کد مطلب: 385568
بیژن مقدم:خبر سانسور روحانی یک سوءتفاهم بود
تاریخ انتشار : شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۴
قطع پخش زنده سخنرانی حسن روحانی یک بار دیگر هم تکرار شده بود. اما این بار مثل انتخابات مجلس خبرگان، انتخاباتی هم نزدیک نبود که کنایهی روحانی به عملکرد دولت دهم در جمع پزشکان در روز پزشک و در آستانهی هفتهدولت بتواند تعبیر تبلیغات یک کاندیدای انتخاباتی پیدا کند. بعد از قطع این سخنرانی، انتقادها از عملکرد صداوسیما در پوشش اخبار دولت در شبکههای اجتماعی بالا گرفت و برخی پرسیدند «آیا صداوسیما خط قرمزها را از رئیس جمهور کشور بهتر میداند؟» روابط عمومی صداوسیما اما نه توضیحی داد و نه پاسخگوی رسمی و غیررسمی سوالات بود.
به گزارش شفقنا رسانه، بیژن مقدم مدیرمسئول پایگاه خبری «الف» اما خبر منتشر شده در شبکههای اجتماعی و رسانهها را خبر کاملا درستی نمیداند و میگوید: در شبکه خبر گاهی برنامههای سخنرانی رئیس جمهور را از نقطه آغاز تا نقطه پایان پخش میکنند. اگر در این شرایط قسمتی از برنامه قطع شود ما میتوانیم بگوییم صدا و سیما صحبتهای رئیس جمهور را در بخشی از برنامه یا هنگام گفتن این سخن قطع کرد. اما اتفاق اول شهریور که خبر آن منتشر شد شامل این مدل نیست. به عبارتی گوینده خبر در حال گفتن خبر است و قبل از آن اخبار دیگر و صحبتهای وزیر دفاع را پوشش میدهد. بعد مجری میگوید رئیس جمهور در مراسم روز بزرگداشت پزشک صحبت میکند، و قسمتی از سخنرانی ایشان را در حد ۶-۵ دقیقه نشان میدهد و بعد از آن به ادامه برنامه و بخش خبری دوم میپردازد. بنابراین پخش کامل به صورت زنده نبوده است، بلکه پخش آن در بخش خبری است که من این کار را بدسلیقگی پخش کننده خبر میدانم چون پخش این خبر، جایی به پایان میرسد که باعث ایجاد سوءتفاهم در بین مردم شد.
او توضیح این اتفاق را ساده و روشن میداند: صداوسیما میتوانست به مردم توضیح دهد و فیلم کامل را پخش کند. همان طور که ما در سایت الف فیلم کامل برنامه شبکه خبر را گذاشتیم، و این باعث میشد تا خبر اشتباهی که باعث برداشت اشتباه مردم شد، اصلاح شود.
مدیر مسئول پیشین روزنامه جام جم دربارهی چرایی پاسخگو نبودن روابط عمومی سازمان صداوسیما دربارهی این اتفاق و تصحیح اخبار منتشر شده میگوید: به نظر من در این واقعه روابط عمومی آن سازمان میتواند فعالتر و پاسخگو باشد. این کار باعث میشود خبرنگارها پاسخ آنها را به مردم منعکس کنند و خیلی از ذهنیت ها از بین برود. به عبارتی کار روابط عمومی روشنگری است و به نظر من میتوانست از این عملکرد به صورت منطقی دفاع کند تا شبهه ایجاد نشود. این بهترین فرصت برای یک روابط عمومی است که به خبرنگارها توضیح دهد یا توضیح جامعی را آماده کند.
مقدم همچنین گفت: درباره صدا و سیما خیلی خبر منتشر میشود و اگر روابط عمومی بخواهد خود را درگیر این اخبار کند از کار و زندگی عقب میماند اما مسائلی از این قبیل مهم هستند و تبدیل به ذهنیتی میشوند که گویی صدا و سیما میخواهد آقای روحانی را سانسور کند درحالی که بنای صدا و سیما چنین چیزی نیست و دلیلی ندارد این کار را انجام دهد. به نظر من این مسئله یا سوءتفاهم است یا بدسلیقگی، و روابط عمومی می تواند این موارد را توضیح دهد و اگر خود سازمان نمیخواهد وارد این قضیه شود حداقل به پیگیریهای خبرنگاران پاسخ دهد که بهترین فرصت برای روابط عمومی سازمان صدا و سیماست.
کلمات کلیدی : قطع سخنرانی روحانی+بیژن مقدم