نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 313567
چرا قیمت دلار گران شد؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۰
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: نوسانات نرخ ارز، کوتاه مدت است و پیش بینی می کنیم عواملی که تقاضای ارز را تقویت کرد با افزایش عرضه آن و اقدامات بانک مرکزی، قیمت ارز به نقطه تعادلی خود بر گردد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صمد کریمی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شنبه شب با بیان اینکه یکی از علت های روند افزایش نرخ ارز، تغییرات نرخ بهره وری ارزهای خارجی است، گفت: رابطه یورو و دلار فرق کرده و افزایش تقاضای ارز، کاهش قیمت نفت و کاهش قیمت طلا هم مؤثر است زیرا کسانی که طلا دارند طلاهای خود را تبدیل به ارز می کنند.

وی ادامه داد: نقطه تعادلی نرخ ارز پایین تر از قیمت فعلی خواهد بود.

مرتضی الله داد کارشناس مسائل اقتصادی نیز درباره قیمت دلار گفت: در سال ۹۱ نرخ ارز ۳۸۰۰ و در سال ۹۲ متوسط حدود ۳۵۰۰ تومان بود و در انتهای سال ۹۲ پس از انتخابات ریاست جمهوری به کمتر از سه هزار تومان هم رسید.

وی افزود: با توجه به سود بانکی ۲۲ درصد، نرخ ارز از ابتدای سال ۹۴ تاکنون هفت و نیم درصد افزایش یافت که سه و نیم درصد آن در ماه آبان بود اما هنوز با نرخ حقیقی که در سال ۹۲ بود فاصله زیادی دارد.

الله داد گفت: هر گاه درآمدهای نفتی ما کاهش یافت نرخ ارز بالا رفت و این روند در طول ۳۵ سال به طور مرتب اتفاق افتاده و این سیاست از دست بانک مرکزی خارج است.
وی افزود: نرخ تعادلی از ۳۶۰۰ تومان بالاتر است زیرا تعادل با توجه به تقاضا حرکت می کند.
الله داد گفت: نباید اصرار به نرخ پایین ارز کنیم زیرا در این صورت واردات، تسهیل و بر صادرات پیشی می گیرد و اشتغال را تحت تأثیر قرار می دهد.

در ادامه جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: دولت هم تقاضا کننده ارز است و ممکن است از افزایش قیمت ارز، درآمد دولت افزایش یابد اما مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد و این مشکلات دامن گیر دولت هم خواهد شد.

وی افزود: کاهش قیمت طلا و مجموعه انتقال ها به بازار ارز نیز موجب افزایش قیمت ارز شده است.
قادری ادامه داد: اینکه دولت بخواهد از نرخ پایین دفاع کند اشکال دارد.
وی گفت: نرخ تعادلی ارز به میزان تقاضا و عرضه ارز در آینده بستگی دارد.

در ادامه الله داد کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تقاضا برای ارز هم سوداگرانه و هم واقعی است گفت: در شرایط پساتحریم بسیاری از کارخانه ها که به فنآوری جدید نیاز دارند متقاضی ارز هستند.

در ادامه کریمی گفت: تقاضای مسافرتی و زیارتی ارز ، کاهش قیمت طلا و کاهش قیمت نفت آثار خود را گذاشته و پیش بینی می کنیم این عوامل در آینده نزدیک در بازار نباشد بنا براین پیش بینی می کنیم نرخ ارز کاهش یابد.

الله داد هم گفت: سیاست های تزریق ارز، اثر کوتاه مدت دارد.

قادری نماینده مجلس هم گفت: در بودجه سال ۹۴ نرخ دلار حدود ۲۸۵۰ تومان پیش بینی شده و آنچه که مبنای عمل بانک مرکزی قرار می گیرد، بازار است.

وی افزود: در شرایط فعلی سخن گفتن از ارز تک نرخی قابل قبول نیست و تا زمانی که درآمدهای ارزی و نفتی ثبات پیدا نکند نمی توانیم نظام ارزی تک نرخی داشته باشیم.

الله داد نیز گفت: بانک مرکزی باید به این سیاست بپردازد که ارز به سمت سوداگری نرود و اشکالی ندارد ارز، نرخ واقعی خود را پیدا کند.
وی افزود: برخی تقاضاها، تقاضای واقعی نیست و سوداگری است.

الله داد ادامه داد: در دولت های نهم و دهم حدود ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد داشتیم به همین علت بانک مرکزی ارز کافی برای تزریق به بازار داشت و همیشه اصرار داشت نرخ ارز را ثابت نگه دارد و با توجه به تورم، نرخ ارز افزایش نمی یافت و این اقدام نادرست بود.

کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی هم گفت : بانک مرکزی به هیچ عنوان درصدد تضعیف نرخ ارز نیست و سیاست ثبات در نرخ ارز را ندارد و معتقد به شناور بودن قیمت آن است.
وی افزود: پیش بینی می کنیم پس از آغاز سال میلادی جدید، عرضه ارز افزایش یابد و عوامل غیربنیادین افزایش نرخ ارز از میان برود.

کریمی ادامه داد: در ماه‌های باقیمانده عرضه ارز افزایش می یابد و به رغم افزایش تقاضا به نرخ های واقعی و متعادل تر در قیمت ارز می رسیم.
وی تاکید کرد: نرخ های کنونی ،‌ واقعی نیست و در ماههای آخر امسال نوسانات شدید نرخ ارز را نخواهیم داشت.

در ادامه قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: تعیین نرخ ارز در قیمت بالا، اشتباه است و باید با توجه به وضعیت موجود بازار قیمت را تعیین کنیم و تعیین قیمت باید متعادل باشد و نباید بگونه ای باشد که بازار سفته بازی را افزایش دهد.

الله داد در ادامه گفت: پیش بینی نرخ ارز برای تولید کننده مهم است و باید سیاست هایی باشد که تولید کننده بتواند قیمت ارز را پیش بینی کند.
 
کلمات کلیدی : قیمت دلار
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۸:۴۴:۲۴
نیازی به هیچ بررسی ندارد
دلار در ایران تابع قیمت طلا است
پشتوانه پولی کشور و از طرفی حجم زیادی از دارائیهای بانک مرکزی ایران طلا است
در هفته های اخیر شاهد سیر نزولی طلا بودیم و به همان نسبت هم بانک مرکزی تعمدا قیمت دلار را افزایش داد که مانع از زیان طلاهای انباشت شده خود بشود
اگر قیمت دلار ثابت می ماند علی القاعده باید قیمت طلا کاهش می یافت که این سیاست از دولت دهم شروع شده و حالا حالا ها ادامه خواهد داشت
در طی چند سال گذشته بانک مرکزی تا میتوانست به جای دلارهای بلوکه شده طلا وارد کرده و انباشت کرد که در صورتی که طلا به هر انس زیر 1000 دلار برسد شک نکنید دلار روی 4000 تومان را خواهد دید
از طرفی در صورت افزایش قیمت طلا با توجه به اینکه نرخ دلار افزایش داده شده دیگر در بازار تثبیت یافته یا به عبارتی به ان نرخ عادت میکنند در نهایت قیمت دلار با کاهش اندک روبرو خواهد شد
با توجه به کاهش درامد دولت از فروش نفت منبعد باید منتظر سیاستهای بدتر از این باشیم
به عبارت دیگر عده ای خیال خوش نکنند که قرار است بهبود وضعیتی با معیشتی در این کشور اتفاق بیفتد هر دولت دیگری هم سر کار بیاید همین است
مگر اینکه نفت بشکه ای به بالای صد دلار برسد و فروش نفت روزانه ایران بالای 4 میلیون بشکه باشد و اوضاع ناارام منطقه فروکش کند که تحقق این سه شرط غیرممکن است (3354409) (alef-1)
 
ملت
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۸:۵۳:۰۹
همش بررسی شد . نتیجه چی شد؟ (3354425) (alef-1)
 
مسعود انتظاری ملکی
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۰:۳۳:۲۰
اینکه گفته میشود قیمت ارز پایین باشد صادرات ضربه میخورد حرف درستی نیست چراکه کشورهای زیادی هستند که مدت های طولانی قیمت دلار وپول داخلی آنها ثابت مانده وصادراتشان زیاد شده است در ایران افزایش قیمت دلار فقط از طرف دولت برای رفع کسر بودجه افزایش پیدا میکند نه حمایت از صادرات که آنهم به نوعی دست بردن غیرقانونی در جیب مردم است . (3354670) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۰:۵۸:۲۰
چون کشور تنها کشور دنیاست که اقتصاد آن بوسیله یمشت دلار فروش پیاده رویی که الان صراف شدند، اداره میشود. این اقتصاد یکی از قوی ترین کشورهای نفتی دنیاست.
چرا؟؟؟؟
چون در کشور لیران پلیسی وجود ندارد که این بالا پایین بردنها را از دست این دویست سیصد تا صرافی فردوسی بگیرد.
پس بانک مرکزی چی؟؟؟
بانک مرکزی آلت دست این دلار و کوپن فوروشهاست و خودشو با بازار ازاد وقف میده.
مگه ممکنه؟؟؟؟
بله ممکنه، تشریف بیارین ایران و ببینید که هر غیر ممکنی، ممکنه ممکن بشه. (3354728) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۱:۰۴:۵۳
بايد بررسي شود كه آيا تنش در منطقه ( بين روسيه و تركيه) هم موثر بوده ؟؟ (3354745) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۱:۵۳:۲۸
بالا وپايين اومدن نرخ ارز وقت دست بانگ مركزي مي باشد پارسال در اواخر دي ماه قيمت دلار به ٣٦٠٠ رسيد وبعد در اثر مرور زمان پايين اومد وبانگ نگذاشت زياد پايين بياد ولي الان از سه هزار وششصد وپنجاه هم بالاتر رفته كه امكان بيشتر هم هست بلاخره شايد سقف دلار قبلي در دولت قبل كه سه هزار وهشتصد تومان هم بود به بيند وبعد در موقع انتخابات كم پايين بياد فقط صد وسي تومن مونده (3354868) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۲:۰۰:۵۷
نتیجه طبق معمول این میشه: دلار رو تا 3800 حتی 4000 تومن میبرن بالا بعد 200 تومن میارن پایین همه مون شکر گذار 3600 میشیم!!! (3354883) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۲:۲۷:۰۶
دلار بالای 10000 تومن است..مطمن باشید.. (3354969) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.