توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407987
خواص گردو /قسمت دوم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۰۰
مصرف مداوم گردو باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع دو، سرطان، پوکی استخوان و ... می شود.
 
گردو و سلامت قلب
در مقاله قبل شما را با تاریخچه کاشت و مصرف گردو، ارزش غذایی و میزان مواد مغذی موجود در آن، نحوه مصرف و استفاده از گردو و .... آشنا نمودیم. در این مقاله سعی داریم تا اثرات شفابخش و سلامتی دهنده گردو که در تحقیقات متعدد به اثبات رسیده است، را برایتان بازگو نماییم.
 
کاهش بیماری های قلبی عروقی

به گزارش تبیان بهترین فایده گردو برای قلب و سیستم گردش خون است. مصرف مداوم گردو علاوه بر اینکه باعث حضور مقادیر فراوانی از مواد آنتی اکسیدان و ضدالتهاب می شود و ترکیب خون را به نحو مناسبی حفظ می کند، همچنین توازن صحیحی در مولکول های تنظیم التهاب ایجاد می نماید و انعطاف پذیری در دیواره رگ های خونی ایجاد می کند. همه این اثرات در نهایت باعث می شود تا فرد به بیماری های قلبی عروقی دچار نشوند. یا در صورت ابتلا، سرعت پیشرفت بیماری کند شود. اثرات گردو بر سیستم قلبی عروقی را به صورت تیتر وار در زیر می آوریم:

1. بهبود کیفیت خون:

مصرف گردو باعث کاهش LDL کلسترول و توتال کلسترول (که در صورت تجمع در رگ های خونی باعث ایجاد گرفتگی در رگ ها و آترواسکلروز می شود) و نیز افزایش گاما توکوفرول (نوعی ویتامین E) و اسید چرب امگا 3 (آلفا لینولنیک اسید) در گلبول های قرمز خون می شود.

2. کاهش لخته اضافه:

گردو به علت دارا بودن عوامل متعدد ضدالتهابی باعث کاهش تجمع پلاکت ها و نیز کاهش فعالیت پلاکت ها می شود. در نتیجه ریسک تشکیل لخته های اضافه کاهش می یابد. که در غیر این صورت و باقی ماندن لخته های اضافی در رگ های خونی، این لخته ها در رگ های کوچک قلبی یا مغزی گیر می کنند و سکته قلبی یا مغزی را به وجود می آورند.
3. کاهش التهاب اضافه: مصرف روزانه گردو باعث کاهش عوامل التهاب زایی چون پروتئین واکنشگر C و فاکتور نکروز کننده تومور آلفا می شود.

4. فشارخون مناسب:

برای داشتن فشارخون مناسب باید مواد غذایی دارای مقادیر فراوان پتاسیم، منیزیم و کلسیم و در عین حال کم سدیم مصرف نمود. گردو از جمله مواد غذایی است که این خصوصیت را دارد. پتاسیم موجود در گردو، 375 -500 میلی گرم در هر 100 گرم؛ کلسیم موجود در آن،13-19 میلی گرم در هر 100 گرم و منیزیم، 189-278 میلی گرم در 100 گرم است.
5. اسید چرب امگا 3 فراوان:

گردو از جمله مواد غذایی گیاهی است که دارای مقادیر فراوانی ALA (آلفا لینولنیک اسید) که نوعیاسیدچرب امگا 3 است، می باشد. این نوع اسید چرب اثرات قلبی عروقی فراوانی دارد و باعث کاهش فشارخون می شود. مصرف 4 عدد گردو در روز از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می کند.
گردو
کاهش سندروم متابولیک

یک نفر از هر 4 نفر در آمریکا مبتلا به سندرم متابولیک هستند. نشانه سندرم متابولیک، چربی خون بالا (تری گلیسیرید)، فشارخون بالا، HDL کلسترول ناکافی، چاقی شکمی (که با اندازه گیری دور کمر و نمایه توده بدنی BMI به دست می آید) می باشد. مطالعات جدید نشان می دهد که مصرف یک اونس (30 گرم) گردو طی 2-3 ماه عوامل مرتبط با سندرم متابولیک و نیز چاقی شکمی را کاهش می دهد.

اثرات درمانی بر دیابت نوع 2

با وجود اینکه دیابت نوع 2 به علت عدم کنترل قند خون و متابولیسم انسولین به وجود می آید. اما نهایتاً باعث اشکال در سیستم قلبی عروقی می شود. یکی از اهدافی که در درمان افراد مبتلا به دیابت مدنظر قرار می گیرد، جلوگیری از مشکلات قلبی عروقی است. تحقیقاتی که بر روی رگ های خونی صورت گرفته است نشان می دهد، مصرف روزانه 1-2 انس (30 تا 60 گرم) گردو، این هدف را در بیماران دیابتی تأمین می کند و باعث بهبود چربی های مضر خون می شوند. زیرا توتال کلسترول و LDL کلسترول را کاهش می دهد.

اثرات ضد سرطانی

گردو دارای مواد آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی فراوانی می باشد. آنتی اکسیدان ها باعث کاهش استرس اکسیداتیو مزمن و مواد ضدالتهابی باعث کاهش التهاب مزمن می شوند که این دو از اصلی ترین عوامل ایجاد سرطان هستند. اثر گردو بر سرطان سینه و سرطان پروستات به نحو چشمگیری کاهش می یابد.

اثرات مفید بر استخوان ها

مواد مغذی ضدالتهاب، سلامت استخوان ها را تضمین می کند. تحقیقات جدید نشان می دهد مصرف مقادیر فراوانی گردو باعث کاهش سطح خونی نوعی کلاژن، با نام کلاژن NTx می شود. این نوع کلاژن نشانگر بازگردش استخوانی است و کاهش آن نشان دهنده پایداری استخوان می باشد. در نتیجه از دست دهی مینرال هایی چون کلسیم توسط استخوان کاهش می یابد و کلسیم درون استخوان ها باقی می ماند. مقادیر فراوان در این مطالعه منظور گردوی خام به همراه روغن گردو است. یعنی 50 درصد از چربی رژیم روزانه از روغن گردو باشد که 67 گرم روغن گردو یا 4 اونس گردو این هدف را تأمین می کند.
روغن گردو
اثرات کاهش وزن

برای کاهش وزن و پیشگیری از چاقی گردو پیشنهاد مناسبی است. اغلب افراد گردو را به علت اینکه چربی زیادی دارد، به عنوان یک ماده پرکالری و چاقی آور می شناسند. در صورتیکه برخی از چاقی ها به علت افزایش عوامل التهابی به وجود می آیند و چون گردو دارای عوامل ضدالتهاب (چون امگا 3)، فیتونوترینت ها (مانند تانن و فنولیک اسید) و فلاوونوئیدها (مانند کوئینون و جوگلون) است، چربی گردو را تحت تأثیر قرار می دهند. اما مصرف آن برای افراد دارای چاقی و اضافه وزن، نباید خیلی زیاد باشد؛ زیرا تعادل کالری در رژیم به هم می خورد.

بهبود عملکرد ذهنی

اثر گردو بر روی عملکرد ذهنی بیشتر بر روی حیواناتی چون خوکچه ها و موش ها به اثبات رسیده است. این مطالعات اثر مصرف مداوم گردو بر حافظه و نیز افزایش ملاتونین را به اثبات رسانده اند. ملاتونین مولکولی است که در تنظیم خواب اثر دارد و به طور طبیعی در گردو یافت می شود. در هر گرم گردو 6/3 نانوگرم ملاتونین وجود دارد. در نتیجه می توان آن را به عنوان یک ماده غذایی طبیعی برای افرادی که از اختلالات خواب رنج می برند، معرفی نمود
 
کلمات کلیدی : خواص گردو+ گردو+
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.