نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269379
واکنش به اظهارات پورمختار درباره بورسیه‌ها؛
دواتگری: رییس کمیسیون اصل90 استنباط شخصی خود را ابلاغ نموده/ تاکید می‌کنم بورسیه‌ها غیر قانونی بوده
بخش داخلی الف، 13 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۳
پس از آنكه محمدعلي پورمختار، رئيس كميسيون اصل ۹۰ در اولين روز ارديبهشت‌ماه سال جاری با ارسال نامه‌اي به وزير علوم، مدعی شد که پرونده بورسيه‌ها در مجلس بسته شده است، سخن وی با واكنش‌هاي تندي از داخل مجلس روبه‌رو شد. وی همچنین هفته گذشته در گفتگویی ضمن تشریح جزئیات این اقدام به دفاع از عملکرد کمیسیون اصل 90 در این زمینه پرداخت.{اینجا}

در همین زمینه مهدی دواتگری نماینده مجلس و عضو کمیته بررسی بورسیه‌ها در گفتگویی با الف ضمن مخالفت با اظهارات رییس کمیسیون اصل نود معتقد است: برای توضیح وضعیت بورسیه‌ها لازم است ابتدا چند نکته مهم را درباره ریشه این مشکل بدانید تا بهتر بتوانم درباره نحوه کار کمیسیون بررسی بورسیه‌ها و نتایج بررسی‌های این کمیسیون توضیح دهم. در رابطه با بحث بورسیه‌ها چند مورد مدنظر است: یکی اینکه ما برای بورسیه‌ها یک قانون داریم که مصوب سال ۱۳۶۴ است که بر طبق آن برای جذب دانشجو آزمون برگزار می‌شود که عملاً وقتی مرور می‌کنیم هیچ گونه آزمونی برگزار نشده است که بعضاً گفته می‌شود این آزمون از دوره آقای معین برگزار نشده است اما موضوع این است که چون در گذشته این آزمون برگزرا نشده است توجیه قابل قبولی است که بگوییم این آزمون در حال حاضر نیز نباید برگزار گردد؟

وی ادامه داد: کار خلاف قانون در هر دوره ای که صورت بپذیرد خلاف است و نمی‌توان با این توجیهات از زیر کار غیر قانونی شانه خالی کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مورد دوم قابل ذکر را ادعای برگزاری آزمون به صورت شفاهی عنوان و توضیح داد: وزارت علوم مدعی است که آزمون را به صورت شفاهی برگزار کرده و داوطلبان به صورت شفاهی سنجیده شده‌اند که در صورت صحت ادعای مطرح شده می‌بایست حد الامکان یک صورت جلسه در پروند پذیرفته شدگان مبنی بر صحت ادعای وزارت وجود داشته باشد که چنین صورت جلسه ای نیز در پرونده بورس شدگان یافت نشد.

دواتگری نکته قابل ذکر دیگر در خصوص پرونده بورسیه‌های را مفاد آیین نامه اجرایی مصوب ۱۳۶۸ عنوان و تصریح کرد: این آیین نامه اجرایی ضوابط بورس را با لحاظ نمودن نظر شورای مرکزی بورس تعیین می‌کند به طوری که این شورا همه ساله با تشکیل جلسه ضوابط اجرایی بورس را با معیارهای خاص خود تعریف و به مجریان ابلاغ می‌نماید یک‌سری دستورالعمل‌هایی هم هست که هرسال در شورای مرکزی بورس به تصویب می‌رسیده و خیلی هم متفاوت است؛ مثلاً می‌بینیم که در یک مصوبه، سن ۳۰ سال در نظر گرفته شده و در یک مصوبه دیگر ۳۲ سال.

نکته‌ای که در این میان هست این است که قانون، فوق‌العاده ناقص است و اگر اتفاقاتی می‌افتد بدون تردید ناشی از نقص قانون است. شما اگر قانون سال ۶۴ را نگاه کنید، می‌بینید که فوق‌العاده ناقص است. این قانون شرایط افراد را مشخص نکرده و این قسمت را به شورای مرکزی بورس واگذار کرده است اختلاف‌نظرها هم از همین‌جا شروع شده و چند نقطه مهم اختلافی وجود دارد. به طور مثال برای ورود به دوره دکتری معدل ۱۴ در دوره کارشناسی و معدل ۱۶ در دوره ارشد ملاک قرار می‌گیرد و این موضوع با امضای وزیر علوم به تصویب رسیده و قانونی می‌گردد؛ اما در عمل شاهدیم افرادی با معدل ۱۲ دوره لیسانس و ۱۴ دوره ارشد بدون گرفتن آزمون وارد دوره دکتری شده و علی رقم ورود به این مقطع تحصیلی بورسیه هیات علمی نیز شده‌اند و این در حالی است که ما در حدود ۳۰۰ هزار نفرجوان و نخبه پشت کنکوردکتری داریم که راضی هستند با هزینه خود در این مقطع تحصیل نماید و فرد بوس شده علی رقم استفاده از رانت تحصیل بدون آمون از رانت هیات علمی شدن نیز برخورداراست در صورتی که اگر سابقه علمی فرد مورد نظر را بررسی نماییم شاهد خواهیم بود که وی حتی دوره‌های قبلی تحصیلی خود را در دانشگاه دولتی نگذرانده و به صرف رابطه با یک شخصیت برجسته سیاسی (نمایندگان، وزاء، مدیران‌ارشد) از این موهبت برخوردار شده است.

وی ادامه داد: کمیته بررسی بورسیه‌ها در وهله نخست اعلام نمود که اصلاً موضوع برگزاری آزمون را نادیده می‌گیرید و همین مصوبات هرساله شورای مرکزی بورس را که به تأیید وزیر علوم وقت هم رسیده مبنا قرار داده و مصوبات هر سالی را برای همان سال ملاک قرار می‌دهد و هر قانونی که در همان سال مصوب شده است معیار سنجش لحاظ می‌نماید و در همین زمینه جلسه ای با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که برخی از اعضای آن مدیران سابق وزارت علوم بودند برگزار گردید و معاون وقت وزارت علوم نیزدر توجیه حذف آزمون گفت؛ این عمل به منظور تأمین هیات علمی مناطق محروم صورت گرفته است.

عضو کمیته بررسی بورسیه‌ها افزود: در این جلسه بنده به منظور رد ادعای مطرح شده به فردی اشاره کردم که با معدل ۱۲ دوره کارشناسی و ۱۴ دوره ارشد از یک دانشگاه غیر دولتی بورسیه دانشگاه شریف را اخذ نموده و جالب آنکه همین فرد باید بعد از گذراندن دوره دکتری به عنوان استاد در دانشگاه مذکور دانشجویان نخبه و تک رقمی کشور را تدریس نماید که فاجعه ای برای جامعه علمی کشور است.

دواتگری در بخش دیگری از گفتگوی خود با الف، از افرادی در لیست بورسیه‌ها با میانگین معدلی پایین تر از قبولی در دانشگاه خبر دادو تصریح کرد: افرادی در لیست بورسیه‌ها قرار داشتند که حتی معدل دوره لیسانس و فوق لیسانس آن‌ها از میانگین نمره قبولی نیز پایین‌تر بود و به نوعی می‌بایست مدرک معادل دریافت می‌کردند اما با استفاده از رانت بورس می‌توانستند در دوره دکتری تحصیل نمایند که اصلاً مغایر با مصوبات شورای مرکزی بورس بود.

نماینده مردم مراغه درمجلس شورای اسلامی در خصوص روند و وظیفه کمیسیون اصل نود مجلس در بررسی بورسیه‌ها معتقد است: قانون سه وظيفه براي کميسيون اصل ۹۰ مشخص کرده و آن مکاتبه، مراجعه و توضيح خواستن از سازمان‌ها يا وزارتخانه‌ها است و دستگاه اجرایی هم مکلف است در قبال این درخواست پاسخگو باشد و اگر کمیسیون اصل نود از پاسخ آن دستگاه قانع شد که جریان رسیدگی پایان میابد و در صورت عدم اقناع مراتب را به دادگاه صالح منتقل می‌نماید. این روال کار است که به نظر من در مورد پرونده بورسیه‌ها انجام نشده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه نامه آقای پورمختار نظر شخصی وی است تصریح کرد: کمیسیون اصل نود مجلس در این زمینه مصوبه ای نداشته است و برخی از اعضای کمیسیون از تصویب چنین مصوبه ای ابراز بی اطلاعی کردند و رییس کمسیون اصل نود در واقع استنباط شخصی خود را طی نامه ای به وزارت علوم ابلاغ نموده و این در حالی است که وی حق صدور چنین نامه ای را به هیچ عنوان نداشته و باید در خصوص این تخلف خود باید پاسخگو باشد.

دواتگری با تاکید بر این نکته که کمیسیون اصل نود مجلس می‌بایست از وزارت علوم در خصوص بورسیه‌ها توضیح می‌خواسته اظهار کرد: آقای پور مختار در قالب مصوبه کمیسیون می‌بایست با وزارت علوم مکاتبه کرده و توضیح لازم را دریافت می‌نموده است در صورتی که وی با ارسال نامه نه تنها توضیحی از وزارت علوم نخواسته بلکه با صدور دستور العمل اجرایی، بر خلاف قوانین و آیین نامه‌های کمیسیون ضمن قانونی اعلام کردن بورسیه‌ها درخواست نموده است که افراد بورس شده به تحصیل خود ادامه دهند.

عضو کمیته بررسی بورسیه‌ها در ادامه گفتگوی خود با الف تاکید کرد: ما از اعضای محترم کمیسیون اصل نود درخواست داریم که اولاً: به آیین نامه‌های داخلی کمیسیون احترام گذاشته و با بازنگری در در خواست یک جانبه رییس کمیسیون مجدد پرونده بورسیه‌ها را رصد نمایند و در ثانی انتظار می‌رود که اعضای کمیسیون از اعتبار کمیسیون اصل نود صیانت نموده و اجازه ندهند که افراد، نظر شخصی خود را به عنوان نظر کمیسیون ابراز نمایند.

وی افزود: اگر وزات علوم دستورالعمل رییس کمیسیون اصل نود مجلس را بپذیرد به طور قطع باید جوابگوی نمایندگان در مجلس باشد زیرا نامه آقای پور مختار استنباط شخصی خودش بوده و نه مصوبه کمیسیون اصل نود مجلس.

دواتگری با تاکید بر وجود خلاء قانونی در اختیارات وزیرعلوم و شورای بورس خاطر نشان کرد: در مصوب سال ۶۴، سه نقص بزرگ و عمده وجود دارد: اول اینکه در این قانون واژه آزمون آمده اما معلوم نکرده‌اند که منظور از این آزمون، شفاهی است یا کتبی بنابراین از سال ۸۰، دیگر آزمون کتبی برگزار نشده بود البته امسال وزارت علوم، کار درستی انجام داد و از طریق سازمان سنجش این آزمون را برگزار کرد اما واقعیت این است که در ۱۲ سال گذشته به دلیل نقص قانون و بازبودن دست افراد در تفسیرهای مختلف، ما آزمون کتبی نداشته‌ایم و تحت عنوان مصاحبه و درواقع با آزمون شفاهی کارها را انجام داده‌اند.

نماینده مردم مراغه درمجلس شورای اسلامی اشکال دیگر قانون را ابهام در شیوه ورد به بورس عنوان کرد و گفت: در قانون سال ۶۴، شرایط ورود دقیقاً مشخص نشده و به شورای مرکزی بورس واگذار شده است و شورای مرکزی بورس هم هرسال بنابر مقتضیاتی که داشته به‌راحتی این شرایط را تغییر داده. ما الان نمی‌توانیم بگوییم تصمیمات شورای مرکزی بورس، خلاف قانون است چون قانون در اینجا نقص دارد و این اختیار را به شورا داده و قانون گذار گفته است؛ شرایط ورود به بورس را شورای مرکزی بورس تعیین می‌کند که متاسفانه باید گفت قانون گذار در اینجا به شورای مرکزی بورس، یک چک سفیدامضا داده است.

دواتگری تصریح کرد: من معتقدم که این بورسی‌های اعطا شده غیر قانونی است و یکی از اقدامات عاجلی که ما باید انجام دهیم اصلاح قانون است زیرا اگر قانون حداقل و حداکثر سن و معدل را معلوم می‌کرد، همه‌چیز شفاف بود؛ اما قانون دست مجری را کاملاً باز گذاشته و شورای مرکزی بورس هم یک‌سال معدل را ۱۴ اعلام کرده و یک‌سال ۱۶ و بسیاری از این موارد را در سال‌های گذشته شاهد بودیم و اگر قانون اصلاح نشود، مطمئن باشید که در آینده شاهد موارد بدتری هم خواهیم بود.

این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس درخصوص پاسخگویی به افکارعمومی در زمینه بورسیه‌ها معتقد است: جفای بزرگی به جامعه علمی کشور شده است و در واقع نامه ریس کمیسیون اصل نود نشان دهنده تقابل خانه ملت با جامعه علمی و دانشگاهی است و نمایندگان مستقل مجلس شورای اسلامی وظیفه دارند شرعاً، عرفا و وجدانا از شان و جایگاه دانشگاه و دانشگاهیان صیانت کنند.
 
کلمات کلیدی : بورسیه تحصیلی
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۳۲:۰۳
"بعضاً گفته می‌شود این آزمون از دوره آقای معین برگزار نشده است اما موضوع این است که چون در گذشته این آزمون برگزرا نشده است توجیه قابل قبولی است که بگوییم این آزمون در حال حاضر نیز نباید برگزار گردد؟"

خب چرا زمان اقای معین اعتراض نکردی. نکنه ... (2863503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۴۵:۰۶
دوست عزیز، تا سال 80 ازمون کتبی برگزار میشد، و از سال 80 تا 84 یه مصاحبه شفاهی بسیار سخت وجود داشت که خیلی چالشی تر از آزمون کتبی بود. دلیلش هم این بود که میگفتن آزمون کتبی نمیتونه پاسخگو باشه، و تنها با مصاحبه است که توانایی افراد برای تدریس در دانشگاه مشخص میشه.
کاش وقتی چیزی رو نمیدونیم اظهار نظر نکنیم. (2863895) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۵۹:۵۲
اساسا آيا اين عدالت است كه آقازاده هاي عزيز پورشه و ماشين شاستي بلند سوار كه در خانه هاي چند ده ميلياردي زندگي مي كنند، بخواهند با بچه هاي كارگر و كارمند رقابت كنند؟ آيا اينكه مي خواهند علاوه بر كار آزاد واردات و صادرات در سايه پدر بزرگوار تيتر آقاي دكتر و يا عضو هيات علمي دانشگاه را هم داشته باشند توقع بالايي است؟ خواهش مي كنم منصف باشيد (2864600) (alef-11)
 
علی 12
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۴:۴۲
حالا حتما شما باید لجبازی کنید؟
چرا خودت اینجوری و چرا خودت اونجوری؟؟؟؟؟

گردش اطلاعات بسیار ناقص انجام میگیره و حتی مجلس هم از خیلی چیزا بی خبره!!
یا خودشو به بی خبری میزنه؟؟

نمیدونم والا (2863936) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۵:۱۸
نظر دهنده محترم بالایی، موضوع رو منحرف نکنید.

به اطلاع آقای دواتگری میرسونم که توجه داشته باشند عده ای هم به عنوان ( سهمیه سازمانها) بدون کنکور / با هزینه شخصی / بدون توجه به سوابق تحصیلی ، جذب بهترین دانشگاههای کشور مثل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و یا پردیس کیش دانشگاه تهران شده اند.

این افراد اکثرا با مدرک کارشناسی و ارشد دانشگاه آزاد و معدل پایین و نیز شاغل بودن ، از این امتیاز برخوردار شده اند. حال آنکه نخبگان ارشد دانشگاه تهران سالهاست پشت کنکور دکتری مانده اند. که حاضرند حتی با هزینه شخصی به مقطع دکتری وارد شوند.

دکتر توکلی عزیز ، همصدا با آقای دواتگری، حق فرزندان نخبه این مملکت را از رانت خواران دکتری بگیرید.
دلم برای اینده علمی این کشور که قراره بدست این رانتخواران بیافته، میسوزد. (2863937) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۹:۳۱
اصلا نماینده های مجلس را چی کار دارید؛ خود وزارت علوم بیانیه داد و گفت فقط 39 نفر محروم از تحصیل شدند:

http://iran.alef.ir/vdcfv1d0tw6dvxa.igiw.html?269065 (2863956) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۳۳:۳۸
"در ۱۲ سال گذشته به دلیل نقص قانون و بازبودن دست افراد در تفسیرهای مختلف، ما آزمون کتبی نداشته‌ایم و تحت عنوان مصاحبه و درواقع با آزمون شفاهی کارها را انجام داده‌اند."

پس چهار سالشم زمان رییس جهور اسبق بوده . این دوازده سال کجا بودید نکنه همه این برای تلافی با رییس جمهور قبل . (2863506) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۰۹:۰۶
اين موضوع خيلي مهمتر از اين است كه تحت الشعاع طرفداري از اين رييس جمهور يا آن رييس جمهور و يا طرفداري از اصلاح طلب يا اصولگرا قرار بگيرد.
به شدت لازم است كه همه ما در اين مورد تمام تمايلات و گرايشات سياسي خود را كنار بگذاريم . (2865054) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۲۴:۱۷
خدايا تو را قسم مي دهم ريشه تعصبات گروهي "اصلاح طلب" و "اصولگرا" را از جا درآوري !
چرا هيچكدام نمي خواهيد بفهميد كه اين موضوع خيلي فراتر از تمايلات و تعصبات اصلاح طلبي و اصولگرايي شما است؟؟؟!!!
جنگ و دعواي اصلاح طلب و اصولگرا بر سر لحاف ملا !!!!!!! (2865087) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۵۲:۲۶
يکى لز موارد مهم در لين دست اقدامات باز کردن پاى افراد بى سواد به ناحق به دانشگاه هاستوموجب عقب ماندپى کشور و معيوب ماندن نظام آموزشى است (2863549) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۵۸:۵۵
بابا یکی به این ها بگه که خیلی از بورسیه ها قبل از سال 89 بودند و اصلا تا اون سالها چیزی به نام ازمون دکترا وجود نداشته. حالا تعجب می کنم که اینها چرا دایم ازمون دکترا ندادن رو یک تخلف حساب می کنند؟؟؟؟ (2863569) (alef-11)
 
آزاده
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۴۸:۰۴
آزمون دکتری وجود نداشته؟!! اشتباه میکنی دوست عزیز، اون زمان هم آزمون کتبی دکتری وجود داشت، فقط دانشگاهها و دپارتمانها خودشون طراح و مجری آزمون بودن، که البته باعث میشد آزمن استاندارد و تخصصی گرفته شه، و ورودی های دکتری اون زمان سطح علمی بسیار بالاتری داشتن. من خودم رتبه 2 آزمون سنجش رشته م در سال 91 هستم، بدون حتی یک دقیقه آماده سازی برای آزمون!! (2863906) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۳۶:۴۸
آزمون "بورس" ندادن عزیزم.

ضمناً قبل از آزمون دکتری چه کسی گفته است که آزمون نبود؟ آزمون بود ولی متمرکز نبود. مثلاً بنده خودم در ۳ دانشگاه مورد نظرم آزمون دادم و مصاحبه رفتم. حالا اینکه بشنوی کسی با معدل ۱۲ و بدون گذراندن این مراحل رفته سر کلاس (حالا بوده یا نبوده) و بدتر از همه هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف هم شده خیلی زور دارد. (2864320) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۸:۳۰:۱۴
نمدانم چرا امثال شما خود را به ندانستن و نشنیدن میزنید ؟ مشکل اصلی ندادن ازمون نیست مشکل اصلی خیل کثیری با معدل های پایین و طول تحصیل زیاد وجود دارد که برخی را بنده از نزدیک میشناسم واگر الف چاپ کند حاضرم با نام بنویسم. (2865520) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۵۹:۲۴
یک بار میگه اقدام شورای بورس غیر قانونی نبوده یک بار میگه این بورسیه ها غیر قانونی بوده!!!!!!!!!!!! (2863570) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۵۹:۵۴
پس بهتره به جای این همه جار و جنجال تشریف ببرید آب رو از سرچشمه درست کنید به جای اینکه اینهمه ادعا کنید (2863571) (alef-11)
 
فراز
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۰۰:۳۵
متاسفانه هیچ سازمانی برای مبارزه با مفاسد دولتی و نهادهای عمومی در کشور وجود نداره. نیروی انتظامی که طبیعتا نمیره ....! از طرفی شاکی خصوصی هم وجود نداره آخه کی سرش درد می کنه مثلا بره از رئیس کمیسیون اصل 90 یا صدا و سیما که باهاش مصاحبه میکنه و قضیه رو وارونه جلوه میده شکایت کنه! سازمان بازرسی کل کشور هم که قدرت اجرایی نداره! واقعا عجیبه که "سازمان مبارزه با مفاسد دولتی" وجود نداره. (2863573) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۰۰:۴۱
بورسیه های غیرقانونی
پول های کثیف

خب حالا گزینه بعدی چیه که مانور داده بشه و بعد وزیر بیاد بگه من نگفتم و اشتباه بوده و کار رسانه ها بوده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2863574) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۴۰:۲۳
برادر عزیز هم بورسیه های غیر قانونی و هم پول های کثیف وجود دارند و می توانیم خودمان را خواب بزنیم که مثلا ندیدیم. در مورد پول های کثیف شما شک نکنید که خرج انتخابات برخی از کاندیداها از محل های شفاف و درست تامین نشده است. در مورد بورسیه ها هم کافی است نگاهی به پس روی سطح علمی فارغ التحصیلان بکنید تا ببینید که فوق لیسانس این دوره و زمانمه در حد لیسانس 20 سال پیش هم اطلاعات و توان علمی ندارد. (2864530) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۳۷:۵۱
همين عبارت "شك نكنيد" همه چيز رو خراب كرده عزيزم
اتفاق من بر خلاف شما شك ميكنم...چيجوري براي من اثبات ميكني؟
اصلا شما با چند نفر از اين بورسيه ها مصاحبه علمي كردي تا متوجه بي سواديشون بشي؟
اصلا شما در چند حوزه تخصص داري كه اگر هم وقت كني با همه مصاحبه كني بعدش بتوني تشخيص بدي كه اينها توان دارن يا ندارن؟
سوم اينكه الان قبوليهاي دكتراي سازمان سنجش مگر چقدر بر اساس توان واقعي علمي شون برگزيده ميشن؟
نزديك به دو دهه است كه صداي اعتراض متخصصان آموزش عالي و سنجش گوش همه رو كر كرده كه سيستم گزينش دانشجو غلطه و بر اساس محفوظات و خرخوان بودن گزينش ميكنه و نتيجه اش همني دانشگاههاي زپرتي هستن كه اتفاقا همه مون "شك نداريم" كه زپرتي هستن!... در اثبات زپرتي بودن همين بس كه كدوم بخش خصوصي به پزوهشاي دانشگاهي اعتماد ميكنه؟ كدوم فارغ التحصيلي با تكيه بر اموزشهاي دانشگاهي ميتونه در صنعت موفق باشه؟
پيشنهاد دارم اينقدر ساده سازي نكنيد و مساله رو درست و منصفانه بينيد (2864731) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۰۱:۳۴
جالبه هم معاون وقت وزیر علوم (دکتر صدیقی) و هم وزیر کشور هر دو در مورد ادعاهاشون (بورسیه های غیرقانونی و پول های کثیف) گفتن تقصیر رسانه ها بوده و این مساله این جوری هم که ادعا شده نبوده! (2863576) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۴۱:۰۱
بامزه اينكه اسم اين بورسيه ها رو بنا به سفارش معاون وزير در سايتها پخش كردن قبل از اينكه پرونده تك تكشون بررسي و راي نهايي صادر بشه(هنوزم نشده) ولي مسوولان ريختن روغن پالم در غذاي 70 ميليون ايراني كه طبق حكم دادگاه مشخص شد سريع لاپوشاني شدند و كسي هم اسمشون رو نفهميد!
آقاي مهدي هاشمي اينهمه جرمش اثبات شده و حكمش مشخص شده ولي هنوز هم مي گن"م.ه"
به اين نوع برخورد ميگن برخورد دوگانه! (2864744) (alef-13)
 
میثاق
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۱۰:۵۲
البته مقصر اصلی صدا و سیماست، واقعا عجیبه که یه کار خلافی تو مملکت اتفاق افتاده حالا رسانه ملی گیر داده که الا و بلا خلافی اتفاق نیفتاده من به گوش خودم شنیدم این بنده خدا خبرنگار اخبار 20:30 بعد از اینکه کلی از جنجال رسانه ای در این زمینه رو به سخره گرفت در نهایت گفت حالا از 3000 نفر 80 نفر اثبات شده که اونم توی همه دولتها بوده! (2863592) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۰:۱۷:۲۵
خب باید برای مسوولان وزارت علوم متاسف باشی که اول جنجال سه هزار تایی مطرح کردن و بعد که پرونده ها رو بررسی کردن گفتن سی و خرده ای بیشتر نیستند.

اخبار که فقط خبرها رو پخش کرد برای اون مسوولان بی اخلاق متاسف باش عزیز من که هر چی رو ابزار جناحی و سیاسی می کنن

اول امار میدن بعد بررسی می کننن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2865811) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۱۱:۵۰
بنام خدا
1- پخش چندین و چند باره مصاحبه آقای پورمختار در کنار پخش بریده های نارسا از اطلاعیه وزارت علوم از سیما بسیار سوال برانگیز بود.
2- جناب آقای پور مختار لطفا پاسخ بدهند که اینهمه گزارش تحقیق و تفحص در مسائل مختلف تا کنون در کجا کارکرد قضایی داشته و منجر به اجرای تصمیم مستقیم کمیسیون اصل نود شده است که این یک مورد را موکدا حکم به اجرا داده اند؟ ... مردم را چه فرض کرده اند ایشان؟ (2863596) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۱۳:۴۹
اقا مسخره کردین خودتونو، قانون میگه این اقایون و خانما غیر قانونی بورس شدن، مجلس و ی حزب نمیخوان این مهر به پیشونیشون بمونه، دولت باید بلافاصله همه کسایی که غیرقانونی هستن بورسشون رو وتو کنه که زمینه ساز اعتماد بشه برای بقیه دانشجویان لایق (2863600) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۳۴:۴۲
مردم را نسبت به مجلس بی اعتماد نکنید با بورسیه های غیر قانونی برخورد کنید
حتی اگر در مجلس باشند مگر مولا علی (ع) نفرمودند اگر دیدم( از بيت المال، به اين و آن) داده، حتي اگر مهر زنان يا بهاي کنيزان شده باشد، آن را باز مي گردانم.ما که دم از عدل علی می زنیم چرا به علی اقتدا نمی کنیم (2863655) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۰:۳۱
فرجی دانا به ناحق استیضاح و برکنار شد. مساله اصلی تحت فشار قرار دادن ایشان برای ورود نکردن ایشان به مساله بورسیه های غیرقانونی و لطمه به وجهه یک جناح سیاسی بود. وگرنه فرجی دانا همه می دانند اهل سیاست بازی نبود و فراجناحی بود. قانون را اجرا می کرد. آقای فرهادی نیز باید این مساله بورسیه های غیرقانونی را قویا پیگیری کند و متخلفان را تنبیه کند یا پرونده را به قوه قضاییه ارجاع دهد. (2863915) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۸:۰۱:۰۶
من که فکر نمی کنم این 3000 نفر حتی به دولتی که اونارو آورده سر کار هم پایبند باشن.
آخه چطور میشه کسی که به قانون، وجدان و اصول اعتقادی خودش پایبند نیست، به یه جریان سیاسی پایبند بمونه
ابیشتر این ها "حذب باد" هستن
به خدا امضای یکی از اینهارو در نامه اعضای هیئت علمی استان مازندران به اولین وزیر علوم دولت یازدهم رو مبنی بر نقض قانون در دوره قبل رو با چشم خودم دیدم. (2865433) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۲۱:۵۴
اخه مرد حسابي مگر همه اين 3000 نفر غيرقانوني بودن؟ بابا حداقل 1000نفر از اينها مربي دانشگاهها بودن و طبق ادعاي خود وزارت علوم فقط36 نفر مشكل جدي دارن... چقدر شما بي انصاف هستيد (2866603) (alef-11)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۴:۲۷
با سلام .براي من عجيب است در قوانين اسلامي كه همه ما شعار اجراي ان را ميدهيم چرا اينقدر سياسي بازي . قانون اسلامي كه بيرون بودن حتي يك نخ موي سر خانم را حرام ميداند .قانون اسلامي كه ميگويد بايد مراتب امر به معروف را انجام داد و هزاران حكمي كه در رسالات امده است ...حالا چگونه است كه حق كشي ....تكرار ميكنم حق كشي چون به نفع عدهاي هست بصورت يك امر مباح در مي ايد.مگر كسانيكه بورس گرفته اند خونشان رنگين تر بود .بجز اينكه رانت وصل بودن به كسي را داشته اند يك روستايي كه بجايي وصل نيست بايد چه كند .پس بايد از همه امتهان گرفته شود و كساني كه شرايط معين را دارند و در كنار ان شرايط اعتقادي والتزامي كافي را دارند انتخاب شوند . در جايي خواندم وزير پيشين علوم گفته اين بورسيه ها از افراد معتقد انتخاب شده اند واقعا اين هم از ان حرفهاست .عزيز من درست است كه انقلاب ما انقلاب عقيدتي بود ولي همين انقلاب عقيدتي براي گسترش عدل و داد بود نه براي اشاعه ظلم.اگر چنين است ما بخواهيم افرادي كه بهره هوشي كافي ندارند را بالا ببريم بعلت اينكه داراي مباني عقيدتي قوي هستندكه البته اين به زعم شماست ومعلوم نيست كه افراد انتخاب شده ولاي تر از افراد انتخاب نشده باشند در انصورت چگونه ميحواهيم در علوم پيشرفت كنيم كساني پس بجاي فرا فكني و دروغگويي بياييد با مردم رو راست باشيد بترسيد از حكم خدا بترسيد از حق كشي و بترسيد از لاپوشاني ظلم (2863933) (alef-13)
 
همکار
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۰۳:۴۴
لطفا وزارت علوم به اخراج اعضای هیات علمی که با عنوان مربی استخدام شده اند و مجوز از هیات امنا ندارند و موارد دیگر از آیین نامه را نیز نقض کرده اند، اهتمام ورزد.
هر کس در هر شرایط که باشد باید به قانون احترام بگذارد. (2863968) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۳۸:۵۷
همان زمانی که بنا بر لغو بورسهای غیرقانونی بود بنده سازمان بورس دانشجویان بودم اتفاقی دیدم که هر کدام از آن افراد از طرف ارگانی حمایت شدند و کل هزینه تحصیلی شان را ارگان مربوطه متقبل شد. بله عزيزان پشت اینان بسیار گرم است. (2864111) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۵۵:۰۹
رییس کمیسون اصل نود اظهاراتش شخصی است و شما به عنوان یک نماینده لابد اظهارتتان حقوقی و قانونی است ...
ضمنا یادمون نرفته که وزیر علومی که استیضاح شد در جلسه استیضاح چه گفت .... شما که یادتون نرفته .... ضمنا نقص قانونی به نظر شما چه تقصیری را متوجه مجری همان قانون میکند؟؟؟ از همه اینها بگذریم شما با این حرفهایتان میگویید سه هزار بورسیه غیر قانونی است!!!
هر چند وضعیت حرف مفت زدن و بدون سند و مدرک حرف زدن توسط مدیران دولتی بخصوص در رده های بالا چنان عجیب و غریب شده بود که رهبر انقلاب گفتند مسئولان روزنامه که نیستند که همش حرف میزنند عملا وارد شوند ؛ ولی جناب نماینده مستقل با وجدان و متشرع .... اگر در این ادعای خود صادق هستید خوب است کمی همان وجدان به شما نهیب بزند که چرا بدون شرط و کلا همه سه هزار نفر را زیر سئوال میبرید ؟؟؟ کمی وجدان داشته باشید و کمی هم متشرع باشید.... به هیچ عنوان بنده مدعی نیستم که این بورسیه ها همه صددرصد قانونی و دقیق است و قطعا تعدادی از همان نقص قانونی از یکطرف و پارتی بازی که در تمام سیستمهای دولتی و حکومتی کشورمان وجود دارد و مختص هیچ دولتی به تنهایی نیست از طرف دیگر مستحق دریافت این بورسیه نببوده اند اما بین خود و خدایتان ببینید تعدادشان چند درصد است و ایا این اجازه را به شما میدهد که تعمیم به تمام آن سه هزار نفر داده و با ابروی علمی و شخصیت همه انان بازی کنید ...؟؟؟ (2864182) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۴۶:۱۹
کدام مشکل ایجاد شده در این مملکت حل شده که این دومی اش باشد؟تمام معضلاتی که توسط منابع قدرت ایجاد می شوند هیچگاه به انجام نمی رسند . (2864348) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۵۲:۱۴
جالبتر از همه اینکه مجلس حاضر نشد لایحه اینکه این آزمون کتبی باید باشد یا شفاهی پاسخ بدهد . (2864364) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۵۴:۰۵
تا جایی که بنده اطلاع دارم، سال هایی که آزمون اعزام در زمان وزارت آقای معین برگزار نشد، اساسا دانشجویی هم بورس نشده و بورسیه شده ها همه از مربیان دانشگاه ها بودند که قوانین اعزام آن ها متفاوت است و نیازی به آزمون ندارند. لذا قیاس بین زمان آقای معین و دو وزیر بعد از او یک قیاس مع الفارق است. (2864368) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۰۳:۳۳
تعدادکثیری استاد، همزمان با این بورسیه ها بدلایل واهی اخراج و معلق شدند بدون اینکه در تخلفات دانشگاه محکوم شوند. چون قرار بود بسرعت یک سری افرد خاص جو دانشگاهها را بنفع دولت وقت بدست بگیرند. پروندهای بسیار عجیبی در بازرسی وزارت علوم موجود است. چرا با دکتر صادقی رئیس بازرسی وزارت مصاحبه نمی کنید !!!!!!!!

خواهش می کنم درج کنید. (2864392) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۲۵:۱۹
جناب دواتگری
در چند جایی صحبتتان گفته اید نقص قانون از سال 64 یا بعضا 68 وجود داشته و با استفاده از همین نقوص بورسیه ها گرفته می شدند حال سوال من از شما :
بورسیه های غیر قانونی و بی حدی که در زمان اصلاحات به افراد به مراتب غیر لایق تر داده شد و همانها که امروز در همین وزارت خانه و دانشگاه داعیه دار مبارزه با بورسیه غیر قانونی شده اند را ، چه کسی پیگیری می کند ؟
جناب دواتگری
نمایندگانی از مجلس که در دوره اصلاحات ، دانشگاه آزاد جزء میراث آنان بود و به محض ورود به مجلس به عنوان دانشجوی دکتری آن هم نه حتی با آزمون شفاهی بلکه با دستخطی از ریاست وقت آن زمان در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل می شدند را چه کسی پاسخ گو است
نماینده ای که دلسوز عاقب علمی کشور هستی
در حال حاضر عده ای دانشجوی از همه جا بی خبر درگیر بازی سیاسی شما شده اند ، بازی که شاید در این دنیا عاقبت خوشی را برایتان رقم بزند اما بی شک در محضر خداوند جوابگوی ظلم رفته به آنان و خانواده هاشان خواهید بود .
جناب آقای دواتگری و کسانی که تفکر ایشان را دارید
آیا وقت آن نرسیده است که به جای سنگ انداختن مانع تراشیدن و خندق کندن بر سر راه جوانان این مرز و بوم به دنبال تسطیح راه آنان باشید . جوانانی که متولد همین انقلاب و بزرگ شده پرچم اسلامند . حال این جوان خواه نخبه خواه بورسیه خواه بیکار و ... باشند .
شما را به خدا بس کنید ..
خداوند همه خدمتگزاران این مملکت را خدمتگزار واقعی قرار دهد .




از سایت الف خواهشمندم در صورت امکان این متن را به آقای دواتگری برساند .
و من الله توفیق
فارغ التحصیلی بی کار (2864477) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۷:۵۶:۳۹
آقای محنرم، اتفاقاً پذیرش این 3000 نفر یعنی "سنگ انداختن مانع تراشیدن و خندق کندن بر سر راه جوانان این مرز و بوم" چرا که هر دانشگاهی در هر رشته چندین نفر رو بورس کرده و دیگه جایی برای افرادی که با اتکا به لیاقت خودشون در کنکور شرکت کرده و قبول شده اند نیست. لازم به ذکر است که قریب به اتفاق اون 3000 نفر شاغل هم هستند، اما بیشتر کسانی که با کنکور قبول شده اند دانشجوی تمام وقتی هستند که: 1)پروپوزالشونو خودشون می نویسن؛ 2) رساله شونو خودشون انجام میدن؛ 3) مقاله همایشی براشون ارزش نداره 4) دائم در حال مطالعه هستن و ............... . پس بیا برای یکبار هم که شده کلاه خودتو قاضی کن و ببین سر راه کی خندق کنده شده. (2865421) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۵۳:۲۱
حالا معلوم شد این اقایان چطور دکتر شدند؟ اخه چرا معدل 14 دانشگاه ازاد باید بورس دکتری دانشگاه دکتری بگیره؟ سر انسان ازاین همه نابسامانی در دوره مدیریت دولت قبلی سوت میکشه . (2864573) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۴۲:۲۴
معدل 14 اي ها مگر چند نفرند؟ همه شون مگر دانشگاه آزادي اند؟ آخه چرا همه رو با يك چوب ميزنين؟ (2864750) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۴۴:۰۷
من يك سوال دارم:
كسي كه در دولت قبلي بورس گرفته چيجوري ميشه فهميد كه حقش بوده يا نه؟ كدوم معيار و قانوني اين حق رو مشخص ميكنه؟
اصلا فرض كنيم دويت قبلي خطا كرده... گناه ان كسي كه بورس گرفته چيه؟ چرا آبروي اين بنده خداها رو ميبريد؟ (2864755) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۸:۳۷:۳۰
موضوع خیلی ساده است بنده به عنوان یک دانشگاهی کثیری از دانشجویان لایق با معدل های بالا و حتی معتقد به نظام را میشناسم که از این بورس ها محروم و یک عده با معدل 12 -14 رو هم میشناسم که بورس گرفتند. خود این دانشجوها همدیگر را بخوبی میشناسند و از ظلمی که انجام شده نالانند و متاسفانه مجلس هم با موضوع عدالت محورانه برخورد نکرده و نمی کند.

ای کاش میشد بیش از این نوشت و الف هم معذوریت چاپ نداشت. (2865541) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۵:۰۶:۴۸
عده اي از نمايندگان مجلس هم در اين تضييع حق شريكند و بعضي نيز به خاطر رو نشدن دست خودشان سعي در لاپوشاني اين خيانت دارند چرا نظام سعي نمي كند افراد شايسته را همراه خود كند به جاي انكه بي كفايت ترين افراد را به علت وابستگي وارد دانشگاه نمايد تا به واسطه ان قادر به واگذاري امور به انان باشد ؟؟ (2864845) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۵:۲۸:۵۰
اصل موضوع همه پذیرفتن( دولت و تعداد بیشماری از نمایندگان مجلس) این بورسیه ها غیرقانونی بوده دیگه اما اگر نداره !! (2864946) (alef-13)
 
دانشگاهی
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۰۵:۵۹
شاید نمایندگان فرهیخته ما نمیدانند :
آیا نمایندگان محترم و فرهیخته فقط نماینده تعدادی خاص بورسیه هستند ؟؟؟؟
در وزارت علوم بی توجهی به موضوعات دردناک بازنشستگی هیات علمی ؛ دانشجوی ستاره دار و......وجود دارد که نمایندگان یه آنها هیچ توجهی ندارند.
فراموش نکنیم که مشکلات وزارت علوم وقتی آغاز شد که تک فکری شدن دانشگاه ها بصورت یک پکیج از طرف دولت قبل عرضه و اجرا شد. شرط لازم برای تغییر بافت هیات علمی دانشگاه ها استخدام خودی ها ( بورسیه ها) با هر سطح سواد بود و شرط کافی ؛ با بازنشستگی افراد غیر خودی فراهم شد.
ایجاد جو امنیتی در دانشگاه ها و ترساندن و ستاره دارشدن ها هم برای سهولت در انجام و حفظ بقاء این تغییرات بود. (2865039) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۱۵:۴۴
فکت شیت بورسیه های غیرقانونی منتشر شود. (2865069) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۵۳:۰۰
مشكل اينه كه دولت به همه بورسيه ها مارك غيرقانوني زد در حالي كه تعداد انگشت شماري تخلف در بين انها ديده ميشود كه در همه جاي كشور هم وجود دارد و البته بايد رسيدگي و برخورد شود
اسامي تعدادي رو هم به اسم رانتخوار علمي انتشار دادن و آبروشونو بردن بدون اينكه پرونده شان بررسي شده باشد و صلاحيت و يا عدم صلاحيتشان روشن شده باشد
الان يك عده در اين سايت چنان از سر نفرت كامنت ميذارن گويا اينكه همه 3هزار نفر عضو شبكه مخوف سياسي امنيتي هستند كه طبق يك اقدام هماهنگ شده ريختند و خوردند و بردند و ...
تلقي من اتين است كه دولت و خصوصا رييسجمهور و وزير علوم قبلي و صديقي هم در مقابل قانون و هم در اخرت از بابت اينظلمي كه كردند بايد بازخواست شده و پاسخ دهند (2865183) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۷:۴۹:۰۱
قانون یا وجدان؟
شاید به گفته رییس کمیسون عدالگستران (کمیسون اصل نود قانون اساسی که به دنبال احقاق حق افرادی است که حق آنها ضایع شده است) اینها غیر قانونونی نیامده اند (به این صورت که وزارت علوم وقت پیش از دست زدن به همچین کاری، ابتدا موصوباتی داشته و بعد اقدام به جذب افراد مورد نظر خود داشته است، به شکلی که ظاهر آن کاملا قانونی باشد)، اما با "وجدان" چه باید کرد؟؟؟!!! چرا نباید اعطای بورس پس از قبول شدن در امتحان ورودی (یا کنکور) باشد تا افرادی که در رقابت علمی با دیگران لیاقت خود را نشان داده اند از بورس استفاده کنند؟!!! چرا این ۳۰۰۰ نفر بدون رقابت و احراز صلاحیت علمی، با دیگران که درس خوانده، کنکور داده و استرسهای زیادی رو تا زمان اعلام نتایج متحمل شده اند، همکلاس باشند و بدتر از آن "هیچکدام از دوستان من که با اتکا به دانش علمی خودشان و با "لیاقت" دانشجوی دکترا شده اند، در عین این که دانشجوی تمام وقت هستند و هیچ گونه منبع درآمد مالی ندارن امیدی هم به جذب شدن ندارن، اما این ۳۰۰۰ نفر که بیشتر آن ها شاغل هم هستند، خود را در کسوت استادی می بینند." این است عدالت؟؟؟!!!
به خدا قسم دو نفر از این آقایون با من همکلاس شدند که سواد آن ها ... !
خدا به داد نسل های بعدی که قراره زیر دست این به اصطالح استادها آموزش علمی ببینند برسه! از همین الان فاتحه آینده علمی کشورمون خوندس.
از دوستان خواهش میکنم از این پس به جای اصطلاح نامأنوس"بورسیه های غیر قانونی" که حالا دیگر قانونی شده است، از اصطلاح "بورسیه های بی وجدانی" و یا "بورسیه ظلم" استفاده کنیم. (2865396) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۵۱:۴۸
صددرصد این بورسیه ها غیرقانونی هستند بایداخراج شوند (2881373) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.