نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350728
چالشی به نام تامین اعتبار طرح تحول سلامت
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۰۰
وزیر بهداشت، تامین اعتبار را یکی از چالش های عمده طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت به حمایت بیمه ها، مجلس و دولت نیاز دارد.

به گزارش مهر، دکتر سید حسن هاشمی در همایش روز جهانی ماما در وزارت بهداشت، به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: رضایتمندی مردم و دستگیری از مستمندان، کاهش پرداختی بیماران و بیمه شدن ۱۱ میلیون نفر از دستاروردهای طرح تحول نظام سلامت است. امروز صد درصد مامای مورد نیاز در اقصی نقاط کشور و همچنین مناطق دوردست تامین شده است.

وی افزود: در کمتر از ۵۰ درصد بعضی استان‌ها هنگام شروع طرح ماما وجود داشت اما امروز حتی در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر نیز به تعداد کافی پزشک و متخصص داریم و خدمات مختلفی در غالب شبکه‌های بهداشت و درمان ارائه می‌شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما کار انجام نشده‌ای در حوزه‌ خانه‌های بهداشت و درمان به جز حوزه بیماری های غیر واگیر نداریم اظهار کرد: در حال حاضر همه زنجیره این شبکه کامل است تنها باید کیفیت آن ارتقاء یابد. بحران دارو برطرف شده و طرح تحول آموزش پزشکی نیز از سال گذشته آغاز شده و تلاش‌های زیادی در این راستا انجام می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به نیاز وزارت بهداشت برای اجرای طرح‌های متعدد خود به حمایت بیمه‌ها، دولت و مجلس ادامه داد: اگر این طرح‌ها اجرایی شوند بعد از چندین سال یک نظام سلامت کارآمد خواهیم داشت ما باید توقع واقع بینانه برای مردم ایجاد کنیم نمی‌شود تنها به آنها قول داد این یک فرهنگ است که به هر گروهی یک قول می‌دهیم.

هاشمی تامین اعتبار را یکی از چالش‌های طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد و افزود: منظور ما از اعتبار همان رقم شروع طرح است. این طور نیست که طرح بدون اعتبار مورد نیاز پیش بینی شده آغاز شود، در حال حاضر نیز با ۷۰ درصد اعتبار پیشنهاد شده می‌توانیم تا سال ۹۶ تحول نظام سلامت را ا جرا کنیم.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر با احتساب تورم سال‌های ۹۲ تا ۹۴ باید ۵۰ درصد به عدد درخواستی ما اضافه شود اما ما همچنان با همان رقم اولیه می‌توانیم به کار خود ادامه دهیم تصریح کرد: دیر به نتیجه رسیدن مذاکرات، کاهش قیمت نفت و اختصاص یارانه به همه ایرانیان از مواردی بود که می‌توان آن را به عنوان چالش طرح تحول دانست.

هاشمی، ماماها را یکی از گروه‌های اثرگذار در حوزه سلامت عنوان کرد و ادامه داد: در طرح تحول ۲۴۰۰ نفر در قالب شرکتی جذب شدند این بخش مراقب سلامت می‌خواهد. نمی‌توانیم صرفا ماماها را برای انجام کارهای تخصصی خود استخدام کنیم چرا که ممکن است دانش آموخته‌های بسیاری باشند که بخواهند به عنوان مراقب سلامت در حوزه بهداشت فعالیت کنند.

وی افزود: از میان سه هزار نفری که به دست یک مراقب سلامت سپرده می‌شوند ۵۰ درصد زن هستند که آنها نیز در گروه‌های سنی مختلفی قرار دارند با توجه به این موضوع ماماها چقدر با گروه مورد نظر خود کار خواهند داشت.

وزیر بهداشت ضمن انتقاد به تربیت بیش از اندازه ماما اضافه کرد: برای حل مشکلات ماماها ابتدا باید میزان ورودی این رشته را کم کنیم و بعد برای آن شغل ایجاد کنیم اگر طرح تحول اجرا نمی‌شد این ۲۴۰۰ نفر نیز جذب نمی‌شدند و ماماها برای انجام کارهای معمولی خود نیز مشکل داشتند.

وی، باز کردن مسیر ادامه تحصیل در رشته مامایی و همچنین کنترل ورودی این رشته را از اولویت‌های حوزه مامایی عنوان کرد و گفت: ما باید برخی مهارت‌ها را نیز به ماماها یاد دهیم و بعد برای آن‌ها شغل ایجاد کنیم. امروز در بسیاری از کارهایی که پزشکان مدعی هستند می‌توانند انجام دهند از سایر گروه‌ها مثل پرستاران، ماماها و غیره استفاده کرده‌ایم که نتیجه خوبی نیز به دنبال داشته است.

هاشمی در پاسخ به انتقاد گروهی از ماماها برای فعالیت صرف در حوزه مامایی در شبکه‌های بهداشت و درمان گفت: خط کشی کردن در پزشکی قابل قبول نیست. رشته مامایی و زنان کاری تیمی و متخصصان زنان، ماماها و پرستاران باید با یکدیگر روابط تنگاتنگی داشته باشند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: موفقیت ماماها در این است که کار جدیدی برای آنها تعریف شود که بتواند در ارتقاء خدمت و ایجاد شغل موثر باشد.

هاشمی رضایت ارائه کننده خدمت را با رضایتمندی مردم همسو دانست و در خصوص یکی دیگر از مطالبات پرستاران مبنی بر تبدیل وضعیت، گفت: وزارت بهداشت ۱۰۰ هزار پرسنل قراردادی و تبصره‌ای دارد که حقوق آنها از وزارتخانه تامین می‌شود. هر تبدیل وضعیتی به نفع ماست چرا که فرد حقوق خود را از خزانه دریافت می‌کند اما در حال حاضر موفق به انجام این کار نشده‌ایم. تصمیم با مجلس و دولت است.
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۱:۱۱:۱۶
دولت باید تعیین تکلیف کند. یا باید حق بیمه ها بالا برود یا درصد مشخصی از مالیات ( همانند کانادا) به درمان اختصاص یابد . (3685285) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۳:۱۷:۰۱
داد بیداد پول تموم شد بس که تعرفه ... (3685408) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۰:۵۵:۱۱
جالبه که اقای وزیر از تورم بالای 92 تا 94 میفرمایند اما سازمان زیرمجموعه ایشان بنام اداره کل تجهیزات پزشکی با قیمت گذاری برای واردات تجهیزات پزشکی توسط بخش خصوصی کمر این شرکت ها را خم کرده.جالب اینکه این شرکت ها با ارز ازاد واردات میکنند چون ارز دولتی به انها تخصیص نمیدهند اما قیمت گذاری بر مبنای ارز دولتی میباشد.اقا یکدفعه بفرمایید تعطیل کنیم برویم پی کارمان اما ما را سر کار نگذارید. (3685507) (alef-13)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۵۲:۱۱
آقای وزیر این هم ریخت پاش در عرصه سلامت بی حساب کتاب پول دادن به پزشکان بعضی ماهیانه 400میایون فقط طر ح نظام نوین میگرند از محل گران شدن بنزین که از جیب مردم پرداخت میشود ناعدالتی در پرداخت ها در سطوح مختلف (3685817) (alef-11)
 
پزشک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۵:۲۷:۲۶
دولت باید یارانه ثروتمندان را حذف و بخشی از آن را یه درمان اختصاص دهد چراکه مهمترین وظیفه حاکمیت تامین سلامت مردم با بیمه همگانی بصورت رایگان و یا با پرداخت حداقل حق بیمه،اجرای طرح مهم پزشک خانواده و سیستم ارجاع، اجرای کامل طرح تحول سلامت .برای تامین اعتبار هم باید مجلس ودولت در زمان تدوین و تصویب بودجه وزارت سلامت(بهداشت و درمان)آن را جزو سه اولویت اول در بودجه دستگاهها قرار دهد تا بتوانیم شعار انسان سالم محور توسعه پایدار را تححق ببخشیم.از منابع دیگری که دولت و مجلس میتوانند برای تامین اعتبار اقدام کنند اخذ مالیات قابل توجهی از تولید کنندگان و مصرف کنندگان سیگار،خوراکیهای مضر،لوازم آرایشی و... (3686083) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.