ایران از وجود ظلم و ستم در دنیا میتوان به عنوان هدفی مشترک بین دو ملت یادکرد و اظهار داشت: معتقدیم که ملتها باید خودشان بر کشورشان مدیریت کنند، به همین دلیل نزدیکی هرچه بیشتر این دو کشور به هم به نفع بشریت است.
فرمانده و کارکنان ناوگروه نیروی دریایی چین در ادامه دیدارهای خود، به دیدار استاندار هرمزگان رفتند. جاسم جادری استاندار هرمزگان در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی بین دوکشور گفت: ایران و چین در اکثر مسائل تقریبا هم نظر بوده اند و مواضع اخیر کشور چین در خصوص مسائل منطقه نیز برای مردم ایران قابل تقدیر است.
جادری سفر ناوگروه نیروی دریایی چین به بندرعباس را در جهت تقویت روابط نظامی و فرهنگی دو کشور موثر برشمرد و بیان داشت: با تداوم این گونه سفرها و دیدارها شاهد تقویت هرچه بیشتر روابط سیاسی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی میان دو کشور خواهیم بود و همچنین خواهیم توانست امنیت آبراههای بین المللی را تامین کنیم.
در ادامه این دیدار ادمیرال شنهائو فرمانده ناوگروه نیروی دریایی چین تصریح کرد: همکاری ایران و چین به توسعه صلح در منطقه و جهان کمک میکند. روابط نظامی دو کشور نیز به خوبی پیش رفته و تعاملات خوبی میان نیروی دریایی دو کشور برقرار است.
دیدار فرماندهان ناوگروه ارتش چین با نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان
دیدار فرماندهان ناوگروه ارتش چین با استاندار هرمزگان
برگزاری ضیافت شام بر روی ناو بالگردبر خارک ارتش جمهوری اسلامی یکی دیگر از برنامههای 4 روز حضور ناوگروه نیروی دریایی ارتش چین در ایران بود. در این ضیافت علاوه بر کارکنان ناوگروه ارتش چین، سفیر این کشور در تهران نیز حضور داشت.
در ادامه این سفر، ادمیرال شنهائو فرمانده ناوگروه نیروی دریایی چین از کارخانجات نیروی دریایی ارتش در بندر عباس بازدید و از نزدیک در جریان پیشرفتها و دستاوردهای نداجا در عرصه تعمیر و نگهداری و ساخت انواع شناورها قرار گرفت.
در این بازدید ادمیرال شنهائو با اشاره به مسئولین سنگین نیروی دریایی ایران در کنترل بخش وسیعی از آبراههای بین المللی گفت: تا آنجایی که من مشاهده میکنم ایران مجموعه وسیعی دارد که قابلیتهای زیادی در خود جای داده است. من از صمیم قلب امیدوارم ساخت و تعمیرات تجهیزات نیروی دریایی ارتش ایران با قدرت ادامه پیدا کند.
بازدید فرمانده ناوگروه ارتش چین از یک زیردریایی کیلوکلاس نوح - کارخانجات نداجا
در روز سوم اقامت ناو گروه نیروی دریایی چین در ایران، خانوادههای کارکنان نیروی دریایی ارتش از ناوگروه نیروی دریایی چین بازدید کردند.
در روز چهارم و آخرین روز حضور ناوگره ارتش چین در ایران، تمرین مشترک بین ناوهای نیروی دریایی دو کشور برگزار شد. در این تمرین مشترک که در آبهای شرق تنگه هرمز برگزار شد، 700 نفر از کارکنان نیروی دریایی ارتش با ناوشکنهای الوند و البرز و یک فروند بالگرد و 700 نفر از کارکنان ناوگروه چینی حضور دارشتند.
در این تمرین دریایی مشترک، عملیات نقل و انتقال بین یگانهای شناور، ناوشکنهای نیروی دریایی ایران و ناوشکنهای نیروی دریایی چین و ناوهای پشتیبانی و همچنین نشست و برخاست بالگرد نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران بر روی ناو پشتیبانی کشور چینی و تبادل عمودی بین بالگرد نیروی دریایی چین و ناوشکنهای نداجا انجام شد.
همچنین دراین سلسله تمرینات، تبادل اطلاعات بین اتاقهای عملیات و تمرین مشترک افسر نگهبان و صورتبندیهای مختلف در دریا اجرا و هدایت همه تمرینها از محل کنترل و فرماندهی منطقه یکم امامت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
با پایان یافتن این رزمایش مشترک، ناوهای ارتش چین، شرق تنگه هرمز را به مقصد کشورشان ترک کردند.